Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2007

ΧΟΡΕΥΑΝ ΗΜΙΓΥΜΝΟΙ...

Η παρουσία των φιλάθλων της ΑΕΛ δεν ήταν μόνο εντυπωσιακή σε όγκο, αλλά και σε παλμό! Και παρότι το κρύο ήταν τσουχτερό (σ.σ. το θερμόμετρο την ώρα του αγώνα δεν ξεπερνούσε τους 0 βαθμούς Κελσίου) μεγάλη μερίδα των οπαδών της Λάρισας παρακολούθησαν τον αγώνα... ημίγυμνοι.

Δημιούργησαν δε εκπληκτική ατμόσφαιρα, είτε με τα τραγούδια και τα συνθήματά τους (συνοδεία τύμπανων) είτε με τους βυσσινί σχηματισμούς με τα κασκόλ, τα σκουφάκια αλλά και τις ελληνικές σημαίες. Νωρίτερα, ο κύριος όγκος των Λαρισαίων φιλάθλων εκμεταλλεύτηκε τη συγκυρία για μία βόλτα στο Αμστερνταμ (απέχει περίπου μισή ώρα), δημιουργώντας τις πρώτες... κερκίδες στις πλατείες και τις μπυραρίες...

Τα 1.000 εισιτήρια που είχε στη διάθεσή της η ΠΑΕ ΑΕΛ για τις ανάγκες των φιλάθλων της αποδείχτηκαν λίγα! Και αυτό, καθώς ο αριθμός των Ελλήνων που βρέθηκαν στην ολλανδική πόλη προσέγγισε τους 1.500. Προκειμένου λοιπόν να εξασφαλίσουν την είσοδό τους στο γήπεδο πολλοί ήταν εκείνοι που δεν δίστασαν να γίνουν... μέλη της Αλκμααρ!

Ναι, καλά διαβάζετε! Γιατί ο ολλανδικός σύλλογος «απαιτεί» από όποιον θέλει να κερδίσει το προνόμιο να παρακολουθήσει αγώνα σε αυτό γήπεδο-στολίδι να εγγραφεί μέλος. Ετσι πολλοί Ελληνες... δαιμόνιοι οπαδοί δεν δίστασαν να αποκτήσουν κάρτα μέλους και εισήλθαν στο γήπεδο.

Και επειδή αυτά πρέπει να τονίζονται για να βλέπουμε τι... χάνουμε εδώ στην Ελλάδα, η γενικότερη ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν μαγευτική. Ούτε μία «νεκρή» ζώνη από την αστυνομία, ατελείωτο τραγούδι στις κερκίδες και... τύφλα να έχει η Αγγλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: