Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2007

"ΠΑΡΑ ΦΥΣΙΝ" ΙΣΟΠΑΛΙΑ...

ΑΕΛ - ΠΑΟ ... 2 - 2
23΄ Κλέιτον, 48΄ Γκαλίτσιος / 15΄ Τζιόλης, 86΄ Μάτος

Δεν μας πάει τίποτα. Η ΑΕΛ παρόλο που πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση δεν κατάφερε να φύγει νικήτρια από το Αλκαζάρ. Τέσσερα λεπτά πριν την λήξη ο ΠΑΟ με ένα εντελώς τυχερό γκολ κατάφερε να πάρει μια "παρά φύσιν" ισοπαλία.

Ο Παναθηναϊκός «έπεσε» στον Πηνειό αλλά δεν «πνίγηκε». Η ΑΕΛ αδικείται από το τελικό 2-2, καθώς είχε πολλές ευκαιρίες για να «καθαρίσει» τον αγώνα. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με τον Τζιόλη στο 15΄, από αμφισβητούμενη θέση οφσάιντ, η ΑΕΛ το «γύρισε» με Κλέιτον και Γκαλίτσιο στο 48΄, όμως η τύχη της γύρισε και πάλι την πλάτη στο 86΄, όταν η εκτέλεση φάουλ του Μάτος «κοίμισε» τους πάντες και τον Κοτσόλη, για το 2-2. Η ΑΕΛ αγνοεί τη νίκη από την πρεμιέρα, ο Παναθηναϊκός «έπεσε» από την πρώτη θέση.

Με το γνώριμο 4-5-1 και μοναδικό προωθημένο τον σταρ της Λάρισας, Μπακαγιόκο παρέταξε την ομάδα του ο Γιώργος Δώνης, με τους Κλέιτον, Αλεξάνδρου να δίνουν λύσεις από τα άκρα στην επίθεση. Στην αντίπερα όχθη, ο Πορτογάλος τεχνικός συνεχίζοντας το rotation "έριξε" στο βασικό σχήμα τον Τάκη Φύσσα, για πρώτη φορά στην βασική ενδεκάδα σε ματς πρωταθλήματος ενώ στην επίθεση ο Νταμέ Ν' Ντόι ήταν ο παρτενέρ του Παπαδόπουλου.

Μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο με τις δύο ομάδες να αναζητούν δίοδο προκειμένου να κάνουν μια ευκαιρία απέναντι στην αντίπαλη εστία, ο Παναθηναϊκός σε μια στημένη φάση πέτυχε τον σκοπό του. Δηλαδή να ανοίξει το σκορ από νωρίς στο παιχνίδι.

Μετά από μια εκτέλεση φάου του Καραγκούνη (φάουλ που κέρδισε ο Ν' Ντόι από τον Κώτσιο) ο Τζιόλης πετάχτηκε στην πλάτη των αμυντικών της ΑΕΛ και με κεφαλιά που χτύπησε στο έδαφος νίκησε τον Κοτσόλη, ανοίγοντας το σκορ για το "τριφύλλι".

Οι "βυσσινί" οπαδοί δίκαια διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ αφού ο διεθνής μέσος ήταν ελάχιστα πιο μπροστά από τον Νταμπίζα, που ήταν τελευταίος παίκτης αλλά άδικα για την φάση που ξεκίνησε το γκολ αφού ο πρώην "πράσινος" αμυντικός, Ηλίας Κώτσιος στην διεκδίκηση χτύπησε άθελά του τον Σενεγαλέζο επιθετικό, όπως έδειξε και ο τηλεοπτικός φακός.

Οι γηπεδούχοι μετά το γκολ του Παναθηκαϊκού βγήκαν και αναζήταν άμεσα την ισοφάριση και ο Μπακαγιόκο ήταν ο πρώτος που απείλησε. Στο 22' μετά από προσωπική ενέργεια γύρισε με πλάτη στο τέρμα του Κροάτη γκολκίπερ σούταρε αλλά ο Γκαλίνοβιτς ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε. Ο,τι δεν κατάφερε ο επιθετικός από την Ακτή Ελεφαντοστού το πέτυχε ο έτερος ξένος των γηπεδούχων, Σίλβα Κλέιτον.

Δύο λεπτά αργότερα, και με την ορμή της "ζεστής" ατμόσφαιρας από τους οπαδούς της Λάρισας, ο Βραζιλιάνος δοκίμασε το σουτ έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού στο 24', και αφού πρώτα βρήκε στον Σαριέγκι άλλαξε λίγο πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Γκαλίνοβιτς, ο οποίος άπλωσε το σώμα του αλλά δεν αρκέστηκε για να την απομακρύνει.

Οι παίκτες του Δώνη δεν φάνηκαν να είχαν αρκεστεί στο γκολ και βλάποντας τους "πράσινους" να έχουν αδυναμίες στο χώρο της μεσαίας γραμμής και συνεπώς στην ανάπτυξή τους, αναζήτησαν το δεύτερο γκολ. Στο 32' ο Κώτσιος βρήκε τον Μπακαγιόκο, ο οποίος δεν πρόλαβε αφού ο Γκαλίνοβιτς βγήκε και απομάκρυνε άμεσα αλλά η μπάλα κατέληξε στον Κλέιτον αλλά το μακρινόπλασέ του πέρασε άουτ.

Η πίεση των "βυσσινί" συνεχίστηκε και ένα λεπτό αργότερα και πάλι "άγγιξαν" το δεύτερο γκολ. Ο Κλέιτον βρήκε τον Μπακαγιόκο ο οποίος πέρασε τον Γκαλίνοβιτς, ο οποίος με τα πόδια δυσκόλεψε το έργο του αντιπάλου του, που έκανε την παράλληλη πάσα αλλά πριν σουτάρει ο Αλεξάνδρου ο Σαριέγκι με τάκλιν απομάκρυνε σωτήρια. Οι "πράσινοι" αντέδρασαν αλλά σε διάστημα τεσσάρων λεπτών το μόνο που κατάφεραν ήταν δύο απειλητικά σουτ των Καραγκούνη (35') και Ν' Ντόι (39'). Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους άνηκε και πάλι στους γηπεδούχους που με τον Κλέιτον να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων, σούταρε αλλά ο υψηλόσωμος Κροάτης τερματοφύλακας με το ένα χέρι απομάκρυνε τον κίνδυνο, διατηρώντας το 1-1.

Στην επανάληψη ο Ζοσέ Πεσέιρο αντικατέστησε τον εμφανώς "κουρασμένο" Ιβανσιτς με τον Δημούτσο, αλλά η εικόνα του ματς δεν άλλαξε άμεσα, αφού οι γηπεδούχοι βγήκαν με την ίδια "δίψα" του πρώτου μέρους από τα αποδυτήρια. Στο 47' ο Φωτάκης εκτέλεσε το κόρνερ και ο Νταμπίζας πιο ψηλά από όλους έπιασε την κεφαλιά αλλά ενστικτωδώς ο Γκαλίνοβιτς αποκάκρυνε σε νέο κόρνερ.

Και πάλι ο Φωτάκης στην εκτέλεση (48') ο Δημούτσος απομάκρυνε ο Βενετίδης έκανε την σέντρα και μετά από κεφαλιά του Σαρμιέντο, μέσα από την άμυνα των "πράσινων" ο Γκαλίνοβιτς έδιωξε και ο Γκαλίτσιος από κοντά με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μέσα σε αποθέωση για τους "βυσσινί" σε πάγκο και εξέδρα.

Οι γηπεδούχοι είχαν πετύχει την ανατροπή του σκορ και οι φωνές του Πεσέιρο δεν έπιαναν τόπο, αφού οι παίκτες του δεν έδειχναν ικανοί να φτάσουν με αξιώσεις στην εστία του Κοτσόλη. Μάλιστα, ο πολύ θετικός Γκαλίνοβιτς κράτησε την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι όταν στο 57' σε σουτ του Μπακαγιόκο από καλή θέση έδιωξε σε κόρνερ. Ο Πορτογάλος τεχνικός βλέποντας ότι η ομάδα του δεν μπορούσε να δημιουργήσει απέσυρε τους Καραγκούνη και Παπαδόπουλο, βάζοντας στο ματς τους Δάρλα και Σαλπιγγίδη.

Οι αλλαγές αυτές άλλαξαν λίγο την εικόνα του "τριφυλλιού" που σταδιακά και χωρίς άλλα περιθώρια ανέβαζε την απόδοσή του χάρη κυρίως στην πολύ καλή παρουσία του Μάτος, με τον χρόνο ωστόσο ξνα κυλά και να ανεβάζει την αδρεναλίνη. Η οπισθοχώρηση των γηπεδούχων σε συνδιασμό με την πίεση των παικτών του Πεσέιρο, είχε ως αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να φτάσει στην "λυτρωτική" ισοφάριση στο 86'.

Μετά από μακρινή εκτέλεση φάουλ του Μάτος απο τ' αριστερά, οι αμυντικοί της Λάρισας μπερδεύτηκαν και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Κοτσόλη, και το 2-2, έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Νταμπίζας, Βενετίδης-Σαριέγκι,Βύντρα, Δημούτσος
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 8.252

ΑΕΛ (Γιώργος Δώνης): Κοτσόλης, Νταμπίζας, Κώτσιος, Γκαλίτσιος, Βενετίδης, Κυριακίδης, Σαρμιέντο (90΄+ Γκίκας), Φωτάκης, Αλεξάνδρου (81΄ Φέρστερ), Κλέϊτον, Μπακαγιόκο

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζοσέ Πεσέιρο): Γκαλίνοβιτς, Σαριέγκι, Μάτος, Μόρις, Παπαδόπουλος (62΄ Σαλπιγγίδης), Φύσσας, Καραγκούνης (62΄ Δάρλας), Τζιόλης, Βύντρα, Ντόι, Ίβανσιτς (46΄ Δημούτσος)

Δεν υπάρχουν σχόλια: