Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2007

"ΤΣΕΚΑΡΕΙ" ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Νορβηγία-Ελλάδα 2-2
Τουρκία-Ουγγαρία 3-0
Βοσνία-Μολδαβία 0-1
Ρεπό: Μάλτα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ελλάδα 19 (σε 8 αγώνες)
2. Τουρκία 17 (σε 8 αγώνες)
3. Νορβηγία 17 (σε 9 αγώνες)
4. Βοσνία 13 (σε 9 αγώνες)
5. Ουγγαρία 9 (σε 9 αγώνες)
6. Μάλτα 5 (σε 8 αγώνες)
7. Μολδαβία 5 (σε 9 αγώνες)

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΗ (13/10):

Ελλάδα-Βοσνία
Μολδαβία-Τουρκία
Ουγγαρία-Μάλτα
Ρεπό: Νορβηγία

"ΠΡΟΒΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Χωρίς προβλήματα τελείωσε για τον Γιώργο Δώνη, η απογευματινή προπόνηση της Λάρισας εν όψει της αυριανής φιλικής αναμέτρησης των «βυσσινί» με τον ΟΦΗ, στο Στάδιο Αλκαζάρ, με τον Έλληνα τεχνικό να δίνει ιδιαίτερο βάρος στην ανάπτυξη της ομάδας σε άμυνα και επίθεση αλλά και στην κίνηση των παικτών του, με την μπάλα στα πόδια.

Η ευχάριστη είδηση για τον Έλληνα τεχνικό, ήταν ότι είδε τον Δημήτρη Γκίκα να επανέρχεται σιγά σιγά σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων, αφού έδειξε ότι έχει ξεπεράσει το αιμάτωμα που είχε στο δεξί του γόνατο. Κλείνοντας, στην περίπτωση του Στέλιου Βενετίδη να σημειωθεί ότι το ιατρικό επιτελείο της «ομάδας του κάμπου», έχει πέσει στην κυριολεξία πάνω του στην προσπάθεια να καταφέρει να είναι ετοιμοπόλεμος στο παιχνίδι με τη Μπλάκμπερν, στο Πανθεσσαλικό Σταδιο, στις 20 Σεπτέμβρη.

Οι 21 ποδοσφαιριστές που επέλεξε για την αποστολή τη Λάρισας, ο Γιώργος Δώνης είναι οι: Κοτσόλης, Κηπουρός, Νταμπίζας, Κώτσιος, Βενέτης, Φερστερ, Σαρμιέντο, Κατσιαρός, Μπουκουβάλας, Κυριακίδης, Μπακαγιόκο, Φωτάκης, Μπαχράμης, Βεργώνης, Ιγκλέσιας, Πούτας, Λαμπρόπουλος, Καλατζής, Κλέιτον, Πάρα, Κόζλεϊ.

"ΣΩΤΗΡΙΟ" ... Χ ...

Η Εθνική ήρθε ισόπαλη 2-2 με την Νορβηγία στο Οσλο και κρατάει στο χέρι της το «εισιτήριο» της πρόκρισης στα τελικά του EURO 2008. Οι διεθνείς μας άντεξαν στην πίεση των Σκανδιναβών, αλλά κυρίως στην… διαιτησία του Μάσιμο Μπουζάκα. Ο Πορτογάλος ρέφερι… μοίραζε δώρα στους Νορβηγούς, με τα σφυρίγματα του. Ένα απ’ αυτά ήταν το γκολ της ισοφάρισης του Κάριου (14’), ο οποίος προηγουμένως είχε ρίξει στο χόρτο τον Κυργιάκο. Ο Ελληνας αμυντικός ήταν ο σκόρερ των δυο τερμάτων μας (7’, 29’). Ο Ρίισε το άλλο γκολ της Νορβηγίας, με μακρινό σουτ και λάθος τοποθέτηση του Χαλκιά. Δυο δοκάρια με τον Λυμπερόπουλο είχε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα (50’, 93’).

Το φιλμ του αγώνα:

Α' ΗΜΙΧΡΟΝΟ

7': ΓΚΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛ... 0-1 για την Εθνική μας.
Από κόρνερ του Κατσουράνης, ο Καραγκούνης προσπάθησε να πιάσει κεφαλιά στο πρώτο δοκρι του Όμπνταλ, χωρίς επιτυχία και ο Κυργιάκος που βρέθηκε στην περιοχή των Νορβηγών και με απίθανη κεφαλιά - ψαράκι "πάγωσε" περίπου 33.000 φίλους των γηπεδούχων στην εξέδρα !!!


11': προσπάθεια των Νορβηγών και διπλή - ασταθής πάντως - επέμβαση του Χαλκιά, που απομάκρυνε τη μπάλα σε κόρνερ, με την εκτέλεση του οποίου, ο Κάριου λίγο έλειψε να σκοράρει.

14': προσπάθεια του Κάριου και σουτ, από πλάγια θέση, κόρνερ ο Δέλλας.

16' Κίτρινη κάρτα στον Δέλλα.

15': Ισοφάριση σε 1-1 για τη Νορβηγία, από κεφαλιά του Κάριου και άστοχη έξοδο του Χαλκιά, ο οποίος δεν εμπνέει εμπιστοσύνη...
Οι Έλληνες διεθνείς πάντως διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ του σκόρερ στον Κυριάκο...


21': πάσα του Πέντερσεν στον Κάριου ο οποίος μπήκε από δεξιά και σούταρε δυνατά μόλις άουτ στο εξωτερικό μέρος των διχτύων του Χαλκιά...

29': ΓΚΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛ... 1-2 για την Εθνική μας. Μετά από εκτέλεση φάουλ ακριβείας του Καραγκούνη, πάλι με σκόρερ τον Σωτήρη Κυργιάκο που έπιασε δυνατή κεφαλιά, την οποία έδιωξε προσωρινά ο Όπνταλ, και με νέα προσπάθεια έκανε το 1-2 από κοντά...

34': λάθος της άμυνας των Νορβηγών και πλασέ του Γκέκα, μόλις άουτ...

35' Κίτρινη κάρτα στον Σεϊταρίδη

39': αριστερός "κεραυνός" Ρίισε από 25 μέτρα γκολ... 2-2, από ομαδικό σφάλμα της ελληνικής άμυνας και τραγική αντίδραση του Κώστα Χαλκιά, που έδειξε ότι διώχνει τη μπάλα !!!


Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ

46' Έναρξη Β΄μέρους με μία αλλαγή για την Ελλάδα. Ο Λυμπερόπουλος στη θέση του Σαλπιγγίδη.

49' Επικίνδυνη φάση για την εθνική Ελλάδας. Ο Κάριου πιάνει δύσκολα τη κεφαλιά και δυσκολεύει τον Χαλκιά ο οποίος εκτινάσεται και στέλνει τη μπάλα με το αριστερό χέρι σε κόρνερ.

50' Εξαιρετική ευκαιρία για την εθνική Ελλάδας! Σουτ του Λυμπερόπουλου έξω από τη μεγάλη περιοχή των Νορβηγών και η μπάλα στο δοκάρι!

62' Ευκαιρία με τους Νορβηγούς, με τον Ρίισε να στέλνει με χτύπημα φάουλ τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Χαλκιά.

64' Αλλαγή για την Ελλάδα. Ο Αντζας στη θέση του Σεϊταρίδη.

76' Αλλαγή για την Ελλάδα. Ο Σαμαράς στη θέση του Μπασινά.

90'+2' Μοναδική ευκαιρία για την εθνική Ελλάδας! Ο Πατσατζόγλου βρέθηκε απέναντι στον Νορβηγό τερματοφύλακα, δε μπόρεσε να τον περάσει, πάσαρε στον Νίκο Λυμπερόπουλο και ο τελευταίος με σουτ έστειλε τη μπάλα για δεύτερη φορά στο δοκάρι!

ΣΚΟΡΕΡ: 15’ Κάριου, 39’ Γ. Α. Ρίισε - 7’, 29’ Κυργιάκος
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπουζάκα (Ελβετία)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 67’ Κάριου - 16’ Δέλλας, 35’ Σεϊταρίδης, 52’ Χαλκιάς, 74’ Γκέκας, 88’ Σαμαράς.

ΝΟΡΒΗΓΙΑ:
Οπνταλ, Στόρμπεκ, Γ.Α. Ρίισε, Χάνγκελαντ, Χάγκεν, Αντρέσεν, Μ.Χ. Ρίισε (93’ Κίπε), Σόλι (70’ Χέλσταντ), Πέντερσεν, Ιβερσεν (80’ Ρίσεθ), Κάριου.

ΕΛΛΑΔΑ:
Χαλκιάς, Σεϊταρίδης (64’ Αντζας), Κυργιάκος, Δέλλας, Τοροσίδης, Πατσατζόγλου, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Μπασινάς (77’ Σαμαράς), Σαλπιγγίδης (46’ Λυμπερόπουλος), Γκέκας.

ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΕΔΡΕ;

Πήγα σήμερα στην μπουτίκ, ως κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας, και ζήτησα να πάρω την επιβράβευσή μου (...+2 εισιτήρια). Εκεί χάθηκε κι ο κόσμος κάτω από τα πόδια. "Δεν μπορείτε κύριε να πάρετε εισιτήρια στην θύρα που κάθεστε κι εσείς".

- Δεν είναι δυνατόν να μην έχει προβλεφθεί από την ΠΑΕ να μπορεί ο κάθε κάτοχος διαρκείας να πάρει μαζί του το παιδί του, την γυναίκα κτλ.

- Δεν είναι δυνατόν σ' ένα γήπεδο με 16.000 εκδιδόμενα εισιτήρια να μην μπορούν να βολέψουν 2.500 διαρκείας.

Αυτή είναι επιβράβευση που ματώνουμε οικονομικά κάθε χρόνο για να είμαστε παρών σε αγώνα της αγαπημένης μας ομάδας; Απ' ότι καταλαβαίνω πάντως θα βολευτούν σε καλές θέσεις κι όσοι έρχονται επιλεκτικά σε αγώνες της ΑΕΛ, αλλά και άσχετοι γενικώς.

Είναι δυνατόν να μην μπορείς να πάρεις το παιδί σου που ζει και αναπνέει γι' αυτό τον αγώνα εδώ και καιρό. Έτσι θα γαλουχηθούν οι νέοι φίλαθλοι της ΑΕΛ; Κι όταν με κοιτάξει στα μάτια και με ρωτήσει γιατί μπαμπά δεν παίρνεις και μένα στο γήπεδο, τι θα του πω;

Γιατί Πρόεδρε;

MONSTERS: ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ Τ-SHIRT ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ











Σε λίγες μέρες θα διατίθεται από τα γραφεία του συνδέσμου το νέο Τ-shirt με θέμα την κατάκτηση του κυπέλλου. Το νέο Τ-shirt θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό και προτεραιότητα θα έχουν τα μέλη του συνδέσμου.

ΟΦΗ: ΧΩΡΙΣ ΜΠΑΡΚΑΟΥΑΝ & ΝΟΥΑΦΟΡ

Χωρίς τους Μπαρκαουάν και Νουαφόρ, που αποκλείσθηκαν από την αποστολή λόγο τραυματισμών στους προσαγωγούς και τη φτέρνα αντίστοιχα, θα «πετάξει» το πρωί της Τετάρτης για την Λάρισα, η ομάδα του ΟΦΗ. Στην απογεματινή προπόνηση, ο Ράινερ Μάουρερ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην τακτική της ομάδας μέσα στο γήπεδο αλλά και στη «κυκλοφορία», πραγματοποιώντας ασκήσεις με τη μπάλα.

Οι δεκαοκτώ ποδοσφαιριστές που επέλεξε ο Γερμανός τεχνικός μετά την λήξη της προπόνησης, για την αποστολή της φιλικής αναμέτρησης με τη Λάρισα είναι οι: Πίρσμαν, Τζόρβας, Γκάντσεφ, Ισσά, Αρβανίτης, Κουνενάκης Νίκος, Λαρόκ, Πίτσος, Ταραλίδης, Σίμιτς, Πλιάγκας, Γκέρμπερ, Κοκκινάκης, Σφακιανάκης, Λεοζίνιο, Ρουμπάκης, Πλουσής, Πόποβιτς.

ΓΚΑΛΙΤΣΙΟΣ VS ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ

Ενθουσιάστηκε ο Ντέμης Νικολαΐδης με την απόδοση του νεαρού Μπουκουβάλα στο μίνι φιλικό της ΑΕΚ με την ΑΕΛ διάβασα σε χθεσινή εφημερίδα. Μπορεί. Πάντως, το βέβαιο είναι ότι οι ερωτήσεις του Ντέμη στον Κώστα Πηλαδάκη κατά τη διάρκεια του ματς δεν είχαν να κάνουν τόσο με τον διεθνή της Εθνικής Νέων όσο με τον συμπαίκτη του Μπουκουβάλα και βασικό στην ΑΕΛ Γιώργο Γκαλίτσιο. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ είχε δει το ματς της Εθνικής Ελπίδων του Νιόμπλια με το Αζερμπαϊτζάν και είχε εντυπωσιαστεί από τον Γκαλίτσιο και την εμφάνισή του.

*Αντώνης Καρπετόπουλος

ΒΙΝΤΕΟΘΕΡΑΠΕΙΑ...

Κάποιες συνήθειες δύσκολα κόβονται και ο Γιώργος Δώνης το επιβεβαιώνει σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται. Η αρχή έγινε στην Ιταλία και το Μπολζάνο, όπου πραγματοποιήθηκε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ομάδας. Εκεί μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, οι παίκτες είδαν ούτε λίγο ούτε πολύ έξι βίντεο με αγώνες της ΑΕΛ και των αντιπάλων της.

Η ίδια συνήθεια επέστρεψε και πάλι στο "στρατόπεδο" των βυσσινί, όπου χθες οι παίκτες του Γιώργου Δώνη είδαν το πρώτο τους βίντεο, λίγο πριν την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεών τους. Η Μπλακμπερν είχε το πρώτο λόγο κι έπεται συνέχεια

ΠΑΜΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ;;;


Δείτε όλα τα σημερινα πρωτοσέλιδα μ' ένα μόνο κλικ:

ΟΙ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

12:00 ET1: ΕΛΛΑΔΑ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ Eurobasket (E)
16:00 MEGA: N.ΦΕΡΟΕ-ΕΛΛΑΔΑ Προκριματικά Euro 2008 U-23 (Z)
17:30 ΕΤ1: ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΙΤΑΛΙΑ Eurobasket (Z)
17:45 ALPHA: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΕΡ.ΑΣΤΕΡΑΣ Φιλικό παιχνίδι (Ζ)
20:00 NET: ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ Προκριματικά Euro 2008 (Ζ)
20:00 ΣΠΟΡ+: ΓΑΛΛΙΑ – ΤΟΥΡΚΙΑ Eurobasket (Z) ( 01:30 ET1 (M))
22:00 ΣΠΟΡ+: ΑΓΓΛΙΑ - ΡΩΣΙΑ Προκριματικά Euro 2008 (Ζ)
22:30 ΕΤ1: ΣΛΟΒΕΝΙΑ – ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ Eurobasket (Z)
00:05 ΣΠΟΡ+: ΚΥΠΡΟΣ - ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ Προκριματικά Euro 2008 (M)

ΣΠΟΡ+

10:00 ΞΑΝΘΗ – ΠΑΟΚ Super League (E)
12:00 AIR TIME
13:00 ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ
13:30 ΕΛΛΑΔΑ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ Eurobasket (E)
15:30 ΚΡΟΑΤΙΑ – ΡΩΣΙΑ Eurobasket (E)
17:30 ΙΣΡΑΗΛ – ΙΣΠΑΝΙΑ Eurobasket (E)
20:00 ΓΑΛΛΙΑ – ΤΟΥΡΚΙΑ Eurobasket (Z)
22:00 ΑΓΓΛΙΑ - ΡΩΣΙΑ Προκριματικά Euro 2008 (Ζ)
00:05 ΚΥΠΡΟΣ - ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ Προκριματικά Euro 2008 (M)
02:00 ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΙΤΑΛΙΑ Eurobasket (E)
04:00 ΣΛΟΒΕΝΙΑ – ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ Eurobasket (E)

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

18:30 ET3: O KOΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ
19:00 NET: PRE GAME ΝΟΡΒΗΓΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ
22:00 NET: POST GAME ΝΟΡΒΗΓΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ
00:00 SS1: ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ
00:30 ET1: VAMOS EUROBASKET

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

12/9/1999 O Andre Agassi κατακτά το δεύτερό του US Open και πέμπτο τίτλο σε Grand Slam νικώντας στον τελικό τον Todd Martin με 6-4, 6-7, 6-7, 6-3, 6-2 και ισοφαρίζει το ρεκόρ του Lendl από το 1986 όταν παίρνει μέρος σε τρεις τελικούς μέσα σε μια χρονιά

12/9/1999 Χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στην Premier League της Αγγλίας το σύστημα ενδοεπικοινωνίας του διαιτητή με τους βοηθούς στον αγώνα Μπράντφορντ- Τότεναμ (1-1)

12/9/1995 Οι Harlem Globetrotters χάνουν με 91-85 από μια ομάδα που οδηγείται από τον Kareem Abdul Jabbar (34 πόντοι) στην Βιέννη. Έτσι σταματάει μια σειρά 8.829 νικών που ξεκίνησε στις 15/1/1971

12/9/1984 Ο Michael Jordan υπογράφει 7ετές συμβόλαιο με τους Chicago Bulls

12/9/1982 Ολοκληρώνεται το 13ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αθλητισμού που γίνεται στο ΟΑΚΑ και έχει τεράστια επιτυχία με 4 παγκόσμια ρεκόρ, ενώ για πρώτη φορά διεξάγεται σε μεγάλη διοργάνωση ο Μαραθώνιος γυναικών με νικήτρια την Rosa Mota από την Πορτογαλία με 2:36.03.94. Οι αγώνες καλύπτονται τηλεοπτικά από την ΕΡΤ. Παρά τις τεχνικές δυσκολίες το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό με τον Κώστα Περπερίδη στην σκηνοθεσία και τον Δημήτρη Κωνσταντάρα επικεφαλής της παραγωγής

12/9/1979 Ο Pietro Menea καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ στα 200μ με 19.72 στην Πανεπιστημιάδα στο Μεξικό, που θα αντέξει έως τις 23/6/1996, όταν σε μήτινγκ στην Ατλάντα θα το σπάσει ο Michael Johnson με 19.66. Ο ίδιος θα το κατεβάσει στα 19.32 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα

12/9/1979 Με γκολ του Τάκη Νικολούδη από πάσα του Γιώργου Δεληκάρη, η Ελλάδα νικά 1-0 την ΕΣΣΔ των Dasaev, Hidiatulin στη Λεωφόρο και προκρίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

12/9/1976 Ο Jimmy Connors κερδίζει το πρώτο του από τα πέντε US Open στην καριέρα του νικώντας στον τελικό τον Bjorn Borg με 6-4, 3-6, 7-6, 6-4

12/9/1976 Ο Δημήτρης Κωνσταντάρας κάνει την πρώτη του μετάδοση σε αγώνα Φόρμουλα 1 από την Μόντσα όπου νικητής ανακηρύσσεται ο Ronnie Peterson

12/9/1962 Ξεκινά στο Βελιγράδι το 7ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αθλητισμού (ΕΠΑ). Για πρώτη φορά διεξάγονται οι αγώνες σε βαλκανική χώρα

12/9/1925 Η ομάδα τένις των ΗΠΑ κατακτά το Davis Cup για 6η συνεχόμενη χρονιά κερδίζοντας την Γαλλία σε πέντε αγώνες

12/9/1885 Ρεκόρ τερμάτων στην Μεγάλη Βρετανία σημειώνεται στον αγώνα του Σκωτσέζικου Κυπέλλου Arboarth- Don Accord 36-0, όπου ο επιθετικός John Petrie σκοράρει 13 γκολ. Για την ίδια διοργάνωση η Dundee Harp κερδίζει τους Aberdeen Rovers με 35-0