Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2007

ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΟΙ ΝΕΟΙ

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων η ομάδα Νέων της ΑΕΛ απέσπασε την ισοπαλία 1-1 από τον Ηρακλή στο βοηθητικό γήπεδο του Καυτανζογλείου Σταδίου, σε αγώνα για την 8η αγωνιστική του οικείου πρωταθλήματος της Superleague. Οι «βυσσινί» δεν βρέθηκαν σε καλή ημέρα, ενώ γενικά το ματς ήταν ιδιαίτερα μέτριο ποιοτικά. Το σκορ άνοιξαν οι «κυανόλευκοι» στο 78ο λεπτό με πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Παναγιωτόπουλος, ενώ η απάντηση για τους Νέους της ΑΕΛ ήρθε στο 94ο λεπτό με κεφαλιά του Πολύζου μετά από σέντρα του Μπανούση.

ΑΕΛ: Μπαταβάνης, Καρατέεβ (80 Σπανός), Όντος (46 Λύτρας), Νόνης (46 Μπουρουζίκας), Πολύζος, Ραχωβίτης, Καραγιάννης (63 Τηλιόπουλος), Κοκόμπελης (46 Σπυρόπουλος), Μπανούσης, Μάγγος, Ζάγκος.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ 0 - 3
Π.Α.Ο.Κ. - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 1 - 2
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - Α.Ε.Κ. 1 - 1
ΑΣΤ. ΤΡΙΠ. - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2 - 1
ΗΡΑΚΛΗΣ - AEΛ 1 - 1
ΒΕΡΟΙΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛ. 3 - 1
Ο.Φ.Η. - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 1 - 2
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - ΑΡΗΣ 1 - 2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

01. SKODA ΞΑΝΘΗ 19
02. Α.Ε.Κ. 16
03. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 16
04. ΗΡΑΚΛΗΣ 15
05. ΑΣΤ ΤΡΙΠ. 15
06. ΑΡΗΣ. 15
07. AEΛ 14
08. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 13
09. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ. 11
10. ΒΕΡΟΙΑ 9
11. Π.Α.Ο.Κ. 8
12. ΠΑ0 8
13. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 7
14. Ο.Φ.Η. 6
15. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 6
16. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 4

ΚΑΕ ΑΕΛ: ΔΙΗΜΕΡΟ ΡΕΠΟ

Με διήμερο ρεπό... ανταμείφθηκαν οι παίκτες της Λάρισας για την τρίτη τους νίκη στο πρωτάθλημα, αλλά από την Τρίτη (13/11) επιστρέφουν στην δράση με προπόνηση στο κλειστό της Νεάπολης και προετοιμασία για το επόμενο σημαντικό παιχνίδι την Κυριακή εκτός έδρας κόντρα στην ΑΕΚ.

Κάποια μικροπροβλήματα ταλαιπωρούν τρεις παίκτες των «βυσσινί», αλλά ευτυχώς για τον τεχνικό Κώστα Πιλαφίδη δεν εμπνέουν ανησυχία.

Συγκεκριμένα ενοχλήσεις στην μέση του αισθάνεται ο Μπιλ Κις, ένα ελαφρύ διάστρεμμα υπέστη στον αγώνα με την Ολυμπιάδα ο Βασίλης Αγγελακόπουλος, ενώ μια ίωση στο αναπνευστικό ταλαιπωρεί τον Μλάντεν Σόσκιτς. Ωστόσο την Τρίτη, στην προπόνηση των «βυσσινί», αναμένεται να μην υπάρχουν απουσίες.

ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΕΛ

Σχεδόν ταυτόχρονα με την αποστολή της ΑΕΛ έφτασαν στο Καυτανζόγλειο, χωρίς να αντιμετωπίσουν προβλήματα, και οι φίλοι της Λάρισας, που παρακολούθησαν το παιχνίδι από το πέταλο που τους είχε παραχωρηθεί.

Βέβαια, η χθεσινή τους παρουσία ήταν μικρότερη σε σχέση με την περσινή στο αντίστοιχο παιχνίδι, όταν και είχαν ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη πολύ περισσότεροι φίλοι της ΑΕΛ. Όσοι Λαρισαίοι, περίπου 600, βρέθηκαν στο γήπεδο συμπαραστάθηκαν θερμά στην προσπάθεια των παικτών να πάρουν ένα καλό αποτέλεσμα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΚΑΛΙΤΣΙΟΥ & ΦΩΤΑΚΗ

Με τα σημάδια της απογοήτευσης ζωγραφισμένα στα πρόσωπά τους αποχώρησαν χθες το βράδυ από το Καυτανζόγλειο Στάδιο μετά το τέλος του παιχνιδιού με τον Ηρακλή και το 1-1 οι ποδοσφαιριστές της Λάρισας.

Γιώργος Γκαλίτσιος: «Ο Ηρακλής δεν έκανε τίποτα το ιδιαίτερο δεν πέρασε καν το κέντρο στο δεύτερο ημίχρονο. Χαιρόμαστε το παιχνίδι αλλά κάποιοι άλλοι παράγοντες δεν μας αφήνουν να το χαρούμε όσο θα θέλαμε. Δεν στέκομαι μόνο στο πέναλτι αλλά και για άλλα σφυρίγματα. Όσο για το πέναλτι ήταν ανύπαρκτο».


Γιώργος Φωτάκης: «Το αποτέλεσμα νομίζω ότι μας αδικεί. Και στα 90΄ η ΑΕΛ έδειξε ότι ήταν καλύτερη ομάδα από τον Ηρακλή και δικαιούμασταν τη νίκη. Έτσι λοιπόν είμαστε πολύ στεναχωρημένοι που δεν φύγαμε με τους τρεις βαθμούς της νίκης. Έχουμε συνηθίσει να παίζουμε Πέμπτη και Κυριακή όπως δείξαμε άλλωστε και στο παιχνίδι με τον Ηρακλή παίζοντάς τον στο γήπεδό του».

ΛΥΡΑΚΗΣ: "ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑ Η ΚΕΔ"

Η διαιτησία του Βασίλη Αργυρόπουλου στο Καυτατζόγλειο, ήταν καταδικαστική για την ΑΕΛ. Η κυπελλούχος Ελλάδας αδικήθηκε σε ένα ακόμη παιχνίδι, η οργή στις τάξεις της μεγαλώνει όλο και περισσότερο και ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ, Νίκος Λυράκης, ξεσπάει μιλώντας στο Sportime.gr. Το δεξί χέρι του Κώστα Πηλαδάκη τονίζει ότι "τα ανθρωπίδια της ΚΕΔ μας κάνουν πλέον πλάκα και πληρώνουμε τη στάση μας σε κάποια θέματα", αναρωτιέται αν μπορούν όλοι αυτοί να περπατήσουν με το κεφάλι ψηλά και να πάνε άνετα σε ένα γήπεδο, αποκλείει ενδεχόμενο αποχώρησης του Πηλαδάκη τουλάχιστον μέχρι την κατασκευή του νέου γηπέδου και παραδέχεται ότι "δυστυχώς είμαστε μια διοίκηση ανίκανη να αντιμετωπίσει αυτό τον συρφετό".

- Τι εξήγηση υπάρχει για όλα αυτά που γίνονται φέτος;

"Την εξήγηση μπορείτε να τη δώσετε εσείς, οι δημοσιογράφοι. Να κάνετε μια έρευνα και να δείτε γιατί γίνονται όλα αυτά. Εμείς έχουμε αντιληφθεί, πλέον, και ξέρουμε ότι πληρώνουμε τη στάση μας σε διάφορα θέματα. Και θεωρούμε ότι η ΚΕΔ, πλέον, μας κάνει πλάκα".


- Και η αντίδραση σας;

"Δεν ξέρουμε πώς να αντιδράσουμε, πια. Εχουμε καταγγείλει πολλές φορές ότι η ΚΕΔ, οι άνθρωποι που είναι στην ΚΕΔ, μας κάνουν πλάκα. Να δούμε μέχρι πού θα φτάσουν... Κάθονται στα γραφεία του και διασκεδάζουν με την πλάκα που κάνουν σε μια ομάδα".


- Θα το "διασκεδάσετε" κι εσείς πλέον;

"Δεν μπορούμε να το διασκεδάσουμε, με όποια έννοια κι αν δώσουμε στη λέξη, από τη στιγμή που μιλάμε για τη δουλειά και την ψυχολογική κατάσταση τόσων ανθρώπων. Της διοίκησης, του προπονητή, των παικτών. Απλά θα περιμένουμε να δούμε μέχρι πού θα φτάσει η αναλγησία τους. Παρά τα όσα γίνονται, εμείς μπορούμε να περπατάμε με το κεφάλι ψηλά. Αυτοί μπορούν να πάνε να παρακολουθήσουν ένα ματς, σε οποιοδήποτε γήπεδο, άνετα; Μπορούν να περπατήσουν με το κεφάλι ψηλά; Μπορούν να πάνε σε οποιοδήποτε γήπεδο και να νιώσουν άνετα, χωρίς να έχουν προστασία; Πιστεύουν ότι θα τους υποδεχθούν όλοι ευχάριστα; Το έχουν σκεφτεί ποτέ αυτό;


Εμείς, πάντως, όπου κι αν πάμε, πάμε με το κεφάλι ψηλά και δεχόμαστε τα χειροκροτήματα όλων για την ευρωπαϊκή μας πορεία φέτος. Αυτοί έχουν σκεφτεί ποτέ αν μπορούν να πάνε σε ένα γήπεδο με ψυχολογική άνεση για να παρακολουθήσουν ένα παιχνίδι; Το μόνο που κάνουν, είναι να σπάνε πλάκα με μια ομάδα που αποτελείται από ανθρώπους σοβαρούς, με εύρος γνώσεων που το δείχνουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτούς στην ΚΕΔ, όμως, προφανώς δεν τους ενδιαφέρουν αυτοί οι άνθρωποι για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Επαναλαμβάνω: Μπορούν να κυκλοφορούν χωρίς φόβο; Χωρίς ντροπή;".


- Με όλα αυτά που γίνονται, επειδή υπήρξαν και σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο της Λάρισας, ο Κώστας Πηλαδάκης σκέφτεται την αποχώρηση του;

"Ο Πηλαδάκης έχει ένα στόχο, ένα όραμα για την ΑΕΛ. Εχει στόχο να φτιάξει μια μεγάλη ομάδα, να επενδύει χρήματα κατόπιν υποδείξεως του προπονητή για να δημιουργήσει ένα ρόστερ που θα εντυπωσιάζει σε Ελλάδα και Ευρώπη και να γίνει και το νέο γήπεδο. Εχει καταφέρει τα 2/3 και το τρίτο, το γήπεδο, θεωρητικά είναι προ των πυλών. Το να πει σήμερα ότι φεύγει από το ποδόσφαιρο, δεν το πιστεύω. Δεν πιστεύω ότι θα αποφασίσει τώρα κάτι τέτοιο. Ακόμη κι αν το αποφάσιζε, πάντως, θα ήταν απολύτως δικαιολογημένος. Αυτά τα ανθρωπίδια, έχουν διώξει από το ποδόσφαιρο τον Μυτιληναίο, τον Κοντομηνά. Ανθρώπους σημαντικούς. Γιατί να μη διώξουν και τον Πηλαδάκη; Το γεγονός ότι κάποιοι ανέχονται όλο αυτό το σύστημα, δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι με διαφορετική κουλτούρα".


- Ως διοίκηση της ΑΕΛ, υπάρχει ένα μήνυμα που θέλετε να στείλετε στην ΚΕΔ και στον κόσμο της ομάδας;


"Στην ΚΕΔ, όχι. Δεν υπάρχει κάποιο μήνυμα για να τους στείλουμε. Απλά, ότι παρακολουθούμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για να δούμε μέχρι ποιο σημείο μπορούν να γίνουν αστείοι. Μέχρι πού μπορούν να φτάσουν, επιτέλους. Από εκεί και πέρα, για τον κόσμο, το έχω δηλώσει κι άλλη φορά, ότι δυστυχώς είμαστε μια διοίκηση ανίκανη να αντιμετωπίσει όλο αυτό τον συρφετό. Το έχω ξαναπεί αυτό. Δυστυχώς δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτό τον συρφετό".

ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ....

Παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Όργανο της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας ο Β.Αργυρόπουλος, ρέφερι της αναμέτρησης Ηρακλής-Λάρισα, αφού βαθμολογήθηκε με «5» στην εφαρμογή και ερμηνεία των κανόνων.

Αναλυτικά η… κάρτα ελέγχου των διαιτητών του αγώνα Ηρακλής - ΑΕΛ:

Παρατηρητής: Νταμπώσης Δ. (Πιερίας)
Διαιτητής: Αργυρόπουλος Β. (Καστοριάς)
Βαθμολογία: 7,04
α΄ Βοηθός: Ζαχαρόπουλος Ε. (Δράμας)
Βαθμολογία: 7,7
β΄ Βοηθός: Τρύφων Π. (Δράμας)
Βαθμολογία: 7,9
4ος Διαιτητής: Πολατιάν Λ. (Πέλλας)
Βαθμολογία: 8,0

ΠΑΜΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ;;;


Δείτε όλα τα σημερινά αθλητικά πρωτοσέλιδα μόνο μ' ένα κλικ:

ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

17:30 ΕΤ3: ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΑΣΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. Πρωτάθλημα Β Εθνικής (Ζ)
21:45 ΣΠΟΡ+: ΤΣΑΜΠΙΟΝΣΙΠ ΑΓΓΛΙΑΣ: ΚΟΒΕΝΤΡΙ – ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ (Ζ)
22:00 SS2: ΡΕΝΤΙΝΓΚ - ΑΡΣΕΝΑΛ Αγγλικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Ζ)

ΣΠΟΡ+

08:00 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πρωτάθλημα Super League (E)
10:00 ΛΑΜΙΑ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ A1 Bόλεϊ Ανδρών (Ε)
12:00 ΦΟΙΝΙΞ – ΜΑΪΑΜΙ ΝΒΑ (Ε)
14:30 ΣΠΟΡ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
15:00 WRC
16:00 ΑΡΣΕΝΑΛ TV
18:00 ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ TV
20:00 WRC
21:00 ΝΒΑ PLUS
21:45 ΤΣΑΜΠΙΟΝΣΙΠ ΑΓΓΛΙΑΣ: ΚΟΒΕΝΤΡΙ – ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ (Ζ)
00:05 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΩΤΙΑΣ (Ε)
02:00 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΡΗΣ Α1 Μπάσκετ Ανδρών (Ε)

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

19:00 NET: ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ
20:00 NET: CHAMPIONS NET
21:00 SS1: CHAMPIONS ZONE
23:00 SS1: ΑΝΑΛΥΣΕ ΤΟ
00:00 SS1: ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...

12/11/2000 Ο Ολλανδός αμυντικός της Ρέηντζερς Fernando Ricksen γίνεται ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του σκοτσέζικου ποδοσφαίρου που τιμωρείται με βάση το βίντεο ως αποδεικτικό στοιχείο

12/11/2000 Το πρώτο ντέρμπυ των ‘’αιωνίων’’ ΠΑΟ - Ολυμπιακού στη Λεωφόρο μετά από 17 χρόνια (0-0) στιγματίζεται από σοβαρά επεισόδια

12/11/1994 Η χρυσή ολυμπιονίκης του στίβου Wilma Rudolph πεθαίνει σε ηλικία 54 ετών από καρκίνο στον εγκέφαλο

12/11/1988 Ξεκινάει στη Θεσσαλονίκη η 28η Ολυμπιάδα Σκακιού, η δεύτερη που γίνεται στην Ελλάδα (η πρώτη ήταν το 1984). Η συμφωνία που έχει υπογραφεί μεταξύ FIDE και Ελληνικής Κυβέρνησης είναι η διεξαγωγή των Ολυμπιάδων στην Ελλάδα κάθε 4 χρόνια, ενώ στα ενδιάμεσα θα τελούνται σε χώρες που θα επιλέγει η FIDE. Η ομάδα της ΕΣΣΔ έρχεται αυτή τη φορά στην Ελλάδα με επικεφαλής τον Gary Kasparov και δεύτερη σκακιέρα τον Anatoly Karpov. Στους αγώνες παίρνουν μέρος 107 ομάδες ανδρών και 56 γυναικών

12/11/1986 Ο Νίκος Αναστόπουλος σημειώνει με ατομική προσπάθεια το ένα από τα δυο γκολ της Εθνικής στον αγώνα Ελλάδα-Ουγγαρία (2-1) στο ΟΑΚΑ. Το γκολ αυτό θα παίξει για πολύ καιρό στο σήμα της εκπομπής “Αθλητική Κυριακή”

12/11/1955 Οι Eddie Arcaro, Earle Sande και George Woolf είναι οι τρεις πρώτοι τζόκεϊ που μπαίνουν στο Jockey Hall of Fame στο Μέριλαντ

12/11/1895 Ο Baron de Zuylen, ο Conte de Dion και ο Paul Meyan ιδρύουν το Automobile Club de France (ACF) με σκοπό την διοργάνωση των μεγαλυτέρων αγώνων στη Γαλλία και τηνδιαμόρφωση των κανονισμών του ετησίου αγώνα του με το όνομα Grand Prix

12/11/1892 Ο William “Pudge” Heffelfinger γίνεται ο πρώτος παίκτης που γίνεται επαγγελματίας στο αμερικάνικο ποδόσφαιρο όταν υπογράφει συμβόλαιο 500 δολαρίων με τους Allegheny Athletic Association

4η ΑΓΩΝ: ΑΕΛ - ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ... 70-60

Ένα σχετικά εύκολο απόγευμα είχε η ΑΕΛ κερδίζοντας την Ολυμπιάδα Πατρών με 70-60, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Α1. Οι Θεσσαλοί αντιμετώπισαν προβλήματα στο τρίτο δεκάλεπτο όταν η Ολυμπιάδα πλησίασε στους 4 πόντους, 47-43, αλλά ο μέχρι τότε ανύπαρκτος Κις έδωσε λύσεις στο σκοράρισμα, «κλειδώνοντας» τη νίκη των Θεσσαλών, ενώ Τιγκ και Τσέρανιτς ήταν άξιοι συμπρωταγωνιστές του Αμερικανού. Στην αντίπερα όχθη, οι Πατρινοί παρέμειναν χωρίς ροζ φύλλο στο φετινό μαραθώνιο, δείχνοντας πως η αποφυγή του υποβιβασμού θα είναι μία πολύ δύσκολη υπόθεση...

Ο Ολυμπιακός, παίζοντας αρκετά καλό μπάσκετ, ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του Αμαρουσίου με 92-73 στο άδειο, λόγω τιμωρίας, ΣΕΦ. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα και με κορυφαίους τους Γκριρ, Τζάκσον και Πρίντεζη έφτασαν εύκολα στην 3η τους νίκη στο πρωτάθλημα. Πολύ σκληρός για να πεθάνει αποδείχθηκε ο ΠΑΟΚ καθώς μετά από ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη παιχνίδι κατάφερε να επιβληθεί της Ολύμπιας Λάρισας με 79-77 στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πρώτου τη τάξει πρωταθλήματος της χώρας μας.

Σε ένα παιχνίδι-διαφήμιση για το μπάσκετ ο Κολοσσός κατάφερε να λυγίσει στην παράταση την αντίσταση του ΑΓΟΡ επικρατώντας με 86-85, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Α1. Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι με τον Αρη, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Α1 ανδρών. Το "τριφύλλι" επικράτησε των "κίτρινων" με 81-76 και παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Ο Πανελλήνιος παρέμεινε στην κορυφή της Α1, με μια δύσκολη νίκη επί του Αιγάλεω με 80-76. Οι "Ολυμπιονίκες" πέτυχαν έτσι την τέταρτη νίκη τους σε ισάριθμες αγωνιστικές, ευρισκόμενοι πλέον ισόβαθμοι του Παναθηναϊκού. Όσοι περιμέναν ντέρμπι στην αανμέτρηση του Πανιωνίου με την ΑΕΚ, απογοητεύτηκαν. Ο αγώνας ήταν απελπιστικά μονόπλευρος, με τους γηπεδούχους να πραγματοποιούν μια εντυπωσιακή εμφάνιση και να παίρνουν μια άνετη όσο και ευρεία σε έκταση νίκη με 90-71.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ


ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΚΑΘΕΚΤΗ Η ΑΕΛ...

ΑΕΛ - ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ... 70-60

Στην 3η της νίκη σε τέσσερα ματς έφτασε η ΑΕΛ που επικράτησε της Ολυμπιάδας Πατρών στη Λάρισα με 70-60. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 16 πόντους διαφορά (47-21) στην τρίτη περίοδο, ωστόσο η παρατεταμένη χαλάρωση που έδειξαν λίγο έλειψε να τους κοστίσει ακριβά.

Οι φιλοξενούμενοι με σερί 22-0 μείωσαν στους 4, αλλά δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την εντυπωσιακή ανατροπή. Κορυφαίοι για τους νικητές οι Ντέιβιντ Τιγκ και Ντράγκαν Τσέρανιτς, με 19 και 12 πόντους αντίστοιχα, ενώ για τους Πατρινούς που γνώρισαν την 4η συνεχόμενη ήττα τους, ξεχώρισαν οι Μπράουν (13π.) και Νάγκις (12π.).

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε το πρώτο δεκάλεπτο η ΑΕΛ. Με εκπληκτική ευστοχία στα δίποντα (10/11) και τον Ντράγκαν Τσέρανιτς να είναι ασταμάτητος (10π. με 5/6 δίποντα), οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με 15 ολόκληρους πόντους (20-5)! Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι ήταν τραγικά άστοχοι (1/10 δίποντα, 1/6 τρίποντα) με αποτέλεσμα το 23-9 της πρώτης περιόδου να έρθει απόλυτα φυσιολογικά.

Τίποτα δεν άλλαξε στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η ομάδα του Κώστα Πιλαφίδη διατηρούσε με άνεση το προβάδισμα σε πολύ υψηλά επίπεδα (27-10, 30-16, 36-21), που με τη λήξη του ημιχρόνου έφτασε ακόμα και +16 (38-22). Η αστοχία των Πατρινών συνεχίστηκε (2/14 δίποντα), την ώρα που οι θεσσαλοί είχαν ευστοχήσει στα 17 από τα 24 δίποντα που είχαν επιχειρήσει.

Στα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου η εικόνα της αναμέτρησης παρέμενε ίδια, αφού οι γηπεδούχοι κρατούσαν με σχετική ευκολία τη διαφορά ασφαλείας που είχαν αποκτήσει από το πρώτο ημίχρονο. Ωστόσο, όταν το φωτεινό ταμπλό έδειξε σκορ 47-21 υπέρ της ΑΕΛ, ξεκίνησε η αντεπίθεση διαρκείας της Ολυμπιάδας.

Εκμεταλλευόμενοι την ευστοχία τους στις βολές (12/15) και τα τρίποντα (5/14), οι φιλοξενούμενοι «έτρεξαν» ένα εντυπωσιακό σερί 22-0(!), πλησιάζοντας στους 4 (47-43). Τελικά οι «βυσσινί» βρήκαν λύσεις στο πρόσωπο του Ντέιβιντ Τιγκ, ξεφεύγοντας με τη συμπλήρωση 30 λεπτών παιχνιδιού με επτά (56-49).

Η εξέλιξη αυτή αφύπνισε τους παίκτες της ΑΕΛ που με σοβαρότητα και συγκέντρωση δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να πλησιάσουν περισσότερο. Διατήρησαν προβάδισμα 8-9 πόντων (58-49, 65-56) κι έφτασαν στην κατάκτηση του ροζ φύλλου με 70-60

Τα δεκάλεπτα: 23-9, 38-22, 52-46, 70-60

ΑΕΛ (Κώστας Πιλαφίδης): Κυριακόπουλος, Κις 11 (1), Παπανικολόπουλος 9 (1), Παπαχρήστος 2, Αγγελακόπουλος 7, Τιγκ 19 (1), Κολώκας 2, Κλιμαβίτσιους 8, Καραβανάς, Τσέρανιτς 12.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΤΡΩΝ (Γιάννης Χριστόπουλος): Γκιμπς 6 (2), Ουάιτφιλντ 10 (2), Μπράουν 13 (1), Πέττας 6, Τζέφερσον 8 (2), Δορκοφίκης, Λιντέκα 2, Λάππας 3, Νάγκις 12.

ΠΙΛΑΦΙΔΗΣ: "ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ..."

Ικανοποιημένος από τη νίκη και την προσπάθεια των παικτών του έμεινε μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής της ΑΕΛ, Κώστας Πιλαφίδης, ο οποίος πάντως ζήτησε μεγαλύτερη σταθερότητα και διάρκεια αφού έρχεται από δω και πέρα δύσκολο πρόγραμμα.

"Πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα μου για την προσπάθεια που έκανε. Ήταν ένα αρκετά δύσκολο παιχνίδι κόντρα σε μια ομάδα με ίδιους στόχους. Αυτά τα ματς είναι πολύ κρίσιμα για μας. Μπήκαμε πολύ δυνατά στο 1ο δεκάλεπτο, αλλά ήμασταν κακοί στο τρίτο, όπου μας πίεσε η Ολυμπιάδα και πρέπει να καταλάβουμε ότι τα παιχνίδια δεν τελειώνουν στο πρώτο ημίχρονο. Ήμασταν νωθροί σε αυτό το διάστημα και πρέπειν να αποκτήσουμε σταθερότητα για 40 λεπτά γιατί έρχεται δύσκολο πρόγραμμα", δήλωσε ο κόουτς των νικητών.

Ντέιβιντ Τιγκ
: "Βγήκαμε με ενέργεια στο παιχνίδι παίξαμε καλή άμυνα, πήραμε τα ριμπάουντ και δείξαμε ότι ήμασταν καλύτεροι από ότι στο παιχνίδι με το Αιγάλεω. Στο τρίτο δεκάλεπτο οι αντίπαλοί μας επέστρεψαν στο παιχνίδι. Ο κόουτς μας ζήτησε να παίξουμε σκληρά και δυνατά για αυτό και στο τέλος ήμασταν καλύτεροι".

8η ΑΓΩΝ: ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΕΛ ... 1-1

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 8ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ


ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0
(34' Φιλόμενο)

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΒΕΡΟΙΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛ. 0-2
62΄ Μπούσι, 86' Περόνε
Ο.Φ.Η. - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 1-2
69΄ Σφακιανάκης / 74΄ Σίσιτς, 83΄ Ζησόπουλος
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - ΑΡΗΣ 1-2
38΄ Λουτσιάνο / 9΄ Γκαρσία 71΄ Σιστόν
Π.Α.Ο.Κ. - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 1-0
87΄ Σάλμον
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ 3-2
57' Πλέτς, 59 Τζιμπούρ, 63' Γουνδουλάκης / 10', 53' Ρατζίνσκι
ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΕΛ 1-1
52’ πεν. Εμερσον - 80’ πεν. Κλέιτον
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - Α.Ε.Κ. 2-1
6΄ Σαλπιγγίδης, 34΄ Μάντζιος / 42΄ Λυμπερόπουλος


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ


ΜΑΣ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ Ο ΘΕΟΣ....

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΕΛ 1-1
52’ πεν. Εμερσον - 80’ πεν. Κλέιτον

Η ΑΕΛ ήθελε περισσότερο τη νίκη από τον Ηρακλή αλλά δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του "Γηραιού" που υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 1-1 στην έδρα του. Τα δύο έυστοχα πέναλτι των ομάδων καθόρισαν το τελικό σκορ του ματς. Ο Γιώργος Δώνης παρουσίαστηκε εκτός εαυτού στην συνέντευξη Τύπου καθώς θεωρεί ότι η ομάδα του αδικήθηκε.

Η ανάγκη των βαθμών υποχρέωσε τις δύο ομάδες να είναι προσεκτικές και να αποφύγουν τα λάθη. Η Λάρισα έδειξε περισσότερη διάθεση στο δημιουργικό μέρος του παιχνιδιού. Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη είχαν σωστές τοποθετήσεις και διατήρησαν την μπάλα στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου. Αρνητικό χαρακτηριστικό στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο η έλλειψη φάσεων μπροστά από τις δύο εστίες.

Οι "βυσινί" ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν αφού οι παίκτες του Ηρακλή δεν άφηναν κενούς χώρους προς την εστία του Πάρντο. Η θέληση υπήρχε αλλά δεν είχε αντίκρισμα. Ο "Γηραιός" δεν πίεσε τους φιλοξενούμενους, όπως θα ήταν το φυσιολογικό, και δεν έδειξε την ίδια θέληση να κάνει παιχνίδι και να φανεί απειλητικός. Η μοναδική καλή στιγμή καλή στιγμή για την Λάρισα στο πρώτος μέρος έγινε στο 4΄με το σουτ του Φωτάκη έξω από την περιοχή που απέκρουσε ο Πάρντο. Στον επιθετικό τομέα ο Ηρακλής πήρε μηδέν. Η μπάλα έφθανε δύσκολα στον Νικολόπουλο καθώς, οι Χλωρός και Έμερσον δεν βρήκαν ελεύθερο πεδίο δημιουργίας φάσεων.

Το ματς όσο πέρναγε η ώρα γινόταν σκληρό με τον διαιτητή Αργυρόπουλο να διακόπτει πολλές φορές τον αγώνα και τους παίκτες των δύο ομάδων να βγάζουν την μπάλα έξω για πρώτες βοήθειες σε αυτούς που ήταν στο έδαφος λόγω το σκληρό παιχνίδι των δύο αντιπάλων. Ο Φωτάκης αποδείχτηκε ο πιο επικίνδυνος παίκτης για την άμυνα του Ηρακλή αφού είχε δοκάρι με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.

Η μορφή του ματς άλλαξε στο 53' καθώς ο Ηρακλής πήρε κεφάλι στο σκορ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Έμερσον, στην μοναδική φορά που ο Ηρακλής απείλησε την Λάρισα. Τα δεδομένα αλλάξαν όσον αφορά το σκορ του αγώνα όχι όμως και η μορφή του. Η Λάρισα προσπάθησε ακόμα περισσότερο, με τον Δώνη να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές από τον πάγκο της ομάδας βάζοντας ένα ακόμα επιθετικό τον Κόζλεϊ.

Το παιχνίδι των δύο αντιπάλων γινόταν πιο σκληρό όσο πέρναγε η ώρα και θύμα αυτού ήταν ο Νικολόπουλος που βγήκε εκτός αγώνα. Το άγχος άρχισε να αποτελεί αρνητικό παράγοντα για την Λάρισα που δεν ήθελε να φύγει ηττημένη από το Καυταζόγλειο. Το κατάφερε με τον ίδιο τρόπο που δέχτηκε το γκολ καθώς ο Παπαδόπουλος έδιωξε την μπάλα με το χέρι και ο Κλεϊτον ισοφάρισε ευστοχόντας στο πέναλτι επτά λεπτά πριν την λήξη του ματς.

Το γκολ ήταν μία δικαίωση για την ΑΕΛ και την υπεροχή στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Το ψηλό παιχνίδι με σέντρες από τα πλάγια ήταν ο κύριος τρόπος ανάπτυξης των φιλοξενούμενων που έχασαν μία ακόμα ευκαιρία με τον Νταμπίζα στις καθυστερήσεις. Η ισοπαλία αφήνει με το παράπονο τους παίκτες του Γιώργου Δώνη καθώς προσπάθησαν, είχαν τις ευκαιρίες αλλά δεν ήταν τυχεροί, έχοντας μάλιστα δύο δοκάρια.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 23’ Ραγκουέλ, 24’ Νικολόπουλος - 7’ Κλέιτον, 40’ Γκίκας, 52’ Κατσιαρός, 55’ Νταμπίζας, 75’ Κοτσόλης

ΗΡΑΚΛΗΣ: Πάρντο, Ραγκουέλ, Κατσαμπής, Μαλαγκένιο, Ζμπόντσακ, Έμερσον, Ροντρίγκο (85' Μπένκο), Πουρσανίδης (45' Γκαρσία), Μαυρογενίδης, Χλωρός, Νικολόπουλος (77' Παπαδόπουλος)

ΑΕΛ: Κοτσόλης, Γκαλίτσιος, Φέρστερ, Νταμπίζας, Κατσιαρός, Σαρμιέντο, Γκίκας (62' Πάρα), Φωτάκης, Κλεϊτον, Μπακαγιόκο, Αλεξάνδρου (70' Κόσλεϊ).

ΔΩΝΗΣ: Η ΑΕΛ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παράπονα από την αντιμετώπιση που είχε η ΑΕΛ στο σημερινό παιχνίδι από τον διαιτητή Αργυρόπουλο, εξέφρασε ο Γιώργος Δώνης στην συνέντευξη τύπου.

"Η Λάρισα είναι μια ομάδα που κάνει επενδύσεις, που προσπαθεί να εξελιχθεί, μαθαίνει από τα καλά και τα κακά της. Λυπάμαι και στενοχωριέμαι πρώτα από όλα για τον πρόεδρό μας. Που είναι το λάθος να κάνεις επενδύσεις. Για εμάς που κάνουμε τις καριέρες μας. Και πολύ περισσότερο για τους ποδοσφαιριστές βλέπω μέσα στα αποδυτήρια σαν τον 35χρονο που βάζει τα κλάματα. Είμαι πολύ κουρασμένος. Για την φάση την άλλη του πέναλτι στο 90΄ του Κόζλεϊ. Ήμασταν όλοι εκνευρισμένοι όχι μόνο εγώ.

Ο Νίκος Νταμπίζας ήταν εκτός εαυτού δικαιολογημένα. Ο Ηρακλής προηγήθηκε με ένα γκολ του Αργυρόπουλου. Η Λάρισα είχε το πάνω χέρι όπως και με τον Ατρόμητο αλλά δυστυχώς ο ρέφερι είχε πάρει την απόφαση να βάλει τον Ηρακλή μπροστά στο σκορ. Δεν είναι θέμα παραπόνων. Εμείς προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε. Δεν ζητάμε καμία βοήθεια. Εμείς ζητάμε να πάρουμε αυτό που δικαιούμαστε.

Αυτή την στιγμή η Λάρισα από την διαιτησία θα έπρεπε να είχε τους διπλάσιους πόντους. Είμαι από τους πρώτους που όταν συμβαίνει ένα περιστατικό και λέω στους παίκτες μου να πετάξουν την μπάλα έξω. Νόμιζα ότι έκανε θέατρο. Αν όχι παίρνω πίσω την αντίδρασή μου. Η Λάρισα δεν μπορεί να φύγει από το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο πρώτος που φταίει είναι ο προπονητής. Έχουμε φτιάξει μία ομάδα καλή που σε κάθε γήπεδο παίζει ποδόσφαιρο. Σε ένα μεγάλο βαθμό δεν φταίμε εμείς από την βαθμολογική μας θέση. 24 ώρες το 24ώρο δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά για την ομάδα. Δεν είναι δυνατόν μία ομάδα που εκπροσωπεί επάξια την Ελλάδα στην Ευρώπη να της συμπεριφέρονται με αυτό το ποδόσφαιρο. Το δύσκολο είναι το πως θα στηρίξουμε αυτούς τους παίκτες . Αλλά τελικά κάποιοι δεν τους αφήνουν να πάρουν αυτό που αξίζουν. Τι κακό έχουν κάνει; Ποιον έχουμε πειράξει;

Το καλύτερο θα ήταν να παραιτηθούν ο Δώνης και ο Πηλαδάκης για να ησυχάσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το μόνο που ζητάω είναι το 50-50 αλλά ψάχνουμε και ένα σφύριγμα. Ίσως να έχουμε να πάρουμε από την Β΄ Εθνική ένα σφύριγμα. Στην Ελλάδα βάζουμε το δάχτυλο για να κρυφτούμε. Εγώ δεν έχω αποδείξεις. Η ουσία είναι ότι έχουμε 7 πόντους. Θα έπρεπε να είμαστε πιο πάνω αφού είμαστε καλύτεροι από αυτούς που είναι από πάνω μας αλλά δυστυχώς δεν μας αφήνουν. Για ποιο λόγο να μπει ο Ηρακλής μπροστά στο ποδόσφαιρο από ένα ανύπαρκτο πέναλτι και να κυνηγάμε και πάλ.

Ειλικρινά σας το λέω, είναι ο 6ος χρόνος που δουλεύω συνεχώς σαν προπονητής. Είναι η πρώτη φορά που αισθάνομαι τόσο κουρασμένος ψυχολογικά. Αν και είμαι χαρούμενος από την εικόνα μας. Τα πρόσωπα όμως των ποδοσφαιριστών μου με οδηγούν σε αδιέξοδο αν και ποτέ δεν τα παρατάω στα δύσκολα".

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ 16:45 Alpha
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΒΕΡΟΙΑ 19:00 NET

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ 15:00
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. 16:45 S/S
Π.Α.Ο.Κ. - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 16:45 S/S
SKODA ΞΑΝΘΗ - ΗΡΑΚΛΗΣ 16:45 NET
Α.Ε.Κ. - Ο.Φ.Η. 19:00 S/S
ΑΕΛ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 19:00 Alpha

Δ' ΕΘΝΙΚΗ: ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΒΑΘΜΟΣ....

4ος ΟΜΙΛΟΣ (8η αγωνιστική)

Γραβιά-Θησέας Αγριάς 3-1
Μαρτίνο-Αχιλλέας Φαρσ. 1-0
Φωκικός-Βελούχι 1-0
Κίσσαβος-Ηρακλής Σοφάδων 1-2
Ρ.Φεραίος-Αστέρας Ριζομ. 0-0
Αρης Αγ.Κωνστ.-Φιλοκτήτης 1-0
Μυρίκη-Αστέρας Ιτέας 0-4
Αστέρας Καρδ.-Απόλλων Λάρ. 4-0
Ρεπό: Τύρναβος 2005

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 8 αγώνες)

1.Φωκικός 15-6 18
2.Αστέρας Καρδ. 14-8 15
3.Αστέρας Ιτέας 13-2 14
4.Τύρναβος 11-7 14
5.Απόλλων Λάρισας 7-6 13
6.Βελούχι 7-5 11
7.Ανδρ.Γραβιάς 9-6 11
8.Αρης Αγ.Κωνστ. 6-9 11
9.Φιλοκτήτης 8-9 10
10.Αχιλλέας Φαρσ. 8-10 8
11.Ρ.Φεραίος 6-7 8
--------------------------------
12.Θησέας Αγριάς 8-11 8
13.Μαρτίνο 6-9 8
14.Ηρακλής Σοφάδων 5-11 7
15.Κίσσαβος 6-11 7
16.Αστέρας Ριζομ. 5-7 5
17.Μυρίκη 4-17 4

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (9η)

Θησέας Αγριάς-Αχιλλέας Φαρσ.
Βελούχι-Ανδρούτσος Γραβιάς
Ηρακλής Σοφ.-Μαρτίνο
Αστέρας Ριζομύλου-Φωκικός
Φιλοκτήτης-Κίσσαβος
Αστέρας Ιτέας-Ρήγας Φεραίος
Απόλλων Λάρισας-Αρης Αγ.Κωνσταντ.
Τύρναβος 2005-Μυρίκη

Ρεπό: Αστέρας Καρδίτσας

ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΜΠΙΛΕΦΕΛΝΤ - ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ 3-1

Στο Μπίλεφελντ, η Αρμίνια μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ, όμως στο δεύτερο ημίχρονο βελτίωσε την απόδοση της και κατάφερε να φθάσει σε μια άνετη νίκη με 3-1. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, δημιούργησαν ευκαιρίες και στο 42ο λεπτό κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα με τον Βολφ. Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική, οι γηπεδούχοι πίεσαν τους φιλοξενούμενους και φαινόταν οτι ήταν θέμα χρόνου μέχρι να φθάσουν στην ισοφάριση. Στο 63' το κατάφεραν με τον Κάουφ, αλλά δεν έμειναν εκεί. Στο 75', ο Βίσνιαρεκ έκανε το 2-1 και στο 90' ο Ζούμα με το πρώτο γκολ της σεζόν διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

ΤΣΕΛΣΙ-ΕΒΕΡΤΟΝ 1-1

Στο "Στάμφορντ Μπριτζ", η Τσέλσι παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στην Έβερτον, με τον Τιμ Κάχιλ να ισοφαρίζει για τα "ζαχαρωτά" στο 89' με εκπληκτικό ανάποδο ψαλίδι. Οι "μπλε" είχαν προηγηθεί στο 70' με γκολ του Ντιντιέ Ντρογκμπά, ο οποίος σκόραρε, όπως συνηθίζει, με κεφαλιά.

ΑΙΝΤΧΟΒΕΝ - ΑΛΚΜΑΑΡ 1-1

Χρυσή ευκαιρία να περάσει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Eredivisie έχασε η Αϊντχόφεν. Η πρωταθλήτρια έμεινε στο 1-1 στο «Φίλιπς Στάντιον» απέναντι στην Άλκμααρ και δεν αξιοποίησε τις απώλειες που είχαν Φέγενορντ και Άγιαξ, που ήρθαν ισόπαλες, 2-2, στο «Ντε Κάιπ». Η PSV βρέθηκε να χάνει από το γκολ του Άρι στο 36’, αλλά αν και ισοφάρισε νωρίς, στο 59ο λεπτό με τον Φαρφάν, στο υπόλοιπο της αναμέτρησης δεν κατάφερε να φτάσει στη νίκη.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Σατούρν-Ζενίτ 0-1 (15’ Σιρλ)
Αϊντχόφεν-Αλκμάαρ 1-1 (59’ Φαρφάν-36’ Άρι)
Τσέλσι-Έβερτον 1-1 (71’ Ντρογκμπά- 89’ Κάχιλ)
Μπίλεφελντ-Νυρεμβέργη 3-1 (63' Κάουφ, 76' Βίχνιερεκ, 90' Ζούμα - 43' Βολφ)