Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2007

ΠΙΛΑΦΙΔΗΣ: "ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ"

Απόλυτα ευχαριστημένος από την εμφάνιση της ομάδας του και την νίκη ήταν ο προπονητής της ΑΕΛ, Κώστας Πιλαφίδης, που μοίραζε συγχαρητήρια στους παίκτες του. Πάντως, επίστησε την προσοχή για την συνέχεια και τόνισε ότι δεν πρέπει κανείς να επαναπαυτεί. Απ' την άλλη, ο Αργύρης Πεδουλάκης παραδέχτηκε ότι η ομάδα του δεν μπήκε στο πνεύμα του παιχνιδιού και έχασε από το ξεκίνημα ενώ χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά αφού είναι φανερά ανέτοιμη μέχρι να ολοκληρωθούν οι αλλαγές στο ρόστερ.

«Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά γιατί κάναμε αυτό ακριβώς που θέλαμε. Παρότι το σκορ είναι μεγάλο και είχαμε τον Τιγκ σε εξαιρετική μέρα, όλα ξεκίνησαν από την άμυνα. Ημασταν πολύ εύστοχοι, δουλέψαμε πολύ γι’ αυτό το παιχνίδι αλλά δεν επαναπαυόμαστε και συνεχίζουμε», υπογράμμισε ο Έλληνας τεχνικός των "βυσσινί".

ΒΥΣΣΙΝΙ ΘΥΕΛΛΑ "ΣΚΟΡΠΙΣΕ" ΤΟΝ ΑΓΟΡ

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ


Σε αναμετρήσεις της 9ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 ανδρών, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 74-77
Κολοσσός Ρ.-Ολύμπια Λ. 68-70
ΑΕΛ-ΑΓΟ Ρεθύμνου 83-62
ΑΕΚ-Ολυμπιακός 77-85
Αιγάλεω-Μαρούσι 73-72
Αρης-Πανελλήνιος 74-52
Ολυμπιάδα Π.-Παναθηναϊκός 66-99

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ


ΑΕΛ - ΑΓΟΡ ... 83-62
Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε η ΑΕΛ, που συνέτριψε 83-62 τον ΑΓΟ Ρεθύμνου στη Νεάπολη. Ο αγώνας έγινε στο πλαίσιο της 9ης ημέρας του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 ανδρών και μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο Ντέιβιντ Τιγκ που σημείωσε 39 πόντους. Τα δεκάλεπτα: 20-13, 47-29, 62-40, 83-62

Μία ομάδα υπήρχε σήμερα στο κλειστό της Νεάπολης, κι αυτή ήταν η ΑΕΛ του Κώστα Πιλαφίδη. Από το πρώτο λεπτό οι γηπεδούχοι έκαναν... σαφείς τις διαθέσεις τους να «καθαρίσουν» εύκολα το ματς και το πέτυχαν με τον πλέον άνετο τρόπο. Ο Ντέιβιντ Τιγκ ήταν ασταμάτητος στο πρώτο ημίχρονο, όταν σημείωσε 23 πόντους κι αυτός ήταν ο κυριότερος λόγος για τον οποίο η ΑΕΛ είχε εξασφαλίσει προβάδισμα ασφαλείας με 47-29.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αμερικανός πήρε βοήθειες από αρκετούς άλλους συμπαίκτες τους, ενώ ο Κλιμαβίτσιους παρέμεινε σταθερή αξία, τη στιγμή που η ομάδα του Ρεθύμνου ήταν τραγικά άστοχη από την περιφέρεια. Πέταξε «λευκή πετσέτα», όταν η διαφορά είχε σταθεροποιηθεί πλέον πάνω από τους 20 πόντους, με αποτέλεσμα η «ψαλίδα» να ανοίξει ακόμη περισσότερο (78-47 στο 34΄), αλλά στο τέλος η ΑΕΛ «πάτησε φρένο» και πήρε τη νίκη με 83-62.

Διαιτητές: Μαστραφτσής, Γκόντας, Παφίλης

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ (Κώστας Πιλαφίδης): Κυριακόπουλος, Κις 15, Παπανικολόπουλος 4, Παπαχρήστος 3 (1), Τραϊανός, Τιγκ 39 (7), Παπανικολάου, Κολώκας, Κλιμαβίτσιους 15 (2), Αγγελακόπουλος 4, Σόσκιτς, Τσέρανιτς 3

ΑΓΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (Αργύρης Πεδουλάκης): Νικολαϊδης 2, Κούμουλος 12 (2), Γκιζόγιαννης 3 (1), Καραποστόλου 8 (2), Γκαγκαλούδης 7, Τόπιτς 9, Φρίμαν 12 (1), Ζούζα, Βουγιούκας 9

ΠΙΛΑΦΙΔΗΣ: "ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ"

Απόλυτα ευχαριστημένος από την εμφάνιση της ομάδας του και την νίκη ήταν ο προπονητής της ΑΕΛ, Κώστας Πιλαφίδης, που μοίραζε συγχαρητήρια στους παίκτες του. Πάντως, επίστησε την προσοχή για την συνέχεια και τόνισε ότι δεν πρέπει κανείς να επαναπαυτεί. Απ' την άλλη, ο Αργύρης Πεδουλάκης παραδέχτηκε ότι η ομάδα του δεν μπήκε στο πνεύμα του παιχνιδιού και έχασε από το ξεκίνημα ενώ χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά αφού είναι φανερά ανέτοιμη μέχρι να ολοκληρωθούν οι αλλαγές στο ρόστερ.

«Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά γιατί κάναμε αυτό ακριβώς που θέλαμε. Παρότι το σκορ είναι μεγάλο και είχαμε τον Τιγκ σε εξαιρετική μέρα, όλα ξεκίνησαν από την άμυνα. Ημασταν πολύ εύστοχοι, δουλέψαμε πολύ γι’ αυτό το παιχνίδι αλλά δεν επαναπαυόμαστε και συνεχίζουμε», υπογράμμισε ο Έλληνας τεχνικός των "βυσσινί".

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 29/12/2007

17:00 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -Α.Ε.Κ. ΕΤ1
17:00 ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ -ΑΙΓΑΛΕΩ
17:00 ΡΕΘΥΜΝΟ ALMECO -ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ Γ.Σ.
19:00 Π.Α.Ο.Κ.-Α.Ε.Λ. 1964 Γ.Σ. S/S

ΚΥΡΙΑΚΗ 30/12/2007

16:30 ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ -ΑΡΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ Τ. ET1
17:00 ΜΑΡΟΥΣΙ COSTA COFFEE -ΑΕΠ ΟΛΥΜΠΙΑΣ S/S
21:30 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ On Telecoms ΣΚΑΪ

ΜΟΝΟ ΝΙΚΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

Μετά το τρίποντο της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στον Άρη (1-0), το μόνο αποτέλεσμα που έχουν στο μυαλό του όλοι στο στρατόπεδο της ΑΕΛ, είναι η νίκη. Ο αγώνας με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς είναι καθοριστικής σημασίας, καθώς οι δύο σύλλογοι είναι πολύ κοντά στις τελευταίες θέσεις του πίνακα, με ένα μόλις βαθμό διαφορά.

Ο Στέλιος Βενετίδης προπονήθηκε κανονικά και το Σάββατο (15/12) και τέθηκε στη διάθεση του Γιώργου Δώνη για τον εκτός έδρας αγώνα με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, που θα διεξαχθεί την Κυριακή (16/12, 16:45) στο Καυτανζόγλειο.

Στο απουσιολόγιο του Ελληνα τεχνικού βρίσκονται οι Νταμπίζας (τιμωρημένος), Μπουκουβάλας (βρίσκεται στο μετεγχειρητικό στάδιο), Βεργώνης και Λαμπρόπουλος (γυμνάζονται πιο συντηρητικά).

Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν 19 παίκτες: Κώτσιος, Βενετίδης, Πάρα, Σαρμιέντο, Φωτάκης, Κοτσόλης, Γκίκας, Βενέτης, Γκαλίτσιος, Κυριακίδης, Φέρστερ, Κλέιτον, Μπαχράμης, Καλαντζής, Αλεξάνδρου, Κόζλεϊ, Κηπουρός, Κατσιαρός και Μπακαγιόκο.

ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

H ομάδα Νέων της ΑΕΛ αντιμετωπίζει αύριο Κυριακή 16/12 στις 11 το πρωί στις βοηθητικές εγκαταστάσεις του Καυτανζογλείου τον Απόλλωνα Καλαμαριάς για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος Νέων της Superleague.

