Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2007

ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΠΟΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΛΙΚΑ...

Αυτή η πρόκριση δεν χάνεται με τίποτα! Η Εθνική ομάδα ήδη... προβάρει τις εμφανίσεις της για τα τελικά του Euro 2008, καθώς η νίκη της με 3-2 επί της Βοσνίας απόψε στο ΟΑΚΑ, σε συνδυασμό με την ισοπαλία των Τούρκων στη Μολδαβία έκανε το έργο των διεθνών μας ακόμα πιο εύκολο. Πλέον χρειάζονται τρεις βαθμοί για να «σφραγίσουμε» το εισιτήριο για τα τελικά της Αυστρίας κι Ελβετίας. Δηλαδή μια νίκη είτε επί της Τουρκίας (την Τετάρτη) είτε επί της Μάλτας (17/11) είτε στο φινάλε επί της Ουγγαρίας (21/11). Όπου να ‘ναι, αρκεί να είναι... τρίποντο! Γι’ αυτό επαναλαμβάνουμε ότι αυτή η πρόκριση δεν χάνεται με τίποτα...

Ο... βρώμικος «Χάρι»


Η ελληνική ομάδα είχε την τύχη να σκοράρει στην πρώτη καλά οργανωμένη επίθεση που επιχείρησε. Μόλις στο 10’, ο Αμανατίδης έκανε μια υπέροχη προσπάθεια από αριστερά αποφεύγοντας δύο παίκτες, η μπάλα με την συνδρομή του Κατσουράνη έφτασε στον Πατσατζόγλου που έβγαλε μια «γλυκιά» σέντρα από τα δεξιά για το κεφάλι του Χαριστέα. Αυτός με την (!) προσπάθεια του κατάφερε να σκοράρει, αφού στις δυο πρώτες η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην μεσολάβησε ο Κρούνιτς πάνω στην γραμμή.

Το 1-0 έδιωχνε το άγχος από τους παίκτες του Ρεχάγκελ που δεν είχαν, έτσι κι αλλιώς, να ανησυχούν για πολλά πράγματα. Οι Βόσνιοι έδειχναν ακίνδυνοι παίζοντας με μοναδικό προωθημένο τον Μουσλίμοβιτς ο οποίος απλά είχε δυο καλά μακρινά σουτ που εξουδετερώθηκαν σχετικά εύκολα από τον Νικοπολίδη στο 8’ και στο 30’. Ούτε όμως η Ελλάδα κατάφερε να βρει ρυθμό, το κέντρο δεν βοηθούσε την ανάπτυξη και έμειναν οι Αμανατίδης και Χαριστέας να δίνουν πνοή στην επίθεση με δικές τους πρωτοβουλίες.

Ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο κύλησε σε χαμηλό τέμπο δίχως να δημιουργούνται απειλητικές καταστάσεις για τους δύο γκολκίπερ. Πάντως, ο Γκέκας σπατάλησε μοναδική ευκαιρία να δώσει προβάδισμα δύο γκολ στην ελληνική ομάδα στο 39’ όταν νικήθηκε από τον Γκούσο σε τετ α τετ από αριστερά., ύστερα από έξοχο «σπάσιμο» της μπάλας από τον Αμανατίδη (ο πλέον διακριθείς παίκτης στο πρώτο μέρος). Νωρίτερα, στο 24’, ο Βόσνιος γκολκίπερ είχε σταματήσει και το δυνατό σουτ του Καραγκούνη ύστερα από ατομική προσπάθεια του μέσου του Παναθηναϊκού.

Πεντάλεπτο «φωτιά!»

Ο Μουτζούροβιτς δοκίμασε να ανακατέψει την τράπουλα στην επανάληψη βγάζοντας έναν μέσο (Βλάνταβιτς) και περνώντας στο ματς έναν επιθετικό (Ιμπίσεβιτς). Χρειάστηκε όμως μια στημένη φάση και μια εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Χργκόβιτς με το αριστερό από τα 20 μέτρα για να δει το σχέδιο του να παίρνει «σάρκα και οστά». Ο σκόρερ όμως ήταν και ο μοιραίος για τους Βόσνιους αφού δυο λεπτά αργότερα αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για αντιαθλητικό μαρκάρισμα πάνω στον Άγγελο Μπασινά.

Η ελληνική ομάδα δεν άργησε να... αποκαταστήσει την τάξη των πραγμάτων. Στο 57΄, ο Μπασινάς βρήκε με συστημένη μπαλιά τον Γκέκα στην περιοχή και αυτός πλάσαρε ιδανικά τον Γκούσο και έκανε το 2-1, μέσα σε αποθέωση. Από την στιγμή που η Ελλάδα κατάφερε να επανακτήσει σχεδόν άμεσα το προβάδισμα και με δεδομένο το αριθμητικό πλεονέκτημα, ήταν ηλίου φαεινότερο πως οι 3 βαθμοί δεν ήταν δυνατόν να μας ξεφύγουν.

Ο «Λύμπε» το τελειωτικό χτύπημα...

Λυμπερόπουλος και Γιαννακόπουλος πήραν θέση στο τερέν και η μεταξύ τους συνεργασία απέφερε το τρίτο γκολ για την ελληνική ομάδα. Ο παίκτης της Μπόλτον σέντραρε από αριστερά και ο «Λύμπε» με διπλή προσπάθεια έστειλε πρώτα την μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά σκόραρε με δυνατό αριστερό σουτ σε κενή εστία, στο 72’.

Τα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα αποδείχτηκαν διαδικαστικά καθώς οι Βόσνιοι είχαν να ανέβουν ένα «γολγοθά». Η ελληνική ομάδα θα μπορούσε να πετύχει και τέταρτο γκολ με την ψυχολογία στα ύψη αλλά το σκορ έκλεισαν οι φιλοξενούμενοι, με τον Ιβίσεβιτς να εκμεταλλεύεται στο έπακρο την στιγμιαία αδράνεια του Δέλλα.

Περισσότερο στενάχωρο αποδείχθηκε φυσικά το γεγονός πως Κατσουράνης και Πατσατζόγλου θα απουσιάσουν (λόγω καρτών) από την μάχη στο «Αλί Σάμι Γιεν» την Τετάρτη, όμως βάσει δεδομένων η Ελλάδα θα είναι το πρώτο φαβορί για την πρόκριση ακόμα και αν ηττηθεί εκεί.

ΣΚΟΡΕΡ: 10΄ Χαριστέας, 57΄ Γκέκας, 72΄ Λυμπερόπουλος - 54΄ Χργκόβιτς, 90΄+ Ιμπίσεβιτς
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γκρεγκόρζ Γκιλέφσκι (Πολωνία)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Χργκόβιτς
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κατσουράνης, Πατσατζόγλου - Ράχινιτς, Ναντάρεβιτς

Ελλάδα: Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου, Δέλλας, Κυργιάκος, Τοροσίδης, Κατσουράνης, Μπασινάς, Καραγκούνης, Χαριστέας (69’ Λυμπερόπουλος), Γκέκας (78’ Γκέκας), Αμανατίδης (71’ Γιαννακόπουλος).

Βοσνία: Γκούσο, Μπερμπέροβιτς, Μπάγιτς, Κρούνιτς, Μπλάτνιακ (63’ Μέρσιτς), Μουσλίμοβιτς, Μισίμοβιτς (82’ Σαλίχοβιτς), Ναντάρεβιτς, Χργκόβιτς, Βλάνταβιτς (46’ Ιμπίσεβιτς), Ράχινιτς.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕ ΤΑ ΔΩΡΑ...

Όλα δουλεύουν για την εθνική μας ομάδα των ανδρών...

Η Τουρκία, «σκόνταψε» σε ένα ματς που υπολόγιζε για «τρίποντο», απλοποιώντας ακόμη περισσότερο τα πράγματα για την Ελλάδα και μπαίνοντας η ίδια σε μπελάδες. Οι Τούρκοι, σε κακή μέρα, βρέθηκαν να χάνουν στη Μολδαβία, ισοφαρίζοντας τελικά σε 1-1 και παίρνοντας -τουλάχιστον- τον βαθμό της ισοπαλίας.

Οι γηπεδούχοι, ξεσήκωσαν το Κισινάου, «ανοίγοντας» το σκορ στο 11ο λεπτό με τον Φρούνζα. Οι Τούρκοι δεν το έβαλαν κάτω και... έσωσαν την πατρίδα με γκολ του Ουμίτ Καράν στο 63’.

Άλλη μία κακή εμφάνιση για την Τουρκία, που ουσιαστικά, ένα καλό ματς έχουν κάνει στα προκριματικά, αυτό στον Πειραιά... Η «γκέλα» τους σημαίνει πως περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας, δεν υφίσταται.

Τουρκία: Αρικάν, (17’ Ντεμιρέλ), Τσετίν, Γκοκχάν, Αουρέλιο, Εμρέ, Σελτσούκ (46’ Καράν), Τοπούζ, Τουράν (69’ Μετίν), Ουζουλμέζ, Σανλί, Ουνάλ.

ΚΑΝΤΕ ΜΑΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ....

Φιγουράροντας στην πρώτη θέση του 3ου προκριματικού ομίλου του Euro 2008 η Εθνική Ελλάδας σήμερα (21:30 MEGA) στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας τη Βοσνία. Έχοντας ήδη φάει το…γάιδαρο, οι διεθνείς καλούνται να μην…κολλήσουν στην ουρά παίρνοντας την πρόκριση για τα τελικά της Αυστρίας και της Ελβετίας.

Εξηγούμεθα:
Με νίκη απόψε επί της Βοσνίας, η πρωταθλήτρια Ευρώπης κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα για την πρόκριση. Αν η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ φτάσει τους 22 βαθμούς θα αποσπαστεί κατά 5 από την τρίτη του ομίλου Νορβηγία και θα ταξιδέψει καβάλα στο άλογο στην Τουρκία για το παιχνίδι της Τετάρτης. Όπως άλλωστε τόνισαν και οι διεθνείς αυτήν την εβδομάδα «οι 4 πόντοι στα παιχνίδια με Βοσνία και Τουρκία τσεκάρουν το εισιτήριο για την τελική φάση». Ο στόχος είναι ρεαλιστικός και σαφώς εφικτός.
Όλοι ετοιμοπόλεμοι!

Οι τελευταίες δύο προπονήσεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος έγιναν δίχως το παραμικρό πρόβλημα, κάτι που σημαίνει πως για το ματς κόντρα στους Βόσνιους ο Γερμανός εκλέκτορας μπορεί να υπολογίζει κανονικά στους Γκέκα και Χαριστέα, αλλά και στους Δέλλα, Τοροσίδη που αντιμετώπισαν μικροπροβλήματα στο ξεκίνημα της εβδομάδας.

Το σενάριο που θέλει τους δύο πρώτους να ξεκινούν στην σημερινή ενδεκάδα είναι και πολύ πιθανό, όμως δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να προφυλαχθεί τουλάχιστον ένας από αυτούς καθότι ακολουθεί το ματς με την Τουρκία.

Όπως όλα δείχνουν, ο Νικοπολίδης θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ο Πατσατζόγλου θα παίξει δεξιά στην άμυνα και ο Τοροσίδης αριστερά. Το κέντρο της άμυνας δεν αλλάζει και θα αποτελείται από τους Δέλλα, Κυριάκο. Στο κέντρο, η γνωστή τριάδα των Μπασινά, Καραγκούνη και Κατσουράνη. Ο Αμανατίδης θα κινείται από αριστερά στην επίθεση, ο Χαριστέας δεξιά και ο Φάνης Γκέκας στην κορυφή.

Θέση στην ενδεκάδα διεκδικεί και ο Παρασκευάς Άντζας, ο οποίος στην προπόνησης της Παρασκευής χρησιμοποιήθηκε ως αμυντικό χαφ, με τον Αμανατίδη να μένει εκτός και τον Καραγκούνη να προωθείται αριστερά της επίθεσης. Λιγότερες πιθανότητες έχουν Λυμπερόπουλος και Γιαννακόπουλος για το αρχικό σχήμα, από το οποίο θα απουσιάσουν φυσικά οι τιμωρημένοι Σεϊταρίδης και Σαμαράς. Ο Γερμανός έχει καταλήξει στο 4-3-3 και ανάλογα με την εξέλιξη του παιχνιδιού, πιθανότατα να τροποποιήσει τα πλάνα του.

Μόνο νίκες με Βοσνία

Η προϊστορία ευνοεί την Εθνική ομάδα. Σε τρεις επίσημους αγώνες η Ελλάδα έχει πετύχει ισάριθμες νίκες επί της Βοσνίας με συνολικό σκορ 8-0.

Γκιλέφσκι, ο άρχοντας του αγώνα

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Γκρέγκορτζ Γκιλέφσκι. Ο Πολωνός ρέφερι έχει σφυρίξει άλλη μία φορά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και αποδείχτηκε γούρικος. Ήταν το παιχνίδι με τη Βόρεια Ιρλανδία στο Μπέλφαστ, όταν η Εθνική μας είχε επικρατήσει με 2-0, χάρη σε δύο τέρματα του Άγγελου Χαριστέα.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ "ΓΟΛΓΟΘΑΣ"

Με βάση το πρόγραμμα, ο Γιώργος Δώνης και οι συνεργάτες του θα πρέπει να ετοιμάσουν τους παίκτες για ένα καυτό δίμηνο, με αγώνες σε τρία μέτωπα. Πρόκειται για έναν πραγματικό αγωνιστικό γολγοθά, τον οποίο θα υποχρεωθεί η ΑΕΛ ν' ανέβει με αφετηρία την 20η Οκτωβρίου, όταν θα ξαναρχίσει το πρωτάθλημα, μετά την διακοπή για τους δυο αγώνες της Εθνικής με Βοσνία και Τουρκία για τα προκριματικά του EURO 2008.

Οι διαδοχικοί αγώνες σε πρωτάθλημα και ΟΥΕΦΑ ξεκινούν στις 20 Οκτωβρίου, όταν οι "βυσσινί" θα αντιμετωπίσουν στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας την αήττητη και πρωτοπόρο ΑΕΚ. Πέντε μέρες αργότερα, η ΑΕΛ κάνει πρεμιέρα στους ομίλους του ΟΥΕΦΑ, και θα ταξιδέψει στην Αγγλία, όπου θα αντιμετωπίσει στο "Γκούντισον Πάρκ" την Έβερτον. Χωρίς να πάρει ανάσα η λαρισινή ομάδα πηγαίνει στις 28 του μήνα στην Αθήνα για να παίξει με τον Πανιώνιο, ενώ την τελευταία ημέρα του μήνα οι "βυσσινί" θα διεκδικήσουν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, μιας και θα αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, για το Σούπερ Καπ.

Ακολουθεί στις 4 Νοεμβρίου ο εντός έδρας αγώνας με την Ξάνθη και τέσσερις μέρες αργότερα οι Κυπελλούχοι Ελλάδος θα φιλοξενήσουν στο Πανθεσσαλικό τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Πριν καλά καλά η λαρισινή ομάδα επιστρέψει στην Ελλάδα, ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη για τον αγώνα με τον Ηρακλή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ακολουθεί ένα 10ήμερο ανασύνταξης, όπου το συγκρότημα του Γιώργου Δώνη θα έχει την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί την διακοπή του πρωταθλήματος λόγω του αγώνα της Εθνικής μας ομάδας και να πάρει πολύτιμες ανάσες για τον δύσκολο τελευταίο μήνα της χρονιάς.

Με την επανέναρξη της Σούπερ Λίγκας για τους "βυσσινί" υπάρχει το ντέρμπι του Αλκαζάρ με τον Παναθηναϊκό, πριν δώσουν στις 29 του μήνα το δεύτερο εκτός έδρας παιχνίδι για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ, με την Αλκμάαρ στην Ολλανδία. Μόλις τρεις μέρες αργότερα οι παίκτες της ΑΕΛ θα αντιμετωπίσουν τον ΟΦΗ στο Παγκρήτιο και στις 6 Δεκεμβρίου θα κάνουν το ρεπό τους για την φάση των ομίλων, και στο ...καπάκι υποδέχονται τον Αρη.

Στις 16 Δεκεμβρίου η ΑΕΛ θα αντιμετωπίσει στη Θεσσαλονίκη την Καλαμαριά, ενώ τέσσερις μέρες αργότερα θα διασταυρώσει τα ξίφη της με την Νυρεμβέργη στο Πανθεσσαλικό, την τελευταία αγωνιστική των ομίλων. Τέλος, δυο μέρες πριν τα Χριστούγεννα το συγκρότημα του Γιώργου Δώνη θα υποδεχτεί στο Αλκαζάρ τον Ολυμπιακό, κλείνοντας έναν μακρύ κύκλο συνεχών αγώνων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ΑΕΛ:

20/10: ΑΕΚ -ΑΕΛ
25/10: Έβερτον - ΑΕΛ
28/10: Πανιώνιος - ΑΕΛ
31/10: Ολυμπιακός - ΑΕΛ
04/11: ΑΕΛ - Ξάνθη
08/11: ΑΕΛ - Ζενίτ
11/11: Ηρακλής - ΑΕΛ
25/11: ΑΕΛ - Παναθηναϊκός
29/11: Αλκμάαρ - ΑΕΛ
02/12: ΟΦΗ - ΑΕΛ
09/12: ΑΕΛ - Άρης
16/12: Καλαμαριά - ΑΕΛ
20/12: ΑΕΛ - Νυρεμβέργη
23/12: ΑΕΛ - Ολυμπιακός

Πηγή: the "match"

ΦΙΛΙΚΟ ΓΙΑ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ....

Με αφορμή τη διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω των προκριματικών για το Euro 2008, ο Γιώργος Δώνης «έκλεισε» φιλικό αγώνα με την Εθνική Νέων την Κυριακή (14/10, 19:30) στο «Αλκαζάρ, προκειμένου να διατηρήσει τους παίκτες του ετοιμοπόλεμους εν όψει της επανέναρξης.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι αναμένεται να κάνει αρκετές δοκιμές και θα είναι σίγουρα μια καλή ευκαιρία γι’ αυτόν να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα. Άλλωστε, το πρόγραμμα που ακολουθεί για τους «βυσσινί» μόνο εύκολο δεν είναι, καθώς θα έχουν την προσοχή τους σε... διπλό ταμπλό. Τόσο στις εγχώριες, όσο και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!..

Ο Γιώργος Δώνης επέλεξε για τον αυριανό αγώνα 15 ποδοσφαιριστές, στους οποίους περιλαμβάνονται και δύο παίκτες από την ομάδα Νέων της ΑΕΛ, ο Θεόφιλος Ραχωβίτης και ο Αποστόλης Πολύζος. Η αποστολή της Λάρισας για το συγκεκριμένο παιχνίδι απαρτίζεται από τους: Χριστόπουλος, Μακρής, Ραχωβίτης, Πολύζος, Μπουκουβάλας, Βενετίδης, Βενέτης, Ιγκλέσιας, Λαμπρόπουλος, Βεργώνης, Μπαχράμης, Μουνιόθ, Κόζλεϊ, Μάγγος και Πούτας.

Να επισημάνουμε ότι για τον αυριανό αγώνα δεν ισχύουν οι κάρτες διαρκείας (αφού διοργανώτρια του φιλικού αγώνα είναι η ΕΠΣΛ κι όχι η ΠΑΕ ΑΕΛ), ενώ οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι εξής:

Θύρα 1 και 5: 10 ευρώ
Θύρα 2, 3,4: 20 ευρώ
Θύρα 10: 15 ευρώ.

Οι θύρες θα ανοίξουν στις 18:00 και τα εισιτήρια θα πωλούνται ως εξής:

- Από το ταμεία της θύρας 1 για τις θύρες 1,2,3,4.
- Από το ταμείο της θύρα 10 για την θύρα 10.
- Από το κεντρικό ταμείο δίπλα από την μπουτίκ (στο γήπεδο) για όλες τις θύρες.

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ...

Το πρόβλημα της επιθετικής δυστοκίας της ΑΕΛ που παρουσιάστηκε στα φιλικά του καλοκαιριού φαίνεται να λύνεται με τον καλύτερο τρόπο, αφού εκτός από τον Ιμπραϊμα Μπακαγιόκο, άρχισε να βλέπει δίχτυα και ο Φακούντο Πάρα που ανεβαίνει διαρκώς, ενώ υπάρχει πάντα ο υπολογίσιμος Γιόζεφ Κόζλεϊ. Δικαιολογημένα λοιπόν ο Γιώργος Δώνης αισθάνεται ικανοποίηση ποντάροντας πολλά στη "δύναμη πυρός" της ομάδας του.

Αναμφισβήτητα το θέμα της περσινής αγωνιστικής περιόδου ήταν η δυστοκία των επιθετικών της ΑΕΛ κι αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στην ανάδειξη του πρώτου σκόρερ της ομάδας, που ήταν ο Άγγελος Διγκόζης με 6 τέρματα, που προήλθαν όλα από ισάριθμες εκτελέσεις πέναλτι.

Την μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού ο τεχνικός Γιώργος Δώνης είχε ως πρώτη προτεραιότητα την απόκτηση ικανότατου επιθετικού, που θα έδινε λύση στο σκοράρισμα. Οι ιθύνοντες της Λαρισινής ομάδας σε συνεργασία με την τεχνική ηγεσία ασχολήθηκαν με αρκετές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών εγνωσμένης αξίας, ωστόσο δεν ήταν εύκολογια πολλούς λόγους (όχι οικονομικούς) να πειστούν και να έρθουν στην ΑΕΛ. Στα τέλη Ιουλίου οι "βυσσινί" απέκτησαν τον Αργεντινό περιφερειακό επιθετικό Φακούντο Πάρα με τη μορφή δανεισμού από την Τσακαρίτα κι απέμεινε μόνο ο σέντερ φορ για να ολοκληρωθεί το ρόστερ.

Τελικά μετά από αρκετές διαπραγματεύσεις η ΑΕΛ κατάφερε να αποκτήσει τον Ιβοριανό επιθετικό Ιμπραϊμα Μπαγαγιόκο να έρθει στην Ελλάδα και να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους Κυπελλούχους Ελλάδας για τρία χρόνια. Μια σπουδαία μεταγραφή για την Λαρισινή ομάδα, καθώς ο Μπακαγιόκο είναι παίκτης με τεράστια εμπειρία και πλούσια καριέρα.

Μάλιστα ο ενθουσιασμός των φιλάθλων από την ολοκλήρωση της μεταγραφής ήταν μεγάλος και στην πρώτη προπόνηση του Ιβοριανού με την φανέλα της ΑΕΛ, συγκεντρώθηκαν στα Δέντρα εκατοντάδες άτομα, προκειμένου να τον αποθεώσουν. Ο Μπακαγιόκο με το καλημέρα έδειξε πως είναι ο παίκτης που έλειπε από τους "βυσσινί", καθώς κάνει πολλές δουλειές στον αγωνιστικό χώρο και καλύτερα απ' όλες, το να σκοράρει. Παράλληλα ανοίγει διαδρόμους και στους υπόλοιπους συμπαίκτες του, δίνοντάς τους την ευκαιρία να χριστούν σκόρερ.

Στα μέχρι τώρα παιχνίδια ο Μπακαγιόκο αποτελεί το βαρύ πυροβολικό της Λαρισινής ομάδας, ενώ άρχισε και ο Αργεντινός Φακούντο Πάρα να βρίσκει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα (έχει δύο στα δύο), γεγονός που γεμίζει με ικανοποίηση τον τεχνικό της ΑΕΛ για τις επιλογές του, καθώς βλέπει πως όλα κυλούν σύμφωνα με τον σχεδιασμό του. Την ίδια ώρα ο ανταγωνισμός που υπάρχει για μια θέση στην επιθετική γραμμή, κάνει καλό και στους υπόλοιπους επιθετικούς, με τον Σλοβάκο Γιόζεφ Κόζλεϊ, να αποτελεί μια σίγουρη λύση.

Πηγή: the "match"

ΜΙΣΙΜΟΒΙΤΣ: "ΙΚΑΝΗ ΓΙΑ ΟΛΑ...'

Οι αντίπαλοι της ΑΕΛ στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ έχουν αναγνώσει λεπτομερώς το μήνυμα του αποκλεισμού της Μπλάκμπερν και η ΑΕΛ δυστυχώς δεν θα υποτιμηθεί στην φάση των ομίλων.

Ενδεικτικά τα λεγόμενα του Βόσνιου Ζβέζνταν Μισίμοβιτς της Νυρεμβέργης (...θα βρεθεί απόψε το βράδυ αντίπαλος της Εθνικής μας ομάδας), που θεωρεί ότι η ΑΕΛ είναι ικανή να κάνει ζημιές στον όμιλό τους.

Όπως επισημαίνει το "δεκάρι" της Εθνικής Βοσνίας κι ένας εκ των ακρογωνιαίων λίθων μαζί με τον Φάνη Γκέκα της περσινής σωτηρίας της Μπόχουμ στην Μπουντεσλίγκα "σε αυτόν τον όμιλο όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους... Ακόμη και η ΑΕλ από την στιγμή που νίκησε την Μπλάκμπερν. Πέταξε έξω έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο Από κει και πέρα η Ζενίτ είναι πολύ καλή ομάδα και πρωτοπόρος στη Ρωσία. Η Αλκμάαρ παίζει καλό ποδόσφαιρο και είναι μεταξύ των κορυφαίων ολλανδικών ομάδων τα τελευταία χρόνια και η Έβερτον είναι ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ...".

Σε ό,τι αφορά την ΑΕΛ: "το μόνο που γνωρίζω είναι ότι κάποτε έπαιζε εκεί ο Φάνης (σ.σ. Ο Γκέκας από το 1998 έως το 2001 σε επίπεδο Β' Εθνικής). Δεν ξέρω κάποιον παίκτη από το τωρινό ρόστερ. Πάντως, είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για το ματς με την ΑΕΛ που είναι το τελευταίο στον όμιλο τον Δεκέμβριο".

ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ....

Αποθεραπεία περιελάμβανε χθες το πρόγραμμα για όσους παίκτες αγωνίστηκαν στο Κύπελλο εναντίον της Ηλιούπολης. Οι υπόλοιποι γυμνάστηκαν κανονικά, με εξαίρεση τον Νταμπίζα, ο οποίος απείχε από την προπόνηση προκειμένου να ξεκουραστεί και τον Γκαλίτσιο, ο οποίος έμεινε στην Αθήνα για να ενσωματωθεί στην Εθνική Ελπίδων.

Παίκτες και τεχνικό επιτελείο θα προσπαθήσουν να ξεκουραστούν σωματικά και ψυχολογικά, μιας και από τις 20 του μήνα, οπότε και διεξάγεται ο αγώνας με την ΑΕΚ, αρχίζει ο "Γολγοθάς" με δυο δύσκολους αγώνας κάθε εβδομάδα.

Αύριο στις 19:00 η ΑΕΛ θα αντιμετωπίσει στο Αλκαζάρ την Εθνική Νέων κι ο Γιώργος Δώνης θα έχει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει παίκτες με ελάχιστο χρόνο συμμετοχής στα μέχρι τώρα επίσημα παιχνίδια της ομάδας.

ΠΑΜΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ;;;

Δείτε όλα τα σημερινά αθλητικά πρωτοσέλιδα μόνο μ' ένα κλικ:

ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

16:00 ET3: ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Β Εθνικής (Ζ)
17:00 SS1: ΣΚΩΤΙΑ - ΟΥΚΡΑΝΙΑ Προκριματικά Euro 2008 (Z)
18:00 EUROSPORT: ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2008 Νησιά Φερόε - Γαλλία (Ζ)
19:00 ΝΕΤ: ΑΓΓΛΙΑ - ΕΣΘΟΝΙΑ Προκριματικά Euro 2008 (M)
19:00 ΣΠΟΡ+: ΑΕΚ – ΕΑΠ A1 Bόλεϊ Ανδρών (Ζ)
20:45 ET3: ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ Πρωτάθλημα Βόλεϊ (Ζ)
21:00 SS1: ΔΑΝΙΑ - ΙΣΠΑΝΙΑ Προκριματικά Euro 2008 (Z)
21:00 ΣΠΟΡ+: ΚΥΠΡΟΣ – ΟΥΑΛΙΑ Προκριματικά Euro 2008 (M)
21:30 MEGA: ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΣΝΙΑ Προκριματικά Euro 2008 (Z)
22:00 SS2: ΦΛΟΥΜΙΝΕΝΣΕ - ΣΑΟ ΠΑΟΥΛΟ Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Βραζιλίας (Ζ)
23:00 ΣΠΟΡ+: ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ: ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΕΣΤΟΥΝΤΙΑΝΤΕΣ (Z)
23:30 ΝΕΤ: ΙΡΛΑΝΔΙΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ Προκριματικά Euro 2008 (Z)
03:30 ET1: ΠΑΟ-ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ Φιλικός Αγώνας (Ζ)

ΣΠΟΡ+

12:00 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΛΑΤΣΙΟ Champions League (E)
14:00 ΣΠΟΡ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
14:30 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ (E)
16:00 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΙΠΠΑΣΙΑΣ (Z)
19:00 ΑΕΚ – ΕΑΠ A1 Bόλεϊ Ανδρών (Ζ)
21:00 ΚΥΠΡΟΣ – ΟΥΑΛΙΑ Προκριματικά Euro 2008 (M)
23:00 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ: ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΕΣΤΟΥΝΤΙΑΝΤΕΣ (Z)
01:00 WRC
01:30 ΤΙΜΠΕΡΓΟΥΛΦΣ – ΣΕΛΤΙΚΣ ΝΒΑ EUROPE LIVE (E)
03:30 TΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ – ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ ΝΒΑ EUROPE LIVE (E)

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

12:00 ΣΚΑΙ: ΓΚΟΛ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ
13:00 ALTER: ΤΖΑΚ ΠΟΤ ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ
14:00 ANT1: ΣΟΥΠΕΡ ΣΑΒΒΑΤΟ
15:00 ET1: Η ΚΕΡΚΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
21:00 MEGA: ΠΑΜΕ EURO
23:30 MEGA: ΠΑΜΕ EURO
23:50 ET1: ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΑΛΙ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...

3/10/2001 Εγκαινιάζεται το Ολυμπιακό Στάδιο Αττατούρκ στην Κωνσταντινούπολη, χωρητικότητας 80.000 θέσεων

13/10/1992 Αεροπλάνο της Air France κάνει τον γύρο του κόσμου σε χρόνο ρεκόρ 33 ωρών και 1 λεπτού για επιβατική πτήση

13/10/1982 Η ΔΟΕ επιστρέφει στον Jim Thorpe τα 2 χρυσά μετάλλια από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1912 που του είχαν αφαιρεθεί επειδή έπαιζε επαγγελματικό μπέιζμπολ

13/10/1976 Ο ΣΕΓΑΣ καθιερώνει το χάντμπολ ως επίσημο άθλημα

13/10/1968 Ολυμπιακός, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός καλούν τους οπαδούς τους να παρακολουθήσουν τον αγώνα Ολυμπιακός- ΑΕΚ στο Στάδιο Καραϊσκάκη που γίνεται για την ενίσχυση του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Αριστείδη Παπάζογλου

13/10/1954 Ο Βρετανός Chris Chataway σπάει κατά 9 δευτερόλεπτα το παγκόσμιο ρεκόρ του Ρώσου Vladimir Kuts στα 5000μ με 13:51.6 στο Λονδίνο

13/10/1894 Η Everton κερδίζει τη Liverpool με 3-0 στο πρώτο ντέρμπι του Merseyside στο Goodison Park