Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2007

ΖΕΝΙΤ - ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ ... 2 - 2

ZENIT - ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ 2-2
75' Πογκρέμπνιακ, 78' Ιόνοφ - 25' Χαριστέας, 84' Μπένκο

Στον 1ο όμιλο, το "παρθενικό" ευρωπαϊκό γκολ με τη Νυρεμβέργη σημείωσε ο Αγγελος Χαριστέας. Ο Ελληνας επιθετικός άνοιξε το σκορ για τους Γερμανούς στην Αγία Πετρούπολη στην αναμέτρηση με τη Ζενίτ και έβαλε το λιθαράκι του για το τελικό 2-2. Στο 25’ ο Μάρκο Ενγκελχαρντ έβγαλε σέντρα από τα αριστερά και ο 27χρονος ποδοσφαιριστής με αριστερό σουτ έκανε το 1-0, σκοράροντας για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερις μέρες, μετά το τέρμα που είχε πετύχει επί της Ντόρτμουντ στην Bundesliga. Οι Ρώσοι απάντησαν καθυστερημένα, στο 75’ με δεξί σουτ από κοντά του Πάβελ Πογκρέμπνιακ, αλλά όπως και με τη Λάρισα, είχαν… μαζεμένα γκολ στη φαρέτρα τους. Τρία λεπτά αργότερα, ο Αλεκσέι Ιόνοφ που είχε περάσει ως αλλαγή έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του Ντικ Αντβοκαατ, αλλά ο Λέον Μπένκο ισοφάρισε σε 2-2 στο 84’ για τους φιλοξενούμενους.

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης: Τσοντοφάλσκι, Κιμ, Λόμπερτς (72’ Ιόνοφ), Σκρτελ, Ανιούκοφ, Τίμοστσουκ, Ζιριάνοφ, Σιρλ, Ντομίγκεζ (80’ Ραντίμοφ), Αρσάβιν, Πογκρέμπνιακ
Νυρεμβέργη: Μπλάζεκ, Ράινχαρντ, Βολφ, Μπότσαμπ, Γκάλασεκ, Κλούγκε, Ενγκελχαρντ (81’ Μπένκο), Μίνταλ (74’ Κρίστιανσεν), Μισίμοβιτς, Αντλερ (46’ Σαένκο), Χαριστέας

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΤΗΣ ΑΕΛ

1ος Όμιλος

Ζενίτ - Νυρεμβέργη


Οι φετινοί πρωταθλητές Ρωσίας, υποδέχονται στην Αγία Πετρούπολη τους περσινούς κυπελλούχους Γερμανίας. Η Ζενίτ, έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 4 βαθμούς στον όμιλο, μετά την εντός έδρας ισοπαλία με την Άλκμααρ την 1η αγωνιστική και την εκτός έδρας νίκη της στη Λάρισα, την 2η αγωνιστική. Στο γήπεδό της, παραμένει αήττητη για 19 σερί παιχνίδια, αφού η τελευταία φορά που έχασε, ήταν τον Σεπτέμβριο του 1999 από την Μπολόνια. Η Νυρεμβέργη από την άλλη πλευρά έχασε την προηγούμενη αγωνιστική εντός έδρας από την Έβερτον με 2-0 και αν θέλει να έχει ελπίδες πρόκρισης, θα πρέπει τουλάχιστον να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα μέσα στη Ρωσία. Στην Μπουτεσλίγκα επικράτησαν το Σάββατο της Ντόρτμουντ με 2-0, με τον Άγγελο Χαριστέα να χρίζεται σκόρερ.

Βαθμολογία

1. Έβερτον 6 (2)
2. Ζενίτ 4 (2)
3. Άλκμααρ 1 (1)
4. Νυρεμβέργη 0 (1)
5. ΑΕΛ 0 (2)

Επόμενη αγωνιστική (5/12 ):

Νυρεμβέργη - Άλκμααρ
Έβερτον - Ζενίτ
ρεπό: ΑΕΛ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΑΚΑΓΙΟΚΟ & ΚΛΕΙΤΟΝ

Μπακαγιόκο: «Ήθελα πολύ να βοηθήσω»

Για πρώτη φορά στους αγώνες της Ευρώπης η ΑΕΛ θα παραταχθεί απόψε χωρίς τον Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο, ο οποίος αποκλείστηκε λόγω τραυματισμού.

Ο Ιβοριανός επιθετικός υπέστη τράβηγμα στον αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό, ενώ δεν υπολογίζεται και για το κυριακάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον ΟΦΗ (ανεξάρτητα από την κατάσταση του τραυματισμού του), καθώς θα εκτίσει τη μία αγωνιστική της ποινής του.

Αν και αρχικά υπήρχαν κάποιες ελπίδες συμμετοχής του Μπακαγιόκο, τελικά στην τελευταία προπόνηση επί ελληνικού εδάφους διαψεύστηκαν. «Με στενοχωρεί που δεν μπορώ να παίξω γιατί είναι μια κρίσιμη στιγμή για την ομάδα μου και ήθελα πολύ να βοηθήσω» δήλωσε ο παίκτης της θεσσαλικής ομάδας.

Κλέιτον: «Όλα για τη νίκη»

Στις τάξεις της Λάρισας πάντως δεν χάνουν την αισιοδοξία τους. Κάτι που φαίνεται και από τις δηλώσεις του Σίλβα Κλέιτον: «Σημασία έχει τι θα κάνει όλη η ομάδα και προσωπική μου άποψη είναι ότι μπορούμε να νικήσουμε», είπε ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός και πρόσθεσε, αναφερόμενος στον τραυματισμό του Μπακαγιόκο, που τον έχει θέσει εκτός μάχης:

«Είναι πολύ σημαντική απώλεια, αλλά υπάρχουν παιδιά από πίσω που μπορούν να καλύψουν το κενό. Είναι πολύ σημαντικό ότι έχουμε καλή ψυχολογία και θα επιδιώξουμε το καλύτερο κόντρα στην Άλκμααρ».

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Εξαιρετικά δύσκολη θα είναι η αποστολή της Λάρισας σήμερα το βράδυ, καθώς καλούνται να ξεπεράσουν και την εξαιρετική παράδοση που έχει η Άλμααρ στην έδρα της. Συγκεκριμένα, έχει να γνωρίσει την ήττα από το 1977.

Από τότε μέχρι σήμερα μετρά 31 αγώνες χωρίς να έχει χάσει, κάτι που αποτελεί μεγάλο επίτευγμα και αν συνεχιστεί και σήμερα, θα «σπάσει» το ρεκόρ που κατέχει η Iπσουιτς από το 2002.

Για να γίνει αντιληπτό πόσο δύσκολο είναι το έργο των παικτών της ΑΕΛ σήμερα θα πρέπει να πούμε ότι από το Άλκμααρ δεν έχουν καταφέρει να περάσουν ούτε ομάδες όπως είναι η Μπαρτσελόνα, η Λίβερπουλ, η Ιντερ, η Βέρντερ, η Νιούκαστλ!

ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΠΟΤΕ...

Οι φίλοι της ΑΕΛ, δεν την εγκαταλείπουν ούτε στην Ολλανδία. Συγκεκριμένα στο «DSB Στάντιουμ» θα βρεθούν χίλιοι περίπου οπαδοί της θεσσαλικής ομάδας, κάτι που της δημιουργεί μια επιπλέον υποχρέωση, σύμφωνα με τον Γιώργο Δώνη:

«Ειδικά αύριο (σ.σ.: σήμερα), που θα βρίσκονται πολλοί Έλληνες στο γήπεδο, θα πρέπει να πιάσουμε την απόδοση την οποία τους είχαμε συνηθίσει το προηγούμενο διάστημα».

Το γήπεδο πάντως θα είναι γεμάτο σήμερα, καθώς η Άλκμααρ διέθεσε και τα 15.600 εισιτήρια που έβγαλε στην κυκλοφορία.

ΜΕ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

Ο Χρήστος Καλαντζής είναι ο αντικαταστάτης του Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο στην επίθεση της ΑΕΛ, σύμφωνα με όσα έδειξε στην τελευταία προπόνηση ο Γιώργος Δώνης. Στο μίνι δίτερμα που έγινε, πάντως, ο τεχνικός των «βυσσινί» δεν έδειξε ξεκάθαρα τι προτίθεται να κάνει όσον αφορά τη θέση του αριστερού μπακ.

Ο Βενετίδης έπαιξε με τους αναπληρωματικούς και αυτό δύο τινά μπορεί να σημαίνει: είτε ο Δώνης θα αναζητήσει την απόλυτη ετοιμότητα στο πρόσωπο του Παναγιώτη Κατσιαρού είτε θέλησε να τεστάρει τον Βενετίδη απέναντι σε πιο δυνατές καταστάσεις. Οσον αφορά τους υπόλοιπους εννέα, θα είναι αυτοί που έπαιξαν κόντρα στον Παναθηναϊκό.

ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Αν και οι οιωνοί δεν είναι ευνοϊκοί, με την οριστική απουσία του τραυματία Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο, η ΑΕΛ (21:45, ΝΕΤ) είναι υποχρεωμένη να εξαντλήσει τις τελευταίες της ελπίδες για πρόκριση, σε μία έδρα όπου παραμένει απόρθητη για 31 σερί διεθνή παιχνίδια. Μάλιστα, η Αλκμααρ βρίσκεται ένα βήμα απ’ την δημιουργία νέου σχετικού ρεκόρ, στην Ευρώπη, εφόσον δεν ηττηθεί από την ΑΕΛ!

«Μετά το αυριανό (σ.σ.: αποψινό) παιχνίδι θα ξέρουμε αν έχουμε λίγες, πολλές ή καθόλου ελπίδες για πρόκριση. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα και σκοπεύουμε να εξαντλήσουμε τις όποιες πιθανότητες έχουμε για πρόκριση», επεσήμανε ο Γιώργος Δώνης. Αναφερόμενος στην ολλανδική ομάδα, είχε μόνο καλά λόγια: «Διαθέτει πολύ καλή επιθετική ανάπτυξη και είναι αήττητη επί σειρά αγώνων στην έδρα της. Πρέπει να ευχαριστηθούμε αυτό το παιχνίδι και είμαι σίγουρος ότι θα σκοράρουμε, όπως κάναμε και στα άλλα ματς». Ο προπονητής των Θεσσαλών έκανε και ειδική μνεία στον κόσμο: «Πρέπει να τον ευχαριστήσουμε, γιατί μαθαίνουμε ότι στις κερκίδες θα βρεθούν αρκετοί Ελληνες για να μας συμπαρασταθούν».

Η αντίστοιχη συνέντευξη Τύπου του προπονητή της Αλκμααρ, Λουίς Φαν Γκάαλ, είχε αναφορά στα σενάρια ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της Αγγλίας (!), ενώ ο πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα μίλησε και για την Ελλάδα, λέγοντας πως θα ερχόταν μόνον αν αναλάμβανε την Εθνική ομάδα! Εντύπωση προκάλεσε και η δήλωσή του ότι δεν θυμόταν τον Δώνη απ’ την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Αγιαξ, λέγοντας: «Ποτέ δεν μένω στο παρελθόν».
«Η ΑΕΛ παίζει ελκυστικό και οργανωμένο ποδόσφαιρο. Η πίεση όμως είναι στην πλευρά της, αφού παίζει το "τελευταίο της χαρτί"», πρόσθεσε ο Φαν Γκάαλ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολλανδός τεχνικός δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο επιθετικό Αρι, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Γκρατσιάνο Πελέ και Τζούλιαν Γένερ.


ΠΑΜΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ;;;


Δείτε όλα τα σημερινά αθλητικά πρωτοσέλιδα μόνο μ' ένα κλικ:

ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

20:15 ΣΚΑΙ: ΦΕΝΕΡ/ΟΥΛΚΕΡ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ Euroleague: Φάση Ομίλων (Ζ)
20:45 SS3: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ Euroleague: Φάση Ομίλων (Ζ)
21:00 ΜEGA: AEK-ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ Κύπελλο UEFA (Z)
21:00 SS1: ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ Κύπελλο UEFA (Z)
21:30 SS4: ΜΙΛΑΝΟ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ Euroleague: Φάση Ομίλων (Ζ)
21:45 NET: ΑΛΚΜΑΑΡ-ΑΕΛ Κύπελλο UEFA (Z)
21:45 SS7: ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΡΟΑΝ Euroleague: Φάση Ομίλων (Ζ)
22:00 ANT1: ΜΠΟΛΤΟΝ-ΑΡΗΣ Κύπελλο UEFA (Z)

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

18:30 ET3: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ
20:00 SS1: CHAMPIONS ΖΟΝΕ
23:00 SS1: CHAMPIONS ZONE
23:30 ΣΚΑΙ: ΕUROLEAGUE SHOW
00:00 SS1: SUPER EUROLEAGUE
00:00 ΜEGA: ΣΟΥΠΕΡ ΜΠΑΛΑ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...

9/11/1991 Οι ΗΠΑ κερδίζουν τη Νορβηγία με 2-1 και κατακτούν το 1ο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Γυναικών που διεξάγεται στην Κίνα

29/11/1980 Ο Ronnie Carr της Western Carolina σημειώνει το πρώτο τρίποντο στην ιστορία του κολλεγιακού μπάσκετ στον αγώνα εναντίον της Middle Tennessee State στο Reid Gym στο Cullowhee, ένα χρόνο μετά από τον Chris Ford που, στις 12/10/1979, σκόραρε το πρώτο τρίποντο στην ιστορία του ΝΒΑ

29/11/1975 Σκοτώνεται σε ηλικία 46 ετών ο Graham Hill, ένας από τους μεγαλύτερους οδηγούς αγώνων αυτοκινήτου της Βρεταννίας, όταν συντρίβεται στο Βόρειο Λονδίνο, το αεροπλάνο του, ένα Piper Aztec, το οποίο πιλοτάρει ο ίδιος. Είναι ο μόνος οδηγός, που είχε επιτύχει το Triple Crown, δηλαδή να κερδίσει το Indianapolis 500 (1966), τις 24 Ώρες του Le Mans (1972) και την Formula 1 (1962,1968) ή/και Το Grand Prix του Monaco (1963, 1964, 1965, 1968, 1969)

29/11/1931 Η Ελλάδα χάνει από τη Ρουμανία με 2-4 στη Λεωφόρο με σκόρερ τον Αγγελάκη για το 1ο Βαλκανικό Κύπελλο. Στον πρώτο αγώνα η Ελλάδα έχει ηττηθεί με 2-1 στο Βουκουρέστι

29/11/1908 Κατά την γενική συνέλευση των μελών καταρτίζεται το πρώτο καταστατικό του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, που είναι από τα πρώτα ελληνικά σωματεία. Ο σύλλογος χρονολογείται από το 1899 όταν ιδρύθηκε ο “Όμιλος Φιλομούσων”, ως σωματείο γραμμάτων και μουσικής και το 1903 ενέταξε στις δραστηριότητές του τον αθλητισμό, ενώ καταγράφεται και επίσημος αγώνας στις 23/4/1905. Τρία χρόνια μετά τον αγώνα αυτό, τα μέλη του ομίλου θα ιδρύσουν τον σημερινό Ηρακλή, ο οποίος όμως, λόγω της τουρκικής κατοχής, έφερε τον υποχρεωτικό τίτλο “Οθωμανικός Ελληνικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης Ο Ηρακλής”, που θα τροποποιηθεί μετά την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης το 1912

29/11/1899 Ιδρύεται η ομάδα ποδοσφαίρου της Μπαρτσελόνα από τον Ελβετό επιχειρηματία Hans Gamper

29/11/1897 Διεξάγεται στο Surrey της Αγγλίας ο πρώτος αγώνας μοτοσυκλετών.

ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 15η ΘΕΣΗ Η ΕΛΛΑΔΑ

«Χρυσάφι» ήταν για το ελληνικό ποδόσφαιρο η νίκη του Ολυμπιακού επί της Λάτσιο στο «Ολίμπικο», αφού η Ελλάδα μείωσε τη διαφορά της από τη 15η στην ειδική βαθμολογία της UEFA Βουλγαρία στους δύο βαθμούς (23.164 έναντι 23.166). Δεδομένου ότι οι Βούλγαροι δεν έχουν άλλους εκπροσώπους στα ευρωπαϊκά Κύπελλα η προσπέραση είναι θέμα χρόνου. Παράλληλα το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ακόμη πέντε εκπροσώπους στο Κύπελλο UEFA, ενώ ο Ολυμπιακός πλέον έχει σχεδόν εξασφαλισμένη τη συμμετοχή του σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις (στους «16» του Champions League ή τους «32» του Κυπέλλου UEFA).

Αναλυτικά η βαθμολογία της UEFA όπως διαμορφώθηκε μετά τα αποτελέσματα των αγώνων της Τρίτης:

1 Ισπανία 69.016 7/8
2 Αγγλία 66.249 7/8
3 Ιταλία 56.660 5/8
4 Γαλλία 50.382 5/7
5 Γερμανία 41.150 7/7
6 Ρουμανία 40.599 1/5
7 Ρωσία 38.750 4/4
8 Ολλανδία 36.546 2/6
9 Πορτογαλία 36.356 4/7
10 Ουκρανία 30.100 2/4
11 Σκωτία 29.375 3/4
12 Τουρκία 28.725 3/4
13 Βέλγιο 25.200 1/4
14 Τσεχία 24.750 3/ 4
15 Βουλγαρία 23.166 0/4
16 Ελλάδα 23.164 6/6
17 Ελβετία 22.725 2/4
18 Νορβηγία 22.025 2/5
19 Δανία 19.450 2/4
20 Αυστρία 17.500 1/5