Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2007

ΘΕΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΝΤΑΜΠΙΖΑ

Δεν θα είναι υπερβολικό να πούμε, ότι ολόκληρο το ιατρικό επιτελείο της Λάρισας έχει πέσει πάνω στο Νίκο Νταμπίζα, ώστε ο τελευταίος να είναι απόλυτα έτοιμος όχι μόνο για τη ρεβάνς με τη Μπλάκμπερν, αλλά και για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Οι πιθανότητες να αγωνιστεί ο αρχηγός των «βυσσινί» στο ματς του Περιστερίου, μέρα με τη μέρα αυξάνονται. Στη σημερινή προπόνηση ο παίκτης ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα σε αρκετά έντονο ρυθμό. Από την άλλη ο Γιώργος Δώνης ζήτησε από τους παίκτες του να είναι απόλυτα σοβαροί στο παιχνίδι που έρχεται.

Από εκεί και πέρα, οι Στέλιος Βενετίδης και Ηλίας Κώτσιος συνεχίζουν να προπονούνται σε διαφορετικό τέμπο και θα αποτελέσει έκπληξη εάν βρίσκονται στην αποστολή για το παιχνίδι του Σαββάτου. Το μεγάλο «στοίχημα» του Γιώργου Δώνη, είναι να έχει τους δύο παίκτες στη διάθεση του για το ματς του Κυπέλλου UEFA απέναντι στα «ρόδα».

Κατά τα άλλα, η σημερινή προπόνηση ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα. Με το μενού να περιλαμβάνει αρκετές ασκήσεις τακτικής και πολλά σουτ.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ο Ισμαέλ Μπλάνκο ήταν αυτός που ξελάσπωσε και πάλι την μέτρια ΑΕΚ. Ο Αργεντινός επιθετικός που το όνομα του έχει γίνει ήδη σύνθημα στις εξέδρες, πέτυχε το γκολ της νίκης για την ομάδα του στο πρώτο ημίχρονο (35’) με κεφαλιά και πλέον βρίσκεται μόνος πρώτος στην κορυφή των σκόρερ του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ. Πρώτη στην βαθμολογία και η «Ένωση» με έξι βαθμούς όσους και η Ξάνθη. Δεν έπεισαν για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι οι παίκτες του Φερέρ, που στην μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, κινήθηκαν σε μέτρια επίπεδα, σε έναν κακό όμως αγωνιστικό χώρο. Προσπάθησε η Βέροια για το θετικό αποτέλεσμα, η επιθετική της όμως γραμμή ήταν σχεδόν ακίνδυνη για τον Μάχο.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Θ Ομάδα Α Β ΓΚ
1 ΑΕΚ 2 6 3-0
2 Ξάνθη 2 6 3-0
3 Ολυμπιακός 2 4 6-2
4 Παναθηναϊκός 2 4 3-0
5 Πανιώνιος 2 4 2-0
6 ΑΕΛ 2 4 2-1
7 ΠΑΟΚ 2 3 3-1
8 Ατρόμητος 2 3 2-3
9 Εργοτέλης 2 3 1-3
10 ΟΦΗ 2 3 5-8
11 Αρης 2 2 0-0
12 Απόλλων Κ. 2 1 2-3
13 Βέροια 2 1 1-2
14 Λεβαδειακός 2 0 1-4
15 Αστέρας Τρίπολης 2 0 0-3
16 Ηρακλής 2 0 0-4

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: "ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΜΕ ΡΕΓΙΕΣ"

Εκπαιδευτικό διπλό με αντίπαλο την ομάδα των Νέων περιελάμβανε το σημερινό πρόγραμμα προετοιμασίας των παικτών του Ατρόμητου για τον αγώνα του Σαββάτου με τη Λάρισα. Το διπλό είχε διάρκεια εβδομήντα λεπτών, χωρίς διακοπή και οι παίκτες που αγωνίστηκαν εναλλάσσονταν συνεχώς μεταξύ τους.

Ο Λουίς Ρέγες έλαβε κανονικά μέρος και τέθηκε στη διάθεση του Γκιγιέρμο Όγιος. Και αύριο, η προπόνηση της ομάδας θα γίνει στο γήπεδο Περιστερίου.

ΜΠΑΧΡΑΜΗΣ-ΒΕΡΓΩΝΗΣ: "ΘΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΝΙΚΗ"

Παναγιώτης Μπαχράμης: "Το παιχνίδι με τη Βέροια ανήκει στο παρελθόν και κοιτάμε το επόμενο με τον Ατρόμητο το Σάββατο στο Περιστέρι. Χάσαμε μια καλή ευκαιρία να πετύχουμε το 2 στα 2 στην Σούπερ Λίγκα και να βρεθούμε στη κορυφή. Δεν μπορούμε τώρα να κάνουμε κάτι, απλά να δουλέψουμε για τη δύσκολη συνέχεια που μας περιμένει και να κερδίσουμε τους βαθμούς που χάσαμε μέσα στην έδρα μας. Θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τις αδυναμίες που έχουμε και να μην επαναλάβουμε τέτοια εμφάνιση. Σίγουρα αυτό που έγινε μας στεναχώρησε όλους.

Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο πρόγραμμα τις επόμενες δώδεκα μέρες με τρία σερί παιχνίδια και πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, προκειμένου να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Το μυαλό μας είναι μόνο στον Ατρόμητο και μόνο όταν τελειώσει αυτός ο αγώνας θα σκεφτούμε την ρεβάνς με τους Άγγλους. Βλέπουμε κάθε ματς χωριστά"

Αλεξάνδρος Βεργώνης: "Ξεχνάμε το προηγούμενο παιχνίδι και συγκεντρωνόμαστε στο ματς με τον Ατρόμητο. Πρόκειται για δύσκολη αναμέτρηση, καθώς και οι δυο ομάδες προέρχονται από αρνητικά αποτελέσματα και θέλουν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις. Εμείς από την πλευρά μας δουλεύουμε καθημερινά στις προπονήσεις, ώστε να παρουσιαστούμε έτοιμοι και να διεκδικήσουμε τη νίκη, δείχνοντας ότι η εμφάνιση με τη Βέροια και η Ισοπαλία ήταν μια κακή παρένθεση.

Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας και μέσα από τη δουλειά προσπαθούμε για το καλύτερο. Ο αγώνας με την Μπλάκμπερν είναι μακριά και θα ασχοληθούμε με αυτόν, μετά το φινάλε της αναμέτρησης του Σαββάτου με τον Ατρόμητο".

ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ


Ατρόμητος-Λάρισα: Γ. Ζολώτας

Είχε μέτρια σεζόν πέρυσι και ακόμη δεν έχει πάρει το βάφτισμα του πυρός για την φετινή σεζόν. Έχει πάντως τις δυνατότητες να εξελιχθεί.

ΟΜΑΔΕΣ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ-ΛΑΡΙΣΑ (29.9.07)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ζολώτας Γ.

ΣΔΠ

Θεσ/νίκης

ΒΟΗΘΟΣ

Μαυρόπουλος Π.

ΣΔΠ

Θεσ/νίκης

ΒΟΗΘΟΣ

Θανασακούδης Α.

ΣΔΠ

Θεσ/νίκης

4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Σπάθας Η.

ΣΔΠ

Πειραιά

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Μπέγκος Δ.

ΣΔΠ

Αργολίδας

ΔΩΝΗΣ: ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ

«Δεν επηρεαζόμαστε από μια κακή εμφάνιση. Κόντρα στον Ατρόμητο θα μπούμε να παίξουμε με το ίδιο πνεύμα, την ίδια διάθεση και τον ίδιο ενθουσιασμό όπως κόντρα στη Μπλάκμπερν», δήλωσε ο Γιώργος Δώνης στη καθιερωμένη εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου.

Ο τεχνικός ηγέτης της ΑΕΛ μίλησε για την προετοιμασία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ενόψει του σαββατιάτικου αγώνα, για τη ρεβάνς με τη Μπλάκμπερν και κατά πόσο το 2-0 του Πανθεσσαλικού αλλάζει τα δεδομένα, όπως επίσης και για την ισοπαλία με τη Βέροια τονίζοντας ότι «αν την περασμένη Κυριακή δείχναμε το 40% της αγωνιστικής εικόνας που είχαμε στην χθεσινή προπόνηση, τότε θα κερδίζαμε σχετικά εύκολα». Αναλυτικά ο Γιώργος Δώνης μίλησε για:

Για την επικείμενη σαββατιάτικη αναμέτρηση με τον Ατρόμητο: «Είναι ένα πολύ δύσκολο ματς απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο. Στους αγώνες ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον Ατρόμητο ανέκαθεν παιζόταν καλό ποδόσφαιρο και το ίδιο ελπίζω ότι θα γίνει και το Σάββατο. Θα μπούμε να παίξουμε με το ίδιο πνεύμα, την ίδια διάθεση και τον ίδιο ενθουσιασμό όπως κόντρα στη Μπλάκμπερν. Δεν παρασυρόμαστε, ούτε απογοητευόμαστε από μια κακή εμφάνιση. Ο φίλαθλος κόσμος, ο οποίος έτσι κι αλλιώς είναι πάντα κοντά μας, θεωρώ ότι θα πρέπει να ενδιαφέρεται όχι για το ποιος παίκτης παίζει, αλλά για το πώς παίζει η ομάδα συνολικά».

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΑΕΛ ενόψει του αγώνα στο Περιστέρι: «Ο Κώτσιος κι ο Βενετίδης ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα και θα δούμε από μέρα σε μέρα σε τι κατάσταση βρίσκονται και κατά πόσο μπορούν να αγωνιστούν. Για το ματς με τον Ατρόμητο, πάντως, ο μοναδικός που έχει πιθανότητες είναι ο Νταμπίζας».

Για την ισοπαλία με τη Βέροια την περασμένη Κυριακή στο Αλκαζάρ: «Το ματς με τη Βέροια για μένα είναι απλά και μόνο ένα κακό παιχνίδι και τίποτε περισσότερο. Αυτό που κρατάω από τον συγκεκριμένο αγώνα – κι είναι κάτι που θα πρέπει να αλλάξουμε στο Αλκαζάρ – είναι ότι ενώ ισοφαρίσαμε σχετικά νωρίς, στο 47ο λεπτό, η ομάδα από εκείνο το σημείο και μετά λειτουργούσε λες και απέμεναν τρία λεπτά για να τελειώσει το ματς. Δείξαμε μεγάλη νευρικότητα στο παιχνίδι μας και δεν ήμασταν εμείς αυτοί που είχαμε τον έλεγχο του ρυθμού. Ίσως μας κυρίευσε το άγχος για να πετύχουμε την 1η νίκη της χρονιάς στο Αλκαζάρ. Κι είναι το πρώτο πράγμα που δεν πρέπει να κάνουμε όταν έρθει η στιγμή να ξαναπαίξουμε στο γήπεδό μας, την ερχόμενη εβδομάδα με τον Λεβαδειακό».

Για τις αλλαγές στη βασική ενδεκάδα στο ματς με τη Βέροια σε σύγκριση με τον αγώνα κόντρα στη Μπλάκμπερν: «Το rotation είναι μια πρακτική που ακολουθείται από όλες σχεδόν τις ομάδες στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και ειδικά όταν χρειάζεται – όπως εμείς – να παίξουμε δύο ή και τρία ματς μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας Δεν με απασχολεί να το καταλάβει ο κόσμος. Αυτό που με νοιάζει είναι να το καταλάβουν πρώτοι απ’ όλους οι ποδοσφαιριστές. Έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη μου από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας και δεν πρόκειται να τη χάσουν από μια συνολικά κακή εμφάνιση ολόκληρης της ομάδας. Είναι μεγάλη πρόοδος για την ΑΕΛ όταν μόλις στη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος χρησιμοποιεί στην ενδεκάδα της παίκτες όπως ο Μπουκουβάλας και ο Λαμπρόπουλος. Κι επειδή η ΑΕΛ είναι μια ομάδα που αυτή τη στιγμή χτίζεται ξανά, να είστε σίγουροι ότι θα το ξανακάνω».

Ακολουθούν σε λίγο οι τοποθετήσεις του Γιώργου Δώνη στις ερωτήσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ. Απαντώντας σε ερωτήσεις εκπροσώπων των ΜΜΕ ο Γιώργος Δώνης τοποθετήθηκε για:

-Το κατά πόσο η ομάδα μπορεί να επηρεάστηκε από τη νίκη και την εμφάνιση απέναντι στη Μπλάκμπερν: «Η ψυχολογία ενός ευρωπαϊκού αγώνα είναι εντελώς διαφορετική από την ψυχολογία ενός ματς πρωταθλήματος. Σε αυτό το κομμάτι παίζει ρόλο και το όνομα του αντιπάλου, χωρίς αυτό να σημαίνει φυσικά ότι υποτιμήσαμε τη Βέροια. Μια ομάδα όπως η δική μας που προσπαθεί να χτίσει πάνω σε υγιείς βάσεις, θα πρέπει να είναι σε θέση να ξεπερνάει τέτοιες καταστάσεις. Φυσικά υπάρχει και η πρόκληση των ομίλων του ΟΥΕΦΑ, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για την ΑΕΛ η μεγαλύτερη ευκαιρία για διάκριση είναι μέσα από το πρωτάθλημα. Θα σας πω και την ατάκα που είπα στους παίκτες μου βλέποντας την εικόνα της ομάδας στην χθεσινή προπόνηση: Αν η προσπάθεια που δείχνουμε σήμερα ήταν την Κυριακή στο 30% ή 40% τότε θα κερδίζαμε σχετικά εύκολα. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υποτιμώ τη Βέροια ως αντίπαλο. Φυσικά δεν περίμενα ότι θα κάνουμε την ίδια εμφάνιση όπως κόντρα στη Μπλάκμπερν, αλλά από την άλλη σε καμία περίπτωση δεν πίστευα ότι θα δείξουμε τέτοια εικόνα. Με τα ίδια πρόσωπα, όμως, η ΑΕΛ κέρδισε 4-0 τον ΟΦΗ και 1-0 την ΑΕΚ στα πρόσφατα φιλικά. Κι αυτό είναι η απόδειξη ότι η εξήγηση για την εμφάνιση στο ματς με τη Βέροια είναι η εξής: Ότι η ομάδα βρέθηκε σε κακή μέρα».

-Τη συμπεριφορά της ομάδας ως γηπεδούχου που δείχνει να φορτίζεται από την πίεση της νίκης: «Κόντρα στη Βέροια είχαμε μια ανεξήγητη νευρικότητα. Ένα στοιχείο που δεν δείξαμε σε σημείο της φετινής χρονιάς από την προετοιμασία μέχρι σήμερα. Ακόμη και σε αγώνες απέναντι σε θεωρητικά ισχυρότερους αντιπάλους η ομάδα διατηρούσε την ίδια ηρεμία και είχε τον έλεγχο του ρυθμού. Προχθές, μετά το 55ο λεπτό νόμιζε κανείς ότι είχε φτάσει το ματς στο 90ο και τρέχαμε για να πετύχουμε δεύτερο γκολ. Όμως, αυτό θα αλλάξει αυτό. Θα επιστρέψει η ηρεμία στο παιχνίδι μας».

-Το rotation και τη χρησιμοποίηση του Γκαλίτσιου ως στόπερ: «Είμαι ευχαριστημένος από την παρουσία του. Ο Γκαλίτσιος είναι ένας παίκτης πουαγωνίζεται με την ίδια ευχέρεια ως στόπερ και ως πλάγιος μπακ και μπορεί σε βάθος χρόνου να αποτελέσει πολυτέλεια για την ΑΕΛ. Ο Βενέτης είναι παίκτης που δουλεύει σκληρά και προσπαθεί πολύ και από εμένα υπολογίζεται για τρεις θέσεις: στόπερ, αριστερό και δεξί μπακ».

-Τον Φακούντο Πάρα: «Δεν έχει αγωνιστεί σε επίσημο ματς γιατί δεν είναι ακόμη έτοιμος. Βρίσκεται σε περίοδο προσαρμογής. Η εικόνα που έχω για εκείνον από τις τελευταίες προπονήσεις είναι πολύ βελτιωμένη και σύντομα θα πάρει ευκαιρίες».

-Τη διαχείριση του έμψυχου υλικού με δεδομένο ότι η ΑΕΛ θα κληθεί να δώσει 3 ματς σε 8 ημέρες; «Οι παίκτες που αγωνίζονται έχουν καταφέρει να κερδίσουν την εμπιστοσύνη μου από την 1η ημέρα της προετοιμασίας και δεν θα τη χάσουν από μία κακή εμφάνιση. Η δυσκολία σε αυτή τη σειρά των αγώνων εντοπίζεται βασικά μεταξύ Μπλάκμπερν και Λεβαδειακού, όταν θα επιστρέψουμε στην Ελλάδα τα ξημερώματα της Παρασκευής και θα πρέπει να παίξουμε ξανά την Κυριακή. Από το Σάββατο, όταν παίζουμε με τον Ατρόμητο, μέχρι την Πέμπτη είναι αρκετές οι ημέρες ξεκούρασης».

Το κατά πόσο το 2-0 του Πανθεσσαλικού που αυξάνει τις πιθανότητες πρόκρισης, διαφοροποιεί την τακτική τον σχεδιασμό της ομάδας στους αγώνες του πρωταθλήματος: «Σε ότι φορά στο ματς με τον Ατρόμητο, υπάρχει το περιθώριο για όσους αγωνιστούν στο Περιστέρι να ξεκουραστούν και να είναι έτοιμοι την Πέμπτη για τη Μπλάκμπερν. Όσο για το σκορ, είτε ήταν 0-0, είτε 1-0, είτε 2-0 όπως τώρα, η αντιμετώπιση για τον επαναληπτικό θα ήταν η ίδια. Στον συγκεκριμένο αγώνα θα παίξει μεγάλο ρόλο το πώς θα ανταποκριθούμε εμείς στο παιχνίδι των Άγγλων. Δεν είναι εύκολο να επιβάλλεις το παιχνίδι σου στο Ίγουντ Παρκ».

ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ

Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ενημερώνει τους φίλους της ομάδας ότι παρελήφθησαν τα εισιτήρια για τον επαναληπτικό με τη Μπλάκμπερν Ρόβερς (4/10), στο πλαίσιο του 1ου προκριματικού γύρου του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Τα εισιτήρια τιμώνται προς 15 ευρώ και θα διατίθενται από τα γραφεία της ΠΑΕ καθημερινά (εκτός Σαββάτου και Κυριακής) από τις 10π.μ. έως τις 5 το απόγευμα μέχρι και την Τρίτη 2 Οκτωβρίου.

Οι φίλοι της ομάδας που έχουν δηλώσει συμμετοχή στην εκδρομή με το τσάρτερ που ναυλώνει η ΑΕΛ, θα παραλάβουν τα εισιτήριά τους κατά την αναχώρηση από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου Βόλου.

Οι φίλοι της ομάδας που διαμένουν στην Αγγλία και το εξωτερικό και επιθυμούν να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση με τη Μπλάκμπερν, θα μπορούν να προμηθεύονται εισιτήρια από ειδικά διαμορφωμένο σταντ που θα λειτουργήσει στο ξενοδοχείο, όπου θα διαμείνουν οι υπεύθυνοι της αποστολής της ΑΕΛ. Περισσότερες πληροφορίες για τον τόπο, τις ημέρες και ώρες, θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες.

ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Χωρητικότητα: 8.939 (καθήμενοι)

Τοποθεσία:

Το στάδιο βρίσκεται στο Περιστέρι, δυτικά του κέντρου της Αθήνας. Για να φτάσετε εκεί με αυτοκίνητο, ακολουθήστε τη Λεωφόρο Καβάλας ("Αθηνών"). 1 χλμ μετά τον Κηφισό, η Καβάλας περνάει κάτω από την οδό Θηβών. Μη συνεχίσετε ευθεία, αλλά στρίψτε δεξιά στη Θηβών. Σε 400μ θα βρείτε τα φανάρια της οδού Κέννεντυ, όπου θα στρίψετε ξανά δεξιά. Σχεδόν αμέσως θα δείτε το Κλειστό του Περιστερίου, με το στάδιο να βρίσκεται ακριβώς πίσω του.
Μπορείτε να φτάσετε ως εκεί και με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Χρησιμοποιήστε τη γραμμή 2 του Μετρό μέχρι τον "Αγιο Αντώνιο" στο Περιστέρι και από εκεί πάρτε το λεωφορείο 821. Θα κατεβείτε στο "Γήπεδο" (τι πιο απλό!), μόλις τρεις στάσεις μετά.

Κτίστηκε το: 1970 (Τελευταία ανακατασκευή το 2005)

Ρεκόρ θεατών: 13.099 (Ατρόμητος - Ολυμπιακός, στις 11/1/1981)

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Ο ΜΕΡΙΝΟ

Τελικά όσοι ήταν προετοιμασμένοι να πάνε στο γήπεδο του Περιστερίου στην αναμέτρηση του Ατρομήτου με την Λάρισα για να δουν τον Ρομπέρτο Μερίνο να επιστρέφει στην αγωνιστική δράση, θα πρέπει να κάνουν λίγο ακόμα υπομονή.

Ο Περουβιανός μέσος εξετάστηκε εκ νέου από τον προσωπικό του γιατρό στην Μαγιόρκα, ο οποίος παρότι εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την πορεία της υγείας του 25χρονου παίκτη του ζήτησε να κάνει υπομονή μέχρι τις 18 Οκτωβρίου.
Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι ο Μερίνο θα πρέπει να παραμείνει για μερικές ακόμα μέρες στην Ισπανία και να συνεχίσει μέχρι και τα μέσα του επόμενου μήνα για να συνεχίσει την αποθεραπεία του. Παρόλα αυτά στο Περιστέρι είναι αποφασισμένοι να περιμένουν όσο χρειαστεί αφού αυτό που προέχει είναι η υγεία του παίκτη.

ΠΑΜΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ;;;

Δείτε όλα τα σημερινά αθλητικά πρωτοσέλιδα μόνο μ' ένα κλικ:

ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

18:00 SS2: ΛΑΝΣ - ΛΙΛ Γαλλικό Λιγκ Καπ: Φάση των '32' (Ζ)
19:00 SS1: ΒΕΡΟΙΑ - ΑΕΚ Πρωτάθλημα Ο.Π.Α.Π. 2007/08 (Ζ)
21:00 SS2: ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ - ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ Γερμανικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Z)
21:30 SS1: ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ - ΡΟΜΑ Ιταλικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Ζ)
21:30 SS7: ΙΝΤΕΡ - ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ Ιταλικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Ζ)
22:00 SS4: ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 5η Αγωνιστική (Ζ)

ΣΠΟΡ+


12:00 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ: ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ-ΦΕΓΕΝΟΡΤ (E)
14:00 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΡΤΙΖΑΝ Euroleague πόλο (Ε)
16:00 ΝΟΡΒΗΓΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ Προκριματικά Euro 2008 (E)
18:00 ΙΠΠΑΣΙΑ, ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2007 (E)
20:00 ΡΩΣΙΑ - ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ Εurobasket (E)
22:00 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ (E)
02:00 WRC
03:00 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ, ΟΖΑΚΑ 2007 (E)

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

18:30 ET3: O KOΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ
21:00 SS1: CHAMPIONS ZONE
00:00 SS1:ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

26/9/1992
Ξεκινάει το πρώτο Επαγγελματικό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Α1 κατηγορίας που διοργανώνεται από την ΕΣΑΚ. Ο πρώτος αγώνας που καλύπτεται τηλεοπτικά είναι το Παγκράτι- Παναθηναϊκός (64-71), ενώ η πρώτη έκπληξη είναι η ήττα του Ολυμπιακού από τη Δάφνη με 105-103 στην παράταση. Μια από τις καινοτομίες του πρωταθλήματος είναι η εξασφάλιση της στατιστικής σε όλους τους αγώνες ενώ τα χρόνια που θα ακολουθήσουν θα φέρουν πολλούς ευρωπαϊκούς τίτλους στις ομάδες αλλά και πολλά χρήματα από τις συμφωνίες για τα τηλεοπτικά δικαιώματα με το Mega, την ΕΡΤ, τον Antenna και το SuperSport

26/9/1988
Ο Καναδός σπρίντερ Ben Johnson βρίσκεται ντοπαρισμένος, με αποτέλεσμα να του αφαιρεθεί το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε στην συγκλονιστική κούρσα των 100μ (9.79) με αντίπαλο τον Carl Lewis. Ο Αμερικανός παίρνει έτσι την πρώτη θέση με 9.92

26/9/1982 Η Σοφία Σακοράφα καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ στον στον ακοντισμό (72.40 της Τίνα Λίλακ από την Φινλανδία) με 74.20 στα Χανιά. Η Σοφία θα κρατήσει το ρεκόρ για 9 περίπου μήνες, αφού η Λίλακ θα το «πάρει πίσω» στις 13/6/83 στο Τάμπερε με 74.76

26/9/1967 Η νεοσύστατη Ιατρική Επιτροπή της ΔΟΕ κάνει την πρώτη της συνεδρίαση στα γραφεία της ΔΟΕ στο Mon-Repos της Λωζάνης. Η ΔΟΕ είναι ο πρώτος αθλητικός οργανισμός (μαζί με την Διεθνή Ένωση Ποδηλασίας UCI) που προχώρησε σε σύσταση ιατρικής επιτροπής

26/9/1905 Γεννιέται ο ιππόδρομος του Newbury έπειτα από πολυετείς καμπάνιες και πιέσεις του εκπαιδευτή John Porter προς τον Βασιλιά Εδουάρδο VII. Οι αγώνες δεν σταματούν ούτε στον πόλεμο παρά μόνον όταν οι Αμερικανοί θα χρησιμοποιήσουν, το καλοκαίρι του 1941, τους στάβλους για να κρατούν αιχμαλώτους πολέμου