Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2007

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: ΣΤΟΧΟΣ ΟΙ 3 ΒΑΘΜΟΙ

Το απόγευμα (19:00, SuperSport 1) του Σαββάτου (29/9), ο Ατρόμητος φιλοξενεί τη Λάρισα στο Περιστέρι, σε μια από τις πλέον αμφίρροπες αναμετρήσεις της 3ης αγωνιστικής. Οι γηπεδούχοι θέλουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες μετά την ήττα από την ΑΕΚ.

Το πρωί της Παρασκευής, οι παίκτες του Ατρόμητου ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους με τον Μπότσι Όγιος να τίθεται οριστικά νοκ άουτ, λόγω του τραυματισμού του στο γόνατο. Άλλα σημαντικά προβλήματα δεν υπάρχουν και ο στόχος δεν είναι άλλος από τους τρεις βαθμούς. Ο Γκιγιέρμο Όγιος έχει επισημάνει στους παίκτες του τι πρέπει να προσέξουν και ζήτησε καθαρό μυαλό και πειθαρχία σε όλο το 90λεπτο, για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο Αργεντινός τεχνικός συμπεριέλαβε στην αποστολή τους εξής 18 παίκτες: Μιχαηλίδης, Ράμος, Κατεμής, Γελαδάρης, Μαρίνος, Γεωργίου, Ολιβέιρα, Ανατολάκης, Κορακάκης, Μέζα, Ρόβας, Λουτσιάνο, Τρέχο, Λαζανάς, Σάντσεθ, Ρέγες, Σίριο και Ιωάννου.

#: Το εκδοτήριο στην οδό Μπιζανίου (Θύρα 1) για τους φιλάθλους της ΑΕΛ θα ανοίξει στις 16.00 και θα κοστίζει 20 ευρώ.

MVP 1ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ: ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Σε Λάρισα και Ηράκλειο κατέληξαν τα βραβεία του ΠΣΑΠ για την 1η αγωνιστική. Συγκεκριμένα, ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου της ΑΕΛ αναδείχθηκε ως ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της πρεμιέρας και ο Πασχάλη Μελισσάς του Εργοτέλη πήρε το βραβείο του Best Goal.

Ο Αλεξάνδρου ήταν ο κορυφαίος της νίκης των Θεσσαλών με 1-0 επί του Αστέρα στην Τρίπολη, πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 75ο λεπτό.

Καθοριστική συμβολή στην εκτός έδρας νίκη του Εργοτέλη με 1-0 επί του Ηρακλή, είχε και ο Μελισσάς, ο οποίος σκόραρε το νικητήριο τέρμα για την ομάδα του 10 λεπτά πριν το τέλος του παιχνιδιού. Να σημειωθεί ότι η ψηφοφορία για την ανάδειξη των κορυφαίων της 1ης αγωνιστικής έγινε ετεροχρονισμένα, λόγω της αναβολής της αναμέτρησης Βέροια-ΑΕΚ, που έγινε τελικά στις 26 Σεπτεμβρίου.

Τα αποτελέσματα των υπηρεσιών MVP και Best Goal για την 1η αγωνιστική της ποδοσφαιρικής σεζόν 07-08, όπως τα ανακοίνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ).

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού MVP είναι:

1. Νεκτάριος Αλεξάνδρου (Λάρισα) 33,3%
2. Μαρσέλο Πλετς (Πανιώνιος) 26,7%
3. Τραϊανός Δέλλας (ΑΕΚ) 20,0%
4. Ντιέγκο Κιντάνα (Skoda Ξάνθη) 13,3%
5. Τρίσταν Πίρσμαν (ΟΦΗ) 6,7%

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Best Goal είναι:
1. Πασχάλης Μελισσάς (Εργοτέλης) 31,8%
2. Μανώλης Σπυριδάκης (Απόλλων Καλαμαριάς) 27,3%
3. Πιέρ Ισά (ΟΦΗ) 18,2%
4. Πατρίκ Ντιμπαλά (Λεβαδειακός) 13,6%
5. Μάουρο Πόι (Skoda Ξάνθη) 9,1%

ΜΕ 11άδα ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ

Με την 11άδα που αντιμετώπισε την Μπλάκμπερν στο Πανθεσσαλικό θα παραταχθεί όπως όλα δείχνουν η Λάρισα στο αυριανό ματς στο Περιστέρι με αντίπαλο τον Ατρόμητο. Ο Νίκος Νταμπίζας γυμνάσθηκε χθες κανονικά και μάλιστα πήρε μέρος και στο δίτερμα που πραγματοποιήθηκε προς το τέλος της προπόνησης και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή που ταξιδεύει σήμερα στην πρωτεύουσα.

