Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2007

Ο ΔΩΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ...

Στο "Γκουντισον Παρκ" γράφεται ιστορία... Ο Γιώργος Δώνης καταρρίπτει το ρεκόρ του Γιάτσεκ Γκμοχ.

Όταν το περασμένο Απρίλιο ο Γιώργος Δώνης γκρέμιζε το ρεκόρ του Κρίστο Μπόνεφ και γίνονταν ο σερί μακροβιότερος προπονητής στην ιστορία της ΑΕΛ, ήταν βέβαιο ότι ένα νέο κεφάλαιο άνοιγε με τις καλύτερες προοπτικές. Λίγες μέρες αργότερα η "βασίλισσα του κάμπου" φορούσε στο κεφάλι της το 3ο στέμμα. Βέβαια η ρώσικη ρουλέτα του τελευταίου αγώνα στην Καλαμαριά δεν άφησε και πολλά περιθώρια για ασυνήθιστους πανηγυρισμούς κι έτσι το Κύπελλο Ελλάδος ξαναήρθε στον Πηνειό με συγκρατημένα επινίκια. Στον ορίζοντα όμως κάτι διαφορετικό άρχισε να αχνοφέγγει...

Η φοβερή εμπειρία της τελευταίας αγωνιστικής, όπου μέσα σε 90 λεπτά παίχτηκε κορόνα-γράμματα η παραμονή της Κυπελλούχου στη Super League, αποτέλεσε οδηγό για την παραπέρα πορεία. Το ρόστερ ξεκαθάρισε με αξιοκρατικά κριτήρια και οι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν, σίγουρα έδειχναν καλύτεροι των προκατόχων τους κι όλα έπειθαν ότι το πάθημα είχε γίνει μάθημα και οι εμπειρίες που απέκτησαν προπονητές και διοίκηση, ήταν πλέον φάροι φωτεινοί.

Ξεκινώντας η φετινή περιπέτεια της ΑΕΛ σε τρία μέτωπα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που διέβλεπαν μια αγωνιστική άνοδο σε σχέση με τις προηγούμενες περιόδους. Από τη μια μεριά υπήρχε το ασφαλέστατα καλύτερο ρόστερ κι από την άλλη η απόκτηση εμπειριών που καταδείκνυε ότι ο Γιώργος Δώνης όχι απλά θα μείωνε τα λάθη του, που κυρίως προέρχονταν από αυθορμητισμό, αλλά θα δημιουργούσε πλέον ένα σύνολο με σοβαρό υπόβαθρο.

Η προετοιμασία σε Καρπενήσι και Ιταλία, απλά επιβεβαίωσε την διαφαινόμενη αναβάθμιση. Η οποία έδωσε τα πρώτα της ηχηρά δείγματα στους αγώνες με την Μπλάκμπερν. Από 'κει και πέρα, η αισιοδοξία υπάρχει και η πλειοψηφία των Λαρισαίων πιστεύει ότι οι αγώνες με τη Βέροια και τον Λεβαδειακό, απλά ήταν εξαιρέσεις σ' έναν κανόνα που φέτος θα εφαρμοστεί χωρίς θεαματικές παρεκκλίσεις.

Το ερχόμενο όμως Σάββατο ξεκινά ο γολγοθάς της ΑΕΛ, καθώς εκείνη τη μέρα θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στην καλογρέζα, ενώ 5 μέρες αργότερα, υπάρχει η ευρωπαϊκή τιτανομαχία στο "Γκούντισον Παρκ" απέναντι στην Έβερτον. Δυο ματς που συνδέονται ιστορικά με τον σημερινό τεχνικό ηγέτη των "βυσσινί", ο οποίος το Σάββατο ισοφαρίζει το ρεκόρ του Γιάτσεκ Γκμοχ και επί αγγλικού εδάφους γίνεται ο προπονητής - ρέκορντμαν - στην 43χρονη μέχρι τώρα πορεία της Λαρισινής ομάδας. Με 124 επίσημους αγώνες στο ενεργητικό του, ο Γιώργος Δώνης περνά στην κορυφή αφήνοντας πίσω του τον μεγάλο Γιάτσεκ.

Σε 12 μέρες μέσα στο "Γκούντισον Παρκ" θα γυρίσει ακόμα μία σελίδα στην ιστορία της "βασίλισσας". Εκείνη η μέρα θα είναι τελείως διαφορετική. Δεν θα έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες. Προς το παρόν, απλά την περιμένουμε...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΩΝΗΣ:

Πρωτάθλημα: 94
Κύπελλο: 24
Ευρώπη: 4
Σύνολο: 122

ΓΙΑΤΣΕΚ ΓΚΜΟΧ:

Πρωτάθλημα: 101
Κύπελλο: 22
Ευρώπη: -
Σύνολο: 123

ΚΡΙΣΤΟ ΜΠΟΝΕΦ:

Πρωτάθλημα: 93
Κύπελλο: 18
Ευρώπη: -
Σύνολο: 111

Πηγή: the "match"


Δεν υπάρχουν σχόλια: