Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2007

SUPERLEAGUE: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ & ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ


Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1-1
41΄Κορδονούρης / 60' Νικολάου
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Π.Α.Ο.Κ. 2-1
52' Τοροσίδης, 66' Κοβάσεβιτς / 42' Κωνσταντινίδης

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛ. - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. 2-2
38΄ Φαβάλι, 80΄ Αμπονσά / 16΄, 69΄ Φιλόμενο
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - Ο.Φ.Η. 1-0
70΄ Λουτσιάνο
Α.Ε.Κ. - ΗΡΑΚΛΗΣ 1-2
28΄Λυμπερόπουλος /9΄ Έμερσον, 82΄ Ροντρίγκο,
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-4
7΄ Σαλπιγγίδης, 22΄ Ιβανσιτς, 54΄ Τζιόλης, 82΄ Μάντζιος
ΑΡΗΣ - ΒΕΡΟΙΑ 1-0
32' Ρονάλντο
ΑΕΛ - SKODA ΞΑΝΘΗ 0-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ


ΑΕΛ - Ξάνθη ... 0-0

Μετά από έναν μέτριο αγώνα, AEΛ και Ξάνθη μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις, καθώς κόλλησαν στο 0-0. Ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα οι «βυσσινί», οι οποίοι όμως δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Τούρινα, με τον Κοτσόλη να λέει… όχι στον Πόι, σε εκτέλεση πέναλτι του Αργεντινού μεσοεπιθετικού.

Μέτριο παιχνίδι παρακολούθησαν οι φίλοι του ποδοσφαίρου που βρέθηκαν στο Αλκαζάρ. Η ΑΕΛ είχε το πάνω χέρι στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για να την κάνει να νικήσει τον Τούρινα, με τον Κροάτη πορτιέρο να κρατάει το μηδέν για τους φιλοξενούμενους. Όσο για την επίθεση των Ακριτών; Η ομάδα του Κεχαγιά προσπάθησε με αντεπιθέσεις να απειλήσει τον Κοτσόλη, κάτι που έγινε σε αρκετές περιπτώσεις, με αποτέλεσμα ο ρυθμός του αγώνα να είναι αρκετά γρήγορος.

Το δεύτερο ημίχρονο κινήθηκε στο ίδιο τέμπο. Η ΑΕΛ συνέχισε να… πιέζει την Ξάνθη για την επίτευξη ενός τέρματος, με τους ακρίτες να αμύνονται και να προσπαθούν να απειλήσουν μέσω αντεπιθέσεων. Η Ξάνθη μάλιστα έχασε την μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Πόι νικήθηκε από το σημείο του πέναλτι από τον Κοτσόλη, με την ΑΕΛ στη συνέχεια να χάνει… σωρεία ευκαιριών για να πάρει τη νίκη.

Ο αγώνας

O έλεγχος στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου ανήκει στην ΑΕΛ που προσπάθησε να δημιουργήσει και να απειλήσει την εστία του Τούρινα. Οι γηπεδούχοι έδειξαν περισσότερο πάθος στις ενέργειες τους σε αντίθεση με την Ξάνθη που στο ξεκίνημα του αγώνα φρόντιζε να διαφυλάξει το μηδέν.

Η ΑΕΛ φρόντισε κυρίως από τα δεξιά με τον Γκαλίτσιο και με μακρινές μπαλιές πίσω από την άμυνα της Ξάνθης να φτάσει στο γκολ. Μία από αυτές και η καλύτερη ευκαιρία στο α΄ ημίχρονο, δημιουργήθηκε στο 11΄με τον Μπακαγιόκο όταν βγήκε απέναντι στον Τούρινα αλλά έδιωξε ο Κροάτης πορτιέρο.

Η αναζήτηση του αποτελέσματος φανέρωσε σύντομα τις αδυναμίες των δύο ομάδων. Πολλές φάσεις είχαν αρνητική κατάληξη λόγω του υπερβολικού ζήλου των παικτών που διέκοπταν την εξέλιξη του αγώνα. Τα λάθη έδιναν και έπαιρναν για τις δύο ομάδες ενδεικτικό του άγχος που τις διακατείχε . Ο διαιτητής Πομπορίδης αναγκάστηκε πολλές φορές να διακόψει το παιχνίδι από τα πολλά φάουλ. Αυτό είχε ως συνέπεια την σταδιακή πτώση του καθαρού χρόνου παιχνιδιού.