Πάντως, ο Γιώργος Δώνης είναι πολύ πιθανό να τον προστατεύσει εν όψει «ρόβερς» και αν συμβεί κάτι τέτοιο ο Βενέτης θα πάρει τη θέση του στα μετόπισθεν δίπλα στον Φέρστερ. Οι υπόλοιποι θα είναι οι ίδιοι που αντιμετώπισαν την αγγλική ομάδα πριν από μία βδομάδα, ήτοι οι Κοτσόλης, Γκαλίτσιος, Κατσιαρός, Φωτάκης, Κυριακίδης, Σαρμιέντο, Κλέιτον, Αλεξάνδρου και Μπακαγιόκο.

Στην αποστολή δεν συμπεριλήφθηκαν βεβαίως οι Κώτσιος και Βενετίδης. Η ΑΕΛ θα έχει δεδομένα στο πλευρό της 500 και πλέον οπαδούς της στο Περιστέρι αύριο, ενώ ήδη φεύγουν με γοργούς ρυθμούς και τα εισιτήρια εν όψει της ρεβάνς του «Ιγουντ Παρκ» με την Μπλάκμπερν.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Με τον Νίκο Νταμπίζα αναμένεται να παίξει η Λάρισα στον αυριανό αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Ο αρχηγός της ΑΕΛ ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούσαν και εάν ο Γιώργος Δώνης δεν θελήσει να τον προφυλάξει εν όψει της ρεβάνς με την Μπλάκμπερν, τότε θα ηγηθεί της ομάδας του στο ματς της 2ης αγωνιστικής.

Στην αποστολή είναι επίσης ο Σίλβα Κλέιτον, ο οποίος εξέτισε την ποινή τιμωρίας μιας αγωνιστικής, αλλά και ο Ιγκλέσιας που χθες ένιωσε κάποιους πόνους στον αυχένα, αλλά σήμερα προπονήθηκε χωρίς πρόβλημα.

Στην 20άδα που αναχώρησε το μεσημέρι για την Αθήνα βρίσκονται οι Κοτσόλης, Κηπουρός, Νταμπίζας, Βενέτης, Φέρστερ, Γκαλίτσιος, Κατσιαρός, Μπουκουβάλας, Κυριακίδης, Φωτάκης, Σαρμιέντο, Αλεξάνδρου, Βεργώνης, Ιγκλέσιας, Λαμπρόπουλος, Καλαντζής, Κλέιτον, Πάρα, Κόζλεϊ, Μπακαγιόκο.

ΝΕΟΙ: ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟ

Με 18 παίκτες στη σύνθεσή της αναχωρεί η αποστολή της ομάδας Νέων της ΑΕΛ για την Αθήνα, για τον αυριανό (Σάββατο 29/9) αγώνα με τον Ατρόμητο στο Αθλητικό Κέντρο Μαζαράκη (15:30), στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του οικείου πρωταθλήματος της Superleague.

Οι 18 εκλεκτοί του Κώστα Κατσάρα είναι οι: Μπαϊμάκης, Μπαταβάνης, Πολύζος, Ραχωβίτης, Νόνης, Όντος, Ζάγκος, Καρατέεβ, Τηλιόπουλος, Σπυρόπουλος, Κοκόμπελης, Καραγιάννης, Λύτρας, Μπανούσης, Ελευθεριάδης, Μητρούσιας, Καρανίκας, Μάγγος.

ΚΑΤΣΙΑΡΟΣ:"ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΣ ΧΑΡΕΣ..."

Η θέση του αριστερού μπακ στην Α.Ε.Λ. τα τελευταία χρόνια έχει το... «μόνιμο κάτοικό της», που είναι ο Παναγιώτης Κατσιαρός, ο παίκτης που αποτέλεσε έναν από τους «θεμέλιους λίθους» για να μπουν οι βάσεις της πρόκρισης για τους ομίλους του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, αφού στο πρώτο παιχνίδι την περασμένη Πέμπτη, με αντίπαλο την Μπλάκμπερν (2-0), ήταν από τους καλύτερους «βυσσινί». Ο κορυφαίος αριστερός μπακ της Α.Ε.Λ. τα τελευταία χρόνια, δεν διστάζει να μιλήσει στην «Ε» και να αποκαλύψει ότι περιμένει περισσότερες χαρές, επαγγελματικές αλλά και... οικογενειακές (η γυναίκα του Κατερίνα είναι έγκυος στον έβδομο μήνα και περιμένει να γεννήσει ένα κοριτσάκι).

