Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2007

ΚΛΕΨΙΜΟ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Η ώρα για την πρώτη πρόκληση στη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου της Λάρισας (όσον αφορά το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ), έφτασε. Στις 5 Οκτωβρίου του 1988 η ΑΕΛ δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ελβετικής Ξαμάξ και να προκριθεί, καθώς «προδόθηκε» στη διαδικασία των πέναλτι. Αύριο στις 18:00 (ΝΕΤ) κόντρα στην πανίσχυρη Μπλάκμπερν έχει κάθε δικαίωμα να διεκδικήσει το όνειρο.

Στην ΑΕΛ που θα συμμετάσχει για δεύτερη φορά στην ιστορία της στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, θεωρούν πως ο Ρόκε Σάντα Κρουζ είναι ο παίκτης-«κλειδί» στην επιθετική λειτουργία της Μπλάκμπερν και έχουν ετοιμάσει ιδιαίτερη «μεταχείριση» στον διεθνή Παραγουανό επιθετικό που πέρσι φορούσε την φανέλα της Μπάγερν Μονάχου. Όσον αφορά το γενικό αγωνιστικό πλάνο των «βυσσινί» για την αναμέτρηση στο Πανθεσσαλικό στάδιο του Βόλου, το σύνθημα είναι ένα: «Κλέψιμο και γρήγορη επίθεση»...

Όσον αφορά την κίνηση των εισιτηρίων, κάθε μέρα που περνάει είναι αυξανόμενη και οι πλέον αισιόδοξοι οι άνθρωποι της ΠΑΕ αναφέρουν ότι δεν θα μείνει απούλητο ούτε ένα εισιτήριο.

Μόνο οι τραυματίες Βενετίδης και Κώτσιος δεν ακολούθησαν την αποστολή της Λάρισας στην Πορταριά Πηλίου. Ο Γιώργος Δώνης συμπεριέλαβε και τους 24 υγιείς παίκτες που έχει στη διάθεσή του και οι οποίοι είναι οι: Κοτσόλης, Κηπουρός, Νταμπίζας, Βενέτης, Φέρστερ, Γκαλίτσιος, Κατσιαρός, Μπουκουβάλας, Κυριακίδης, Γκίκας, Φωτάκης, Μπαχράμης, Σαρμιέντο, Αλεξάνδρου, Βεργώνης, Ιγκλέσιας, Πούτας, Λαμπρόπουλος, Καλαντζής, Κλέιτον, Πάρα, Μουνιόθ, Κόζλεϊ και Μπακαγιόκο.

ΔΩΝΗΣ: "ΝΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΠΑΘΗΤΙΚΟ"

Ο Γιώργος Δώνης, απαλλαγμένος από το άγχος, δήλωσε πως είναι χαρούμενος που συμμετέχει με τη Λάρισα στο Κύπελλο UEFA και εξέφρασε την πίστη στην ομάδα του, που είναι η καλύτερη των τελευταίων ετών. Ο Έλληνας τεχνικός παραδέχτηκε πως τα παιχνίδια με την Μπλάκμπερν είναι δύσκολα, καθώς η αγγλική ομάδα είναι ένα επίπεδο πιο πάνω από τις ελληνικές, ωστόσο ξεκαθάρισε πως η ΑΕΛ δεν θα προσαρμόσει το παιχνίδι της, αλλά θα κάνει το δικό της και τόνισε πως το βασικό είναι να μην δεχθούν γκολ.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, επιστρέφουμε στο γήπεδο που ζήσαμε στιγμές οι οποίες θα μας μείνουν αξέχαστες σε όλη μας τη ζωή. Για μας είναι πολύ σημαντικό ότι αυτά τα τρία χρόνια έχουμε πετύχει πάρα πολλά και ολοκληρώνονται με την συμμετοχή μας στο Κύπελλο UEFA. Ο αντίπαλός μας είναι πολύ δυνατός και ξέρω καλά ότι δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία ελληνική ομάδα, τόσο ως προς το μπάτζετ όσο και προς την ποιότητα. Δεν θα προσαρμόσουμε το παιχνίδι στον αντίπαλό μας, θα κάνουμε ό,τι κάνουμε μέχρι τώρα σε όλο το διάστημα της προετοιμασίας και θα ακολουθήσουμε τον τρόπο παιχνιδιού τον οποίο έχουμε συνηθίσει στον κόσμο μας από την αρχή της σεζόν.

Ξέρουμε ότι είναι δυνατός ο αντίπαλό μας, αλλά θα προσπαθήσουμε εντός αγωνιστικού χώρου να περιορίσουμε τον αντίπαλό μας και να εκμεταλλευτούμε τις πιθανότητες επιθετικά. Είμαι επίσης χαρούμενος γιατί αντιμετωπίζουμε μία από τις προηγούμενες ομάδες στην καριέρα μου, η οποία μου πρόσφερε πολλά και με έκανε καλύτερο σαν άνθρωπο, αλλά και μου έδωσε εφόδια από τα αγγλικά γήπεδα για να γίνω καλύτερος ως προπονητής. Πιστεύω στην ομάδα μου, έχουμε την καλύτερη ομάδα των τελευταίων τριών ετών. Αυτό που υπόσχομαι στον κόσμο μας είναι ότι θα προσπαθήσουμε να τον ευχαριστήσουμε και να δουλέψουμε σκληρά στον αγωνιστικό χώρο. Η ψυχολογία παίζει σημαντικό ρόλο, είμαστε σε καλή κατάσταση, όπως κι ο ενθουσιασμός επίσης για τις ελληνικές ομάδες», δήλωσε αρχικά.

Σε ερώτηση για το κατά πόσο αποτελεί μειονέκτημα το γεγονός ότι η ομάδα δεν έχει πολλά επίσημα ματς στα πόδια της είπε:

«Όλες οι ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχουν το μειονέκτημα το ότι δεν έχουν δώσει πολλά επίσημα παιχνίδια, ωστόσο είναι κάτι δεδομένο, το οποίο δεν μπορεί να αλλάξει. Σκεφτόμαστε μόνο πώς θα είμαστε καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο. Κάθε παιχνίδι είναι εμπειρία για μας, η ομάδα έχει βάθος και από παιχνίδι σε παιχνίδι, για το UEFA, για το πρωτάθλημα και για το Κύπελλο, θα μπορεί να γίνει το rotation και να χρησιμοποιώ πολλούς από τους παίκτες μου».

Για το γεγονός ότι η ΑΕΛ παίζει μακριά από τη φυσική της έδρα, σχολίασε:

«Θα θέλαμε να αγωνιστούμε στη φυσική μας έδρα και είναι μειονέκτημα το ότι δεν αγωνιζόμαστε στο Αλκαζάρ, όπου σίγουρα η ατμόσφαιρα θα ήταν διαφορετική κι οι αγγλικές ομάδες που δεν συμμετέχουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις δεν την έχουν συνηθίσει. Το Πανθεσσαλικό είναι μεγάλο στάδιο, όχι όμως το ίδιο κλειστό με το Αλκαζάρ. Το νιώθουμε όμως δικό μας κι η συμπαράσταση είναι δεδομένη όπως πάντα άλλωστε».

Όσο για το σκορ που προτιμά:

«Θα ήθελα ένα μεγάλο σκορ. Οποιαδήποτε νίκη χωρίς παθητικό».

ΜΑΡΚ ΧΙΟΥΖ: "ΔΕΝ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΑΥΡΙΟ Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ"

Ο προπονητής της Μπλάκμπερν, Μαρκ Χιούζ, στις δηλώσεις του στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού αγώνα της Μπλάκμπερν με την Λάρισα (18:00, ΝΕΤ) είπε ότι γνωρίζει τους Μπακαγιόκο και Νταμπίζα από το ρόστερ των Κυπελλούχων Ελλάδας και ξεκαθάρισε πως η ομάδα του θέλει να προχωρήσει στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ κάτι το οποίο έχει τη δυνατότητα να το κάνει ποντάροντας στην καλή ψυχολογία (ελέω των 15 αγώνων που είναι αήττητη).

«Έχουμε αυτοπεποίθηση αυτή τη στιγμή. Είμαστε 15 ματς αήττητοι, έχουμε ήδη παίξει πέντε ματς στο πρωτάθλημα. Ήταν πολύ δύσκολο να μαζέψουμε πληροφορίες για τη Λάρισα, αλλά ξέρουμε κάποιους παίκτες, όπως τον Μπακαγιόκο και τον Νταμπίζα.

Σεβόμαστε τη Λάρισα, που κατέκτησε το Κύπελλο πριν από λίγους μήνες, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε στο UEFA.
Από την εμπειρία μας ξέρουμε ότι οι ελληνικές ομάδες έχουν πάθος και ενθουσιώδες κοινό. Η ομάδα μας εκ των πραγμάτων δεν θα μπορεί να είναι ίδια λόγω της απουσίας του Σάμπα.

Ωστόσο δεν θα ρισκάρουμε με πολλές αλλαγές γιατί θέλουμε οπωσδήποτε να προχωρήσουμε στον θεσμό. Έχουμε πολλά κίνητρα, όπως για παράδειγμα ότι παραμένουμε αήττητοι για 15 αγώνες. Ξέρω ότι θα είναι πολύ δύσκολο ματς και το περιμένουμε με ανυπομονησία. Δεν θεωρώ ότι η πρόκριση θα κριθεί αύριο
» τόνισε ο Ουαλός τεχνικός της αυριανής αντιπάλου της ΑΕΛ.

ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: ΣΠΑΘΑΣ ΗΛΙΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΙΧΑΗΛ: "ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΟΥΜΕ"

Την ώρα που οι παίκτες της ΑΕΛ θα παρατάσσονται στο γήπεδο για να ζήσουν την πρώτη ευρωπαϊκή πρόκληση στη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου, ο Χρήστος Μιχαήλ θα αναπολεί από τον πάγκο το δικό του ραντεβού με την ιστορία...

Πριν από δεκαεννέα χρόνια ο πρώην διεθνής γκολκίπερ -και νυν προπονητής τερματοφυλάκων της ΑΕΛ- βίωσε το δικό του μύθο! Ήταν αυτός που υπερασπίστηκε την εστία των «βυσσινί» στους αγώνες με την Ξαμάξ για το Κύπελλο Πρωταθλητριών -τελευταία ευρωπαϊκή παρουσία των Λαρισαίων-, είναι αυτός που συνδέει το παρελθόν με το παρόν, όντας μέλος του τεχνικού τιμ της ομάδας...

Στις 5 Οκτωβρίου του 1988 η ΑΕΛ δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο των Ελβετών και να προκριθεί, καθώς «προδόθηκε» στη διαδικασία των πέναλτι. Αύριο κόντρα στην πανίσχυρη Μπλάκμπερν έχει κάθε δικαίωμα να διεκδικήσει το όνειρο! «Πρωταρχικός μας στόχος μας είναι να μη δεχτούμε γκολ, γιατί πιστεύω ότι μπορούμε να σκοράρουμε» λέει ο Χρήστος Μιχαήλ, ζώντας την ομάδα από πολύ κοντά: «Φέτος η ΑΕΛ είναι πιο ποιοτική. Παίζει την μπάλα κάτω, στοιχείο θετικό όταν έχεις απέναντί σου μια αγγλική ομάδα. Αναμφίβολα η Μπλάκμπερν είναι πολύ δυνατός αντίπαλος και αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι να μην κάνουμε λάθη».

Ζητάμε από τον Χρήστο Μιχαήλ να μας μεταφέρει τις εικόνες που έχουν καταγραφεί στη μνήμη του από το τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι της ΑΕΛ. Ελβετία, 5/10/1988... «Θυμάμαι έντονα την παρουσία του κόσμου, τόσο στο εκτός όσο και στο εντός έδρας ματς. Ήταν φανταστικός. Για όλους εμάς τους παίκτες οι αγώνες με την Ξαμάξ ήταν μια μεγάλη εμπειρία, θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει την πρόκριση» επισημαίνει και εξηγεί: «Στο δεύτερο ματς δεν υπολογίσαμε κάποιους αστάθμητους παράγοντες, όπως το βαρύ γήπεδο. Προηγηθήκαμε στο σκορ και έχοντας τη νίκη 2-1 από το ματς στη Λάρισα πιστέψαμε ότι όλα είχαν κριθεί. Οι Ελβετοί μας ισοφάρισαν, πέτυχαν δεύτερο γκολ, πήγαμε παράταση και πέναλτι. Εκεί έπαιξε ρόλο το βαρύ γήπεδο, γιατί έπρεπε να εκτελέσουμε τα πέναλτι με δύναμη. Αστοχήσαμε και στα τρία, η Ξαμάξ ευστόχησε και προκρίθηκε».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ανακοινώθηκαν και επίσημα οι ημερομηνίες και οι ώρες διεξαγωγής των αγώνων της τέταρτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο πρώτος αγώνας της εν λόγω φάσης θα γίνει στις 9 Οκτωβρίου, στη Καλλιθέα, μεταξύ της ομώνυμης ομάδας και του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Στο μεταξύ, ο Παναθηναϊκός «ρίχνεται» στη μάχη στις 31 Οκτωβρίου απέναντι στον Εθνικό Αστέρα, η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει μία μέρα αργότερα το νικητή του αγώνα Παναιτωλικός - Φωστήρας, ενώ ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί στις 5 Δεκεμβρίου στη Ρόδο απέναντι στον τοπικό Διαγόρα. Αλλες αποφάσεις του ΔΣ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της τέταρτης φάσης:

Τρίτη 9 Οκτωβρίου:

16:45: Καλλιθέα - Απόλλωνας Καλαμαριάς

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου:

14:30: Θρασύβουλος - ΠΑΟΚ
14:30: ΑΣΚ Ολυμπιακός Βόλου - Ατρόμητος
14:30: Εθνικός Κατερίνης - Λεβαδειακός
14:30: ΠΑΣ Πρέβεζα - Βέροια
16:45: Αιγάλεω - SKODA Ξάνθη

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου:

14:30: Μεσσηνιακός ή Ατσαλένιος - Αστέρας Τρίπολης
14:30: Αγροτικός Αστέρας - Εργοτέλης
14:30: Ηλιούπολη - ΑΕΛ
16:45: Άγιος Δημήτριος - Άρης

Τρίτη 30 Οκτωβρίου:

16:45: Εθνικός Ολυμπιακός Βόλου - Ηρακλής

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου:

14:30: Καστοριά - Πανιώνιος
16:45: Εθνικός Αστέρας - Παναθηναϊκός

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου:

14:30: Παναιτωλικός ή Φωστήρας - ΑΕΚ
16:45: Εθνικός - ΟΦΗ

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου:

16:45: Διαγόρας Ρόδου - Ολυμπιακός

Όλοι οι αγώνες της τέταρτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας είναι μονοί και θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων που πήραν την πρόκριση από τις προηγούμενες φάσεις.

ΠΕΝΤΕΡΣΕΝ: "ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΛΑΡΙΣΑ"

Δεν φαίνεται να υπολογίζουν πολύ την Λάρισα οι παίκτες της Μπλάκμπερν, αν κρίνουμε τουλάχιστον από τις δηλώσεις του Μόρτεν Γκαμστ Πέντερσεν. Ο Νορβηγός άσος, μιλώντας για την περιπέτεια του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη για την ομάδα του, τονίζοντας ότι υπάρχουν οι δυνατότητες για να φτάσουν μέχρι και την κατάκτηση του τροπαίου. Όσο για την Λάρισα;

Ο αριστερός χαφ των Αγγλων την χαρακτήρισε καλή ομάδα, υπογραμμίζοντας πάντως ότι δεν γνωρίζει πολλά για αυτήν. «Πρέπει πάντως να πάμε βήμα-βήμα και ελπίζουμε να φτάσουμε μακριά. Το επίπεδο της διοργάνωσης είναι υψηλό, αλλά μπορούμε να πετύχουμε», ήταν το πρώτο σχόλιο του Πέντερσεν, ο οποίος συνέχισε λέγοντας: «Μπορούμε να κατακτήσουμε το Κύπελλο UEFA. Πήραμε ισοπαλίες απέναντι σε Αρσεναλ και Τσέλσι για το πρωτάθλημα, επομένως γιατί να μην τα καταφέρουμε απέναντι και σε άλλες ομάδες».

Σχετικά με το ματς κόντρα στους «βυσσινί» του Γιώργου Δώνη, ο Νορβηγός υπογράμμισε ότι η ζέστη θα είναι αρνητικός παράγοντας για αυτούς, ενώ τόνισε ότι οδηγός θα είναι τα προηγούμενα εκτός έδρας παιχνίδια της Μπλάκμπερν. «Ανυπομονούμε για το παιχνίδι της Πέμπτης και για νέες προκλήσεις. Η Ελλάδα είναι μακριά, αλλά θέλουμε να τα πάμε καλά και μπορούμε να τα καταφέρουμε. Πρέπει να είμαστε επαγγελματίες, γιατί το ματς με τη Λάρισα είναι σημαντικό για μας. Μέχρι στιγμής πήγαμε καλά φέτος στους εκτός έδρας αγώνες μας για την Ευρώπη και εξασφαλίσαμε προβάδισμα για τους επαναληπτικούς στην έδρα μας. Δεν ξέρουμε πολλά για την αντίπαλό μας, αλλά μέχρι τη σέντρα αυτό θα αλλάξει. Σίγουρα πάντως πρόκειται για μία καλή ομάδα, θα έχει ζέστη και το έργο μας θα είναι δύσκολο».

ΜΠΕΝΙ ΜΑΚΚΑΡΘΙ: "ΚΟΙΤΑΕΙ ΜΑΚΡΙΑ..."

Είναι από τα λίγα εισαγόμενα προϊόντα της Πρέμιερσιπ που έκανε απόσβεση σχεδόν από τη πρώτη χρονιά. Σίγουρα ο Μαρκ Χιουζ δεν έχει μετανιώσει για τα 2,5 εκατομμύρια λίρες που έδωσε το περασμένο καλοκαίρι για να προσθέσει στο οπλοστάσιο της Μπλάκμπερν τον Μπένι ΜακΚάρθι. Από το ντεμπούτο του κιόλας στο Ιγουντ Πάρκ, σκόραρε απέναντι στην Έβερτον και προϊδέασε τους φίλους των "ρόβερς" για το τι πρόκειται ν' ακολουθήσει. Για να μην πολυλογούμε, ο κάτοχος του Τσάμπιονς Λίγκ το 2004 με την Πόρτο τελείωσε τη χρονιά με 24 τέρματα, μη επιτρέποντας το παραμικρό περιθώριο να αμφισβητηθεί η αξία του.

Ο ΜακΚάρθι θα ηγηθεί της επίθεσης της Μπλάκμπερν στα παιχνίδια με την ΑΕΛ, για την οποία, όπως μας ανέφερε, δεν γνωρίζει και πολλά πράγματα: "Είναι αλήθεια ότι δεν ξέρω σχεδόν τίποτα για την ελληνική ομάδα. Πιστέυω, όμως, ότι ο προπονητής μας και οι συνεργάτες του θα κάνουν καλή δουλειά και σύντομα θα μάθουμε αυτά που πρέπει ώστε να πάρουμε την πρόκριση. Το μόνο που έμαθα μετά την κλήρωση είναι ότι ο προπονητής της ΑΕΛ πριν κάποια χρόνια είχε αγωνιστεί στην Μπλάκμπερν".

Όσο για την πορεία στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, ο 29χρονος επιθετικός δεν έκρυψε την πεποίθηση του ότι οι "ρόβερς" θα προχωρήσουν περισσότερο από τους "32", φάση στην οποία πέρυσι αποκλείστηκαν από την Λεβερκούζεν: " Η ομάδα διαθέτει πολύ καλό υλικό και πιστεύω τελικά πως θα περάσουμε στους ομίλους. Νομίζω, επίσης, ότι έχουμε τις δυνατότητες να προχωρήσουμε ακόμα περισσότερο και από τη φάση των "32", μιας και οι καινούργιοι παίκτες προσέθεσαν μεγάλη ποιότητα".

Ο ΜακΚάρθι, δικαίως, ήταν πέρυσι το πρώτο όνομα στο ρόστερ της Μπλάκμπερν. Η άφιξη του Σάντα Κρουζ από την Μπάγερν απειλεί να τον ρίξει από την κορυφή. Όταν, βέβαια, ένας ποδοσφαιριστής έχει τις δυνατότητες, αλλά κυρίως πιστεύει στον εαυτό του, δεν έχει τίποτα να φοβηθεί: "Την προηγούμενη περίοδο έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου για να είμαι ο πρώτος σκόρερ, όμως φέτος πρέπει να παλέψω ακόμη περισσότερο. Ο ανταγωνισμός είναι θεμιτός και η άφιξη του Σάντα Κρουζ θα βοηθήει τόσο την ομάδα να επιτύχει τους στόχους της όσο και μένα να βελτιωθώ περισσότερο. Πιστεύω ότι μπορούμε να γίνουμε ένα από τα καλύτερα "δίδυμα" στην Αγγλία".

Η αυτοπεποίθηση στις τάξεις της Μπλάκμπερν είναι αρκετά μεγάλη και πλέον υπάρχουν αρκετές προσδοκίες για την υπέρβαση και στην Πρέμιερσιπ.. Αυτό άλλωστε πιστεύει και ο ΜακΚάρθι: " Η ομάδα μπορεί να συνεχίσει στο ίδιο καλό επίπεδο στην Πρέμιερσιπ και να βελτιώσει την θέση της. Ίσως σε μερικούς να φανεί υπερβολικό, αλλά εμείς οι ποδοσφαιριστές, πιστεύουμε ότι μια θέση στην πρώτη εξάδα είναι εφικτή".

ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ, ΦΩΤΑΚΗΣ: "ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ"

Δυο από τους ποδοσφαιριστές των Κυπελλούχων Ελλάδος που θεωρούνται "κλειδιά" για την απόδοση της μηχανής των "βυσσινί". Ο ηλίας Κυριακίδης και ο Γιώργος Φωτάκης με δηλώσεις τους καταθέτουν την γνώμη τους για την ξεχωριστή αναμέτρηση με τους Άγγλους και στέλνουν το μήνυμα στο κόσμο που θα βρεθεί στις εξέδρες του Πανθεσσαλικού.

Ηλίας Κυριακίδης: "Όλα τα φιλικά που δώσαμε τις τελευταίες μέρες έδειξαν πως η ομάδα είναι έτοιμη για το ματς του ΟΥΕΦΑ και φάνηκε η δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις, ωστόσο είναι άγνωστο τι θα γίνει την Πέμπτη. Σε κάθε περίπτωση είμαστε αισόδοξοι, αν και υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες απέναντι στην αγγλική ομάδα, κάτι που όλοι το καταλαβαίνουν. Θα πρέπει να μπαίνουμε δυνατά σε όλες τις προσωπικές μονομαχίες, να τρέξουμε πολύ και να μην αφήνουμε τους Άγγλους να κάνουν το παιχνίδι τους. Σε αυτές τις αναμετρήσεις επειδή είναι αρχή της περιόδου οι περισσότερες ομάδες δεν βρίσκονται σε φόρμα. Στόχος μας είναι να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα κι από εκεί και πέρα να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα δημιουργήσουμε. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και στο τέλος να είμαστε χαρούμενοι μαζί με τους φιλάθλους μας, που περιμένω να δημιουργήσουν ανάλογη ατμόσφαιρα με αυτή του τελικού".

Γιώργος Φωτάκης: "Δουλέψαμε πολύ καλά γι' αυτό το ξεχωριστό παιχνίδι, που το περιμένουμε πως και πως όλοι στην ομάδα. Μετά από 19 χρόνια η επιστροφή στα ευρωπαϊκά σαλόνια είναι γεγονός για την ΑΕΛ. Αν και δεν μας ωφέλησε η διακοπή του πρωταθλήματος, καθώς δεν δώσαμε επίσημα ματς, προσπαθήσαμε μέσα από τα φιλικά παιχνίδια να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας και να παραμείνουμε σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Η Μπλάκμπερν είναι μια επικίνδυνη ομάδα και θα πρέπει να παραμείνουμε σοβαροί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Δεν υπάρχει άγχος. Το μεγάλο κίνητρο για μας είναι πως από αυτή την αναμέτρηση δεν έχουμε να χάσουμε πολλά, αλλά αντίθετα να κερδίσουμε. Πιστεύω πως αν δείξουμε την σοβαρότητα που παρουσιάζει η ομάδα στα τελευταία παιχνίδια, θα μπορέσουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε και να πάμε με άλλον αέρα στη ρεβάνς. Πιστέω ότι μεγάλο ρόλο θα παίξει και η παρουσία του κόσμου στο Πανθεσσαλικό και μακάρι να επαναληφθεί το σκηνικό του τελικού".

Πηγή: the match

ΜΑΡΚ ΧΙΟΥΖ: "ΚΟΥΠΑ"

Έπειτα από τρία χρόνια στον πάγκο της Μπλάκμπερν, ο Μαρκ Χιουζ πιστεύει ότι ήρθε η ώρα να οδηγήσει την ομάδα του στην κατάκτηση ενός Κυπέλλου, δίχως ν' αποκλείει το ενδεχόμενο αυτό να είναι το ΟΥΕΦΑ.

Ο πρώην άσος της Μάντσεστερ Γ. θεωρεί την φετινή διοργάνωση μια μεγάλη πρόκληση: "Θέλουμε να κατακτήσουμε το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, αλλά σαφώς και αυτό είναι κάτι πολύ δύσκολο, αν αναλογιστούμε ποιες ομάδες λαμβάνουν μέρος σ' αυτό. Υπάρχουν κορυφαίοι σύλλογοι, όπως Η Μπάγερν Μονάχου, η οποία δεν προκρίθηκε στο Τσάμπιονς Λιγκ, οπότε μιλάμε για μια διοργάνωση με μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Ίσως είναι πιο δύσκολο από την περασμένη σεζόν, όταν αποκλειστήκαμε από την Λεβερκούζεν στη φάση των "32". Πάντως θέλουμε να πάμε καλύτερα"
Λίγες ώρες πριν από την αναμέτρηση με την ΑΕΛ στο Πανθεσσαλικό, ο τεχνικός των "ρόδων" τόνισε πως η ομάδα του είναι έτοιμη ν' ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες των φιλάθλων της: "Ο στόχος μας από την αρχή της σεζόν είναι να κερδίσουμε κάτι φέτος. Πλέον αρκετός κόσμος μας θεωρεί μία από τις καλύτερες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ. Αυτό είναι κάτι πρωτόγνωρο για μας, ένας χαρακτηρισμός που πρέπει να συνηθίσουμε και που ανεβάζει τον πήχη ψηλά. Οι οπαδοί πιστεύουν ότι έχουμε ελπίδες να νικήσουμε μεγάλους αντιπάλους και να κατακτήσουμε κάποιο Κύπελλο. Δεν θέλω να αεροβατούμε, αλλά έχω την αίσθησηότι με αυτούς τους παίκτες που έχω στην διάθεσή μου μπορούμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω".

Ο Χιουζ πιστεύει ότι η τωρινή ομάδα της Μπλάκμπερν είναι η πληρέστερη που είχε ποτέ: "Έχουμε βάθος στον πάγκο και για πρώτη φορά μπορώ να αλλάζω πρόσωπα στην ενδεκάδα και να κάνουμε ροτέϊσον".

ΚΑΙΡΟΣ: ΜΙΚΡΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΒΡΟΧΗ

Βόλος, Ελλάδα
Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου
Τοπική ώρα Θερμ
°C
Διεύθυνση Ανέμου Ταχύτητα Ανέμου
Km/h
Υγρ % Καιρός
00:00 22.9 °C ΒΒΔ 9 Km/h
(2Bf)
62 Πιθανή βροχή
03:00 22.2 °C ΒΒΔ 10 Km/h
(2Bf)
73 Αραιή συννεφιά
06:00 21.1 °C ΒΒΔ 13 Km/h
(3Bf)
81 Αίθριος καιρός
09:00 21.3 °C ΒΒΔ 16 Km/h
(3Bf)
76 Αίθριος καιρός
12:00 24.8 °C Β 17 Km/h
(3Bf)
53 Αίθριος καιρός
15:00 27 °C ΒΒΑ 13 Km/h
(3Bf)
47 Αραιή συννεφιά
18:00 24.3 °C ΒΑ 11 Km/h
(3Bf)
60 Πιθανή βροχή
21:00 21.7 °C Β 8 Km/h
(2Bf)
74 Ασθενής βροχή

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία της ΑΕΛ για το μεγάλο ευρωπαϊκό ραντεβού της Πέμπτης (20/9 – 18:00) με τη Μπλάκμπερν Ρόβερς, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο για τον 1ο προκριματικό γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Η αποστολή των Κυπελλούχων Ελλάδος θα αναχωρεί σήμερα Τετάρτη 19/9 το μεσημέρι από τη Λάρισα προκειμένου να καταλύσει σε ξενοδοχείο του Πηλίου. Η αποστολή της Μπλάκμπερν αναμένεται με τσάρτερ στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου Βόλου το μεσημέρι και στις 18:00 οι Ρόβερς θα προπονηθούν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο της Νέας Ιωνίας Βόλου.

Στις 19:15 είναι προγραμματισμένη η συνέντευξη Τύπου του προπονητή της Μπλάκμπερν, Μαρκ Χιούζ, ενώ στις 19:45 στην αίθουσα Τύπου του Πανθεσσαλικού Σταδίου θα μιλήσει ο τεχνικός ηγέτης της ομάδας μας, Γιώργος Δώνης. Η ΑΕΛ θα προπονηθεί στις 20:00. Οι προπονήσεις είναι ανοιχτές προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ μόνο για τα 15 πρώτα λεπτά.
Δείτε όλα τα σημερινά αθλητικά πρωτοσέλιδα μόνο μ' ένα κλικ:

ΟΙ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

19:00 ΕΤ1: 28o ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ (Z)
21:45 NET: ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΛΥΩΝ Champions League: Φάση ομίλων (Ζ)
21:45 SS1: ΑΡΣΕΝΑΛ - ΣΕΒΙΛΗ Champions League: Φάση ομίλων (Ζ) (23:45 (M) NET)
21:45 SS2: ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. Champions League: (Ζ)
21:45 SS3: ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΙΝΤΕΡ Champions League: Φάση ομίλων (Ζ)
21:45 SS4: ΡΟΜΑ - ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ Champions League: Φάση ομίλων (Ζ)
21:45 SS5: ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ - ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ Champions League: Φάση ομίλων (Ζ)
21:45 SS7: ΑΪΝΤΧΟΒΕΝ - ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ Champions League: Φάση ομίλων (Ζ)
23:45 SS2: CHAMPIONS LEAGUE: ΦAΣΗ ΟΜIΛΩΝ Σλάβια - Στεάουα (Μ)

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

18:30 ET3: O KOΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ
20:00 SS1: CHAMPIONS LEAGUE SHOW
21:00 NET: CHAMPIONS NET
21:45 SS6: ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ
23:40 NET: CHAMPIONS NET
23:45 SS1: CHAMPIONS LEAGUE SHOW

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

19/9/2004 Ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης κατακτά το χρυσό μετάλλιο στα 100μ πεταλούδα S13 με επίδοση 1:01.50 και ο Ιωάννης Κωστάκης το χάλκινο στα 100μ ελεύθερο S3 με 1:55.79 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας

19/9/2004 Στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου με επτά νέα ή ανακαινισμένα γήπεδα, λόγω και Ολυμπιακών Αγώνων, συρρέουν υποδειγματικά 63.000 φίλαθλοι δημιουργώντας ρεκόρ προσέλευσης τα τελευταία χρόνια. Οι μισοί από αυτούς φιλοξενούνται στο νέο Καραϊσκάκη για να αποθεώσουν τον Ριβάλντο, τον Νικοπολίδη και τους άλλους νέους παίκτες του Ολυμπιακού

19/9/1999 Η Νιουκάστλ κερδίζει την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με 8-0 (5 γκολ του Alan Shearer) και ισοφαρίζει το ρεκόρ των περισσότερων τερμάτων στην Πρέμιερ Λιγκ. Είναι η μεγαλύτερη νίκη της Νιουκάστλ μετά το 13-0 επί της Νιούπορτ το 1946

19/9/1999 Πεθαίνει ο χρυσός ολυμπιονίκης του 1948 στα 100μ ύπτιο Allen Stack σε ηλικία 71 ετών. Στη μακρόχρονη καριέρα του σημείωσε 6 φορές παγκόσμιο ρεκόρ. Την τριετία 1948-51 σημείωσε 22 ρεκόρ Αμερικής με τα χρώματα του Πανεπιστημίου Yale. Το 1979 μπήκε στο Hall of Fame της κολύμβησης

19/9/1993 Πρώτη εμφάνιση του Νίκου Γκάλη με τα χρώματα του ΠΑΟ εναντίον του Άρη (ΠΑΟ- Άρης 100-96)

19/9/1992 Ο ''τσάρος των αιθέρων'' Sergei Bubka κάνει νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ με 6.13μ στο Τόκυο

19/9/1988 Ο Greg Louganis γίνεται ο πρώτος που κερδίζει χρυσό μετάλλιο σε δυο Ολυμπιάδες (Λος Άντζελες, Σεούλ) στις καταδύσεις από βατήρα 3 μέτρων

19/9/1969 Οι γαλλίδες Nicole Duclos και Colette Beson καταρρίπτουν τo παγκόσμιp ρεκόρ στa 400μ. με 51.7 στο 9ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αθλητισμού (ΕΠΑ) στο Στάδιο Καραϊσκάκη
19/9/1965 Ο τζόκεϊ John Longden κάνει την 6.000ή του νίκη ιππεύοντας τον ''Prince Scorpion'' στο Exhibition Park

19/9/1962 Ο ΠΑΟ χάνει 1-4 στη Λεωφόρο από την Πολόνια με γκολ του Πανάκη για το Κύπελλο Πρωταθλητριών και αποκλείεται αφού και στον πρώτο αγώνα είχε χάσει με 2-1 με γκολ του Λώρη (Δημήτρη) Θεοφάνη

ΜΕ 24 ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΤΟ ΠΗΛΙΟ

Χωρίς τους Κώτσιο και Βενετίδη θα παραταχθεί η Λάρισα απέναντι στην Μπλάκμπερν την προσεχή Πέμπτη (20/09) για το πρώτο προκριματικό του Κυπέλλου Uefa. Οι δύο έμπειροι αμυντικοί δεν ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών που τους ταλαιπωρούν και έτσι ο Γιώργος Δώνης τους "έκοψε" από την αποστολή η οποία θα βρεθεί την Τετάρτη στην Πορταριά Πηλίου, εκεί όπου θα καταλύσει ενόψει της επιστροφής των "βυσσινί" σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.


Μετά το τέλος της προπόνησης της Τρίτης που έγινε στις εγκαταστάσεις των Δένδρων, ο Γιώργος Δώνης ανακοίνωσε τους 24 παίκτες που θα αποτελούν την αποστολή της Λάρισας. Αυτοί θα είναι οι: Κοτσόλης, Κηπουρός, Νταμπίζας, Βενέτης, Φέρστερ, Γκαλίτσιος, Κατσιαρός, Μπουκουβάλας, Κυριακίδης, Γκίκας, Φωτάκης, Μπαχράμης, Σαρμιέντο, Αλεξάνδρου, Βεργώνης, Ιγκλέσιας, Πούτας, Λαμπρόπουλος, Καλαντζής, Κλέιτον, Πάρα, Μουνιόθ, Κόζλεϊ, Μπακαγιόκο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 υπενθυμίζει ότι για την αναμέτρηση της Πέμπτης με τη Μπλάκμπερν στο Πανθεσσαλικό η είσοδος στο γήπεδο για τους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο με την πλαστικοποιημένη κάρτα διαρκείας.

Οι φίλοι της ομάδας που δεν την έχουν παραλάβει ακόμη, μπορούν να προσέρχονται στο επίσημο κατάστημα της ΑΕΛ, Vissini Store αύριο Τετάρτη κατά τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων και την Πέμπτη από το πρωί μέχρι το μεσημέρι. Διευκρινίζεται ότι χωρίς την κάρτα διαρκείας δεν θα είναι δυνατή η είσοδος στην προβλεπόμενη θύρα.

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Ο ΣΑΜΠΑ

Αρκετός για να κρατήσει τον Κρίστοφερ Σάμπα εκτός για τον αγώνα με τη Λάρισα, αποδείχθηκε ο τραυματισμός που είχε στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Τσέλσι. Ο υψηλόσωμος αμυντικός χτύπησε στο κεφάλι και αποχώρησε, κάτι που τον θέτει εκτός πλάνων του Μαρκ Χιουζ.

Μιλώντας για το θέμα ο Ουαλός τεχνικός είπε: "Έχουμε να κάνουμε μία δουλειά στην Ελλάδα, αλλά θα πρέπει να τη φέρουμε εις πέρας χωρίς τον Κρις, πράγμα που αποτελεί πλήγμα για μας. Ο ίδιος ήθελε να αγωνιστεί και ήταν έτοιμος να ακολουθήσει την αποστολή λόγω του μεγάλου ταξιδιού και των υψηλών θερμοκρασιών στην Ελλάδα έκρινα πως θα ήταν πιο σωστό να μείνει πίσω. Σκοπός μας είναι να ξεκουραστεί ώστε να είναι έτοιμος για το παιχνίδι της Κυριακής απέναντι στην Πόρτσμουθ".