Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2007

ΜΑΣ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ Ο ΘΕΟΣ....

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΕΛ 1-1
52’ πεν. Εμερσον - 80’ πεν. Κλέιτον

Η ΑΕΛ ήθελε περισσότερο τη νίκη από τον Ηρακλή αλλά δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του "Γηραιού" που υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 1-1 στην έδρα του. Τα δύο έυστοχα πέναλτι των ομάδων καθόρισαν το τελικό σκορ του ματς. Ο Γιώργος Δώνης παρουσίαστηκε εκτός εαυτού στην συνέντευξη Τύπου καθώς θεωρεί ότι η ομάδα του αδικήθηκε.


Η ανάγκη των βαθμών υποχρέωσε τις δύο ομάδες να είναι προσεκτικές και να αποφύγουν τα λάθη. Η Λάρισα έδειξε περισσότερη διάθεση στο δημιουργικό μέρος του παιχνιδιού. Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη είχαν σωστές τοποθετήσεις και διατήρησαν την μπάλα στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου. Αρνητικό χαρακτηριστικό στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο η έλλειψη φάσεων μπροστά από τις δύο εστίες.

Οι "βυσινί" ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν αφού οι παίκτες του Ηρακλή δεν άφηναν κενούς χώρους προς την εστία του Πάρντο. Η θέληση υπήρχε αλλά δεν είχε αντίκρισμα. Ο "Γηραιός" δεν πίεσε τους φιλοξενούμενους, όπως θα ήταν το φυσιολογικό, και δεν έδειξε την ίδια θέληση να κάνει παιχνίδι και να φανεί απειλητικός. Η μοναδική καλή στιγμή καλή στιγμή για την Λάρισα στο πρώτος μέρος έγινε στο 4΄με το σουτ του Φωτάκη έξω από την περιοχή που απέκρουσε ο Πάρντο. Στον επιθετικό τομέα ο Ηρακλής πήρε μηδέν. Η μπάλα έφθανε δύσκολα στον Νικολόπουλο καθώς, οι Χλωρός και Έμερσον δεν βρήκαν ελεύθερο πεδίο δημιουργίας φάσεων.

Το ματς όσο πέρναγε η ώρα γινόταν σκληρό με τον διαιτητή Αργυρόπουλο να διακόπτει πολλές φορές τον αγώνα και τους παίκτες των δύο ομάδων να βγάζουν την μπάλα έξω για πρώτες βοήθειες σε αυτούς που ήταν στο έδαφος λόγω το σκληρό παιχνίδι των δύο αντιπάλων. Ο Φωτάκης αποδείχτηκε ο πιο επικίνδυνος παίκτης για την άμυνα του Ηρακλή αφού είχε δοκάρι με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.

Η μορφή του ματς άλλαξε στο 53' καθώς ο Ηρακλής πήρε κεφάλι στο σκορ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Έμερσον, στην μοναδική φορά που ο Ηρακλής απείλησε την Λάρισα. Τα δεδομένα αλλάξαν όσον αφορά το σκορ του αγώνα όχι όμως και η μορφή του. Η Λάρισα προσπάθησε ακόμα περισσότερο, με τον Δώνη να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές από τον πάγκο της ομάδας βάζοντας ένα ακόμα επιθετικό τον Κόζλεϊ.

Το παιχνίδι των δύο αντιπάλων γινόταν πιο σκληρό όσο πέρναγε η ώρα και θύμα αυτού ήταν ο Νικολόπουλος που βγήκε εκτός αγώνα. Το άγχος άρχισε να αποτελεί αρνητικό παράγοντα για την Λάρισα που δεν ήθελε να φύγει ηττημένη από το Καυταζόγλειο. Το κατάφερε με τον ίδιο τρόπο που δέχτηκε το γκολ καθώς ο Παπαδόπουλος έδιωξε την μπάλα με το χέρι και ο Κλεϊτον ισοφάρισε ευστοχόντας στο πέναλτι επτά λεπτά πριν την λήξη του ματς.

Το γκολ ήταν μία δικαίωση για την ΑΕΛ και την υπεροχή στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Το ψηλό παιχνίδι με σέντρες από τα πλάγια ήταν ο κύριος τρόπος ανάπτυξης των φιλοξενούμενων που έχασαν μία ακόμα ευκαιρία με τον Νταμπίζα στις καθυστερήσεις. Η ισοπαλία αφήνει με το παράπονο τους παίκτες του Γιώργου Δώνη καθώς προσπάθησαν, είχαν τις ευκαιρίες αλλά δεν ήταν τυχεροί, έχοντας μάλιστα δύο δοκάρια.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 23’ Ραγκουέλ, 24’ Νικολόπουλος - 7’ Κλέιτον, 40’ Γκίκας, 52’ Κατσιαρός, 55’ Νταμπίζας, 75’ Κοτσόλης

ΗΡΑΚΛΗΣ: Πάρντο, Ραγκουέλ, Κατσαμπής, Μαλαγκένιο, Ζμπόντσακ, Έμερσον, Ροντρίγκο (85' Μπένκο), Πουρσανίδης (45' Γκαρσία), Μαυρογενίδης, Χλωρός, Νικολόπουλος (77' Παπαδόπουλος)

ΑΕΛ: Κοτσόλης, Γκαλίτσιος, Φέρστερ, Νταμπίζας, Κατσιαρός, Σαρμιέντο, Γκίκας (62' Πάρα), Φωτάκης, Κλεϊτον, Μπακαγιόκο, Αλεξάνδρου (70' Κόσλεϊ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: