Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2007

ΞΟΡΚΙΣΕ... ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑ ... ΑΕΛ - ΑΡΗΣ 1-0

ΑΕΛ - ΑΡΗΣ ... 1 - 0
92' Πάρα

Ο Φακούντο Πάρα "ξόρκισε" την... κατάρα του Αλκαζάρ. Σχεδόν 10 μήνες πριν είχε πανηγυρίσει η Λάρισα εντός έδρας νίκη (17/2/2006, 1-0 τον Πανιώνιο) κι από τότε ήταν στο "καναβάτσο". Ενώ όλα έδειχναν ότι και η αναμέτρηση της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας με τον Άρη θα είχε παρόμοια κατάληξη, με γκολ του Αργεντινού στο 90΄ οι "βυσσινί" πήραν το δεύτερο "τρίποντο" στο πρωτάθλημα (1-0) και δικαιολογημένα το πανηγύρισαν με έξαλλο τρόπο. Για τον Άρη η σημερινή ήταν η τρίτη συνεχόμενη ήττα στο πρωτάθλημα, μετά το 2-0 από το Λεβαδειακό και το 1-0 από την ΑΕΚ.

Το "χρυσό" γκολ των Θεσσαλών ήταν "προϊόν" της συνεργασίας των δύο αλλαγών που είχε κάνει στο δεύτερο ημίχρονο ο Γιώργος Δώνης, του Παναγιώτη Κατσιαρού που έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και του Πάρα που από κοντά με καρφωτή κεφαλιά "εκτέλεσε" τον ανήμπορο ν' αντιδράσει Χαλκιά. Δευτερόλεπτα πριν, ο Κλέιτον είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία να βάλει μπροστά τη Λάρισα. Ο Βραζιλιάνος αστόχησε απέναντι από το γκολκίπερ του Άρη, με τους ανθρώπους του πάγκου και τους συμπαίκτες του να "χτυπιούνται" κυριολεκτικά...

Μέτριο έως κακό ποιοτικά ήταν το ματς στα πρώτα 45 λεπτά και οι περίπου 7.000 οπαδοί και των δύο ομάδων σίγουρα δεν ευχαριστήθηκαν με αυτά που είδαν. Αν εξαιρέσει κανείς την φάση του 16΄, όταν ο Κοτσόλης απέκρουσε με τα πόδια το πλασέ του Κάλβο μέσα από την περιοχή, από κει και πέρα δεν δημιουργήθηκαν άλλες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Οι δύο ομάδες ήταν νευρικές στην ανάπτυξη του παιχνιδιού τους, κυρίως οι γηπεδούχοι, που παρουσιάστηκαν αγχωμένοι και με κακές επιλογές στη μεσαία γραμμή. Μοιραία δεν απείλησαν την εστία του Κώστα Χαλκιά, ενώ από την πλευρά του και ο Άρης ήταν κατώτερος του αναμενόμενου, με λανθασμένες πάσες των παικτών της μεσαίας γραμμής προς τους επιθετικούς.

Η είσοδος του Πάρα στο δεύτερο ημίχρονο έδωσε επιθετική πνοή στη Λάρισα, παρ΄όλα αυτά η ομάδα του Γιώργου Δώνη εξακολουθούσε να έχει τη φλύαρη υπεροχή. Το σουτ φάουλ του Αλεξάνδρου στο 57΄ δεν αιφνιδίασε τον Χαλκιά, ο οποίος στο 71΄ έσωσε την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση στην καλύτερη ως τότε ευκαιρία της Λάρισας στο παιχνίδι. Ο διεθνής πορτιέρο του Άρη απέκρουσε αρχικά το σουτ του Σαρμιέντο έξω από την περιοχή και στη συνέχεια το πλασέ του Μπακαγιόκο από το ύψος της μικρής περιοχής. Στο 76΄, μετά από σύγχυση στην περιοχή της Λάρισας, ο Πρίττας έπιασε το δυνατό σουτ, αλλά ο Νταμπίζας απομάκρυνε τη μπάλα από την περιοχή του.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων οι παίκτες του Άρη ζήτησαν πέναλτι σε χέρι παίκτη της Λάρισας, αλλά δεν είχαν δίκιο και σωστά ο Παπασταμάτης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 28’ Κυριακίδης, 31’ Φωτάκης, 87’ Κλέιτον – 27’ Σιστόν, 30’ Νεμπεγλέρας, 58’ Αουρέλιο.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παπασταμάτης
ΒΟΗΘΟΙ: Γενναίος, Καρατζίκας

ΑΕΛ: Κοτσόλης, Βενετίδης (85` Κατσιαρός), Κώτσιος, Νταμπίζας, Κυριακίδης (46` Πάρα Φακούντο), Γκαλίτσιος, Κλέιτον, Αλεξάνδρου, Σαρμιέντο (85` Κόζλεϊ), Μπακαγιόκο, Φωτάκης.

ΑΡΗΣ:
Χαλκιάς, Μάρκο Αουρέλιο, Βανγκέλι, Παπαδόπουλος, Ρονάλντο, Νεμπεγλέρας, Γκαρσία, Πρίττας, Σιστόν (90` Κουλουχέρης), Κάλβο (72` Χαβίτο), Κόκε (90` Σανσόν).

Δεν υπάρχουν σχόλια: