Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2007

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΗΣ ΑΕΛ

Κηπουρός: Από τους διακριθέντες της Λάρισας στο παιχνίδι. Δεν φέρει ευθύνη στο γκολ, ενώ είχε καλές επεμβάσεις, με κορυφαίες αυτή απέναντι στο Κωνσταντίνου στο πρώτο μέρος αλλά και σε επικίνδυνα σουτ των «ερυθρολεύκων» στο δεύτερο.

Πάρα: Ωσεί παρών στο παιχνίδι ο Αργεντίνος, δεν βοήθησε καθόλου και δεν απείλησε την εστία του Ολυμπιακού.

Λαμπρόπουλος: Ιδιαίτερα κινητικός αλλά έλειπε η ουσία από το παιχνίδι του νεαρού μεσοεπιθετικού.

Φέρστερ: Αρκετά προβλήματα για τον Γερμανό αμυντικό, ο οποίος έχανε σε πολλές φάσεις τον Μήτρογλου. Στην φάση του γκολ, έχασε την κεφαλιά και τον προσωπικό αντίπαλο, φέρνοντας σημαντική ευθύνη.

Βεργώνης: Σε μέτρια επίπεδα η απόδοση του, δεν φάνηκε ιδιαίτερα.

Βενέτης: Η Λάρισα αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα από τους επιθετικούς των πρωταθλητών, ωστόσο ο Θεσσαλός αμυντικός πάλεψε και είχε κάποιες καλές επεμβάσεις. Πάντως, η συνεργασία του με τον Φέρστερ δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή.

Μπουκουβάλας: Έπαιξε στα δεξιά και αντιμετώπισε αρκετούς πονοκεφάλους από τον Σοϊλέδη. Επιθετικά δεν απείλησε ιδιαίτερα.

Μπαχράμης: Ήταν πολύ καλός στο πρώτο 20λεπτο, ωστόσο στη συνέχεια έπεσε κατακόρυφα η απόδοση του και δίκαια αντικαταστάθηκε. Ήταν μοιραίος παίκτης για τους Θεσσαλούς, καθώς δεν μπόρεσε να κερδίσει από τα τρία μέτρα τον εξουδετερωμένο Σηφάκη στην φάση του πρώτου μέρους.

Ιγκλέσιας: Έδωσε αρκετές μάχες στο χώρο του κέντρου ο Αργεντίνος μέσος, αλλά δεν μπόρεσε να βοηθήσει πολύ στο επιθετικό κομμάτι.

Κατσιαρός: Σε ρηχά νερά ο αριστερός μπακ των Θεσσαλών. Δεν είχε πολλές προωθήσεις, αλλά ούτε και είχε σημαντικά προβλήματα αμυντικά.

Κόσλεϊ: Απουσία από το γήπεδο πήρε ο Σλοβάκος. Ο Δώνης θα περίμενε πολλά περισσότερα από τον έμπειρο επιθετικό αλλά δεν τα βρήκε. Ουσιαστικά, δεν απείλησε την εστία του Σηφάκη εκτός από μία μόνο φορά.

Αλεξάνδρου: Αγωνίστηκε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, προσπάθησε με την ταχύτητα του να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού, αλλά ήταν αρκετά μόνος χωρίς να φανεί ιδιαίτερα.

Κυριακίδης: Συμμάζεψε κάπως το κέντρο της ομάδας του, αλλά και πάλι δεν έβγαλε μάτια με την απόδοση του.

Μουνιόθ: Μπήκε στο 57’ στην θέση του Μπαχράμη, ωστόσο δεν πρόλαβε να κάνει αισθητή την παρουσία του.


ΔΩΝΗΣ: ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΩ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΟΝΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Γιώργος Δώνης: «Μας ενδιέφερε το παιχνίδι, αλλά περισσότερο ήθελα να δω παιδιά που δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Λόγω των πολλών αγώνων πρέπει να έχουμε βοήθειες. Είδα αυτά που βλέπω και στις προπονήσεις. Τα παιδιά που μπορούν να μας βοηθήσουν είναι τα ίδια».

Και πρόσθεσε: «Είχαμε ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο. Συνεχίζουμε με πρώτο στόχο το παιχνίδι της Κυριακής με την Ξάνθη, όπου θέλουμε να επιστρέψουμε στις νίκες. Έχουμε κάνει ένα κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, για το οποίο δεν είμαστε αποκλειστικά υπεύθυνοι.

Τάκης Λεμονής: «Ήθελα να ξεκουράσω ορισμένους βασικούς παίκτες και να δώσω χρόνο συμμετοχής σε κάποιους άλλους. Λόγω των αναγκών που έχουμε, υποβαθμίσαμε το σημερινό παιχνίδι. Ωστόσο, δεν παύει να είναι ένας τίτλος. Έγινε ένα ανοιχτό, όμορφο και χωρίς σκοπιμότητες, παιχνίδι. Είδα και θετικά στοιχεία και κάποια αρνητικά. Η συνέχεια θα είναι δυνατή, αλλά νομίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι».

ΕΚΤΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ Η ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ

Οι περσινοί Κυπελλούχοι δεν θα έχουν την δυνατότητα να υπερασπιστούν τον τίτλο τους, καθώς αποκλείστηκαν από την Ιένα στην διαδικασία των πέναλτι. Οι γηπεδούχοι μάλιστα από το 68' έπαιζαν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Τόργκελε.

Η κρίση που διανύει η Νυρεμβέργη δεν λέει να τελειώσει. Η ομάδα του Άγγελου Χαριστέα, που δεν ήταν καν στην αποστολή, ηττήθηκε από την Ιένα, ομάδα δεύτερης κατηγορίας, με 5-4 στα πέλαντι. Ο κανονικός αγώνας έληξε με σκορ 1-1, ενώ το έξτρα μισάωρο με σκορ 2-2. Να σημειωθεί ότι για την Ιένα σκόραρε και ο Τόργκελε, που σημείωσε το πρώτο τέρμα για την ομάδα.

SUPER CUP: ΤΟ ΣΤΕΜΜΑ ΣΤΟΝ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΕΛ 1-0
39' Μήτρογλου

Οποιος ή όποια αποφάσισε να πάει στο Φάληρο για να δει από κοντά την αναβίωση του Super Cup μεταξύ του πρωταθλητή Ολυμπιακού και της κυπελλούχου ΑΕΛ σίγουρα παραξενεύτηκε όταν είδε στον αγωνιστικό χώρο κάποιες... περίεργες, καινούργιες φυσιογνωμίες. Αφού ρώτησε τον διπλανό του, ενημερώθηκε πως ο Τάκης Λεμονής εμπιστεύτηκε θέση στο βασικό σχήμα στους πιτσιρικάδες. Δείγμα του πόσο υπολόγιζε τον συγκεκριμένο αγώνα.

Αλλαγές, νέα πρόσωπα και πιτσιρικάδες στην ενδεκάδα είχε και ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να δοκιμάσει κάποιους παίκτες που δεν είχαν μέχρι τώρα μεγάλο χρόνο συμμετοχής.

Η στάση των δύο προπονητών πρέπει να προβληματίσει έντονα την ΕΠΟ που αποφάσισε να αναβιώσει έναν ξεχασμένο θεσμό στο πιο ακατάλληλο χρονικό σημείο. Κι αν οι δύο τεχνικοί έκαναν καλά να δοκιμάσουν κάποιους νέους ποδοσφαιριστές, η Ελληνική Ομοσπονδία τι κέρδος είχε από την διεξαγωγή ενός ανούσιου αγώνα, επιβαρύνοντας κι άλλο το πρόγραμμα των δύο ομάδων;

Ο αγώνας

Το "Γέωργιος Καραϊσκάκης" δεν είχε πολύ κόσμο... Γύρω στους 5.000 ήταν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού και περίπου 100 οι οπαδοί της ΑΕΛ. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο αγώνας άρχισε με τη Λάρισα να έχει την πρώτη καλή ευκαιρία, αλλά ο Σηφάκης απομάκρυνε εκπληκτικά σε κόρνερ, με το δεξί χέρι, το τακουνάκι του Μπαχράμη από το ύψος της μικρής περιοχής. Οι ερυθρόλευκοι "απάντησαν" στις ευκαιρίες στο 12', αλλά ο Κωνσταντίνου δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το τραγικό λάθος στην αντίπαλη άμυνα. Ο Κύπριος επιθετικός βρέθηκε απέναντι στον Κηπουρό, αλλά το δεξί σουτ που επιχείρησε δεν ήταν καλό, με αποτέλεσμα ο πορτιέρο της Λάρισας να απομακρύνει την μπάλα με τα πόδια.

Στα πρώτα είκοσι λεπτά, οι παίκτες του Γιώργου Δώνη είχαν την πρωτοβουλία στη μεσαία γραμμή και στο 19' έχασαν απίστευτη τριπλή ευκαιρία για να πάρουν προβάδισμα στο σκορ. Ο Μιχάλης Σηφάκης, όμως, έδειξε πως ο Ολυμπιακός μπορεί βάσιμα να ελπίζει στις υπηρεσίες του. Ο Λαμπρόπουλος έκανε το δεξί μακρινό σουτ, ο Έλληνας τερματοφύλακας απέκρουσε δύσκολα με τα πόδια. Στην επαναφορά, πάλι ο διεθνής πορτιέρο απομάκρυνε το σουτ του Κόζλεϊ από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η ΑΕΛ είχε και τρίτη ευκαιρία στην ίδια φάση! Ο Μαχράμης πήρε το... ριμπάουντ, έκανε το σουτ από απόσταση βολής, όμως πάλι ο Σηφάκης είπε "όχι", μπλοκάροντας την μπάλα. Σπουδαία στιγμή για τη Λάρισα, σπουδαία και η τριπλή επέμβαση του ερυθρόλευκου γκολκίπερ.

Από το 20' και μετά, ο Ολυμπιακός ισορρόπησε το ματς και στο 29' ο Μήτρογλου ήταν έτοιμος να σουτάρει από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Μπουκουβάλας πρόλαβε, έκανε το τάκλιν και απομάκρυνε τον κίνδυνο για την ομάδα του. Ο επιθετικός του πρωταθλητή Ελλάδας, όμως, δέκα λεπτά αργότερα (39') ο διεθνής επιθετικός βρήκε δίχτυα. Ο Αριστείδης Σοϊλέδης, με μία εκπληκτική σέντρα από τα αριστερά, τροφοδότησε τον Μήτρογλου, ο οποίος με κεφαλιά-κανονιά από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της αριστερής γωνίας του Κηπουρού, ο οποίος έμεινε κυριολεκτικά άγαλμα. Ήταν το 1-0 για τον Ολυμπιακό, σε μία συνεργασία δύο παικτών που αν συνεχίσουν την σκληρή δουλειά θα αφήσουν εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

β' ημίχρονο

Στην επανάληψη, οι ερυθρόλευκοι δεν κινδύνεψαν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης, παρά τις τρεις γρήγορες αλλαγές του Γιώργη Δώνη, ο οποίος "γέμισε" το κέντρο με την είσοδο των Κυριακίδη και Αλεξάνδρου, όμως η ομάδα του δεν απείλησε ουσιαστικά τον πρωταθλητή Ελλάδας. Ο Ολυμπιακός δεν έδωσε χώρο στον αντίπαλο και οι παίκτες του κρατούσαν τις θέσεις τους στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 50', ο Μενδρινός έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Κωνσταντίνου δεν βρήκε όπως θα ήθελε την μπάλα στην προβολή που επιχείρησε και οι αμυντικοί της ΑΕΛ απομάκρυναν την μπάλα. Στο 81' ο Γκαλέτι εκτέλεσε φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καθώς βρήκε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Κηπουρού. Η τελευταία καλή φάση του αγώνα ήταν πάλι για λογαριασμό του Ολυμπιακού, με τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ να απομακρύνει εντυπωσιακά σε κόρνερ το δεξί σουτ του Γκαλέτι.

*Μετά από συμφωνία της ΕΠΟ με την κυπριακή ομοσπονδία ποδοσφαίρου, το Super Cup Ελλάδας διαιτήτευσε Κύπριος ρέφερι (ο κορυφαίος στη Μεγαλόνησο), με δύο συμπατριώτες του βοηθούς.

ΣΚΟΡ: 1-0
ΓΚΟΛ: Μήτρογλου 39
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κατσικογιάννης - Μπαχράμης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 5000

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Λεμονής): Σηφάκης, Πάντος, Τοροσίδης, Ζεβλάκοβ, Αρτσούμπι, Κατσικογιάννης, Μενδρινός, Σοϊλέδης (77' Γκαλέτι), Νούνιες (77' Βασιλόγιαννης), Μήτρογλου, Κωνσταντίνου.

ΑΕΛ (Δώνης): Κηπουρός, Μπουκουβάλας, Φέρστερ, Βενέτης, Κατσιαρός, Μπαχράμης (57' Μουνιόθ), Βεργώνης (46' Αλεξάνδρου), Λαμπρόπουλος, Ιγκλέσιας (46' Κυριακίδης), Πάρα, Κόζλεϊ.

ΜΠΙΛΙ ΚΙΣ: "ΜΠΟΡΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ"

Ο Μπίλι Κις ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές των δύο πρώτων αγωνιστικών του πρωταθλήματος οδηγώντας την ΑΕΛ σε ισάριθμες νίκες.

«Είναι σίγουρο πως μπορώ να προσφέρω ακόμη περισσότερα», υπόσχεται ο Αμερικανός πλέι μέικερ και τονίζει: «Ως αθλητής πρέπει κάθε μέρα να προσπαθείς σκληρά για να βελτιώνεσαι. Προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα μου όσο περισσότερο μπορώ».

Για τη συνολική εικόνα της ΑΕΛ λέει: «Αποτελείται από πολλούς καινούριους παίκτες και ακόμη χρειάζεται πολύ δουλειά. Είναι σημαντικό πως το κλίμα είναι εξαιρετικό, αλλά σίγουρα χρειαζόμαστε χρόνο. Σίγουρα μπορούμε να παίξουμε ακόμη καλύτερα».

Αναφερόμενος στην αναμέτρηση του Σαββάτου κόντρα στο Αιγάλεω, συμπληρώνει: «Έχει πετύχει, όπως και εμείς, δύο νίκες. Σίγουρα είναι καλή ομάδα, παίζει καλό μπάσκετ και το ματς θα είναι για μας πολύ δύσκολο. Χρειάζεται προσοχή και συγκέντρωση σε όλη του τη διάρκεια».

ΞΑΝΘΗ: ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΜΕ ΔΟΚΙΜΕΣ

Μετά το ρεπό της Τρίτης (30/10) οι παίκτες της Ξάνθης επανήλθαν και πάλι στις προπονήσεις. Το σημερινό πρόγραμμα περιλάμβανε διπλή προπόνηση, το οποίο αναλώθηκε κυρίως σε ασκήσεις τακτικής, με τον Νίκο Κεχαγιά να δοκιμάζει άλλα σχήματα, εξαιτίας της απουσίας αρκετών βασικών παικτών.

Μια από τις σκέψεις του Έλληνα τεχνικού, εν όψει του εκτός έδρας ματς με την Λάρισα, είναι η χρησιμοποίηση του Ζουέλα στο κέντρο της άμυνας, μετά τον τραυματισμό του Βάλλα και την ταυτόχρονα μετακίνηση ενός εκ των Φλίσκα ή Ρίκκα στο ρόλο του αμυντικού χαφ.

Όσον αφορά στους απόντες από την σημερινή προπόνηση, ο Βάλλας δεν ακολούθησε καθόλου το πρόγραμμα και αναμένεται να μείνει εκτός δράσης για μια εβδομάδα, λόγω ενός τραυματισμού στον δεξιό οπίσθιο δικέφαλο. Ο Νουκέ ένιωσε ενοχλήσεις στη μέση και ακολούθησε ελαφρύ πρόγραμμα, σε αντίθεση με τους Φλίσκα και Παπαδημητρίου που επέστρεψαν σε κανονικούς ρυθμούς. Ωστόσο, το τεχνικό τιμ της ακριτικής ομάδας συνέστησε στον αρχηγό της ομάδας να αποφύγει σωματικές επαφές με τους συμπαίκτες του.

Τέλος, ο Μπάρκογλου ενδέχεται να ξεκινήσει προπονήσεις την Πέμπτη (1/11), ωστόσο η συμμετοχή του στο ματς του «Αλκαζάρ» θεωρείται απίθανη.

ΑΛΚΜΑΑΡ: ΠΛΗΓΜΑ ΜΕ ΜΑΡΤΕΝΣ

Το ενδεχόμενο να μην αγωνιστεί καθόλου κατά την εφετινή περίοδο αντιμετωπίζει ο Μάαρτεν Μάρτενς. Ο μέσος της Αλκμααρ χτύπησε στο 38ο λεπτό του αγώνα πρωταθλήματος της ομάδας του απέναντι στη Μπρέντα και οι εξετάσεις έδειξαν ότι έχει υποστεί ρήξη χιαστών.

Τα νέα απογοήτευσαν τον Λουίς Φαν Χάαλ, ο οποίος βλέπει πως οι παίκτες του έχουν ξεκινήσει άσχημα τις εγχώριες υποχρεώσεις και βρίσκονται στη 12η θέση της Eredivisie. Να σημειωθεί ότι ο Μάρτενς είναι εν ενεργεία διεθνής και πρώην αρχηγός της εθνικής Ολλανδίας κάτω των 21 ετών.

Η ΑΖ αντιμετωπίζει τη ΑΕΛ στις 29 Νοεμβρίου, για τον πρώτο όμιλο της δεύτερης φάσης του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΑΣ, ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Την ενδεκάδα με την οποία θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός στον αποψινό αγώνα με τη Λάρισα, αν μη τι άλλο, είναι... αδύνατον να την ξαναδούν οι οπαδοί των «ερυθρόλευκων» σε επίσημο παιχνίδι της ομάδας τους. Ο τεχνικός άλλωστε των Πειραιωτών, Τάκης Λεμονής, είχε ξεκαθαρίσει εδώ και μέρες ότι θα κάνει πολλές αλλαγές στο συγκεκριμένο ματς.

Τερματοφύλακας θα είναι ο Σηφάκης, δεξί μπακ ο Πάντος, κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Τοροσίδης - Ζεβλάκοφ και αριστερά στην άμυνα ο Αρτσούμπι. Αμυντικό χαφ θα είναι ο νεαρός Κατσικογιάννης, δεξί χαφ ο Μενδρινός, αριστερό χαφ ο Σοϊλέδης και σε ρόλο επιτελικού μέσου ο Νούνιες. Επιθετικό δίδυμο θα είναι ο Κωνσταντίνου και ο Μήτρογλου. Η διάταξη των Πειραιωτών θα είναι 4-3-1-2 και ο Λεμονής περιμένει από Αρτσούμπι, Νούνιες και Κωνσταντίνου (ξεκινά για πρώτη φορά στην ενδεκάδα φέτος) να δείξουν ότι μπορούν να βοηθήσουν ανά πάσα στιγμή τους χρειαστεί.

Σε ό,τι αφορά τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα, αυτός αναμένεται να είναι ο Παναγόπουλος με τον Νικοπολίδη να μένει εκτός 18άδας.

ΤΟ "ΚΟΡΑΚΙ" ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ ΞΑΝΘΗ

Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ενημερώνει τους φίλους της ομάδας ότι από σήμερα το απόγευμα (Τετάρτη 31/10) θα διατίθενται από το Vissini Store (οδός Μανωλάκη 1) τα εισιτήρια της κυριακάτικης αναμέτρησης με την Ξάνθη (19:00) στο Αλκαζάρ, για την 7η αγωνιστική της Superleague. Το επίσημο κατάστημα της ΑΕΛ θα παραμείνει ανοικτό για τη διάθεση εισιτηρίων κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας των καταστημάτων.

Οι τιμές των εισιτηρίων ανά θύρα έχουν ως εξής:

Θύρα 3 - Stergiaki: 60 ευρώ
Θύρα 2 - Storismenos: 30 ευρώ
Θύρα 4 - Ηλεκτρόραμα: 30 ευρώ
Θύρα 10Α-10Β - Wind: 23 ευρώ
Θύρες 1 & 6: 13 ευρώ

Επίσης διατίθενται παιδικά εισιτήρια για όλες τις θύρες στην τιμή των 10 ευρώ. Τα εισιτήρια αφορούν σε παιδιά ηλικίας έως 14 ετών με συνοδό. Η παιδική κερκίδα θα λειτουργήσει κανονικά.

ΠΗΛΑΔΑΚΗΣ: "ΕΧΩ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ..."

Η «καρδιά» της Λάρισας μπορεί να χτυπάει -σε μειωμένους ρυθμούς, ελέω πρωταθλήματος- για τον αποψινό αγώνα του Σούπερ Καπ κόντρα στον Ολυμπιακό, ωστόσο, με αγωνία αναμένονται οι τοποθετήσεις του Κώστα Πηλαδάκη.

Ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ, όπως ανακοίνωσε η Σούπερ Λίγκα, ζήτησε να κληθεί ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής της διοργανώτριας αρχής, στο αυριανό Δ.Σ., προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις καταγγελίες που είχε κάνει εις βάρος του Ατρομήτου. Το «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» επικοινώνησε με τον Κ. Πηλαδάκη, ο οποίος δεν θέλησε να αναφερθεί στο ζήτημα, απλά ήρθε να επιβεβαιώσει τις φήμες που τον θέλουν να βρίσκεται με το ένα... πόδι εκτός ελληνικού ποδοσφαίρου. «Δεν θα ήθελα να αναφερθώ στο θέμα. Ωστόσο, δεν ξέρω ποια θα είναι η διάρκειά μου στον χώρο. Εχω κουραστεί...», επεσήμανε με νόημα...

Οσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, η προετοιμασία για το Σούπερ Καπ ολοκληρώθηκε χθες το πρωί, με προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Μαρκόπουλου. Χαρακτηριστικό ήταν το βαρύ κλίμα στις τάξεις της ομάδας, απόρροια της κακής πορείας στο πρωτάθλημα, με τον Γιώργο Δώνη να αποφεύγει να μιλήσει στους παίκτες. Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής είναι ο Δημήτρης Γκίκας. Ο 23χρονος χαφ αισθάνεται ενοχλήσεις στη γάμπα (ακολουθεί θεραπεία) και δύσκολα θα προλάβει το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη.

Οσον αφορά τα εισιτήρια του Σούπερ Καπ, η κίνηση δεν είναι μεγάλη. Αυτό συμβαίνει γιατί οι οργανωμένοι οπαδοί δεν θέλησαν να πάρουν εισιτήρια, κάτι που σημαίνει ότι στο «Καραϊσκάκη» θα βρεθούν μεμονωμένοι φίλαθλοι.

ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΙ...

Υπό άλλες συνθήκες ο αποψινός αγώνας (20:00 ALPHA) για το Σούπερ Καπ κόντρα στον Ολυμπιακό θα φάνταζε στα μάτια των Λαρισαίων ως η μεγάλη πρόκληση για να προσθέσουν ένα σημαντικό τρόπαιο στη συλλογή τους μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας τον περασμένο Μάιο.

Το άσχημο όμως ξεκίνημα στο πρωτάθλημα (κυρίως) και οι ταυτόχρονες υποχρεώσεις στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ αναγκάζουν τον Γιώργο Δώνη να θέσει θέμα προτεραιοτήτων και το αποψινό ματς δεν είναι πρώτο στη λίστα. Παρ όλα αυτά και μολονότι το μυαλό των περισσοτέρων... τρέχει στο σημαντικό αγώνα πρωταθλήματος με την Ξάνθη την Κυριακή, οι «βυσσινί» θα προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα κόντρα στους «ερυθρόλευκους».

«Κλειστά» χαρτιά

Η ενδεκάδα της ΑΕΛ μοιάζει με γρίφο για δυνατούς λύτες. Ο Γιώργος Δώνης δεν άνοιξε τα χαρτιά του και έχοντας ως δεδομένο ότι επτά από τους βασικούς παίκτες (Νταμπίζας, Σαρμιέντο, Κλέιτον, Βενετίδης, Καλαντζής, Μπακαγιόκο, Φωτάκης) έχουν αποκλειστεί για να ξεκουραστούν από τις συνεχείς υποχρεώσεις, γίνεται σαφές ότι όποια προσέγγιση επιχειρηθεί, εμπεριέχει... ρίσκο.
Λογικά ο τεχνικός των «βυσσινί» θα παρατάξει σύστημα 4-3-3 και η θέση του τερματοφύλακα διεκδικείται μεταξύ των Κοτσόλη (αισθάνεται κάποιες ζαλάδες από χτύπημα στο ματς με τον Πανιώνιο, ωστόσο χθες γυμνάστηκε κανονικά) και Κηπουρού.
Στην άμυνα με τις απουσίες του Νταμπίζα και του Βενετίδη η τετράδα που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες είναι οι Κατσιαρός, Μπουκουβάλας, Φέρστερ και Βενέτης, στο ενδεχόμενο που ο Γιώργος Δώνης θελήσει να ξεκουράσει τον Γκαλίτσιο (ενδιάμεσα είχε υποχρεώσεις και με την Ελπίδων).
«Σκοτάδι» υπάρχει και για την τριάδα του κέντρου που θα συγκροτηθεί εκ των Κυριακίδη, Μπαχράμη, Γκίκα, Βεργώνη και Ιγκλέσιας. Οσον αφορά την επιθετική γραμμή, οι Κόσλεϊ, Πάρα και Λαμπρόπουλος έχουν το πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων. Ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου αν και παρέμεινε στην Αθήνα, δεν είναι έτοιμος 100% και δεν υπολογίζεται.
Αύριο το πρωί οι «βυσσινί» θα επιστρέψουν στη βάση τους ύστερα από οκτώ μέρες, καθώς έφυγαν από τη Λάρισα την περασμένη Τετάρτη για το ματς με την Εβερτον και μετά την επιστροφή από την Αγγλία κατέλυσαν στην Αθήνα.

ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ

Με θετικό μάτι είδαν στην ΑΕΛ την ανάληψη των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 από το Βόλο και τη Λάρισα, όσον αφορά το νέο γήπεδο της ομάδας, που είναι και το φλέγον ζήτημα για τους «βυσσινί».

Οι εγκαταστάσεις (ως ολοκληρωμένο έργο) έχουν συμπεριληφθεί στο φάκελο διεκδίκησης των αγώνων, με τα δεδομένα της μελέτης που είχε υποβάλει η ΠΑΕ και βεβαίως έχει εγκρίνει το ΥΠΕΧΩΔΕ. Τούτο εκλαμβάνεται από τους ανθρώπους της ομάδας ως δικλίδα ασφαλείας, για να δρομολογηθούν οι τελικές διεργασίες και να ανάψει το «πράσινο φως» για την έναρξη των εργασιών, έτσι ώστε το νέο γήπεδο να ολοκληρωθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα.

ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ Ο ΝΤΑΜΠΙΖΑΣ

Στο Μόναχο βρέθηκε εκ νέου χθες ο Νίκος Νταμπίζας, προκειμένου να ολοκληρώσει τον κύκλο εξετάσεων και ακολούθως να ληφθεί η τελική απόφαση για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος στους κοιλιακούς.

Ο επιθετικός της ΑΕΛ επισκέφθηκε το νευροχειρουργό που του είχε συστήσει η Ουλρίκε Μόζαβεκ (θεωρείται κορυφαία επιστήμονας σε θέματα κοιλιακών και έχει ασχοληθεί τόσο με την περίπτωση του Νίνη όσο και του Μόρις) κατά το ραντεβού που είχε μαζί της την περασμένη Παρασκευή. Μετά τις συμπληρωματικές εξετάσεις η κ. Μόζαβεκ θα έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης του Νίκου Νταμπίζα, προκειμένου να προχωρήσει στην επέμβαση αποκατάστασης.

Η περίπτωσή του, ωστόσο, δεν έχει σχέση με αυτές των παικτών του Παναθηναϊκού και ο χρόνος επανόδου είναι σαφώς μικρότερος. Λογικά θα απαιτηθεί ένα δεκαήμερο απουσίας, δεδομένου μάλιστα πως ο κεντρικός αμυντικός της ΑΕΛ διαθέτει ισχυρό οργανισμό και αντέχει τον πόνο. Αλλωστε, παρά το πρόβλημα την προηγούμενη εβδομάδα έδωσε το «παρών» σε δύο δύσκολους αγώνες, με την Εβερτον και τον Πανιώνιο, αποδεικνύοντας ότι δεν... μασάει!

Ο Νταμπίζας αναμενόταν να επιστρέψει χθες βράδυ από τη Γερμανία και να ενημερώσει διεξοδικά τους ανθρώπους της ομάδας. Το επόμενο βήμα είναι να προσδιοριστεί το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα γίνει η επέμβαση, ανάλογα με τις υποχρεώσεις της ομάδας, αλλά και την επιθυμία του ποδοσφαιριστή.

ΠΑΜΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ;;;

Δείτε όλα τα σημερινά αθλητικά πρωτοσέλιδα μόνο μ' ένα κλικ:

ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

17:45 ALPHA: ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ Κύπελλο Ελλάδας (Ζ)
19:00 ET1: ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ Α1 Βόλεϊ Ανδρών (Ζ)
19:15 SS3: ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ - ΜΟΝΤΕ ΝΤΙ ΠΑΣΙ ΣΙΕΝΑ Euroleague: Φάση ομίλων (Z)
20:00 ALPHA: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΕΛ Super Cup (Z)

20:45 SS1: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ Εuroleague: Φάση ομίλων (Ζ)
22:00 SS7: ΒΑΛΕΝΘΙΑ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ Ισπανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (Ζ)

ΣΠΟΡ+

15:00 ΜΙΛΑΝ – ΣΑΧΤΑΡ Champions League (E)
17:00 Α.Ο ΜΙΛΩΝΑΣ-Α.Ο ΚΗΦΙΣΙΑ Α1 Βόλεϊ Ανδρών (Ζ)
19:00 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ: ΟΥΤΡΕΧΤΗ - ΑΓΙΑΞ (Ε)
21:00 ΝΒΑ PLUS
21:30 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ Α1 Βόλεϊ Ανδρών (Ε)
00:05 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Πρωτάθλημα Super League (E)

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

18:30 ET3: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ
20:00 SS1: EUROLEAGUE Pre Game Show
22:30 SS1: CHAMPIONS ZONE
00:00 SS1: ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...

31/10/2000 Ο Sven Goran Eriksson γίνεται ο πρώτος ξένος προπονητής στην ιστορία που προσλαμβάνεται από την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Αγγλίας. Στις 9/1/2001 θα παραιτηθεί από τη Λάτσιο για να αναλάβει τη νέα του θέση

31/10/1999 Στο τελευταίο Grand Prix της χρονιάς στη Suzuka της Ιαπωνίας, ο Mika Hakkinen με McLaren Mercedes τερματίζει πρώτος και ανακηρύσσεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά παγκόσμιος πρωταθλητής με διαφορά 2 βαθμών από τον δεύτερο Eddie Irvine (ο οποίος τερματίζει τρίτος). Με τη νίκη του αυτή γίνεται ο έκτος οδηγός μετά τους Fangio, Brabham, Prost, Senna και Schumacher. Tον τίτλο των κατασκευαστών κατακτά η Ferrari μετά από 16 χρόνια. Ο Βρετανός πιλότος της Τζόρνταν – Μάουγκεν Χόντα Damon Hill, ο οποίος στην 7χρονη καριέρα του κέρδισε 22 Grand Prix και το 1996 ανακηρύχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής, λέει αντίο στις πίστες

31/10/1997 Ο τερματοφύλακας της Ντεν Μπος Maikel Aerts γίνεται ο πρώτος Ολλανδός παίκτης που ανιχνεύεται θετικός σε ντραγκ τεστ κοκαϊνης και τιμωρείται με αποκλεισμό ενός έτους

31/10/1973 Η Μικτή Ευρώπης έρχεται ισόπαλη 4-4 με τη Μικτή Αμερικής στη Βαρκελώνη. Με την Ευρώπη αγωνίζονται για πρώτη φορά Έλληνες παίκτες: στο 63' ο Μήτσος Δημητρίου και στο 70' ο Άνθιμος Καψής (και οι δύο παίκτες του ΠΑΟ) αντικαθιστούν αντίστοιχα τους Σολ και Πάβλοβιτς. Ο αγώνας κρίνεται στα πέναλτι με σκορ 7-6 υπέρ των Αμερικανών

31/10/1960 Τελείται στον Άγιο Γεώργιο της Κυψέλης ο γάμος του 23χρονου Μίμη Στεφανάκου, του διεθνούς αμυντικού του Ολυμπιακού και της Εθνικής με την ηθοποιό Μάρθα Καραγιάννη

31/10/1903 Εγκαινιάζεται το Hampden Park της Γλασκώβης, το μεγαλύτερο στάδιο της εποχής (125.000 θεατές to 1910) με τον αγώνα Ρέηντζερς - Σέλτικ (1-0)

ΡΕΠΟ... ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ

Την ευκαιρία για να πάρουν "ανάσες" είχαν την Τρίτη οι παίκτες της Ξάνθης, καθώς ο Νίκος Κεχαγιάς είχε δώσει ρεπό στους παίκτες του.

Οι ακρίτες επιστρέφουν την Τετάρτη στις προπονήσεις, ξεκινώντας την προετοιμασία για τον αγώνα με τη Λάρισα που έχει τον χαρακτήρα...τελικού καθώς η ομάδα προέρχεται από τρεις συνεχόμενες ήττες και το θετικό αποτέλεσμα δείχνει αναγκαίο προκειμένου να αλλάξει και η ψυχολογία.

Στο αγωνιστικό μέρος ο Σπύρος Βάλλας δύσκολα θα καταφέρει να δώσει το "παρών" μετά τον τραυματισμό του στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, ενώ αντίθετα ελπίδες υπάρχουν για τον Παπαδημητρίου.

Παράλληλα στην διάθεση του Έλληνα τεχνικού θα βρίσκεται και ο Φλίσκας μετά από καιρό καθώς αγωνίστηκε χωρίς να αισθανθεί ενοχλήσεις στο φιλικό της Δευτέρας με τους Νέους.

Στο μεταξύ ο Μεξικανός Χουάρες θα συνεχίσει να προπονείται με την Ξάνθη και στην συνέχεια η τεχνική ηγεσία σε συνεργασία με την διοίκηση θα αποφασίσουν για το αν τελικά θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας.