Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2007

ΦΙΛΙΚΗ ΤΕΣΣΑΡΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΩΝ

Η ΑΕΛ νίκησε 4-0 την Εθνική Νέων στο Αλκαζάρ, σε φιλικό αγώνα που διοργάνωσε Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Νομού Λάρισας για την ενίσχυση του Ταμείου Αρωγής της.

Ο Γιώργος Δώνης, που δεν κάθησε στον πάγκο αλλά παρακολούθησε την αναμέτρηση από τις εξέδρες, χρησιμοποίησε ως επί το πλείστον ποδοσφαιριστές που δεν είχαν μέχρι στιγμής μεγάλο χρόνο συμμετοχής στους επίσημους αγώνες, ενώ έδωσε ευκαιρίες και σε δύο παίκτες από την ομάδα Νέων (Ραχωβίτη και Πολύζο).

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο πρώτο ημίχρονο όταν και σημειώθηκαν και τα τέσσερα γκολ της αναμέτρησης με τους Κόζλεϊ (17’, 40’), Μουνιόθ (22’) και Πούτα (44’).

Στα αξιοσημείωτα το γεγονός ότι αγωνίστηκε για ένα ημίχρονο ο Στέλιος Βενετίδης, έχοντας ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα.

Η ΑΕΛ είχε και άλλες ευκαιρίες (19’ Μπαχράμης, 53’ Μουνιόθ, 64’ Βεργώνης), ενώ η Εθνική Νέων είχε μία καλή στιγμή με τον Παυλή (9’) και άλλες δύο με τον Μπουτζίκο (65’, 68’).

Πριν από την έναρξη του αγώνα η διοίκηση της ΕΠΣΝΛ τίμησε την ΑΕΛ για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος με πλακέτα που παρέλαβε ο αρχηγός, Παναγιώτης Μπαχράμης, ενώ βράβευσε και την Εθνική Νέων για την 2η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Αυστρίας.

Εθνική Νέων:
Ανδρούτσος (49’ Μπαμπανιώτης), Μπαρμπούδης, Κύργιας, Λαμπρόπουλος, Μπουτζίκος, Λαζαρίδης (74’ Φελέκης), Δρόσος (46’ Γαλάνης), Ψιάνος (66’ Τομαράς), Ματσούκας (60’ Ρες), Παυλής (80’ Ασλανίδης), Ιορδανίδης (46’ Μπαλής).

ΑΕΛ:
Χριστόπουλος (60’ Μακρής), Βενέτης (46’ Ραχωβίτης), Μπουκουβάλας, Πούτας, Βενετίδης (46’ Πολύζος), Μπαχράμης (46’ Μάγγος), Βεργώνης, Ιγκλέσιας, Λαμπρόπουλος, Μουνιόθ, Κόζλεϊ.

Ο ΔΩΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ...

Στο "Γκουντισον Παρκ" γράφεται ιστορία... Ο Γιώργος Δώνης καταρρίπτει το ρεκόρ του Γιάτσεκ Γκμοχ.

Όταν το περασμένο Απρίλιο ο Γιώργος Δώνης γκρέμιζε το ρεκόρ του Κρίστο Μπόνεφ και γίνονταν ο σερί μακροβιότερος προπονητής στην ιστορία της ΑΕΛ, ήταν βέβαιο ότι ένα νέο κεφάλαιο άνοιγε με τις καλύτερες προοπτικές. Λίγες μέρες αργότερα η "βασίλισσα του κάμπου" φορούσε στο κεφάλι της το 3ο στέμμα. Βέβαια η ρώσικη ρουλέτα του τελευταίου αγώνα στην Καλαμαριά δεν άφησε και πολλά περιθώρια για ασυνήθιστους πανηγυρισμούς κι έτσι το Κύπελλο Ελλάδος ξαναήρθε στον Πηνειό με συγκρατημένα επινίκια. Στον ορίζοντα όμως κάτι διαφορετικό άρχισε να αχνοφέγγει...

Η φοβερή εμπειρία της τελευταίας αγωνιστικής, όπου μέσα σε 90 λεπτά παίχτηκε κορόνα-γράμματα η παραμονή της Κυπελλούχου στη Super League, αποτέλεσε οδηγό για την παραπέρα πορεία. Το ρόστερ ξεκαθάρισε με αξιοκρατικά κριτήρια και οι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν, σίγουρα έδειχναν καλύτεροι των προκατόχων τους κι όλα έπειθαν ότι το πάθημα είχε γίνει μάθημα και οι εμπειρίες που απέκτησαν προπονητές και διοίκηση, ήταν πλέον φάροι φωτεινοί.

Ξεκινώντας η φετινή περιπέτεια της ΑΕΛ σε τρία μέτωπα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που διέβλεπαν μια αγωνιστική άνοδο σε σχέση με τις προηγούμενες περιόδους. Από τη μια μεριά υπήρχε το ασφαλέστατα καλύτερο ρόστερ κι από την άλλη η απόκτηση εμπειριών που καταδείκνυε ότι ο Γιώργος Δώνης όχι απλά θα μείωνε τα λάθη του, που κυρίως προέρχονταν από αυθορμητισμό, αλλά θα δημιουργούσε πλέον ένα σύνολο με σοβαρό υπόβαθρο.

Η προετοιμασία σε Καρπενήσι και Ιταλία, απλά επιβεβαίωσε την διαφαινόμενη αναβάθμιση. Η οποία έδωσε τα πρώτα της ηχηρά δείγματα στους αγώνες με την Μπλάκμπερν. Από 'κει και πέρα, η αισιοδοξία υπάρχει και η πλειοψηφία των Λαρισαίων πιστεύει ότι οι αγώνες με τη Βέροια και τον Λεβαδειακό, απλά ήταν εξαιρέσεις σ' έναν κανόνα που φέτος θα εφαρμοστεί χωρίς θεαματικές παρεκκλίσεις.

Το ερχόμενο όμως Σάββατο ξεκινά ο γολγοθάς της ΑΕΛ, καθώς εκείνη τη μέρα θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στην καλογρέζα, ενώ 5 μέρες αργότερα, υπάρχει η ευρωπαϊκή τιτανομαχία στο "Γκούντισον Παρκ" απέναντι στην Έβερτον. Δυο ματς που συνδέονται ιστορικά με τον σημερινό τεχνικό ηγέτη των "βυσσινί", ο οποίος το Σάββατο ισοφαρίζει το ρεκόρ του Γιάτσεκ Γκμοχ και επί αγγλικού εδάφους γίνεται ο προπονητής - ρέκορντμαν - στην 43χρονη μέχρι τώρα πορεία της Λαρισινής ομάδας. Με 124 επίσημους αγώνες στο ενεργητικό του, ο Γιώργος Δώνης περνά στην κορυφή αφήνοντας πίσω του τον μεγάλο Γιάτσεκ.

Σε 12 μέρες μέσα στο "Γκούντισον Παρκ" θα γυρίσει ακόμα μία σελίδα στην ιστορία της "βασίλισσας". Εκείνη η μέρα θα είναι τελείως διαφορετική. Δεν θα έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες. Προς το παρόν, απλά την περιμένουμε...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΩΝΗΣ:

Πρωτάθλημα: 94
Κύπελλο: 24
Ευρώπη: 4
Σύνολο: 122

ΓΙΑΤΣΕΚ ΓΚΜΟΧ:

Πρωτάθλημα: 101
Κύπελλο: 22
Ευρώπη: -
Σύνολο: 123

ΚΡΙΣΤΟ ΜΠΟΝΕΦ:

Πρωτάθλημα: 93
Κύπελλο: 18
Ευρώπη: -
Σύνολο: 111

Πηγή: the "match"


ΤΕΣΤ "DRIVE" ΓΙΑ ΒΕΝΕΤΙΔΗ...

Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να τεστάρει τον Στέλιο Βενετίδη που αποθεραπεύτηκε, έχει ο Γιώργος Δώνης στο αποψινό φιλικό με την Εθνική Νέων (19:30, Αλκαζάρ), που το διοργανώνει η ΕΠΣΛ για την ενίσχυση του Ταμείου Αρωγής.

Ο διεθνής αριστερός μπακ, ο οποίος λόγω τραυματισμού στο φιλικό τουρνουά της ΑΕΚ έχασε όλα τα επίσημα παιχνίδια της ΑΕΛ, έχει επιστρέψει στον κανονικό ρυθμό προπόνησης και σήμερα θα κάνει την επανεμφάνισή του. Ο Δώνης Θέλει να δει σε τι κάτάσταση βρίσκεται ο Βενετίδης, προκειμένου να ξέρει αν και πότε θα μπορεί να τον υπολογίζει για τη δύσκολη σειρά αγώνων που ακολουθούν, αρχής γενομένης από αυτόν με την ΑΕΚ το ερχόμενο Σάββατο.

Ο Γιώργος Δώνης επέλεξε για τον αυριανό αγώνα 15 ποδοσφαιριστές, στους οποίους περιλαμβάνονται και δύο παίκτες από την ομάδα Νέων της ΑΕΛ, ο Θεόφιλος Ραχωβίτης και ο Αποστόλης Πολύζος. Η αποστολή της Λάρισας για το συγκεκριμένο παιχνίδι απαρτίζεται από τους: Χριστόπουλος, Μακρής, Ραχωβίτης, Πολύζος, Μπουκουβάλας, Βενετίδης, Βενέτης, Ιγκλέσιας, Λαμπρόπουλος, Βεργώνης, Μπαχράμης, Μουνιόθ, Κόζλεϊ, Μάγγος και Πούτας.

Να επισημάνουμε ότι για τον αυριανό αγώνα δεν ισχύουν οι κάρτες διαρκείας (αφού διοργανώτρια του φιλικού αγώνα είναι η ΕΠΣΛ κι όχι η ΠΑΕ ΑΕΛ), ενώ οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι εξής:

Θύρα 1 και 5: 10 ευρώ
Θύρα 2, 3,4: 20 ευρώ
Θύρα 10: 15 ευρώ.

Οι θύρες θα ανοίξουν στις 18:00 και τα εισιτήρια θα πωλούνται ως εξής:

- Από το ταμεία της θύρας 1 για τις θύρες 1,2,3,4.
- Από το ταμείο της θύρα 10 για την θύρα 10.
- Από το κεντρικό ταμείο δίπλα από την μπουτίκ (στο γήπεδο) για όλες τις θύρες.

ΑΝΑΣΕΣ....

Μία πρωινή προπόνηση περιελάμβανε το χθεσινό μενού για τους παίκτες της "βασίλισσας του κάμπου", οι οποίοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι και θα έχουν την ευκαιρία το Σαββατοκύριακο να απολαύσουν το ρεπό τους, γεμίζοντας παράλληλα τις μπαταρίες τους.

Άλλωστε ο Θεσσαλονικιός προπονητής στην τελευταία του ομιλία ήταν ξεκάθαρος: "Ξεκουραστείτε γιατί από Δευτέρα μας περιμένει σκληρή δουλειά". Ο τεχνικός των Κυπελλούχων Ελλάδος έκρινε σωστό να αποφορτίσει τους παίκτες του τη δεδομένη χρονική στιγμή, καθώς στη συνέχεια το πρόγραμμα είναι βαρύ με υποχρεώσεις, τόσο εντός, όσο εκτός των τειχών.

ΠΑΜΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ;;;

Δείτε όλα τα σημερινά αθλητικά πρωτοσέλιδα μόνο μ' ένα κλικ:

ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

15:00 ET1: ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΠΕΡΣ-ΠΑΟ Φιλικός Αγώνας (Ε)
21:00 SS1: ΒΑΣΚΟ ΝΤΑ ΓΚΑΜΑ - ΜΠΟΤΑΦΟΓΚΟ Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Βραζιλίας (Ζ)

ΣΠΟΡ+

11:00 ΜΙΛΑΝ – ΜΠΕΝΦΙΚΑ Champions League (E)
13:00 ΣΑΧΤΑΡ – ΣΕΛΤΙΚ Champions League (E)
15:00 ΑΕΚ – ΕΑΠ (E)
17:00 ΙΡΛΑΝΔΙΑ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ Προκριματικά Euro 2008 (E)
19:00 ΑΓΓΛΙΑ – ΕΣΘΟΝΙΑ (E) Προκριματικά Euro 2008 (E)
21:00 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ: ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΕΣΤΟΥΝΤΙΑΝΤΕΣ (E)
23:00 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ: ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ-ΦΕΓΕΝΟΡΤ (E)
00:50 WRC
01:10 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΙΠΠΑΣΙΑΣ
04:00 ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ TV: ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ – ΤΟΤΤΕΝΑΜ (E)

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

22:00 NET: ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ
00:30 ET3: ΣΠΟΡ ΣΤΟ ΤΡΙΑ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ....

14/10/1973 O τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 Σκωτσέζος Jackie Stewart σε ηλικία των 34 ανακοινώνει την αποχώρησή του και την επιθυμία του να γίνει σχολιαστής για το ABC-TV. Η εμπλοκή του στους αγώνες ήταν η οικογένειά του που εμπορευόταν αυτοκίνητα Jaguar και ο μεγαλύτερός του αδερφός Jimmy που ήταν οδηγός και συμμετείχε στο Βρετανικό Grand Prix το 1953. Όταν όμως o Jimmy τραυματίστηκε σε ατύχημα στο Le Mans η οικογένειά του αποθάρρυνε τον Jackie ο οποίος ασχολήθηκε με τη σκοποβολή και σχεδόν έφτασε μέχρι τους Ολυμπιακούς χάνοντας την τελευταία στιγμή την συμμετοχή του στην ομάδα του 1960.

14/10/1968 Ο Αμερικανός Jim Hines, που στις 20/6/68 έχει αναδειχθεί μαζί με άλλους τρεις αθλητές ως οι πρώτοι που σπάνε το φράγμα των 10" στα 100μ, κάνει παγκόσμιο ρεκόρ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικού με 9.95.

14/10/1960 Ο ημιεπαγγελματισμός και οι ελεύθερες μεταγραφές καθιερώνονται στην Ελλάδα με κυβερνητική απόφαση. Θα ισχύσουν από την ποδοσφαιρική περίοδο 1961-62.

14/10/1951 Στο Vellodrome της Μασσαλίας η Ελλάδα χάνει με 1-0 από την Β’ Γαλλίας σε φιλικό αγώνα. Η ελληνική ομάδα αποτελείται από παίκτες της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού και έχει προπονητή τον Γιάννη Χέλμη. Την ίδια στιγμή μία άλλη Εθνική, βασισμένη σε παίκτες του Ολυμπιακού κερδίζει με 4-0 τη Συρία στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

14/10/1878 Δύο ομάδες από το Σέφιλντ παίρνουν μέρος στον πρώτο αγώνα ποδοσφαίρου που γίνεται κάτω από το φως των προβολέων.

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ

Μετά την νίκη της Ελλάδας επί της Βοσνίας με 3-2 στο ΟΑΚΑ και την ισοπαλία με σκορ 1-1 που παρεχώρησε η Τουρκία στη Μολδαβία εκτός έδρας, η πρωταθλήτρια Ευρώπης χρειάζεται τρεις βαθμούς για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την συμμετοχή της στα τελικά του Euro 2008. Για να αποκλειστεί η ελληνική ομάδα θα πρέπει να παραχωρήσει 2 ισοπαλίες και να ηττηθεί από Τουρκία (εκτός), ή από Μάλτα (εντός), ή από Ουγγαρία (εκτός).

Η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ φιγουράρει στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα του Γ’ ομίλου με 22 βαθμούς ύστερα από 9 αγώνες, με τους Τούρκους να είναι στην 2η θέση με 18 μετά από 10 αγώνες και τους Νορβηγούς -που είχαν ρεπό αυτή την αγωνιστική- στην 3η θέση με 17 βαθμούς σε 9 αγώνες.

Οι Τούρκοι εάν σημειώσουν 3 νίκες σε ισάριθμους εναπομείναντες αγώνες φτάνουν τους 27 βαθμούς ενώ αν καταφέρουν κάτι ανάλογο οι Νορβηγοί θα φτάσουν τους 26 βαθμούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην προ τελευταία αγωνιστική, θα κοντραριστούν στο Όσλο οι δύο μοναδικές «απειλές» της Εθνικής (Νορβηγία και Τουρκία).

Σε περίπτωση ήττας της Εθνικής στο «Αλί Σαμί Γιέν» της Κωνσταντινούπολης το βράδυ της Τετάρτης, θα χρειαστεί επειγόντως νίκη ενάντια στη Μάλτα στο ΟΑΚΑ στις 17 Νοεμβρίου για να εξασφαλιστεί το εισιτήριο για τα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ & ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΑΣ

Τα αποτελέσματα του ομίλου

Ελλάδα – Βοσνία 3-2
Μολδαβία – Τουρκία 1-1
Ουγγαρία – Μάλτα 2-0
Ρεπό: Νορβηγία

Η Βαθμολογία

1. Ελλάδα 9 (22) 17-9
2. Τουρκία 10 (18) 21-9
3. Νορβηγία 9 (17) 20-8
4. Βοσνία 10 (13) 16-19
5. Ουγγαρία 10 (12) 10-17
6. Μολδαβία 10 (6) 8-20
7. Μάλτα 9 (5) 5-161

Η Συνέχεια


17.10.07 Τουρκία -Ελλάδα
17.10.07 Βοσνία -Νορβηγία
17.10.07 Μάλτα - Μολδαβία
17.11.07 Νορβηγία - Τουρκία
17.11.07 Ελλάδα- Μάλτα
17.11.07 Μολδαβία Ουγγαρία
21.11.07 Ουγγαρία - Ελλάδα
21.11.07 Τουρκία - Βοσνία
21.11.07 Μάλτα - Νορβηγία