Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2007

TΟ ΠΑΘΗΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΑΘΗΜΑ

Πολύ σημαντική αδιαμφισβήτητα η πρόκριση της Λάρισα επί της Μπλάκμπερν για το θεσμό του Κυπέλλου UEFA. Όλοι όμως στην ομάδα σκέφτονται την νίκη στο Πρωτάθλημα με αντίπαλο τον Λεβαδειακό, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Super League. Ο Γιώργος Δώνης και οι παίκτες του, έφτασαν στον 7ο ουρανό με το σφύριγμα της λήξης το βράδυ της Πέμπτης. Αυτό όμως ήδη ανήκει στο παρελθόν, με τον νεαρό τεχνικό να κρατάει προσγειωμένους τους παίκτες του.

Άλλωστε για την Λάρισα δεν υπάρχει περιθώριο απώλειας. Οι τέσσερις βαθμοί στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, δεν αποτελούν καλή συγκομιδή. Για αυτό τον λόγο οι «βυσσινί» θα προσπαθήσουν με το άρωμα...Ευρώπης που έχουν στις αποσκευές τους, να καταβάλλουν την αντίσταση του Λεβαδειακού στο κατάμεστο «Αλκαζάρ» (Κυριακή 7/10-19:00).

Οι «βυσσινί» ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους με προπόνηση που έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου (6/10). Μετά το τέλος της, ο Γιώργος Δώνης ανακοίνωσε την 20μελή αποστολή στην οποία δεν συμπεριλαμβάνεται ο αρχηγός Νίκος Νταμπίζας και ο Ηλίας Κυριακίδης και επίσης οι Βενετίδης (τραυματίας), Χριστόπουλος, Μουνιόθ, Λαμπρόπουλος και Πούτας.

Ο Γιώργος Δώνης για το ματς της Κυριακής, επέλεξε τους: Κοτσόλη, Κηπουρό, Γκαλίτσιο, Μπουκουβάλα, Κατσιαρό, Βενέτη, Φέρστερ, Κώτσιο, Γκίκα, Σαρμιέντο, Βεργώνη, Ιγκλέσιας, Αλεξάνδρου, Φωτάκη, Κλέιτον, Μπακαγιόκο, Μπαχράμη, Καλαντζή, Κόζλεϊ, Πάρα.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: ΕΚΤΟΣ ΡΟΥΣΕΦ & ΜΟΝΤΟΓΙΑ

Δύο πολύ σημαντικές απουσίες θα έχει ο Λεβαδειακός στο Αλκαζάρ στην προσπάθεια του να πάρει τους πρώτους του βαθμούς στο πρωτάθλημα. Ο Γκεόργκι Βασίλιεφ δεν υπολογίζει στους Ρούσεφ και Μοντόγια, οι οποίοι δεν ξεπέρασαν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν καθ' όλη τη διάρκεια της βδομάδας και έμειναν εκτός αποστολής για το παιχνίδι της Κυριακής με αντίπαλο την Λάρισα.

Αναλυτικά η αποστολή του Λεβαδειακού:

Φιρινίδης, Εμεράν, Μουλόπουλος, Άντερσον, Ντιά, Ποπόφ, Σίντζιελορτζ, Ζησόπουλος, Ανδράλας, Παρασκευαϊδης, Θεοδοσιάδης, Τουρέ, Σίσιτς, Λάτσκο, Λεονάρντο, Ντιμπαλά, Μπλάζιτς, Διαμάντης.

ΚΩΤΣΙΟΣ: "ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ"

Για την πρόκριση επί της Μπλάκμπερν μίλησε στην εφημερίδα «Sportime» ο Ηλίας Κώτσιος.

Ο αμυντικός της Λάρισας αναφέρθηκε στη δυσκολία των δύο αναμετρήσεων με τον αγγλικό σύλλογο και τόνισε ότι πλέον η ομάδα του έχει γίνει γνωστή σε όλη την Ευρώπη.

Επίσης ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε και στο έμψυχο υλικό που διαθέτουν οι Κυπελλούχοι Ελλάδας και υπογράμμισε ότι μπορούν να πετύχουν κάτι καλό τη νέα σεζόν.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κώτσιου

Έχεις μεγάλη εμπειρία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις λόγω της θητείας σου και στον ΠΑΟ. Τι σου έχει μείνει από τη μεγάλη πρόκριση;

Είναι μια πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία γιατί έγινε από την ομάδα της Λάρισας, η οποία έχει πάρα πολλά χρόνια να βρεθεί στα ευρωπαϊκά σαλόνια Αυτό που πετύχαμε όλοι οι παίκτες, ο προπονητής, η διοίκηση, είναι πολύ σημαντικό. Ξαναγύρισε η Λάρισα στα ευρωπαϊκά σαλόνια και γίνεται γνωστή σε όλη την Ευρώπη. Είναι μια μεγάλη επιτυχία.

Ξέραμε εξαρχής ότι είναι πολύ δύσκολο. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια αγγλική ομάδα. Ευτυχώς, όμως, όλα πήγαν καλά. Αυτό που σκεφτόμαστε από εδώ και πέρα είναι ότι θα αγωνιστούμε και με άλλες αγγλικές ομάδες, όπου θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο.

Υπήρχε ασφάλεια για την πρόκριση, δεδομένου του 2-0 του πρώτου αγώνα;

Στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι δεδομένο. Είχαμε κάνει ένα καταπληκτικό πρώτο παιχνίδι. Αυτό θέλαμε να κάνουμε και στην Αγγλία. Στο πρώτο ημίχρονο τα καταφέραμε, ήμασταν πολύ καλοί, στο δεύτερο περιμέναμε την αντίδραση της Μπλάκμπερν, όμως ανταποκριθήκαμε σωστά στην πίεση που δεχθήκαμε και όλα πήγαν καλά.

Παρόλο που η συμμέτοχη σου θεωρείτο αμφίβολη, έδωσες πολλές λύσεις με την είσοδο σου στο γήπεδο...

Προσπάθησα και εγώ να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να βοηθήσω την ομάδα να πάρει την πρόκριση. Όλα τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Αυτό που μετράει είναι η πρόκριση.

Τι σας είπε ο κ. Δώνης πριν από τα ματς;

Αυτό που έπρεπε να κάνουμε ήταν να δείξουμε πάθος, θέληση και δύναμη. Ξέραμε ότι έπρεπε να τα προστατεύσουμε όλα αυτά, για να πάρουμε την πρόκριση.

Θεωρείς ότι η ΑΕΛ θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε τρεις διοργανώσεις;

Έχουμε το καλύτερο δυναμικό των τριών τελευταίων ετών. Έχουν γίνει πολύ καλές προσθήκες και είμαστε δυνατοί. Βέβαια, πρέπει να κοιτάζουμε κάθε ματς ξεχωριστά και το ταμείο θα γίνει στο τέλος.

Πώς νιώθεις που είσαι Λαρισαίος και συνέδεσες το όνομα σου με αυτήν την πρόκριση;

Πολύ χαρούμενος όχι μόνο επειδή είμαι Λαρισαίος, αλλά επειδή μία ομάδα σαν τη Λάρισα μπήκε με τον καλύτερο τρόπο στα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Πού αφιερώνεις την πρόκριση;

Στην οικογένεια μου και σε όλους του φίλους της ΑΕΛ, που πάντα βρίσκονται στο πλευρό μας και μας δίνουν μεγάλη ώθηση σε όλα τα παιχνίδια.

Τα παιδιά σου τι σου είπαν μετά το ματς;

Είναι μικρά ακόμη και δεν έχουν συνειδητοποιήσει τι συνέβη...

Σου πέρασε κάποια στιγμή από το μυαλό, ειδικά μετά το γκολ της Μπλάκμπερν, ότι μπορεί να χαθεί το εισιτήριο για τους ομίλους;

Από την αρχή γνωρίζαμε ότι επρόκειτο για ένα πολύ δύσκολο ματς. Ωστόσο, παρακολουθώντας τον αγώνα από τον πάγκο έβλεπα ότι η ομάδα πάει πάρα πολύ καλά και ειδικά μετά το γκολ ήξερα ότι η πρόκριση δεν πρόκειται να χαθεί. Σίγουρα κάποια στιγμή η πίεση των Άγγλων ήταν μεγάλη, αλλά ευτυχώς αντιδράσαμε καλά και πήραμε αυτό που θέλαμε.

Μια υπόσχεση για τον κόσμο;

Να προσπαθήσουμε σε όλα τα παιχνίδια να λειτουργήσουμε για τη νίκη, να κάνουμε καλές εμφανίσεις για να τους δίνουμε ανάλογες χαρές.

ΦΕΡΣΤΕΡ: "ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΡΟ ΣΤΟ ΙΓΟΥΝΤ ΠΑΡΚ"

Γενάρης 2003: Ο Μάρκο Φέρστερ στο ντεμπούτο του με τον Ηλυσιακό του Γιώργου Δώνη αγωνίζεται σοκαρισμένος για πρώτη φορά στην καριέρα του σε ξερό γήπεδο (χωρίς αποδυτήρια φιλοξενούμενων) στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Σαρωνικό Γαλατακίου για τη Δ Εθνική...

Οκτώβριος 2007: Ο 31χρονος πλέον Γερμανός αμυντικός της ΑΕΛ συνθέτει μαζί με τον Νίκο Νταμπίζα ένα καταπληκτικό δίδυμο στόπερ στην αναμέτρηση με την Μπλάκμπερν στο «Ιγουντ Παρκ» και αναζητείται από τον διεθνούς φήμης Παραγουανό επιθετικό Ρόκε Σάντα Κρουζ, για να του παραδώσει πίσω την... ταυτότητα. Οι παραστάσεις του Φέρστερ, λοιπόν, είναι μοναδικές και η ιστορία του παραπέμπει σε παραμύθι.

Ακόμη του χρωστάνε!
Μετά τον υποβιβασμό της Λειψίας από τη Β στη Γ Γερμανίας αποφασίζει μέσω μάνατζερ να δοκιμάσει την τύχη του στην Ελλάδα. Τη σεζόν 2000-01 φοράει τη φανέλα του Ακράτητου στη Β Εθνική, την επόμενη μετακομίζει στον Εθνικό της Γ Εθνικής και εν συνεχεία στον Αθηναϊκό της Β. Η ομάδα του Βύρωνα αλλά και αυτή του Πειραιά δεν τον έχουν εξοφλήσει μάλιστα έως και σήμερα και είναι σε εξέλιξη η δικαστική διαμάχη με τους τότε παράγοντες Μπελίτσιο (Εθνικός) και Ποιμενίδη (Αθηναϊκό).

Το βιοποριστικό πρόβλημα και η ΕΤ3Πώς προέκυψε, όμως, το ενδιαφέρον του Ηλυσιακο για να βρει τελικά την... υγειά του ο Μάρκο Φέρστερ;

Η οικονομική ασυνέπεια είχε φτάσει στο απροχώρητο στον Αθηναϊκό τη σεζόν 2002-03 και ο Γερμανός αποφασίζει να καταφύγει σε τηλεοπτική παρέμβαση σε εκπομπή της ΕΤ3 για να κοινοποιήσει το βιοποριστικό του πρόβλημα. Φωνή βοώντος εν... τω Ηλυσιακώ. Ο Νίκος Λυράκης (είχε άποψη για την αξία του) κλείνει ραντεβού μαζί του, έχοντας κατά νου όμως ότι είναι δύσκολο να πείσει έναν παίκτη Β Εθνικής να κατέβει δύο σκαλιά και να παίξει Δ Εθνική. Πόσο μάλλον έναν άνθρωπο που είχε βιοποριστικό πρόβλημα. Τελικά τα κατάφερε (είχε καταθέσει ήδη προσφυγή για να μείνει ελεύθερος από τον Αθηναϊκό ο παίκτης), έστω κι αν αντιλήφθηκε μετά το τέλος του ραντεβού ότι μπορούσε να αναπτύξει τα επιχειρήματά του και στα ελληνικά (προηγήθηκε ολόκληρη συζήτηση στα αγγλικά)...

Τρεις ανανεώσεις
Από τότε έως και σήμερα ο Μάρκο Φέρστερ υπέγραψε τρεις ανανεώσεις συνεργασίας με τους Κώστα Πηλαδάκη και Νίκο Λυράκη, με τους οποίους την εποχή του Ηλυσιακού ήταν τακτικά συνδαιτυμόνες για φαγητό. «Δεν έχουμε τη σχέση παραγόντων - παίκτη. Είναι πρώτα φίλοι μου» εξηγεί ο Φέρστερ, συμπεριλαμβάνοντας βέβαια στην ίδια κατηγορία και τους Γιώργο Δώνη, Μάκη Αγγελίνα και Γρηγόρη Γεωργίτσα. Είναι εξάλλου ο ένας εκ των τριών παικτών της Λάρισας (Γκίκας και Χριστόπουλος οι άλλοι) που έχουν συνεργαστεί από την πρώτη σεζόν που πρωτοεργάστηκε το παραπάνω τεχνικό τιμ στον Ηλυσιακό.

Παρών στις μεγάλες στιγμές
Πέρα από τον Ηλυσιακό, όπου ήταν ούτως ή άλλως ηχηρό όνομα, ο Μάρκο Φέρστερ έχει δηλώσει «παρών» σε όλες τις μεγάλες στιγμές της Λάρισας, παρότι τις περισσότερες φορές δεν ξεκινούσε στο σχεδιασμό της σεζόν ως επιλογή ενδεκάδας. Κύπελλο, Ευρώπη και έχει ο Θεός ακόμη για τον 31χρονο παίκτη...

«Θησαυρός» ο αρχηγός
Σε ό,τι αφορά το χαρακτήρα του, οι περισσότεροι συμφωνούν με την εκπεφρασμένη άποψη του Νίκου Λυράκη: «Είναι θησαυρός, τι να λέμε τώρα;». Γερμανική πειθαρχία, επαγγελματισμός, χωρίς γκρίνια, χωρίς προβλήματα με τους συμπαίκτες του. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι και ο δεύτερος αρχηγός της ομάδας πίσω από τον Νίκο Νταμπίζα. Ανθρωπος ολιγαρκής, που αφιερώνεται στην οικογένειά του (με τη μεταγραφή στη Λάρισα άρχισε και ο έγγαμος βίος, με «καρπούς» το δίχρονο Φαμπρίς και την μόλις εννέα μηνών Τζίλιαν). Είναι χαρακτηριστικό πώς ερωτηθείς για το τι προσδοκά ακόμη απαντά χωρίς δεύτερη σκέψη: «Να έχω την υγεία μου».

«Οπως τα είπε ο Δώνης»
Για το επιτυχημένο μαρκάρισμα του Σάντα Κρουζ δεν δείχνει καμία διάθεση να ευλογήσει τα γένια του, αλλά εξάρει το ρόλο του Δώνη: «Μας είχε πει ο προπονητής τα πάντα. Δεν συναντήσαμε κάτι άγνωστο, ούτε από αυτόν τον παίκτη ούτε από κάποιον άλλον. Οπως τα είπε ο Δώνης».

«Θέλω την Μπάγερν!»
Τι περιμένει όμως από την κλήρωση των ομίλων του ΟΥΕΦΑ την προσεχή Τρίτη; «Θα ήθελα μία γερμανική ομάδα. Μακάρι να είναι η Μπάγερν. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τη δυναμικότητά της. Πιστεύω, πάντως, ότι ίσως ήταν πιο δύσκολο να αποκλείσουμε την Μπλάκμπερν, παρά να προκριθούμε από όμιλο. Ισως και τέσσερις βαθμοί να αρκούν» επισημαίνει ο Φέρστερ, που αφιερώνει τον ελεύθερο χρόνο του στην οικογένειά του, επισκεπτόμενος συχνά την παιδική χαρά, ενώ παρακολουθεί και από το δορυφορικό πιάτο την Μπουντεσλίγκα...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ: "Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΜΟΥ"

Η Λάρισα θυμίζει μεθυσμένη πολιτεία και άπαντες απολαμβάνουν το νέκταρ της επιτυχίας. Ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου δεν μπορεί να βγάλει από το μυαλό του τις ανεπανάληπτες στιγμές που έζησε στην Αγγλία. Ο Κύπριος επιθετικός μιλώντας στο «Sportime» γύρισε δύο μέρες το χρόνο πίσω και έζησε ξανά τις μεγάλες στιγμές. Θυμήθηκε το... μπουγέλο στα αποδυτήρια και γενικότερα την πρώτη εντύπωση που είχε στο άκουσμα της Μπλάκμπερν. Ο Αλεξάνδρου βέβαια δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι ήταν μακράν η καλύτερη στιγμή στην καριέρα του!

Η ΑΕΛ έχει γράψει ιστορία. Εχετε συνειδητοποιήσει τι πετύχατε;

Ακόμη δεν έχουμε συνειδητοποιήσει πόσο μεγάλη είναι αυτή η πρόκριση. Για μένα είναι η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα μου. Η επιτυχία μάς ανοίγει την όρεξη. Και πρέπει να δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά γιά να έχουμε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.

Όταν έγινε η κλήρωση φάνταζε βουνό η πρόκριση...

Κι εγώ για να πω την αλήθεια δεν είχα και τα πιο αισιόδοξα συναισθήματα Το πρώτο που σκέφτηκα ήταν ότι θα ήταν δύ ο πολύ καλά παιχνίδια για μας και ότι αν δίναμε τον καλύτερο εαυτό μας θα μπορούσαμε αρχικά να πάρουμε κάτι καλό. Πιστεύαμε ότι έπρεπε να κάνουμε κάτι καλό στην έδρα μας και εφόσον ήρθε το καλό αποτέλεσμα, πιστέψαμε στην πρόκριση.

Τώρα ποιον αντίπαλο θέλεις για τους ομίλους;

Δεν μπαίνουμε σε αυτήν τη διαδικασία. Είναι λίγο περίεργο, εξαρτάται με ποιες ομάδες θα παίξεις εντός και με ποιες εκτός έδρας. Ωστόσο, τώρα κοιτάμε την Κυριακή. Τέλος οι χαρές. Θα ξεκουραστούμε και θα περιμένουμε την Τρίτη την κλήρωση.

Η ΑΕΛ μπορεί να ανταποκριθεί στους τρεις στόχους;

Πιστεύω πως ναι. Βέβαια, δεν θα είναι και το πιο εύκολο πράγμα, αλλά υπάρχουν πολλοί παίκτες. Με την κατάλληλη κατανομή του χρόνου υπάρχουν πολλά παιδιά στην ομάδα που μπορούν να βοηθήσουν. Δεν στηρίζεται η ομάδα μόνο σε 11 παίκτες και νομίζω ότι όποιοι κληθούν σε οποιονδήποτε αγώνα θα μπορέσουν να ανταποκριθούν. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε καλή παρουσία και στις 3 διοργανώσεις.

Ποιο ήταν το κλίμα στα αποδυτήρια; Είπατε κάτι στον Κλέιτον;

Περισσότερο πανηγυρίζαμε όλοι μαζί και δεν το πήγαμε τόσο στο προσωπικό. Ήμασταν συγκρατημένοι στους πανηγυρισμούς, απλώς ρίξαμε λίγα νερά στα αποδυτήρια, πανηγυρίσαμε και όλα καλά.

Καθιερώνεσαι σταδιακά και φέτος φαίνεται να είναι η χρονιά σου;

Έχω ξεκινήσει καλά τη χρονιά και θέλω να τελειώσω έτσι και ακόμη καλύτερα Ο στόχος μου είναι να κάνω μία από τις καλύτερες χρονιές στην καριέρα μου. Είμαι αισιόδοξο από την πορεία της ομάδας και θέλω να συνδυάσουμε καλά αποτελέσματα και καλή προσωπική παρουσία.

Αφιερώνεις κάπου την πρόκριση;

Στον κόσμο της ΑΕΛ που ήταν στο πλευρό μας, στους δικούς μου ανθρώπους που στάθηκαν στο πλευρό μου ειδικά την περσινή χρονιά που είχα πρόβλημα τραυματισμού. Και φυσικά στους συμπαίκτες μου στους οποίους ανήκει αυτή η πρόκριση.

ΚΑΝΕ ΤΟ ΟΠΩΣ Ο ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ

Η πίεση του αγώνα είχε «ξεθυμάνει» και τα βλέμματα της αναγνώρισης ήταν «καρφωμένα» πάνω του. Ο πιο χαλαρός Δώνης των τελευταίων ετών (εκτός κι αν ανατρέξουμε στην εποχή του Ηλυσιακού) ήταν το κεντρικό πρόσωπο κατά την επιστροφή της ΑΕΛ από το «Ιγουντ Παρκ» στη Νέα Αγχίαλο...

Το όνομά του έγινε σύνθημα στα χείλη των φίλων της ομάδας έξω από το γήπεδο της Μπλάκμπερν, πόζαρε υπομονετικά με χαμόγελο δίπλα τους και εν συνεχεία καθοδήγησε με επιτυχία και την... πλάκα στο ταξίδι του επαναπατρισμού.

«Τάσο, έχεις σχολείο...»

Πριν αρχίσει το «πανηγύρι», ο Δώνης είχε και τις προσωπικές του στιγμές. Μετά το «τσεκ ιν» στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ αγκάλιασε τη σύζυγό του Δέσποινα και συζήτησαν ιδιαιτέρως, ενώ πριν από την επιβίβαση «τσίμπησε» και κάτι παρέα και με τους συνεργάτες του (Μάκης Αγγελίνας).

Στο πούλμαν που μετέφερε τον κόσμο προς το τσάρτερ ο Δώνης άρχισε τις οδηγίες από τον... πάγκο. «Τάσο, κοιμήσου στο αεροπλάνο, γιατί αύριο έχεις σχολείο. Να πεις στη δασκάλα σου πώς πέρασες στην Αγγλία» τόνισε (καταβάλλοντας προσπάθεια, για να συγκρατήσει τα γέλια του), απευθυνόμενος στο μικρότερο γιο του.

«Απαράδεκτες αλλαγές»
Κάπου εκεί «πετάχτηκε» ένας φίλαθλος της ΑΕΛ: «Ηταν απαράδεκτες οι αλλαγές σου. Χάσαμε το παιχνίδι. Διώξτε τον» σημείωσε αστειευόμενος και οι παρευρισκόμενοι, αλλά και ο Γιώργος Δώνης (σχολίασε «ναι, ρε παιδί μου, γι αυτό γύρισε το ματς από το 0-1») «λύθηκαν» στα γέλια.

«Γιατί δεν είπες την κομπίνα;»
Στη συνέχεια ήταν η σειρά του Χρήστου Μιχαήλ να βάλει... χέρι στον Δώνη. «Εκανες λάθος στην τελευταία φάση στο φάουλ που κερδίσαμε. Γιατί δεν είπες στον Φωτάκη να κάνει την κομπίνα του Λουτσιάνο» είπε ο προπονητής τερματοφυλάκων της ΑΕΛ και όλοι κρατούσαν τα... στομάχια τους. «Φαντάζεσαι να γινόταν έτσι και να έδειχνε σέντρα ο διαιτητής» σιγόνταρε αμέσως ο Δώνης, που απολάμβανε τις στιγμές...

«Καλύτερα κονκάρδα»
Ο 38χρονος προπονητής εξέφρασε στο πούλμαν της χαράς και στυλιστικά παράπονα. «Βλέπεις, έβγαλα το ραμμένο σήμα της ομάδας. Το ξήλωσα από το σακάκι. Δεν μου άρεσε καθόλου. Καλύτερα είναι να βάλουμε κονκάρδα. Ασε που άλλαξα κοστούμι και με το νέο έχασα...». Η τοποθέτησή του μάλιστα προβλημάτισε τον Χρήστο Μιχαήλ, που άρχισε να τραβάει τις κλωστές από το σήμα με τη βοήθεια και του μικρού Τάσου...

Η πτήση ήταν ήρεμη (ξεκίνησε στις 3:50 τα ξημερώματα) και ο Δώνης εμφανίστηκε μετά την προσγείωση στη Νέα Αγχίαλο με λυμένη γραβάτα. Μετέφερε τις αποσκευές και την... πρόκριση στο τζιπ του και αποχώρησε με το κεφάλι ψηλά...

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΔΩΝΗ

«Μας ενδιέφερε το αποτέλεσμα και η πρόκριση, όχι αν θα παίζουμε με επιθετικό σχήμα» σχολίαζαν μετά το τέλος οι άνθρωποι της ΑΕΛ και αυτό εξηγεί γιατί ίσως για πρώτη φορά ο Γιώργος Δώνης έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο του προχθεσινού αγώνα της Λάρισας με την Μπλάκμπερν με πέντε παίκτες στην άμυνα, δηλαδή με τρίο σέντερ μπακ Νταμπίζα, Φέρστερ και τον Κώτσιο, ο οποίος μπήκε αλλαγή.

Μετά το παιχνίδι τόσο ο ίδιος τεχνικός της ΑΕΛ όσο και ο Μάκης Αγγελίνας σε πηγαδάκια που δημιουργήθηκαν έξω από το «Ιγουντ Παρκ» εξηγούσαν ότι ήταν αναγκασμένοι να καταφύγουν σε αυτή τη λύση, καθώς περίμεναν ότι η Μπλάκμπερν θα ρίξει όλο και περισσότερους παίκτες μπροστά.

Και πράγματι έτσι έγινε, ωστόσο οι «βυσσινί» πρόλαβαν να ενισχύσουν τα μετόπισθεν πριν ο Χιουζ περάσει τον ΜακΚάρθι δίπλα στον Σάντα Κρουζ και προς το τέλος τον θηριώδη Κονγκολέζο σέντερ μπακ Κρίστοφερ Σαμπά στη γραμμή κρούσης.

Το ρίσκο

Η είσοδος, βεβαίως, του Κώτσιου εμπεριείχε κάποιο ρίσκο. Η αγωνία του προπονητικού τιμ ήταν μεγάλη, αφού ο Λαρισαίος στην καταγωγή πρώην μπακ του Παναθηναϊκού αγωνίστηκε έπειτα από τραυματισμό και χωρίς να είναι απολύτως έτοιμος.

