Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2007

ΕΣΒΗΣΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ... ΑΛΚΜΑΑΡ - ΑΕΛ 1-0


ΑΛΚΜΑΑΡ - ΑΕΛ ... 1-0
77΄ Ντεμπέλε

Το όνειρο της ΑΕΛ έσβησε στο «DSB» του Αλκμααρ. Η ολλανδική ομάδα νίκησε 1-0 τους «βυσσινί»
, που με τρεις ήττες σε ισάριθμους αγώνες αποχαιρέτησαν τις ελπίδες για πρόκριση από τον 1ο όμιλο του κυπέλλου UEFA. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη πραγματοποίησε ακόμη μία σπουδαία ευρωπαϊκή εμφάνιση, όμως δέχθηκε το γκολ στη μοναδική μεγάλη ευκαιρία που δημιούργησε η Αλκμααρ στο 77΄, όταν ο Ντεμπελέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κοτσόλη...

Το πρώτο ημίχρονο ήταν κάκιστο, καθώς ήταν ελάχιστες οι φάσεις που δημιουργήθηκαν μπροστά στις δυο εστίες, κάτι που ευνοούσε την Λάρισα, καθώς οι Θεσσαλοί δεν ήθελαν οι γηπεδούχοι να βρουν ρυθμό, καθώς τότε τα πράγματα θα ήταν εξαιρετικά δύσκολα.

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι "βυσσινί" προσπαθούσαν να βρουν τα "πατήματα" τους στον αγωνιστικό χώρο και εκεί θα μπορούσε να γίνει η "ζημιά". Στο 4', ο Νταμπίζας έκανε λάθος υπολογισμό και έδωσε την ευκαιρία στον Αγκουστίν να κάνει απο τα δεξιά μια επικίνδυνη σέντρα-σουτ, η μπάλα πήρε τροχιά προς την εστία του Κοτσόλη, όμως τελικά χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε την απέναντι πλευρά χωρίς να καταφέρουν κάτι ουσιαστικό οι γηπεδούχοι.

Τρία λεπτά αργότερα, Ο Μποκονιόλι έβγαλε τη σέντρα, ο Ντεμπέλε μπήκε στην πορεία της μπάλας και την έστειλε λίγο άουτ. Σταδιακά, οι παίκτες του Γιώργου Δώνη άρχισαν να ανεβαίνουν προς την αντίπαλη περιοχή και στο 12' ο Κυριακίδης επιχείρησε μακρινό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω απο την εστία του Βάτερμαν, που δεν ανησύχησε απο την πορεία της μπάλας.

Με την συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου, ο Τσιόμερ εκτέλεσε φάουλ, όμως ο Κοτσόλης είχε τον έλεγχο της φάσης, έπεσε στην γωνία και μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Λίγο πριν το πρώτο ημίωρο, οι Θεσσαλοί έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην περιοχή της Αλκμάαρ, όταν ο Φωτάκης εκτέλεσε φάουλ και ανάγκασε τον Βάτερμαν να απομακρύνει με γροθιές, όμως το σημαντικό σημείο ήταν ο τραυματισμός του πορτιέρο των Ολλανδών σε εκείνο το σημείο.

Στο 30', ο Φωτάκης εκτέλεσε φάουλ απο τα δεξιά, ο Κώτσιος κατάφερε να πάρει την κεφαλιά, αλλά ήταν αδύναμη και ο Βάτερμαν μπλόκαρε την μπάλα, που έδειχνε να πονάει και δυο λεπτά αργότερα αντικαταστάθηκε απο τον 20χρονο Ρομέρο.

Όσο το πρώτο ημίχρονο πλησίαζε προς την λήξη οι Ολλανδοί προσπαθούσαν να γίνουν απειλητικοί και στο 36' κατάφεραν να φθάσουν στην επίτευξη ενός γκολ, όμως σωστά ο επόπτης το ακύρωσε, καθώς ο Ντε Ζέου ήταν σε θέση οφσάιντ μετά την σέντρα του Όπνταμ.

Τρία λεπτά πριν την συμπλήρωση του πρώτου 45λέπτου. ο Ντε Ζέου τροφοδότησε στην περιοχή τον Ποκονιόλι, όμως εκείνος καθυστέρησε να σουτάρει και έδωσε την ευκαιρία στον Νταμπίζα να βάλει το σώμα του και να γλιτώσει την Λάρισα απο τα χειρότερα...

Απείλησε η Λάρισα
Στο β' ημίχρονο, η Λάρισα ξεκίνησε δυνατά και στο 50' απείλησε τους Ολλανδούς. Ο Κατσιαρός έκανε την κάθετη πάσα προς τον Αλεξάνδρου, ο τελευταίος μπήκε στην περιοχή αλλά το συρτό σουτ που επιχείρησε κατέληξε στην αγκαλιά του Ρομέρο.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Καλαντζής πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, καθυστέρησε να πασάρει και προτίμησε να κάνει ένα απογοητευτικό σουτ που έφυγε άουτ. Με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα οι Θεσσαλοί βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Κλέιτον έδωσε αριστερά στον Κατσιαρό, εκείνος μπήκε στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν αδύναμο με αποτέλεσμα να καταλήξει εύκολα στην αγκαλιά του Ρομέρο.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Καλαντζής έκανε γυριστή κεφαλιά, ο Ρομέρο έδειξε αρχικά να μπλοκάρει με ευκολία την μπάλα όμως την έχασε μέσα απο τα χέρια του, αλλά οι αμυντικοί απομάκρυναν καθώς δεν ακολούθησε κάποιος παίκτης της Λάρισας.

Οι Ολλανδοί απο την πλευρά τους δεν είχαν καταφέρει να απειλήσουν, καθώς έβλεπαν οτι οι παίκτες της Λάρισας ήταν πολύ επικίνδυνοι όταν έβρισκαν κενούς χώρους και έτσι ήταν πολύ προσεκτικοί στην ανάπτυξη τους.

Αντίθετα, οι παίκτες του Γιώργου Δώνη έβλεπαν οτι μπορούσαν να κάνουν την "ζημιά" και δεν δίστασαν στιγμή να βγουν στην επίθεση. Στο 72', ο Στέινσον δεν κατάφερε ν' απομακρύνει την μπάλα, ο Σαρμιέντο βρήκε την ευκαιρία να επιχειρήσει φαλτσαριστό σουτ απο το ύψος της περιοχής, όμως ο Ρομέρο έπεσε στην γωνία και μπλόκαρε την μπάλα.

Ντέμπελε και... 1-0!
Στο 77' όμως, έγινε η φάση που έκρινε την αναμέτρηση. Ο Ποκονιόλι έκανε σέντρα απο τα δεξιά, ο Ντε Ζέου δυο φορές δεν κατάφερε να νικήσει τον Κοτσόλη, ο Κώτσιος έδιωξε με το κεφάλι πάνω στην γραμμή της εστίας, οι Θεσσαλοί δεν κατάφεραν ν' απομακρύνουν απο την περιοχή τους και ο Ντέμπελε με σουτ έδωσε το προβάδισμα στους Ολλανδούς... 1-0!

Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 85' ο Κώτσιος αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 85' και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες και κάπου εκεί τελείωσε η αναμέτρηση, καθώς οι Ολλανδοί συνειδητοποίησαν οτι είχαν "κλειδώσει" τη νίκη. Μάλιστα, στο 89' ο Γένερ βγήκε στην αντεπίθεση, μπήκε στην περιοχή απο τα δεξιά και επιχείρησε σουτ, όμως ο Κοτσόλης έπεσε και παραχώρησε κόρνερ, διατηρώντας το 1-0 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Διαιτητής: Λεβάν Πανιασβίλι (Γεωργία)
Κίτρινες: Τσιόμερ, Αγκουστίν, Ποκονιόλι - Κλέιτον, Κώτσιος, Πάρα
Κόκκινη: Κώτσιος (85'-δεύτερη κίτρινη)

ΑΛΚΜΑΑΡ (Λουϊς Φαν Γκάαλ): Βάτερμαν (32' Ρομέρο), Όπνταμ, Ποκονιόλι, Γιάλιενς, Στάινσον, Μέντες, Τσιόμερ (73' Γένερ), Αγκουστίν, Ντε Ζέου, Μεντουνιανίν (65' Πελέ), Ντεμπελέ.

ΛΑΡΙΣΑ (Δώνης): Κοτσόλης, Νταμπίζας, Κατσιαρός, Γκαλίτσιος, Κώτσιος, Κυριακίδης (82' Κόζλεϊ), Κλέιτον, Σαρμιέντο, Φωτάκης, Αλεξάνδρου (83' Μπαχράμης), Καλαντζής (69' Πάρα).

ΔΩΝΗΣ: "ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ..."

Η ήττα από την Αλκμάαρ στην Ολλανδία, με 1-0, σημαίνει και το τέλος των ελπίδων της ΑΕΛ για πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου UEFA. Ενα τέλος, πάντως, που έγινε με αξιοπρέπεια και με τους παίκτες να τα δίνουν όλα σε κάθε ματς, ακόμη και κόντρα σε ανώτερες ομάδες. Αυτό τόνισε ο Γιώργος Δώνης στις δηλώσεις του, δίνοντας τα συγχαρητήρια του στους παίκτες του.

"Αυτή η ήττα σημαίνει το τέλος σε ό,τι αφορά τις ελπίδες μας για πρόκριση. Τελειώσαμε, πάντως, με αξιοπρέπεια και με πολύ προσπάθεια για μια ακόμη φορά από τους παίκτες μου, στον αγωνιστικό χώρο. Είχαμε τις ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο για να προηγηθούμε, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Εχουμε πάρει πάρα πολλές εμπειρίες και θα προσπαθήσουμε να τις αξιοποιήσουμε κατάλληλα, ώστε να γίνουμε καλύτερη ομάδα στη συνέχεια. Σε αυτά τα παιχνίδια της Ευρώπης έχουμε δείξει ότι μπορούμε να κοντράρουμε ακόμη και καλύτερες, από εμάς, ομάδες. Θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τις εμπειρίες και με δουλειά και τη σωστή φιλοσοφία να βελτιωθούμε", ήταν τα λόγια του Δώνη.

ΦΑΝ ΓΚΑΑΛ: "Η ΑΕΛ ΕΙΝΑΙ ΙΣΑΞΙΑ ΜΕ ΑΓΙΑΞ & ΑΙΝΤΧΟΒΕΝ"

Μπορεί η ΑΕΛ να μην κατάφερε να πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου UEFA αλλά κέρδισε την αναγνώριση από τους αντιπάλους της.

Η αποστολή της ΑΕΛ επιστρέφει το απόγευμα της Παρασκευής από την Ολλανδία, έχοντας αποσπάσει εγκωμιαστικά σχόλια του προπονητή της Άλκμααρ Λουίς Φαν Γκάαλ ο οποίος τόνισε ότι οι Θεσσαλόί, ο Άγιαξ και η Αϊντχόφεν ήταν οι καλύτερες ομάδες που αντιμετώπισε η ομάδα του, μέχρι τώρα.

"Ήταν η καλύτερη ομάδα που αντιμετωπίσαμε τη φετινή χρονιά και στο ΟΥΕΦΑ και στο πρωτάθλημα μαζί με τον Άγιαξ και την Αϊντχόφεν", ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

"Η ΑΕΛ ήταν μία ομάδα πολύ καλά στημένη στον αγωνιστικό χώρο, πειθαρχημένη είχε όλες τις γραμμές της κοντά και γενικά χρειάστηκε πολύ μεγάλη προσπάθεια από εμάς για να καταφέρουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς.Ήμασταν ώριμοι στο παιχνίδι μας , είχαμε εμπιστοσύνη και πιστεύω ότι εν τέλει αξίζαμε τη νίκη".

Η αποστολή της ΑΕΛ θα αφιχθεί το απόγευμα στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" και από εκεί θα πετάξει κατευθείαν για την Κρήτη ενόψει του αγώνα με τον ΟΦΗ για το πρωτάθλημα.Σε σχέση με τους παίκτες που ήταν στην αποστολή για τον αγώνα με την Άλκμααρ, ο Γιώργος Δώνης δεν υπολογίζει τον Φωτάκη που είναι τιμωρημένος.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ & ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης-Νυρεμβέργη 2-2
Πογκρέμνιακ 76’, Ιόνοφ 79’ / Χαριστέας 26’, Μπένκο 83’
Άλκμααρ-ΑΕΛ 1-0
Ντεμπέλε 77’

Ρεπό: Έβερτον

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(Σε 3 αγώνες)
1. Έβερτον (5-1) 6
2. Ζενίτ (6-5) 5
3. Άλκμααρ (2-1) 4
4. Νυρεμβέργη (2-4) 1
5. ΑΕΛ (3-7) 0

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (5/12)

Νυρεμβέργη - Αλκμάαρ
Έβερτον - Ζενίτ


ΧΟΡΕΥΑΝ ΗΜΙΓΥΜΝΟΙ...

Η παρουσία των φιλάθλων της ΑΕΛ δεν ήταν μόνο εντυπωσιακή σε όγκο, αλλά και σε παλμό! Και παρότι το κρύο ήταν τσουχτερό (σ.σ. το θερμόμετρο την ώρα του αγώνα δεν ξεπερνούσε τους 0 βαθμούς Κελσίου) μεγάλη μερίδα των οπαδών της Λάρισας παρακολούθησαν τον αγώνα... ημίγυμνοι.

Δημιούργησαν δε εκπληκτική ατμόσφαιρα, είτε με τα τραγούδια και τα συνθήματά τους (συνοδεία τύμπανων) είτε με τους βυσσινί σχηματισμούς με τα κασκόλ, τα σκουφάκια αλλά και τις ελληνικές σημαίες. Νωρίτερα, ο κύριος όγκος των Λαρισαίων φιλάθλων εκμεταλλεύτηκε τη συγκυρία για μία βόλτα στο Αμστερνταμ (απέχει περίπου μισή ώρα), δημιουργώντας τις πρώτες... κερκίδες στις πλατείες και τις μπυραρίες...

Τα 1.000 εισιτήρια που είχε στη διάθεσή της η ΠΑΕ ΑΕΛ για τις ανάγκες των φιλάθλων της αποδείχτηκαν λίγα! Και αυτό, καθώς ο αριθμός των Ελλήνων που βρέθηκαν στην ολλανδική πόλη προσέγγισε τους 1.500. Προκειμένου λοιπόν να εξασφαλίσουν την είσοδό τους στο γήπεδο πολλοί ήταν εκείνοι που δεν δίστασαν να γίνουν... μέλη της Αλκμααρ!

Ναι, καλά διαβάζετε! Γιατί ο ολλανδικός σύλλογος «απαιτεί» από όποιον θέλει να κερδίσει το προνόμιο να παρακολουθήσει αγώνα σε αυτό γήπεδο-στολίδι να εγγραφεί μέλος. Ετσι πολλοί Ελληνες... δαιμόνιοι οπαδοί δεν δίστασαν να αποκτήσουν κάρτα μέλους και εισήλθαν στο γήπεδο.

Και επειδή αυτά πρέπει να τονίζονται για να βλέπουμε τι... χάνουμε εδώ στην Ελλάδα, η γενικότερη ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν μαγευτική. Ούτε μία «νεκρή» ζώνη από την αστυνομία, ατελείωτο τραγούδι στις κερκίδες και... τύφλα να έχει η Αγγλία.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

H SPOTBET ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΕΛΑΡΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΠΕΛΟ!!!!!!!