Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2007

ΔΙΚΑΙΗ ΜΟΙΡΑΣΙΑ... ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ - ΑΕΛ 1-1


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 12ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 15/12/2007

Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 0-0
Αρης – Ξάνθη 2-0
64΄ Γκαρσία, 87΄ Σανσόν
Πανιώνιος – Παναθηναϊκός 1-0
42΄ Τζιμπούρ

ΚΥΡΙΑΚΗ 16/12/2007

Λεβαδειακός – Εργοτέλης 0-0
Βέροια – Αστέρας Τρίπολης 1-0
45' Σαμαράς
Καλαμαριά – ΑΕΛ 1-1
56΄ Μπρίτο / 17΄ Κλέιτον
ΟΦΗ – Ηρακλής 2-0
18΄ Νουαφόρ, 63΄ Σίμιτς
Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-0
83' Κοβάσεβιτς

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ



ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ - ΑΕΛ ... 1-1
56΄ Μπρίτο / 17΄ Κλέιτον

Ισόπαλες 1-1 αναδείχθηκαν Καλαμαριά και ΑΕΛ, ένα σκορ που ανταποκρίνεται πλήρως στις προσπάθειες των δυο ομάδων μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αμφότεροι οι αντίπαλοι είχαν από ένα καλό δεκαπεντάλεπτο σε κάθε ημίχρονο, με την Λάρισα να προηγείται πριν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο του πρώτου μέρους με τον Κλέιτον και τους «πόντιους» να ανταποδίδουν στο πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης με τον Μπρίτο….

To παιχνίδι ξεκίνησε πολύ καλά με τους γηπεδούχους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να απείλουν με κάποια σουτ στα πρώτα λεπτά. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο η Λάρισα ανέβασε στροφές και κατάφερε στην πρώτη της αξιόλογη επίσκεψη στα καρέ του Κόβατς να ανοίξει το σκορ.

Συγκεκριμένα, στο 17ο λεπτό της συνάντησης ο Μπακαγιόκο βρήκε τον Κλέιτον μέσα στην μεγάλη περιοχή του Απόλλωνα, εκείνος γύρισε και με δυνατό σουτ έκανε το 1-0. Μετά το γκολ των φιλοξενούμενων, οι "Πόντιοι" ανέλαβαν και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων όμως χρειάστηκε να περάσουν 23 λεπτά για να απειλήσουν την εστία του Κοτσόλη. Ο Καραλιόπουλος εκτέλεσε ένα φάουλ στο 40ο λεπτό όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του τερματοφύλακα της ΑΕΛ.

Στο 42' η Λάρισα είχε την ευκαιρία να κάνει δύο τα τέρματα της όμως η κεφαλιά του Μπακαγιόκο πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κόβατς. Αυτή ήταν και η τελευταία ευκαιρία ενός πολύ καλού πρώτου μέρους.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε ιδανικά για την ομάδα της Καλαμαριάς καθώς στο 56ο λεπτό οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση. Ο Καραλιόπουλος εκτέλεσε φάουλ, ο Κοτσόλης απέκρουσε ασταθώς η μπάλα έφτασε στον Μπρίτο που από το ύψος της μικρής περιοχής δεν δυσκολεύτηκε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Τρία λεπτά αργότερα ο Αλεξάνδρου έχασε τεράστια ευκαιρία να βάλει την θεσσαλική ομάδα και πάλι μπροστά στο σκορ. Ο Φωτάκης έκανε μια σέντρα και ο Κύπριος στράικερ από πολύ κοντά έστειλε τη μπάλα να περάσει μόλις άουτ.

Στο 74ο λεπτό ήταν η σειρά της ομάδας της Καλαμαριάς να απειλήσει. Υστερα από εκτέλεση κόρνερ και κάποιες κόντρες, η μπάλα έφτασε στον Ζαπρόπουλο που από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κοτσόλη. Στο 85’ ο Κλέιτον βρήκε εξαιρετικά του Φωτάκη του οποίου το σουτ κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Κόβατς.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 63’ Κόλτσης, 70 Ζαπρόπουλος, 72’ Φαβάλι, 74’ Περόνε – 75’ Φέρστερ, 78’Γκίκας, 83’ Μπακαγιόκο, 89’ Κλέιτον
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ν. Χαραλαμπίδης

ΑΠ. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ (Μ. Κατσαβάκης): Κόβατς, Σίκοφ, Μπρίτο, Φαβάλι, Αμπονσά(61'Αμπονσά) , Καραλιόπουλος (Στάθης), Παπαδόπουλος, Κόλτσης, Γαλανόπουλος, Περόνε, Βέλα Τζούνιορ (46'Ουέλιγκτον)

ΑΕΛ (Γ. Δώνης): Κοτσόλης, Κώτσιος, Κυριακίδης (60' Πάρα), Γκαλίτσιος, Κλέιτον, Αλεξάνδρου(76' Γκίγκας) , Σαρμιέντο (87' Κόζλεϊ), Φωτάκης, Φέρστερ, Μπακαγιόκο, Κατσιαρός.

ΔΩΝΗΣ: "ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ"

Ο Γιώργος Δώνης ξεκίνησε τις δηλώσεις του στον αγώνα λέγοντας τα εξής:«Δεν είναι το αποτέλεσμα που θέλαμε, αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι ένα αποτέλεσμα δίκαιο. Εμείς στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα δεν βγάλαμε τα στοιχεία που έχουμε δείξει ως ομάδα στο προηγούμενο χρονικό διάστημα. Δεν εκμεταλλευτήκαμε γεγονός ότι προηγηθήκαμε και δεν είχαμε ούτε ηρεμία, ούτε ψυχραιμία για να τελειώσουμε το ματς. Στο β ημίχρονο ο αντίπαλος μας πίεσε με το γνωστό πάθος που τον διακρίνει, κατάφερε να ισοφαρίσει και στο τέλος και οι δυο ομάδες είχαν ευκαιρίες να πάρουν τη νίκη. Συνεχίζουμε προσπάθειά μας», δήλωσε ο Γιώργος Δώνης στη συνέντευξη Τύπου.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του προπονητή του Απόλλωνα Καλαμαριάς Μάκη Κατσαβάκη ότι «δεν ξέρω τελικά αν θα πρέπει να διαμαρτυρόμαστε κι εμείς όπως κάνουν άλλες ομάδες για να πάρουμε ένα σφύριγμα», απάντησε: «Αν είπε αυτό ο κος Κατσαβάκης υποννοώντας την ομάδα μας, είναι κάτι που δεν τον τιμά. Γιατί ξέρει ποια είναι η ΑΕΛ και τι προσπάθειες κάνει για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Όσο για την εμφάνιση της ομάδας: «Δεν μπορώ να το αποδώσω κάπου. Είναι λογικό ως ομάδα να κάνουμε κάποια στιγμή και κακές ή μέτριες εμφανίσεις, όπως ήταν η σημερινή».

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ


Σάββατο 22/12/2007

ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός
Ξάνθη – Καλαμαριά

Κυριακή 23/12/2007

Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος
Βέροια – Πανιώνιος
Εργοτέλης – ΑΕΚ
Ηρακλής – Αρης
ΑΕΛ – Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός – ΟΦΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: