Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2007

ΔΩΝΗΣ: "ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΟΡΙΑ ΜΑΣ"

Δύναμη στη δύναμη της Μπλάκμπερν, συγκέντρωση και προσπάθεια για γκολ. Αυτό είναι το τρίπτυχο, σύμφωνα με τον Γιώργο Δώνη, στο οποίο θα στηριχθεί η Λάρισα για να πάρει τη μεγάλη πρόκριση στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA απέναντι στην Μπλάκμπερν. Ο Έλληνας τεχνικός χαρακτήρισε «πρόκληση» τον αγώνα της Πέμπτης (4/10, 22:00 ΝΕΤ) στο «Ιγουντ Παρκ» και ξεκαθάρισε ότι η Μπλάκμπερν παραμένει το φαβορί, παρά το 2-0 των «βυσσινί» στο πρώτο παιχνίδι.

«Οι παίκτες μου έχουν την ψυχολογία που χρειάζεται. Το παιχνίδι είναι μεγάλη πρόκληση και δίνουμε υπόσχεση ότι όταν τελειώσει θα έχουμε δώσει τον καλύτερό μας εαυτό. Όταν έγινε η κλήρωση, όλοι μας έδιναν λίγες πιθανότητες όχι μόνο για τη νίκη, αλλά για να κοντράρουμε τους Άγγλους. Κανείς δεν πίστευε ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε το πρώτο παιχνίδι, αλλά το πιστεύαμε εμείς», τόνισε ο Γιώργος Δώνης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο «Ιγουντ Παρκ».

Ο 37χρονος τεχνικός ανέπτυξε τη φιλοσοφία με την οποία προσεγγίζει τον αγώνα ρεβάνς: «Η Μπλάκμπερν εξακολουθεί να είναι το φαβορί, αλλά πλέον έχουμε και εμείς πιθανότητες πρόκρισης. Δεν πρέπει να αγωνιστούμε με γνώμονα τη διατήρηση το 2-0 του πρώτου παιχνιδιού, αλλά να παίξουμε αυτό που έχουμε μάθει από την αρχή της χρονιάς. Η αυριανή αναμέτρηση είναι τελείως διαφορετική από την πρώτη. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης στον ανασταλτικό τομέα και όταν κερδίζουμε την μπάλα να προσπαθούμε να βάλουμε γκολ. Σεβόμαστε την Μπλάκμπερν, γνωρίζουμε ότι παίζει κυρίως με τη δύναμη και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και εμείς».

Ο Γιώργος Δώνης έχει αγωνιστεί στην Μπλάκμπερν και δεν έκρυψε τα ιδιαίτερα συναισθήματα που νιώθει για την αναμέτρηση: «Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω σ’ αυτό το γήπεδο ως αντίπαλος της Μπλάκμπερν και βλέπω φίλους από τα παλιά. Όταν έγινε η κλήρωση περίμενα με ανυπομονησία αυτή την αναμέτρηση, όχι μόνο από την αγωνιστική πλευρά, αλλά και από την προσωπική μου πορεία σε αυτή την ομάδα».

Η ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ώρα Αγγλίας προσγειώθηκε το τσάρτερ της ΑΕΛ στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ. Η αποστολή των Κυπελλούχων Ελλάδος - με 25 ποδοσφαιριστές στη σύνθεσή της και πολυάριθμους φίλους της ομάδας να την συνοδεύουν στο μεγάλο ευρωπαϊκό ραντεβού - συνάντησε συννεφιά και χαμηλές θερμοκρασίες (κοντά στους 13 βαθμούς) και αναχώρησε οδικώς για το Μπλάκμπερν, όπου και κατέλυσε ενόψει του αυριανού (Πέμπτη 4/10) επαναληπτικού με τους οικοδεσπότες Ρόβερς στη ρεβάνς του 1ου προκριματικού γύρου για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Οι "βυσσινί" θα προπονηθούν στις 8μ.μ. (10μ.μ. ώρα Ελλάδος) στο Ίγουντ Παρκ, ενώ μισή ώρα νωρίτερα θα μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου ο τεχνικός ηγέτης της ομάδας μας, Γιώργος Δώνης.

ΧΙΟΥΖ: "ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ"

Απογοητευμένοι από την ήττα στο Πανθεσσαλικό, αλλά αισιόδοξοι εν όψει της ρεβάνς δήλωσαν παίκτες και προπονητής της Μπλάκμπερν. Η Λάρισα έχει το προβάδισμα πρόκρισης στους ομίλους του UEFA μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα, αλλά οι Άγγλοι πιστεύουν σε ανατροπή και πρόκριση.

