Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2007

Ο ΓΡΑΦΙΚΟΣ ΜΠΟΤΟΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ... "ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΡΩΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΚΛΕΙΤΟΝ"

Το θέμα της μεταγραφής του Σίλβα Κλέιτον από τη Λάρισα σε άλλον ελληνικό σύλλογο επιβεβαίωσε ουσιαστικά με δηλώσεις του ο μάνατζερ του παίκτη, Κώστας Μπότος, λέγοντας πως ήδη έχει δεχτεί κάποιες κρούσεις από δύο μεγάλες ελληνικές ομάδες...

Αναλυτικά:

«Το μόνο που θέλω να πω αυτή τη στιγμή, είναι ότι πράγματι έχω κάνει συζητήσεις με εκπροσώπους από δύο εκ των τριών μεγάλων ομάδων της Αθήνας για τον παίκτη μου. Με έχουν πάρει τηλέφωνο και με έχουν ρωτήσει διάφορα πράγματα, όπως για το αν έχει γίνει κοινοτικός, αλλά και για τη ρήτρα που έχει με τη Λάρισα και τι ακριβώς συμβαίνει με αυτό το θέμα. Μου είπαν ότι ενδιαφέρονται και πως εξετάζουν την περίπτωση του πελάτη μου. Δεν θέλω να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή».

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ

Χωρίς τους Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο και Γιώργο Γκαλίτσιο ξεκίνησε τη Δευτέρα (19/11) η προετοιμασία της Λάρισας για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, την Κυριακή στο Αλκαζάρ. Ο Αφρικανός επιθετικός θα επιστρέψει αύριο (20/11) από την άδεια που τού παραχώρησε ο Γιώργος Δώνης, ενώ ο Γκαλίτσιος έχει υποχρεώσεις με την Εθνική Ελπίδων.

Αλλά προβλήματα για τους «βυσσινί» δεν υπάρχουν, καθώς ο μόνος που ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα είναι ο Αλέξανδρος Βεργώνης, ο οποίος χρειάζεται ακόμη χρόνο για να μπει σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Οσο για τον Νεκτάριο Αλεξάνδρου, γυμνάστηκε χαλαρά, αφού προέρχεται από τραυματισμό, αλλά όλα δείχνουν ότι θα είναι 100% έτοιμος την Κυριακή.

Η προετοιμασία συνεχίζεται αύριο, χωρίς όμως αγώνα, καθώς δεν πρόκειται να διεξαχθεί το φιλικό με τον Πιερικό που ήθελε να «κλείσει» ο Γιώργος Δώνης.

ΠΑΟ: ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕΣΑ...

Το διήμερο ρεπό το οποίο απήλαυσαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού το σαββατοκύριακο ανήκει στο παρελθόν. Οι παίκτες του Ζοσέ Πεσέιρο συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα στις εγκαταστάσεις της Παιανίας και έκαναν δύο προπονήσεις, από τις οποίες βέβαια απουσίαζαν οι διεθνείς. Στην πρωινή προπόνηση οι "πράσινοι" ξεκίνησαν με ζέσταμα στο γυμναστήριο, στην συνέχεια έκαναν τέστ αντοχής στην ταχύτητα και ολοκλήρωσαν το πρωινό πρόγραμμα με ποδοβόλεϊ, σέντρες, σουτ και αποθεραπεία.

Στην απογευματινή, οι παίκτες του "τριφυλλιού" ξεκίνησαν με ζέσταμα και ασκήσεις στην κυκλοφορία της μπάλας, ενώ ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα με τελειώματα φάσεων, τακτική και αποθεραπεία. Ο Μαρσέλο Μάτος απουσίασε από αμφότερες τις προπονήσεις μετά απο σχετική άδεια, προκειμένου να διευθετήσει προσωπικές υποθέσεις του (κοινοτικό διαβατήριο).

Οι Σωτήρης Λεοντίου και Γιάννης Γκούμας ακολούθησαν θεραπεία, με τον αρχηγό της ομάδας να έχει αποκομίσει χτύπημα και να αποσύρεται από την αποστολή της Εθνικής. Δεν πήγε στη Βουδαπέστη. Το πρόβλημά του πάντως δεν εμπνέει ανησυχία και αναμένεται τις επόμενες μέρες να επανέλθει στο ομαδικό πρόγραμμα. Ενοχλήσεις αντιμετωπίζει και ο Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος πήγε στην πρωτεύουσα των Μαγυάρων και είναι στη διάθεση του Ότο Ρεχάγκελ αλλά πιθανότατα δεν θα χρησιμοποιηθεί.

Εξάλλου, από την προηγούμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί φιλική αναμέτρηση με αντίπαλο τον Ηλυσιακό (Τρίτη, 15:30) στην Παιανία. Στο εν λόγω ματς, ο Πεσέιρο θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει για ακόμη ένα ενενηντάλεπτο τον Έκι Γκονζάλες, ενώ το βλέμμα του, εκτός των άλλων, θα είναι στραμμένο και στους Σωτήρη Νίνη, Θανάση Τσίγκα.


ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ ΠΑΟ

Κυκλοφορούν από το επίσημο κατάστημα της ΑΕΛ, Vissini Store (οδός Μανωλάκη 1) τα εισιτήρια για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, που θα γίνει στο Στάδιο Αλκαζάρ την Κυριακή 25 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Superleague.

Το Vissini Store θα παραμείνει ανοικτό για τη διάθεση εισιτηρίων κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας των καταστημάτων. Οι τιμές των εισιτηρίων ανά θύρα έχουν ως εξής:

Θύρα 3 : 60 ευρώ
Θύρα 2 : 30 ευρώ
Θύρα 4 : 30 ευρώ
Θύρα 10Α-10Β: 23 ευρώ
Θύρες 6-7: 18 ευρώ

Επίσης γίνεται γνωστό ότι διατίθενται παιδικά εισιτήρια για όλες τις θύρες στην τιμή των 10 ευρώ. Τα εισιτήρια αφορούν σε παιδιά ηλικίας έως 14 ετών με συνοδό.

ΝΤΑΜΠΙΖΑΣ: "ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ"

Σε δήλωσεις, μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας, προέβη ο αρχηγός της ΑΕΛ Νίκος Νταμπίζας:

"Με αφορμή το παιχνίδι με τον Ηρακλή και τα όσα διαδραματήστηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα καθώς και τη λήξη του θα ήθελα να αναφέρω τα εξής. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι αυτοί που είδαν το παιχνίδι παρακολούθησαν μια ομάδα, η οποία είχε δυο δοκάρια και πολλαπλές ευκαιρίες για να σκοράρει και στον αντίποδα την αντίπαλη ομάδα να απειλεί με ένα μόνο σουτ εκτός περιοχής και αυτό καθ’όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Παρ’ ότι τα αποτελέσματα καθορίζουν την πορεία μιας ομάδας εγώ προσωπικά αισθάνομαι ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας μου. Είναι θέμα χρόνου οι πολύ καλές αυτές εμφανίσεις να συνοδευτούν και από νικηφόρα αποτελέσματα. Άλλωστε αυτά είναι που καθιερώνουν μια ομάδα στη συνείσηση του κόσμου."

Και κατέληξε λέγοντας:
"Τέλος, όσον αφορά τα όσα διαδραματήστηκαν στα αποδυτήρια μετά τη λήξη του αγώνα η εικόνα που παρουσίασαν τα ΜΜΕ απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Το τι συνέβη πραγματικά το γνωρίζουν μόνο η διοίκηση, το προπονιτικό team και οι συμπαίκτες μου και δεν είναι σε καμία περίπτωση προς λαική κατανάλωση".

ΛΥΓΙΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ...


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ


ΛΥΓΙΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ...

Είναι από τα παράδοξα του μπάσκετ και τα ψέματα που μπορεί να λένε οι αριθμοί... Στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΛ είχε 24 επιθετικά ριμπάουντ, η ΑΕΚ σούταρε με 20% στα τρίποντα (3/15), από την άλλη μεριά οι φιλοξενούμενοι είχαν τους δύο βασικούς παίκτες τους να εκτελούν με το εξωφρενικά τραγικό 2/29 σουτ εντός παιδιάς, κι όμως η Ενωση νίκησε μεν με 71-66, αλλά χρειάστηκε τη βοήθεια του καλύτερου παίκτη της για να αρπάξει το ροζ φύλλο αγώνα... Ποιου; Μα φυσικά αυτού που έλειπε στους μέχρι χθες εντός έδρας αγώνες... Τον κόσμο (περίπου 2.000 ήταν στο ΟΑΚΑ), που στα τελευταία λεπτά έσπρωξε με τη φωνή του τους παίκτες.

«Μαζί με τον κόσμο είμαστε μία διαφορετική ομάδα. Τον ευχαριστούμε πολύ» είπε ο Χρήστος Ταπούτος, ενώ ο Αγγέλου επανέλαβε τις ευχαριστίες και σημείωσε: «Για εμάς δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολο ματς. Ηταν δύσκολο για την ψυχολογία μας. Δεν θα γίνουν σύντομα αλλαγές, στα παιχνίδια της Ευρώπης θα δώσουμε χρόνο σε όλα τα παιδιά».

Η ΑΕΛ είχε τη μεγάλη ευκαιρία να κάνει μία μεγάλη νίκη, αλλά την πέταξε όπως πετούσε τον κόπο του ο Τσέραντιτς, ο οποίος είχε 9 επιθετικά ριμπάουντ και 1/12 δίποντα, αλλά και ο Κις, που σούταρε χθες 2/17... Και κάπως έτσι πήγε στράφι και η εκπληκτική παρουσία του Παπανικολόπουλου και του συγκλονιστικού Κλιμαβίτσιους. «Ηταν επιλογή μου να μείνει ο Κις μέσα στο παιχνίδι» είπε ο Πιλαφίδης και πρόσθεσε:

«Χάσαμε πολλά λέι απ κάτω από το καλάθι. Για κάποια ευθυνόμαστε εμείς, για κάποια άλλα όχι. Δεν έχει να κάνει όλο το κομμάτι με τη δική μας θέληση. Βέβαια, δεν γίνεται να κερδίσεις όταν χάνεις τα σουτ από κάτω».

Στην αντίπερα όχθη, η Ενωση είχε τεράστια πρόβλημα στα ριμπάουντ, αλλά όσα έχανε ο Ουέσον στην άμυνα, τα μάζευε στην επίθεση, αφού είχε 22 πόντους με 5 επιθ. ριμπάουντ. Μόλις ενάμισι λεπτό πριν από τη λήξη η ΑΕΛ βρισκόταν πίσω 2 πόντους, αλλά σε εκείνο το σημείο τρεις κακές επιλογές από τους Κις και Τσέραντιτς, μαζί με 5 σερί βολές (Εϊβερι-Κυρίτσης), έβγαλαν την ΑΕΚ από το αδιέξοδο.

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 41-33, 54-51, 71-66.

ΑΕΚ (Βαγγέλης Αγγέλου): Ουέσον 22 (2), Σι 13, Τσάμης, Ταπούτος 9 (1), Κυρίτσης 12, Χατζής 2, Μπάρλος 6, Εϊβερι 3, Βασίλιεβιτς 4, Χαρίσης.

ΑΕ Λάρισας (Κώστας Πιλαφίδης): Κυριακόπουλος, Κις 7 (1), Παπανικολόπουλος 25 (2), Παπαχρήστος 1, Τιγκ, Κολώκας 3 (1), Κλιμαβίτσιους 24 (2), Καραβανάς, Τσέρανιτς 3, Αγγελακόπουλος 3 (1).


Πιλαφίδης: «Είναι γεγονός πως χάσαμε πολλά εύκολα καλάθια, για κάποια από τα οποία φταίμε εμείς και για κάποια όχι. Μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι όσο κι αν προσπαθούσαμε, δεν θα είχαμε την ευκαιρία να νικήσουμε. Συνεχίζουμε, κοιτάζουμε το επόμενο ματς».

ΦΙΛΙΚΗ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΣΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Νίκη με σκορ 1-0 για την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ κόντρα στον ΑΣΚ Ολυμπιακό Βόλου, σε φιλικό αγώνα επ ευκαιρίας της διακοπής του πρωταθλήματος. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Πάρα στο 54ο λεπτό με κοντινή προβολή, έπειτα από ωραία ενέργεια και ασίστ του Λαμπρόπουλου.

Ο Γιώργος Δώνης χρησιμοποίησε συνολικά 14 ποδοσφαιριστές δίνοντας χρόνο συμμετοχής κυρίως σε όσους είχαν τις λιγότερες παρουσίες μέχρι στιγμής στις φετινές επίσημες διοργανώσεις. Ο Μάρκο Φέρστερ έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 26ο λεπτό όταν χτύπησε στο πρόσωπο σε εναέρια σύγκρουση. Ο τραυματισμός του, ωστόσο, δεν εμπνέει ανησυχία.

Οι κυριότερες φάσεις του αγώνα:

8ο: Διαγώνιο σουτ του Τσάγγαρη διώχνει σε κόρνερ ο Χριστόπουλος.
12ο: Ατομική ενέργεια του Πάρα, που σπάει τη μπάλα στον Μπαχράμη στο ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά το σουτ του Καλαματιανού φεύγει άουτ.
14ο: Μακρινό σουτ του Μάγγου, μπλοκάρει ο Βεζυρίδης.
23ο: Σουτ του Μπαχράμη η μπάλα φεύγει άουτ.
32ο: Ευκαιρία για την ΑΕΛ. Εκτέλεση φάουλ του Πούτα στρώσιμο από το Πάρα, δυνατό ευθύβολο σουτ του Λαμπρόπουλου έξω από την περιοχή, αποκρούει με δυσκολία ο Βεζυρίδης.

β' ημίχρονο

51ο: Πάσα Λαμπρόπουλου, πλασέ του Μουνιόθ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής η μπάλα σταματάει στη συμβολή των δοκών της εστίας του Βεζυρίδη.
52ο: Νέο σουτ του Μουνιόθ από το ύψος της μεγάλης περιοχής η μπάλα περνάει άουτ. 53ο: Κόρνερ με τον Πούτα, σουτ στην κίνηση από τον Πάρα, η μπάλα κοντράρει στα σώματα των αμυντικών και φεύγει άουτ.
54ο: 1-0 για την ΑΕΛ. Όμορφος συνδυασμός Μάγγου-Λαμπρόπουλου, εξαιρετική ασίστ του τελευταίου στον Πάρα, ο οποίος με κοντινή προβολή ανοίγει το σκορ.
64ο: Ευκαιρία για τους «βυσσινί». Διαγώνιο μονοκόμματο σουτ του Πάρα μέσα από την περιοχή η μπάλα περνάει ελάχιστα άουτ.
74ο: Ωραία ατομική ενέργεια του Λαμπρόπουλου, στρώσιμο στον Μπαχράμη, ευθύβολο σουτ του τελευταίου έξω από την περιοχή, η μπάλα περνάει λίγο άουτ.
79o: Διαγώνιο σουτ του Κόζλεϊ μέσα από την περιοχή, διώχνει σε κόρνερ με ωραία επέμβαση ο Βεζυρίδης.
81o: Με έγκαιρη έξοδο ο Χριστόπουλος προλαβαίνει τον Διαμάντη, που φεύγει στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΛ, και απομακρύνει τον κίνδυνο.
90ο: Σέντρα Καλαντζή, σουτ στην κίνηση του Μπαχράμη από το ύψος του πέναλτι ο Βεζυρίδης διώχνει με τα πόδια.

ΑΕΛ: Χριστόπουλος, Φέρστερ (26 λ.τ. Γκίκας), Βενέτης, Μπουκουβάλας, Πούτας, Ιγκλέσιας, Μπαχράμης, Μάγγος (69 Καλαντζής), Λαμπρόπουλος, Πάρα (69 Κόζλεϊ), Μουνιόθ.

ΑΣΚ Ολυμπιακός Βόλου: Βεζυρίδης, Φλώρος (59 Σαρρής), Πέτρου, Σκαρλάτος, Πακάλτσης, Γενιτσαρίδης (46 Καψιώτης), Χάιντουτσεκ, Ντίλτον (18 λ.τ. Χατζηκωνσταντίνου), Τσάγγαρης (69 Γιακάκογλου), Γεωργιάδης (55 Κοντέων), Βέρμπης

ΑΕΛ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

ΕΠΕΣΤΡΕΨΑ....