Στη διάθεση του Κώστα Κατσάρα και των συνεργατών του βρίσκονται οι εξής 18 ποδοσφαιριστές: Μπαϊμάκης, Μπαταβάνης, Πολύζος, Ραχωβίτης, Μπουρουζίκας, Καρατέεβ, Σπυρόπουλος, Σπανός, Τηλιόπουλος, Καραγιάννης, Ελευθεριάδης, Κύρος, Αγγελίνας, Μητρούσιας, Παπαθανασίου, Λύτρας, Μπανούσης, Μάγγος.

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ: ΜΕ ΒΕΛΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΕΛ

Με τον Βέλα Τζούνιορ για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, αναμένεται να παρατάξει τον Απόλλωνα, ο τεχνικός του συλλόγου, Μάκης Κατσαβάκης, στο παιχνίδι της 12ης μέρας, κόντρα στην Λάρισα. Ο προπονητής των «Ποντίων» ποντάρει πολλά στον Βραζιλιάνο μέσο, ο οποίος αγωνίστηκε για ένα ημίχρονο κόντρα στην ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής (4-0).

Από την αποστολή των Θεσσαλονικέων, θα απουσιάζει ο Αλμπάν Μπούσι, καθώς δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Ο Αλβανός επιθετικός αποτελεί βασικό και αναντικατάστατο κομμάτι της γραμμής κρούσης της ομάδας και ο κ. Κατσαβάκης ψάχνει λύσεις εκ των έσω, για να καλύψει το κενό του.

Η αποστολή για το παιχνίδι με την ΑΕΛ: Αμπονσά, Μπρίτο, Φαβάλι, Κόβατς, Περόνε, Σίκοφ, Βέλα, Ουέλινγκτον, Γαλανόπουλος, Ζαμπρόπουλος, Καραλιόπουλος, Κελπέκης, Κόλτσης, Λαζαρίδης, Παπαδόπουλος, Σαρακάτσανος, Σπυριδάκης, Στάθης, Ψιάνος και Γιάννου

SUPERLEAGUE: ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ 12ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Με… «μεζέ» πριν το κυρίως μενού ανοίγει το Σάββατο η αυλαία της 12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στην Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο, έχοντας μοναδικό στόχο τη νίκη που θα το διατηρήσει στις πρώτες θέσεις, ευελπιστώντας σε ένα καλό αποτέλεσμα στο ντέρμπι της Κυριακής ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Στα άλλα ματς της ημέρας, ο Ατρόμητος υποδέχεται τον ΠΑΟΚ και ο Αρης την Ξάνθη. Το πρόγραμμα συνεχίζεται αύριο με τις αναμετρήσεις: Βέροια-Αστέρας Τρίπολης, Λεβαδειακός-Εργοτέλης, Καλαμαριά-ΑΕΛ, ΟΦΗ-Ηρακλής.

Πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής

Σάββατο 15/12/2007

16:45 Ατρόμητος – ΠΑΟΚ
19:00 Αρης – Ξάνθη
19:00 Πανιώνιος – Παναθηναϊκός

Κυριακή 16/12/2007

15:00 Λεβαδειακός – Εργοτέλης
15:00 Βέροια – Αστέρας Τρίπολης
16:45 Καλαμαριά – ΑΕΛ
16:45 ΟΦΗ – Ηρακλής
19:00 Ολυμπιακός – ΑΕΚ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ


Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: ΠΡΟΑΝΝΑΓΓΕΛΙΑ... 9ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Μετά το διάλειμμα των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, η προσοχή επικεντρώνεται στην Α1 μπάσκετ το Σαββατοκύριακο. Η ανεβασμένη ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό των «χιλίων» προβλημάτων στο σημαντικότερο παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Εύκολο έργο αναμένεται να έχει ο Παναθηναϊκός στην Πάτρα με την Ολυμπιάδα, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει το παιχνίδι του Αρη με τον Πανελλήνιο στο «Αλεξάνδρειο». Στα άλλα ματς του προγράμματος: Πανιώνιος-ΠΑΟΚ, Λάρισα-ΑΓΟΡ, Κολοσσός Ρόδου-Ολύμπια Λάρισας και Αιγάλεω-Μαρούσι.

Πρόγραμμα 9ης αγωνιστικής

Σάββατο 15/12/2007

16:30 Πανιώνιος – ΠΑΟΚ
17:00 ΑΕΚ – Ολυμπιακός
17:00 ΑΕΛ – ΑΓΟΡ
17:00 Κολοσσός Ρόδου – Ολύμπια Λάρισας
19:00 Αιγάλεω – Μαρούσι

Κυριακή 16/12/2007

17:00 Ολυμπιάδα – Παναθηναϊκός
17:00 Αρης – Πανελλήνιος

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ



ΠΑΜΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ;;;


Δείτε όλα τα σημερινά αθλητικά πρωτοσέλιδα μόνο μ' ένα κλικ:

ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΟΣ Ο ΒΕΝΕΤΙΔΗΣ

Μόνο ευχάριστα νέα είχε η προπόνηση της ΑΕΛ την Παρασκευή για τον Γιώργο Δώνη ο οποίος είδε και τον Στέλιο Βενετίδη να γυμνάζεται κανονικά με τους συμπαίκτες του και έτσι ο νεαρός τεχνικός τον υπολογίζει για τον αγώνα με την Καλαμαριά την Κυριακή, όπως και τον Βενέτη.

Επίσης κανονικά γυμνάστηκαν και οι Βεργώνης με τον Λαμπρόπουλο, πλην όμως οι δυο νεαροί ποδοσφαιριστές από πλευράς φυσικής κατάστασης παρότι είναι έτοιμοι, έχουν χάσει αρκετές προπονήσεις. Απών θα είναι φυσικά και ο τιμωρημένος Νταμπίζας.

Τέλος, η ΑΕΛ θα έχει στο Καυταντζόγλειο και τη συμπαράσταση περίπου 1500 οπαδών της στο ματς με τους «Πόντιους».

ΘΑ ΔΟΥΝ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ!!!

Η πρώτη μεταγραφή του Ολυμπιακού στην προσεχή περίοδο θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο Μίρνε Σίσιτς. Οι άνθρωποι των «ερυθρολεύκων» είχαν και νέα συνάντηση με τον πρόεδρο του Λεβαδειακού, Γιάννη Κομπότη, κατά την οποία έδωσαν τα χέρια για την μετακίνηση του Σλοβένου άσου.

Το ποσό που θα δώσουν οι πρωταθλητές στην ομάδα της Βοιωτίας κυμαίνεται στα 300.000 ευρώ, ενώ αυτό που απομένει είναι να πέσουν και οι τελικές υπογραφές. Κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει στις αρχές της εβδομάδας, ωστόσο η ανακοίνωση της μεταγραφής ίσως καθυστερήσει αρκετά. Και αυτό γιατί η συμφωνία ανάμεσα στους δύο συλλόγους προβλέπει πως η επισημοποίηση της μετακίνησης του Σέρβου μέσου στο λιμάνι θα γίνει στις αρχές του Ιανουαρίου καθώς μέχρι τότε ο Λεβαδειακός δίνει δύο πολύ κρίσιμα εντός έδρας παιχνίδια.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σίσιτς θα κληθεί να υπογράψει συμβόλαιο το οποίο θα έχει διάρκεια τρία ή τριάμισι χρόνια, με τις αποδοχές να μην έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

13:30 ΕΤ1: NBA: DALLAS – NEW ORLEANS (E)
16:30 SS3: ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟΚ Πρωτάθλημα Μπάσκετ Α1 Ανδρών (Ζ)
16:30 SS4: ΧΕΡΤΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ - ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ Γερμανικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Z)
16:45 SS1: ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΟΚ Πρωτάθλημα Ο.Π.Α.Π. 2007/08 (Ζ)
17:00 ΕΤ1: ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πρωτάθλημα Μπάσκετ Α1 Ανδρών (Ζ)
17:00 SS2: ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ - ΤΟΤΕΝΑΜ Αγγλικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Ζ)
17:00 SS7: ΛΑΡΙΣΑ - ΡΕΘΥΜΝΟ Πρωτάθλημα Μπάσκετ Α1 Ανδρών (Ζ)
19:00 NET: AΡΗΣ-ΣΚΟΝΤΑ ΞΑΝΘΗ Πρωτάθλημα Ο.Π.Α.Π. 2007/08 (Ζ)
19:00 SS1: ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Πρωτάθλημα Ο.Π.Α.Π. 2007/08 (Ζ)
19:00 SS3: ΜΠΑΣΚΕΤ: ΤΟΥΡΝΟΥΑ NCAA 2007 Ohio State - Presbyterian College (Z)
19:15 SS2: ΦΟΥΛΑΜ - ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ Αγγλικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Ζ)
21:00 ΣΠΟΡ+: ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ: ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ – ΡΕΑΛ (Ζ)
21:00 SS7: ΛΙΛ - ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ Γαλλικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Ζ)
21:30 SS2: ΛΑΤΣΙΟ - ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ Ιταλικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Ζ)
23:00 SS1: ΒΑΛΕΝΘΙΑ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ Ισπανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (Ζ)