«Είμαστε απογοητευμένοι από τον τρόπο που παίξαμε στο πρώτο ματς, αλλά πιστεύω πως στη ρεβάνς ένα γρήγορο γκολ θα μας βοηθήσει. Έχουμε ένα επιπλέον κίνητρο να αποδείξουμε ότι δεν αξίζαμε αυτή την ήττα. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί. Πολλοί λένε ότι η Λάρισα είναι το φαβορί και αυτό μπορεί να αληθεύει, αλλά μέχρι τώρα έχει γίνει μόνο το πρώτο ημίχρονο και πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο Μαρκ Χιουζ.

Ο τεχνικός της Μπλάκμπερν αναφέρθηκε και στον κόσμο: «Ξέρω την ατμόσφαιρα που μπορεί να υπάρξει στο Ίγουντ Παρκ. Πάντα είχαμε τη στήριξη των οπαδών μας, αλλά αυτή την φορά πρέπει να κάνουν ακόμη πιο ξεχωριστή ατμόσφαιρα, αν και είναι δύσκολο γιατί ο αγώνας γίνεται μεσοβδόμαδα. Πρέπει να είναι ο 12ος παίκτης μας. Αν μας στηρίξουν, πιστεύω ότι θα είναι μια μεγάλη βραδιά».

Και κατέληξε: «Απολαμβάνουμε τις ευρωπαϊκές βραδιές. Θεωρώ ότι η Ευρώπη βοηθάει την ομάδα και την βελτιώνει. Θέλουμε να παίξουμε κι άλλα ευρωπαϊκά παιχνίδια και αυτό θα γίνει μόνο αν προκριθούμε. Ξέρουμε ότι η πρόκριση κρέμεται από μία κλωστή, αλλά θα μπούμε στο γήπεδο να διασκεδάσουμε».

ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΙ Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ!!!!


ΑΕΛ - Λεβαδειακός (7/10 - 19:00)

Διαιτητής: Μ. Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Ν. Τζούνας (Κοζάνης) (Ωχχχχχχχχχχχχχ), Δ. Ευθυμιάδης (Πιερίας)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΜΕ ΠΙΣΤΗ ΚΙ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ

Με αυτοπεποίθηση και με τον Κώτσιο στην αποστολή οι Κυπελλούχοι αναχώρησαν για το Μπλάκμπερν. Με προορισμό την Αγγλία και το Μάντσεστερ «πέταξε» την Τετάρτη το πρωί, συνοδεία φιλάθλων, η αποστολή της Λάρισας για τον επαναληπτικό της Πέμπτης με την Μπλάκμπερν στο «Ίγουντ Παρκ».

Οι «βυσσινί» αναμένεται να φτάσουν στην πόλη του αγγλικού Βορρά στις 2 (ώρα Αγγλίας) και κατόπιν θα μεταφερθούν οδικώς στο Μπλάκμπερν, ενώ οι δημοσιογράφοι και οι φίλοι της ομάδας θα καταλύσουν στο Πρέστον.

Στις 7.30 το απόγευμα (ώρα Αγγλίας) ο Γιώργος Δώνης θα παραθέσει τη συνέντευξη Τύπου προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ στο «Media Theatre» του Ίγουντ Παρκ, ενώ στις 8μ.μ. (10 ώρα Ελλάδος) οι Κυπελλούχοι Ελλάδος θα προπονηθούν στο γήπεδο που θα φιλοξενήσει τον αγώνα, στο πλαίσιο του 1ου προκριματικού γύρου του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

ΜΠΕΝΤΛΕΙ: "ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η ΑΕΛ"

Αν μη τι άλλο, η αυτοπεποίθηση δεν λείπει από τους παίκτες της Μπλάκμπερν. Ο Ντέιβιντ Μπέντλεϊ εξέφρασε την πεποίθηση πως η ομάδα του θα καταφέρει να ανατρέψει το εις βάρος της 2-0 του πρώτου αγώνα στον Βόλο και να προκριθεί στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA απέναντι στη Λάρισα.

Προϋπόθεση για να συμβεί αυτό στον αγώνα της Πέμπτης στο «Ίγουντ Παρκ» είναι, όπως τόνισε ο 23χρονος επιθετικός των «ρόβερς», να αποδώσει η ομάδα του σύμφωνα με τις δυνατότητές της.

«Ήταν απαράδεκτος ο τρόπος που αγωνιστήκαμε στον πρώτο αγώνα. Δείξαμε μόνο το 10% των πραγματικών μας δυνατοτήτων. Προερχόμασταν από ένα αήττητο σερί 15 αγώνων και πραγματοποιήσαμε μια πολύ άσχημη εμφάνιση, πράγμα που συμβαίνει ορισμένες φορές. Το θέμα είναι πώς θα αντιδράσουμε. Έχουμε παίξει μόνο το πρώτο ημίχρονο και το σκορ είναι 2-0. Έχουμε μπροστά μας 90 λεπτά για να το ανατρέψουμε. Δεν πιστεύω πως το σκορ του πρώτου αγώνα καθιστά απαγορευτική την ανατροπή του.

Δεν νομίζω πως θα είναι πρόβλημα με τους παίκτες που έχουμε, τις δημιουργικές τους ικανότητες και την εκτελεστική τους δεινότητα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αποδώσουμε σύμφωνα με την αξία μας. Με λίγη τύχη, σκληρή δουλειά και πίστη στις δυνατότητές μας, θα τα καταφέρουμε», δήλωσε ο Άγγλος στράικερ.

ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ...

Η ανάλυση της Μπλάκμπερν στο βίντεο ήταν και χθες θέμα ημερησίας διατάξεως στην ΑΕΛ. Πού επέμεινε ο Γιώργος Δώνης; «Πρέπει να αξιοποιήσουμε την μπάλα όταν την έχουμε στα πόδια μας». Ο Δώνης παρουσιάστηκε ρεαλιστής και επισήμανε στους παίκτες του πως «είναι γνωστό ότι θα μας πιέσουν, είναι αναμενόμενο ότι θα αμυνθούμε. Σημασία, λοιπόν, έχει τι θα κάνουμε όταν έχουμε την μπάλα στα πόδια μας. Εκεί θα κριθεί το παιχνίδι» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο τεχνικός της Λάρισας περιμένει εξάλλου πως οι Αγγλοι θα επικεντρώσουν την επιθετική τους λειτουργία στον Σάντα Κρουζ και θέλει -όπως και στο πρώτο παιχνίδι- η ομάδα να κλέβει την μπάλα και να βγαίνει γρήγορα στην επίθεση για να «χτυπήσει» τον αντίπαλο. Το πλάνο, δηλαδή, που οδήγησε την ΑΕΛ στη μεγάλη επιτυχία του Πανθεσσαλικού στις 20 Σεπτεμβρίου (2-0).

Οι εκπλήξεις για την ενδεκάδα

Σε ό,τι αφορά το σχήμα που θα παρατάξει ο Δώνης αύριο το βράδυ στο «Ιγουντ Παρκ», έχουν σαφές προβάδισμα οι 11 που έβαλαν τα θεμέλια της πρόκρισης στο πρώτο ματς (σύστημα 4-3-3).
Από κει και πέρα, «παίζουν» δύο ακόμη σενάρια, με το δεύτερο πάντως να αποτελεί έκπληξη αν καταγραφεί: 1) Η αντικατάσταση του Νεκτάριου Αλεξάνδρου από τον Χρήστο Καλαντζή στη θέση του αριστερού «φτερού» (δίλημμα που είχε ο Δώνης και πριν από δύο εβδομάδες) και 2) η συμμετοχή του Ηλία Κώτσιου (έπαιξε χθες στο διπλό) ως αριστερού μπακ αντί του Παναγιώτη Κατσιαρού για να ψηλώσει η άμυνα.

Κατά τ άλλα, Κοτσόλης, Γκαλίτσιος, Νταμπίζας, Φέρστερ, Κυριακίδης, Φωτάκης, Σαρμιέντο, Κλέιτον και Μπακαγιόκο (προληπτικά μόνος του χθες) θα είναι στο αρχικό σχήμα.

ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΝΙΤΕΜΕΝΟΥΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΑΕ, οι φίλαθλοι της ΑΕΛ που ζουν στο εξωτερικό θα μπορούν να προμηθευτούν εισιτήρια (15 ευρώ) από σταντ στο «Τhe Preston Ηotel» (Reedfield Place, Walton Summit, Bamber Bridge, PR 8ΑΑ Preston, tel: 0044 1772313331), ενώ την ημέρα του αγώνα θα λειτουργούν από τις 6.30 μ.μ. εκδοτήρια στο «Ιγουντ Παρκ» έξω από τη θύρα «Darwen End Stand».

ΠΑΜΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ;;;

Δείτε όλα τα σημερινά αθλητικά πρωτοσέλιδα μόνο μ' ένα κλικ:

ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

19:00 ΣΠΟΡ+: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΕΑΠ A1 Bόλεϊ Ανδρών (Ζ)
21:45 NET: ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Champions League: Φάση ομίλων (Ζ)
21:45 SS1: ΒΑΛΕΝΘΙΑ - ΤΣΕΛΣΙ Champions League: Φάση ομίλων (Ζ)
21:45 SS2: ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ - ΜΑΡΣΕΪΓ Champions League: Φάση ομίλων (Ζ)
21:45 SS3: ΛΑΤΣΙΟ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ Champions League: Φάση ομίλων (Ζ) (23:45 NET (M))
21:45 SS4: ΣΕΛΤΙΚ - ΜΙΛΑΝ Champions League: Φάση ομίλων (Ζ)
21:45 SS5: ΜΠΕΝΦΙΚΑ - ΣΑΧΤΑΡ Champions League: Φάση ομίλων (Ζ)
21:45 SS7: ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ - ΣΑΛΚΕ Champions League: Φάση ομίλων (Ζ)
23:45 SS2: CHAMPIONS LEAGUE: ΦΑΣΗ ΟΜΙΛΩΝ Μπεσίκτας - Πόρτο (Μ)

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

18:30 ET3: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ
20:00 SS1: CHAMPIONS LEAGUE LIVE
21:00 NET: CHAMPIONS NET
21:15 SS6: ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ
23:45 NET: CHAMPIONS NET
23:45 SS1: CHAMPIONS LEAGUE LIVE

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

3/10/1996
Ο Γάλλος ποδοσφαιριστής Manuel Amoros αναγκάζεται να εγκαταλείψει την ενεργό δράση σε ηλικία 34 ετών λόγω αρθρίτιδας. Στην 10χρονη καριέρα του ως διεθνής συμμετείχε σε δυο τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου (1982, 1986) και κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (1984) όταν η Γαλλία νίκησε την Ισπανία 2-0 στο Παρίσι

3/10/1978 Πεθαίνει σε ηλικία 27 ετών από μία σπάνια ασθένεια ο Aleksandr Belov, ο σκόρερ του νικητήριου καλαθιού στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Μονάχου το 1972, όπου οι Ρώσοι κέρδισαν 51-50 τους Αμερικανούς και κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο. Ο Aleksandr, δεν είχε συγγένεια με τον συνώνυμό του Sergei Belov, συμπαίκτη του στον τελικό αυτό, και έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες όλων των εποχών

3/10/1974 O 34χρονος Edson Arantes do Nascimento, ο γνωστός Pele, παίζει τον τελευταίο του αγώνα με τη Σάντος. Για τα επόμενα 3 χρόνια θα παίζει στην Κόσμος της Νέας Υόρκης. Τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής με την Eθνική Βραζιλίας (85 γκολ), ο Pele έχει τη στιγμή που φεύγει για τη Νέα Υόρκη 1.100 γκολ σε 1.120 επίσημα ματς. Στον Κόσμος σε 99 αγώνες θα πετύχει 95 γκολ

3/10/1971 Η Billie Jean King γίνεται η πρώτη επαγγελματίας τενίστρια που κερδίζει 100.000 δολάρια σε έναν χρόνο, κερδίζοντας τον αξίας 4.000 δολαρίων τίτλο του Virginia Slims-Thunderbird Tournament στο Phoenix

3/10/1968 Δέκα ημέρες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικού, 10.000 άτομα διαδηλώνουν στην “Πλατεία των 3 Πολιτισμών” ενάντια στους αγώνες. Τα επεισόδια που ξεκίνησαν την προηγούμενη μέρα κορυφώνονται με την επέμβαση του στρατού που καταλήγει σε 260 νεκρούς και 1.200 τραυματίες. Δύο μήνες πριν, στις 30/7/68, έχουν σκοτωθεί 10 άτομα σε συγκρούσεις όταν και τότε είχε επέμβει ο στρατός

3/10/1966 Ξεκινάει η μετέπειτα “Αθλητική Κυριακή” ημέρα Δευτέρα με τίτλο “Ματιές στα Σπορ με τον Γιάννη Διακογιάννη” στο πειραματικό κανάλι της ΕΙΡ (Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας). Η εκπομπή θα μεταφερθεί αργότερα στη φυσική της θέση την Κυριακή και στην πορεία ο Γιάννης Μαμουζέλος θα αναλάβει την αρχισυνταξία και ο Νίκος Φέξης την σκηνοθεσία. Το σήμα της εκπομπής έχει επιλέξει και επιμεληθεί η Αιμιλία Ρόδη, σύζυγος του ιδρυτού της LYRA Αλέκου Πατσιφά. Το 1983 ο Διακογιάννης αποχωρεί και τον διαδέχεται ο Νίκος Κατσαρός πλαισιωμένος από τον Γιάννη Μαμουζέλο και τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο που κάνει ντεμπούτο. Ο Νίκος Κατσαρός θα μεγαλώσει τη διάρκεια της εκπομπής σε μία ώρα, θα εισαγάγει συνδέσεις με όλα τα γήπεδα και συνεντεύξεις μετά τη λήξη των αγώνων.