Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2007

ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΡΗ...

Τρίτη και... φαρμακερή είναι η Κυριακή για την ΑΕΛ, καθώς οι Κυπελλούχοι δίνουν τον τρίτο εντός έδρας αγώνα τους με αντίπαλο την Ξάνθη, ευελπιστώντας να πάρουν την πρώτη τους νίκη στο Αλκαζάρ όπου ήδη μετράνε δύο ισοπαλίες.

Αγωνιστικά η Λάρισα δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα, με τον Γιώργο Δώνη να μην έχει στη διάθεση του τον Νεκτάριο Αλεξάνδρου, ο οποίος είναι ακόμα ανέτοιμος, αλλά και τον νεαρό Βεργώνη που έχει ενοχλήσεις στους προσαγωγούς.

Όσον αφορά την ενδεκάδα που σκέφτεται ο Δώνης να παρατάξει, έχει ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Κοτσόλης, με τους Φέρστερ-Νταμπίζα στην άμυνα, τον Γκαλίτσιο δεξιά και τον Βενετίδη αριστερά. Στα χαφ θα είναι οι Φωτάκης, Κυριακίδης και Σαρμιέντο, ενώ την τριπλέτα της επίθεσης θα αποτελούν οι Πάρα ή Καλαντζής, Κλέιτον και Μπακαγιόκο.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟ VISSINI STORE

Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ενημερώνει ότι το κεντρικό επίσημο κατάστημα της ομάδας, Vissini Store (οδός Μανωλάκη 1) θα παραμείνει ανοιχτό αύριο Κυριακή 4/11 από τις 10π.μ. έως τις 2μ.μ. για διάθεση εισιτηρίων τόσο για το ματς με την Ξάνθη, όσο και για την ευρωπαϊκή αναμέτρηση με τη Ζενίτ. Εισιτήρια για τον αγώνα του ΟΥΕΦΑ θα μπορούν να προμηθεύονται οι φίλοι της ΑΕΛ και από Vissini Store του Σταδίου Αλκαζάρ αύριο Κυριακή από τις 4μ.μ.

Συγκεκριμένα, για το ματς με την Ξάνθη οι τιμές των εισιτηρίων ανά θύρα έχουν ως εξής:

Θύρα 3 - Stergiaki: 60 ευρώ
Θύρα 2 - Storismenos: 30 ευρώ
Θύρα 4 - Ηλεκτρόραμα: 30 ευρώ
Θύρα 10Α-10Β - Wind: 23 ευρώ
Θύρες 1 & 6: 13 ευρώ

Επίσης διατίθενται παιδικά εισιτήρια για όλες τις θύρες στην τιμή των 10 ευρώ. Τα εισιτήρια αφορούν σε παιδιά ηλικίας έως 14 ετών με συνοδό. Η παιδική κερκίδα θα λειτουργήσει κανονικά.

Επίσης συνεχίζεται η διάθεση των εισιτηρίων για την εντός έδρας αναμέτρηση με την Ζενίτ (Πέμπτη 8/11) στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 δίνει τη δυνατότητα στους φίλους της ομάδας - μαζί με το εισιτήριο για τη Ζενίτ - να προαγοράσουν εισιτήριο για τον δεύτερο εντός έδρας ευρωπαϊκό αγώνα με τη Νυρεμβέργη (20 Δεκεμβρίου), μέσα από ένα ξεχωριστό πακέτο που προσφέρεται σε ιδιαίτερα προνομιακή τιμή. Συγκεκριμένα, όσοι φίλοι της ομάδας προμηθευτούν εισιτήριο για το ματς με τη Ζενίτ, έχουν προτεραιότητα στην προαγορά του εισιτηρίου για τη αναμέτρηση κόντρα στη Νυρεμβέργη με έκπτωση, δηλαδή σε τιμή χαμηλότερη από την κανονική. H προσφορά ισχύει μέχρι και την Τρίτη 6 Νοεμβρίου. Διευκρινίζεται ότι τα εισιτήρια του αγώνα με τη Νυρεμβέργη διατίθενται με έκπτωση μόνο μέσα από το συγκεκριμένο πακέτο (σε συνδυασμό, δηλαδή, με τα εισιτήρια του αγώνα με τη Ζενίτ) και όχι μεμονωμένα.

ΠΙΛΑΦΙΔΗΣ: "ΔΙΚΑΙΗ Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ"

Κώστας Πιλαφίδης: Ήταν μια καθαρή και δίκαιη νίκη του Αιγάλεω. Δεν μπήκαμε ποτέ στο κλίμα του αγώνα, δεν συνειδητοποιήσαμε πως πρέπει να αρχίσουμε από την άμυνα. Δεν μπορούμε όλα τα ματς να τα κερδίζουμε από την επίθεση, ειδικά εκτός έδρας και κόντρα στο Αιγάλεω. Μόνο το Αιγάλεω έπαιξε."

Μάρος Κολώκας: "Το παιχνίδι κρίθηκε στην κακή μας άμυνα. Αν δέχεσαι 40 πόντους σε ένα ημίχρονο δεν είναι δυνατόν να νικήσεις οποιονδήποτε".

ΝΕΟΙ: ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΟ ΑΗΤΤΗΤΟ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση οι Νέοι της ΑΕΛ επικράτησαν με 2-1 της πρωτοπόρου και – μέχρι πρότινος – αήττητης ομάδας της Ξάνθης στις εγκαταστάσεις των Δένδρων για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος Νέων της Superleague. Η νίκη για τους «βυσσινί» του Κώστα Κατσάρα αποκτά μεγαλύτερη αξία, γιατί συνδυάστηκε με μια πολύ αγωνιστική παρουσία και ήρθε μετά από ανατροπή του σκορ απέναντι σε μια από τις ισχυρότερες ομάδες του πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι ήταν πολύ υψηλού επιπέδου και ιδιαίτερα το πρώτο ημίχρονο είχε καταπληκτικό ρυθμό προσφέροντας δύο γκολ και πολλές όμορφες φάσεις. Μόλις στο 11ο λεπτό ο Ραχωβίτης με πολύ όμορφη κάθετη πάσα βρήκε τον Μπανούση, ο οποίος βγήκε στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων πλάσαρε τον Λοντιγκίν, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι. Στο επόμενο λεπτό συρτό γυριστό σουτ του Μάγγου έδιωξαν πάνω στη γραμμή οι αμυντικοί της Ξάνθης ενώ στο 16ο η ακριτική ομάδα έφτασε πολύ κοντά στο γκολ. Ο Μπαταβάνης ανέτρεψε τον Χασομέρη μέσα στην περιοχή, αλλά ο Χασάνογλου που ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 19ο ο Λοντιγκίν έδιωξε με δυσκολία διαγώνιο σουτ του Μπανούση μέσα από τη μεγάλη περιοχλη, ενώ στο 30ο η σέντρα σουτ του Καραγιάννη από τα δεξιά πέρασε ελάχιστα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Παρά την πίεση και τις ευκαιρίες από πλευράς ΑΕΛ, η Ξάνθη ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ μετά από εξαιρετικό συνδυασμό και πολύ όμορφο σουτ του Ντίνα έξω από την περιοχή στο 33ο λεπτό. Η απάντηση, ήρθε άμεσα, στο 40ο, όταν από εκτέλεση κόρνερ του Κοκόμπελη ο Λοντιγκίν έκανε κακό υπολογισμό στρώνοντας τη μπάλα στον Πολύζο κι ο αρχηγός των Νέων της ΑΕΛ με κοντινή προβολή ισοφάρισε 1-1.

Στο β ημίχρονο ο βαρύς αγωνιστικής χώρος λόγω της συνεχούς βροχόπτωσης έγινε αιτία να πέσει ο ρυθμός του αγώνα, αλλά οι «βυσσινί» με σωστή ομαδική άμυνα, συνεχή πίεση και έξυπνη τακτική πήραν τους τρεις βαθμούς της νίκης. Μόλις στο 52ο λεπτό ο Κοκόμπελης έχασε μοναδική ευκαιρία όταν το σουτ του έπιασε εν κινήσει από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής – και ενώ ο τερματοφύλακας της Ξάνθης, Λοντιγκίν ήταν εκτός θέσης – πέρασε ελάχιστα άουτ. Την ίδια τύχη είχε το κοντινό πλασέ του Ζάγκου μετά από συνδυασμό με τον Μπανούση στο 59ο λεπτό. Χρειάστηκε να φτάσει το 78ο λεπτό για να καρποφορήσουν οι προσπάθειες των Νέων της ΑΕΛ και να ολοληρωθεί η μεγάλη ανατροπή. Με όμορφη διαγώνια μπαλιά ο Μπανούσης βρήκε τον Μάγγο, που «τρύπησε» την άμυνα των γηπεδούχων και πλάσαρε εύστοχα γράφοντας το 2-1. Το σκορ αυτό επρόκειτο να είναι και το τελικό, αφού με εξαιρετική επέμβαση στο 88ο λεπτό ο Μπαταβάνης είπε «όχι» σε κοντινό σουτ του Ντίνα.

ΑΕΛ: Μπαταβάνης, Καρατέεβ, Όντος, Νόνης, Πολύζος, Ραχωβίτης, Καραγιάννης (72 Λύτρας), Κοκόμπελης (88 Ελευθεριάδης), Μπανούσης, Μάγγος, Ζάγκος ( 77 Σπυρόπουλος).

ΕΧΑΣΕ Η ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ, ΚΕΡΔΙΣΕ Η ΖΕΝΙΤ


Νυρεμβέργη-Στουτγάρδη 0-1
(25’ Γκόμεζ)

H Νυρεμβέργη (με την οποία δεν αγωνίστηκε ο Αγγελος Χαριστέας, που είναι τραυματίας) συνέχισε την «ελεύθερη πτώση» της, γνωρίζοντας την εντός έδρας ήττα με 1-0 από την Στουτγάρδη. Η αντίπαλος της Λάρισας στο ΟΥΕΦΑ κινδυνεύει πλέον άμεσα να πέσει κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού (θα εξαρτηθεί από τι θα κάνουν Μπόχουμ και Ντούισμπουργκ που αγωνίζονται αύριο κόντρα σε Βόλφσμπουργκ και Καρλσρούη αντίστοιχα). Ο Μάριο Γκόμεζ ήταν ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος της αναμέτρησης στο 25ο λεπτό.

Ζενίτ-ΦΚ Μόσχας 1-0
(20’ Αρσάβιν)

Το πρωτάθλημα στα χέρια της κρατά η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της Vischaya League. Η ομάδα του Ντικ Αντβοκαατ κατάφερε να πάρει τη νίκη με 1-0 απέναντι στην ΦΚ Μόσχας, χάρη στο τέρμα του Αντρέι Αρσάβιν στο 20ό λεπτό της συνάντησης και παρέμεινε δύο βαθμούς πάνω από την Σπαρτάκ Μόσχας, στον πίνακα της βαθμολογίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν η Ζενίτ θα κυνηγήσει το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της απέναντι στην αδιάφορη Σατούρν στη Μόσχα.

Η σύνθεση της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης: Μαλαφέεφ, Ανιούκοφ, Λόμπερτς, Κιμ, Σκρτελ, Ζιριάνοφ, Σιρλ, Τίμοστσουκ, Αρσάβιν, Τεκέ, Ντομίνγκεζ (89' Ρίκσεν)

2η ΑΓΩΝ: ΑΙΓΑΛΕΩ - ΑΕΛ ... 81-71

Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Μία ακόμα πολύ μεγάλη νίκη πέτυχε το Αιγάλεω καθώς επικράτησε εντός έδρας της ΑΕΛ με 81-71 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρώτου τη τάξει πρωταθλήματος της χώρας μας. Οι «Θαλασσί» με αντεπίθεση διαρκείας στην επανάληψη κατάφεραν να επιβάλλουν το δικό τους ρυθμό στο παιχνίδι φτάνοντας στο τέλος σε μία σχετικά άνετη επικράτηση. Στην αντίπερα όχθη οι Λαρισαίοι αν και στο πρώτο ημίχρονο έλεγχαν την αναμέτρηση στην επανάληψη άφησαν τον καλό τους εαυτό στο αποδυτήρια με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα.

Με τους Έλληνες παίκτες του να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, ο Πανιώνιος πέτυχε τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα, επικρατώντας της Ολυμπιάδας στην Πάτρα με 70-69.

Σ' ένα κάκιστο ποιοτικά παιχνίδι, στο οποίο τον πρώτο λόγο είχαν οι άμυνες, η Ολύμπια Λάρισας πήρε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα επικρατώντας του ΑΓΟΡ με 61-52. Κορυφαίοι των «πορτοκαλί» ήταν οι Κουμπούρας και Γκριρ με 14 και 10 πόντους αντίστοιχα ενώ από τους Κρητικούς ξεχώρισε ο Καραποστόλου με 10 πόντους.

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε το Μαρούσι με 70-57 στο κλειστό του «Αγίου Θωμά επί του ΠΑΟΚ σε ένα παιχνίδι ιδιαίτερα ενδιαφέρον αν κρίνουμε από το δεύτερο ημίχρονο όπου ο ΠΑΟΚ έκανε την ολική επαναφορά αλλά δεν του έφτασε για να πάρει το θετικό αποτέλεσμα.

Ο Πανελλήνιος παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, επικρατώντας με 90-77 του Κολοσσού στη Ρόδο.

Το μεγάλο ντερμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό συγκέντρωσε τα βλέμματα όλων των φιλάθλων τόσο εκείνων που γέμισαν το κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων όσο και εκείνων που είδαν το ματς από την τηλεόραση. Το "τριφύλλι" στην πρώτη του φετινή μάχη με τον "αιώνιο" αντίπαλο πήρε τη νίκη με 81-77 παραμένοντας έτσι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Στο «Αλεξάνδρειο», ο Αρης ξεπέρασε σχετικά εύκολα το εμπόδιο της φιλόδοξης ΑΕΚ με 76-60.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (4η)

AEΛ-Ολυμπιάδα Πατρών
Παναθηναϊκός-Άρης
Πανελλήνιος-Αιγάλεω
Πανιώνιος-Α.Ε.Κ.
ΑΓΟ Ρέθυμνο-Κολοσσός
Π.Α.Ο.Κ.-Ολύμπια
Ολυμπιακός-Μαρούσι

ΚΑΕ ΑΕΛ: ΠΑΛΕΨΕ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ...

Τρεις αγωνιστικές μετά την έναρξη του πρωταθλήματος και η ΑΕΛ υπέστη την πρώτη της ήττα και έπεσε από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Η βυσσινί ομάδα πάλεψε σε όλο το παιχνίδι προκειμένου να συνεχίσει το σερί των επιτυχιών αλλά το Αιγάλεω πιο τυχερό και πιο συγκεντρωμένο κατάφερε να πάρει στο τέλος μια σπουδαία νίκη με 81 - 71.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ αμφίρροπο, αν και η ΑΕΛ έδειξε στην αρχή ένα καλύτερο πρόσωπο και κυρίως έμοιαζε διαβασμένη. Ο Κώστας Πιλαφίδης βλέποντας τη διαφορά ισχύος μέσα στη ρακέτα, έδωσε εντολή στους παίκτες του να πάνε την μπάλα κοντά στο καλάθι, κίνηση που είχε θετικά αποτελέσματα.

Με κορυφαίο τον Κλιμαβίτσιους, σε άμυνα κι επίθεση, η ομάδα της Λάρισας βρήκε νωρίς ρυθμό και κυριάρχησε στον τομέα των ριμπάουντ, καθώς στο πρώτο δεκάλεπτο είχε 11 έναντι 2 του Αιγάλεω. Η προσπάθεια των φιλοξενουμένων να παίξουν μέσα στη ρακέτα, έβγαλε εκτός... παιχνιδιού τον Μπιλ Κις που δεν πήρε πολλά σουτ στην αρχή, αλλά στο τέλος του δεκαλέπτου ευστόχησε σε τρίποντο και αμέσως μετά κέρδισε φάουλ πάνω σε σουτ τριών πόντων και με τρεις βολές έκανε το σκορ 17-24.

Η διαφορά υπέρ της ΑΕΛ έφτασε και τους 9 πόντους στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου, αλλά ο Πρόδρομος Νικολαϊδης και ο Αβραάμ Καλλινικίδης πήραν πάνω τους αρκετές προσπάθειες και ηγήθηκαν της αντεπίθεσης του "Σίτι" που μείωσε 29-30. Η ΑΕΛ σε αυτό το διάστημα πλήρωσε τα πολλά λάθη της στην επίθεση, αλλά το θετικό για αυτήν ήταν, ότι ο Παπανικολόπουλος έπιασε ρυθμό και έδωσε σημαντικούς πόντους στην ομάδα του.

Ωστόσο, παρότι η ΑΕΛ προηγήθηκε για μια ακόμη φορά με αξιόλογη διαφορά (37-43), το Αιγάλεω απάντησε και πάλι με τους Καλλινικίδη και Νικολαϊδη να είναι οι πρωταγωνιστές και το ημίχρονο έληξε με την ΑΕΛ να προηγείται μόλις με έναν πόντο (42-43).

Όμως, το Αιγάλεω εμφανίστηκε εντελώς διαφορετικό στο δεύτερο ημίχρονο και μάλιστα δεν "τρομοκρατήθηκε", όταν ο Πάτερον γύρισε άτσαλα το πόδι σε ένα μαρκάρισμα του Τσέρανιτς και αναγκάστηκε να πάει στα αποδυτήρια με διάστρεμμα. Στη θέση του πέρασε ο Μάρας, ο οποίος κάλυψε απόλυτα το κενό του και "εξαφάνισε" τον Τσέρανιτς για όλο το τρίτο δεκάλεπτο.

Ο Τζάαμπερ ανέλαβε το ρόλο του πρωταγωνιστή σε σκοράρισμα και οργάνωση, την ώρα που η ΑΕΛ έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο και δεν μπορούσε να ολοκληρώσει τις επιθέσεις της. Ο ασθενής Παπανικολόπουλος είχε κάτσει στον πάγκο για να ξεκουρασεί και να ανακτήσει τις δυνάμεις του και μόνο ο Κις προσπαθούσε να δώσει επιθετικές ανάσες στην ομάδα του. Όμως, το Αιγάλεω πήρε... φόρα και προηγήθηκε με 62-50, για να λήξει τελικά το δεκάλεπτο με 62-53.

Στην τελευταία περίοδο ο Κις πήγε να γυρίσει το παιχνίδι μόνος του με συνεχόμενα τρίποντα και προς στιγμήν, "τρομοκράτησε" τους γηπεδούχους που είδαν την ΑΕΛ να μειώνει σε 70-69. Όμως, το Σίτι από εκείνο το σημείο και για τα επόμενα δύο λεπτά έτρεξε ένα σερί 7-0 και με πάθος και μεγάλη θέληση για τη νίκη, έφτασε στην τελική επικράτηση με 81-71.

Τα δεκάλεπτα: 19-24, 42-43, 64-53, 81-71

ΑΙΓΑΛΕΩ: Νικολαϊδης 16 (1), Λόλας 2, Χόχλερ 4, Μαγκουνής 2, Τζάαμπερ 18, Μπρέισι 8, Καλλινικίδης 13, Πάτερσον 14, Μάρας 4.

ΑΕΛ: Κυριακόπουλος, Κις 23 (4), Παπανικολόπουλος 10 (1), Παπαχρήστος 4, Κολώκας 5 (1), Κλιμαβίτσιους 13 (1), Καραβανάς 2, Τσέρανιτς 12.

ΞΑΝΘΗ: ΨΑΧΝΟΥΝ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΝΙΚΗ...

Την παρθενική εκτός έδρας επιτυχία της και την πρώτη νίκη μετά από τη 2η αγωνιστική (2-0 τον Αστέρα Τρίπολης) ψάχνει στη Λάρισα η Ξάνθη. Προέρχεται άλλωστε από τρεις σερί ήττες και ενδεχόμενο διπλό στο Αλκαζάρ θα λειτουργήσει ως... βάλσαμο.

Πέρα από τις δεδομένες απουσίες των Βάλλα, Νουκέ και Μπάρκογλου, ο Νίκος Κεχαγιάς έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. Έκανε μάλιστα την έκπληξη και πήρε στην αποστολή τον Γκσπούρνιγκ, έχοντας πλέον μαζί του τρεις τερματοφύλακες.

Η προετοιμασία για το ματς ολοκληρώθηκε με χαλαρή προπόνηση το Σάββατο, η οποία περιλάμβανε κυρίως ασκήσεις με την μπάλα (5 εναντίον 2), χωρίς να γίνει κάποιο δίτερμα, μια και κρίθηκε σκόπιμο να μην υπάρξει αυξημένη ένταση.

Η αποστολή, η οποία αναχώρησε οδικώς για τη θεσσαλική πόλη, αποτελείται από τους: Τούρινα, Παπαδημητρίου, Πόι, Λαμπριάκο, Κοντοδήμο, Ζουέλα, Τόμιτς, Γιουρασόφσκι, Κιντάνα, Κωστούλα, Ντελγκάδο, Λυμπερόπουλο, Καζάκης, Γκαρσία, Διγκόζη, Αλβα, Ρίκκα, Ραντζίσκι, Ριζογιάννη, Γκσπούρνιγκ.

SUPERLEAGUE: ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ 7ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Μια νέα αρχή θέλουν στο πρωτάθλημα οι "βυσσινί". Διοίκηση, τεχνική ηγεσία, παίκτες και οπαδοί θέλουν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, μετά και την απώλεια του Σούπερ Καπ, προκειμένου η ΑΕΛ να απομακρυνθεί από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και να επιστρέψει στις νίκες μετά την πρώτη αγωνιστική.

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής


ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ... 1-1
41΄Κορδονούρης / 60' Νικολάου
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Π.Α.Ο.Κ. ... 2-1
52' Τοροσίδης, 66' Κοβάσεβιτς / 42' Κωνσταντινίδης

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛ. - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. 15:00
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - Ο.Φ.Η. 15:00
Α.Ε.Κ. - ΗΡΑΚΛΗΣ 16:30 S/S
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 16:45 Alpha
ΑΡΗΣ - ΒΕΡΟΙΑ 19:00 ΝΕΤ
ΑΕΛ - SKODA ΞΑΝΘΗ 19:00 S/S

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ


ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ: "ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ..."

Ο Ηλίας Κυριακίδης επισημαίνει την κρισιμότητα του ματς με την Ξάνθη και τονίζει ότι όλα θα εξαρτηθούν από την δική τους απόδοση:

"Ο αγώνας με την Ξάνθη είναι σημαντικός για την μετέπειτα πορεία της ΑΕΛ στο πρωτάθλημα. Η νίκη για μας είναι μονόδρομος, καθώς με το τρίποντο θα μπορέσουμε να πάρουμε βαθμολογική ανάσα και να βρεθούμε ψηλότερα. Η ομάδα έχει ποιότητα, καλό ρόστερ και το μόνο που μας λείπει είναι η ρέντα. Στον αθλητισμό η τύχη παίζει σημαντικό ρόλο κι εμάς θα έλεγα πως στα τελευταία παιχνίδια μας γυρνά την πλάτη"
, τόνισε ο μέσος της ΑΕΛ.

Και κατέληξε λέγοντας: "Προερχόμαστε από αρνητικά αποτελέσματα και πρέπει αυτό να σταματήσει αύριο, επικρατώντας της Ξάνθης. Κι ο αντίπαλος δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση και σίγουρα θα προσπαθήσει να το αλλάξει. Από εμάς εξαρτάται Παίζουμε στην έδρα μας, θα έχουμε την στήριξη των οπαδών μας και το μόνο αποτέλεσμα που υπάρχει είναι η νίκη και οι τρεις βαθμοί, έστω και με μισό μηδέν".

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ: ΑΕΛ VS ΞΑΝΘΗ

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Από την ίδρυση της ΑΕΛ έχουν διεξαχθεί στo στάδιο Αλκαζάρ 16 αναμετρήσεις με αντίπαλο της ομάδας της Ξάνθης.

Η ΑΕΛ έχει φέρει τα εξής αποτελέσματα:

01/10/06 … 06η… ΑΕΛ – Ξάνθη … 1-0

74’
Αλωνεύτης
13/03/06 … 23η… ΑΕΛ - Ξάνθη … 3–1

9΄Γαβριλόπουλος, 23΄Μπαχράμης, 80΄Αλωνεύτης / Φλίσκας 45΄

15/10/95 … 06η… ΑΕΛ - Ξάνθη … 1-2

52΄Χόνι / 58΄, 69΄Πάνου
19/02/95 … 20η… ΑΕΛ – Ξάνθη … 6-1

7΄Ντα Σίλβα, 15΄, 73΄, 82΄, 88΄Έμπε, 51΄Μουρατίδης / 77΄Ιωσηφίδης
06/02/94 … 23η… ΑΕΛ – Ξάνθη … 1-1

26΄Μουρατίδης (πεν) / 38΄Μίτεφ
17/01/93 … 18η… ΑΕΛ – Ξάνθη … 2-0

13΄Νασιάκος, 82΄Προβίδας
09/02/92 … 19η… ΑΕΛ – Ξάνθη … 2-0

14΄Στόϊκα, 65΄Μήλος
31/03/91 … 25η… ΑΕΛ – Ξάνθη … 1-0

89΄Καραπιάλης
17/09/89 … 01η… ΑΕΛ – Ξάνθη … 3-1

1΄Κάρας, 56΄Βου****τσας, 57΄Αγορογιάννης / 70΄Μαρινάκης
23/11/77 … 10η… ΑΕΛ – Ξάνθη … 1-0

26΄Μανδραβέλης
19/06/77 … 38η… ΑΕΛ – Ξάνθη … 1-2

62΄Μανδραβέλης / 13΄Φραγκάκης, 46΄Χαϊδης
20/06/76 … 37η… ΑΕΛ – Ξάνθη … 5-1

14΄, 57΄, 82΄Μουσούρης, 47΄Κουκολίτσιος, 50΄Στεργιάδης / 43΄Θεοδωρίδης
19/03/72 … 24η… ΑΕΛ – Ξάνθη … 2-1
63΄Αργυρίου, 84΄Κοντογιώργος / 33΄Πατηνιώτης
25/01/70 … 17η… ΑΕΛ – Ξάνθη … 0-2

17΄Τσιλιγκιρίδης, 81΄Τζελέπης
24/11/68 … 08η… ΑΕΛ – Ξάνθη … 1-1

6΄Βουτσιλάς / 36΄Τζελέπης
22/10/69 … 03η… ΑΕΛ – Ξάνθη … 3-0

17΄Κοντοκώστας, 85΄, 87΄Ζάμπας

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ:

ΑΓΩΝΕΣ: ……………………. 16
ΝΙΚΕΣ: ………………………. 11
ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ: ………………..... 2
ΗΤΤΕΣ: ……………………….. 3

ΓΚΟΛ: ……………………. 33 – 13


ΜΟΝΟ ΝΙΚΗ

Για την ΑΕΛ η επιστροφή στο Αλκαζάρ, για τον εντός έδρας αγώνα με την Ξάνθη, πρέπει να συνδυαστεί με νίκη. Άλλο αποτέλεσμα δεν υπάρχει για τους "βυσσινί", οι οποίοι μετά από την πρώτη αγωνιστική και το διπλό στην Τρίπολη, αγνοούν το "τρίποντο" σε αγώνα πρωταθλήματος, ενώ εντός έδρας έχουν δύο ισοπαλίες, με νεοφώτιστες μάλιστα ομάδες.

Ο Γιώργος Δώνης γνωρίζει πως η κυριακάτικη αναμέτρηση είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη μετέπειτα πορεία της ομάδας, αλλά δεν θέλει να αγχώσει τους παίκτες του. Εξ αυτών εκτός αποστολής έμεινε ο Αλεξάνδρου που έδειξε πως δεν είναι ακόμη έτοιμος και ο Βεργώνης λόγω ενοχλήσεων στους προσαγωγούς. Ο Νταμπίζας θα παίξει κανονικά.

Στα του σχήματος, το 4-3-3 μοιάζει αδιαπραγμάτευτο, τουλάχιστον στην έναρξη του αγώνα. Ο Κοτσόλης θα είναι στο τέρμα, οι Γκαλίτσιος, Φέρστερ, Νταμπίζας και Βενετίδης στην άμυνα, οι Σαρμιέντο, Κυριακίδης και Φωτάκης στη μεσαία γραμμή, οι Κλέιτον, Πάρα και Μπακαγιόκο στην επίθεση. Θέση διεκδικούν οι Κατσιαρός και Κώτσιος.

Η αποστολή της ΑΕΛ αποτελείται από τους: Κοτσόλη, Κηπουρό, Γκαλίτσιο, Μπουκουβάλα, Βενετίδη, Κατσιαρό, Φέρστερ, Νταμπίζα, Κώτσιο, Κυριακίδη, Λαμπρόπουλο, Κλέιτον, Πάρα, Σαρμιέντο, Μουνιόθ, Μπακαγιόκο, Καλαντζή και Φωτάκη.

ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΑΛΚΜΑΑΡ, ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ & ΖΕΝΙΤ

Η αντίπαλος της ΑΕΛ στο Κύπελλο UEFA, Αλκμάαρ (29/11), υποδέχεται τη Ναϊμέγκεν (σήμερα 21:00). Οι γηπεδούχοι προέρχονται από τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη (3-2) με αντίπαλο τη Μπρέντα και τώρα θέλουν να συνεχίσουν στους ίδιους ρυθμούς. Η ομάδα του Λουίς φαν Γκάαλ δεν υπολογίζει στους Ντιντούλιτσα, Λούιρινκ, Σάαρς, ενώ αμφίβολος είναι ο Μάαρτεν Μάρτενς.

Η ήττα στο Βόλφσμπουργκ (3-1) θεωρείται παρελθόν και τώρα η Νυρεμβέργη ευελπιστεί να επιστρέψει στις επιτυχίες υποδεχόμενη (σήμερα 16:30) την Πρωταθλήτρια Στουτγάρδη, που εκτός έδρας έχει προβλήματα. (ael-sports) Οι γηπεδούχοι δεν θα έχουν τους Χαριστέα (επιθετικός, 7 συμ./1 γκολ), Βίτεκ (επιθετικός), Γιάκομπσεν (αμυντικός) και Πινόλα (αμυντικός), ενώ επιστρέφει ο Βολφ (αμυντικός, 8 συμ./1 γκολ). Απο την Στουτγάρδη θα απουσιάσουν οι Μποκά (αμυντικός) και Ντα Σίλβα (μέσος), ενώ επιστρέφουν οι Μέιρα (αμυντικός), Χιτσλσμπέργκερ (μέσος, 4 συμ./1 γκολ), Πάρντο (μέσος, 10 συμ./1 γκολ) και Μαγκνίν (αμυντικός).

Η πρωτοπόρος του ρωσικού πρωταθλήματος Ζενίτ, επόμενος αντίπαλος της ΑΕΛ στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, υποδέχεται σε ένα ματς ζωής και θανάτου (σήμερα 15:00) την 3η στην βαθμολογία Μόσχα. Δυο αγωνιστικές πριν το τέλος και τίποτα δεν έχει κριθεί στην κορυφή της ρώσικης Λίγκας, αφού Ζενίτ βρίσκεται μόνο 2 βαθμούς μπροστά από την Σπάρτακ Μόσχας, ενώ η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης έχει πιο δύσκολο πρόγραμμα από τον αντίπαλό της.

ΚΑΙΡΟΣ: ΜΕ ΟΜΠΡΕΛΑ Ή ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ

ΠΑΜΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ;;;

Δείτε όλα τα σημερινά αθλητικά πρωτοσέλιδα μόνο μ' ένα κλικ:

ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

14:30 ΣΠΟΡ+: ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΩΤΙΑΣ: ΚΙΛΜΑΡΝΟΚ – ΣΕΛΤΙΚ (Z)
14:45 SS1: ΑΡΣΕΝΑΛ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. Αγγλικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Ζ)
15:00 ET3: ΧΑΙΔΑΡΙ– ΑΙΓΑΛΕΩ Πρωτάθλημα Β Εθνικής (Ζ)
16:30 SS7: ΜΠAΓΕΡΝ ΜΟΝAΧΟΥ - ΑΪΝΤΡΑΧΤ Γερμανικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Z)
16:45 SS1: ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Πρωτάθλημα Ο.Π.Α.Π. 2007/08 (Ζ)
17:00 SS2: ΓΟΥIΓΚΑΝ - ΤΣEΛΣΙ Αγγλικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Ζ)
17:00 SS3: ΜΑΡΟΥΣΙ - ΠΑΟΚ Πρωτάθλημα Μπάσκετ ΟΠΑΠ Α1 Ανδρών (Ζ)
17:00 ET1: ΑΙΓΑΛΕΩ – ΑΕΛ Πρωτάθλημα Μπάσκετ ΟΠΑΠ Α1 Ανδρών (Ζ)
17:00 ΣΠΟΡ+: ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΡΕΘΥΜΝΟ Πρωτάθλημα Μπάσκετ ΟΠΑΠ Α1 Ανδρών (Ζ)
19:00 NET: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟΚ Πρωτάθλημα Ο.Π.Α.Π. 2007/08 (Ζ)
19:00 SS1: ΛΑΤΣΙΟ - ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ Ιταλικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Ζ)
19:15 SS2: ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ - ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ Αγγλικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Ζ)
20:45 ΕΤ3: ΗΡΑΚΛΗΣ - ΕΑ ΠΑΤΡΩΝ Πρωτάθλημα Α1 Βόλεϊ Ανδρών (Ζ)
21:00 ΣΠΟΡ+: ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ: ΤΑΟΥ-ΕΣΤΟΥΝΤΙΑΝΤΕΣ (Z)
21:00 SS7: ΜΑΓΙΟΡΚΑ - ΒΑΛΕΝΘΙΑ Ισπανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (Ζ)
22:10 SS3: ΓΚΡΕΜΙΟ - ΦΙΓΚΕΪΡΕΝΣΕ Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Βραζιλίας (Z)
23:00 SS3: ΣΕΒΙΛΛΗ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ Ισπανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (Ζ)

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

12:00 ΣΚΑΙ: ΓΚΟΛ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ
13:00 ALTER: ΤΖΑΚ ΠΟΤ ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ
14:00 ANT1: ΣΟΥΠΕΡ ΣΑΒΒΑΤΟ
15:00 ET1: Η ΚΕΡΚΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
15:30 ALPHA: ΠΑΜΕ ΓΗΠΕΔΟ
16:40 SS1: SUPERGOAL
18:40 SS1: SUPERGOAL
18:30 NET: PRE-GAME ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ
22:00 SS1: SUPERGOAL

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...

3/11/1999 Για πρώτη φορά στην ιστορία του Champions League μία γυναίκα η Nelly Vieny ορίζεται βοηθός διαιτητή στην συνάντηση Μόλντε-Ρεάλ Μαδρίτης (0-1). Η 37χρονη Γαλλίδα είναι πολύ γνωστή στο γαλλικό πρωτάθλημα

3/11/1997 Αποσύρεται από τις ιπποδρομίες ο Willie Shoemaker, ένας από τους μεγαλύτερους αναβάτες όλων των εποχών. Στην καριέρα του μετράει 8.833 νίκες, 11 Triple Crown και κέρδη περισσότερα από 123 εκατομμύρια δολάρια. Έκανε ντεμπούτο στις 19/3/1949 και το 1955 κέρδισε το πρώτο του Kentucky Derby. Από το 1958 έως το 1964 συγκέντρωσε τα περισσότερα χρήματα σε έπαθλα, ενώ 6 φορές είχε 6 νίκες σε μια ημέρα. Το 1981 γίνεται ο πρώτος αναβάτης που κερδίζει κούρσα αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων με το άλογο ''John Henry''. Στις 8/4/1991 μένει παράλυτος μετά από τροχαίο δυστύχημα

3/11/1982 Πεθαίνει ο δημοσιογράφος Νίκος Γκούμας, ένας από τους καλύτερους γνώστες της αθλητικής ιστορίας του τόπου με θητεία στην εφημερίδες “Ακρόπολις” και “Αθλητική Ηχώ”

3/11/1973 Ο Stan Mikita των Chicago σημειώνει τον 1.000ό πόντο του εναντίον των Black Hawks αλλά η ομάδα του χάνει με 5-4 στη Μινεσότα

3/11/1962 Ο Wilt Chamberlain των San Francisco Warriors σημειώνει 72 πόντους εναντίον των LA Lakers

3/11/1929 Η Providence γίνεται η πρώτη ομάδα στο NFL που φιλοξενεί νυχτερινό αγώνα υπό το φως προβολέων εναντίον των Cardinals

3/11/1900 Η πρώτη έκθεση αυτοκινήτων στην Αμερική ανοίγει τις πόρτες της στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης

"ΔΗΜΙΟΣ" ΤΗΣ ΣΑΛΚΕ Ο ΜΠΑΣΙΛΑ

Έκπληξη πρώτου βαθμού συντελέστηκε στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 12ης αγωνιστικής στη Μπουντεσλίγκα, (ael-sports) με την Κότμπους να νικάει 1-0 τη Σάλκε και να παίρνει την πρώτη της νίκη στο πρωταθλημα μετά από 11 ανεπιτυχείς προσπάθειες (5 ισοπαλίες-6 ήττες).

Σκόρερ του "χρυσού" τέρματος για την ουραγό του γερμανικού πρωταθλήματος ήταν στο 46' ο πρώην παίκτης της Λάρισας, Κριστιάν Μπασιλά, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τραγική ασυνενοησία δύο αμυντικών της Σάλκε που "τράκαραν" μεταξύ τους στην προσπάθεια να διώξουν τη μπάλα, και με πλασέ από κοντά έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Νόιερ.

Να σημειωθεί ότι ο Μπασιλά αγωνίστηκε για λογαριασμό της Κότμπους σε όλο το 90λεπτο, με τον Στάθη Αλωνεύτη να κάθεται στον πάγκο.