Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2007

Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Με νίκες άρχισαν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στο φετινό πρωτάθλημα ΑΕΛ, Oλυμπιακός, Παναθηναϊκός, Αρης, Πανελλήνιος, Πανιώνιος και Αιγάλεω και το www.ael-sports.blogspot.com σας παρουσιάζει αναλυτικά την πρώτη αγωνιστική.

Η ΑΕΛ ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι του "κάμπου", επικρατώντας με 75-73 της Ολύμπιας χάρη σ'έναν Κις για ... φίλημα. Ο Αμερικανός πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση με 26 πόντους, δείχνοντας πως το κενό που άφησε ο Αρθουρ Λι θ'αναπληρωθεί με τον καλύτερο τρόπο. Έτσι, η ομάδα του Κώστα Πιλαφίδη έκανε ιδανικό ξεκίνημα στο νέο πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός, δίχως να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, νίκησε σχετικά εύκολα τον ΠΑΟΚ στο κεκλεισμένων των θυρών ΣΕΦ με 76-66. Οι "ερυθρόλευκοι" έπαιξαν όσο χρειαζόταν προκειμένου να εξασφαλίσουν το ροζ φύλλο αγώνα και είχαν τον Γιάννη Μπουρούση σε μια εξαιρετική βραδιά. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά τους Πειραιώτες, μόλις τέσσερις μέρες πριν την ευρωπαϊκή τους πρεμιέρα κόντρα στην Τάου Κεράμικα.

Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε στο άδειο από φιλάθλους ΟΑΚΑ και χρειάστηκε να επιστρατεύσει την εμπειρία του προκειμένου να καταβάλει την αντίσταση του νεοφώτιστου ΑΓΟΡ με 90-81. Οι Κρητικοί, καθοδηγούμενοι από τους Γκαγκαλούδη και Τόπιτς, προκάλεσαν "πονοκέφαλο" στον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς με τις επιθετικές τους επιδόσεις, μέχρι να υποταγούν στην ανωτερότητα των γηπεδούχων.

Ο Αρης πέρασε σαν τρένο από την Πάτρα, επικρατώντας με χαρακτηριστική ευκολία της Ολυμπιάδας με 85-67 με κορυφαίους τους δύο Αμερικανούς του, Μπρέισι Ράιτ και Τζερεμάια Μάσεϊ. Οι "κίτρινοι" ήταν σαφώς ανώτεροι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και δεν αντιμετπωπισαν κανένα πρόβλημα απέναντι στους Πατρινούς.

Ο Πανελλήνιος έκανε νικηφόρο πέρασμα από το κλειστό του Αγίου Θωμά με 75-65. Οι παίκτες του Γιώργου Καλαφατάκη ήταν ... εκνευριστικά εύστοχοι από τη γραμμή των βολών (28/28), κάτι που τους επέτρεψε να πάρουν πολύτιμους πόντους ιδίως όταν το ματς ήταν αμφίρροπο.

Στη Ρόδο, ο νεοφώτιστος Κολοσσός με πολλά νέα πρόσωπα στο σχήμα του, υποτάχτηκε στην εμπειρία του Πανιωνίου με 73-78. Οι Ροδίτες ξεκίνησαν καλά, αλλά όσο το ματς έφτανε προς το φινάλε, η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων γινόταν εμφανής. Κορυφαίος των νικητών, ο Γιάννης Καλαμπόκης με 22 πόντους και 4 ασίστ.

Στο Αιγάλεω, η τοπική ομάδα πραγματοποίησε έναν απρόσμενο "περίπατο", επικρατώντας με χαρακτηριστική ευκολία της ανανεωμένης και φιλόδοξης ΑΕΚ. Οι "κιτρινόμαυροι" ήταν απογοητευτικοί και δεν έγιναν απειλητικοί σε κανένα σημείο του αγώνα, με αποτέλεσμα να ηττηθούν φυσιολογικά με 78-65.


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ


Η ΕΠΟΜΕΝΗ(2η) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ...

Α.Ε.Κ. - ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΙΓΑΛΕΩ
Α.Ε.Λ. 1964 Γ.Σ. - ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ Γ.Σ. -ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
Α.Γ.Ο.Ρ - ΜΑΡΟΥΣΙ
Π.Α.Ο.Κ. - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΑΡΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΜΠΑΣΚΕΤ: "ΒΥΣΣΙΝΙ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ"

Η ΑΕΛ πήρε το ντέρμπι του... ενός δεκαλέπτου! Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι σε όλο το ματς και είχαν σταθερά μια διψήφια διαφορά, με τον Κις να είναι ο κορυφαίος του γηπέδου. Η Ολύμπια πήγε για την ανατροπή μετά το 31΄ (με πρωταγωνιστή τον Κουμπούρα), αλλά ο Κώστας Πιλαφίδης και οι παίκτες του πανηγύρισαν το «διπλό» με 75-73, καθώς ο Τσιάρας αστόχησε σε τρίποντο υπό πίεση στην εκπνοή του αγώνα.

