Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2007

MONSTERS: ΣΥΓΚΥΡΙΑ Ή ΑΠΟΦΑΣΗ

Το μεγαλύτερο αγκάθι τελικά του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι η επαρχία. Έχουμε διαβάσει κατά καιρούς αφιερώματα στο επαρχιακό ποδόσφαιρο που δημιουργούν την εντύπωση ενός αξιόμαχου ρεύματος που επιστρέφει να χρωματίσει την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα. Ωραιοποιώντας διακρίσεις του παρελθόντος που αντιμετωπίζονται πια με την πολυτέλεια της νοσταλγίας από απόσταση, απομακρυνόμαστε από την φτωχή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν όσοι επισκέπτονται τα επαρχιακά γήπεδα και βιώνουν από κοντά πως το περιβόητο επαρχιακό ρεύμα είναι ένα άκακο ρυάκι.

Το κλειδί όμως που επικυρώνει αυτή την πραγματικότητα είναι η τοποθέτηση του κόσμου που έχει χρωματιστεί στην συντριπτική πλειοψηφία με τα χρώματα των θεωρούμενων μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου και δύσκολα αλλάζει αυτή την ασφαλή και κοινότυπη επιλογή. Για να ξεκολλήσει μια ομάδα από τη γνωστή μίζερη πραγματικότητα δύο δρόμοι υπάρχουν : ή από μια τρελή συγκυρία μιας προικισμένης φουρνιάς παικτών αυτή η ομάδα μεταμορφώνεται και παρασύρει με τις διακρίσεις της την πόλη σε ομαδικό οπαδικό βάπτισμα, ή προοδευτικοί επαρχιώτες οπαδοί ξυπνούν ένα πρωί βλέποντας το φως το αληθινό και δημιουργούν μια αξιόμαχη μάζα υποστηρικτών που φέρνει το απαραίτητο ειδικό βάρος για να περάσει η ομάδα αυτή στο άλλο επίπεδο.

Οι ποδοσφαιρικές εκπλήξεις στην χώρα μας είναι μετρημένες στα δάκτυλα ενώ αυτές που είχαν διάρκεια είναι ακόμα λιγότερες. Επομένως αν θέλουμε κάποτε να αλλάξουμε τον χάρτη του ποδοσφαίρου στη χώρα μας πρέπει να ξεκινήσουμε από τον οπαδό - έστω, τον φίλαθλο - της επαρχίας και να διαφοροποιηθούν οι επαρχιώτες από αυτή την εύκολη ακούσια στράτευση με τις μεγάλες ομάδες. Πρέπει κάποτε να αντιμετωπίσουμε μακρινές οπαδικές κουλτούρες με μεγαλύτερη προσοχή και βάθος και να παραδειγματιστούμε από τον τρόπο, το σεβασμό και την αφοσίωση που αντιμετωπίζουν οι ντόπιοι τις ομάδες τους σε προοδευμένες ποδοσφαιρικά χώρες. Άλλωστε το σημερινό σενάριο και σκηνικό το έχουμε όλοι μας βιώσει και βαρεθεί μέχρι τελικής πτώσης. Είναι όλα τόσο προβλέψιμα και ψόφια…

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απογοήτευση στο ξεκίνημα ενός νέου πρωταθλήματος από το να αντιμετωπίζεις μια νεοφώτιστη ομάδα στην έδρα της και να παρακολουθείς μια μεγάλη μερίδα των θεατών να αποχωρεί βιαστικά πριν την ολοκλήρωση του αγώνα για να προλάβει την τηλεοπτική κάλυψη του ντέρμπι των “αιωνίων”… Αν κάτι μας κράτησε ζωντανούς βρεθήκαμε ένα βήμα πριν το περιφερειακό πρωτάθλημα ήταν αυτή η αύρα μιας μάζας που περίμενε την επιστροφή. Όταν μια ομάδα συγκεντρώνει 10.000 οπαδούς σ’ έναν αγώνα Γ’ Εθνικής προσφέροντας σαν καλύτερο πιάτο την παραμονή της στην κατηγορία, είναι τόσο άδικο να πεθάνει…

TA EΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ ΒΕΡΟΙΑ

Aύριο 12/9 μαζί με τα εισιτήρια του αγώνα κόντρα στη Μπλάκμπερν, κυκλοφορούν και τα εισιτήρια του αγώνα με τη Βέροια που θα γίνει τρεις μέρες μετά το ματς του Ουέφα, στις 23/9...

Χωρίς τηλεοπτική κάλυψη στις 5 το απόγευμα της Κυριακής...

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΒΕΝΕΤΙΔΗ


Στέλιος Βενετίδης και Ιμπραίμα Μπακαγιόκο ήταν οι παίκτες που δεν συμμετείχαν στην σημερινή (11/9) προπόνηση της Λάρισας, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Ο Έλληνας αμυντικός «κληρονόμησε» έναν τραυματισμό από το φιλικό με την ΑΕΚ, κάτι που δεν του επέτρεψε να ακολουθήσει τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Συγκεκριμένα, το αριστερό του γόνατο μάζεψε υγρό και την Τετάρτη θα υποβληθεί σε αξονική τομογραφία, για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα της κατάστασης του. Από την άλλη ο Ιβοριανός επιθετικός, επέστρεψε από την άδεια που είχε πάρει από την διοίκηση της ΑΕΛ, ωστόσο δεν πρόλαβε να παρευρεθεί στις προπονητικές εγκαταστάσεις του κάμπου.

Στα ευχάριστα για τον τεχνικό των «βυσσινί», Γιώργο Δώνη, προστέθηκε η επιστροφή των Σαρμιέντο και Μουνιόθ. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανόν οι δύο άσοι να πάρουν χρόνο συμμετοχής στον φιλικό αγώνα της Πέμπτης (13/9, 18:30) με αντίπαλο τον ΟΦΗ στο ανακαινισμένο «Αλκαζάρ». Με τις εθνικές ομάδες της Ελπίδων και Κύπρου παραμένουν οι Γκαλίτσιος και Αλεξάνδρου αντίστοιχα.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ...

Ο Γερμανός Πίτερ Σίπελ θα διευθύνει τη μεγάλη ευρωπαϊκή αναμέτρηση της ΑΕΛ με την Μπλάκμπερν στο Πανθεσσαλικό (20/9) για τον 1ο προκριματικό γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ έχοντας για βοηθούς τους συμπατριώτες του, Σένκε Γκλίντερμαν και Γιόζεφ Μάιερ. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο επίσης Γερμανός, Μάρκους Σμιντ.

ΑΕΛ - ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ ΣΤΗΝ ΝΕΤ

Τελικά βρήκε στέγη η πρώτη αναμέτρηση της Λάρισας με την Μπλάκμπερν, για το κύπελλο UEFA. Η ΝΕΤ θα μεταδώσει την αναμέτρηση, live, την Πέμπτη (20/9), στις 18:00.

ΠΕΝΤΕΡΣΕΝ: "ΚΡΥΒΟΥΝ ΠΑΓΙΔΕΣ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΛ"

«Φύλα τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά» λέει ο σοφός μας λαός, κάτι που φαίνεται να συμμερίζεται απόλυτα και ο Γκάμστ Πέντερσεν. Σε δηλώσεις του στο sportlarissa.gr, ο Νορβηγός αριστερός εξτρέμ της Μπλάκμπερν αναφέρθηκε στους ερχόμενους αγώνες της ομάδας του με την Λάρισα, για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Ουέφα τονίζοντας μεταξύ άλλων πως… «Αυτοί οι αγώνες κρύβουν πάρα πολλές παγίδες».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πέντερσεν

«Αυτό που ξέρω είναι ότι κάθε αγώνας απέναντι σε ελληνική ομάδα είναι πάρα πολύ δύσκολος. Το ίδιο πιστεύω ότι θα είναι και οι αναμετρήσεις με την ΑΕΛ. Η ΑΕΛ μπορεί να μην είναι καμία φημισμένη ομάδα της χώρας σας όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός ή η ΑΕΚ αλλά είμαι σίγουρος ότι και αυτή είναι πολύ καλή ομάδα» δήλωσε ο 26χρονος άσος και συνέχισε αναφερόμενος στην επιστροφή του Γιώργου Δώνη στο «Ίγουντ Πάρκ»: «Για να είμαι ειλικρινής δεν τον ξέρω τον προπονητή της ΑΕΛ, αφού αγωνιζόταν πολλά χρόνια πιο πριν στην ομάδα».

Σε ερώτηση για το ποια ομάδα νομίζει ότι θα περάσει στην επόμενη φάση, εμφανίστηκε ιδιαίτερα επιφυλακτικός: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε το παρ ολίγο περσινό μας πάθημα από τη Σάλτσμπουργκ (2-2, 2-0). Αυτοί οι αγώνες κρύβουν πάρα πολλές παγίδες και πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί για να προκριθούμε».

ΕΝΑ ΣΠΑΝΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ


Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον τι κάνουν οι πιτσιρικάδες του Νίκου Νιόπλια, οι οποίοι το καλοκαίρι έφτασαν ένα βήμα από το να γίνουν πρωταθλητές Ευρώπης, γιατί είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι στην Ελλάδα υπάρχουν παίκτες, αλλά δεν υπάρχουν η υπομονή και η όρεξη των προπονητών να δουλεύουν μαζί τους. Την Κυριακή στο φιλανθρωπικό τουρνουά της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ και της Λάρισας ήθελα κυρίως να δω τον Μπουκουβάλα και τον Λαμπρόπουλο. Την ταυτόχρονη παρουσία τους στην ΑΕΛ τη θεωρώ ένα ιδιότυπο πείραμα που σκάρωσε η μοίρα.

O Μιχάλης Μπουκουβάλας και ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος δεν συγκαταλέγονταν μεταξύ των σταρ της Εθνικής Νέων. Και οι δύο ήταν αναπληρωματικοί. Στη θέση του Μπουκουβάλα έπαιζε αρχικά ο Μπαρμπούδης και ο Λαμπρόπουλος έπρεπε να βγάλει από την ενδεκάδα κάποιον από τους Μήτρογλου και Νίνη για να γίνει βασικός, πράγμα δύσκολο. Ο Μπουκουβάλας με το τεράστιο τσαγανό του καθιερώθηκε και στην Αυστρία έκανε ένα σπουδαίο τουρνουά. Ο Λαμπρόπουλος είχε μεγάλη συμμετοχή προερχόμενος από τον πάγκο: η κλάση του έβγαζε μάτια. Οι δύο παίκτες είναι γεννημένοι την ίδια χρονιά (το 1988) και έχουν και οι δύο πείρα Γ' Εθνικής. Ο Μπουκουβάλας έπαιξε στον Παναιτωλικό (ίσως λιγότερο από όσο θα ’πρεπε) και ο Λαμπρόπουλος με τη Θύελλα Πατρών ήταν πρωταγωνιστής και σκόρερ.

Χαρακτήρες

Ο Μπουκουβάλας, μαθαίνω, ως χαρακτήρας είναι ο ορισμός του καλού παιδιού. Πειθαρχημένος, ήσυχος, μαζεμένος, παιδί που δεν σηκώνει τη φωνή του και ζει για την προπόνηση. Ο Λαμπρόπουλος είναι άλλο πράγμα. Είναι «δεκάρι» στην ψυχή, γουστάρει το περιττό, έχει άποψη, δύσκολα καλουπώνεται. Εδώ το πείραμα της μοίρας έχει μοναδικό ενδιαφέρον. Οπως κυλάει η ιστορία μοιάζει βέβαιο ότι θα βγει ο Μπουκουβάλας. Είναι αμφίβολο κατά πόσο θα συμβεί το ίδιο με τον Λαμπρόπουλο.

«Μπουκ»

Ο Μπουκουβάλας δεν σου γεμίζει το μάτι. Μοιάζει να έχει λιγότερα κιλά από όσα σηκώνει το σκαρί του, νομίζεις ότι ο αντίπαλος θα τον καταπιεί, αναρωτιέσαι αν τολμάει να παίξει σκληρά. Ολα αυτά προτού ξεκινήσει το ματς, γιατί όταν η μπάλα αρχίσει και τρέχει, αυτού του είδους οι απορίες χάνονται. Ο μικρός είναι τσακαλάκι και η μυϊκή του δύναμη είναι αξιοσημείωτη. Κυρίως παίζει με νεύρο. Στο 45λεπτο που η Λάρισα αγωνίστηκε με την ΑΕΚ, η αναμέτρησή του με τον Μανού ήταν υπέροχη. Ο Μπουκουβάλας αρχικά ταλαιπωρήθηκε, όμως άντεξε. Και στο τέλος, όταν άρχισε και να αναλαμβάνει επιθετικές πρωτοβουλίες, ήταν ο γρήγορος Πορτογάλος αυτός που προβληματιζόταν.

«Λαμπρό»

Ο Λαμπρόπουλος έχει τα ακριβώς αντίθετα στοιχεία. Εχει κορμί αθλητή και παράστημα επιθετικού. Παίζει και τρέχει όρθιος, έχει σπουδαίο κοντρόλ και όταν τον βλέπεις να ζητάει μπάλα, λαχταράς να την πάρει για να διαλύσει τον κόσμο. Αλλά, όπως όλοι οι μπαλαδόροι, κάνει μια ντρίμπλα παραπάνω, δεν δίνει την μπάλα γρήγορα, θέλει κάθε φορά να κάνει κατιτίς που θα τον βοηθήσει να ξεχωρίσει. Είναι μικρός και μπορεί να βελτιωθεί. Αν του δοθούν ο απαραίτητος χρόνος και η πρέπουσα εμπιστοσύνη.

Ενσημα

Να με κάψει ο Θεός αν αδικώ τους προπονητές, αλλά μου φαίνεται ότι όσο πιο πολύ ταλέντο έχει ένας παίκτης τόσο πιο δύσκολα τον εμπιστεύονται στην Ελλάδα. Αν μάλιστα αυτός κάνει και λίγο τα δικά του, καταλήγει γρήγορα αναπληρωματικός του κάθε 30άρη γυρολόγου που έρχεται για τα τελευταία ένσημα. Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν βγαίνουν παίκτες, αλλά ότι δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο αξιοποίησης: πολύ φοβάμαι πως αν ο Τσιάρτας, ο Γκώνιας, ακόμα και ο Καραπιάλης εμφανίζονταν σήμερα, θα γίνονταν αναπληρωματικοί του Σέζαρ, του Φερνάντες, του Κλέιτον.

Ταλέντο

Ο Μπουκουβάλας μπορεί και πρέπει να αναδειχτεί σε χρήσιμο ποδοσφαιριστή, όμως το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου χρειάζεται κυρίως Λαμπρόπουλους. Ο Γιώργος Δώνης ευτυχώς είναι ένας άνθρωπος που το ταλέντο το εκτιμά. Ελπίζει να βρει τον τρόπο να τον βοηθήσει να στρώσει και χαρακτήρα.

SportDay / Αντώνης Καρπετόπουλος

ΣΤΙΣ 31/10 ΤΟ SUPER CUP

Την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου θα διεκδικήσει η ΑΕΛ τον πρώτο τίτλο της χρονιάς κόντρα στον Ολυμπιακό, αφού σύμφωνα με απόφαση της ΕΠΟ στη συγκεκριμένη ημερομηνία θα γίνει τελικά στο ΟΑΚΑ η αναμέτρηση για το Super Cup.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας έχει ως εξής: «Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποφάσισε, σε συνέχεια της μετάθεσης του αρχικά ορισθέντος για τις 08/09/2007 αγώνα, την διεξαγωγή του αγώνα Super Cup, μεταξύ των ΠΑΕ Ολυμπιακός-Λάρισα, την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2007, στο Ολυμπιακό Στάδιο Αθήνας”.

Η ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ...


Όλα αυτά σημαίνουν πια πολύ λίγα για μένα… Όμως, ως ένα απειροελάχιστο κομμάτι του έμψυχου υλικού αυτής της πόλης, η γενική χαρά με παρασέρνει, θέλοντας και μη. Μπορεί το ποδόσφαιρο να μη με ενδιαφέρει από πολλά χρόνια τώρα, αλλά σήμερα κάθησα μπροστά στην τηλεόραση να δω τον τελικό του Κυπέλλου, πετάχτηκα όρθιος στις ευκαιρίες, πανηγύρισα τα δύο γκολ, η καρδιά μου κόντεψε να σταματήσει στην τελευταία φάση, φόρεσα το βυσσινί κασκόλ του γιου μου και γιόρτασα χοροπηδώντας στο σφύριγμα της λήξης. Φίλαθλος δεν είμαι πια ούτε θα ξαναγίνω, αλλά σήμερα ένιωσα πραγματική φίλαθλη χαρά.

Χαίρομαι όμως ακόμη περισσότερο με τη χαρά του γιου μου. Του έχω μιλήσει αμέτρητες φορές για τη χρυσή εποχή της ΑΕΛ που έζησα όταν ήμουν στην ηλικία του. Για το πρώτο μεγάλο θαύμα, την κατάκτηση του Κυπέλλου το 1985 και το ακόμη μεγαλύτερο θαύμα, το Πρωτάθλημα του 1988. Του έχω μιλήσει για τον Γιάτσεκ Γκμόχ, τον Βουτυρίτσα, τον Βαλαώρα, τον Πατσαβούρα, τον Πλίτση, τον Άνταμτσικ, τον Κμιέτσικ, την αναταραχή που προκάλεσαν τα ούρα του Τσίγκοφ το 1988, τα πανηγύρια μας στην κεντρική πλατεία της πόλης… Με άκουγε με έκπληξη σαν να αναρωτιόταν αν έπρεπε να πιστέψει τον πατέρα του. Όταν αγάπησε το ποδόσφαιρο, η ΑΕΛ έπαιζε στην Γ΄ Εθνική. Δεν πίστευε ότι θα ερχόταν η μέρα που θα πανηγύριζε τέτοιες επιτυχίες. Σήμερα, όμως, ευτύχησε να ζήσει στιγμές που θα διηγείται κάποτε κι αυτός στα δικά του παιδιά.

Γι’ αυτό, μετά τη λήξη του αγώνα, όταν με παρακάλεσε να βγούμε με το αυτοκίνητο στους δρόμους, του έκανα τη χάρη χωρίς δεύτερη σκέψη. Κι όταν με παρακάλεσε να πατάω την κόρνα ρυθμικά το έκανα κι αυτό, όσο κι αν προσπαθούσα να μην σκάσω στα γέλια σκεφτόμενος τον εαυτό μου να πανηγυρίζει μία ποδοσφαιρική επιτυχία.Αυτά που γιορτάσαμε όμως ήταν πολύ περισσότερα από την επιτυχία μιας ομάδας. Είναι η επιστροφή μιας ομάδας που από την αφάνεια έφτασε στην κορυφή για να πέσει μετά στον πάτο και να σηκώσει και πάλι περήφανα το κεφάλι. Είναι η μεγάλη νίκη της επαρχίας –που θα πρέπει χαρούν γι’ αυτή όλοι οι κάτοικοι της ελληνικής επαρχίας. Το κυριότερο όμως, το πάνω απ’ όλα, είναι ότι σήμερα το ποδόσφαιρο ήταν κέφι, χαρά, ξεφάντωμα, γιορτή, δηλαδή αυτά που πρέπει να είναι κάθε μέρα αλλά είναι τόσο σπάνια πια. Αυτά που πρέπει να χαίρονται τα παιδιά μας στο ποδόσφαιρο.
Υ.Γ. Άντε και του χρόνου πρωταθλητές


Άρθρο του άφαντου φιλάθλου.

ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ ΟΦΗ


Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ενημερώνει τους φίλους της ομάδας ότι διατίθενται από το «Vissini Store» (οδός Μανωλάκη 1) τα εισιτήρια της φιλικής αναμέτρησης με τον ΟΦΗ, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου στο Αλκαζάρ (6.30μ.μ.).


Οι τιμές των εισιτηρίων ανά θύρα έχουν ως εξής:

Θύρες 2-STORISMENOS & 4-ΗΛΕΚΤΡΟΡΑΜΑ: 20 ευρώ

Θύρες 10Α & 10Β – WIND: 15 ευρώ

Θύρες 6 & 8: 10 ευρώ

Για τους κατόχους των εισιτηρίων διαρκείας η είσοδος θα γίνεται με την επίδειξη της κάρτας διαρκείας την οποία μπορούν να παραλαμβάνουν από το επίσημο κατάστημα της ΑΕΛ «Vissini Store».

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΔΩΝΗ


Έχει πολλούς λόγους να είναι ικανοποιημένος ο Γιώργος Δώνης το τελευταίο διάστημα. Η Λάρισα ξεκίνησε με εκτός έδρας νίκη - στην Τρίπολη - τη φετινή Super League, στη συνέχεια κέρδισε το μίνι τουρνουά του ΟΑΚΑ για τους πυροπαθείς, με αντιπάλους την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Παραμονές του αγώνα για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ, με την Μπλάκμπερν, οι Θεσσαλοί δείχνουν σε καλό δρόμο...

Ο τεχνικός των κυπελλούχων, πιστεύει ότι όταν αρχίσουν ξανά οι επίσημες υποχρεώσεις, αλλά και με την προσθήκη του Μπακαγιόκο που δεν έπαιξε την Κυριακή, θα παρουσιάσει ακόμα καλύτερη εικόνα, ειδικά στο ΟΥΕΦΑ.

ΠΑΜΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ;;;


Δείτε όλα τα σημερινά αθλητικά πρωτοσέλιδα μόνο μ' ένα κλικ:

ΟΙ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

17:30 ET1: ΚΡΟΑΤΙΑ – ΡΩΣΙΑ Eurobasket (Z)
20:00 ET1: ΕΛΛΑΔΑ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ Eurobasket (Z)
22:30 ΣΠΟΡ+: ΙΣΡΑΗΛ – ΙΣΠΑΝΙΑ Eurobasket (Z)

ΣΠΟΡ+

10:00 WRC
11:00 ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ
12:00 AIR TIME
13:00 ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ
13:30 ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ –ΓΑΛΛΙΑ Eurobasket (E)
15:30 ΙΤΑΛΙΑ –ΤΟΥΡΚΙΑ Eurobasket (E)
17:30 ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΣΛΟΒΕΝΙΑ Eurobasket (E)
20:00 ΑΡΗΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Super League (E)
22:30 ΙΣΡΑΗΛ – ΙΣΠΑΝΙΑ Eurobasket (Z)
00:30 ΚΡΟΑΤΙΑ – ΡΩΣΙΑ Eurobasket (E)
02:30 ΕΛΛΑΔΑ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ Eurobasket (E)
04:30 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ, ΟΖΑΚΑ 2007 (E)

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ET3: O KOΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ
19:00 ET1: ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΑΛΙ
19:30 ET1: PRE GAME ΕΛΛΑΔΑ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
21:00 SS1: CHAMPIONS
22:00 ET1: VAMOS EUROBASKET
00:00 SS1: ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

11/9/2001 Τρομοκρατική ενέργεια εναντίον του Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη, όταν δυο αεροπλάνα καρφώνονται στους Δίδυμους Πύργους σπέρνοντας το θάνατο (3.000 νεκροί). Η UEFA, συμμετέχοντας στο πένθος, αναβάλλει τη διεξαγωγή των αγώνων της 12/9 για το Champions League

11/9/1999 Ο Κώστας Γκατσιούδης κερδίζει την πρώτη θέση με πανελλήνιο ρεκόρ στον ακοντισμό με 89.84 στο Grand Prix του Μονάχου και κατατάσσεται δεύτερος στην κατάταξη των Grand Prix πίσω από τον Κενυάτη Bernard Barmasai

11/9/1999 Η 17χρονη Νο 7 της κατάταξης Αμερικανίδα Serena Williams κατακτά το US Open νικώντας στον τελικό την Martina Hingis με 2-0. Παίζοντας για χρόνια στην σκιά της 19χρονης αδερφής της Venus γίνεται η δεύτερη έγχρωμη τενίστρια μετά την Althea Gibson και η πρώτη μετά τον Arthur Ashe (Wimbledon το 1975) που κατακτά τίτλο σε Grand Slam

11/9/1998 Ξεκινάει το Παγκόσμιο Κύπελλο Στίβου στο Γιοχάνεσμπουργκ (ολοκληρώνεται στις 13/9). Η Όλγα Βασδέκη, που συμμετέχει με την Μικτή Ευρώπης κερδίζει το χρυσό στο τριπλούν με 14.64 με πανελλήνιο ρεκόρ και το έπαθλο των 50.000 δολαρίων

11/9/1988 Με ήττα 1-0 από τον Πανιώνιο ξεκινάει η προπονητική καριέρα του Ντούσαν Μπάγεβιτς στην ΑΕΚ. Η πρώτη περίοδος στον πάγκο των κιτρινόμαυρων θα λήξει 8 χρόνια αργότερα (29/5/1996, ΑΕΚ- Πανιώνιος 2-1) με απολογισμό 171 νίκες, 57 ισοπαλίες και 40 ήττες (529-206 τέρματα), 4 πρωταθλήματα και 1 Κύπελλο. Ο Μπάγεβιτς θα δουλέψει στον Ολυμπιακό (3 πρωταθλήματα) και τον ΠΑΟΚ (1 Κύπελλο), προτού επιστρέψει στην ΑΕΚ το 2002

11/9/1982 Η ομάδα σκυταλοδρομίας της Ανατολικής Γερμανίας σπάει το παγκόσμιο ρεκόρ στα 4x400 με 3.19.04 στην Αθήνα

11/9/1972 Ολοκληρώνονται οι 20οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Μόναχο, οι οποίοι ξεκίνησαν στις 26 Αυγούστου και ενώ ήταν προγραμματισμένοι να λήξουν στις 10/9, λόγω της βομβιστικής επίθεσης το πρόγραμμα μετατοπίστηκε κατά μια ημέρα. Συμμετείχαν 8.000 αθλητές και αθλήτριες από 122 κράτη σε ένα πρόγραμμα που φτάνει τα 21 αθλήματα μετά την πρόσθεση των τζούντο, χάντμπολ και τοξοβολίας. Για πρώτη φορά ο Όρκος των Αθλητών εκφωνείται από αθλήτρια, από την Heidi Schuller, και για πρώτη φορά εκφωνείται Όρκος Κριτών. Ο Αμερικανός κολυμβητής Mark Spitz κερδίζει (μεταξύ 28/8 - 4/9) 7 χρυσά μετάλλια στην κολύμβηση, 4 στα ατομικά αγωνίσματα (100μ και 200μ ελεύθερο, 100μ και 200μ πεταλούδα) και 3 στις σκυταλοδρομίες (4x100μ και 4x200μ ελεύθερο, 4x100μ μικτή) όλα με παγκόσμια ρεκόρ και μαζί με αυτά που κέρδισε στο Μόναχο φτάνει τα 11 (9-1-1)

11/9/1937 Ο Don Budge κερδίζει τον πρώτο του τίτλο στο US Open όταν νικά τον von Cramm με 3-4 σετ. Είναι ο πρώτος τενίστας που κερδίζει το Sullivan Award το οποίο απονέμεται στον καλύτερο ερασιτέχνη αθλητή. Το 1938 θα γίνει ο πρώτος που θα κατακτήσει και τα 4 πρωταθλήματα του Grand Slam σε μια χρονιά

11/9/1895 Εξαφανίζεται το Κύπελλο Αγγλίας από το μαγαζί αθλητικών ειδών του William Shillcock στο Birmingham όπου η διοίκηση της κυπελλούχου Aston Villa είχε αποφασίσει να το εκθέσει. Το Κύπελλο δεν βρίσκεται και η ομάδα αναγκάζεται να πληρώσει το ποσό των 25 λιρών. Μετά απο χρόνια ένας φυλακισμένος ο Harry Burdge θα ομολογήσει ότι το είχε κλέψει και το είχε λιώσει για να κατασκευάσει πλαστά νομίσματα. Οι κοσμηματοπώλες Fattorini από το Bradford θα κατασκευάσουν το σημερινό καινούργιο κύπελλο που για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί το 1911

11/9/1609 Ο Henri Hudson ανακαλύπτει το Μανχάτταν της Νέας Υόρκης