Με δεδομένο το βαρύ αγωνιστικό χώρο -είχε βρέξει την προηγούμενη μέρα- ο φόβος της υποτροπής ήταν ορατός, αφού υπήρχε ο κίνδυνος να μην τα καταφέρει στην πίεση. Ολα πήγαν καλά, όμως, και η Λάρισα πανηγύρισε μία μεγάλη επιτυχία σε μια έδρα που έμοιαζε με... σκακιέρα και σε άλλα επίπεδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Δώνης από την αρχή άλλαξε πλευρές στους Φωτάκη και Σαρμιέντο φέρνοντας τον Αργεντινό δεξιά, ενώ στη διάρκεια του ματς ρόλους άλλαζαν και οι Κλέιτον, Αλεξάνδρου.

Πολλά προσέφερε η πίεση του Μπακαγιόκο που κάλυψε μεγάλες αποστάσεις, ενώ ο τελευταίος... άσος στο μανίκι ήταν ο Χρήστος Καλαντζής, ο οποίος μπορούσε να χριστεί σκόρερ, αν δεν τον ανέτρεπαν από πίσω, όταν έμπαινε σχεδόν μόνος του στη μεγάλη περιοχή στο τέλος του αγώνα.

Το βάθος του ρόστερ

Γι αυτό γενικώς στη Λάρισα υπήρχε ικανοποίηση για το ότι στη μεταγραφική περίοδο σχεδίασαν να ενισχύσουν το βάθος του ρόστερ. Κάτι που και ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Νίκος Λυράκης παρατηρούσε είναι ότι η παρουσία πολλών ικανών παικτών θα είναι κάτι το εξαιρετικά πολύτιμο όταν αρχίσουν οι περαιτέρω υποχρεώσεις στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, αλλά και τα συνεχή παιχνίδια πρωταθλήματος και Κυπέλλου στο εσωτερικό. Επιπλέον μπορεί κανείς να πει ότι στην ΑΕΛ -σύμφωνα με όσα λένε οι άνθρωποί της- υπολογίζουν σε μεγάλο βαθμό και τους Ιγκλέσιας και Μουνιόθ, οι οποίοι ναι μεν έχουν υπογράψει συμβόλαιο, ωστόσο θεωρείται ότι βρίσκονται υπό... παρακολούθηση.

Ο Ιγκλέσιας έχει πολλά προσόντα και είναι ακόμη νεαρός, ενώ ο Μουνιόθ έχει κλέψει καρδιές με το γεγονός ότι, άπαξ και βρει την μπάλα μέσα στην περιοχή, είναι γκολ!

ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ

Κυκλοφορούν από το επίσημο κατάστημα της ΑΕΛ, Vissini Store (οδός Μανωλάκη 1) τα εισιτήρια της κυριακάτικης εντός έδρας αναμέτρησης με τον Λεβαδειακό (19:00) για την 4η αγωνιστική της Superleague.

Οι τιμές των εισιτηρίων ανά θύρα έχουν ως εξής:

Θύρα 3 - Stergiaki Travel: 60 ευρώ
Θύρα 2 - Storismenos: 30 ευρώ
Θύρα 4 - ΗΛΕΚΤΡΟΡΑΜΑ: 30 ευρώ
Θύρα 10Α & 10Β - WIND: 23 ευρώ
Θύρες 6 & 7: 18 ευρώ.

Το Vissini Store θα παραμείνει ανοικτό για τη διάθεση εισιτηρίων σήμερα Σάββατο από τις 8.30 μέχρι τις 15:00 και το απόγευμα από τις 17:00 έως τις 20:00, όπως επίσης και την Κυριακή από τις 10:00 έως τις 14:00

ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ


ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ - AEΛ (11.10.07)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Τσίκινης Η. ΣΔΠ Μεσσηνίας
ΒΟΗΘΟΣ Μπερσής Δ. ΣΔΠ Αρκαδίας
ΒΟΗΘΟΣ Αναστόπουλος Δ. ΣΔΠ Αρκαδίας
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Κωνσταντινέας Π. ΣΔΠ Μεσσηνίας
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Μαζαράκης Γ. ΣΔΠ Κεφ/νίας

ΠΑΜΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ;;;

Δείτε όλα τα σημερινά αθλητικά πρωτοσέλιδα μόνο μ' ένα κλικ:

ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

14:45 SS1: ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. - ΓΟΥΙΓΚΑΝ Αγγλικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Ζ)
15:30 ALPHA: F1 GRAND PRIX Κίνας (Μ)
16:00 ET3: ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Β Εθνικής (Ζ)
16:30 SS2: ΣΑΛΚΕ - ΚΑΡΛΣΡΟΥΗ Γερμανικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Ζ)
17:00 ΣΠΟΡ+: AEK – AΡΗΣ A1 Βόλεϊ Ανδρών (Ζ)
18:10 SS7: ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ - ΜΑΡΣΕΪΓ Γαλλικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Ζ)
19:00 NET: OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ Πρωτάθλημα Ο.Π.Α.Π. 2007/08 (Ζ)
19:00 SS1: ΠΑΟΚ - ΟΦΗ Πρωτάθλημα Ο.Π.Α.Π. 2007/08 (Ζ)
20:30 ΣΠΟΡ+: ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΙΣΠΑΝΙΑΣ: ΡΕΑΛ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Z)
20:45 ΕΤ3: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ A1 Βόλεϊ Ανδρών (Ζ)
22:30 ΣΠΟΡ+: ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΙΑΣ: ΣΠΟΡΤΙΓΚ - ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ (Z)
23:00 SS1: ΒΑΛΕΝΘΙΑ - ΕΣΠΑΝΙΟΛ Ισπανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (Ζ)
00:10 SS2: ΜΠΟΤΑΦΟΓΚΟ - ΣΑΝΤΟΣ Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Βραζιλίας (Ζ)

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

6/10/1993 Ο 30χρονος Michael Jordan, ύστερα από 9χρονη καριέρα με τους Chicago Bulls, ανακοινώνει ότι σταματάει το μπάσκετ και ότι η απόφασή του δεν έχει σχέση με το θάνατο του πατέρα του το προηγούμενο καλοκαίρι (το πρώμα του βρέθηκε στις 13/8/1993). Ο Jordan οδήγησε τους Chicago Bulls στην κατάκτηση του πρωταθλήματος τα τρία τελευταία χρόνια ενώ όλες τις χρονιές αυτές ανακηρύχθηκε MVP των τελικών. Ακόμα, έχει κερδίσει τον τίτλο του MVP τρεις φορές στην κανονική περίοδο και έχει ανακηρυχθεί πρώτος σκόρερ σε καθένα από τα επτά τελευταία πρωταθλήματα. Ήταν μέλος της αρχικής πεντάδας σε όλες τις All-Star ομάδες των ΗΠΑ. Θα επιστρέψει τον Μάρτιο του 1995, φορώντας το Νο 45, και θα σταματήσει στις 13/1/1999. To 2000 μπαίνει στα διοικητικά των Washington Wizards κι ένα χρόνο αργότερα και στα αγωνιστικά. Θα αποσυρθεί οριστικά τον Απρίλιο του 2003.

6/10/1985
Η Ανατολικογερμανίδα Marita Koch κάνει παγκόσμιο ρεκόρ στα 400μ με 47.60 στην Καμπέρα της Αυστραλίας.

6/10/1956
Ο Bobby Charlton ντεμπουτάρει με την Manchester United εναντίον της Charlton Athletic στο Όλντ Τράφορντ και σημειώνει 2 γκολ. Από μεγάλη ποδοσφαιρική οικογένεια θα κάνει μεγάλη καριέρα με την United και την Eθνική Αγγλίας. Θα κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1966, 3 πρωταθλήματα 1957-1965-1967, ένα Κύπελλο το 1963 και ένα Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1968 στον τελικό του οποίου θα είναι αρχηγός και θα σημειώσει 2 γκολ στο 4-1 επί της Μπενφίκα. Το 1966 θα ανακηρυχθεί καλύτερος ποδοσφαιριστής σε Ευρώπη και Αγγλία. Στις 28/4/73 θα δώσει τον τελευταίο του αγώνα εναντίον της Chelsea στο Stamford Bridge και τον Ιούνιο του 1984 θα γίνει διευθυντής της Manchester United.

6/10/1955
Πρωτοεμφανίζεται στη Διεθνή Έκθεση του Παρισιού η περίφημη Citroen DS (deesse / θεά), για την οποία ο Roland Barthes αποφαίνεται ότι ''έπεσε από τον ουρανό'', και εξασφαλίζει από την πρώτη μέρα 12.000 παραγγελίες. Σύντομα θα ανακηρυχθεί επίσημη λιμουζίνα του προέδρου Charles de Gaulle.

6/10/1857
Διοργανώνεται το πρώτο τουρνουά σκακιού στη Νέα Υόρκη από το American Chess Congress.