Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2007

20/12/2007 ... ΑΕΛ - ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ

Η Νυρεμβέργη είναι αναμφισβήτητα μία μικρομεσαία ομάδα της Γερμανίας χωρίς ευρωπαϊκή καταξίωση και με διακρίσεις που έχουν ξεχαστεί, αφού έχουν περάσει 39 χρόνια από την κατάκτηση του τελευταίου πρωταθλήματος. Ωστόσο πέρυσι έκανε κατά κάποιο τρόπο την υπέρβαση κατακτώντας το κύπελλο Γερμανία μετά από 45 χρόνια. Από το καλοκαίρι βρίσκεται εκεί και ο Άγγελος Χαριστέας ο οποίος αποκτήθηκε από τους Βαυαρούς για να δώσει λύσεις στην επιθετική γραμμή της ομάδας, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να δείχνει πως μπορεί να τα καταφέρει. Η ομάδα έχει ένα κάκιστο ξεκίνημα με μόλις μία νίκη σε 9 αγώνες.
Έτος Ίδρυσης: 1900
Έδρα: easyCredit-Stadion, Nurnberg (46.780)
Πρόεδρος: Μίκαελ Ροθ
Τίτλοι: 9 πρωταθλήματα, 4 κύπελλα
Χρώματα: Κόκκινο – μαύρο
Ιστοσελίδα: www.fcn.de

ΠΡΩΤΗ ΜΑΤΙΑ: Η Νυρεμβέργη έχει 9 πρωταθλήματα στο παλμαρε της, με το τελευταίο ωστόσο να κατακτάται το 1968. Εδώ και 40 περίπου χρόνια λοιπόν κινείται στη μετριότητα. Εκτός από πρωταθλήματα όμως έχει στεφθεί και 4 φορές κυπελλούχος Γερμανίας.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΑΤΙΑ: Μετά από μία μακρά περίοδο μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, η Νυρεμβέργη έφτασε και πάλι στην κατάκτηση ενός τίτλου μόλις πέρυσι, όταν και στέφθηκε κυπελλούχος Γερμανίας για πρώτη φορά μετά το 1962.

ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ: Προπονητής της ομάδας, είναι ο 64χρονος Τσέχος, Χανς Μέγερ. Έχει θητεύσει σε ουκ ολίγες γερμανικές ομάδες, όπως οι Χέρτα, Μπορούσια Ντόρτμουντ, Ουνιόν Βερολίνου, Ιένα κ.α. ενώ έχει περάσει και από το Ολλανδικό πρωτάθλημα για χάρη της Τβέντε. Στον πάγκο της Νυρεμβέργης κάθεται από το 2005, έχοντας οδηγήσει την ομάδα στην κατάκτηση του περσινού κυπέλλου Γερμανίας.

ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ: Μπορεί η μέχρι τώρα απόδοσή του να μην επιβεβαιώνει τον χαρακτηρισμό "αστέρι της ομάδας", αλλά τιμής ένεκεν του αποδώσουμε αυτόν τον χαρακτηρισμό. Ο λόγος για τον Άγγελο Χαριστέα, τον άνθρωπο που πήγε το καλοκαίρι στη Νυρεμβέργη για να δώσει επιθετικές λύσεις στην ομάδα, ωστόσο δεν έχει πείσει με τις εμφανίσεις του και είναι χαρακτηριστικό ότι -προς το παρόν τουλάχιστον- έχει παραγκωνιστεί.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ: Δεν έχει αντιμετωπίσει πότε μέχρι τώρα αντίπαλο από την Ελλάδα.

ΕΝΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ: Μετά από 9 αγωνιστικές, η Νυρεμβέργη βρίσκεται στην 17η θέση της βαθμολογίας (προτελευταία), έχοντας πραγματοποιήσει ένα πολύ άσχημο ξεκίνημα με μόλις μία νίκη 3 ισοπαλίες και 5 ήττες.

Τα προσεχή πέντε παιχνίδια

20/10 Νυρεμβέργη - Φρανκφούρτη
27/10 Βόλφσμπουργκ - Νυρεμβέργη
03/11 Νυρεμβέργη - Στουτγκάρδη
10/11 Νυρεμβέργη - Αμβούργο
24/11 Νυρεμβέργη - Ντόρτμουντ

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Αλεξάντερ Στεφάν 21 Γερμανία
Ντάνιελ Κλέβερ 30 Γερμανία
Γιάρολιμ Μπλάζεκ 35 Τσεχία

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Λαρς Γιάκομπσεν 28 Δανία
Μίχαελ Μποσάμπ 26 Γερμανία
Γκλάουμπερ 24 Βραζιλία
Αντρέας Βολφ 25 Γερμανία
Ραλφ Σμιντ 22 Γερμανία
Μάτιου Σπιράνοβιτς 19 Αυστρία
Χαβιέρ Πίνολα 25 Αργεντινή
Ντομινίκ Ράινχαρτ 23 Γερμανία

ΜΕΣΟΙ

Τόμας Γκαλάσεκ 34 Τσεχία
Ζβιέζνταν Μισίμοβιτς 25 Βοσνία/Ερζεγοβίνη
Μάρεκ Μίνταλ 30 Σλοβακία
Γιαν Κρίστιανσεν 26 Δανία
Ντάριο Βίντοσιτς 20 Αυστραλία
Μάρκο Ενγκελχαρντ 27 Γερμανία
Πεερ Κλούγκε 27 Γερμανία
Γιαβάρ Μναρί 31 Τυνησία

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Αγγελος Χαριστέας 27 Ελλάδα
Ιβάν Σαένκο 24 Ρωσία
Νίκ Αντλερ 22 Γερμανία
Γιοσούα Κένεντι 25 Αυστραλία
Ρόμπερτ Βίτεκ 25 Σλοβακία

Δεν υπάρχουν σχόλια: