Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2007

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ: ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΑΣ...

"Τρώγοντας έρχεται η όρεξη" και καθώς η Εθνική μας ομάδα, θέλει οπωσδήποτε νίκη στο ΟΑΚΑ το βράδυ του Σαββάτου - αναμένονται τουλάχιστον 50.000 φίλαθλοι, αν δεν τα χαλάσει ο καιρός - κόντρα στην Βοσνία, (στα προκριματικά του EURO 2008), ο Ότο Ρεχάγκελ, ετοιμάζει επιθετικό σχήμα - για γρήγορο γκολ που θα διώξει το άγχος - πιθανότατα και τον καθόλα έτοιμο Φάνη Γκέκα !

Τα νέα ήταν ευχάριστα στην τελευταία προπόνηση καθώς ο Φάνης Γκέκας για πρώτη φορά μετά την έναρξη της προετοιμασίας μπήκε στο κανονικό πρόγραμμα. Ο επιθετικός της Μπάγερ Λεβερκούζεν ξεπέρασε τον τραυματισμό που "κουβαλούσε" από την ομάδα του και πλέον αν καταφέρει να προπονηθεί κανονικά την Παρασκευή θα βρίσκεται οριστικά στην διάθεση του Ότο Ρεχάγκελ. Βέβαια η συμμετοχή του στην ενδεκάδα βρίσκεται στα χέρια του Ομοσπονδιακού τεχνικού ο οποίος θα κληθεί να αποφασίσει αν θα του εμπιστευτεί μία θέση στην κορυφή της επίθεσης ή θα τον αφήσει στον πάγκο από τη στιγμή που έχει χάσει πολλές προπονήσεις.

Όσον αφορά εξάλλου στον Άγγελο Χαριστέα, ο Ότο Ρεχάγκελ υποστήριξε ότι είναι αμφίβολος όχι από προπονητικής πλευράς, καθώς ο επιθετικός της Νυρεμβέργης συμμετέχει κανονικά στις προπονήσεις, όσο γιατί προέρχεται από τραυματισμό που είχε ως αποτέλεσμα να είναι εκτός δρασης για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα πλάνα

Αλλαγές θα υπάρξουν σίγουρα πάντως στο βασικό σχήμα καθώς οι Σεϊταρίδης και Σαμαράς δεν είναι στην διάθεση του προπονητή της πρωταθλήτριας Ευρώπης μιάς και συμπλήρωσαν κάρτες στο προηγούμενο παιχνίδι με τη Νορβηγία. Την θέση του άσου της Ατλέτικο Μαδρίτης στο δεξί άκρο της άμυνας αναμένεται να πάρει ο Χρήστος Πατσατζόγλου που βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση αυτό τον καιρό.

Για τη θέση κάτω από τα δοκάρια, Χαλκιάς και Νικοπολίδης έχουν μοιρασμένες πιθανότητες. Στο αριστερό άκρο θα είναι και πάλι ο Τοροσίδης. Στο κέντρο της άμυνας θα βρίσκονται οι Δέλλας και Κυργιάκος. Στην μεσαία γραμμή θα είναι οι Κατσουράνης, Μπασινάς και Καραγκούνης, στα αριστερά της μεσαίας γραμμής ο Αμανατίδης, στα δεξιά ο Γιαννακόπουλος και στην κορυφή ο Γκέκας. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι επτά παίκτες της Εθνικής είναι στο όριο, κάτι που σημαίνει ότι αν δεχθούν κάρτα το Σάββατο θα απουσιάσουν από την αναμέτρηση της επόμενης Τετάρτης με την Τουρκία.

Φινάλε χωρίς προβλήματα

Ο Φάνης Γκέκας γυμνάστηκε για δεύτερη συνεχόμενη μέρα κανονικά και έθεσε εαυτόν στη διάθεση του Ότο Ρεχάγκελ για το παιχνίδι του Σαββάτου με τη Βοσνία. Η προετοιμασία έτσι ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα για την Εθνική ομάδα με την τελευταία προπόνηση να διεξάγεται στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.

Ολοι οι ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν στην αποστολή ακολούθησαν κανονικά το πρόγραμμα εκγύμνασης.Πιο αναλυτικά οι παίκτες που βρίσκονται στην διάθεση του Ότο Ρεχάγκελ είναι οι: Χαλκιάς, Νικοπολίδης, Βύντρα, Σεϊταρίδης, Δέλλας, Κυργιάκος, Αντζας, Καψής, Σπυρόπουλος, Τοροσίδης, Μπασινάς, Τζιώλης, Κατσουράνης, Πατσατζόγλου, Καραγκούνης, Αμανατίδης, Σαλπιγγίδης, Γιαννακόπουλος, Λυμπερόπουλος, Γκέκας, Σαμαράς, Χαριστέας, Γκούμας.
Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα με τη Βοσνία δεν έχουν τιμωρημένοι Σεϊταρίδης και Σαμαράς.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΙΚΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Σίλβα Κλέιτον: "Ξέραμε ότι το παιχνίδι ήταν δύσκολο και έπρεπε να δείξουμε σοβαρότητα και υπομονή. Στο πρώτο ημίχρονο δεν είμασταν καλοί, ωστόσο στην επανάληψη μπήκαμε πιο συγκεντρωμένοι, καταφέραμε να πετύχουμε 4 γκολ, να δημιουργήσουμε πολλές ευκαιρίες και να πάρουμε μια άνετη νίκη. Κρατάμε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου σε μια διοργάνωση που μας ενδιαφέρει πάρα πολύ και ευχής έργον είναι επαναλάβουμε την περασμένη μας επιτυχία. Είναι δύσκολο για όλους μας η συμμετοχή και στις τρεις διοργανώσεις, αλλά πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε".

Ιμπραϊμα Μπακαγιόκο: "Ήταν ένας αγώνας όπου έπρεπε να μην πάθουμε την ζημιά που έπαθαν άλλες ομάδες της κατηγορίας. Σ' αυτά τα παιχνίδια είναι σημαντικό να κερδίζεις κι ας μην παίξεις καλά. Είμαστε ικανοποιημένοι από την εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου με τα τέσσερα γκολ και τις πολλές ευκαιρίες και πιστεύω ότι αποζημιώσαμε τον κόσμο που ήρθε να παρακολουθήσει την αναμέτρηση. Είναι σημαντικό από δω και πέρα να μην έχουμε τραυματισμούς, καθώς μπροστά μας έχουμε πολλά παιχνίδια και να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας και στις τρεις διοργανώσεις".

Φακούντο Πάρα: "Η πρόκριση στην επόμενη φάση είναι κάτι που μας χαροποιεί και μας τονώνει την ψυχολογία για τη συνέχεια. Είμαι χαρούμενος που για ένα ακόμη παιχνίδι σκόραρα και θα συνεχίσουμε όλοι την προσπάθεια για την δύσκολη συνέχεια που μας περιμένει. Θέλουμε να συνεχίσουμε και στις τρεις διοργανώσεις γιατί παιχνίδι με παιχνίδι μας ανοίγει η όρεξη και θέλουμε να γευτούμε τη χαρά όσο περισσότερο γίνεται".

ΦΙΛΙΚΗ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΩΝ

Φιλική ισοπαλία 1-1 για τους Νέους της ΑΕΛ στο γήπεδο της Γιάννουλης κόντρα στην Εθνική ομάδα Νέων, που βρίσκεται στη Λάρισα για προετοιμασία. Οι «βυσσινί» του Κώστα Κατσάρα μπροστά σε 100 περίπου θεατές πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση και προηγήθηκαν μόλις στο 8ο λεπτό με τον Λύτρα. Η ισοφάριση για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήρθε στο 39ο λεπτό με γκολ του Ματσούκα. Στο β ΄ημίχρονο οι δυο προπονητές έκαναν πολλές αλλαγές με αποτέλεσμα να πέσει ο ρυθμός του αγώνα και να μην δημιουργηθούν αξιόλογες ευκαιρίες.

Να θυμίσουμε ότι την Κυριακή στις 19:30 στο στάδιο Αλκαζάρ, η ΠΑΕ ΑΕΛ θα αντιμετωπίσει την Εθνική Νέων του Αλέξη Αλεξίου σε φιλικό παιχνίδι.

ΑΕΛ: Μπαϊμάκης (78 Μπαταβάνης), Καρατέεβ (71 Μπουρουζίκας), Όντος, Πολύζος, Ραχωβίτης, Μάγγος, Καραγιάννης (62 Σπυρόπουλος), Τηλιόπουλος (46 Νόνης), Λύτρας (71 Σπανός), Κοκόμπελης, Ζάγκος (62 Ελευθεριάδης).

Εθνική Νέων: Μπαμπανιώτης (46 Ριγανάς), Μπαρμπούδης (46 Αργυρόπουλος), Σκόνδρας (46 Ηρακλής), Κύργιας, Μπουτζίκος (52 Γαλάνης), Λαζαρίδης (46 Τομαράς), Ματσούκας (59 Φελέκης), Παπαδόπουλος (20 Ψιάνος), Ρες (46 Δρόσος), Παυλής (64 Ασλανίδης), Ιορδανίδης (52 Μπαλής).

ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΦΗ

Μετά την κλήρωση των αγώνων του του κυπέλλου UEFA και σχετικής απόφασης του Δ.Σ. της Superleague αποφασίστηκε ότι:

"Ο αγώνας ΠΑΕ ΟΦΗ-ΠΑΕ Λάρισα, στο πλαίσιο των αναμετρήσεων της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ, θα διεξαχθεί την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στις 16.45 (αντί για το Σάββατο 1/12) με τηλεοπτική κάλυψη από το SUPERSPORT."

ΔΩΝΗΣ: "ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ"

Μείζον θέμα έχει προκύψει για την ΑΕΛ μετά την απόφαση της ΚΕΔ να τιμωρήσει τους Ζολώτα και Μαυρόπουλο (διαιτητής και βοηθός στον αγώνα με τον Ατρόμητο) με πέντε και τέσσερις αγωνιστικές αντίστοιχα.

«Να συνεχίσουν οι ανίκανοι να διαιτητεύουν» δήλωσε ο Γιώργος Δώνης, ερωτηθείς σχετικά με το θέμα. Η απόφαση έγινε δεκτή με δυσαρέσκεια στη Λάρισα, με δεδομένο πως οι «βυσσινί» περίμεναν τη διαγραφή αμφότερων, αλλά αντιδράσεις αναμένονται από Δευτέρα, άμα τη επιστροφή του Κώστα Πηλαδάκη από την Αμερική.
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ είναι τόσο ενοχλημένος που ακόμη και η παραίτησή του από αντιπρόεδρος της Super League δεν θεωρείται απίθανη.

ΠΑΜΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ;;;

Δείτε όλα τα σημερινά αθλητικά πρωτοσέλιδα μόνο μ' ένα κλικ:

ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

19:00 ΝΕΤ: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΣΑΧΤΑΡ Φιλικός Αγώνας (Ζ)
21:00 ET1: ΡΟΚΕΤΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ Φιλικός Αγώνας Μπάσκετ (Ε)

ΣΠΟΡ+

12:00 ΒΑΛΕΝΘΙΑ - ΤΣΕΛΣΙ Champions League (E)
14:00 ΛΑΤΣΙΟ - ΡΕΑΛ Champions League (E)
16:30 ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ (Z)
19:30 ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ NBA Europe Live (E)
21:30 ΕΣΤΟΥΝΤΙΑΝΤΕΣ – ΓΚΡΙΖΛΙΣ NBA Europe Live (E)
23:30 ΤΙΜΠΕΡΓΟΥΛΦΣ – ΣΕΛΤΙΚΣ NBA Europe Live (E)
01:30 WRC
02:00 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ BΟΛΕΪ: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΕΑΠ (E)
04:00 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΙΣΠΑΝΙΑΣ: ΡΕΑΛ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ (E)

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

18:30 ΕΤ3: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ
19:00 SS1: VIP Τάκης Θεοδωρικάκος
20:00 SS1: FOOTBALL PLANET
21:00 SS1: CHAMPIONS ZONE
00:00 SS1: ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

12/10/2003 Ο Michael Schumacher στέφεται παγκόσμιος πρωταθλητής στη Φόρμουλα 1 όταν κατακτά την 8η θέση στο Grand Prix της Ιαπωνίας. Με αυτόν τον τίτλο φτάνει τους 6 και καταρρίπτει το ρεκόρ των 5 τίτλων του Juan Manuel Fangio που κρατούσε από το 1957.

12/10/1999 Πεθαίνει ο μεγαλύτερος σταρ του ΝΒΑ Wilt Chamberlain σε ηλικία 63 ετών. Στην καριέρα του έχει σημειώσει πολλά ρεκόρ όπως 100 πόντους σε έναν αγώνα (εναντίον των NY Knicks) στις 2/3/1962, 55 ριμπάουντ σε έναν αγώνα (εναντίον των Boston Celtics) στις 24/11/1960, 50.4 πόντους μέσο όρο και 48.5 λεπτά ανά αγώνα την περίοδο 1961-62, 47 συνεχόμενοι αγώνες, 32 αγώνες που σημείωσε πάνω από 60 πόντους (με τον δεύτερο παίκτη να έχει μόνο 19), 8.6 ασίστ μέσο όρο στην περίοδο 1967-68 και 1.045 αγώνες στο ΝΒΑ (χωρίς να αποβληθεί ποτέ με 5 φάουλ)

12/10/1999 Για πρώτη φορά στην ιστορία του ποδοσφαίρου σε επίσημη διοργάνωση δυο διαιτητές διευθύνουν έναν αγώνα. Στο ματς του Κυπέλλου Ιταλίας Σαμπντόρια-Μπολόνια που γίνεται στην Γένοβα (και το οποίο διακόπτεται λόγω πτώσης αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο), κάθε ρέφερι ελέγχει το μισό γήπεδο και οι δύο μαζί επεμβαίνουν στις επίμαχες φάσεις

12/10/1996 Πεθαίνει ο θρυλικός Γάλλος τενίστας Rene Lacoste σε ηλικία 92 ετών. Υιός ενός πλουσίου κατασκευαστή αυτοκινήτων, σχεδίασε το κοντομάνικο μπλουζάκι polo με τον “κροκόδειλο” στο στήθος, από το ψευδώνυμο που του είχε δοθεί όταν ήταν παίκτης

12/10/1994 Ο Μπατίστα γίνεται ο πρώτος έγχρωμος στη Εθνική Ελλάδος, στον αγώνα Ελλάδα - Φινλανδία (4-0)

12/10/1979 Ο 30χρονος Chris Ford των Boston Celtics σκοράρει το πρώτο τρίποντο του NBA στον αγώνα ενατνίον των Houston Rockets στο Boston Garden. Ο κανονισμός του τριπόντου δοκιμάστηκε για πρώτη φορά το 1945 σε αγώνα του NCAA, μεταξύ των ομάδων Columbia και Fordham αλλά στο επαγγελματικό μπάσκετ ξεκίνησε να ισχύει την δεκαετία του '60. Η FIBA θα εισάγει το τρίποντο το 1984.

12/10/1979 Ο Larry Bird κάνει το ντεμπούτο του στο ΝΒΑ με τα χρώματα των Boston Celtics

12/10/1968 Ξεκινούν οι 19οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Μεξικό και ολοκληρώνονται στις 27/10. Το υψόμετρο της πόλης του Μεξικού και ο απαιτούμενος χρόνος προσαρμογής των αθλητών οδήγησαν την ΔΟΕ στην διοργάνωση “Ολυμπιακών Εβδομάδων” για 3 χρόνια (1965, 1966, 1967) πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην ίδια χρονική περίοδο που θα τελούνταν αυτοί, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους ξένους αθλητές να εγκλιματιστούν. Μετέχουν 5.215 αθλητές και 844 αθλήτριες από 112 χώρες σε 18 αθλήματα. Για πρώτη φορά σε ολυμπιακούς αγώνες: οι δύο Γερμανίες παίρνουν μέρος χωριστά, γίνεται υποχρεωτική η ιατρική εξέταση των φύλων για τις αθλήτριες καθώς και ο έλεγχος ντόπινγκ όλων των αθλητών, ο στίβος καλύπτεται με πλαστική ύλη ταρτάν και τέλος αθλήτρια, και όχι αθλητής, η Enriquetta Basilio, ανάβει με την Ολυμπιακή Φλόγα το βωμό του σταδίου. Η Ροδεσία και η Ν. Αφρική δεν προσκαλούνται

12/10/1923 Ο πρώτος διαγωνισμός πτώσης με αλεξίπτωτο γίνεται στο Mitchell Field στη Νέα Υόρκη