Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2007

ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ....

ΟΥΓΓΑΡΙΑ - ΕΛΛΑΣ 1-2
7' Μπουζάκι-22' αυτ. Βάντσακ, 56' πεν. Μπασινάς

Με θριαμβευτικό τρόπο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στον 3ο προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2008 η εθνική ομάδα, καθώς νίκησε στο στάδιο "Φέρεντς Πούσκας" την Ουγγαρία με 2-1 και τερμάτισε στην πρώτη θέση.
Με τους συνολικά 31 βαθμούς που συγκέντρωσε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δημιούργησε την καλύτερη επίδοση της προκριματικής φάσης και στην κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010, την προσεχή Κυριακή στη Νότια Αφρική, θα τεθεί επικεφαλής ομίλου.

Με τον Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια αντί του Νικοπολίδη, τον Καψή να παίρνει τη θέση του Δέλλα, τον Βύντρα να παίζει αντί του Σεϊταρίδη, τον Πατσατζόγλου να μετατίθεται αριστερά, και τους Τζιόλη, Σαλπιγγίδη βασικούς, η εθνική είχε πολλές αλλαγές συγκριτικά με τον προ τεσσάρων ημερών αγώνα εναντίον της Μάλτας. Ταυτόχρονα, όμως, είχε και "χτυπητή" αδυναμία οργάνωσης και παραγωγής, καθώς το προαναφερόμενο σχήμα δεν μπορούσε να "βρεθεί" στον αγωνιστικό χώρο.

Εναντίον των Μαγυάρων ο Οτο Ρεχάγκελ παράταξε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με σχηματισμό 3-5-2, τοποθετώντας τον Κατσουράνη δεξί στόπερ, τον Κυργιάκο στη μέση και τον Καψή αριστερά. Η απουσία του μέσου της Μπενφίκα από τη μεσαία γραμμή, όμως, δημιουργούσε πρόβλημα στην αγωνιστική ισορροπία της Ελλάδας, καθώς έλειπε ο "διαμεσολαβητής" μεταξύ άμυνας-επίθεσης, αλλά και ο παίκτης που μπορεί να απειλήσει από κοντά ή μακριά την αντίπαλη εστία.

Πριν η εθνική προλάβει να "ζεσταθεί" βρέθηκε να αναζητεί την ισοφάριση, καθώς στο 7ο λεπτό ο Μπούζακι βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή και σούταρε αδύναμα, όμως στην πορεία της μπάλας βρέθηκε το πόδι του Κατσουράνη που της έδωσε ύψος και την έστειλε στα δίχτυα του ματαίως εκτιναχθέντα Χαλκιά. Τα... "μηνύματα" είχαν πάντως έρθει μόλις από το πρώτο λεπτό, όταν από αμυντικό λάθος ο Πρίσκιν βρέθηκε μόνος αλλά πλάγια στην περιοχή, ο Χαλκιάς απέκρουσε το πρώτο σουτ του Ούγγρου και στη συνέχεια έπεσε στα πόδια του ίδιου παίκτη και μπλόκαρε, σε μία φάση που προκάλεσε τον τραυματισμό (στα πλευρά) και εν τέλει την αντικατάστασή του στο ημίχρονο.

Η "απάντηση" της ελληνικής ομάδας ήρθε στο 22΄, έστω και με αυτογκόλ: ο Κατσουράνης σέντραρε, ο Γκέκας θέλησε να περάσει στον Σαλπιγγίδη, αλλά η επέμβαση του Βάντσακ με το κεφάλι δεν είχε άλλο αποτέλεσμα από την παραβίαση του ουγγρικού τέρματος. Στο 26΄ το δυνατό μακρινό σουτ του Μπασινά μπλόκαρε σταθερά ο Φούλοπ, ενώ στο 38΄ ένα καλό σουτ του Πατσατζόγλου πέρασε ελάχιστα άουτ. Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι έχασαν στο 39΄ μια καλή ευκαιρία με τον Τόζερ, το μακρινό και επικίνδυνο σουτ του οποίου εξουδετέρωσε με ωραία προσπάθεια ο Χαλκιάς.

Στο ημίχρονο ο Οτο Ρεχάγκελ αποφάσισε να κάνει το σχήμα της ομάδας πιο "ορθολογιστικό" (και επιθετικό), με τη χρησιμοποίηση του Σαμαρά αντί του Τζιόλη. Οι πρώτες καλές στιγμές, όμως, ανήκαν και πάλι στους Ούγγρους: Στο 46΄ ο Χάιναλ έπιασε δυνατό σουτ από κοντινή αλλά πλάγια (δεξιά) θέση, ο Νικοπολίδης απέκρουσε, ο Χάλμοσι ξανασούταρε και ο Ελληνας τερματοφύλακας επενέβη εκ νέου παραχωρώντας κόρνερ. Στο 49΄, στο μακρινό σουτ του Μπούζακι, η μπάλα βρήκε στον Κυργιάκο και έφυγε (ελάχιστα) κόρνερ.

Η εθνική πήρε το προβάδισμα στο 56ο λεπτό, με πέναλτι του Μπασινά που είχε κερδίσει ο Γκέκας (από πάσα του Σαλπιγγίδη) όταν ανατράπηκε από τον Φούλοπ. Στο 61΄ η κεφαλιά του Βάντσακ πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, στο 70΄ ο Νικοπολίδης απέκρουσε την κεφαλιά του ίδιου παίκτη, ενώ στο 73΄ ο Φούλοπ εξουδετέρωσε με τη σειρά του την προσπάθεια (σουτ) του Σαμαρά. Στο 78΄, ωστόσο, οι γηπεδούχοι παραλίγο να ισοφαρίσουν, καθώς ο Τόζερ σέντραρε και ο Βάσκο πήρε την κεφαλιά (λάθος έξοδος του Νικοπολίδη) στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι, στην τελευταία καλή στιγμή του αγώνα.

Κίτρινες: Τόζερ, Βάντσακ - Κυργιάκος, Πατσατζόγλου

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Φούλοπ, Σέλεζι, Βας, Βάσκο, Γιούχαζ, Βάντσακ, Τόζερ (85' Λεάντρο), Μπούζακι, Χάιναλ (76' Φίλκορ), Χάλμοζι (81' Φέτσεζιν), Πρίσκιν.

ΕΛΛΑΔΑ: Χαλκιάς (46' Νικοπολίδης), Βύντρα, Πατσατζόγλου, Κυργιάκος, Καψής, Κατσουράνης, Τζιόλης (46' Σαμαράς), Μπασινάς, Καραγκούνης, Γκέκας (82' Αμανατίδης), Σαλπιγγίδης.

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Για 16η φορά στην Ιστορία θα συναντηθούν Ελλάδα και Ουγγαρία το βράδυ της Τετάρτης (21/11) και ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι θετικός για την ελληνικό εθνικό συγκρότημα, αφού έχει σημειώσει 7 νίκες, 5 ισοπαλίες, 3 ήττες. Εκτός έδρας, το ελληνικό συγκρότημα έχει 3 ήττες, 2 ισοπαλίες και 2 νίκες.

Διαιτητής του αγώνα ορίσθηκε ο Αγγλος, Ρόμπερτ Στάιλς, ο οποίος, σφυρίζει για πρώτη φορά σε αγώνα της Εθνικής Ελλάδας. Εχει όμως διευθύνει τον αγώνα ΑΕΚ-Μάλαγα 0-1 στις 27/2/2003 για το Κύπελλο UEFA.

Ιδού οι εκτός έδρας αγώνες της Ελλάδας με την Ουγγαρία:

25/03/1938 Ουγγαρία-Ελλάδα 11-1 Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου
28/05/1977 Ουγγαρία-Ελλάδα 3-0 Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου
02/05/1979 Ουγγαρία-Ελλάδα 0-0 Προκριματικά Κυπέλλου Εθνών
15/05/1983 Ουγγαρία-Ελλάδα 2-3 Προκριματικά Κυπέλλου Εθνών
14/10/1987 Ουγγαρία-Ελλάδα 3-0 Προκριματικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

ΤΕΡΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ... ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Με τη συμμετοχή του Γιώργου Καραγκούνη να παίζεται, με αυξημένες πιθανότητες... απουσίας, η αποστολή της Εθνικής μας ομάδας, βρίσκεται στη Βουδαπέστη, για το τελευταίο της ταξίδι, στα προκριματικά του "Euro 2008" με αντίπαλο την Ουγγαρία, στο στάδιο "Φέρεντς Πούσκας" (21.15 - MEGA).
Με πολλές αλλαγές στη σύνθεση θα παρατάξει την πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ματς αυτό ο Ότο Ρεχάγκελ, καθώς, ήδη δεν έχει στη διάθεσή του, τους Τραϊανό Δέλλα (συμπλήρωσε κάρτες στην αναμέτρηση με την Μάλτα στο ΟΑΚΑ), Βασίλη Τοροσίδη και Γιάννη Γκούμα. Ο πρώτος υποφέρει από ίωση και μάλιστα για τον λόγο αυτό αντικαταστάθηκε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου στο παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου, ενώ ο δεύτερος έχει ένα αιμάτωμα στο γόνατο και προτιμήθηκε να μείνει επίσης εκτός αποστολής.

Στην τελευταία προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά,ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Γιώργος Καραγκούνης και Χρήστος Πατσατζόγλου. Ο διεθνής μέσος ταλαιπωρείται από αιμάτωμα στο πόδι και η συμμετοχή του είναι αμφίβολη. Επίσης εκτός μάχης από τον πρώτο αγώνα έχει τεθεί ο Γιούρκας Σεϊταρίδης ο οποίος ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα και μάλιστα βρίσκεται στο Ελσίνκι για να υποβληθεί σε επέμβαση. Με όλα αυτά πάντως στην αποστολή έμειναν δύο κεντρικοί αμυντικοί, ο Σωτήρης Κυργιάκος και ο Μιχάλης Καψής οι οποίοι αναμένεται να ξεκινήσουν στην ενδεκάδα, εκτός αν ο Κατσουράνης οπισθοχωρήσει σε ρόλο κεντρικού αμυντικού δίπλα στον παίκτη της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης. Ο Νίκος Σπυρόπουλος μετά το ντεμπούτο του με τη "γαλανόλευκη" στον αγώνα του περασμένου Σαββάτου, αναμένεται πλέον να ξεκινήσει στο αριστερό άκρο της άμυνας για πρώτη φορά, έχοντας δείξει θετικά δείγματα γραφής στο διάστημα που αγωνίστηκε.

Οι παίκτες που βρίσκονται στη διάθεση του Ότο Ρεχάγκελ είναι οι: Νικοπολίδης, Χαλκιάς, Πατσατζόγλου, Κυργιάκος, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Μπασινάς, Καραγκούνης, Λυμπερόπουλος, Αμανατίδης, Γιαννακόπουλος, Γκέκας, Βύντρα, Τζιόλης, Σαλπιγγίδης, Καψής, Μάντζιος, Σαμαράς.

Υπενθυμίζεται ότι η νίκη στο τελευταίο παιχνίδι με την Ουγγαρία έχει μεγάλη σημασία καθώς το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κυνηγά το τρίποντο με το οποίο θα μπει στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση των προκριματικών του Μουντιάλ, που θα γίνει την Κυριακή στο Ντέρμπαν της Νοτίου Αφρικής.

Διαιτητής της αναμέτρησης της Τετάρτης ορίστηκε ο Αγγλος Ρόμπερτ Στάιλς με βοηθούς τους συμπατριώτες τους Ντέιβιντ Μπράιαν, Τζέιμς Ντιβάιν και τέταρτο διαιτητή τον επίσης Άγγλο Μάικλ Λέσλι Ντιν.

ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ...

Σήμερα ξεκαθαρίζουν όλα και για την κλήρωση της τελικής φάσης του Euro 2008, η οποία θα γίνει στις 2 Δεκεμβρίου στη Λουκέρνη. Από τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής της προκριματικής φάσης θα διαμορφωθούν οριστικά τα γκρουπ δυναμικότητας.

Για την Eθνική μας ξέρουμε ότι μαζί με τις διοργανώτριες Αυστρία και Ελβετία θα είναι στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας. Αυτό που απομένει να μάθουμε είναι ποια θα είναι η τέταρτη του πρώτου γκρουπ την οποία θα αποφύγουμε στην κλήρωση. Οπως είναι τώρα τα πράγματα, το πιθανότερο είναι να μην πέσουμε πάνω στην Ολλανδία. Θα πέσει στο δεύτερο γκρουπ και θα ανέβει στο πρώτο η Γερμανία, αν οι «οράνιε» χάσουν στη Λευκορωσία και τα «πάντσερ» νικήσουν την Ουαλία. Ο άσος στο Αγγλία - Κροατία θα φέρει τους Άγγλους μαζί με Ιταλούς και Τσέχους στο 2ο γκρουπ και τους Κροάτες στο 3ο. Αυτό που προβληματίζει είναι το τελευταίο γκρουπ, όπου πιθανότατα θα βρεθούν Γάλλοι και Ισπανοί, κάτι που αυξάνει τον συντελεστή δυσκολίας. Στον διπλανό πίνακα μπορείτε να δείτε πώς θα διαμορφωθεί η βαθμολογία κάθε εθνικής ανάλογα με το αποτέλεσμά της την τελευταία αγωνιστική της προκριματικής φάσης.

Α' ΓΚΡΟΥΠ
ΧΩΡΑ-ΝΙΚΗ-ΙΣΟΠΑΛΙΑ-ΗΤΤΑ-(ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ)

1.ΕΛΛΑΔΑ κάτοχος
2.ΑΥΣΤΡΙΑ διοργανώτρια
3.ΕΛΒΕΤΙΑ διοργανώτρια.
4.ΟΛΛΑΝΔΙΑ 2.542-2.458-2.417 (Λευκορωσία, εκτός)

Β' ΓΚΡΟΥΠ

5.Κροατία 2.409-2.318-2.272 (Αγγλία, εκτός)
6.Γερμανία 2.417-2.250-2.167 (Ουαλία, εντός)
7.Ιταλία 2.364-2.273-2.227 (Ν. Φερόε, εντός)
8.Τσεχία 2.333-2.250-2.208 (Κύπρος, εκτός)

Γ' ΓΚΡΟΥΠ

9.Αγγλία 2.318-2.227-2.182 (Κροατία, εντός)
10.Πορτογαλία 2.269-2.231-με ήττα δεν προκρίνεται (Φινλανδία, εντός)
11.Σουηδία 2.272-2.181-2.136 (Λετονία, εντός)
12.Πολωνία 2.250-2.167-2.125 (Σερβία, εκτός)

Δ' ΓΚΡΟΥΠ

13.Ρουμανία 2.250-2.167-2.125 (Αλβανία, εντός)
14.Γαλλία 2.182-2.090-2.045 (Ουκρανία, εκτός)
15.Ισπανία 2.182-2.090-2.045 (Β. Ιρλανδία, εντός)
16.Τουρκία 1.958-με ήττα ή ισοπαλία πιθανότατα δεν προκρίνεται (Βοσνία, εντός)

ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ ΣΤΟ "ΚΑΥΤΟ" ΑΛΚΑΖΑΡ

Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό σηματοδοτεί για την ΑΕΛ μία νέα ευκαιρία να ξορκίσει την κακοδαιμονία που την κατατρέχει, επιστρέφοντας στις επιτυχίες. Δεδομένης της κινητοποίησης των φιλάθλων για τα εισιτήρια του ματς, είναι προφανές ότι και γι αυτούς η αναμέτρηση της Κυριακής αποτελεί κομβικό σημείο και ένα «καυτό» Αλκαζάρ θα είναι αναμφίβολα το καλύτερο τονωτικό για την ομάδα.

Από αγωνιστικής πλευράς, οι «βυσσινί» είναι στο καλύτερο δυνατό σημείο, καθώς προηγήθηκε η διακοπή του πρωταθλήματος. Χθες το πρωί έτρεξαν αρκετά, με τον Κατσιαρό να κάνει ατομικό πρόγραμμα (κάκωση) και τον Βενέτη να αποχωρεί λόγω ενοχλήσεων. Αύριο θα ενσωματωθεί στην ομάδα ο Γκαλίτσιος (επιστρέφει από την Ελπίδων).

ΔΩΝΗΣ: ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ...

Η διακοπή του πρωταθλήματος έδωσε την ευκαιρία στην ΑΕΛ να δουλέψει με ηρεμία, ώστε η ομάδα να παρουσιαστεί ακόμη καλύτερη στην επανέναρξη των υποχρεώσεων της και να επιστρέψει στις νίκες. Πρώτος αντίπαλος για την κυπελλούχο Ελλάδας, ο Παναθηναϊκός στο Αλκαζάρ και ο Γιώργος Δώνης, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη, τόνισε ότι σε αυτό το παιχνίδι η ομάδα του είναι αποφασισμένη για μια νέα αρχή. Από εκεί και πέρα, έκανε έναν απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας της ομάδας, αναφέρθηκε στην Ευρώπη και σχολίασε τα μεταγραφικά σενάρια για τον Κλέιτον Σίλβα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Δώνης.

Για το ματς με τον Παναθηναϊκό
:

«Για εμάς – το λέω ειλικρινά – το πρωτάθλημα ξεκινά την Κυριακή. Το ματς με τον Παναθηναϊκό είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να αποδείξει η ΑΕΛ ότι είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Είμαι βέβαιος ότι θα το αντιμετωπίσουμε χωρίς άγχος. Δεν υπάρχει λόγος, άλλωστε. Αν παρουσιάσουμε την ίδια εικόνα που δείξαμε σε πολλούς από τους προηγούμενους αγώνες, θα πάρουμε αυτό που πρέπει. Είμαι βέβαιος για την επιτυχία της ομάδας. Ωστόσο, απαιτείται συσπείρωση από όλους όσοι λειτουργούν γύρω από την ομάδα.

Μας περιμένει ένα δύσκολο πρόγραμμα μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου. Ήταν εξαρχής δύσκολο, αλλά έγινε πιο πολύ, από τη στιγμή που δεν καταφέραμε να εκμεταλλευτούμε βαθμολογικά τα 2-3 πιο βατά ματς στην έδρα μας».

Για τον μέχρι τώρα απολογισμό:
«Τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, αυτό που δείχνει η ομάδα μου, μου αρέσει πάρα πολύ. Γιατί παίζει δημιουργικό ποδόσφαιρο και η πιο σημαντική της κατάκτηση είναι ότι έχει κερδίσει την αναγνώριση των ουδέτερων φιλάθλων, αλλά και των οπαδών των άλλων ομάδων.

Γενικώς τα συμπεράσματα που έχουμε βγάλει είναι και θετικά και αρνητικά, όσον αφορά στον καθαρά αγωνιστικό τομέα. Γιατί η ομάδα συνολικά, γίνεται σίγουρα καλύτερη και πιο δυνατή μέσα από τέτοιες δοκιμασίες. Οι παίκτες αποκτούν σημαντικές εμπειρίες όταν κοντράρονται με ομάδες άλλου επιπέδου, στοιχείο που τους βοηθάει να αποκτήσουν πνεύμα νικητή. Συν το γεγονός ότι συνηθίζουν σε δύο αγώνες την εβδομάδα, κάτι που θα μας βοηθήσει πολύ στη συνέχεια της σεζόν»

Για τα θετικά σημεία:
«Η ομάδα παίζει δημιουργικό ποδόσφαιρο, έχει πολύ καλή κυκλοφορία μπάλας και ποικιλία στην επιθετική της ανάπτυξη, τόσο από τον κεντρικό άξονα, όσο και από τα πλάγια και δεν είναι τυχαίο ότι μαζί με τον Παναθηναϊκό είναι η πρώτη ομάδα στη Superleague σε τελικές προσπάθειες. Επίσης, είναι θετικό ότι καλύτερη συνοχή ανάμεσα στις γραμμές και είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα τρεξίματα στη διάρκεια του αγώνα, λαμβάνοντας υπόψιν το δύσκολο πρόγραμμα με τα συνεχόμενα ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Για τα σημεία στα οποία η ομάδα χρειάζεται βελτίωση:
«Πρώτον, η συμπεριφορά της αμυντικής τετράδας, στην οποία συμπεριλαμβάνω και τους οκτώ ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε αυτές τις θέσεις. Χρειάζεται βελτίωση σε ζητήματα τακτικής που έχουν να κάνουν με συγκεκριμένες φάσεις, τοποθετήσεις, βοήθειες και καλύψεις μέσα στο παιχνίδι. Το δεύτερο είναι ότι μπορούμε να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί στην επίθεση.

Υπάρχουν διαστήματα στα οποία έχουμε την καθολική υπεροχή και δημιουργούμε πολλές φάσεις. Πρέπει λοιπόν σε αυτά τα χρονικά διαστήματα να μπορούμε να τελειώνουμε τα ματς σκοράροντας εύκολα. Τρίτον, είναι φανερό ότι όταν παίζουμε γρήγορα, το ποδόσφαιρο που αποδίδουμε είναι πολύ πιο εντυπωσιακό. Υπάρχουν, όμως, ποδοσφαιριστές που τους αρέσει να κρατούν τη μπάλα περισσότερο από ότι πρέπει κι αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να διορθώσουμε. Επίσης, πρέπει να αυξήσουμε τον βαθμό ετοιμότητας των παικτών που έρχονται από τον πάγκο».

Για το τελικό συμπέρασμα:
«Γενικώς, το διάστημα της διακοπής έφερε πολλά θετικά στην ομάδα. Μας έδωσε την ευκαιρία να ηρεμήσουμε – γιατί τα νεύρα ήταν... τεντωμένα μετά το ματς με τον Ηρακλή – και να δουλέψουμε όπως θέλαμε. Επίσης, έκανε καλό σε παίκτες που αντιμετώπιζαν προβλήματα τραυματισμού, όπως ο Αλεξάνδρου, ο Κώτσιος, ο Νταμπίζας, ο Βενετίδης, ο Γκίκας, αφού τους δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψουν σωστά στον τομέα της φυσικής κατάστασης. Γιατί πολλοί από αυτούς, επειδή ακριβώς ήταν χρήσιμοι και απαραίτητοι για την ομάδα και έπρεπε να παίζουν Πέμπτη-Κυριακή, δεν είχαν τη δυνατότητα να προπονηθούν με την ένταση που θα θέλαμε.

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, για παράδειγμα, όταν βλέπουμε τον Νταμπίζα να προπονείται σε φουλ ρυθμούς για 10 σερί ημέρες. Είναι εντελώς διαφορετική η εικόνα της ομάδας σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Αλλά και στο κομμάτι της τακτικής μας βοήθησε η διακοπή, κυρίως στο να προσαρμοστούν τα νέα παιδιά, τα οποία έχουν μεν πολύ ταλέντο, αλλά υστερούσαν στον συγκεκριμένο τομέα. Ήταν συγκεντρωμένοι στο τι θα κάνουμε όταν έχουμε τη μπάλα στην κατοχή μας, αλλά χωρίς τη μπάλα είχαμε σε αρκετές περιπτώσεις λάθος τοποθετήσεις.

Για να δουλέψεις στην τακτική χρειάζεται τουλάχιστον 22 ποδοσφαιριστές. Μέχρι πρότινος, όμως, δεν είχαμε αυτή τη δυνατότητα λόγω των συνεχόμενων αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη. Γενικά αυτό που βλέπω με ικανοποιεί. Σίγουρα υπάρχουν στοιχεία τα οποία πρέπει να βελτιώσουμε, αλλά σε σχέση με αυτό που ονειρευόμαστε για την ΑΕΛ, νομίζω ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο».

Για την Ευρώπη:
«Το ματς με την Αλκμάαρ είναι καθοριστικό γιατί εμείς μαζί με τους Ολλανδούς και τη Νυρεμβέργη θα παλέψουμε για την 3η θέση. Αν πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα στο Αλκμάαρ - και πόσο μάλλον αν είναι νικηφόρο - θα γίνουμε το φαβορί για το τρίτο εισιτήριο».

Για τα μεταγραφικά σενάρια που εμπλέκουν τον Κλέιτον και κατά πόσο μπορεί να επηρεάσουν την ομάδα ή τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή:
«Έχουμε περάσει από μια δύσκολη διαδικασία και έχουμε δουλέψει όλοι πάρα πολύ, ώστε ο Κλέιτον να φτάσει στο επιθυμητό σημείο να λειτουργεί πειθαρχημένα και προς όφελος της ομάδας μέσα στο γήπεδο. Γιατί τα προσόντα και οι ικανότητές του ήταν δεδομένα. Το καταφέραμε με πολύ κόπο και αν υπάρχει ενδιαφέρον από άλλες ομάδες είναι κάτι σημαντικό και μας χαροποιεί. Το ίδιο θεωρώ ότι ισχύει και για τον οποιονδήποτε παίκτη βρίσκεται σε αυτή τη θέση».

ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ...

Με κορυφαίο τον Κώστα Μήτρογλου, η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των Ελπίδων νίκησε την αντίστοιχη της Αλβανίας με 2-1 στη Λεωφόρο, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2009 και και παρέμεινε ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης στα τελικά της διοργάνωσης, αν και οι ελπίδες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος είναι κυρίως μαθηματικές και όχι ρεαλιστικές.

Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια ήταν καλύτερη και πήρε δίκαια τη νίκη, στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο "Απόστολος Νικολαΐδης", στο πλαίσιο του 1ου ομίλου των προκριματικών για το EURO 2009 και έφτασε τους 13 βαθμούς, πέντε λιγότερους από τη δεύτερη Κροατία.

Το ελληνικό συγκρότημα προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ, με τους Χριστοδουλόπουλο (28' πέναλτι) και Μήτρογλου (54'), ενώ η Αλβανία ισοφάρισε προσωρινά στο 34' με τον Σούκαϊ.

Στις αναμετρήσεις του 1ου ομίλου, την Τετάρτη (21/11), σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Αζερμπαϊτζάν-Κροατία 0-1
Νησιά Φαρόε-Ιταλία 0-1
Ελλάδα-Αλβανία 2-1

Η βαθμολογία (αγώνες-βαθμοί)

Ιταλία 7 19
Κροατία 8 18
Ελλάδα 7 13
Αλβανία 7 10
Νησιά Φαρόε 8 3
Αζερμπαϊτζάν 7 1

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΜΕ ΔΩΝΗ, ΝΤΑΜΠΙΖΑ & ΒΕΝΕΤΙΔΗ

H AMSTEL παίζει μπάλα και με την ιδιότητα του επίσημου υποστηρικτή της ΑΕΛ, δίνει ραντεβού την Παρασκευή το μεσημέρι στο αγαπημένο στέκι των Λαρισαίων café “Gossip”. Ένα ξεχωριστό happening με τη συμμετοχή του προπονητή της ομάδας μας, Γιώργου Δώνη, των αρχηγών Νίκου Νταμπίζα και Στέλιου Βενετίδη και προσκεκλημένους τους φίλους της ομάδας, τους οποίους περιμένουν πολλές εκπλήξεις, πρωτότυπα αναμνηστικά δώρα και 15 διπλά εισιτήρια για την αναμέτρηση της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό.

Το κείμενο της πρόσκλησης της AMSTEL:

«Η AMSTEL, χορηγός της ΑΕΛ και της Superleague σας καλεί σε ανοιχτή συζήτηση με τον προπονητή της ΑΕΛ, κ. Γιώργο Δώνη και τους ποδοσφαιριστές της ομάδας Νίκο Νταμπίζα και Στέλιο Βενετίδη, την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι στο café “Gossip” (Κούμα 5 και Ρούσβελτ γωνία) στη Λάρισα, ενόψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό».

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Συνεχίζεται από το επίσημο κατάστημα της ΑΕΛ, Vissini Store (οδός Μανωλάκη 1) η διάθεση των εισιτηρίων για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, που θα γίνει στο Στάδιο Αλκαζάρ την Κυριακή 25 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Superleague. Το Vissini Store θα παραμείνει ανοικτό για τη διάθεση εισιτηρίων κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας των καταστημάτων και εκτάκτως το απόγευμα της Πέμπτης 22/11 από τις 17:00 έως τις 21:00 για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φίλων της ομάδας. Οι τιμές των εισιτηρίων ανά θύρα έχουν ως εξής:

Θύρα 3: 60 ευρώ
Θύρα 2: 30 ευρώ
Θύρα 4: 30 ευρώ
Θύρα 10Α-10Β: 23 ευρώ
Θύρες 6-7: 18 ευρώ

Επίσης γίνεται γνωστό ότι διατίθενται παιδικά εισιτήρια για όλες τις θύρες στην τιμή των 10 ευρώ. Τα εισιτήρια αφορούν σε παιδιά ηλικίας έως 14 ετών με συνοδό.

ΠΕΣΕΙΡΟ: ΤΩΡΑ ΜΟΝΟ Η ΛΑΡΙΣΑ...

Για την πορεία της ομάδας μέχρι τώρα και την πρωτιά στο βαθμολογικό πίνακα μίλησε χθες ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ζοσέ Πεσέιρο. Ο Πορτογάλος τεχνικός ξεκαθάρισε ότι δεν έχει κριθεί τίποτα ακόμη και ότι οι παίκτες του και ο ίδιος οφείλουν να επιδείξουν ανάλογο επαγγελματισμό, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι της ομάδας.

Σχετικά με το πρόγραμμα της ομάδας στη συνέχεια και κυρίως τη Λάρισα που θα αντιμετωπίσει την Κυριακή ο Παναθηναικός, ο Ζοσέ Πεσέιρο δήλωσε:

«Θα προσπαθήσουμε να έχουμε όλους τους παίκτες στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Θα βάλουμε πάνω απ' όλα την ομάδα, που είναι και το πιο σημαντικό. Ξέρουμε ότι έχουμε πολλά και δύσκολα παιχνίδια. Αλλά έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου και σε αυτό που μπορούμε να παρουσιάσουμε μέσα στο γήπεδο. Το μόνο που μας απασχολεί τώρα είναι η Λάρισα. Ένα ματς πάρα πολύ σημαντικό και πάρα πολύ δύσκολο. Απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα, με καλούς παίκτες και θετικό ποδόσφαιρο. Βέβαια, ο προπονητής της Λάρισας είναι αυτός που πιστώνεται το θετικό ποδόσφαιρο που παίζει η ομάδα του. Ειλικρινά, όσες φορές την παρακολούθησα, μου άρεσε πάρα πολύ το ποδόσφαιρο που παρουσίασε και θεωρώ ότι η θέση που έχει δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική αξία της. Είναι μία ομάδα αρκετά άτυχη, θα μπορούσα να πω. Όπως με τη Ζενίτ, που πιστεύω ότι δεν θα έπρεπε να χάσει μέσα στην έδρα της».

Για την πρωτιά του «τριφυλλιού» ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε:

«Σίγουρα ήταν πολύ δύσκολο να βρεθούμε στην πρώτη θέση και είναι πολύ δύσκολο να κρατηθούμε εκεί. Πιστεύουμε, όμως, ότι μπορούμε να κρατηθούμε στην κορυφή. Με ακόμα μεγαλύτερη ταπεινότητα, διότι τώρα που είμαστε πρώτοι πρέπει να δείξουμε την ταπεινότητά μας. Με μεγαλύτερο επαγγελματισμό, με μεγαλύτερη προσπάθεια, με μεγαλύτερη αφοσίωση, με μεγαλύτερη συγκέντρωση και προσοχή, με μεγαλύτερη και καλύτερη ξεκούραση, με καλύτερη προπόνηση, με καλύτερη διατροφή, γιατί η υπευθυνότητα πλέον είναι μεγαλύτερη. Αν τηρήσουμε όλους αυτούς τους κανόνες, θα είναι λιγότερο δύσκολο. Όχι ότι θα είναι εύκολο, πάντα θα παραμένει δύσκολο, αλλά σε μικρότερο βαθμό. Αν αρχίσουμε να πετάμε στα σύννεφα επειδή είμαστε πρώτοι στην 8η αγωνιστική ή αν νιώσουμε χορτασμένοι επειδή είμαστε πρωτοπόροι, τότε... Αυτό ισχύει και για μένα και για όλους τους παίκτες. Η γιορτή θα γίνει... όταν είναι να γίνει. Στο τέλος του πρωταθλήματος και όχι τώρα. Για να στεφθούμε πρωταθλητές έχουμε ακόμα πολύ δρόμο. Πολύ δρόμο...».

ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

16:15 MEGA: ΕΛΛΑΔΑ-ΑΛΒΑΝΙΑ Πρόκριματικά Euro 2009 Ελπίδων (Ζ)
18:30 ΣΠΟΡ+: ΚΥΠΡΟΣ – ΤΣΕΧΙΑ Προκριματικά Euro 2008 (Ζ)
20:45 SS3: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΡΟΚΟΜ Euroleaguε: Φάση Ομίλων (Ζ)
21:00 SS2: ΔΑΝΙΑ - ΙΣΛΑΝΔΙΑ Προκριματικά Euro 2008 (Ζ)
21:00 ΣΠΟΡ+: ΙΣΠΑΝΙΑ – Β. ΙΡΛΑΝΔΙΑ Προκριματικά Euro 2008 (Ζ)
21:15 MEGA: ΟΥΓΓΑΡΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ Προκριματικά Euro 2008 (Ζ)
22:00 ΣΠΟΡ+: ΑΓΓΛΙΑ – ΚΡΟΑΤΙΑ Προκριματικά Euro 2008 (Ζ)
00:05 ΣΠΟΡ+: ΣΟΥΗΔΙΑ – ΛΕΤΟΝΙΑ Προκριματικά Euro 2008 (M)

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

18:30 ΕΤ3: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ
20:00 SS3: EUROLEAGUE SHOW
21:00 SS1: CHAMPIONS ZONE
23:15 MEGA: ΠΑΜΕ EURO
00:00 SS1: ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ

ΠΑΜΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ;;;


Δείτε όλα τα σημερινά αθλητικά πρωτοσέλιδα μόνο μ' ένα κλικ:

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...

21/11/1995 Κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Άρσης Βαρών που διεξάγεται στην Κίνα ο Πύρρος Δήμας θριαμβεύει με 2 χρυσά, 1 αργυρό και ένα παγκόσμιο ρεκόρ σηκώνοντας 212 κιλά στο ζετέ. Ο Κάχι Καχιασβίλι σαρώνει στα 99 κιλά με 2 χρυσά, 1 χάλκινο, 3 πανελλήνια ρεκόρ και ισοφάριση του παγκοσμίου ρεκόρ στο ζετέ, ο Βαλέριος Λεωνίδης κερδίζει 3 αργυρά, ο Βίκτωρ Μήτρου 2 χάλκινα, η Γιώτα Αντωνοπούλου 3 χάλκινα στα 83 κιλά και η Μαρία Χριστοφορίδου 1 χάλκινο μετάλλιο

21/11/1992 Ο Αμερικανός γκαρντ του Ηρακλή Steve Bart παίζει τον τελευταίο του αγώνα στην Ελλάδα εναντίον του Σπόρτιγκ στα Πατήσια για την 9η αγωνιστική και σημειώνει τους 36 από τους 78 πόντους της ομάδας του. Λίγες ημέρες μετά, θα συλληφθεί στο αεροδρόμιο για κατοχή ναρκωτικών και θα απελαθεί

21/11/1991 Ο Γάλλος Gerard d' Aboville φτάνει στις ΗΠΑ από την Ασία έχοντας διασχίσει ολόκληρο τον Ειρηνικό Ωκεανό κωπηλατώντας. Ξεκίνησε στις 11/7 και ταξίδεψε 6.300 μίλια

21/11/1988 Μέλος της θρυλικής ομάδας των NY Yankees, ο 85χρονος Carl Hubbell πεθαίνει στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί μετά από αυτοκινητικό ατύχημα δυο ημέρες νωρίτερα

21/11/1977 Το Concorde κάνει την πρώτη του πτήση από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη

21/11/1976 Ο 55χρονος Κάζιμιρ Γκόρσκι, προπονητής της Εθνικής Πολωνίας υπογράφει με τον Παναθηναϊκό διαδεχόμενος τον Αϊμορέ Μορέϊρα, που παρότι επιτυχημένος με την εθνική Βραζιλίας δεν πήρε το πρωτάθλημα με τον ΠΑΟ την προηγούμενη σεζόν ενώ ξεκίνησε πολύ άσχημα την τρέχουσα με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί από τον Αντώνη Μηγιάκη και τον Νίκο Τζουνάκο

21/11/1888 Αποφασίζεται στην Αγγλία ότι η νίκη στο ποδόσφαιρο ισοδυναμεί με δύο βαθμούς, η ήττα με μηδέν και η ισοπαλία με ένα. Οι πρώτοι αγώνες παίζονται στις 8/9/1888 αλλά θα περάσει ένας αιώνας περίπου για να αλλάξει το σύστημα σε 3-0-1.