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

12:00 ΣΚΑΙ: ΓΚΟΛ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ
13:00 ALTER: ΤΖΑΚ ΠΟΤ ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ
14:00 ANT1: ΣΟΥΠΕΡ ΣΑΒΒΑΤΟ
15:00 ET1: Η ΚΕΡΚΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
16:40 SS1: SUPERGOAL
21:00 SS1: SUPERGOAL
01:00 ALPHA: ΠΑΜΕ ΓΗΠΕΔΟ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...

15/12/1998 Σκοτώνονται σε τροχαίο ο πρωταθλητής στο μήκος Douglas De Souza, κάτοχος του ρεκόρ Νοτίου Αμερικής με 8.40 και ο αθλητής του τριπλούν Gustavo Lima Pinto

15/12/1995 Η πρωτοβουλία Bosman αλλάζει τον χάρτη των ευρωπαϊκών σπορ. Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων στο Λουξεμβούργο αντιμετωπίζει κάθε παίκτη ως Ευρωπαίο εργαζόμενο και όχι ως ιδιοκτησία μιας ομάδας καταργώντας τη διάταξη της UEFA που περιόριζε μια ομάδα να έχει 3 ξένους και 2 νατουραλιζέ. Έτσι η UEFA αναγκάζεται να απαλείψει μια σειρά από παραγράφους ως πρώτο δείγμα αποδοχής του τελεσιγράφου της Κομισιόν που λήγει την 1/3/97. Ο Μανώλης Μαυρομμάτης μεταφράζει στα ελληνικά το κείμενο που κυκλοφορεί με τίτλο “Η Επανάσταση στον Ευρωπαϊκό Αθλητισμό”

15/12/1992 Το ''Sports Illustrated'' ανακηρύσσει τον τενίστα Arthur Ashe “Αθλητή της Χρονιάς”

15/12/1973 Ο Sandy Hawley γίνεται ο πρώτος τζόκεϊ που κερδίζει 500 κούρσες σε ένα χρόνο

15/12/1971 Ο Παναθηναϊκός εκπροσωπώντας την Ευρώπη, λόγω αρνήσεως του πρωταθλητή Άγιαξ, παίζει τον πρώτο από τον διπλό αγώνα με τη Νασιονάλ του Μοντεβίδεο για το Διηπειρωτικό Κύπελλο στην Αθήνα που λήγει 1-1 με γκολ του Φυλακούρη και του Artime. Στον αγώνα αυτό, σε ένα βίαιο μαρκάρισμα του Morales, τραυματίζεται σοβαρά στο πόδι ο Γιάννης Τομαράς και κατ' ουσίαν υποχρεώνεται να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Στη ρεβάνς της 29/12/71 στην Ουρουγουάη, η Νασιονάλ κατακτά τον τίτλο αφού κερδίζει με 2-1 με σκόρερ και πάλι τον Artime (2) και τον Φυλακούρη

15/12/1962 Ο Bob Cousy των Boston Celtics σημειώνει ρεκόρ στο ΝΒΑ με το 5.926ο του εύστοχο σουτ εντός παιδιάς. Την καριέρα του συμπληρώνουν ο τίτλος του MVP του ΝΒΑ το 1957 και το ρεκόρ 30 εύστοχων βολών (4 από τις οποίες στις 4 παρατάσεις) στον αγώνα Boston Celtics - Syracuse Nationals 111-105