Η δεύτερη καλή στιγμή για την ΑΕΛ χάθηκε στο 25' με σουτ του Σαρμιέντο που κατέληξε άουτ. Η Ξάνθη σε όλο το πρώτο ημίχρονο δεν απείλησε την Λάρισα και το μόνο που κατάφερε ήταν ορισμένα φάουλ έξω από την περιοχή του Κοτσόλη.

Το πρώτο πεντάλεπτο της επανάληψης είχε δύο φάσεις που θα μπορούσαν να αλλάξουν την εξέλιξη του αγώνα. Η πρώτη έγινε στο 51΄με το άστοχο χτύπημα πέναλτι του Πόι που είχε κερδίσει ο ίδιος από τον Βενετίδη. Στην συνέχεια της φάσης η ΑΕΛ βγήκε στον αιφνιδιασμό αλλά ο Μπακαγιόκο ήταν ο μοιραίος παίκτης της ομάδας, καθώς δεν πλάσαρε σωστά τον Τούρινα. Οι δύο ομάδες ξύπνησαν και ο ρυθμός του αγώνα από το πουθενά είχε ανέβει.

Αρνητικός πρωταγωνιστής για την ΑΕΛ υπήρξε ο Κλεϊτον που πραγματοποίησε κακή εμφάνιση. Παρόλο αυτά ο γρήγορος ρυθμός ήταν το χαρακτηριστικό στο πρώτο μισό του δευτέρου ημιχρόνου ενώ δεν έλειψαν και στην επανάληψη τα σκληρά μαρκαρίσματα. Η Λάρισα όπως και στο πρώτο μέρος ήταν η ομάδα που κυνήγησε το γκολ και όσο πέρναγε η ώρα πίεζε όλο και περισσότερο την εστία του Τούρινα.

Το δοκάρι του Βενετίδη ήταν ενδεικτικό της πίεσης που δέχτηκε η Ξάνθη. Ο Δώνης προσπαθούσε από τον πάγκο να αλλάξει την μορφή του αγώνα που είχε αλλάξει άρδην προς την πλευρά των γηπεδούχων. Σε πολλές περιπτώσεις η ταχύτητα του Μπακαγιόκο ήταν το στοιχείο που προσπάθησε να εκματελλευτεί η ΑΕΛ. Οι γηπεδούχοι πίεσαν αλλά η Ξάνθη κράτησε μέχρι το τέλος και πήρε αυτό που ήθελε, αν και έψαξε στις αντεπιθέσεις στα τελευταία λεπτά να πετύχει το νικητήριο γκολ.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φωτάκης, Μπακαγιόκο, Ρίκκα, Ρατζίνσκι, Κωστούλας, Τούρινα

ΑΕΛ: Koτσόλης, Κώτσιος, Νταμπίζας(60 Mπουκουβάλας), Γκαλίτσιος, Βενετίδης, Φωτάκης, Κυριακίδης(62 Λαμπρόπυλος), Σαρμιέντο, Κλεϊτον, Μπακαγιόκο, Καλαντζής (75 Πάρα)

Ξάνθη: Τούρινα, Κωστούλας, Παπαδημητρίου, Κοντοδήμος, Ρίκα, Ζουέλα, Διγκόζης, Κιντάνα, Ραντζίνσκι(91 Λαμπριάκος), Καζάκης(78 Πιερο), Πόι(86 Γκαρσία)

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ


ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


Π.Α.Ο.Κ. - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 16:45 S/S
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 19:00 NET

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΒΕΡΟΙΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛ. 15:00
Ο.Φ.Η. - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 15:00
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - ΑΡΗΣ 16:45 Alpha
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ 16:45 S/S
ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΕΛ 19:00 S/S
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - Α.Ε.Κ. 19:00 NEΤ

Δεν θέλησε να ρίξει πουθενά ευθύνες ο τεχνικός της Λάρισας, Γιώργος Δώνης, για την αδυναμία της ομάδας του να πανηγυρίσει μια νίκη στο Αλκαζάρ.

Γιώργος Δώνης: «Σε γενικές γραμμές παίζουμε καλά, αλλά δεν αξιοποιούμε τις ευκαιρίες μας. Ολοι φταίμε με πρώτον εμένα. Θα σκεφτούμε πώς θα διαχειριστούμε το έμψυχο υλικό σε Ελλάδα και Ευρώπη», είπε σχετικά ο Ελληνας τεχνικός.

Νίκος Κεχαγιάς: «Μας δόθηκε η ευκαιρία να πάρουμε τη νίκη και δεν την εκμεταλλευτήκαμε. Ολη την εβδομάδα έλεγα στους παίκτες μου ότι τους θέλω νικητές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: