Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2007

ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΟ "ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ"

Σε κρίσιμο "σταυροδρόμι" βρίσκεται η ομάδα της ΑΕΛ, αφού τα συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα της έφεραν στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Με τις υπάρχουσες συνθήκες, το παιχνίδι με αντίπαλο την Σκόντα Ξάνθη παίρνει τη μορφή ενός πρώιμου τελικού από τον οποίο οι παίκτες του Γιώργου Δώνη καλούνται να βγουν νικητές και να ξεκολλήσουν την "βασίλισσα του κάμπου" από τους 5 βαθμούς. (ael-sports)

«Είμαστε καλή ομάδα, πρέπει να το πιστέψουμε. Θα μπούμε σε τροχιά νικών σύντομα. Θέλουμε τους τρεις βαθμούς, μόνο αυτούς», ανέφερε ο Γιώργος Δώνης στους παίκτες του, από τους οποίους ζήτησε να είναι προσεκτικοί και αποφασισμένοι για τη νίκη.

Η σημερινή προπόνηση ολοκληρώθηκε χωρίς να σημειωθεί κάτι απρόοπτο και οι πιθανότητες συμμετοχής του Νίκου Νταμπίζα στο αρχικό σχήμα που θα παραταχθεί απέναντι στην ακριτική ομάδα, είναι πλέον σημαντικές. Μετά το πέρας του αυριανού πρωινού χαλαρώματος, ο τεχνικός ηγέτης των "βυσσινί" θα ανακοινώσει και την αποστολή για το παιχνίδι της Κυριακής (19:00, Supersport 1).

ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ

Η ομάδα Νέων της ΑΕΛ αντιμετωπίζει αύριο (Σάββατο 3/11) στις 14:00 το μεσημέρι την αντίστοιχη της Ξάνθης στις εγκαταστάσεις των Δένδρων, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του οικείου πρωταθλήματος της Superleague.

Να τονίσουμε ότι η ομάδα νέων της ακριτικής πόλης είναι πρωτοπόρος της βαθμολογίας με 16 βαθμούς και σε 6 αγώνες παραμένει αήττητη. Οι «βυσσινί» ισοβαθμούν με τον Ατρόμητο Αθηνών και τον Απόλλωνα Καλαμαριάς με 10 βαθμούς. (ael-sports)

Συνεπώς το έργο των παικτών της ΑΕΛ μόνο εύκολο δεν θα είναι και αναμένεται να διεξαχθεί ένας συναρπαστικός αγώνας. Στη διάθεση του Κώστα Κατσάρα και των συνεργατών του για τον αυριανό αγώνα βρίσκονται όλοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας. Τον αγώνα θα διευθύνουν οι κ. Γκρίτζιας Ε., Γούλας Ι., Μπατζόλης Κ. (Λάρισας).

ΚΕΧΑΓΙΑΣ: "Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ..."

Δεν απογοητεύεται ο Νίκος Κεχαγιάς από την κατηφορική πορεία της Σκόντα στις τελευταίες αγωνιστικές και σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό της ακριτικής πόλης, τόνισε πως η κατάσταση είναι αναστρέψιμη και πως η ψυχολογία των παικτών του είναι σε καλά επίπεδα παρά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα.

«Υπάρχει πρόβλημα, αλλά θα το λύσουμε. Οι τρεις συνεχόμενες ήττες σε συνδυασμό με την αλλαγή του προπονητή, δείχνουν ότι η ομάδα έχει πρόβλημα. Από πλευράς ψυχολογίας όμως είμαστε καλά και πιστεύω ότι στην συνέχεια θα παρουσιαστούμε κατά πολύ καλύτεροι», είπε ο νεαρός τεχνικός που έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθεια της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την ΑΕΚ.

Ο Κεχαγιάς μίλησε και για τον Μεξικανό Χουάρες ο οποίος δοκιμάστηκε από την Ξάνθη το τελευταίο διάστημα, λέγοντας πως διαμόρφωσε άποψη για τις ικανότητες του την οποία και θα συζητήσει με την διοίκηση, ενώ για τυχόν μεταγραφική ενίσχυση τον Γενάρη θα αρχίσει να σκέφτεται μετά τα ματς με Λάρισα και Πανιώνιο.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ


Α/Α...ΑΓ…ΛΕΠΤΑ…..ΟΝΟΜΑ

01 ….. 6 ….. 566 ......... ΚΟΤΣΟΛΗΣ
02 ….. 6 ….. 566 ......... ΓΚΑΛΙΤΣΙΟΣ
03 ….. 6 ….. 552 ......... ΜΠΑΚΑΓΙΟΚΟ
04 ….. 6 ….. 531 ......... ΦΩΤΑΚΗΣ
05 ….. 5 ….. 473 ......... ΚΑΤΣΙΑΡΟΣ
06 ….. 6 ….. 457 ......... ΣΑΡΜΙΕΝΤΟ
07 ….. 5 ….. 434 ......... ΚΛΕΙΤΟΝ
08 ….. 5 ….. 389 ......... ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ
09 ….. 4 ….. 323 ......... ΦΕΡΣΤΕΡ
10 ….. 4 ….. 299 ......... ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ


ΣΚΟΡΕΡΣ

Α/Α…ΓΚΟΛ… ΟΝΟΜΑ

01 …… 2 …… ΜΠΑΚΑΓΙΟΚΟ
02 …… 1 …… ΠΑΡΑ
03 …… 1 …… ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
04 …… 1 …… ΓΚΑΛΙΤΣΙΟΣ

Αυτογκόλ: Ντιά (Λεβαδειακός)


ΠΟΙΝΟΛΟΓΙΟ

Α/Α …… ΚΟΚΚΙΝΕΣ …… ΟΝΟΜΑ

01……………1……………ΚΛΕΙΤΟΝ (εξέτισε)


Α/Α …… ΚΙΤΡΙΝΕΣ …… ΟΝΟΜΑ

01 …………..3……………ΜΠΑΚΑΓΙΟΚΟ
02 …………..3……………ΦΩΤΑΚΗΣ
03 …………..3……………ΜΠΑΧΡΑΜΗΣ
04 …………..2……………ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ
05 …………..2……………ΦΕΡΣΤΕΡ
06 …………..2……………ΚΩΤΣΙΟΣ
07 …………..2……………ΝΤΑΜΠΙΖΑΣ
08 …………..2……………ΣΑΡΜΙΕΝΤΟ
09 …………..1……………ΒΕΝΕΤΙΔΗΣ
10 …………..1……………ΓΚΑΛΙΤΣΙΟΣ
11 …………..1……………ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ
12 …………..1……………ΒΕΝΕΤΗΣ
13 …………..1……………ΚΟΤΣΟΛΗΣ

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ 3ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΑΙΓΑΛΕΩ – ΑΕΛ: Αιγάλεω και ΑΕΛ θέλουν να δώσουν παράταση στις καλές εμφανίσεις και στην έκπληξη που έχουν πετύχει μέχρι σήμερα, καθώς βρίσκονται χωρίς ήττα στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν αύριο στο κλειστό του Αιγάλεω και η λήξη του αγώνα θα «εκθρονίσει» τη μία από το «ρετιρέ» της βαθμολογίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ:

Ολυμπιάδα – Πανιώνιος 69-70
Αιγάλεω – ΑΕΛ 81-71
Κολοσσός Ρόδου – Πανελλήνιος 77-90
Ολύμπια Λάρισας – ΑΓΟΡ 61-52
Μαρούσι – ΠΑΟΚ 70-57:

ΚΥΡΙΑΚΗ:
16:45 ΑΡΗΣ - ΑΕΚ (ΕΤ1)
20:45 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΤ1)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΞΑΝΘΗ: ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ

Με τα γνωστά προβλήματα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή η προπόνηση της Ξάνθης ενόψει του ματς της Κυριακής με τη Λάρισα, δηλαδή χωρίς τη συμμετοχή των Βάλλα, Μπάρκογλου και Νουκέ, οι οποίοι έκαναν ατομικό και δεν υπολογίζονται από τον Κεχαγιά. Οι τρεις τους ξεκίνησαν τρέξιμο σε χαμηλούς ρυθμούς στα δύο γήπεδα και στην συνέχεια κατέληξαν στην πισίνα για να ασκήσεις ενδυνάμωσης.

Το παρών στο προπονητικό κέντρο έδωσε και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Αρης Πιαλόγλου που είδε από κοντά τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, πλην όμως δεν θέλησε να τους πει κάτι το ιδιαίτερο.

Στα της προπόνησης, μετά το καθιερωμένο ζέσταμα, οι παίκτες αναλώθηκαν κυρίως σε ασκήσεις με σουτ ενώ στο τέλος υπήρχε και το σχετικό δίτερμα. Επόμενη προπόνηση για την ομάδα είναι το μεσημέρι του Σαββάτου όπου και θα ανακοινωθεί η αποστολή που θα αναχωρήσει οδικώς για την Λάρισα.


ΠΙΛΑΦΙΔΗΣ: "ΔΥΣΚΟΛΟ ΜΑΤΣ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΔΡΑ"

Για το τρία στα τρία θα παίξει αύριο η ΑΕΛ κόντρα στο επίσης αήττητο Αιγάλεω, με τον Κώστα Πιλαφίδη, πάντως, να παραδέχεται: «Πρόκειται για ένα δύσκολο ματς, σε μια δύσκολη έδρα. Από την αρχή του πρωταθλήματος το Αιγάλεω έδειξε πως έχει σαφής αγωνιστικούς προσανατολισμούς και ξέρει τι ζητάει στο γήπεδο. Προέρχεται από δύο νίκες και αυτό μαρτυράει την αγωνιστική κατάσταση που βρίσκεται».

Για το τι πρέπει να κάνει η ομάδα του για να κερδίσει στο «Σίτι», σημείωσε:
«Ο έλεγχος του ρυθμού θα είναι πολύ βασικό κομμάτι, όπως και το πόσο συγκεντρωμένοι θα είμαστε στην άμυνα». Και πρόσθεσε: «Σε γενικές γραμμές καταφέραμε αρκετά πράγματα και αυτό μας αφήνει ικανοποιημένους. Ωστόσο, ακόμη θέλουμε πολύ δουλειά για να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε και εκεί που πραγματικά μπορούμε».

ΚΟΛΩΚΑΣ: ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ

Ντέρμπι κορυφής στο Αιγάλεω ανάμεσα στο "Σίτι" και την ΑΕΛ, με τους φιλοξενούμενος να κατεβαίνουν με φιλοδοξίες και με στόχο να διατηρήσουν το αήττητό τους. Ο φόργουορντ των "βυσσινί", Μάρκος Κολώκας, επισήμανε τις δυσκολίες του αγώνα αλλά τόνισε ότι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και σοβαροί για να πετύχουν το στόχο τους.

«Ξεκινήσαμε την πορεία μας κάνοντας μερικά θετικά αποτελέσματα, αλλά ακόμη είναι πολύ νωρίς για κρίσεις. Το καλό είναι ότι δείχνουμε εξίσου καλά στοιχεία σε άμυνα και επίθεση και ότι στην ομάδα κάθε παίκτης έχει τον ρόλο του. Το παιχνίδι στο Αιγάλεω είναι πολύ δύσκολο αφού ο αντίπαλός μας έκανε πολύ καλή αρχή και μάλιστα αποτελεί έκπληξη το γεγονός αυτό για πολλούς, ενώ διαθέτει και μια δυνατή έδρα.

Εμείς από την πλευρά μας κάναμε καλή προετοιμασία για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Θεωρώ ότι διαθέτουμε έμπειρους παίκτες που θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν και σε αυτή την δύσκολη αποστολή, αρκεί να είμαστε σοβαροί και προσεκτικοί», υπογράμμισε ο Έλληνας φόργουορντ.

ΦΟΥΛ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ

Στον κυριακάτικο αγώνα με την Ξάνθη έχουν εστιάσει την προσοχή τους οι παίκτες της ΑΕΛ, ένα ματς στο οποίο ο Γιώργος Δώνης δήλωσε ότι η νίκη είναι ο μοναδικός στόχος.

Ο Νίκος Νταμπίζας θα δώσει κανονικά το «παρών» στην 11άδα, ενώ ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου θέλει ακόμη χρόνο και προπονήσεις, μετά τον τραυματισμό του. Ο Δημήτρης Γκίκας είχε ενοχλήσεις στη γάμπα και σήμερα θα φανεί η κατάστασή του, ενώ ο νεαρός Αλέξης Βεργώνης θα επισκεφθεί γιατρό για το σφίξιμο που ένιωσε στον προσαγωγό και για το λόγο αυτόν αντικαταστάθηκε στο ματς με τον Ολυμπιακό.

ΞΑΝΘΗ: ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ"

Η αντίστροφη μέτρηση στην Ξάνθη για τον αγώνα στη Λάρισα έχει αρχίσει. Ο Νίκος Κεχαγιάς στάθηκε στην κρισιμότητα του ματς. «Μετά τα τελευταία ατυχή αποτελέσματα θέλουμε πάση θυσία τη νίκη τόσο για ψυχολογικούς, αλλά περισσότερο για βαθμολογικούς λόγους» τόνισε στο «Goal» ο νεαρός τεχνικός και αναφέρθηκε στη συνέχεια: «Τα επόμενα παιχνίδια είναι πολύ δύσκολα. Για τον αγώνα με τη Λάρισα προετοιμαστήκαμε κατάλληλα και θα παλέψουμε για το θετικό αποτέλεσμα».

Στον αγωνιστικό τομέα, από τη χθεσινή προπόνηση απουσίασαν οι Νουκέ, Βάλλας, Μπάρκογλου που έκαναν ατομικό και δεν υπολογίζονται από την τεχνική ηγεσία, ενώ ο Τούρινα ένιωσε ενοχλήσεις στο πόδι και δεν προπονήθηκε, αλλά η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχίες.

ΠΑΜΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ;;;

Δείτε όλα τα σημερινά αθλητικά πρωτοσέλιδα μόνο μ' ένα κλικ:

ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

19:00 SS3: ΚΤΗΣΙΦΩΝ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πρωτάθλημα Βόλεϊ Α1 Γυναικών (Ζ)
21:30 SS2: ΚOΤΜΠΟΥΣ - ΣAΛΚΕ Γερμανικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Ζ)
22:30 ΣΠΟΡ+: ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ: ΠΟΡΤΟ – ΜΠΕΛΕΝΕΝΣΕΣ (Ζ)
02:00 ΣΠΟΡ+: ΒΟΣΤΩΝΗ – ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΝΒΑ (Ζ)

ΣΠΟΡ+

13:00 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΑΖΑΝ Champions League βόλει (Ε)
15:00 ΡΕΪNΤΖΕΡΣ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ Champions League (Ε)
17:00 ΡΟΜΑ – ΣΠΟΡΤΙΓΚ Champions League (Ε)
19:00 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ A1 Bόλεϊ Ανδρών (Ε)
21:00 ΝΒΑ PLUS
21:30 WRC
22:30 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ: ΠΟΡΤΟ – ΜΠΕΛΕΝΕΝΣΕΣ (Ζ)
00:30 NBA ACTION
01:10 ΝΒΑ PLUS
02:00 ΒΟΣΤΩΝΗ – ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΝΒΑ (Ζ)

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

18:30 ET3: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ
19:00 SS1: BASKET TIME
19:00 NET: ΠΡΩΤΗ ΠΑΣΑ
20:00 SS1: FOOTBALL PLANET
21:00 SS1: CHAMPIONS ZONE
00:00 SS1: ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...

2/11/2002 Στο 5:39 της τέταρτης περιόδου του αγώνα μπάσκετ Μαρούσι-Πανιώνιος (87-79) ο Άγγελος Κορωνιός που παίζει με τους γηπεδούχους πετυχαίνει τρίποντο και φθάνει τους 6.551 πόντους καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Νίκου Γκάλη, πρώτου σκόρερ όλων των εποχών της Α1 μέχρι εκείνη τη στιγμή. Ο Γκάλης είχε πετύχει τους τελευταίους 8 πόντους του στις 12/10/94 εναντίον της Δάφνης. Στις 16/12/2002 ο Γκάλης θα βραβευθεί από τον ΠΣΑΤ ως ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας της 50ετίας

2/11/2000 Ο επί 15 χρόνια παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι Gary Kasparov χάνει στο Λονδίνο από τον 25χρονο πρώην μαθητή του Vladimir Kramnik με 8.5-6.5 σε ματς 15 παρτίδων, στην πιο σημαντική αναμέτρηση των τελευταίων ετών

2/11/1999 Προκειμένου να βελτιώσει το θέαμα, το ΝΒΑ ανακοινώνει σειρά αλλαγών στους κανονισμούς και την εισαγωγή ντόπινγκ κοντρόλ και έλεγχο για μαριχουάνα για όλους τους παίκτες. Τα φάουλ θα σφυρίζονται με την παραμικρή επαφή, ο χρόνος παραμονής κάτω από την γραμμή του φάουλ είναι 5 δευτερόλεπτα, το χρονόμετρο δεν θα ανανεώνεται πλήρως ύστερα από διακοπή αλλά θα γυρνάει στα 14 δεύτερα και θα επιτρέπεται η ζώνη μέσα στην ρακέτα

2/11/1992 Ο Magic Johnson ανακοινώνει για δεύτερη φορά την αποχώρησή του

2/11/1980 Στον ποδοσφαιρικό αγώνα Άρης - ΟΦΗ (4-0) σημειώνεται ρεκόρ 8 δοκαριών (7 ο Άρης, 1 ο ΟΦΗ)

2/11/1946 Ιδρύεται η ομάδα των Boston Celtics μετά από συγχώνευση των ομάδων Providence και Steam Rollers

2/11/1930 Η ΑΕΚ εγκαινιάζει το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας με φιλικό αγώνα εναντίον του Ολυμπιακού που θα λήξει ισόπαλος με 2-2