Αρχίσαμε τη συζήτηση με τον Π. Κατσιαρό, που το 2007 θα μένει χαραγμένο στη μνήμη του για πάντα (στέφθηκε κυπελλούχος Ελλάδας με την Α.Ε.Λ., δικαιώθηκε για χρέος 430.000 ευρώ του Άρη προς αυτόν, γίνεται πατέρας και έπεται συνέχεια... ) και το πρώτο που τον ρωτήσαμε είναι πώς βλέπει την αυριανή αναμέτρηση με τον Ατρόμητο Αθηνών στην Αθήνα, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα.

Μας είπε: «Θεωρώ ότι το παιχνίδι με τον Ατρόμητο Αθηνών είναι πολύ δύσκολο, γιατί φαίνεται ότι με το νέο προπονητή, τον Γκιγιέρμο Όγιος, άλλαξε φιλοσοφία. Δεν είναι τυχαίο ότι και η Α.Ε.Κ. δυσκολεύτηκε στην έδρα της να τον κερδίσει. Εμείς, αν παρουσιαστούμε καλοί και παίξουμε αυτό που μπορούμε, τότε πιστεύω ότι θα καταφέρουμε τη νίκη».

Θα σας επηρεάσει το γεγονός ότι το Σάββατο παίζετε με τον Ατρόμητο και την Πέμπτη παίζετε ένα ιστορικό παιχνίδι με την Μπλάκμπερν;
«Μέχρι το Σάββατο το βράδυ το μυαλό μας είναι στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Είμαστε επαγγελματίες και καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να οριοθετούνται οι στόχοι κάθε αγώνα».

Και μια και μιλήσαμε για την Μπλάκμπερν. Είστε έτοιμοι;
«Θα προτιμούσα να μιλούσαμε μετά το Σάββατο, αλλά αφού επιμένετε θα πω το εξής: Γνωρίζουμε ότι στο παιχνίδι που θα γίνει στην Αγγλία έχουμε μία ευκαιρία να γράψουμε ιστορία. Μια ομάδα που πριν τέσσερα χρόνια ήταν στη Β’ Εθνική κατηγορία, τώρα βρίσκεται κοντά στο να βρεθεί σε ευρωπαϊκό όμιλο.
Έχω κατακτήσει κύπελλο με την Α.Ε.Λ., έχω παίξει τέτοιο τελικό, αλλά τέτοια διάθεση για μια επιτυχία, όπως η πρόκριση σε ευρωπαϊκούς ομίλους, δεν έχω νιώσει ποτέ. Είναι ένα όνειρο για μας η πρόκριση στους ομίλους, αλλά το έργο μας θα είναι πολύ δύσκολο, αφού κάθε αγγλική ομάδα στην έδρα της παίζει καλά».

Η ομάδα φέτος είναι καλύτερη από πέρυσι;
«Αυτό θα το δούμε στο τέλος της σεζόν. Θα μετρήσουν τα αποτελέσματα, η βαθμολογική συγκομιδή, αλλά και η πορεία μας στην Ευρώπη. Μην ξεχνάμε ότι φέτος παίζουμε σε τρία ταμπλό».

Η μεταγραφή Μπακαγιόκο εξελίσσεται σε μεταγραφή - γκολ για την Α.Ε.Λ. ...
«Δεν θέλω να ξεχωρίσω κάποιον παίκτη απ’ αυτούς που αποκτήσαμε φέτος. Όλα τα παιδιά που ήρθαν, αυτοί που έπαιξαν αλλά και αυτοί που δεν έπαιξαν, είναι καλοί παίκτες και καλοί χαρακτήρες».

Και οι προσωπικοί σου στόχοι...
«Να είμαι υγιής, να προσφέρω στην ομάδα, αλλά και να ζήσω περισσότερες χαρές. Επαγγελματικές με την Α.Ε.Λ., αλλά και οικογενειακές, γιατί πιστεύω ότι η οικογενειακή ευτυχία πάντα βοηθάει να υπάρχει και επαγγελματική επιτυχία».

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΠΑΜΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ;;;

Δείτε όλα τα σημερινά αθλητικά πρωτοσέλιδα μόνο μ' ένα κλικ:

ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

20:00 ΣΠΟΡ+: ΡΕΑΛ - ΤΑΟΥ Σoύπερ Καπ Μπάσκετ Ισπανίας (Ζ)
21:30 SS2: ΣΑΛΚΕ - ΧΕΡΤΑ Γερμανικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Ζ)

ΣΠΟΡ+

10:00 ΣΑΛΚΕ - ΒΑΛΕΝΘΙΑ Champions League (E)
12:00 ΡΕΙΤΖΕΡΣ - ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ Champions League (E)
14:00 ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΙΝΤΕΡ Champions League (E)
16:00 ΤΣΕΛΣΙ - ΡΟΖΕΡΜΠΟΡΓΚ Champions League (E)
18:00 ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ (Z)
20:00 ΡΕΑΛ - ΤΑΟΥ Σoύπερ Καπ Μπάσκετ Ισπανίας (Ζ)
22:00 ΡΟΜΑ - ΔΥΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ Champions League (E)
00:05 ΣΛΑΒΙΑ - ΣΤΕΑΟΥΑ Champions League (E)
02:00 ΜΑΡΣΕΪΓ - ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ Champions League (E)
04:00 ΤΣΕΛΣΙ - ΡΟΖΕΡΜΠΟΡΓΚ Champions League (E)

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

18:30 ET3: O KOΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ
20:00 SS1: FOOTBALL PLANET
21:00 SS1: CHAMPIONS ZONE
00:00 SS1: ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

28/9/2005 Ο μέσος της Milan, Clarence Seedorf σκοράρει στο 21” το πρώτο γκολ της ομάδας στον εκτός έδρας αγώνα με την Schalke 04 καταγράφοντας το τρίτο πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία του Champions League. Στην πρώτη θέση παραμένει ο Gilberto Silva με το γκολ που σημείωσε στο 20” για την Arsenal εναντίον της PSV στις 25/9/2002 και στην δεύτερη ο Alessandro del Piero που στον ίδιο χρόνο σκόραρε για την Juventus εναντίον της Manchester United στις 1/10/1997

28/9/2000 Ο Κώστας Κεντέρης γράφει ιστορία με το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 200μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ με 20.09. Είναι ο μόνος λευκός που μετέχει στην κούρσα, και ο τρίτος στην ιστορία που τερματίζει πρώτος. Από το 1912 είχε να κερδίσει η Ελλάδα χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στον ανδρικό στίβο, όταν ο Κωσταντίνος Τσικλητήρας είχε πρωτεύσει στο μήκος άνευ φοράς

28/9/1996 Ο Arsene Wenger αναλαμβάνει προπονητής στην Άρσεναλ

28/9/1979 Η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ κερδίζει στους Μεσογειακούς του Σπλιτ το πρώτο της χρυσό μετάλλιο σε μεγάλους αγώνες, νικώντας στον τελικό την Γιουγκοσλαβία με 85-75. Στη σύνθεσή της έχει τους Γιαννάκη (28), Κατσούλη (13), Κοκολάκη (13), Κορωναίο (10), Πετρόπουλο (9), Καρατζουλίδη (5), Σακελλαρίου (7) και Καστρινάκη

28/9/1967 Ο Βασίλης Γκούμας με δύο πόντους εναντίον της Γαλλίας κάνει ντεμπούτο, στην πρώτη αγωνιστική του15ου Eurobasket στο Τάμπερε της Φινλανδίας με την Εθνική Ελλάδος, που νικά με 78-69 με σκόρερς ακόμα τους: Λάκη Τσάβα (8), Κώστα Πολίτη (3), Γιώργο Κολοκυθά (33), Αία Λαρεντζάκη (4) και Γιώργο Τρόντζο (14). Ο Γκούμας θα αγωνιστεί με την εθνική ομάδα 113 φορές και θα πετύχει 1642 πόντους

28/9/1958 Σέντρα του πρώτου αγώνα του πρώτου Κυπέλλου Εθνών Ευρώπης, ΕΣΣΔ- Ουγγαρία 3-1 στη Μόσχα. Η Σοβιετική Ενωση θα κατακτήσει το πρώτο αυτό κύπελλο κερδίζοντας στον τελικό της 10/7/60 την ομάδα της Γιουγκοσλαβίας. Στην πρώτη αυτή διοργάνωση θα πάρουν μέρος 18 εθνικά συγκροτήματα και θα γίνει πραγματικότητα το όνειρο του Henry Delaunay που πρότεινε τους αγώνες πριν από 31 χρόνια (5/2/27), βοήθησε στην ίδρυση της UEFA (1954) αλλά στο μεταξύ πέθανε (9/11/55)

28/9/1893 Ο Antonio Nicolau d’ Almeida, διευθυντής εταιρείας εξαγωγής κρασιού Πορτ, ιδρύει την ποδοσφαιρική ομάδα της Πόρτο με την ονομασία “Football Club do Porto-Sociedade Sportiva”