Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2007

ΒΑΛΑΩΡΑΣ: "ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΑΕΛ"

Την πεποίθηση του ότι η ΑΕΛ παίζει πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο από την περσινή αγωνιστική περίοδο αλλά είναι απελπιστικά άτυχη, εξέφρασε ο Γιάννης Βαλαώρας. Με συνέντευξη του στην "Coach Press", η παλιά μεγάλη δόξα της "βυσσινί θύελλας" σχολιάζει τα διαιτητικά λάθη που γίνονται συνεχώς φέτος κατά των Θεσσαλών, ενώ αναφερόμενος στον προσεχή αγώνα με τον Παναθηναϊκό, τονίζει ότι η καλή ΑΕΛ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιάννη Βαλαώρα.

Κύριε Βαλαώρα η ΑΕΛ έχει μόλις εφτά βαθμούς, ενώ δεν έχει σημειώσει ακόμα νίκη στο Αλκαζάρ. Που οφείλεται αυτό;


"Θεωρώ ότι οι συγκυρίες είναι αυτές που φταίνε και έχουν οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση. Η ομάδα είναι απελπιστικά άτυχη φέτος. Έχοντας παίξει πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο από πέρσι, φτάνει… στην πηγή και δεν πίνει νερό"!

Τα παράπονα που υπάρχουν στην ΑΕΛ αναφορικά με τις φετινές διαιτησίες, τα θεωρείτε δικαιολογημένα;


"(γελώντας..) Εσείς τι τα θεωρείτε; Δεν χρειάζεται να απαντήσω. Να πω κάτι παραπάνω. Το γεγονός και μόνο ότι, από τους οκτώ διαιτητές που μας έχουν σφυρίξει στα ματς πρωταθλήματος, οι τέσσερεις έχουν τιμωρηθεί απαντά από μόνο του. Στην αρχή είπα «εντάξει μωρέ έκαναν ένα λάθος. Την επόμενη αγωνιστική είπα πάλι το ίδιο και την επόμενη το ίδιο. Μετά κατάλαβα... Χαρακτηριστικά μπορώ να πω ότι η διαιτησία στο ματς με τον Ατρόμητο είναι η χειρότερη που έχω δει ποτέ μου στη ζωή μου
".

Πόσο δύσκολο είναι για την ΑΕΛ να συμμετέχει ταυτόχρονα σε τρεις διοργανώσεις;


"Η ΑΕΛ παίζει πολύ καλή μπάλα φέτος. Απέκλεισε μια μεγάλη ομάδα όπως η Μπλάκμπερν. Αν θέλουμε να είμαστε μεγάλη ομάδα, πρέπει να μάθουμε να παίζουμε αγώνες και με τέτοια συχνότητα και με τέτοια ένταση. Ίσως, όπως κάθε αρχή και δύσκολη έτσι και για όλους στην ομάδα να ήταν αρκετά δύσκολη η πρώτη φορά. Αυτό που εγώ καταλαβαίνω είναι ότι κάποιοι δεν αρέσκονται στην πολύ καλή ΑΕΛ που συμμετέχει σε Ελλάδα και Ευρώπη και την έχουν βάλει στο μάτι, για να βγει από όλες τις διεκδικήσεις. Το γεγονός ότι η ομάδα είναι σε αυτή τη βαθμολογική θέση τώρα δεν σημαίνει τίποτα. Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα. Αρκεί να σκεφτούμε ότι το 1982 η ομάδα είχε στους εννιά πρώτους αγώνες τρεις βαθμούς και βγήκε δευτεραθλήτρια".

Πώς είδατε την κίνηση Πηλαδάκη να παραιτηθεί από αντιπρόεδρος της Superleague;


"Νομίζω ότι, στη θέση του, και εγώ το ίδιο θα έκανα. Καλά έκανε .Έπρεπε με κάποιο τρόπο να αντιδράσει και αυτός ήταν ο καλύτερος".

Την Κυριακή υπάρχει ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό. Πώς βλέπετε το ματς;


"Σίγουρα είναι πάρα πολύ δύσκολο. Και οι δύο ομάδες θέλουν τους βαθμούς, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους. Ο μεν Παναθηναικός θέλει να μείνει στην πρώτη θέση, ενώ η ΑΕΛ να κερδίσει επιτέλους στο Αλκαζάρ και να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Αν τα καταφέρει, θα ανεβεί το ηθικό της, κάτι που τόσο χρειάζεται. Ευτυχώς κληρώθηκε ένας καλός διαιτητής με βάση την ως τώρα βαθμολογία των διαιτητών, ο κ. Κάκος και θεωρώ ότι θα φέρει εις πέρας και σωστά, αυτό το δύσκολο για όλους παιχνίδι. Θα κερδίσει όποιος κάνει λιγότερα λάθη.. Η ΑΕΛ αν παίξει όπως μπορεί δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Η “κακή” ΑΕΛ είναι αυτή που με φοβίζει, αλλά δεν νομίζω ότι θα την ξαναδούμε φέτος".

Ο κόσμος θα είναι στο πλευρό της κατά την άποψή σας;


"O κόσμος έχει δυνάμεις και κουράγια και κυρίως δίψα. Θα γεμίσει πιστεύω την Κυριακή το Αλκαζάρ. Μην ξεχνάμε ότι εννέα χρόνια η ομάδα δεν έπαιζε στην Α’ Εθνική. Γνωρίζοντας μάλιστα πόσο καλά παίζει η ομάδα θα είναι και πάλι εκεί".


Βοηθάει η ανάληψη των Μεσογειακών αγώνων στη δημιουργία του νέου γηπέδου;


"Μένει μόνο ένα ναι, για να ξεκινήσουν τα έργα. Είναι το θέμα στην τελική ευθεία όπως έχω ακούσει από τον κ. Πηλαδάκη και τον κ. Λυράκη".

ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ "ΣΠΑΣΜΕΝΑ" ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ, επέβαλε στην:

"ΠΑΕ Λάρισα, Ν. Λυράκης: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για την συμπεριφορά του δηλωθέντα ως διερμηνέα κ. Ν. Λυράκη: Πρόστιμο 2.000 ευρώ για την συμπεριφορά των φιλάθλων της και έγγραφη επίπληξη στην ΠΑΕ και στον δηλωθέντα ως διερμηνέα Ν Λυράκη για την συμπεριφορά του τελευταίου.

ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΕ ΠΑΟ

Τον Παναθηναϊκό υποδέχεται η ομάδα Νέων της ΑΕΛ αύριο Σάββατο 24/11 στις 2 το μεσημέρι στο γήπεδο του προπονητηρίου των Δένδρων, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του οικείου πρωταθλήματος της Superleague.

Στη διάθεση του Κώστα Κατσάρα και των συνεργατών του βρίσκονται όλοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας.

ΑΛΚΑΖΑΡ 'Η "ΑΛΚΑΤΡΑΖ";

Ωραία τα τετραήμερα με την γαλανόλευκη... Βλέπεις, χαίρεσαι που κερδίζεις και τον Ιούνιο την περιμένεις να συμμετέχει (πρωτίστως) και να πρωταγωνιστεί (αν η συγκυρία και η ικανότητα των ποδοσφαιριστών της να είναι φορμαρισμένοι και να ενεργούν με ομοψυχία) το επιτρέψει, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου του 2008, που θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 29 Ιουνίου στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας.

Μέχρι τότε, η Σούπερ Λίγκα θα έχει βγάλει πρωταθλητή. Το βράδυ μπορεί να ξέρει ό,τι το πρωί δεν μπορούσε να υποπτευθεί, ωστόσο όπως φαίνεται η ζωή μας, ο ανταγωνισμός θα είναι ενεργός μέχρι και το τέλος ή, έστω, λίγες στροφές πριν το τέλος. Όσοι ήταν σε κακή κατάσταση πριν πατήσει το πόδι στο γκάζι η Εθνική, ξεκουράστηκαν. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα μείνουν, για πολύ, έτσι.

Από τις πέντε ομάδες του Κυπέλλου UEFA, μόνο ο Παναθηναϊκός έχει ρεπό αλλά ο τραυματισμός του Εζεκιέλ Γκονζάλες όσο και αυτή η παγωμάρα των φίλων του παίζουν το ρόλο τους.

Ο Γιώργος Δώνης, μετά την ήττα από την Ζενίτ στο «Πανθεσσαλικό» θα βασανίσει τους παίκτες του, αφού στο αέναο δίλημμα θα διάλεγε, λογικά, νίκη επί του Παναθηναϊκού παρά λεηλασία του «Αλκμαάρντεχουτ». Είναι η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων μετά την 5η Μαΐου, όταν συναντήθηκαν στον Βόλο, για τον τελικό του Κυπέλλου. Τότε, η ΑΕΛ είχε βγει στον αφρό.

ΠΡΟΩΡΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΕΣ ΣΕΙΡΗΝΕΣ...

Οι «βυσσινί» φαίνεται να κινούνται στο μεταγραφικό τοπίο, ή τουλάχιστον έτσι αναφέρει ο Τύπος του Περού. Χθεσινά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι στη Λάρισα έχει προταθεί ο 21χρονος διεθνής (5 συμμετοχές) μέσος Μιγκέλ Σεβάσκο, ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος από την Ουνιβερσιτάριο.

Τα ίδια δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι Θεσσαλοί εξετάζουν σοβαρά την περίπτωση του και τις επόμενες ημέρες ίσως υπάρξουν εξελίξεις.

