Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2007

ΜΟΝΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΞΑΠΟΣΤΑΙΝΕΙ...

Η Εθνική ομάδα έχασε 78-69 από την Λιθουανία, στον μικρό τελικό του Ευρωμπάσκετ και κατέκτησε την 4η θέση στη διοργάνωση. Εκτός από το χάλκινο μετάλλιο, η απερχόμενη πρωταθλήτρια Ευρώπης δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την απευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου (θα χρειαστεί να συμμετάσχει σε προολυμπιακό τουρνουά). Αυτός ήταν ο 6ος μικρός τελικός (τα τελευταία 14 χρόνια) σε μεγάλη διοργάνωση, στον οποίο η Ελλάδα δεν καταφέρνει να νικήσει.

Με πρωταγωνιστή τον Κζιστόφ Λαβρίνοβιτς, η Λιθουανία προηγήθηκε 7-2 στην αρχή του αγώνα. Η Ελλάδα εμφάνισε και πάλι τα προβλήματα στην επίθεση που έχει δείξει στη διοργάνωση, όμως ο Νίκος Ζήσης ήταν σε πολύ καλή μέρα (9 πόντοι) και σε συνδυασμό με την καλή άμυνα και τα κλεψίματα, έδωσε στην Εθνική τη δυνατότητα να «επιστρέψει» από το -8 (6-14) και να κλείσει την περίοδο στο -1 (19-20). Οι Λιθουανοί κυριάρχησαν στα ριμπάουντ αλλά έκαναν περισσότερα λάθη ενώ είχαν και τον Γιασικεβίτσιους εμφανώς επηρεασμένο από τον τραυματισμό του.

Βρίσκοντας ευστοχία από τα 6,25μ. η Εθνική προηγήθηκε 29-26 στο 24’, ωστόσο ένα αντιαθλητικό φάουλ του Ντικούδη και μια τεχνική ποινή στον Παπαδόπουλο άλλαξε την εικόνα. Οι Λιθουανοί έτρεξαν επιμέρους σκορ 13-1 και βρέθηκαν στο +9 με τρίποντο του Κλέιζα (39-30). Η Ελλάδα είχε 3/12 τρίποντα και έτσι στο ημίχρονο υπολείπονταν 7 πόντους των Λιθουανών (34-41).

Η τρίτη περίοδος κύλησε στον ίδιο ρυθμό. Με εξαίρεση τον εκπληκτικό Ζήση (πέτυχε άλλους 7 πόντους) και τον Βασιλόπουλο, η Εθνική δεν είχε επιθετικές λύσεις απέναντι στους Λιθουανούς, οι οποίοι επιστράτευσαν κατά διαστήματα και τη ζώνη. Από την πλευρά τους, οι αντίπαλοί μας καθοδηγήθηκαν από τον Κλέιζα και τον Κζ. Λαβρίνοβιτς και παρόλο που είδαν τη διαφορά να μειώνεται και στους 3 πόντους (41-44), βρέθηκαν στο +11 (58-49) στο 27’. Δύο σερί τρίποντα από Ζήση και Βασιλόπουλο μείωσαν τη διαφορά στους 5, αλλά με γκολ-φάουλ του Κζιστόφ Λαβρίνοβιτς η Λιθουανία προηγήθηκε 62-54 στο 30’.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι διεθνείς έκαναν την προσπάθεια να διεκδικήσουν τη νίκη, όμως η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Η ελληνική αστοχία παρέμενε, την ώρα που οι Λιθουανοί συνέχισαν να είναι αποτελεσματικοί από τα 6,25μ. Η Εθνική μείωσε στους 6 (58-64), ωστόσο δύο τρίποντα των Γιασάιτις και Σισκάουσκας ανέβασαν τη διαφορά στο +12 (70-58). Ο «Σίσκα» ήταν ασταμάτητος, πέτυχε άλλους 5 πόντους (με νέο τρίποντο) οδηγώντας εκ του ασφαλούς τη Λιθουανία στη νίκη με 78-69, καθώς στο τελευταίο τρίποντο, η ελληνική αντεπίθεση (5 σερί πόντοι του Ντικούδη με βολές) δεν έφερε αποτέλεσμα.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 34-41, 54-62, 69-78.

ΕΛΛΑΔΑ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 8, Τσαρτσαρής 7, Ντικούδης 10, Βασιλόπουλος 8, Διαμαντίδης 7, Ζήσης 23, Χατζηβρέττας, Σπανούλης 2, Μπουρούσης, Κακιούζης, Παπαδόπουλος, Πελεκάνος.

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (Ραμούνας Μπουτάουτας): Γιασικεβίτσιους 11, Σονγκάιλα 2, Κ. Λαβρινόβιτς 19, Κλέιζα 13, Καουκένας 5, Γκούστας, Μασιούλις 3, Γιασάιτις 6, Σισκάουσκας, Ν. Λαβρίνοβιτς 6, Γιαβτόκας, Σισκάουσκας 13.

ΜΑΡΚ ΧΙΟΥΖ: ΠΑΜΕ ΣΤΟ "ΑΓΝΩΣΤΟ"

Μετά την λήξη του αγώνα με την Τσέλσι, ο Μαρκ Χιούζ, ο τεχνικός ηγέτης της Μπλάκμπερν δήλωσε ότι δεν γνωρίζουν πολλά πράγματα για τους «βυσσινί» και πως είναι απαραίτητο οι παίκτες του να σκοράρουν στον πρώτο αγώνα:

Αναλυτικά:

«Δεν είναι η ιδανικότερη κατάσταση διότι δεν γνωρίζουμε πολλά για τον αντίπαλο μας. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε να καταλάβουν οι παίκτες μας για την δυναμική της Λάρισας. Όταν όμως δεν έχουμε ένα δείγμα γραφής τριών-τεσσάρων αγώνων δεν είναι εύκολο να βγάλουμε συμπεράσματα. Αν παίξουμε καλά με την αυτοπεποίθηση που έχουμε εσχάτως θα προκριθούμε.Πρέπει όμως να σκοράρουμε εκτός έδρας».

ΔΩΝΗΣ: ΦΑΒΟΡΙ Η ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ

Την αντίπαλο της ΑΕΛ στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου UEFA, Μπλάκπερν, κατασκόπευσε το Σάββατο ο Γιώργος Δώνης. Ο τεχνικός των "βυσσινί" επιθυμώντας να έχει μια πιο σφαιρική και ολοκληρωμένη άποψη για τα δυναμικό των Άγγλων ταξίδεψε στο Λονδίνο και παρακολούθησε την αναμέτρηση με τη Τσέλσι, η οποία έληξε χωρίς τέρματα-ακυρώθηκε κανονικό γκολ των γηπεδούχων.

Αυτό όμως που ενδιέφερε τον 37χρονο προπονητή ήταν η Μπλάκμπερν και όχι ο διαιτητής. Από όσα είδε ο Δώνης, κατέληξε στο συμπέρασμα πως η αγγλική ομάδα, στα εκτός έδρας ματς, κινείται περισσότερο για την εξασφάλιση του μηδέν στα μετόπισθεν (με τον Φρίντελ φύλακα-άγγελο) και προσπαθεί με αντεπιθέσεις να πάρει κάτι καλό. Ανάλογα δεν αποκλείεται να παίξει στο Πανθεσσαλικό, οπότε η ΑΕΛ θα πρέπει να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που θα τις παρουσιαστούν.

Σε δηλώσεις του στον αγγλικό τύπο ανέφερε:«Είμαι ευτυχής που θα αντιμετωπίσω ένα σύλλογο που με βοήθησε σημαντικά στην καριέρα μου τόσο ως παίκτη όσο και ως προπονητή. Περιμένω με αγωνία τον πρώτο αγώνα, ωστόσο γνωρίζω ότι η Μπλάκμπερν είναι μία από τις κορυφαίες ομάδες της Πρέμιερσιπ και ως εκ τούτου οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος μας. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, η Λάρισα είναι μία ανερχόμενη ομάδα».

Βέβαια το ταξίδι του Δώνη στο Λονδίνο δεν διήρκησε πολύ. Την Κυριακή ο νεαρός τεχνικός άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, ενώ το απόγευμα προπόνησε κανονικά τους ποδοσφαιριστές, καθώς χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει. Μάλιστα η αποστολή της θεσσαλικής ομάδας θα αποσυρθεί από την Τρίτη σε ξενοδοχείο της Πορταριάς προκειμένου οι ποδοσφαιριστές να αποφορτιστούν από ενδεχόμενη πίεση.

ΜΠΑΧΡΑΜΗΣ: "ΕΙΜΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ"

Μιλώντας στην εφημερίδα «SportDay» ο Παναγιώτης Μπαχράμης εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη πορεία της Λάρισας στο φετινό πρωτάθλημα. Επίσης αναφέρθηκε και στην κλήρωση με την Μπλάκμπερν για το Κύπελλο UEFA τονίζοντας ότι αν οι Θεσσαλοί κρατήσουν το μηδέν στο πρώτο παιχνίδι και πάρουν τη νίκη θα είναι ένα ιδανικό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του άσου των Κυπελλούχων Ελλάδας

Συνήθως είσαι μετρημένος, αλλά τώρα σε βλέπω πολύ αισιόδοξο, γιατί;

«Ζω μέσα σε αυτή την οικογένεια και αυτό εισπράττω από τις προπονήσεις και τους μέχρι στιγμής αγώνες. Τολμώ να πω ότι η Λάρισα θα είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, κάτι που θα φανεί στο γήπεδο.

Κάναμε μεταγραφές ουσίας, έχουν έρθει ποιοτικοί ποδοσφαιριστές σε άμυνα, μεσαία γραμμή, ενώ στην επίθεση με την προσθήκη του μεγάλου ονόματος, του Μπακαγιόκο, θα έχουμε λύσεις. Υπολογίζω να τερματίσουμε στην πρώτη εξάδα και από εκεί και ύστερα βλέπουμε».

Η πρεμιέρα, πάντως, αν μη τι άλλο, ήταν ενθαρρυντική για την ΑΕΛ. Δεν νομίζω να διαφωνείς;

«Λογικό είναι. Ξεκίνημα με τρίποντο, σε μια δύσκολη έδρα, είναι ό,τι καλύτερο. Βέβαια, η εμφάνισή μας δεν ήταν η καλύτερη, αλλά σημασία έχει το αποτέλεσμα. Τα καταφέραμε κόντρα σε έναν αντίπαλο που ως νεοφώτιστος αντιμετώπιζε το ματς αυτό με διαφορετικό μάτι. Πάντως, για να είμαι ειλικρινής, περίμενα πολύ πιο δυνατό τον Αστέρα. Δεν ξέρω τι συνέβη. Ίσως να επηρεάστηκαν όλοι από τις καταστροφικές πυρκαγιές, που έπληξαν την περιοχή».

Το παιχνίδια με την Μπλάκμπερν είναι μια πρόκληση για σας ;

«Δεν χρειάζεται να το ρωτάς. Και βέβαια είναι πολύ σημαντικά παιχνίδια απέναντι σε μια πολύ δύσκολη αντίπαλο, αλλά έχουμε τις φιλοδοξίες μας και πίστη για κάτι θετικό. Το φαβορί, βέβαια, είναι η Μπλάκμπερν και γι' αυτό ευχόμαστε να μας υποτιμήσει».

Ποιο αποτέλεσμα θεωρείς θετικό για τον πρώτο αγώνα που θα γίνει στο Πανθεσσαλικό ;

«Αν δεν δεχθούμε γκολ, θα είμαι ικανοποιημένος. Ακόμα και το 0 - 0 είναι ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά νίκη δίχως να δεχθούμε γκολ, θα είναι ό,τι πιο ιδανικό. Οι Άγγλοι από τη μέση και μπροστά είναι σούπερ. Τους έχω παρακολουθήσει αρκετές φορές από την τηλεόραση και έχω βγάλει τα συμπεράσματά μου.

Είναι ομάδα, με όλη τη σημασία της λέξης. Στα άκρα Πέτερσον και Μπέντλεϊ είναι εξαιρετικοί και δημιουργούν ρήγματα, ενώ στη γραμμή κρούσης Σάντα Κρούζ και Μακάρθι ή Ρόμπερτς προκαλούν "πονοκέφαλο" σε κάθε άμυνα».

Δεν έχει αδυναμίες αυτή η ομάδα;

«Κοίταξε, παίζουν διαφορετικό ποδόσφαιρο, θα έλεγα ότι είναι μια κλασική αγγλική ομάδα, με μέτρια αμυντική γραμμή. Αυτό μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε. Διαθέτει δύο αργά στόπερ, τα οποία κοιτάζουν μόνο πώς θα σταματήσουν την μπάλα και τίποτα άλλο».

Το Πανθεσσαλικό είναι έδρα;

«Όχι και είναι ντεζαβαντάζ για μας. Μακάρι να παίζαμε στο Αλκαζάρ, γιατί εκεί θα είχαμε περισσότερες πιθανότητες για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Τι πρέπει να προσέξει η Λάρισα, για να φθάσει στο θετικό αποτέλεσμα, στο πρώτο παιχνίδι;

«Κυρίως να μην παρασυρθεί στον ρυθμό των Άγγλων. Αντίθετα, θα πρέπει η ομάδα να προσπαθήσει να επιβάλει τον δικό της ρυθμό».

Θα σταθώ σε κάτι που είπες, όταν ξεκινήσαμε την κουβέντα μας. Μίλησες για την τελευταία ευκαιρία που δίνεις στον εαυτό σου. Έχω μια απορία, Παναγιώτη. Δεν είναι νωρίς, Παναγιώτη, για να τα παρατήσεις, τη στιγμή που δεν έχεις συμπληρώσει τα 31 σου;

«Ναι, και δεν χρειάζεται μεγάλη ανάλυση. Ο απλός θεατής, ο φίλαθλος, ο οπαδός, ή ο δημοσιογράφος, δεν μπορούν να νιώσουν όπως ένας ποδοσφαιριστής που αντιμετωπίζει απανωτά προβλήματα τραυματισμών και δεν μπορεί να προσφέρει. Αν σταθώ άτυχος και φέτος, είμαι αποφασισμένος το καλοκαίρι να σταματήσω, ή στην καλύτερη περίπτωση, να βρω μια ομάδα μικρότερης κατηγορίας για να παίξω μόνο και μόνο για το κέφι μου».

Θα ήθελες να επιστρέψεις στην Καλαμάτα ;

«Για να είμαι ειλικρινής, ακόμα δεν το έχω σκεφτεί. Θέλω πρώτα να δω πώς θα πάει αυτή η χρονιά και μετά θα δω τι θα κάνω. Πάντως, θα επιστρέψω κάποια στιγμή στη Μεσσηνία και τη μεγαλύτερη ομάδα του νομού, τη "Μαύρη Θύελλα".

Είναι κάτι που θέλω πολύ. Αγαπώ υπερβολικά αυτή την ομάδα, όμως, για τώρα το βλέπω δύσκολο να πηγαίνω, διότι θα πρέπει να πάρω κάποια χρήματα, που ξέρω ότι η ομάδα δεν τα έχει αυτή τη στιγμή. Μοιραία, κάποια παιδιά που παίζουν τώρα θα στερηθούν τα χρήματα που θα είναι να πάρω εγώ και δεν είναι σωστό.

Αλλά στο μυαλό μου στριφογυρίζει η σκέψη της επιστροφής. Κάποια στιγμή θα γυρίσω, αρκεί, φυσικά, να μπορώ να βοηθήσω εγώ πραγματικά την ομάδα και όχι αυτή εμένα. Να είμαι δηλαδή υγιής και να μπορώ να παίξω καλή μπάλα».

Πώς είναι το κλίμα αυτή τη στιγμή στην ομάδα του κάμπου;

«Πάρα πολύ θετικό. Μια οικογένεια, θα έλεγα, και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου. Έχουμε μια εξαιρετική διοίκηση και έναν πολύ καλό προπονητή, ενώ ο κόσμος της πόλης είναι κοντά μας, όπως και τα προηγούμενα χρόνια.

Ελπίζω σε ακόμα μεγαλύτερη συμπαράσταση των οπαδών μας και στο τέλος να γιορτάσουμε όλοι μαζί, όπως πρέπει, μια ακόμη διάκριση, γιατί η αλήθεια είναι ότι πέρυσι δεν ευχαριστηθήκαμε όσο θα έπρεπε την ιστορική κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος και αυτό έχει μια εξήγηση.

Βλέπεις στο πρωτάθλημα, όλα κρίθηκαν την τελευταία αγωνιστική με τη νίκη μας στην Καλαμαριά και εκεί οριστικοποιήθηκε η παραμονή μας. Ο κόσμος, αλλά και εμείς, δεν είχαμε χρόνο να πανηγυρίσουμε αυτή τη σπουδαία επιτυχία, γιατί αν πέφταμε στην Β' Εθνική, η κατάκτηση του τροπαίου δεν θα είχε κανένα αντίκρισμα».

ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ: ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ "ΠΥΡΓΟ" ΤΗΣ

Ο σοβαρός τραυματισμός του Κρίστοφερ Σαμπά στο κεφάλι, ο οποίος πιθανότατα θα αφήσει τον Γάλλο αμυντικό εκτός από τον πρώτο αγώνα με την ΑΕΛ για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, επισκίασε εν μέρει το σπουδαίο 0-0 που απέσπασε η Μπλάκμπερν από την Τσέλσι στο "Στάμφορντ Μπριτζ". Την ημέρα κατά την οποία ο Μαρκ Χιουζ συμπλήρωνε τρία χρόνια στο πάγκο των "ροβερς", η ευρω-αντίπαλος των "βυσσινί" στάθηκε άψογα στον αμυντικό τομέα, παρέμεινε αήττητη στην φετινή περίοδο και συμπλήρωσε 15 συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς να γευτεί την πικρή γεύση της ήττας.

Ο Μαρκ Χιουζ σχολιάζοντας τον τραυματισμό του Κρίστοφερ Σαμπά ευχήθηκε να είναι απλώς ένα χτύπημα και να χρειάζεται μόνο λίγες μέρες για να συνέλθει. Ο Γάλλος αμυντικός τραυματίστηκε στο 85', όταν έπειτα από εκπληκτική εξ επαφής απόκρουση του Μπραντ Φρίντελ σε κεφαλιά του Σεφτσένκο, ο Σαμπά έδιωξε την μπάλα με κεφαλιά από το έδαφος και ο ουκρανός επιθετικός στην προσπάθειά του να σουτάρει τον χτύπησε δυνατά στο κεφάλι, με αποτέλεσμα ο "πύργος" της Μπλάκμπερν ν' αποχωρήσει από το γήπεδο με φορείο και φορώντας κολάρο..

Παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις του Χιουζ για τον τραυματισμό του Σαμπά, ο παίκτης μεταφέρθηκε αμέσως σε νοσοκομείου του Λονδίνου για να υποβληθεί σε μια σειρά απο ιατρικές εξετάσεις.

MONSTERS: ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ...

Με ανακοίνωσή του ο σύνδεσμος φιλάθλων Μόνστερς καλεί τα μέλη του αλλά και όσους επιθυμούν να εγγραφούν στο Σύνδεσμο να φροντίσουν στο επόμενο χρονικό διάστημα να τακτοποιήσουν τις διαδικασίες, ενώ στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου υπάρχουν λεπτομέρειες αναφορικά με την εκδρομή στο Μπλάκμπερν.

Πληροφορίες σχετικά με τα προνόμια αλλά και τις υποχρε΄ψσεις των μελών δίνονται καθημερινά στα γραφεία του συνδέσμου (Περαιβού 8 , τηλ/φαξ 2410-537117), 19:00 - 22:00, ενώ σχετικό κείμενο υπάρχει και στην επίσημη ισοσελίδα του Συνδέσμου (www.monsters-larissa.gr) η οποία λειτουργεί πλήρως ανανεωμένη και με πλούσιο αποκλειστικό υλικό.

Τέλος, δίνονται πληροφορίες καθημερινά και για τους πιθανούς τρόπους μετάβασης στο Μπλάκμπερν για τον αγώνα ρεβάνς, με συγκεκριμένες επιλογές του Συνδέσμου στις οποίες προτεραιότητα έχουν φυσικά τα μέλη

ΠΑΜΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ;;;

Δείτε όλα τα σημερινά αθλητικά πρωτοσέλιδα μόνο μ' ένα κλικ:

ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

14:30 ALPHA: F1 GRAND PRIX Βέλγιο (Ζ)
16:00 SS1: ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ - ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ Ιταλικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Ζ)
17:00 SS4: ΜΟΝΑΚΟ - ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ Γαλλικό Πρωτάθλ. Ποδοσφαίρου (Z)
17:00 SS7: ΒΟΛΕΪ: ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Τελικός (Z)
18:00 SS1: ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ - ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ Αγγλικό Πρωτάθλ Ποδοσφαίρου (Ζ)
20:00 ΕΤ1: EΛΛΑΔΑ-ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ 2007 (Z)
20:00 SS1: ΣΕΒΙΛΗ - ΟΥΕΛΒΑ Ισπανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (Ζ)
22:00 SS1: ΠΑΡΑΝΑΕΝΣΕ - ΠΑΛΜΕΪΡΑΣ Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Βραζιλίας (Ζ)
22:30 ΕΤ1: ΙΣΠΑΝΙΑ-ΡΩΣΙΑ ΤΕΛΙΚΟΣ ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2007 (Z)

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

19:30 ΕΤ1: PRE GAME ΕΛΛΑΔΑ-ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ
22:00 ΕΤ1: PRE GAME ΙΣΠΑΝΙΑ-ΡΩΣΙΑ (Z)
00:30 ΕΤ1: VAMOS EUROBASKET

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ


16/9/2000
Ο Αυστραλός Ian Thorpe κάνει παγκόσμιο ρεκόρ στα 400μ ελεύθερο με 3.40.59 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ

16/9/1996 Ο Al Arbour, ο προπονητής που οδήγησε τους New York Islanders σε πέντε συνεχείς τίτλους του Stanley Cup, γίνεται δεκτός στο Hall of Fame του χόκεϊ

16/9/1989 Ο Τζίγγερ - Γιάννης Βαρδινογιάννης νικά στο 23ο Ράλι της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και ένα χρόνο μετά, στις 17/9/90, στο 24ο Διεθνές Ράλι θα κερδίσει τον τέταρτο συνεχή τίτλο του πρωταθλητή

16/9/1969 Αρχίζει στην Αθήνα το 9ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αθλητισμού (ΕΠΑ) στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Οι αγώνες μεταδίδονται από την ΕΡΤ σε περιγραφή του Γιάννη Διακογιάννη και αποτελούν την πρώτη μετάδοση αγώνων στίβου από ελληνικό τηλεοπτικό συνεργείο. Στους αγώνες αυτούς αρχίζει η καριέρα του Σοβιετικού σπρίντερ Valery Borzov (10.4" στα 100μ). Μεγάλες επιδόσεις κάνουν οι Janis Lusis (91.52 στο ακόντιο), Viktor Saneyev (16.94 στο τριπλούν) και Igor Ter-Ovanesjan (8.17 στο μήκος)

16/9/1964 Ο Άρης δίνει τον πρώτο του επίσημο διεθνή αγώνα για το Κύπελλο Εκθέσεων (μετέπειτα UEFA) εναντίον της Ρόμα (0-0). Στην Ιταλία θα χάσει με 3-0 στις 30/9 και θα αποκλειστεί

16/9/1937 Ο πρώτος αγώνας που μεταδίδεται τηλεοπτικά, Άρσεναλ Α' - Άρσεναλ Β' στο Highbury

16/9/1929 Ο Albert Geldard γίνεται ο νεότερος παίκτης που αγωνίζεται στην αγγλική football league όταν εμφανίζεται με την ομάδα της Bradford Park Avenue εναντίον της Millwall σε ηλικία 15 ετών και 158 ημερών

ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ…

Σε… αποστολή βρέθηκαν το Σάββατο ο προπονητής της ΑΕΛ, Γιώργος Δώνης, με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Νίκο Λυράκη, με σκοπό να παρακολουθήσουν το παιχνίδι της Μπλάκμπερν με την Τσέλσι.

Ο Έλληνας τεχνικός, εντυπωσιάστηκε από την αμυντική συμπεριφορά του αγγλικού συγκροτήματος, με τους παίκτες να διατηρούν τις αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές, ενώ με ενδιαφέρον παρατήρησε και την πίεση «διαρκείας» των παικτών της Μπλάκμπερν, απέναντι σε μια ομάδα με την δυναμικότητα της Τσέλσι.

Ο Ηλίας Κώτσιος δεν υπολογίζεται από τον Γιώργο Δώνη, αλλά αμυδρές ελπίδες υπάρχουν για τον Στέλιο Βενετίδη, για το ματς της Πέμπτης, όπου η ΑΕΛ θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη Μπλάκμπερν, στο πλαίσιο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.