Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2007

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ

Badge of Blackburn Rovers
Full name Blackburn Rovers Football Club
Nickname(s) Rovers, Blue and Whites
Founded 1875
Ground Ewood Park
Blackburn
Lancashire
England
Capacity 31,367
Chairman Flag of England John Williams
Manager Flag of Wales Mark Hughes
League Premier League
2006–07 Premier League, 10th
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Home colours
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Away colours
Blackburn Rovers Football Club are an English


...... Αναμφίβολα πολλές αναμνήσεις θα πρέπει να ξύπνησαν στον Γιώργο Δώνη στο άκουσμα της είδησης ότι η ΑΕΛ κληρώθηκε με την Μπλάκμπερν. Ο 38χρονος τεχνικός της ΑΕΛ φόρεσε για ενάμιση χρόνο την φανέλα των “rovers”, από το καλοκαίρι του 1996 έως τον Δεκέμβριο του 1997, έχοντας κερδίσει την μεταγραφή του μετά την αλησμόνητη κούρσα στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ του Παναθηναϊκού με τον Άγιαξ την προηγούμενη σεζόν.

......Πάρα πολλά έχουν αλλάξει από τότε στο «Ίγουντ Παρκ». Ο Μαρκ Χιουζ κλείνειτον τέταρτό του χρόνο στον πάγκο των «ρόβερς» και ο σύλλογος του Λάνκασαϊρ θεωρείται από πολλούς μια σταθερά ανερχόμενη δύναμη στην Πρέμιερσιπ. Ο Ουαλός υπήρξε μεγάλος στράϊκερ και έχει εμφυσήσει επιθετική φιλοσοφία στο στυλ της ομάδας του. Αυτοματισμοί, γρήγορες αντεπιθέσεις, ανάπτυξη από τα άκρα και αδιάκοπο πρέσινγκ στο κέντρο είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της.

...... Φέτος η Μπλακμπερν στοχεύει να κάνει ένα βήμα παραπάνω και στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, κι αυτό εξαρτάται και από την δική μας βυσσινί «αρμάδα» (πέρυσι η Λεβερκούζεν την είχε αποκλείσει στην φάση των «32»). Φορμαρίστηκε γρήγορα, μιας και ξεκίνησε από το Ιντερτότο.




...... Η Μπλακμπερν όχι μόνο κράτησε το μεγάλο της αστέρι στην επίθεση, τον Μπένι ΜακΚάρθι, αλλά απέκτησε ως παρτενέρ του τον Ρόκε Σάντα Κρουζαπό την Μπάγερν. Εξάλλου, η γραμμή κρούσης ενισχύθηκε περαιτέρω με τον 23χρονο Ολλανδό Μασέο Ρίχτερς, ο οποίος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ελπίδων το καλοκαίρι.

Από το Ίγουντ Παρκ αποχώρησε ο Φράνσις Τζέφερς, ο οποίος ούτε στα «ρόδα» κατάφερε να στεριώσει. Την πόρτα της εξόδου είδε ο Άντι Τόντ έπειτα από πέντε χρόνια προσφοράς (κατέληξε στην Ντέρμπι). Ο Πολ Γκάλαχερ δόθηκε δανεικός στην Πρέστον και ο Μάϊκλ Γκρέϊ έμεινε ελεύθερος.






...... Η ομάδα του Μαρκ Χιουζ ξεκίνησε πολύ δυνατά στην φετινή σεζόν. Πήρε την πρόκριση στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ μέσα από το Ιντερτότο με δυο εύκολες νίκες σε βάρος της Βέτρας. Στο β’ προκριματικό βρήκε στο δρόμο της την φιλανδική Μιλικοσκι, την οποία επίσης απέκλεισε με δυο νίκες.

Στην Πρέμιερ Λιγκ η Μπλακμπερν έπειτα από 4 παιχνίδια παραμένει αήττητη. Στην πρεμιέρα νίκησε την Μιντλεσμπρο στο «Ριβερσαϊντ» με 2-1. Στη συνέχεια, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ κόντρα στην Άρσεναλ, πήρε την ισοπαλία στο Ιγουντ Παρκ με 1-1. Στην 3η αγωνιστική προηγήθηκε με τον Σάντα Κρουζ στην έδρα της Έβερτον, αλλά δέχτηκε την ισοφάριση στο 78’. Την προηγούμενη Κυριακή επιβλήθηκε εντός έδρας της Μάντσεστερ Σίτι με 1-0 με γκολ του Μπένι ΜακΚάρθι.



ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ (+++)


...... Στην καλή της μέρα είναι «κίνδυνος-θάνατος», μια και από τη μέση και μπροστά πετάει φωτιές. Ο Μόρτεν Γκαμστ Πέντερσεν στην αριστερή πτέρυγα είναι ταχύτατος και ξέρει πολλά καντάρια μπάλα. Ο Ντέιβιντ Μπέντλεϊ από τη δεξιά βγάζει φαρμακερές σέντρες και στα στημένα οι Άγγλοι τον θεωρούν διάδοχο του Μπέκαμ. Το επιθετικό δίδυμο ΜακΚάρθι – Σάντα Κρουζ ξεχειλίζει από κλάση και εκτελεστική δεινότητα. Ακόμα και οι «ρεζέρβες» τους μόνο αμελητέες δεν μπορούν να θεωρηθούν (Ρίτερς και Ντέρμπισαϊρ, διεθνείς με τις Ελπίδες της Ολλανδίας και της Αγγλίας αντίστοιχα).



ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ (---)


Ο Κριστόφ Σαμπά ήρθε τον περασμένο Γενάρη από την Ντορτμουντ ια να σφίξει την εν μέρει προβληματική άμυβα των «ρόβερς» και σε μεγάλο βαθμό τα κατάφερε. Ο Γάλλος και ο παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας, Ράιαν Νέλσεν, δεν φημίζονται για την ταχύτητά τους. Ο Ουαλός Ρόμπι Σάβατζ είναι περίπτωση κλασικού σκληροτράχηλου αμυντικού χαφ με ειδίκευση στα δυνατά τάκλιν αλλά με περιορισμένες τεχνικές αρετές. Αρκετές φορές έχει δεχτεί την κατακραυγή της κοινής γνώμης για την προκλητική του συμπεριφορά του εντός και εκτός γηπέδων.


ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Μαρκ Χιουζ


Ο «Σπάρκι» έκανε τεράστια καριέρα ως ποδοσφαιριστής, κυρίως με την φανέλα της Μαντσεστερ Γιουν. Η τελευταία ομάδα που αγωνίστηκε ήταν η Μπακμπερν και τον Σεπτέμβριο του 2004 η διοίκηση του συλλόγου του εμπιστεύτηκε την τεχνική ηγεσία. Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 1999 στον πάγκο της Ουαλίας, την οποία από «σάκο του μποξ» την μετέτρεψε σ’ ένα υπολογίσιμο σύνολο που έχασε την πρόκριση στο Euro 2004 από τη Ρωσία στα πλέι οφ. Στα τέσσερα χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι των «ρόβερς» έχει οδηγήσει την ομάδα δυο φορές στην Ευρώπη. Με πολύ καλές μεταγραφικές επιλογές, την έχει σταθεροποιήσει στη δεκάδα της Πρέμιερσιπ (με εξαίρεση την πρώτη σεζόν).








ΣΑΝΤΑ ΚΡΟΥΖ


Ο παραγουανός σέντερ φορ έπειτα από 8 χρόνια στη Μπάγερν Μονάχου είδε την πόρτα της εξόδου το περασμένο καλοκαίρι μετά τις αφίξεις των Κλόζε και Τόνι. Ο Μαρκ Χιουζ δεν δίστασε να τον φέρει στην Μπλακμπερν, προσφέροντάς του τετραετές συμβόλαιο έναντι 3,5 εκατ. Λιρών. Ο Σάντα Κρουζ δείχνει να έχει αναγεννηθεί. Σκόραρε το πρώτο του τέρμα με τα «ρόδα» στην πρεμιέρα με την Μίντεσμπρο, ένα λεπτό μετά την είσοδό του στο παιχνίδι στη θέση του τραυματία ΜακΚάρθι, με τρία αγγίγματα της μπάλας. Γιόρτασε τα 26α του γενέθλια με γκολ εις βάρος της Μιλικόσκι. Βρήκε δίχτυα και κόντρα στην Έβερτον στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής.


ΜΠΕΝΙ ΜΑΚΚΑΡΘΙ


Μπορεί τη μεγαλύτερη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου να βρισκόταν με το ένα πόδι εκτός ομάδας, από τη στιγμή όμως που δεν έφυγε, ο Μαρκ Χιουζ τον υπολογίζει κανονικά και φαίνεται ότι δικαιώνεται αφού ο ΜακΚάρθι με δικό του γκολ έδωσε τους 3 βαθμούς της νίκης στην Μπακμπερν την περασμένη Κυριακή. Χρησιμοποιείται ως παρτενέρ του Σάντα Κρουζ στην επίθεση και τα προσόντα του τον κάνουν χαρισματικό εντός της μεγάλης περιοχής.



ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΥΣΙ


ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: 10η, 15-7-16

ΚΥΠΕΛΛΟ: Απόκλειστηκε στα ημιτελικά από την Τσέλσι

ΕΥΡΩΠΗ: Αποκλείστηκε στους «32» του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ από την Λεβερκούζεν.



ΡΟΣΤΕΡ

No.
Position Player
1 Flag of the United States GK Brad Friedel
2 Flag of the Netherlands DF André Ooijer
3 Flag of England DF Stephen Warnock
4 Flag of the Republic of the Congo DF Christopher Samba
5 Flag of Turkey MF Tugay Kerimoğlu
6 Flag of New Zealand DF Ryan Nelsen (captain)
7 Flag of Australia MF Brett Emerton
8 Flag of Wales MF Robbie Savage
9 Flag of Paraguay FW Roque Santa Cruz
10 Flag of South Africa FW Benni McCarthy
11 Flag of England MF David Bentley
12 Flag of Norway MF Morten Gamst Pedersen
13 Flag of Georgia (country) DF Zurab Khizanishvili
14 Flag of Ireland MF Steven Reid
15 Flag of South Africa DF Aaron Mokoena
16 Flag of Switzerland DF Stephane Henchoz
17 Flag of the Netherlands FW Maceo Rigters
19 Flag of England MF David Dunn
20 Flag of Switzerland DF Bruno Berner
21 Flag of Germany MF Sergio Peter
22 Flag of Ireland DF Keith Treacy
25 Flag of England DF Andy Taylor
26 Flag of Ireland DF Eddie Nolan
27 Flag of England FW Matt Derbyshire
28 Flag of Northern Ireland DF Tony Kane
29 Flag of Sweden MF Martin Olsson
30 Flag of Grenada FW Jason Roberts
31 Flag of Finland GK Peter Enckelman
32 Flag of Wales GK Jason Brown
33 Flag of England GK Frank Fielding
34 Flag of the Faroe Islands GK Gunnar Nielsen


EWOOD PARK STADIUM


















2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλή δουλειά!!

Viva La Bicycletta είπε...

Kali Fasi file Evge!!!

Se oreo giprdaki tha pame!!! ompross.....!!!