Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2007

ΤΥΦΩΝΑΣ Η ΑΕΛ... ΠΑΡΕΣΥΡΕ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ

Με πέντε παίκτες να φτάνουν σε δηψίφιο αριθμό πόντων, η ΑΕΛ επικράτησε σχετικά άνετα του Πανελληνίου με 95-81 στο κλειστό της Κυψέλης. Το ματς είχε το χαρακτήρα ενός ντέρμπι στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο στο τρίτο δεκάλεπτο οι Θεσσαλοί ξέφυγαν με 17 πόντους (52-69) και κάπου εκεί η υπόθεση «νίκη» κρίθηκε οριστικά.

Ο Μπίλι Κις ήταν εξαιρετικός σημειώνοντας 30 πόντους με 10/10β., 7/9δ., 2/5τρ., 6ασ. και 1 κλ. Αξιοι συμπαραστάτες του οι Παπανικολόπουλος (22π.), Τιγκ (17π.), Κλιμαβίτσιους (12π. και 6ρ.) και Τσέρανιτς (11π. και 10.ρ). Από πλευράς ηττημένων που «πλήρωσαν» την κάκιστη άμυνά τους, οι 26 πόντοι του Αντονι Γκράντι δεν αποδείχθηκαν αρκετοί.

Ο Αμερικανός γκαρντ των «ολιμπιονικών», σημείωσε τους 13 από τους 27 πόντους των γηπεδούχων στην πρώτη περίοδο, ενώ από 6 είχαν οι Ντόζετ και Ντζάι. Οι «βυσσινί» με ηγέτη τον Νίκο Παπανικολόπουλου, που σημείωσε 9 πόντους με 100% σε βολές, δίποντα και τρίποντα, κέρδισαν τη μάχη στα επιθετικά ριμπάουντ (5 έναντι 0 του Πανελληνίου) και κατάφεραν να διατηρούνται σε απόσταση «αναπνοής», 27-24 με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου. Με δύο έμμεσα τρίποντα από γκολ-φάουλ, ο Πανελλήνιος προηγήθηκε με εννέα, 39-30, αλλά ο Μπιλ Κις έδωσε το έναυσμα για αντεπίθεση.

Οι φιλοξενούμενοι προσπέρασαν με τη σειρά τους με εννέα πόντους, αλλά ο Πανελλήνιος κατάφερε να μειώσει σε 51-49 στο ημίχρονο. Ωστόσο, σε παράσταση για ένα ρόλο εξελίχθηκε το δεύτερο μισό της αναμέτρησης, με τους παίκτες του Κώστα Πιλαφίδη να «χτίζουν» διαφορά 18 πόντων (70-52) στο 27ο λεπτό. Με ευστοχία στις βολές, 8 τρίποντα να βρίσκουν τον στόχο τους και 9 περισσότερα ριμπάουντ, η ΑΕΛ έφτασε σε μια νίκη που πριν το ματς φάνταζε ανέλπιστη.

Τα δεκάλεπτα: 27-24, 49-51, 62-75, 81-95

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (Γιώργος Καλαφατάκης): Γκράντι 27 (3), Ντόζετ 10, Καλαϊτζίδης 8, Καράμπουλας 3 (1), Παππάς, Αποστολίδης 5 (1), Πέτρουλας, Σάντερς, Σκλάβος 2, Ντζάι 12, Μπάντερ 9, Παπαϊωακείμ 5

ΑΕΛ (Κώστας Πιλαφίδης): Κυριακόπουλος 3 (1), Κις 30 (2), Παπανικολόπουλος 22 (3), Παπαχρήστος, Αγγελακόπουλος, Τιγκ 17 (2), Κολώκας, Κλιμαβίτσιους 12, Καραβανάς, Τσέρανιτς 11.

ΜΕ ΜΠΑΚΑΓΙΟΚΟ & ΣΑΡΜΙΕΝΤΟ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΑΡΗ

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της ΑΕΛ για την κρίσιμη αναμέτρηση με τον Αρη. Ο Γιώργος Δώνης ανακοίνωσε την αποστολή για το ματς με τους «κίτρινους» μετά την πρωινή προπόνηση του Σαββάτου, στην οποία συμμετείχε κανονικά ο Στέλιος Βενετίδης και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, ωστόσο, αισθάνεται ακόμα κάποιες ενοχλήσεις και η συμμετοχή του θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή.

Μπακαγιόκο και Σαρμιέντο, έβγαλαν χωρίς ενοχλήσεις το πρόγραμμα προπόνησης της ΑΕΛ, την Παρασκευή, χαράς ευαγγέλαι για τον Γιώργο Δώνη. Πάντως και οι δύο παίκτες έχουν μείνει πίσω και η συμμετοχή τους στο παιχνίδι με τον Αρη σε καμία περίπτωση δεν είναι δεδομένη.

Ο Γιώργος Δώνης έχει τονίσει κατ' επανάληψη στους παίκτες του ότι πρέπει να κάνουν ότι είναι δυνατόν προκειμένου να πάρουν και τους τρεις βαθμούς από το παιχνίδι, καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες απώλειες ειδικά εντός έδρας.

Η αποστολή: Κοτσόλη, Κηπουρό, Γκαλίτσιο, Κατσιαρό, Βενετίδη, Γκίκα, Νταμπίζα, Φέρστερ, Κώτσιο, Σαρμιέντο, Κλέιτον, Πάρα, Μπακαγιόκο, Μπαχράμη, Κυριακίδη, Φωτάκη, Καλαντζή, Κόζλεϊ, Αλεξάνδρου.

Ο στόχος της "βυσσινί θύελλας" δεν είναι άλλος από τη νίκη, που θα είναι η πρώτη φετινή στο Αλκαζάρ και παράλληλα θα αποτελέσει βαθμολογική και ψυχολογική ντόπα για την ομάδα, ενόψει της συνέχειας. Το πάθος στις τάξεις της ΑΕΛ είναι δεδομένο και άπαντες πιστεύουν στην κατάκτηση των τριών βαθμών, αρκεί η ομάδα να κάνει αποδώσει σύμφωνα με αυτά που -έχει δείξει- ότι μπορεί. Στο πλευρό της ΑΕΛ, όπως πάντα, θα βρίσκονται και οι οπαδοί της.

ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 12:00 ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΕ ΑΡΗ

Η ομάδα Νέων της ΑΕΛ υποδέχεται αύριο Κυριακή 9/12 στις 12 το μεσημέρι τον Άρη, για την 11η αγωνιστική του οικείου πρωταθλήματος της Superleague.

Στη διάθεση του Κώστα Κατσάρα και των συνεργατών του βρίσκονται οι εξής 18 ποδοσφαιριστές: Μπαϊμάκης, Μπαταβάνης, Πολύζος, Ραχωβίτης, Νόνης, Καρατέεβ, Μπουρουζίκας, Ελευθεριάδης, Κύρος, Καραγιάννης, Λύτρας, Σπυρόπουλος, Καρανίκας, Μητρούσιας, Παπαθανασίου, Μπανούσης, Όντος, Μάγγος.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟ VISSINI STORE

Το επίσημο κατάστημα της ΑΕΛ, Vissini Store (οδός Μανωλάκη 1) θα παραμείνει ανοικτό και αύριο (Κυριακή 9/12) από τις 10π.μ. έως τις 2μ.μ. για τη διάθεση εισιτηρίων ενόψει της αναμέτρησης με τον Άρη, που θα γίνει στο Στάδιο Αλκαζάρ. Οι τιμές των εισιτηρίων ανά θύρα έχουν ως εξής:

Θύρα 3 - Stergiaki Travel: 60 ευρώ
Θύρα 2 - Storismenos: 30 ευρώ
Θύρα 4 - Ηλεκτρόραμα: 30 ευρώ
Θύρα 10Α-10Β - Wind: 23 ευρώ
Θύρα 6: 18 ευρώ

*Επίσης γίνεται γνωστό ότι διατίθενται παιδικά εισιτήρια για όλες τις θύρες στην τιμή των 10 ευρώ. Τα εισιτήρια αφορούν σε παιδιά ηλικίας έως 14 ετών με συνοδό.

*Η παιδική κερκίδα Goody s θα λειτουργήσει - για λόγους ασφαλείας στον συγκεκριμένο αγώνα - στη Θύρα 4 – Ηλεκτρόραμα.

Επίσης από το Vissini Store διατίθενται τα εισιτήρια για το τελευταίο φετινό ευρωπαϊκό ραντεβού της ΑΕΛ με τη Νυρεμβέργη στο Πανθεσσαλικό (Πέμπτη 20/12) στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Οι φίλοι της ομάδας που έχουν κάνει προεγγραφή για την απόκτηση εισιτηρίου μέσω του προνομιακού πακέτου (με έκπτωση μαζί με το εισιτήριο του αγώνα με τη Ζενίτ) μπορούν να παραλαμβάνουν το εισιτήριό τους με την επίδειξη της αντίστοιχης απόδειξης και της αστυνομικής τους ταυτότητας.

ΑΡΗΣ: "ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΕΔΑΦΟΣ..."

Το αυριανό παιχνίδι με την Λάρισα εξ αρχής δεν ήταν εύκολο κάτι που γνώριζαν πολύ καλά στον Άρη και γίνεται ακόμα δυσκολότερο δεδομένου ότι οι Θεσσαλοί "καίγονται" κυριολεκτικά για την νίκη την οποία έχουν ξεχάσει από την 1η αγωνιστική όταν κέρδισαν στην Τρίπολη τον Αστέρα.

Παρόλα αυτά στον Άρη είναι αποφασισμένοι να πάρουν αύριο τους τρεις βαθμούς της νίκης στο Αλκαζάρ με την Λάρισα μετά τις δύο ήττες από τον Λεβαδειακό στην Λιβαδειά και εντός από την ΑΕΚ ώστε να μην χάσουν επιπλέον έδαφος από την κορυφή της βαθμολογίας. Όσο για τον αντίπαλο του Άρη πέραν της Λάρισας και της ψυχολογίας στο αυριανό παιχνίδι στην πόλη της Θεσσαλίας είναι και ο παράγοντας κούραση από τα συνεχή παιχνίδια και ταξίδια.

Σήμερα το πρωί άπαντες στο στρατόπεδο του Άρη βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου για την τελευταία προπόνηση εν όψει του αυριανού παιχνιδιού με την Λάρισα με την οποία ολοκληρώθηκε και η προετοιμασία.

Όσο για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στην μοναδική του ευκαιρία να δουλέψει με όλα του τα "όπλα" προσπάθησε να τους περάσει αυτά που θέλει.

Η αποστολή του Άρη σε σχέση με αυτήν με την Μπράγκα υπάρχουν δύο διαφοροποιήσεις. Πρώτον ο Ίβιτς έμεινε εκτός λόγω τιμωρίας ενώ επέστρεψε ο Γκουγκουλιάς που όπως είναι γνωστό δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Κύπελλο UEFA.

Αναλυτικά την αποστολή του Άρη για το αυριανό παιχνίδι με την Λάρισα αποτελούν οι: Χαλκιάς, Κέλεμεν, Αβ. Παπαδόπουλος, Νέτο, Ρονάλντο, Κυριάκος, Κόκε, Κουλουχέρης, Βανγκέλι, Καράμπελας, Κάλβο, Μάρκο Αουρέλιο, Φελίπε, Γκαρσία, Γόγολος, Σιστόν, Χαβίτο, Νεμπεγλέρας, Πρίττας.

ΠΑΜΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ;;;


Δείτε όλα τα σημερινά αθλητικά πρωτοσέλιδα μόνο μ' ένα κλικ:

ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

13:30 ET1: NBA: DETROIT - CHICAGO (E)
14:45 SS1: ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ - ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ Αγγλικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Ζ)
16:30 SS4: ΑΝΝΟΒΕΡΟ - ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ Γερμανικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Ζ)
16:45 SS1: ΠΑΟΚ - ΒΕΡΟΙΑ Πρωτάθλημα Ο.Π.Α.Π. 2007/08 (Ζ)
17:00 SS2: ΤΣΕΛΣΙ - ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ Αγγλικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Ζ)
17:00 SS3: ΜΑΡΟΥΣΙ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ Πρωτάθλημα Μπάσκετ ΟΠΑΠ Α1 Ανδρών (Ζ)
17:00 ET1: ΡΕΘΥΜΝΟ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Πρωτάθλημα Μπάσκετ ΟΠΑΠ Α1 Ανδρών (Ζ)
18:10 SS7: ΜΑΡΣΕΪΓ - ΜΟΝΑΚΟ Γαλλικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Ζ)
19:00 SS1: ΛΑΤΣΙΟ - ΚΑΤΑΝΙΑ Ιταλικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Ζ)
19:00 NET: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ Πρωτάθλημα Ο.Π.Α.Π. 2007/08 (Ζ)
19:00 ΣΠΟΡ+: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΙΓΑΛΕΩ Πρωτάθλημα Μπάσκετ ΟΠΑΠ Α1 Ανδρών (Ζ)
19:15 SS2: ΡΕΝΤΙΝΓΚ - ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ Αγγλικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Ζ)
21:00 SS1: ΟΣΑΣΟΥΝΑ - ΒΑΛΕΝΘΙΑ Ισπανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (Ζ)
21:10 SS7: ΡΙΒΕΡ ΠΛΕΪΤ - ΜΠΑΝΦΙΛΝΤ Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Αργεντινής (Z)
21:15 ΣΠΟΡ+: ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ: ΜΑΛΑΓΑ–ΡΕΑΛ (Ζ)
23:00 SS2: ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ Ισπανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (Ζ)

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

12:00 ΣΚΑΙ: ΓΚΟΛ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ
13:00 ALTER: ΤΖΑΚ ΠΟΤ ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ
14:00 ANT1: ΣΟΥΠΕΡ ΣΑΒΒΑΤΟ
15:00 ET1: Η ΚΕΡΚΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
16:40 SS1: SUPERGOAL
18:30 NET: PRE-GAME OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
21:00 SS1: SUPERGOAL
01:00 ALPHA: ΠΑΜΕ ΓΗΠΕΔΟ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...

8/12/1996 Η Βραζιλία κερδίζει την Ισπανία με 6-4 στον τελικό του 3ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Σάλας (5x5) στην Μπαρτσελόνα της Ισπανίας και κατακτά τον τίτλο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά

8/12/1993 Ο Lothar Matthaeus γίνεται ο πρώτος “Ποδοσφαιριστής της Χρονιάς” μετά από ψηφοφορία των προπονητών της FIFA

8/12/1992 Ο Dominique Wilkins των Atlanta Hawks και μετέπειτα του Παναθηναϊκού σημειώνει ρεκόρ στο ΝΒΑ όταν σημειώνει 23/23 ελεύθερες βολές εναντίον των Chicago Bulls

8/12/1987 Σκοτώνεται σε τροχαίο στο “Πέταλο του Μαλλιακού” η δημοσιογράφος Λήδα Βεντούρα

8/12/1956 Ολοκληρώνονται οι 16οι Ολυμπιακοί Αγώνες στη Μελβούρνη, οι οποίοι ξεκίνησαν στις 22 Νοεμβρίου. Έλαβαν μέρος 2.813 αθλητές και 371 αθλήτριες από 67 κράτη σε 17 αθλήματα. Πριν μερικούς μήνες (10-17 Ιουνίου) έχουν γίνει τα ιππικά αγωνίσματα στη Στοκχόλμη. Δεν μετέχουν Ισπανία και Ελβετία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εισβολή στην Ουγγαρία και η Αίγυπτος, το Ιράκ και ο Λίβανος για τα γεγονότα στο Σουέζ. Τέλος, η Λαική Δημοκρατία της Κίνας δεν μετέχει λόγω της αποδοχής της Φορμόζας. Η Γερμανία εμφανίζεται με ενιαία ομάδα και αντί ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου παίζεται μέρος από την “9η Συμφωνία” του Μπετόβεν. Ο Αμερικανός Harald Connolly, που γεννιέται με ατροφικό χέρι, κερδίζει με 63.19 στην σφυροβολία. Για πρώτη φορά στην τελετή λήξης παρελαύνουν μαζί όλα τα κράτη με τις σημαίες τους

8/12/1951 Πεθαίνει από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 59 ετών ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Κοτζιάς, πρώην αθλητής στίβου και επίτιμος πρόεδρος της ΕΠΣΑ, της ΕΠΟ και του Παναθηναϊκού

8/12/1863 Η Football Association (FA), που ιδρύθηκε ενάμισυ μήνα νωρίτερα, παρουσιάζει τους 14 Κανονισμούς του Ποδοσφαίρου. Ιδίως οι κανονισμοί 9 και 10 ξεκαθαρίζουν ότι “κανείς παίκτης δεν μεταφέρει την μπάλα με τα χέρια” και “δεν επιτρέπονται κλωτσιές και τρικλοποδιές...”, διαφοροποιώντας το ποδόσφαιρο από το ράγκμπι ενώ όλοι οι 14 Κανόνες αντικαθιστούν τους Κανονισμούς του Cambridge, του H. de Winton και J.C. Thring που δημιουργήθηκαν το 1848. Το 1895 ο ομογενής Α. Βλαστός θα μεταφράσει στα ελληνικά μέρος των κανονισμών και το 1898 ο Ι. Χρυσάφης θα ολοκληρώσει το κείμενο.