Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2007

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ...

Το πρόβλημα της επιθετικής δυστοκίας της ΑΕΛ που παρουσιάστηκε στα φιλικά του καλοκαιριού φαίνεται να λύνεται με τον καλύτερο τρόπο, αφού εκτός από τον Ιμπραϊμα Μπακαγιόκο, άρχισε να βλέπει δίχτυα και ο Φακούντο Πάρα που ανεβαίνει διαρκώς, ενώ υπάρχει πάντα ο υπολογίσιμος Γιόζεφ Κόζλεϊ. Δικαιολογημένα λοιπόν ο Γιώργος Δώνης αισθάνεται ικανοποίηση ποντάροντας πολλά στη "δύναμη πυρός" της ομάδας του.

Αναμφισβήτητα το θέμα της περσινής αγωνιστικής περιόδου ήταν η δυστοκία των επιθετικών της ΑΕΛ κι αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στην ανάδειξη του πρώτου σκόρερ της ομάδας, που ήταν ο Άγγελος Διγκόζης με 6 τέρματα, που προήλθαν όλα από ισάριθμες εκτελέσεις πέναλτι.

Την μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού ο τεχνικός Γιώργος Δώνης είχε ως πρώτη προτεραιότητα την απόκτηση ικανότατου επιθετικού, που θα έδινε λύση στο σκοράρισμα. Οι ιθύνοντες της Λαρισινής ομάδας σε συνεργασία με την τεχνική ηγεσία ασχολήθηκαν με αρκετές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών εγνωσμένης αξίας, ωστόσο δεν ήταν εύκολογια πολλούς λόγους (όχι οικονομικούς) να πειστούν και να έρθουν στην ΑΕΛ. Στα τέλη Ιουλίου οι "βυσσινί" απέκτησαν τον Αργεντινό περιφερειακό επιθετικό Φακούντο Πάρα με τη μορφή δανεισμού από την Τσακαρίτα κι απέμεινε μόνο ο σέντερ φορ για να ολοκληρωθεί το ρόστερ.

Τελικά μετά από αρκετές διαπραγματεύσεις η ΑΕΛ κατάφερε να αποκτήσει τον Ιβοριανό επιθετικό Ιμπραϊμα Μπαγαγιόκο να έρθει στην Ελλάδα και να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους Κυπελλούχους Ελλάδας για τρία χρόνια. Μια σπουδαία μεταγραφή για την Λαρισινή ομάδα, καθώς ο Μπακαγιόκο είναι παίκτης με τεράστια εμπειρία και πλούσια καριέρα.

Μάλιστα ο ενθουσιασμός των φιλάθλων από την ολοκλήρωση της μεταγραφής ήταν μεγάλος και στην πρώτη προπόνηση του Ιβοριανού με την φανέλα της ΑΕΛ, συγκεντρώθηκαν στα Δέντρα εκατοντάδες άτομα, προκειμένου να τον αποθεώσουν. Ο Μπακαγιόκο με το καλημέρα έδειξε πως είναι ο παίκτης που έλειπε από τους "βυσσινί", καθώς κάνει πολλές δουλειές στον αγωνιστικό χώρο και καλύτερα απ' όλες, το να σκοράρει. Παράλληλα ανοίγει διαδρόμους και στους υπόλοιπους συμπαίκτες του, δίνοντάς τους την ευκαιρία να χριστούν σκόρερ.

Στα μέχρι τώρα παιχνίδια ο Μπακαγιόκο αποτελεί το βαρύ πυροβολικό της Λαρισινής ομάδας, ενώ άρχισε και ο Αργεντινός Φακούντο Πάρα να βρίσκει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα (έχει δύο στα δύο), γεγονός που γεμίζει με ικανοποίηση τον τεχνικό της ΑΕΛ για τις επιλογές του, καθώς βλέπει πως όλα κυλούν σύμφωνα με τον σχεδιασμό του. Την ίδια ώρα ο ανταγωνισμός που υπάρχει για μια θέση στην επιθετική γραμμή, κάνει καλό και στους υπόλοιπους επιθετικούς, με τον Σλοβάκο Γιόζεφ Κόζλεϊ, να αποτελεί μια σίγουρη λύση.

Πηγή: the "match"

Δεν υπάρχουν σχόλια: