Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2007

ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Χαμόγελα στη ΑΕΛ εν όψει της κρίσιμης αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό, στο Αλκαζάρ (25/11), καθώς ο Γιώργος Δώνης βλέπει τα αγωνιστικά προβλήματα να ελαχιστοποιούνται.

Ο Παναγιώτης Κατσιαρός πήρε μέρος στην προπόνηση της Τρίτης και τέθηκε στη διάθεση του τεχνικού της ΑΕΛ, ενώ αύριο θα ενσωματωθεί στην προετοιμασία και ο Μπακαγιόκο, ο οποίος επιστρέψει απόψε αργά το βράδυ στη θεσσαλική πόλη.

Έτσι μοναδικό πρόβλημα αποτελεί ο τραυματίας Βεργώνης, ενώ από την Πέμπτη (22/11) στη διάθεση του Δώνη θα είναι και ο Γκαλίτσιος, ο οποίος βρίσκεται στην αποστολή της Εθνική Ελπίδων, για το αυριανό ματς με την Αλβανία.

500 εισιτήρια σε ΠΑΟ

Πραγματοποιήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση της Λάρισας η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» ζήτησαν 500 εισιτήρια για τις ανάγκες των οπαδών τους, τα οποία η ΑΕΛ παραχώρησε, ύστερα και από την συναίνεση της αστυνομίας.

Η συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Δώνη

O τεχνικός ηγέτης της ΑΕΛ, Γιώργος Δώνης, θα παραθέσει την εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ - ενόψει και της κυριακάτικης αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό - αύριο Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα Τύπου του Σταδίου Αλκαζάρ.

ΝΕΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΓΚΟΝΖΑΛΕΣ

Ατυχος και πάλι ο Εσεκιέλ Γκονζάλες. Ο Αργεντίνος άσος του Παναθηναϊκού αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο, στη διάρκεια του φιλικού αγώνα με τον Ηλυσιακό και αναγκάστηκε να αποχωρήσει. Δεν εκφράζονται φόβοι για κάτι το ανησυχητικό, ωστόσο και με δεδομένη την ήδη μακρά αποχή του Γκονζάλες από τα γήπεδα, ίσως η επιστροφή του σε επίσημο ματς θα καθυστερήσει κι άλλο.

Ο Εκι ήταν από τους καλύτερους παίκτες στο φιλικό της περασμένης Τετάρτης με τον Αγιο Δημήτριο, ωστόσο απόψε με τον Ηλυσιακό δεν μπόρεσε να βγάλει παραπάνω από επτά λεπτά και αντικαταστάθηκε από τον Παπαδόπουλο. Το μέγεθος του προβλήματος θα εξακριβωθεί στις προσεχείς ώρες. Στο φιλικό με τον Ηλυσιακό, αγωνίστηκαν οι επίσης προερχόμενοι από τραυματισμό Σωτήρης Νίνης και Θανάσης Τσίγκας, έχοντας πολύ καλή απόδοση.

Ο Τσίγκας μάλιστα έκλεψε την παράσταση, καθώς σημείωσε και τα τρία γκολ του Παναθηναϊκού στο νικηφόρο 3-1. Ολα τα γκολ σημειώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο, με τον 25χρονο επιθετικό να σκοράρει γρήγορα δύο φορές, μέσα σε τρία λεπτά. Στο 14' με κεφαλιά έκανε το 1-0 και στο 17' με κοντινό πλασέ σημείωσε το 2-0. Ο Ηλυσιακός απάντησε στο 25' με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαρκομιχάλη, ο Τσίγκας στο 39' συμπλήρωσε το προσωπικό του χατ-τρικ και έκλεισε το σκορ, με νέα κεφαλιά, πριν αντικατασταθεί στο ημίχρονο από τον Εντόι. Με πρόβλημα τραυματισμού αποχώρησε και ο Τζο Ενακαρίρε.

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: "ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ"

Για την τέταρτη νίκη της στο πρωτάθλημα θα παλέψει το Σάββατο η ΑΕΛ κόντρα στον φορμαρισμένο Πανιώνιο, στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης. Ο Κώστας Πιλαφίδης δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών και έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του. Η ήττα και κυρίως ο τρόπος που αυτή ήρθε, από την ΑΕΚ έχει πεισμώσει τους βυσσινί που θέλουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες.

Ο Νίκος Παπανικολόπουλος, από τους κορυφαίους της ΑΕΛ την περασμένη αγωνιστική, μιλώντας για το ματς του ΟΑΚΑ τόνισε: «Παρουσιαστήκαμε αρκετά καλοί και αν ήμασταν πιο προσεκτικοί σε 2-3 πράγματα στην άμυνα θα μπορούσαμε να φύγουμε νικητές».

Η αναμέτρηση με τον Πανιώνιο έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας και το γνωρίζουν πολλή καλά οι παίκτες της Λαρισινής ομάδας. «Παίζουμε με έναν αντίπαλο που βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και όπως δείχνει έχει βρει τον ρυθμό του. Αν είμαστε προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και στα 40 λεπτά μπορούμε να πετύχουμε το στόχο μας, να πάρουμε τη νίκη», σημείωσε ο Καλαματιανός γκαρντ.

Όπλο των "βυσσινί" θα πρέπει να αποτελέσει ο κόσμος που αναμένεται να δώσει βροντερό παρόν ώστε να στηρίξει τους παίκτες του Κώστα Πιλαφίδη. «Χρειαζόμαστε τον κόσμο κοντά μας ακόμη περισσότερο. Φέτος είναι κοντά μας αλλά ζητάμε την στήριξή τους», κατέληξε ο Παπανικολόπουλος.

Πηγή: sportnet.gr

ΜΕ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Με άλλον αέρα και πιο άνετα θα αντιμετωπίσει την αναμέτρηση με την Ουγγαρία ο Οτο Ρεχάγκελ, αφού η πολυπόθητη πρόκριση έχει εξασφαλιστεί. Ο Γερμανός τεχνικός ετοιμάζει αλλαγές, κάτι που παραδέχτηκε και κατά την άφιξη της αποστολής στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης. «Θα γίνουν αλλαγές στην ομάδα. Θα παίξουν παίκτες που ήταν εκτός μέχρι τώρα, αλλά θέλουν να αποδείξουν ότι αξίζουν να είναι στελέχη της ομάδας».

Στην Αθήνα έμειναν οι Βασίλης Τοροσίδης, Γιάννης Γκούμας, Γιούρκας Σειταρίδης, Παρασκευάς Άντζας, Αγγελος Χαριστέας και Τραϊανός Δέλλας. Αμφίβολος είναι για το ματς με την Ουγγαρία ο Χρήστος Πατσατζόγλου. Ο άσος του Ολυμπιακού νιώθει ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και ακολουθεί θεραπεία. Σήμερα θα ξεκαθαρίσει εάν και κατά πόσο μπορεί να υπολογίζει σε αυτόν ο Οτο Ρεχάγκελ. Σε περίπτωση που δεν καταφέρει να αγωνιστεί, τη θέση του θα πάρει ο Λουκάς Βύντρα στο δεξί άκρο της άμυνας.

Όσον αφορά τις άλλες θέσεις, κάτω από τα γκολπόστ θα είναι ο Κώστας Χαλκιάς, ως αριστερό μπακ θα αγωνιστεί ο Νίκος Σπυρόπουλος και στο κέντρο της άμυνας οι Κυργιάκος, Καψής. Στα χαφ θα ξεκινήσουν ο Μπασινάς με τον Κατσουράνη και ο Καραγκούνης, εάν ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει. Σε διαφορετική περίπτωση, τη θέση του θα πάρει ο Αλέξανδρος Τζιόλης. Στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Φάνης Γκέκας, ως αριστερό χαφ ο Αμανατίδης, ενώ τη θέση του δεξιού χαφ διεκδικούν Γιαννακόπουλος, Σαλπιγγίδης και Σαμαράς.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΜΕ ΑΛΚΜΑΑΡ

Από τη Γεωργία προέρχεται η τετράδα των διαιτητών που θα διευθύνει την εκτός έδρας ευρωπαϊκή αναμέτρηση της ΑΕΛ με την Αλκμάαρ την προσεχή Πέμπτη 29/11 στο DSB Stadion, για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του UEFA Cup.

Πρώτος διαιτητής θα είναι ο Γεωργιανός Λεβάν Πανιασβίλι με βοηθούς τους συμπατριώτες του, Ζάζα Μεντεσασβίλι και Λεβάν Μικελάντζε. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Νταβίντ Κχαριτονασβίλι.

ΟΡΙΑΚΟ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΠΑΟ

Η προετοιμασία για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ξεκίνησε -ουσιαστικά- για τη Λάρισα, αλλά το παιχνίδι της Κυριακής (25/11)... τριγυρίζει στο μυαλό των «βυσσινί» εδώ και αρκετό καιρό. Οι γηπεδούχοι έχουν να γευτούν τη χαρά της νίκης από την 1η αγωνιστική, με τον Γιώργο Δώνη να χαρακτηρίζει το ματς οριακό για τους στόχους της ομάδας στο πρωτάθλημα.

Οι δύο ΠΑΕ θα βρεθούν (20/11) στην Αστυνομική Διεύθυνση της Λάρισας για να αποφασίσουν τα μέτρα ασφαλείας του αγώνα. Οι κυπελλούχοι είναι διατεθειμένοι να παραχωρήσουν εισιτήρια, εφόσον οι «πράσινοι» υποβάλουν ανάλογο αίτημα, σε συνάρτηση πάντα με τη θέση της αστυνομίας. Παρά τη μέτρια, μέχρι τώρα, πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα, η κίνηση των εισιτηρίων είναι ικανοποιητική και από τη διοίκηση ευελπιστούν πως θα υποδεχτούν τον Παναθηναϊκό στο Αλκαζάρ με γεμάτες εξέδρες.

Από την προπόνηση απουσίαζαν ο Μπακαγιόκο, που έχει άδεια και ο Γιώργος Γκαλίτσιος, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα με την εθνική ομάδα των Ελπίδων.
Σε κανονικό ρυθμό προπονήθηκε ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου.

ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΙΑΖΕΙ Ο ΠΕΣΕΙΡΟ

Διπλό είναι το πρόβλημα που ταλανίζει τον Ζοσέ Πεσέιρο, ενόψει της αναμέτρησης με την Λάρισα, την Κυριακή (25/11), στο Αλκαζάρ. Ο Γιάννης Γκούμας ταλαιπωρείται από αιμάτωμα στην γάμπα, ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και οι πιθανότητες συμμετοχής του στο ματς του Αλκαζάρ είναι μοιρασμένες. Από την άλλη πλευρά, ο "Κάρα" ταλαιπωρείται από ελαφριά μορφή τενοντίτιδας και στο τεχνικό επιτελείο των "πρασίνων", υπάρχει η ανησυχία μήπως υπάρξει υποτροπή. Και οι δύο ποδοσφαιριστές δεν ακολούθησαν την αποστολή της Εθνικής στην Ουγγαρία για τους συγκεκριμένους λόγους και ο Πεσέιρο θα περιμένει να δει όλες τις προπονήσεις της εβδομάδας για να κατασταλάξει εάν μπορεί να τους υπολογίζει.

Ένα απρόσμενο δώρο δέχτηκε ο Ζοσέ Πεσέιρο. Ο Μάριο Γκαλίνοβιτς επέστρεψε στην Ελλάδα, αφού πήρε άδεια από τον προπονητή της Εθνικής Κροατίας να μην αγωνιστεί στο ματς κόντρα στην Αγγλία, λόγω μιας ασθένειας της κόρης του. Έτσι, ο Κροάτης πορτιέρο βρέθηκε την Δευτέρα (19/11) στην Παιανία και ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.

Επίσης, το απόγευμα επιστρέφει στην Ελλάδα και ο Μόρις, αφού αποκλείστηκε από την αποστολή της Ν.Αφρικής για το φιλικό κόντρα στον Καναδά. Τέλος, το απόγευμα επιστρέφει και ο Μάτος, ο οποίος βρέθηκε στην Ιταλία για να κινήσει τις διαδικασίες έκδοσης ιταλικού διαβατηρίου.

ΤΟ "ΚΟΡΑΚΙ" ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Τον Αναστάσιο Κάκο επέλεξε η ΚΕΔ για τον διαιτητή που θα κληθεί να διευθύνει το δυσκολότερο παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής, μεταξύ της ΑΕΛ και του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού. Μετά τα συνεχόμενα "φαλτσοσφυρίγματα" κατά της Λάρισας, το κλίμα στο "Αλκαζάρ" θα είναι ιδιαίτερα βαρύ για κάθε διαιτητή που θα μπορούσε να σφυρίξει το παιχνίδι και έτσι η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας στηρίχτηκε στην ικανότητα και την εμπειρία του Κερκυραίου ρέφερι για να βγάλει σε πέρας την αναμέτρηση, χωρίς παρατράγουδα.



ΑΕΛ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Κάκος Α. ΣΔΠ Κέρκυρας
ΒΟΗΘΟΣ Μπερσής Δ. ΣΔΠ Αρκαδίας
ΒΟΗΘΟΣ Ευθυμιάδης Δ. ΣΔΠ Πιερίας
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Σταυρίδης Ι. ΣΔΠ Πιερίας
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Μιχαηλίδης Λ. ΣΔΠ Πειραιά

ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

19:10 ET1: ΜΠΑΣΚΕΤ: ULEB CUP ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ (Z)
20:30 ET3: ΠΑΟΚ-ΚΛΟΥΖ Fiba Europe Cup (Z)

ΣΠΟΡ+

14:00 ΑΡΗΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΠΑΠ Α1 ΑΝΔΡΩΝ (Ε)
16:00 AIR TIME
17:00 ΦΙΛΟΙ ΡΟΝΑΛΝΤΟ – ΦΙΛΟΙ ΖΙΝΤΑΝ (Ε)
19:00 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ: ΦΕΓΕΝΟΡΤ-ΑΓΙΑΞ (Ε)
21:00 NBA PLUS
21:30 WRC
23:00 ΣΠΟΡΤΙΓΚ – ΡΟΜΑ Champions League (Ε)
01:00 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ – ΑΙΓΑΛΕΩ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΠΑΠ Α1 ΑΝΔΡΩΝ (Ε)

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

18:30 ΕΤ3: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ
21:00 SS1: CHAMPIONS ZONE
00:00 SS1: ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...

20/11/1998 Ανακοινώνεται από τον Primo Nebiolo, πρόεδρο της IAAF, ότι τα “Τσικλητήρεια”, το διεθνές μήτινγκ στίβου του Πανελληνίου, συμπεριλαμβάνεται στα Grand Prix II της IAAF

20/11/1995 Ο χρυσός ολυμπιονίκης του καλλιτεχνικού πατινάζ Sergei Grinkov πεθαίνει από ανακοπή καρδιάς στο Lake Placid της Νέας Υόρκης σε ηλικία 28 ετών

20/11/1989 Ξεκινάει η λειτουργία του MEGA CHANNEL, του πρώτου ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού στην Ελλάδα, μεταδίδοντας τις πρώτες εικόνες στις 15:00 από τα στούντιο της Παιανίας, του Νίνου Ελματζόγλου

20/11/1981 Ο Anatoly Karpov, ο Σοβιετικός παγκόσμιος πρωταθλητής σκακιού, νικά τον Viktor Korchnoi στο Μεράνο διατηρώντας τον τίτλο του. Το βραβείο του νικητή είναι 500.000 ελβετικά φράγκα

20/11/1971 Ο Ted MacDougall της Bournemouth σημειώνει 9 γκολ εναντίον της Margate στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας, ρεκόρ περισσοτέρων τερμάτων από έναν παίκτη στο θεσμό αυτό

20/11/1961 Διεξάγεται ο συντομότερος αγώνας πυγμαχίας για τον βρετανικό τίτλο στο Νότιγχαμ. Ο Dave Charnley κερδίζει με νοκ-άουτ τον “Darkie” Hughes σε 40 δευτερόλεπτα στον πρώτο γύρο για την κατηγορία των ελαφρέων βαρών

20/11/1948 Κυκλοφορεί το πρώτο ρώσικο γραμματόσημο που απεικονίζει αγώνα από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκακιού

20/11/1902 Ο 37χρονος Henri Desgrange, συνιδιοκτήτης και συντάκτης της εφημερίδας “L’Auto” (προκάτοχος της L’Equipe) γευματίζει με τον δημοσιογράφο Georges Lefevre, στο Cafe de Madrid του Παρισιού και επινοούν ένα ποδηλατικό αγώνα, τον Γύρο της Γαλλίας, με σκοπό την προβολή του εντύπου τους, αφού εκείνο το διάστημα τo αντίπαλo έντυπo “Le Petit Journal” χρηματοδοτεί τον αγώνα Paris-Brest μετ’ επιστροφής. Το “L’Auto” θα ανακοινώσει την κούρσα στις 19 Ιανουαρίου 1903 με έπαθλο 20.000 γαλλικά φράγκα