Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2007

ΕΚΤΟΣ ΜΑΧΗΣ ΝΤΑΜΠΙΖΑΣ & ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Εκτός μάχης ενόψει ΑΕΚ είναι οι Νίκος Νταμπίζας και Νεκτάριος Αλεξάνδρου, μετά και την σημερινή προπόνηση της ΑΕΛ, στις προπονητικές εγκαταστάσεις στα Δένδρα. Οι δύο ποδοσφαιριστές κατάφεραν να ξεπεράσουν τις ενοχλήσεις τους, αλλά ο Γιώργος Δώνης τους απέκλεισε από την αποστολή προκειμένου να τους προφυλάξει ενόψει Έβερτον.

Θα έχει κανονικά στη διάθεσή του, όμως, τους Στέλιο Βενετίδη και Ηλία Κώτσιο, οι οποίοι αποθεραπεύτηκαν. Αύριο το πρόγραμμα, περιλαμβάνει άλλη μία προπόνηση, η οποία θα είναι περισσότερο χαλάρωμα και θα διεξαχθεί στις 10:30, ενώ αμέσως μετά θα ανακοινωθεί και η αποστολή. Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στις 15:00, η ομάδα θα αναχωρήσει για τη Αθήνα.

Τέλος, στην Αθήνα θα ταξιδέψουν πάνω από 700 φίλαθλοι της ΑΕΛ για τον αγώνα με την ΑΕΚ, ενώ η ΠΑΕ Λάρισας εξέδωσε συγχαρητήρια ανακοίνωση για την Εθνική.

Αναλυτικά

"Υπερηφάνεια για την Εθνική μας"

«H Εθνική μας ομάδα έκανε υπερήφανους όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα όλους όσους συμμετέχουν στις διαδικασίες του ελληνικού ποδοσφαίρου με την μεγαλειώδη νίκη επί της Τουρκίας και πρόκριση στα τελικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2008. Το 1-0 στο «Αλί Σαμί Γεν» της Κωνσταντινούπολης ήταν το τελευταίο σε μια σειρά νικηφόρων αποτελεσμάτων, που διατήρησαν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην ευρωπαϊκή ελίτ, αλλά το σπουδαιότερο κατέδειξαν ότι το μεγάλο κατόρθωμα του 2004 όχι μόνο δεν ήταν τυχαίο, αλλά στηρίχθηκε πάνω σε στέρεες βάσεις.

Η διάρκεια στην πορεία και η αγωνιστική συνέχεια (και συνέπεια) της Εθνικής μας το αποδεικνύουν, στέλνοντας το πλέον αισιόδοξο μήνυμα για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι μια επιτυχία, που επιβεβαιώνει την αξία, το ταλέντο και τις απεριόριστες δυνατότητες της σημερινής γενιάς του ελληνικού ποδοσφαίρου και για την οποία αξίζουν θερμά συγχαρητήρια τόσο οι ποδοσφαιριστές, όσο και το τεχνικό επιτελείο της Εθνικής μας. Γιατί πάνω απ' όλα έδωσαν ένα ξεχωριστό παράδειγμα για το πώς με σκληρή δουλειά, μεθοδικότητα, αγωνιστικότητα, ομοψυχία, πίστη και προσήλωση ακόμη και οι πιο υψηλοί στόχοι γίνονται εφικτοί».

2.600 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ

Με χρηματικό πρόστιμο τιμώρησε η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας την ΠΑΕ ΑΕΛ 1964, για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της, αλλά και για υβριστικά συνθήματα στα παιχνίδια της 4ης αγωνιστικής.

Αναλυτικά η απόφαση

ΠΑΕ Λάρισα: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της: Δύο χιλιάδες εξακόσια ευρώ.

ΝΟΚ ΑΟΥΤ Ο ΡΙΒΑΛΝΤΟ

Ούτε την Πέμπτη κατάφερε να προπονηθεί μαζί με την υπόλοιπη ομάδα ο Ριβάλντο, γεγονός που τον θέτει νοκ-άουτ από την αναμέτρηση κόντρα στη Λάρισα το Σάββατο στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής.

Από κει και πέρα ο Σέρα Φερέρ σκέφτεται να ξεκουράσει τον Τραϊανό Δέλλα ο οποίος είχε δύο συνεχόμενες εμφανίσεις με τον αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, βάζοντας στην θέση του τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο.

Ως γνωστών εκτός μάχης, για τον αγώνα κόντρα στους "βυσσινί" είναι και οι Γεωργέας, Αλεξόπουλος οι οποίοι είναι τραυματίες.

ΣΠΑΝΟΣ: "Ο ΠΗΛΑΔΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ"

Την απόφασή του να μην προχωρήσει σε καταγγελία στην Πειθαρχική Επιτροπή, για τα όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της έκτακτης σύσκεψης του Διοικητικού Συμβούλιου της Σούπερ Λίγκας, γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός, με ανακοίνωση που εξέδωσε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του συλλόγου. Ο πρόεδρος της Λάρισας, Κώστας Πηλαδάκης στην εν λόγω συνάντηση, απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο του Ατρομήτου, Βαγγέλη Μπαταγιάννη, είπε πως η ομάδα του προσπαθεί να επηρεάσει τους διαιτητές. Ο «ισχυρός άνδρας» των Περιστεριωτών επεσήμανε, μεταξύ άλλων, πως: «Όποιος στο μέλλον ασχοληθεί αβασάνιστα με τον Ατρόμητο και κάνει ανυπόστατες τοποθετήσεις καφενειακού επιπέδου, να ξέρει ότι θα μας βρει αντιμέτωπους», δίνοντας έτσι μία «ηχηρή» απάντηση.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Γιώργου Σπανού:

«Σεβόμενος την επιθυμία του συνόλου των μελών της Superleague κι επειδή επιδίωξή όλων μας είναι να διατηρήσουμε το καλό κλίμα στις τάξεις της, η ΠΑΕ Ατρόμητος αποφάσισε να μην προχωρήσει σε καταγγελία στην Πειθαρχική Επιτροπή για όσα ελέχθησαν στο χθεσινό διοικητικό συμβούλιο. Η υπομονή όμως έχει και τα όρια της. Όποιος στο μέλλον ασχοληθεί αβασάνιστα με τον Ατρόμητο και κάνει ανυπόστατες τοποθετήσεις καφενειακού επιπέδου, να ξέρει ότι θα μας βρει αντιμέτωπους. Υπεύθυνος άντρας είναι αυτός που έχει την ευθύνη των λόγων του, που με στοιχεία αποδεικνύει αυτά που λέει και τα καταθέτει εκεί που πρέπει δηλαδή στον Αθλητικό Εισαγγελέα και το κυριότερο δεν ανακαλεί εκ των υστέρων. Αν δεν μπορεί να το πράξει, τότε κοινώς λέγεται συκοφάντης».


ΔΩΝΗΣ: "ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ"

Τους στόχους και τις φιλοδοξίες της "βασίλισσας" του Θεσσαλικού κάμπου Λάρισας ανέλυσε ο τεχνικός της ομάδας Γιώργος Δώνης, με την ευκαιρία της συνεργασίας με την εταιρία WIND.

"Η ΑΕΛ προχωρά με αργά αλλά σταθερά βήματα προς την εκ νέου καταξίωση στην ελίτ όχι μόνο του ελληνικού, αλλά και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Η πρόσφατη κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος – του πρώτου τίτλου στην ιστορία του συλλόγου μετά από 19 χρόνια – και η έξοδος στην Ευρώπη που συνδυάστηκε με τη μεγάλη επιτυχία της πρόκρισης στους ομίλους του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ επιβεβαιώνουν αυτή τη διαρκώς ανοδική πορεία. Στόχος μας είναι η δημιουργία μιας ομάδας που θα πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια και θα καθιερωθεί ως η νέα δύναμη στην ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα".

Για να προσθέσει: "Δεν μας ενδιαφέρουν τα πρόσκαιρα αποτελέσματα, αλλά να γίνει η ΑΕΛ μια ελκυστική ομάδα που θα συνδυάζει το καλό ποδοσφαιρικό θέαμα με τα αποτελέσματα. Θεωρώ η μέχρι σήμερα φετινή μας παρουσία αποδεικνύει ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο. Υπόσχεση για το μέχρι που θα φτάσουμε δεν μπορώ να δώσω. Είμαι σίγουρος, όμως, ότι με την απόδοσή μας εντός αγωνιστικού χώρου θα δώσουμε πολλές φορές την ευκαιρία στους φιλάθλους να μας χειροκροτήσουν."


ΑΕΚ: "ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΡΙΒΑΛΝΤΟ"

Στη σημερινή προπόνηση-η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 16:30, προκειμένου να προλάβουν να επιστρέψουν οι διεθνείς (Δέλλας, Λυμπερόπουλος, Μάχο, Τόζερ) πλην του Χετεμάι (η πτήση του θα αργήσειι)- θα κριθεί η συμμετοχή του Ριβάλντο στην αναμέτρηση της πέμπτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ απέναντι στη Λάρισα, το προσεχές Σάββατο (19:00) στο ΟΑΚΑ. Ο 35χρονος μεσοεπιθετικός εξακολουθεί να έχει ενοχλήσεις στη γάμπα και συνέχισε και χθες ειδικό πρόγραμμα, τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα, δείχνοντας πως δεν θέλει να είναι απών.

Ο Βραζιλιάνος άσος θα προσπαθήσει να προπονηθεί κανονικά σήμερα και σε περίπτωση που τα καταφέρει, θα είναι στη διακριτική ευχέρεια του Λορένσο Σέρα Φερέρ να τον χρησιμοποιήσει το Σάββατο. Ακόμη και αν ο «Ρίμπο» γυμναστεί χωρίς ενοχλήσεις, είναι αμφίβολο αν θα παίξει-τουλάχιστον ως βασικός-το Σάββατο, δεδομένου ότι την επόμενη εβδομάδα υπάρχουν δύο πολύ δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια, κόντρα στην Έλφσμποργκ την Πέμπτη στη Σουηδία, για το Κύπελλο UEFA και απέναντι στη Skoda στην Ξάνθη, την επόμενη Κυριακή, για το πρωτάθλημα.

Η αγωνία για τον Ριβάλντο και τα γνωστά προβλήματα των Γεωργέα και Αλεξόπουλου είναι τα μόνα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Λορένσο Σέρα Φερέρ, ο οποίος βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει ετοιμοπόλεμους τους 29 από τους 32 ποδοσφαιριστές που διαθέτει η ομάδα του. Μάλιστα, η εικόνα των παικτών-βασικών και αναπληρωματικών-στις προπονήσεις κάνει πιο έντονο τον... πονοκέφαλο του Ισπανού τεχνικού, αφού ο ανταγωνισμός για μία θέση όχι στην ενδεκάδα, αλλά στη 18άδα, είναι πλέον πολύ ισχυρός. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα των Καπετάνου, που πέτυχε τρία γκολ στο διπλό της Τετάρτης, Λαγού, που ως αριστερό μπακ περιόρισε τον Μανού, και Παππά, που είχε για δεύτερη συνεχή μέρα καλή απόδοση.

ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ


ΣΠΟΡ+

07:00 WRC
08:10 AIR TIME
09:05 ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ
10:00 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΙΠΠΑΣΙΑΣ (E)
12:00 ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝ. – ΡΟΜΑ CHAMPIONS LEAGUE (E)
14:00 ΒΑΛΕΝΘΙΑ - ΤΣΕΛΣΙ CHAMPIONS LEAGUE (E)
16:00 ΦΡΙΝΤΡΙΧΣΧΑΦΕΝ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΕΪ: CHAMPIONS LEAGUE (E)
18:00 ΤΙΜΠΕΡΓΟΥΛΦΣ – ΣΕΛΤΙΚΣ NBA EUROPE LIVE (E)
20:00 ΒΟΪΒΟΝΤΙΝΑ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ CHAMPIONS LEAGUE (E)
22:00 WRC
23:00 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ: ΕΣΤΟΥΝΤΙΑΝΤΕΣ – ΡΕΑΛ (Ζ)
01:00 ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΑ – ΜΕΜΦΙΣ ΓΚΡΙΖΛΙΣ NBA EUROPE LIVE (E)
04:00 ΣΟΥΗΔΙΑ – Β. ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΕURO 2008 (E)

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

18:30 ΕΤ3: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ
21:00 SS1: CHAMPIONS ZONE
00:00 SS1: ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ

ΠΑΜΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ;;;

Δείτε όλα τα σημερινά αθλητικά πρωτοσέλιδα μόνο μ' ένα κλικ:

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...


18/10/2004 Ο Φίλιππος Συρίγος δέχεται επίθεση από αγνώστους έξω από τον ραδιοφωνικό σταθμό “ΣΠΟΡ FM” και μεταφέρεται στην εντατική με τέσσερις μαχαιριές στην πλάτη και τραύμα από σίδερο στο κεφάλι

18/10/1994 Ο Νίκος Γκάλης δεν επιλέγεται στην αρχική πεντάδα του Παναθηναϊκού εναντίον των Αμπελοκήπων από τον Κώστα Πολίτη και αποχωρεί στο ημίχρονο. Είναι η στιγμή που ο Γκάλης σταματάει το αγωνιστικό μπάσκετ στην 2η αγωνιστική ενός πρωταθλήματος, στο οποίο πέτυχε τους τελευταίους του οκτώ πόντους εναντίον της Δάφνης στις 12/10 συμπληρώνοντας ένα σύνολο 12.857 πόντων, ρεκόρ όλων των εποχών. Έτσι θα επαληθευτεί η φράση του, “θα εγκαταλείψω όταν πάψουν να με υπολογίζουν”

18/10/1974 Ο Nate Thurmond των Chicago Bulls γίνεται ο πρώτος παίκτης στο ΝΒΑ που κάνει quadruple double με 22 πόντους, 14 ριμπάουντ, 13 ασίστ και 12 τάπες

18/10/1969 Ο μεγαλύτερος σκόρερ του ΝΒΑ Kareem Abdul Jabbar (Lou Alcindor) κάνει το ντεμπούτο του στο NBA

18/10/1968 Ο Αμερικανός Bob Beamon καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ στο μήκος κατά 55.24 εκατοστά με 8.90 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικού, ρεκόρ το οποίο θα αντέξει 23 χρόνια, έως τις 30 Αυγούστου του 1991 όταν ο Mike Powell θα πηδήξει 8.95 στο Τόκιο. μελέτες της τροχιάς που ακολούθησε το σώμα του θα δείξουν ότι θα υπερπηδούσε επτά παράλληλα FIAT 500, εάν βρίσκονταν μπροστά του παρακρισμένα

18/10/1955 Ο Jesse Owens ανακηρύσσεται “Καλύτερος Αθλητής όλων των Εποχών” στον στίβο

18/10/1871 Δώδεκα ομάδες συμφωνούν με την πρόταση του γενικού γραμματέα της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Αγγλίας Charles Ascot για την σύσταση του Κυπέλλου Αγγλίας

18/10/1858 Ξεκινούν τα πρώτα “Ολύμπια” που έχει θεσπίσει ο βασιλιάς Όθων με 1.000 εκθέτες στην οδό Πειραιώς

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΑ ΕΙΠΕ Ο ΠΗΛΑΔΑΚΗΣ

Το τρίτο ημίχρονο της αναμέτρησης του Ατρόμητου με την Λάρισα με το περίφημο γκολ του Λουτσιάνο και τη διαιτησία του Ζολώτα που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των Θεσσαλών, μεταφέρθηκε και στο διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας.

Ο πρόεδρος της Κυπελλούχου Ελλάδος στην ομιλία του μετά την απόφαση του να αποχωρήσει από την θέση του αντιπροέδρου, εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στην ομάδα του Περιστερίου και τον εκπρόσωπο της κ. Μπαταγιάννη, αφήνοντας αιχμές ότι επηρεάζει τους διαιτητές για να γίνουν διεθνείς!

Μάλιστα τόνισε ότι στο συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας θα έπρεπε να έχει δώσει το «παρών» ο πρόεδρος του Ατρόμητου, Γιώργος Σπανός για να τον κοιτάει στα μάτια με αυτά που θα πει.

"Προσπαθείτε να επηρεάσετε τους διαιτητές", είπε απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο της ΠΑΕ Ατρόμητος για να απαντήσει ο εκπρόσωπος της."Ποιος, ο Ατρόμητος". Τότε ο Κώστας Πηλαδάκης απάντησε:"Ναι, ο Ατρόμητος", για να απαντήσει εκ νέου ο Βαγγέλης Μπαταγιάννης."Αντιπαρέρχομαι αυτά που λες για να μη σου πω καμιά βαριά κουβέντα".

Ο πρόεδρος της ΑΕΛ συνέχισε:"Δεν είναι σωστό να πλησιάζουμε τους διαιτητές και να τους υποσχόμαστε ότι θα τους κάνουμε διεθνείς.

Εγώ εκφράζω την άποψή μου και λυπάμαι που δεν είναι ο κ. Σπανός εδώ για να του τα πω κοιτάζοντάς τον στα μάτια. Παραιτήθηκα για να είμαι απλό μέλος και να γίνω πιο αιχμηρός". Πάντως στην συνέχεια διεκρίνισε ότι δεν έχει στοιχεία.

Ύστερα από όσα είπε ο κ. Πηλαδάκης επικράτησε χάος στην αίθουσα και ο εκπρόσωπος του Ατρόμητου ανέφερε ότι αντιπαρέρχεται τα όσα άκουσε.