Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2007

ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ... Ο ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΣΑΙΖΟΝ

Οι φόβοι των ανθρώπων της Λάρισας για την κατάσταση του Μιχάλη Μπουκουβάλα επιβεβαιώθηκαν. Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο νεαρός αμυντικός έδειξαν «ζημιά» στους χιαστούς του δεξιού γόνατου που μεταφράζεται σε απουσία τουλάχιστον τεσσάρων μηνών από τις υποχρεώσεις της ομάδας.

Τη Δευτέρα τα αποτελέσματα θα εκτιμηθούν και από ειδικευμένους ιατρούς στην Αθήνα και, εφόσον χρειαστεί, ο 19χρονος άσος θα μεταβεί στην πρωτεύουσα για να εξεταστεί και πάλι. Από εκεί και πέρα, θα καθοριστεί αν χρειάζεται χειρουργική επέμβαση καθώς και το πρόγραμμα αποκατάστασης.

Εκτός από τον Μπουκουβάλα, απόντες από τον αγώνα της Κυριακής (16:45, Alpha) με τον Αρη θα είναι οι Βεργώνης, Βενέτης και Λαμπρόπουλος. Ολοι οι υπόλοιποι, συμπεριλαμβανομένων δηλαδή των 11 που αποτελούν από την αρχή της περιόδου τη βασική ομάδα, είναι στη διάθεση του Γιώργου Δώνη.

ΚΑΕ ΑΕΛ: ΠΑΝΟΠΛΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Πάνοπλη αναχώρησε από την Λάρισα η αποστολή της ΑΕΛ για το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Πανελλήνιο στην Κυψέλη. Οι "βυσσινί" ξεπέρασαν τα προβλήματα μικροτραυματισμών και έτσι όλοι οι παίκτες τέθηκαν στη διάθεση του Κώστα Πιλαφίδη για το πολύ δύσκολο παιχνίδι κόντρα σε έναν εκ των πρωτοπόρων του πρωταθλήματος.

Ο Έλληνας τεχνικός έχει δουλέψει αρκετά για το συγκεκριμένο παιχνίδι και ελπίζει ότι η ομάδα του με όπλο την καλή της άμυνα να μπορέσει να πάρει ένα σημαντικό ροζ φύλλο σε μια απόρθητη μέχρι στιγμής έδρα. Μετά την μεσημεριανή προπόνηση η αποστολή αναχώρησε για την Αθήνα όπου το Σάββατο στις 19:00 θα αντιμετωπίσει στο κλειστό της Κυψέλης την ομάδα του Καλαφατάκη.

Η ΚΑΕ ΑΕΛ 1964 ΓΣ ευχαριστεί θερμά το Διαγνωστικό Κέντρο «Γαληνός» για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών στην ομάδα και την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρει στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας που υπάρχει ανάμεσα στις δύο πλευρές.


ΑΡΗΣ: ΝΕΑ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΣΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ

Δεν προλαβαίνει να ξεπεράσει τις συνέπειες και κυρίως την κόπωση του ενός παιχνιδιού και για τον Αρη ακολουθεί ένα άλλο. Ετσι μετά το χθεσινό 1-1 με την Μπράγκα ο Μπάγεβιτς μάζεψε σήμερα τους παίκτες του και τους προπόνησε για το παιχνίδι με την Λάρισα που ακολουθεί στο "Αλκαζάρ".

Η ομάδα του Μπάγεβιτς, μετά τις δύο ήττες από τον Λεβαδειακό και την ΑΕΚ, δεν θέλει να γυρίσει με άδεια χέρια από την Θεσσαλία και ο σερβοέλληνας τεχνικός ψάχνει λύσεις προκειμένου να φρεσκάρει την ομάδα του. Θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρξουν αλλαγές στην εντεκάδα με τους Πρίττα, Κάλβο και Φελίπε να συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες να ξεκινήσουν στο αρχικό σχήμα.

Μοναδικός απόντας για τον 59χρονο τεχνικό θα είναι ο Βλάνταν Ιβιτς ο οποίος συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες και θα εκτίσει την ποινή του.Σήμερα το πρόγραμμα των «κιτρίνων»περιλάμβανε χαλάρωμα γι' αυτούς που αγωνίστηκαν εναντίον της Μπράγκα. Αύριο θα γίνει μία προπόνηση το πρωί και στη συνέχεια ο Μπάγεβιτς θα ανακοινώσει την αποστολή που θα αναχωρήσει για τη Λάρισα.

ΔΥΟ ΧΑΜΕΝΟΙ ΒΑΘΜΟΙ = ΠΟΙΝΗ ΤΡΙΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ

Οι τιμωρίες διαιτητών και βοηθών από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας συνεχίζονται και μετά την παραπομπή του Γιώργου Κασναφέρη για το παιχνίδι Παναθηναϊκού-Ξάνθης αλλά και του β' βοηθού του παιχνιδιού ΟΦΗ-Λάρισας, Ε.Γιανναδάκη, ήρθε μία ακόμη "καμπάνα".

Όπως ανακοινώθηκε από την ΚΕΔ την Παρασκευή(7/12) το πειθαρχικό όργανο επέβαλε στον βοηθό διαιτητή Ευθυμιάδη του αγώνα Λάρισας-Παναθηναϊκού που είχε γίνει στις 25 Νοεμβρίου την ποινή των τριών αγωνιστικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος βοηθός δεν είχε υποδείξει το οφ-σάιντ από το οποίο προήλθε το πρώτο γκολ του "τριφυλλιού" από τον Αλέξανδρο Τζιόλη.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:"Από την ΚΕΔ/ΕΠΟ ανακοινώνεται ότι το Πειθαρχικό Οργανο επέβαλλε στον βοηθό διαιτητή του αγώνα Λάρισα-Παναθηναϊκός (25/11/2007) Ευθυμιάδη Δ. (ΣΔΠ Πιερίας) την ποινή των τριών (3) αγωνιστικών".

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΚΑΛΙΤΣΙΟΥ & ΓΚΙΚΑ

Aναφερόμενος στον αγώνα κόντρα στους «κιτρινόμαυρους» ο Γιώργος Γκαλίτσιος επισήμανε ότι «ο Aρης είναι δυνατή ομάδα και τα πάει καλά στην Eυρώπη. Παίζουμε στην έδρα μας όμως και πρέπει σπάσουμε την κατάρα του Aλκαζάρ και την κακοδαιμονία που μας κατατρέχει. H θέση μας είναι πλασματική, αλλά θα ανακάμψουμε και θα βρεθούμε εκεί που αξίζουμε».

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι δηλώσεις του Δημήτρη Γκίκα, ο οποίος τόνισε: «Δεν γίνεται να συνεχιστεί άλλο η ατυχία. Tα αποτελέσματα που επιθυμούμε θα έρθουν. Kόντρα στον Aρη θέλουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς για να ανέβουμε όχι μόνο βαθμολογικά, αλλά και ψυχολογικά».

ΤΑΣΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ: "ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΕΛ"

Γεννημένος στη Λάρισα στις 14/8/1978, ο Τάσος Κυριάκος έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις αλάνες της πόλης και χρόνο με τον χρόνο έφτασε στην καταξίωση. Ο Λαρισαίος μέσος του Άρη, ανοίγει τη ψυχή του στον «Η.Κ» και κυρίως θυμάται όσα πέρασε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, από την Πελασγιώτιδα, στη συνέχεια τον Απόλλωνα, μέχρι και την ΑΕΛ. Ακόμα εξομολογείται πώς έφυγε από την ΑΕΛ, για να πάει στην Καλλιθέα.

Βέβαια το πέρασμά του από το Ελ Πάσο ήταν καθοριστικό για την μετέπειτα πορεία του και το άλμα που έκανε στον Ολυμπιακό.
Επίσης μιλά για τον Άρη και το πώς περνά στη Θεσσαλονίκη. Τέλος σχολιάζει την αναμέτρηση της Κυριακής στο στάδιο Αλκαζάρ μιας και ο Τάσος Κυριάκος θα βρεθεί να είναι αντίπαλος κόντρα στην πρώην του ομάδα.

Ο ίδιος είναι άτομο χαμηλών τόνων που δεν του αρέσουν τα πολλά λόγια και γενικά δεν θέλει να είναι στα φώτα της δημοσιότητας. Προτιμά μέσα από σκληρή δουλειά να δείχνει στον αγωνιστικό χώρο την αξία του και το τι μπορεί να πετύχει. Εξάλλου το γεγονός πως κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να πετύχει τόσα πολλά το οφείλει στη δουλειά και τη θέληση πάνω από όλα που είχε. Την περασμένη χρονιά είχε δώδεκα συμμετοχές με τη φανέλα του Άρη, φέτος δεν είναι από τις πρώτες επιλογές του Ντούσαν Μπάγεβιτς αλλά και του προηγούμενου προπονητή που είχε η ομάδα. Πάντως όσες φορές του ζητήθηκε να μπει μέσα και να αποδείξει την αξία του, το έκανε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δείχνοντας πως έχει πολλές δυνατότητες.

Τάσο η καταγωγή σου είναι από τη Λάρισα και έχεις παίξει κιόλας στην ομάδα, τι θυμάσαι πιο έντονα από την εποχή που αγωνιζόσουν με τα χρώματα της ΑΕΛ;

"Όταν είχα υπογράψει στην ομάδα για 3, 4 μήνες όλα πήγαιναν καλά δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Όσο περνούσε ο καιρός όμως τα προβλήματα μεγάλωναν και δεν υπήρχε κάποιος να ασχοληθεί με την ΑΕΛ. Διοίκηση δεν υπήρχε και η ομάδα ήταν παρατημένη. Παρόλα αυτά εμείς οι παίκτες κάναμε μεγάλη προσπάθεια όλοι, για να βοηθήσουμε την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Θυμάμαι που η ΑΕΛ τον πρώτο καιρό ήταν ψηλά στη βαθμολογία αλλά όσο περνούσε ο καιρός όλα άλλαξαν".

Πώς έφυγες από την ομάδα;

"Τότε που έφυγα από την ΑΕΛ το 2003, είχαν αποχωρήσει όλοι οι παίκτες μιας και έβλεπαν να μην υπάρχει άλλη λύση στο διοικητικό και ταυτόχρονα οικονομικό πρόβλημα που υπήρχε. Εγώ αναγκάστηκα να κάνω προσφυγή, όχι για να μην χάσω τα λεφτά, αλλά για να πάρω την ελευθέρας μου και να μπορέσω να πάω σε κάποια άλλη ομάδα να παίξω. Θέλω να το ξεκαθαρίσω αυτό το πράγμα, για να γίνει κατανοητό από όλους".

Έχεις φύγει εδώ και πέντε χρόνια περίπου από την Λάρισα. Έχεις κρατήσει σχέσεις με κάποια από τα παιδιά που ήταν τότε στην ομάδα ή κάποιους ανθρώπους από τις τότε διοικήσεις;

"Δεν μπορώ να πω, πως έχω με κάποιον ιδιαίτερες σχέσεις από τότε, βασικά είναι αρκετοί που έχουν σταματήσει να παίζουν μπάλα... Πάντως έχω καλές σχέσεις με τον Ζήση Ζιάγκα αλλά επίσης μιλάω κάποιες φορές και με τον Τάσο Βενέτη που είναι τώρα στην ΑΕΛ και ήμασταν συμπαίκτες στον Απόλλωνα Λάρισας".

Παρακολουθώντας την ΑΕΛ σήμερα ποια είναι η γνώμη σου για την ομάδα;

"Η ΑΕΛ είναι καλή ομάδα και τολμώ να πω πως στα περισσότερα παιχνίδια έχει αδικηθεί από τη διαιτησία. Είναι δικαιολογημένα τα παράπονα και του κόσμου και της διοίκησης σε ορισμένες περιπτώσεις. Κατά τα άλλα θεωρώ πως αν συνεχίσει το ίδιο καλά τότε θα έρθουν και τα αποτελέσματα. Διαθέτει καλούς παίκτες και ειδικά φέτος ο προπονητής της Γιώργος Δώνης έχει κάνει καλή δουλειά. Στο μοναδικό σημείο που υστερεί η ΑΕΛ είναι στην τελική προσπάθεια που δυσκολεύεται να βάλει γκολ. Εκεί είναι φανερό πως πρέπει να βελτιωθεί στο μέλλον για να είναι πιο αποτελεσματική".

Ποια η γνώμη σου για την παρουσία της ΑΕΛ στην Ευρώπη, που επέστρεψε μετά από πολλά χρόνια και κατάφερε να μπει στους ομίλους;

"Στην Ευρώπη η ΑΕΛ έχει παίξει μέχρι στιγμής καλύτερα από ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχει καταφέρει να δείξει τα δόντια της απέναντι σε μεγάλα ευρωπαϊκά ονόματα. Ίσως το γεγονός ότι δεν έχει μεγάλη εμπειρία της κόστισε και δεν κατάφερε να μαζέψει βαθμούς. Οι εμπειρίες όμως που αποκόμισε ήταν πολύ σημαντικές και θα την βοηθήσουν στο μέλλον".

Την Κυριακή ΑΕΛ και Αρης θα κοντραριστούν στο Αλκαζάρ σε ένα κρίσιμο παιχνίδι κυρίως για την ΑΕΛ, τι πιστεύεις για το ματς αυτό;

"Από την δικιά μας την πλευρά η ομάδα προέρχεται από δύο άτυχα αποτελέσματα με Λεβαδειακό εκτός και ΑΕΚ εντός, το παιχνίδι θα είναι δύσκολο. Από την άλλη η ΑΕΛ είναι πολύ καλή ομάδα και θα επιδιώξει να πάρει την πρώτη της νίκη στο σπίτι της. Μιας και έχει κερδίσει φέτος μόνο την πρώτη αγωνιστική στην Τρίπολη και από τότε αγνοεί αυτή την χαρά. Πιστεύω πως το παιχνίδι θα κριθεί στο ένα γκολ, όποια ομάδα καταφέρει και πετύχει κάποιο τέρμα θα πάρει και την νίκη. Το βέβαιο είναι πως θα γίνει ένα καλό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο καλές ομάδες του φετινού πρωταθλήματος. Πάντως το μεγαλύτερο άγχος θα το έχει η ΑΕΛ αφού θέλει μόνο τη νίκη".

Πάμε λίγο στον Άρη, είναι η δεύτερη χρονιά που είσαι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, πώς είναι εκεί τα πράγματα για σένα;

"Είναι ο δεύτερος χρόνος μου στην ομάδα, είναι σε γενικές γραμμές ευχαριστημένος από τη διοίκηση αλλά και από τον κόσμο. Γενικά τα πράγματα είναι καλά. Υπάρχει και πολύ μεγάλη συμπαράσταση από τους φιλάθλους που είναι στο πλευρό της ομάδας".

Το γεγονός πως δεν είσαι στα βασικά πλάνα του προπονητή σου σε επηρεάζει αυτό καθόλου;

"Όχι, εγώ προσπαθώ μέσα από τη δουλειά να αποδείξω κάθε μέρα τις δυνατότητές μου και να βοηθήσω την ομάδα. Την περασμένη χρονιά είχα κάνει δώδεκα συμμετοχές, όσες φορές πάντως χρειάστηκε να παίξω βοήθησα την ομάδα και έδειξα τα δυνατότητές μου. Από εκεί και πέρα ο κ. Μπάγιεβιτς που είναι προπονητής μου ξέρει ποιο είναι το σωστό και δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω".

Αναφέρθηκες στον Ντούσαν Μπάγιεβιτς, ποια είναι άποψή σου για τον προπονητή σας;

"Η αλήθεια είναι πως έχει αλλάξει πολλά πράγματα και έχει βοηθήσει πολύ. Η παρουσία του έχει αλλάξει πολλά πράγματα στη φιλοσοφία και τον τρόπο που θα παίζει η ομάδα μπάλα. Αποτελεί αναμφισβήτητα κεφάλαιο για τον Άρη και αυτό βγαίνει μέσα στο γήπεδο".

Ποιες βλέπεις από τις ελληνικές ομάδες που μετέχουν στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ να περνάν στην επόμενη φάση με τα μέχρι τώρα δεδομένα;

"Θεωρώ πως ο Άρης και η ΑΕΚ έχουν τις περισσότερες πιθανότητες, αν και η ΑΕΚ πιστεύω πως θα έχει δυσκολότερο έργο. Τώρα για τον Πανιώνιο και την ΑΕΛ τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα".
Τέλος θέλω να μου πεις αν σκέφτεσαι να ξαναγυρίσεις κάποια στιγμή στην ομάδα όπου ξεκίνησες την καριέρα σου, την ΑΕΛ.

"Δεν μπορείς να το αποκλείσεις αυτό, είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και δεν μπορώ να ξέρω πως θα τα φέρει ο καιρός στο μέλλον τα πράγματα. Αυτή τη στιγμή ανήκω στον Άρη και έχω συμβόλαιο για ακόμα ενάμιση χρόνο. Πάντως έχω καλές αναμνήσεις από την ΑΕΛ, σε αυτή την ομάδα έμαθα πολλά, έπαιξα από το 1999-2003 και επίσης κάτι πολύ σημαντικό για εμένα, στην ομάδα αυτή έχει αγωνιστεί και ο πατέρας μου".

ΠΑΜΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ;;;


Δείτε όλα τα σημερινά αθλητικά πρωτοσέλιδα μόνο μ' ένα κλικ:

ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

21:30 ΣΠΟΡ+: ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ: ΑΙΝΤΧΟΦΕΝ-ΡΟΝΤΑ (Z)
21:30 SS2: ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ - ΜΠΙΛΕΦΕΛΝΤ Γερμανικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Ζ)
02:00 ΣΠΟΡ+: NBA: ΝΤΙΤΡΟΙΤ – ΣΙΚΑΓΟ (Z)

ΣΠΟΡ+

12:00 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Α1 Βόλεϊ Ανδρών (Ε)
14:00 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ: ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Ε)
16:00 AIR TIME
17:00 ΜΙΛΑΝ – ΣΕΛΤΙΚ Champions League (E)
19:00 ΣΑΧΤΑΡ – ΜΠΕΝΦΙΚΑ Champions League (E)
21:00 NBA PLUS
21:30 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ: ΑΙΝΤΧΟΦΕΝ-ΡΟΝΤΑ (Z)
23:30 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ: ΜΠΕΝΦΙΚΑ – ΠΟΡΤΟ (Ε)
01:20 NBA ACTION

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

18:30 ET3: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ
19:00 SS1: BASKET TIME
19:00 NET: ΠΡΩΤΗ ΠΑΣΑ
20:00 SS1: FOOTBALL PLANET
00:00 SS1: ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...

7/12/1996 Ο Terry Mills των Detroit ισοφαρίζει το ρεκόρ συνεχόμενων τριπόντων στο ΝΒΑ όταν σημειώνει το 13ο τρίποντο στη νίκη της ομάδας του επί των New Jersey με 95-69

7/12/1996 Ο Juergen Klinsmann σημειώνει το 100ό του γκολ στην bundesliga στη νίκη της Μπάγερν επί της Ντόρτμουντ με 1-0

7/12/1986 Ο προπονητής των LA Lakers Pat Riley σημειώνει την 300ή του νίκη σε 416 αγώνες όταν η ομάδα του κερδίζει τους Golden State Warriors με 132-100

7/12/1975 Ντεμπούτο του Βασίλη Χατζηπαναγή στον αγώνα Ηρακλής - Ατρόμητος στη Βέροια. Είναι η αρχή μιας μεγάλης καριέρας που δυστυχώς δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί η Εθνική ομάδα (πλην μιας φοράς το 1976 εναντίον της Πολωνίας στην Αθήνα) μιας και ο “Βάσια” είχε αγωνιστεί με την ολυμπιακή ομάδα της Σ. Ένωσης. Ο Χατζηπαναγής θα αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα 281 φορές και θα πετύχει 61 γκολ

7/12/1962 Πεθαίνει στο Ορλάντο ο Bobo Newsome, παίκτης των Brooklyn Dodgers. Στην καριέρα του σημείωσε το ρεκόρ των 211 νικών – 222 ηττών

7/12/1948 Ο Donald Bradman, ο “Babe Ruth” του κρίκετ, αποχωρεί από την ενεργό δράση στην Αυστραλία

7/12/1930 Η πρώτη διεθνής ποδοσφαιρική νίκη της Ελλάδας σημειώνεται επί της Βουλγαρίας στο γήπεδο του Παναθηναϊκού για το πρώτο Βαλκανικό Κύπελλο με σκορ 6-1 (Τσολίνας 4, Μεσσάρης 2)

7/12/1923 O Johnny Weissmuller σημειώνει το 50ό του παγκόσμιο ρεκόρ όταν κολυμπάει τα 100μ σε 58.06 χωρίς συναγωνισμό

"ΠΕΤΑΕΙ" ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΛΑ... Η ΕΛΛΑΔΑ

Ακόμη πιο κοντά στην 14η θέση πλησίασε η Ελλάδα μετά τα αποτελέσματα της Πέμπτης από τα παιχνίδια του κυπέλλου UEFA. Η ισοπαλία του Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης απέναντι στην Μπράγκα και η νίκη του Πανιωνίου μέσα στην Βιέννη επί της Αούστρια, έδωσαν στη χώρα μας 4 αγωνιστικούς βαθμούς. Η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι 15η φτάνοντας πλέον τους 24.664 βαθμούς, ωστόσο μείωσε τη διαφορά από το Βέλγιο που μετά την ισοπαλία της Άντερλεχτ απέναντι στην Τότεναμ, μετράει 25.450 βαθμούς.

Αναλυτικά η βαθμολογία της UEFA, όπως διαμορφώθηκε μετά τα αποτελέσματα των αγώνων της Πέμπτης:

1 Ισπανία 70.016 7/8
2 Αγγλία 67.249 7/8
3 Ιταλία 57.160 5/8
4 Γαλλία 50.668 5/7
5 Γερμανία 42.579 7/7
6 Ρουμανία 40.599 1/5
7 Ρωσία 39.750 4/4
8 Πορτογαλία 36.927 4/7
9 Ολλανδία 36.879 2/6
10 Ουκρανία 30.100 1/4
11 Σκωτία 29.625 3/4
12 Τουρκία 29.225 3/4
13 Τσεχία 25.500 3/4
14 Βέλγιο 25.450 1/4
15 Ελλάδα 24.664 6/6
16 Ελβετία 23.725 2/4
17 Βουλγαρία 23.166 0/4
18 Νορβηγία 22.425 2/5
19 Δανία 19.950 2/4
20 Αυστρία 17.500 1/5