ΚΛΕΙΤΟΝ: "ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΟΛΥ ΜΙΑ ΝΙΚΗ"

Εξι μήνες μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, η Λάρισα αντιμετωπίζει ξανά τον Παναθηναϊκό, αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα και κάτω από διαφορετική βάση. Οι Θεσσαλοί έχουν μείνει πίσω στην βαθμολογία καιη νίκη στο «Αλκαζάρ» επί των «πράσινων» είναι επιτακτική.

«Πιστεύω ότι έχουμε μάθει από τα λάθη μας. Πρέπει να παίξουμε αυτό που ξέρουμε, να είμαστε ήρεμοι και προσεκτικοί και νομίζω ότι μπορούμε να αναδειχτούμε νικητές», επισήμανε για την αυριανή αναμέτρηση ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΛ στην Ευρώπη, Σίλβα Κλέιτον.

Όσον αφορά στον Παναθηναϊκό, ο Βραζιλιάνος επιθετικός χαφ δεν θέλησε να πει πολλά αφού «δεν τον έχω δει σε πολλά παιχνίδια, αλλά το γεγονός ότι είναι πρώτος σημαίνει πολλά». Ωστόσο, για την περίφημη...κατάρα του Αλκαζάρ, φάνηκε αισιόδοξος ότι μπορεί να «σπάσει»: «Είναι μεγάλο κίνητρο να πετύχουμε την πρώτη εντός έδρας νίκη, ύστερα από καιρό, κόντρα στον Παναθηναϊκό. Θα μας βοηθήσει πάρα πολύ στη συνέχεια».

ΤΟΝ ΘΥΜΑΣΤΕ; ... ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΕ

Τα διαιτητικά λάθη στα οποία υπέπεσε ο Αργυρόπουλος στον αγώνα του Ηρακλή με την Λάρισα είχαν διπλό κόστος για τον Λαμιώτη ρέφερι. Όπως αποφάσισε το πειθαρχικό όργανο της ΚΕΔ, απέκλεισε τον κ. Αργυρόπουλο από τις επόμενες τρεις αγωνιστικές, ενώ παράλληλα τον τοποθέτησε στον Πίνακα Διαιτητών της Β' Εθνικής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Το Πειθαρχικό Οργανο της ΚΕΔ/ΕΠΟ επέβαλλε την ποινή αποκλεισμού τριών (3) αγωνιστικών ημερών στο διαιτητή του αγώνα Ηρακλής-Λάρισα (11/11/2007) Αργυρόπουλο Β. (ΣΔΠ Καστοριάς). Επίσης, αποφάσισε την τοποθέτηση του κ. Αργυρόπουλου στον Πίνακα Διαιτητών Β΄ Εθνικής Κατηγορίας.

ΣΕΝΤΡΑ... ΕΝΟΨΕΙ ΠΑΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΣΤΕΛ

Σέντρα… στο café “Gossip” έκανε η ΑΕΛ ενόψει του κυριακάτικου αγώνα με τον Παναθηναϊκό παρέα με την ΑMSTEL και δεκάδες φίλους της ομάδας. Σε μια εκδήλωση με έντονο βυσσινί χρώμα που διοργάνωσε η AMSTEL, Επίσημος Υποστηρικτής της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964, ο τεχνικός ηγέτης της ομάδας, Γιώργος Δώνης και οι αρχηγοί Νίκος Νταμπίζας και Στέλιος Βενετίδης μίλησαν για το σπουδαίο ματς της Κυριακής και αντάλλαξαν απόψεις με τους φίλους της ομάδας, οι οποίοι έφυγαν με πλούσια δώρα από το αγαπημένο στέκι των Λαρισαίων: Εισιτήρια για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, συλλεκτικές μπλούζες, καπέλα και μίνι φορητά ραδιοφωνάκια προσφορά της ΑMSTEL, που βρίσκεται… όπου υπάρχει στην Ελλάδα ποδόσφαιρο.

Ο προπονητής της ΑΕΛ, Γιώργος Δώνης, δήλωσε:

«Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό δεν παίζουμε τα ρέστα μας… αλλά σίγουρα είναι ένα πολύ κρίσιμο ματς για εμάς μετά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα που είχαμε! Θεωρώ ότι είμαστε ικανοί να νικήσουμε τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, αρκεί φυσικά να παίξουμε όπως εγώ πιστεύω ότι μπορούμε!». Ο Γιώργος Δώνης αναφέρθηκε επίσης στην πρόκριση της Εθνικής ομάδας στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος «Αυτή η Εθνική ομάδα είναι ικανή για μεγάλα πράγματα! Έχει μεγαλύτερο βάθος… από την ομάδα του 2004 και πιστεύω ότι η παρουσία του κου Ρεχάγκελ μαζί με την εμπειρία των παλιών παικτών, αλλά και την δίψα… των νέων είναι αρκετά για να φέρουν και πάλι στην Ελλάδα κάτι πολύ καλό».

Ο αρχηγός της ομάδας, Νίκος Νταμπίζας, μιλώντας για το ματς της Κυριακής τόνισε πως:

«Η ΑΕΛ στο ματς με τον Παναθηναϊκό είναι σε θέση να πάρει τη νίκη αρκεί να παίξουμε το ποδόσφαιρο που μπορούμε και ξέρουμε. Το γεγονός ότι ο αντίπαλος είναι σε καλή κατάσταση και πρωτοπόρος δεν μας φοβίζει», ενώ από την πλευρά του ο Στέλιος Βενετίδης τόνισε για το παιχνίδι της Κυριακής: «Έχουμε δείξει φέτος ότι μπορούμε να κατακτούμε νίκες απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο! Ήμασταν άτυχοι σε κάποια παιχνίδια, αλλά πιστεύω την Κυριακή ότι και με την βοήθεια του κόσμου θα μπορέσουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης».

ΕΞΑΝΤΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Συνεχίζεται από το επίσημο κατάστημα της ΑΕΛ, Vissini Store (οδός Μανωλάκη 1) η διάθεση για περιορισμένο αριθμό των εισιτηρίων για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, που θα γίνει στο Στάδιο Αλκαζάρ την Κυριακή 25 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Superleague.

Το Vissini Store θα παραμείνει ανοικτό για τη διάθεση εισιτηρίων κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας των καταστημάτων, αύριο Σάββατο μέχρι τις 3μ.μ. και εκτάκτως το πρωί της Κυριακής 25/11 από τις 10π.μ. έως τις 3μ.μ. για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φίλων της ομάδας. Οι τιμές των εισιτηρίων ανά θύρα έχουν ως εξής:

Θύρα 3: 60 ευρώ
Θύρα 2: 30 ευρώ
Θύρα 4: 30 ευρώ
Θύρα 10Α-10Β: 23 ευρώ
Θύρες 6-7: 18 ευρώ

Επίσης γίνεται γνωστό ότι διατίθενται παιδικά εισιτήρια για όλες τις θύρες στην τιμή των 10 ευρώ. Τα εισιτήρια αφορούν σε παιδιά ηλικίας έως 14 ετών με συνοδό.

ΠΑΟ: ΓΡΙΦΟΣ Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Ο Πεσέιρο ενημερώθηκε από τους διεθνείς παίκτες για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται, αφού έλλειπαν αρκετές μέρες από τις προπονήσεις. Αυτός είναι και ο σημαντικότερος λόγος που δεν υπάρχουν ακριβείς ενδείξεις για την ενδεκάδα που θα παραταχθεί στο «Αλκαζάρ». Σύμφωνα πάντως με τη λογική του Πορτογάλου, ως τώρα, μπορεί να γίνει κάποια προσέγγιση.

Φαβορί για την εστία του «τριφυλλιού» είναι ο Μάριο Γκαλίνοβιτς, που προέρχεται από συνεχή παιχνίδια, ενώ και ο Νίλσον θα παίξει κανονικά στο δεξί άκρο της άμυνας. Στα αριστερά, με δεδομένη την απουσία του τιμωρημένου Σέριτς, θα παίξει ένας εκ των Βύντρα, Φύσσα και το αμυντικό δίδυμο θα αποτελείται από τους Μόρις, Σαριέγκι. Στη μεσαία γραμμή οι Μάτος και Τζιόλης θα βρίσκονται και πάλι στον άξονα, με τον Καραγκούνη στα δεξιά τους και τον Ίβανσιτς στα αριστερά. Για τη «γραμμή κρούσης» ο Πορτογάλος αντιμετωπίζει ευχάριστο πονοκέφαλο, αφού και οι τέσσερις επιθετικοί του είναι σε καλή κατάσταση, ωστόσο ίσως να προτιμήσει τους Παπαδόπουλο και Εντόι, οι οποίοι δεν έλειψαν από τις προπονήσεις της τελευταίας εβδομάδας, σε αντίθεση με τους Σαλπιγγίδη, Μάντζιο, που έλειπαν με την εθνική. Η σημερινή προπόνηση είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα.

Οριστικά χωρίς τον Γιάννη Γκούμα θα παραταχθεί ο Παναθηναϊκός στη Λάρισα, αφού το αιμάτωμα στη γάμπα έχει «πετρώσει» και χρειάζεται εντατική θεραπεία και κάποιες μέρες για να υποχωρήσει. Ο Θεσσαλός αμυντικός συνέχισε και χθες τη θεραπεία του(κάτι που θα συνεχιστεί μέχρι τη Δευτέρα) και πλέον το ερώτημα είναι αν θα προλάβει την αναμέτρηση της άλλης αγωνιστικής με την Ξάνθη στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

ΑΛΚΜΑΑΡ: ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΤΗΝ ΑΕΛ

Ο αυριανός αγώνας της 9ης του βαθμολογικού πίνακα και προσεχής αντιπάλου της Λάρισας στο Κύπελλο UEFA, Αλκμάαρ, κόντρα στη 16η, Βίλεμ, ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής της Eredivisie.

Οι γηπεδούχοι δεν υπολογίζουν στους Ντιντούλιτσα, Λούιρινκ, Σάαρς, ενώ ο Μάαρτεν Μάρτενς θα μείνει εκτός δράσης για έξι μήνες (!). Από τους φιλοξενούμενους θα απουσιάσουν οι Ρόνι Ρένιερς, Άντζελο Μάρθα, Άερτς και Μπάελουμ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΒΕΝΕΤΙΔΗΣ: "ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΜΑΣ"

Είναι από τους ευλογημένους που έζησαν το θαύμα της Πορτογαλίας, το καλοκαίρι του 2004. Το γεγονός ότι δεν θα είναι στα τελικά του Euro 2008 τον στενοχωρεί, αλλά στο λογικό πλαίσιο. Ο Στέλιος Βενετίδης, μέσω του Sportime.gr, επιχειρεί μια... ένωση της πρωταθλήτριας Ευρώπης 2004 με την ομάδα που θα υπερασπιστεί τον τίτλο σε λίγους μήνες. Αποδίδει τα εύσημα στον Οτο Ρεχάγκελ, θεωρεί ότι έχουμε πλέον μια Εθνική ομάδα που μπορεί να κάνει περισσότερα στο γήπεδο από αυτή του 2004, στέκεται στα πλεονεκτήματα της... νυν σε σχέση με την "πρώην" και δίνει την ευχή του για το καλοκαίρι: "Να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας.

- Πρόκριση στο Euro 2008 με ρεκόρ βαθμών. Πώς "δικαιολογείται" αυτό;

"Καταρχάς συγχαρητήρια στον προπονητή και σε όλα τα παιδιά για την πρόκριση και το ρεκόρ. Από εκεί και πέρα, πραγματικά, αν προσέξουμε συνολικά όλα τα παιχνίδια και όλη την πορεία μας σε αυτό τον προκριματικό όμιλο, θα δούμε ότι έχουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Μέχρι και την έναρξη αυτού του προκριματικού ομίλου, ξέραμε ότι έχουμε μια Εθνική ομάδα που μπορεί να αμυνθεί πολύ καλά. Τώρα ξέρουμε ότι έχουμε μια Εθνική ομάδα που μπορεί να κάνει πολύ καλά κι άλλα πράγματα. Να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, να δημιουργήσει ευκαιρίες, να επιτεθεί σωστά, να σκοράρει πιο εύκολα σε σχέση με πριν. Είναι μια πολύ καλή ομάδα σε όλους τους τομείς".
- Επειδή έχουν αρχίσει και οι συγκρίσεις, αυτή η Εθνική ομάδα είναι καλύτερη από αυτή του 2004;

"Είναι δύσκολο να γίνει τέτοια σύγκριση. Αυτό που μπορούμε, ενδεχομένως, να συγκρίνουμε, είναι ορισμένα χαρακτηριστικά των δύο ομάδων. Για να καταλάβετε, δεν μπορούμε να κάνουμε ακριβή σύγκριση ούτε ανάμεσα στους παίκτες, γιατί δεν ξέρουμε την κατάσταση στην οποία θα βρεθούν οι τωρινοί παίκτες το καλοκαίρι. Αν, δηλαδή, εκείνη τη χρονική περίοδο θα είναι σε καλύτερη ή χειρότερη κατάσταση από τους παίκτες του 2004. Αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά, είναι ότι αυτή η Εθνική ομάδα έχει πολλούς παίκτες που μπορούν να παίξουν σε αρκετές διαφορετικές θέσεις. Σε εμάς, στην ομάδα της Πορτογαλίας, υπήρχε μόνο ο Κατσουράνης που μπορούσε να παίξει πολλές θέσεις. Τώρα δεν είναι μόνο ο Κώστας, αλλά και πολλοί άλλοι. Είναι πιο πολυσύνθετοι και αυτό αναμφίβολα βοηθάει πολύ τον προπονητή σε κάθε αγώνα. Είναι πιο πλήρης αυτή η ομάδα, με βάση τις θέσεις που αγωνίζεται ο κάθε παίκτης".
- Ηδη σκεφτόμαστε και το Μουντιάλ του 2010. Εκεί, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να πάμε με τον Ότο Ρεχάγκελ ή μια ενδεχόμενη πολύ καλή πορεία στα τελικά του Euro 2008, θα σημάνει και το τέλος του κύκλου;

"Αυτό δεν το ξέρω. Είναι ένα θέμα καθαρά προσωπικό, για τον κ. Ρεχάγκελ. Αυτός θα αποφασίσει, για το τι είναι καλύτερο. Σίγουρα, πάντως, σε αυτές τις επιτυχίες που έχει η Εθνική ομάδα, έχει μεγάλο μερίδιο. Είναι μια επιτυχημένη Εθνική ομάδα, είναι επιτυχημένος ο Ρεχάγκελ".
- Είσαι πρωταθλητής Ευρώπης και έχεις κατακτήσει πολλούς τίτλους. Ζηλεύεις που δεν είσαι στην Εθνική ομάδα τώρα;

"Κοιτάξτε, κάθε αθλητής θέλει πάντα να είναι στην Εθνική ομάδα της χώρας του. Θεωρώ ότι είναι λογικό αυτό. Από εκεί και πέρα, δεν μπορώ να πω ότι ζηλεύω. Είναι ευτυχία για μένα το γεγονός ότι έζησα αυτό που έγινε στην Πορτογαλία. Εκτός αυτού, κάθε αθλητής, κάθε ποδοσφαιριστής για να το κάνουμε πιο συγκεκριμένο, θα πρέπει να έχει αυτογνωσία και να ξέρει ότι δε θα είναι για πάντα στην Εθνική".
- Εχεις επαφή με τα παιδιά της Εθνικής ομάδας; Πώς είναι το κλίμα;

"Το κλίμα ήταν και είναι πολύ καλό. Και σε αυτό παίζει μεγάλο ρόλο ο προπονητής, ο κ. Ρεχάγκελ. Στην Εθνική ομάδα δεν είναι καθημερινά μαζί οι παίκτες, οπότε παίζει τεράστιο ρόλο ο προπονητής στο να είναι ωραία η ατμόσφαιρα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κάθε φορά που συγκεντρώνονται οι παίκτες. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, στο να λειτουργήσει καλά η ομάδα. Δε χρειάζεται να πω εγώ πώς είναι το κλίμα στην ομάδα, γιατί αυτό φαίνεται. Είναι όλα μια χαρά, όπως και το 2004 στην Πορτογαλία. Και σε αυτό έχουν συμβάλει τα μέγιστα ο προπονητής και οι παίκτες, γιατί είναι πολύ καλοί χαρακτήρες".
- Τέλος, έχοντας ζήσει το θαύμα της Πορτογαλίας, τι θέλεις να ευχηθείς στην ομάδα που θα πάει στα τελικά του Euro 2008;

"Πριν από όλα, να πω ότι προσωπικά θεωρώ μεγάλη επιτυχία και μόνο το γεγονός ότι προκριθήκαμε στα τελικά και θα είμαστε εκεί για δεύτερη σερί φορά. Γιατί αυτό, αν μη τι άλλο, δείχνει ότι υπάρχει σταθερότητα, διάρκεια. Είναι τεράστια επιτυχία αυτό. Οσο για την ευχή μου, αυτό που πραγματικά θέλω και εύχομαι στα παιδιά και στον προπονητή, είναι να δείξουν χαρακτήρα και να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας. Αυτό. Να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας. Με αυτό, δε λέω ότι πρέπει οπωσδήποτε να πάρουμε και πάλι το κύπελλο. Για μένα δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία το αν θα πάμε στον τελικό ή στον ημιτελικό. Αλλά το να αποδείξουμε, με τις εμφανίσεις μας, ότι μπορούμε να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας. Εχει μεγάλη σημασία, για μένα τη μεγαλύτερη, το να εμφανιστεί στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας μια ομάδα που θα παραταχθεί και θα αγωνιστεί ως πρωταθλήτρια Ευρώπης. Μακάρι η ομάδα να εμφανιστεί, όπως και σε αυτό τον προκριματικό όμιλο. Να διατηρήσει αυτή την εικόνα, αυτό το παιχνίδι".

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ: ΕΝΔΕΚΑΤΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...

Στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, στην κλήρωση για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010, που θα γίνει την προσεχή Κυριακή (25/11) στο Ντέρμπαν της Νοτίου Αφρικής, βρίσκεται πλέον , και τυπικά η Εθνική ομάδα. Το πρωί της Παρασκευής (23/11), η ΦΙΦΑ ανακοίνωσε την επίσημη βαθμολογία των χωρών, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να βρίσκεται στην ενδέκατη θέση στον κόσμο, με 1.114 βαθμούς , ξεπερνώντας για έναν βαθμό την Αγγλία που είχε 1.113. Πρόκειται για την κορυφαία θέση που έχει καταλάβει ποτέ η Εθνική μας ομάδα στην συγκεκριμένη κατάταξη, ενώ καταλαμβάνει την ένατη θέση στην ευρωπαϊκή.

Έτσι, η Ελλάδα θα αποφύγει τις Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Τσεχία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ολλανδία και Κροατία που βρίσκονται μαζί της στο Α' Γκρουπ. Με την κλήρωση της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010, που θα γίνει την Κυριακή (25/1) στο Ντέρμπαν της Νοτίου Αφρικής, θα δημιουργηθούν εννέα όμιλοι στην Ευρώπη, από όπου θα περάσουν στα τελικά απευθείας οι εννέα πρώτοι, και οι οκτώ καλύτεροι δεύτεροι θα δώσουν αγώνες μπαράζ για τις υπόλοιπες τέσσερις θέσεις. Οι οκτώ όμιλοι θα έχουν από έξι ομάδες και ο ένατος θα έχει πέντε.

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2010

1ο ΓΚΡΟΥΠ
1.Ιταλία 1.498
2. Ισπανία 1.349
3. Γερμανία 1.296
4. Τσεχία 1.290
5. Γαλλία 1.243
6. Πορτογαλία 1.241
7. Ολλανδία 1.170
8. Κροατία 1.129
9. ΕΛΛΑΔΑ 1.114
2ο ΓΚΡΟΥΠ

10. Αγγλία 1.113
11. Ρουμανία 1.088
12. Σκωτία 990
13. Τουρκία 906
14. Βουλγαρία 883
15. Σουηδία 862
16.Ρωσία 861
17. Πολωνία 855
18. Ισραήλ 855

3ο ΓΚΡΟΥΠ

19. Σερβία 842
20.Νορβηγία 828
21. Ουκρανία 827
22. Δανία 787
23. Β.Ιρλανδία 786
24. Εϊρε 737
25. Φινλανδία 697
26. Ελβετία 670
27. Σλοβακία 598

4ο ΓΚΡΟΥΠ

28. Βέλγιο 595
29. Ουγγαρία 583
30. Βοσνία 578
31. Μολδαβία 570
32. Ουαλία 555
33. ΠΓΔΜ 552
34. Λευκορωσία 551
35. Λιθουανία 543
36. Κύπρος 499

5ο ΓΚΡΟΥΠ

37. Γεωργία 407
38. Αλβανία 397
39. Σλοβενία 396
40. Λετονία 392
41. Ισλανδία 384
42. Αρμενία 370
43. Αυστρία 354
44. Καζακστάν 292
45. Λιχτενστάιν 261

6ο ΓΚΡΟΥΠ

46. Αζερμπαϊτζάν 247
47. Εσθονία 224
48. Μάλτα 185
49. Λουξεμβούργο 127
50. Μαυροβούνιο 65
51. Ανδόρα 60
52. Νησιά Φερόε 13
53. Σαν Μαρίνο 6

ΑΣΤΡΑΨΕ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΗΞΕ...

Ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής της Super League ο πρόεδρος της ΑΕΛ Κώστας Πηλαδάκης υποστήριξε -σύμφωνα με πληροφορίες- όσα είχε πει δημόσια για τις «υπόγειες» σχέσεις του Ατρόμητου με τη διαιτησία, μίλησε για την «παράγκα», ενώ εστίασε και στα γεγονότα που καταδεικνύουν ότι η ομάδα του έχει «πληγεί» φέτος από τη διαιτησία, όσο καμία άλλη στην κατηγορία.

Η ακρόαση του μεγαλομέτοχου της ΠΑΕ έγινε κεκλεισμένων των θυρών και ενώπιον τριών δικαστών. Ο κ. Πηλαδάκης φέρεται να έκανε εκτενή αναφορά στην περιβόητη «παράγκα», ενώ λέγεται πως μίλησε για συνεργασία του Ατρόμητου με άτομο, το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί τότε στην υπόθεση. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο πρόεδρος της ΑΕΛ είπε ότι όλη Ελλάδα ξέρει τι γίνεται, αλλά ότι δεν υπάρχουν στη διάθεσή του στοιχεία.

Επιπλέον στάθηκε στο αναμφισβήτητο γεγονός ότι η ΑΕΛ έχει αδικηθεί κατάφορα από τη διαιτησία, πράγμα που αποδεικνύεται από την παραπομπή διαιτητών και βοηθών στα περισσότερα από τα οκτώ ματς που έχει δώσει η ομάδα στο πρωτάθλημα.
Ερωτηθείς ο κ. Πηλαδάκης πάντως για το περιεχόμενο της συζήτησης και για το αν είπε πως δεν διαθέτει αποδείξεις δεν θέλησε να μιλήσει λέγοντας πως ό,τι είδε το φως της δημοσιότητας είναι απλά εικασίες.

Την ερχόμενη εβδομάδα ο κ. Πηλαδάκης αναμένεται να παρουσιαστεί στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ για να απολογηθεί μετά την καταγγελία που έκανε σε βάρος του η ΠΑΕ Ατρόμητος και δεν αποκλείεται να του επιβληθεί πρόστιμο.

ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ...



Η προετοιμασία για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό έχει μπει στην τελική ευθεία και ο τραυματίας Τάσος Βενέτης δεν υπολογίζεται από τον Γιώργο Δώνη. Η ΑΕΛ αναμένεται να παραταχθεί με τη γνωστή 11άδα και βεβαίως το ίδιο σύστημα: Κοτσόλης, Γκαλίτσιος, Νταμπίζας, Κώτσιος, Βενετίδης, Φωτάκης, Κυριακίδης, Σαρμιέντο, Κλέιτον, Μπακαγιόκο και Αλεξάνδρου.

Ο Γιώργος Γκαλίτσιος ενσωματώθηκε χθες στην ομάδα μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών του με την Εθνική Ελπίδων. Ο 21χρονος δεξιός μπακ έκανε χαλάρωμα, καθώς αγωνίστηκε την Τετάρτη κόντρα στην Αλβανία, αλλά σήμερα θα μπει σε φουλ ρυθμούς και θα είναι στη διάθεση του προπονητή του για το κυριακάτικο ματς.

Στις 12 το μεσημέρι στο καφέ Gossip (Κούμα 5 και Ρούσβελτ) ο Γιώργος Δώνης και οι Νίκος Νταμπίζας και Στέλιος Βενετίδης θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους φίλους της ΑΕΛ, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργανώνει η AMSTEL, επίσημος υποστηρικτής της ΠΑΕ. Παράλληλα, θα κληρωθούν 15 διπλά εισιτήρια για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

ΠΑΜΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ;;;


Δείτε όλα τα σημερινά αθλητικά πρωτοσέλιδα μόνο μ' ένα κλικ:

ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

21:30 SS2: ΚΑΡΛΣΡΟΥΗ - ΧΕΡΤΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ Γερμανικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Z)

ΣΠΟΡ+

11:00 ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΟΥΑΛΙΑ Προκριματικά Εuro (E)
13:00 ΙΣΠΑΝΙΑ – ΒΟΡΕΙΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ Προκριματικά Εuro (E)
14:30 ΑΓΓΛΙΑ – ΚΡΟΑΤΙΑ Προκριματικά Εuro (Ε)
16:00 AIR TIME
17:00 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ: ΑΜΑΔΟΡΑ-ΠΟΡΤΟ (E)
19:00 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΡΗΣ A1 Mπάσκετ Ανδρών (Ε)
21:00 NBA PLUS
23:00 NBA: ΧΙΟΥΣΤΟΝ – ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ (E)
02:00 ΡΕΤΡΟ

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

18:30 ET3: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ
19:00 SS1: BASKET TIME
19:00 NET: ΠΡΩΤΗ ΠΑΣΑ
20:00 SS1: FOOTBALL PLANET
21:00 SS1: CHAMPIONS ZONE
00:00 SS1: ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...

23/11/2004 Ο Σκωτσέζος τεχνικός Sir Alex Ferguson συμπληρώνει 1000 συμμετοχές στον πάγκο της Manchester United στον αγώνα εναντίον της Olympique Lyonnais με νίκη 2-1 στο Old Trafford για τους ομίλους του Champions League

23/11/1999 Ο Λεωνίδας Σαπάνης κερδίζει 2 αργυρά μετάλλια (145 κιλά στο ζετέ και 315 κιλά στο σύνολο) στην κατηγορία των 62 κιλών και η Ιωάννα Χατζηιωάννου το χάλκινο στο ζετέ με 127,5 κιλά (πανελλήνιο ρεκόρ) στην κατηγορία των 63 κιλών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών που διεξάγεται στο ΣΕΦ

23/11/1998 Ο 37χρονος ιδιόρρυθμος παίκτης των Chicago Bulls Dennis Rodman καταθέτει αίτηση διαζυγίου από την Carmen Electra (πρωταγωνίστρια της τηλεοπτικής σειράς “Baywatch”) 9 μόλις ημέρες μετά τον γάμο τους, στις 14/11/98, με την αιτιολογία ότι ήταν μεθυσμένος κατά την τέλεση του μυστηρίου

23/11/1997 Η Αυστρία και η Ουγγαρία υπογράφουν συμφωνία βάσει της οποίας προτείνουν να αναλάβουν τη διοργάνωση της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου (Euro) του 2004

23/11/1989 Η πρώτη τηλεοπτική μετάδοση ποδοσφαιρικού αγώνα στην Ελλάδα από ιδιωτικό κανάλι είναι το Ολυμπιακός - Οσέρ (1-1 Κovac, Αναστόπουλος) από το MEGA στο Στάδιο Καραϊσκάκη

23/11/1988 Ο πρωταθλητής του σούμο Chion Ofuji κερδίζει τον 50ό συνεχόμενο αγώνα του