Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2007

4η ΑΓΩΝ: ΑΕΛ - ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ... 70-60

Ένα σχετικά εύκολο απόγευμα είχε η ΑΕΛ κερδίζοντας την Ολυμπιάδα Πατρών με 70-60, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Α1. Οι Θεσσαλοί αντιμετώπισαν προβλήματα στο τρίτο δεκάλεπτο όταν η Ολυμπιάδα πλησίασε στους 4 πόντους, 47-43, αλλά ο μέχρι τότε ανύπαρκτος Κις έδωσε λύσεις στο σκοράρισμα, «κλειδώνοντας» τη νίκη των Θεσσαλών, ενώ Τιγκ και Τσέρανιτς ήταν άξιοι συμπρωταγωνιστές του Αμερικανού. Στην αντίπερα όχθη, οι Πατρινοί παρέμειναν χωρίς ροζ φύλλο στο φετινό μαραθώνιο, δείχνοντας πως η αποφυγή του υποβιβασμού θα είναι μία πολύ δύσκολη υπόθεση...

Ο Ολυμπιακός, παίζοντας αρκετά καλό μπάσκετ, ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του Αμαρουσίου με 92-73 στο άδειο, λόγω τιμωρίας, ΣΕΦ. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα και με κορυφαίους τους Γκριρ, Τζάκσον και Πρίντεζη έφτασαν εύκολα στην 3η τους νίκη στο πρωτάθλημα. Πολύ σκληρός για να πεθάνει αποδείχθηκε ο ΠΑΟΚ καθώς μετά από ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη παιχνίδι κατάφερε να επιβληθεί της Ολύμπιας Λάρισας με 79-77 στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πρώτου τη τάξει πρωταθλήματος της χώρας μας.

Σε ένα παιχνίδι-διαφήμιση για το μπάσκετ ο Κολοσσός κατάφερε να λυγίσει στην παράταση την αντίσταση του ΑΓΟΡ επικρατώντας με 86-85, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Α1. Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι με τον Αρη, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Α1 ανδρών. Το "τριφύλλι" επικράτησε των "κίτρινων" με 81-76 και παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Ο Πανελλήνιος παρέμεινε στην κορυφή της Α1, με μια δύσκολη νίκη επί του Αιγάλεω με 80-76. Οι "Ολυμπιονίκες" πέτυχαν έτσι την τέταρτη νίκη τους σε ισάριθμες αγωνιστικές, ευρισκόμενοι πλέον ισόβαθμοι του Παναθηναϊκού. Όσοι περιμέναν ντέρμπι στην αανμέτρηση του Πανιωνίου με την ΑΕΚ, απογοητεύτηκαν. Ο αγώνας ήταν απελπιστικά μονόπλευρος, με τους γηπεδούχους να πραγματοποιούν μια εντυπωσιακή εμφάνιση και να παίρνουν μια άνετη όσο και ευρεία σε έκταση νίκη με 90-71.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ


ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΚΑΘΕΚΤΗ Η ΑΕΛ...

ΑΕΛ - ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ... 70-60

Στην 3η της νίκη σε τέσσερα ματς έφτασε η ΑΕΛ που επικράτησε της Ολυμπιάδας Πατρών στη Λάρισα με 70-60. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 16 πόντους διαφορά (47-21) στην τρίτη περίοδο, ωστόσο η παρατεταμένη χαλάρωση που έδειξαν λίγο έλειψε να τους κοστίσει ακριβά.

Οι φιλοξενούμενοι με σερί 22-0 μείωσαν στους 4, αλλά δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την εντυπωσιακή ανατροπή. Κορυφαίοι για τους νικητές οι Ντέιβιντ Τιγκ και Ντράγκαν Τσέρανιτς, με 19 και 12 πόντους αντίστοιχα, ενώ για τους Πατρινούς που γνώρισαν την 4η συνεχόμενη ήττα τους, ξεχώρισαν οι Μπράουν (13π.) και Νάγκις (12π.).

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε το πρώτο δεκάλεπτο η ΑΕΛ. Με εκπληκτική ευστοχία στα δίποντα (10/11) και τον Ντράγκαν Τσέρανιτς να είναι ασταμάτητος (10π. με 5/6 δίποντα), οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με 15 ολόκληρους πόντους (20-5)! Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι ήταν τραγικά άστοχοι (1/10 δίποντα, 1/6 τρίποντα) με αποτέλεσμα το 23-9 της πρώτης περιόδου να έρθει απόλυτα φυσιολογικά.

Τίποτα δεν άλλαξε στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η ομάδα του Κώστα Πιλαφίδη διατηρούσε με άνεση το προβάδισμα σε πολύ υψηλά επίπεδα (27-10, 30-16, 36-21), που με τη λήξη του ημιχρόνου έφτασε ακόμα και +16 (38-22). Η αστοχία των Πατρινών συνεχίστηκε (2/14 δίποντα), την ώρα που οι θεσσαλοί είχαν ευστοχήσει στα 17 από τα 24 δίποντα που είχαν επιχειρήσει.

Στα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου η εικόνα της αναμέτρησης παρέμενε ίδια, αφού οι γηπεδούχοι κρατούσαν με σχετική ευκολία τη διαφορά ασφαλείας που είχαν αποκτήσει από το πρώτο ημίχρονο. Ωστόσο, όταν το φωτεινό ταμπλό έδειξε σκορ 47-21 υπέρ της ΑΕΛ, ξεκίνησε η αντεπίθεση διαρκείας της Ολυμπιάδας.

Εκμεταλλευόμενοι την ευστοχία τους στις βολές (12/15) και τα τρίποντα (5/14), οι φιλοξενούμενοι «έτρεξαν» ένα εντυπωσιακό σερί 22-0(!), πλησιάζοντας στους 4 (47-43). Τελικά οι «βυσσινί» βρήκαν λύσεις στο πρόσωπο του Ντέιβιντ Τιγκ, ξεφεύγοντας με τη συμπλήρωση 30 λεπτών παιχνιδιού με επτά (56-49).

Η εξέλιξη αυτή αφύπνισε τους παίκτες της ΑΕΛ που με σοβαρότητα και συγκέντρωση δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να πλησιάσουν περισσότερο. Διατήρησαν προβάδισμα 8-9 πόντων (58-49, 65-56) κι έφτασαν στην κατάκτηση του ροζ φύλλου με 70-60

Τα δεκάλεπτα: 23-9, 38-22, 52-46, 70-60

ΑΕΛ (Κώστας Πιλαφίδης): Κυριακόπουλος, Κις 11 (1), Παπανικολόπουλος 9 (1), Παπαχρήστος 2, Αγγελακόπουλος 7, Τιγκ 19 (1), Κολώκας 2, Κλιμαβίτσιους 8, Καραβανάς, Τσέρανιτς 12.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΤΡΩΝ (Γιάννης Χριστόπουλος): Γκιμπς 6 (2), Ουάιτφιλντ 10 (2), Μπράουν 13 (1), Πέττας 6, Τζέφερσον 8 (2), Δορκοφίκης, Λιντέκα 2, Λάππας 3, Νάγκις 12.

ΠΙΛΑΦΙΔΗΣ: "ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ..."

Ικανοποιημένος από τη νίκη και την προσπάθεια των παικτών του έμεινε μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής της ΑΕΛ, Κώστας Πιλαφίδης, ο οποίος πάντως ζήτησε μεγαλύτερη σταθερότητα και διάρκεια αφού έρχεται από δω και πέρα δύσκολο πρόγραμμα.

"Πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα μου για την προσπάθεια που έκανε. Ήταν ένα αρκετά δύσκολο παιχνίδι κόντρα σε μια ομάδα με ίδιους στόχους. Αυτά τα ματς είναι πολύ κρίσιμα για μας. Μπήκαμε πολύ δυνατά στο 1ο δεκάλεπτο, αλλά ήμασταν κακοί στο τρίτο, όπου μας πίεσε η Ολυμπιάδα και πρέπει να καταλάβουμε ότι τα παιχνίδια δεν τελειώνουν στο πρώτο ημίχρονο. Ήμασταν νωθροί σε αυτό το διάστημα και πρέπειν να αποκτήσουμε σταθερότητα για 40 λεπτά γιατί έρχεται δύσκολο πρόγραμμα", δήλωσε ο κόουτς των νικητών.

Ντέιβιντ Τιγκ
: "Βγήκαμε με ενέργεια στο παιχνίδι παίξαμε καλή άμυνα, πήραμε τα ριμπάουντ και δείξαμε ότι ήμασταν καλύτεροι από ότι στο παιχνίδι με το Αιγάλεω. Στο τρίτο δεκάλεπτο οι αντίπαλοί μας επέστρεψαν στο παιχνίδι. Ο κόουτς μας ζήτησε να παίξουμε σκληρά και δυνατά για αυτό και στο τέλος ήμασταν καλύτεροι".

Δεν υπάρχουν σχόλια: