Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2007

ΔΩΝΗΣ: "ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΘΟΥΜΕ"

Ο Γιώργος Δώνης, τις τελευταίες μέρες, παρακολουθεί ανελλειπώς παιχνίδια της Μπλάκμπερν. Έχοντας διαπιστώσει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των «ρόδων», μίλησε στους παίκτες του για το τι θα πρέπει να προσέξουν και το που θα προσπαθήσουν να «χτυπήσουν» στο ματς της Πέμπτης. Ο 40χρονος τεχνικός τόνισε πως οι Άγγλοι είναι πολύ δυνατοί στα άκρα και στην επίθεση, όπου δεσπόζουν οι Μακ Κάρθι και Σάντα Κρουζ, ωστόσο αντιμετωπίζουν ορισμένα προβλήματα στο κέντρο της άμυνας.

Αυτό που τόνισε ο προπονητής των «βυσσινί» στους παίκτες του είναι ότι σε κανένα σημείο της αναμέτρησης δε θα πρέπει να παρασυρθούμε από το ρυθμό της Μπλάκμπερν. Η ηρεμία και η συγκέντρωση είναι κάτι που θα πρέπει να υπάρχει σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Από εκεί και πέρα, αναμένεται να έρθουν στην Ελλάδα 150 Άγγλοι φίλαθλοι.

ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΓΓΛΙΑ


Αύριο το πολύ μεθαύριο θα τελειώσει το θέμα της παραχώρησης των δικαιωμάτων του αγώνα ΑΕΛ - Μπλάκμπερν σε τηλεοπτικό δίκτυο της Αγγλίας και απ' ότι φαίνεται το ποσό που θα μπει στο ταμείο της θεσσαλικής ΠΑΕ θα είναι μικρότερο από αυτό που θεωρητικά προσδοκούσαν οι άνθρωποί της.

Όπως παραδέχεται ο Νίκος Λυράκης, ήταν λογικό να πέσουν έξω οι υπολογισμοί. Όχι μόνο της έλλειψης προηγούμενης εμπειρίας της ΑΕΛ σε τέτοια θέματα, αλλά κι επειδή αποδεικνύεται ότι η Μπλάκμπερν δεν είναι και τόσο εμπορική ομάδα σε σχέση με τις άλλες εκπροσώπους της Αγγλίας που συμμετέχουν στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ>

ΜΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;

Με το γήπεδο τι γίνεται; Η Νέα Δημοκρατία θα είναι και πάλι κυβέρνηση για τα επόμενα 4 χρόνια (δηλ. 2,5 χρόνια), αλλά το ερώτημα παραμένει: "Θα είναι ο Γιώργος Σουφλιάς υπουργός ΥΠΕΧΩΔΕ;" Είναι σίγουρο ότι τις επόμενες μέρες που θα ορκιστεί η νέα κυβέρνηση, θα υπάρξει και ανασχηματισμός.

Η επόμενη μέρα του ανασχηματισμού θα μας προβληματίσει ή όχι; Είναι βέβαιο ότι αν ο κ. Σουφλιάς παραμείνει στη θέση του, όλα θα τρέξουν ομαλά. Αν όμως η θέση του δοθεί σε άλλο στέλεχος της ΝΔ, είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση στο τρέξιμο των εξελίξεων. Όμως, όπως κι αν έχει το πράγμα ο κ. Σουφλιάς προεκλογικά δεσμεύτηκε και υπέγραψε αποφάσεις που προχώρησαν αρκετά τις διαδικασίες για την έναρξη κατασκευής του νέου γηπέδου της ΑΕΛ.

Και η δέσμευσή του δεν έχει γυρισμό. Ό,τι δυσκολία προκύψει από εδώ και πέρα ένα είναι το σίγουρο: "ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ".

ΒΑΛΑΩΡΑΣ: ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΓΕΙΩΜΕΝΟΙ

Μπορεί να λείπει από τη Λάρισα λόγω υποχρεώσεων επαγγελματικών στην όμορφη Κω, αλλά δε παύει να παρακολουθεί την πορεία της ομάδας από εκεί που είναι και πολλές φορές να έχει δείξει ότι ακολουθεί την ομάδα ακόμα και στα πιο μακρινά της ταξίδια. Παραμένει ο αγαπημένος των Λαρισαίων φιλάθλων και η γνώμη του για την ομάδα μόνο τεράστια σημασία θα μπορούσε να έχει. Ο λόγος για ποιον άλλο από το Γιάννη Βαλαώρα με τον οποίο μιλήσαμε για τη φετινή ΑΕΛ και την ευρωπαϊκή της προσπάθεια.

-Γνωρίζουμε ότι λείπετε. Παρόλα αυτά παρακολουθείτε την ομάδα έστω και εξ αποστάσεως;

Μέχρι τώρα παρακολουθώ την ομάδα είτε από την τηλεόραση είτε από τα διάφορα σιτε. Θεωρώ ότι η ομάδα σε σχέση με πέρυσι είναι πολύ βελτιωμένη και θα το δείξει περισσότερο μέσα στο γήπεδο. Της λείπει βέβαια το γκολ αλλά με την προσθήκη του Μπακαγιόκο θα λυθεί και αυτό το πρόβλημα.

-Θεωρείτε ότι έχουν δημιουργηθεί κενά με την απομάκρυνση του Μπασιλά . του Αλωνεύτη και του Διγκόζη που αποτελούσαν βασικές μονάδες για το Γιώργο Δώνη;

Και αν έχουν δημιουργηθεί θεωρώ ότι καλύφθηκαν και με το παραπάνω καθώς ήρθαν πολύ καλοί παίκτες . Αυτούς τους παίκτες πρέπει όπως κάνει πάντα ο κόσμος να στηρίξει να τους βοηθήσει να εγκλιματιστούν και τα παιδιά με τη σειρά τους να κάνουν αυτό που πολύ καλά ξέρουν.

-Ποιο θεωρείτε ότι είναι το δυνατό σημείο της φετινής ΑΕΛ;

Πιστεύω ότι φέτος η ΑΕΛ έχει την πιο δυνατή μεσαία γραμμή των τελευταίων χρόνων και από τις καλύτερες των ομάδων της superleague. Μιας και στο ποδόσφαιρο όλα ξεκινούν από τη μεσαία γραμμή θεωρώ ότι η πορεία θα είναι πού καλή. Πιστεύω όμως ότι και στην άμυνα η εμπειρία των παικτών μας θα βοηθήσει πολύ σημαντικά.

-Ποια η πρόβλεψη σας για τη φετινή πορεία της ομάδας ;

Πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι. Πρωταρχικός στόχος στην έναρξη του πρωταθλήματος δε πρέπει να ναι άλλος από την άνετη παραμονή. Είδαμε πέρυσι τι τραβήξαμε και καλό θα είναι κάτι τέτοιο να μας έγινε μάθημα. Η προσωπική μου άποψη πάντως είναι ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων η ομάδα θα καταλήξει μέσα στην καλύτερη οκτάδα του πρωταθλήματος.

-Όσον αφορά τη Μπλάκμπερν , μπορείτε να σκεφτείτε την πιθανότητα της πρόκρισης;

Τα παιχνίδια με τη Μπλάκμπερν είναι έκαστα πάρα πού δύσκολα. Η Λάρισα όμως έχει δείξει ότι ζει και αναπνέει για τέτοια παιχνίδια και σίγουρα και οι παίκτες της θέλουν να δείξουν τον καλύτερο τους εαυτό και ότι αξίζουν να προκριθούν . Θεωρώ ότι οι παίκτες θα δώσουν το 200% των δυνατοτήτων τους και οι Λαρισαίοι φίλαθλοι το 200% της φωνής τους . Με τέτοιες προϋποθέσεις θεωρώ τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Μακάρι να βρεθούμε προ εκπλήξεως και να τρέχει όλη η Λάρισα να βγάλει διαβατήρια.....!

-Η μη χρήση της φυσικής έδρας της ΑΕΛ θεωρείτε ότι μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα;

Επηρεάζει σε ένα βαθμό περισσότερο τους παίκτες μάλλον αλλά δε θεωρώ ότι μπορεί να γίνει αυτό αιτία κακής παρουσίας . Το παράδειγμα του τελικού του κυπέλλου είναι η καλύτερη και η πιο άμεση απάντηση στην ερώτηση σας.

-Η ΑΕΛ είναι κυπελλούχος Ελλάδας. Παρόλα αυτά τα εισιτήρια διαρκείας είναι λιγάκι λιγότερα από πέρυσι. Το σχόλιο σας;

Η αλήθεια είναι ότι με στεναχώρησε το γεγονός. Θεωρώ όμως ότι με μια δυο καλές εμφανίσεις τώρα στην αρχή όλοι θα σπεύσουν να προμηθευτούν εισιτήριο. Ακόμα είναι επηρεασμένος ο κόσμος από την περυσινή δύσκολη παραμονή την τελευταία αγωνιστική.

Ο Γιάννης Βαλαώρας μας αποκάλυψε ότι επειδή το ξενοδοχείο του στην Κω έχει ακόμα κόσμο δε θα μπορέσει να παρευρεθεί στο Πανθεσσαλικό αλλά έχει ήδη κλείσει τσάρτερ από την Κω για το Μπλάκμπερν οικογενειακώς!

Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΗΣ ΑΕΛ


Οι συμμετοχές των παικτών της ΑΕΛ σε ευρωπαϊκούς αγώνες έχει ως εξής:

1. ΝΤΑΜΠΙΖΑΣ: 39 (Ολυμπιακός, Νιουκάστλ, ΑΕΛ) - 2 γκολ

2. ΒΕΝΕΤΙΔΗΣ: 30 (ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός)

3. ΚΟΖΛΕΙ: 20 (Σπάρτα Πράγας, Κόζιτσε, Ομόνοια, Ανόρθωση, Ολυμπιακό Λευκωσίας) - 4γκολ

4. ΜΠΑΚΑΓΙΟΚΟ: 15 (Μονπελιέ, Μαρσέιγ, Λιβόρνο) - 4 γκολ

5. ΚΩΤΣΙΟΣ: 14 (ΟΦΗ, ΠΑΟ)

6. ΦΩΤΑΚΗΣ: 10 (Αιγάλεω)

7. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ: 8 (ΑΕΚ)

8. ΚΑΤΣΙΑΡΟΣ: 4 (Άρης)

ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ: ΚΑΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΣΑΜΠΑ


Συνεχίζει την συμπαθητική της πορεία στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ η Μπλακμπερν. Η αντίπαλος της Λάρισας παραμένει αήττητη σε πέντε παιχνίδια με 2 νίκες και 3 ισοπαλίες που τη φέρνουν στη 8η θέση της βαθμολογίας.

Η ομάδα του Μαρκ Χιουζ, μάλιστα, κατάφερε να μην χάσει από την Τσέλσι την τελευταία αγωνιστική, αφήνοντας απόλυτα ικανοποιημένο τον έμπειρο τεχνικό. «Δείξαμε ομαδικό πνεύμα και πήραμε ένα βαθμό σε μια πολύ δύσκολη έδρα παρά την πίεση της Τσέλσι».

Όσο για τον σοβαρό τραυματισμό του Σαμπά, που αποχώρησε αναίσθητος από το γήπεδο μετά από κλοτσιά που δέχθηκε στο πρόσωπο, η κατάστασή του δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ: ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΤΗΣ

LARISSA FC V BLACKBURN ROVERS

UEFA Cup 1st Round

Thursday 20th September 2007, Kick Off 6:00pm (Local time)

Panthessaliko Stadium, Volos

Rovers face Greek side, Larissa in the 1st round of the 2007/08 UEFA Cup.

Τhe match will be played at the Panthessaliko Stadium in Volos on Thursday 20th September, kick-off 6.00pm local time.


Rovers continue their European quest – this time to the (hopefully) sunny climes of Greece. For the first time Rovers head to the Mediterranean and travelling fans can look forward to warm weather, a beach and a seafront with plenty of bars, cafes and restaurants.

The match has been relocated from Larissa to the coast and the city of Volos – a lively regional centre on the Aegean at the head of Pagasitikos Bay and surrounde by mountains including the impressive Mount Pelion.

This was the area where Jason built and set sail in the Argo and there are many sites reflecting the importance of the area through history. Many artefacts are displayed in the Volos Archaeological Museum.

The impressive, modern stadium is on the outskirts of the city and was purpose-built for the 2004 Olympic Games.


Useful weblinks

Larissa FC website: www.ael.gr/index.asp?lang=en

Volos information: www.greeka.com/thessaly/pelion/greece-volos.htm

Visiting Supporters

Ticketing


Away Ticket Allocation

Admission Prices

Location of tickets in Stadium

When are tickets available?

Are tickets available for sale on the day?

700

£14

South Stand. Bridge 1

Gate 6/7 Section 103 Lower Tier

Tickets available from 12/9/07.

All tickets will be posted out or can be collected from Ewood Park once ready. Please speak to a member of the Ticket Office regarding your options.

There won’t be any tickets available on the day and they must be purchased in advance from the Rovers Ticket Office at Ewood Park.

Visiting Supporters - Match Day Arrangements/Security

Is there a rendezvous point in the town before the match?



Will supporters be searched upon their entry to the Stadium?

Will supporters be asked to stay behind after the match?

Turnstile Entrance/Access Point

Turnstile opening time

Access Point for Disabled/Wheelchair supporters

Will announcements be made in English?

What is the procedure if any of our supporters are arrested?


List of prohibited items

Yes, all coaches and independent fans are asked to meet outside the entrance to the main port.


Yes


Yes, for a short period only.


Gate 6 Bridge 1 Section 103

Two hour prior to KO

Assistance provided from Entry Point C

Yes




Taken to local police station

Alcohol, drugs etc.

Guns, knives or striking weapons

Explosive items, fireworks, smoke canisters or flares

Racist, political or insulting banners or posters

Bottles, glasses, cans and other items, which might be used as a weapon in acts of violence or which might risk safety and security.

Visiting Supporters - Stadium Facilities

Is there a Club Shop at your Stadium?

Are there toilets and refreshment facilities available in the Away section of the Stadium?

There will be a temporary club shop

Yes

Visiting Supporters - General Information

Are we allowed to bring flags into the ground?

Yes. There will be plenty of space to layout flags next to the Away section.

ΝΤΑΜΠΙΖΑΣ: "ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ"

Μετά από δεκαεννέα χρόνια απουσίας η ΑΕΛ επιστρέφει σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση, καθώς την ερχόμενη Πέμπτη αντιμετωπίζει στις 6 μ.μ., στο Πανθεσσαλικό στάδιο την αγγλική Μπλάκμπερν, στον πρώτο αγώνα της προκριματικής φάσης του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Μεγάλα «όπλα» της ΑΕΛ στο ματς με την Μπλάκμπερν είναι οι δύο... «αγγλοαναθρεμένοι» της λαρισινής ομάδας, ο αρχηγός Νίκος Νταμπίζας, που έχει «φάει με το ...κουτάλι» την πρέμιερ λιγκ και ο τεχνικός Γιώργος Δώνης, που υπήρξε παίκτης της αγγλικής ομάδας.

Ζητήσαμε χθες την άποψη του αρχηγού της ΑΕΛ Νίκου Νταμπίζα για τις μάχες με την Μπλάκμπερν.Ευγενέστατος, όπως πάντα, μας είπε:

«Η Μπλάκμπερν, όπως την είδα και με την Τσέλσι το Σάββατο (σ.σ. το συνδρομητικό Supersport μετέδωσε το παιχνίδι που τελείωσε με 0-0) είναι μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Άλλωστε, το γεγονός ότι είναι δεκαπέντε παιχνίδια αήττητη σ’ ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα από τα καλύτερα της Ευρώπης, όπως είναι η πρεμιέρα η πρέμιερ λιγκ, λέει πολλά. Το έργο μας είναι δύσκολο και εμείς αυτό που δεν επιτρέπεται είναι να κάνουμε... «δώρα» στην αγγλική ομάδα. Είναι δεδομένη η ψαλίδα μεταξύ ελληνικών και αγγλικών ομάδων, καθώς έχουν οι αγγλικές ομάδες πιο ποιοτικούς παίκτες και αυτό που δεν επιτρέπεται είναι να κάνουμε λάθη που θα μεγαλώνουν την ψαλίδα».

Η Μπλάκμπερ έχει δύο πολύ καλούς επιθετικούς παίκτες, τον Κρουζ και το Μακ Κάρθι. Σε προβληματίζει σαν αμυντικό;

"Ας μην κρυβόμαστε, σε κάθε καλή ομάδα τα αστέρια της είναι οι επιθετικοί παίκτες. Αυτό όμως που είδα εγώ είναι ότι είναι μια καλοδουλεμένη ομάδα και όταν λέμε ομάδα εννοούμε συνολικά και όχι κάποιες μονάδες."

Έχεις παίξει πολλά χρόνια στην Αγγλία. Τι πρέπει να προσέξει η ΑΕΛ περισσότερο;

"Εμείς παίζουμε με διαφορετικό στιλ. Σε μια μέρα δεν μπορούν να γίνουν οι Έλληνες... Άγγλοι και οι Άγγλοι... Έλληνες. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ελαχιστοποιήσουμε τα λάθη και να κρατήσουμε το μηδέν στο πρώτο παιχνίδι. Κάθε λάθος, ίσως είναι μοιραίο. Πρέπει να υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία κι εμείς να δώσουμε ό,τι μπορούμε για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό."

Τι έχει αλλάξει φέτος στην ομάδα που τις τελευταίες μέρες δείχνει διαφορετικό πρόσωπο. Νίκη στην Τρίπολη επί του Αστέρα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, εντυπωσιακές εμφανίσεις στα φιλικά με ΠΑΟΚ (0-0), ΑΕΚ (1-0), ΟΦΗ (4-0)...

"Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Δεν αποτελεί κριτήριο για μια ομάδα μία νίκη στο πρωτάθλημα ή δυο-τρεις καλές εμφανίσεις σε φιλικά. Αυτό που μετράει είναι η διάρκεια. Στα φιλικά, στην αρχή, μας έλεγαν κάποιοι... «ειδήμονες» ότι δεν μπορούμε να βάλουμε γκολ. Τώρα κάποιοι λένε ότι είμαστε υπερ-ομάδα. Αυτό που πρέπει να δείξουμε είναι η διάρκεια και να μην ζητούν κάποιοι τρελά πράγματα.
Τα τελευταία δυο-τρία χρόνια, η διοίκηση της ομάδας κάνει προσθήκες παικτών με στόχο να βελτιωθεί η αγωνιστική εικόνα και φέτος θεωρώ ότι είμαστε πιο ποιοτική ομάδα σε σχέση με πέρυσι."

Υπάρχει πληροφορία ότι σου έγινε από τώρα πρόταση ανανέωσης συνεργασίας, καθώς το συμβόλαιό σου τελειώνει το καλοκαίρι. Ισχύει αυτό;

"Δεν έγινε καμιά συζήτηση μέχρι τώρα. Θα δούμε πώς θα πάει η ομάδα, πώς θα πάω εγώ και το καλοκαίρι θα αποφασίσουμε."

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΠΑΜΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ;;;

Δείτε όλα τα σημερινά αθλητικά πρωτοσέλιδα μ' ένα κλικ:

ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

22:00 SS2: ΝΤΕΡΜΠΙ - ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ Αγγλικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Z)

ΣΠΟΡ+

08:00 ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2007 (Ε)
10:00 ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2007 (Ε)
12:00 ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2007 (Ε)
14:00 ΣΠΟΡ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ (Ε)
14:30 ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ (Ε)
15:00 AIR TIME
16:00 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΛΗΣ (Ε)
18:00 WRC
19:00 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ (Ε)
20:30 ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2007 (Ε)
23:00 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ, ΟΖΑΚΑ 2007 (Ε)
04:00 ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2007 (Ε)

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

18:30 ET3: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ
20:00 ΝΕΤ: CHAMPIONS NET
20:00 SS1: TRANSWORLD SPORTS
21:00 SS1: CHAMPIONS ZONE
22:00 SS1: UEFA CHAMPIONS LEAGUE
00:00 SS1: ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ
00:00 THΛΕΑΣΤΥ: ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

17/9/2004 300 εθελοντές συμμετέχουν στην τελετή έναρξης των 12ων Παραολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας στο ΟΑΚΑ. Ένας πλάτανος 25 μέτρων, ο ήλιος καθώς και τα βασικά στοιχεία της φύσης (νερό, φωτιά, γη και αέρας) είναι τα κυρίαρχα στοιχεία της τελετής. Παρελαύνουν 3.837 αθλητές, εκπροσωπώντας 136 χώρες σε 19 αθλήματα, αριθμός ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης. Για πρώτη φορά στην ιστορία των Παραολυμπιακών Αγώνων, οι αθλητές δεν πλήρωσαν για τη συμμετοχή τους. Η Παραολυμπιακή φλόγα ανάβει από τον Γεώργιο Τοπτσή, αθλήτη του άλματος σε μήκος. Οι αγώνες θα ολοκληρωθούν στις 28/9 και η Ελλάδα θα κατακτήσει 20 μετάλλια (3 χρυσά, 13 αργυρά και 4 χάλκινα)

17/9/2000 Ο Λεωνίδας Σαμπάνης χαρίζει το πρώτο μετάλλιο στην Ελλάδα για δεύτερη συνεχόμενη Ολυμπιάδα όταν κερδίζει το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία των 62 κιλών σηκώνοντας 147.5 κιλά στο αρασέ (ολυμπιακό ρεκόρ), 170 κιλά στο ζετέ και 317.5 κιλά στο σύνολο
17/9/1999 Η Βελγική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου μειώνει την ποινή ισόβιου αποκλεισμού που είχε επιβάλει στον νεαρό ποδοσφαιριστή της Mάντσεστερ Γιουνάιτεντ Ronnie Wallwork όταν τον Αύγουστο, σε αγώνα της Άντβερπ, όπου αγωνιζόταν δανεικός, χτύπησε τον διατητή. Η ποινή λήγει στις 25/5/2000 και ισχύει μόνο στο Βέλγιο

17/9/1988 Ξεκινούν οι 24οι Ολυμπιακοί Αγώνες στη Σεούλ και ολοκληρώνονται στις 2 Οκτωβρίου. Μετέχουν πάνω από 9.500 αθλητές και αθλήτριες από 160 χώρες σε 23 αθλήματα ενώ 14.000 είναι οι εκπρόσωποι του Τύπου. Οι μόνες χώρες που απουσιάζουν είναι η Βόρεια Κορέα και η Κούβα. Μορφή των αγώνων αναδεικνύεται ο αθλητής των καταδύσεων Greg Louganis. Στην κολύμβηση η Christine Otto κερδίζει 6 χρυσά και ο Matt Biondi 5

17/9/1969 Φόρβερτς – Παναθηναϊκός 2-0 στο Αν. Βερολίνο αλλά 1-1 στη ρεβάνς (Αντωνιάδης) για το Κύπελλο Πρωταθλητριών

17/9/1967 Δημιουργούνται επεισόδια μεγάλης έντασης στον αγώνα του τουρκικού πρωταθλήματος της Β' κατηγορίας μεταξύ Σιβάς Σπορ και Καϊζερί Σπορ στο Στάδιο της Καισαρείας. Εξαιτίας ενός γκολ που δέχεται η Σιβάς, λιθοβολούνται οι αντίπαλοί της και ξεσπά μάχη όπου αναγκάζεται να επέμβει ο στρατός. Σαρανταδύο νεκροί, 700 τραυματίες και λεηλασία της πόλης που κρατά μέρες υποχρεώνουν τον Demirel να αναβάλει την επίσκεψή του στην Σ. Ένωση για 24 ώρες