Με τρία τρίποντα στο φινάλε της πρώτης περιόδου (δύο ο Κις, ένα ο Τινγκ) η ΑΕΛ προηγήθηκε με 17-15. Η Ολύμπια στηριζόταν στις διεισδύσεις του Τσιάρα (ξεκίνησε καλά, αλλά... ξεφούσκωσε), αλλά και στον Μπατή που με ασίστ έδινε έτοιμα καλάθια. Το παιχνίδι της ΑΕΛ στα πρώτα λεπτά ήταν πάνω στον Τσέρανιτς (έμεινε άποντος), ενώ στο τέλος ήρθε η βοήθεια από την περιφέρεια.

Η ευστοχία του Κις έστειλε τη διαφορά στο +9 (29-20), ενώ η άμυνα ζώνης που επέλεξε ο Πιλαφίδης «έπνιξε» τους γηπεδούχους. Έτσι, με επί μέρους σκορ 14-4 σε ένα τρίλεπτο, η ΑΕΛ ξέφυγε με 10 (31-21) και έφτασε και στο +13 (39-26). Η Ολύμπια είχε κακή κυκλοφορία, τα μακρινά σουτ δεν έμπαιναν (0/4 τρίποντα, 5/11 δίποντα) και οι φιλοξενούμενοι είχαν το πάνω χέρι στο ημίχρονο (41-30).

Η πιεστική άμυνα της Ολύμπιας και κάποια εύκολα καλάθια στην επίθεση, έριξαν προσωρινά τη διαφορά (40-47). Τα δύο σερί τρίποντα του Κυριακόπουλου «πάγωσαν» τους γηπεδούχους καθώς το σκορ ξέφυγε και πάλι για την ΑΕΛ (53-40), ενώ με ηγέτη και σκόρερ τον Παπανικολόπουλο (15π.), οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν το προβάδισμα τους σε διψήφιο αριθμό έως το φινάλε της τρίτης περιόδου (58-48).

Οι αιφνιδιασμοί της Ολύμπιας έριξαν τη διαφορά και το τρίποντο του Κουμπούρα έκανε το 58-60! Ο Παπανικολόπουλος απάντησε (63-58), αλλά ο Κουμπούρας είχε πάρει το ματς πάνω του (63-63 με τρίποντο και δύο βολές). Ο Κις ευστόχησε από το... σπίτι του (68-64) και στη συνέχεια η Ολύμπια πλήρωσε τις χαμένες βολές (1/6). Ο Τσέρανιτς κρατούσε την ΑΕΛ μπροστά (71-68, 73-70), ο Λέισι μείωνε για την Ολύμπια (68-70, 70-71)... Ο Κουμπούρας έβαλε μία βολή για το 71-73 (13΄ ), ο Κις ήταν εύστοχος και στις δύο (71-75, 9΄΄), ο Κουμπούρας μείωσε σε 73-75 (7΄΄), ο Μπατής έκλεψε την μπάλα, ο Τσιάρας πήγε να γίνει... ήρωας αλλά το τρίποντο στην εκπνοή βρήκε σίδερο κι έτσι η ΑΕΛ έφυγε νικήτρια με 75-73.

Τα δεκάλεπτα: 15-17, 30-41, 48-58, 73-75

Ολύμπια Λάρισας (Γιώργος Μπαρτζώκας): Θεοδωράκος, Μπέλσερ 5 (1), Κουμπούρας 26 (2), Λέσεϊ 19, Λάκσα 5, Τσιάρας 13, Μπατής 2, Αριγκμπάμπου 3, Τριχόπουλος

ΑΕΛ (Κώστας Πιλαφίδης): Κυριακόπουλος 9 (3), Κις 26 (3), Παπανικολόπουλος 20 (2), Παπαχρήστος, Αγγελακόπουλος 3 (1), Τινγκ 5 (1), Κολώκας, Κλιμαβίτσιους 2, Καραβανάς 3, Τσέρανιτς 7

Δεν υπάρχουν σχόλια: