Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2007

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ


Τα αποτελέσματα του ομίλου:

Τουρκία-Ελλάδα 0-1
(79' Αμανατίδης)

Μάλτα-Μολδαβία 2-3
(71' Σκέρι, 84' Μιφσούντ-24' πεν. Μπουγκάεφ, 31', 35' Φρούντζα)

Βοσνία / Ερζεγοβίνη-Νορβηγία 0-2

Ρεπό: Ουγγαρία

Η βαθμολογία:

1. Ελλάδα 25 (σε 10 αγώνες)
2. Νορβηγία 20 (σε 10 αγώνες)
3. Τουρκία 18 (σε 10 αγώνες)
4. Βοσνία / Ερζεγοβίνη 13 (σε 10 αγώνες)
5. Ουγγαρία 12 (σε 10 αγώνες)
6. Μολδαβία 9 (σε 11 αγώνες)
7. Μάλτα 5 (σε 10 αγώνες)

Οι δύο τελευταίες αγωνιστικές:

Σάββατο 17/11

Νορβηγία-Τουρκία
Ελλάδα-Μάλτα
Μολδαβία-Ουγγαρία
Ρεπό: Βοσνία / Ερζεγοβίνη

Τετάρτη 21/11

Ουγγαρία-Ελλάδα
Τουρκία-Βοσνία / Ερζεγοβίνη
Μάλτα-Νορβηγία
Ρεπό: Μολδαβία

ΓΚΟΛ... ΚΑΙ ΦΥΓΑΜΕ ΓΙΑ ΤΕΛΙΚΑ

ΕΑΛΩ Η ΠΟΛΗ...

Αυτή ήταν ρεβάνς! Η νίκη μέσα στην Τουρκία (η πρώτη επί των γειτόνων μας, μετά από 55 χρόνια), όχι μόνο έσβησε την ήττα στο Καραϊσκάκη, αλλά στέλνει, από τώρα, την Εθνική μας στα τελικά του Euro. Η ελληνική ομάδα, πιο απολαυστική από ποτέ, σε αυτή την προκριματική φάση, έδωσε ρεσιτάλ τακτικής και ωραίου ποδοσφαίρου, σφραγίζοντας με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο την πρόκρισή της.

Το κατάμεστο Αλί Σαμι Γεν, μπορεί να "κόχλαζε" από 25.000 Τούρκους, αλλά μάλλον συνειδητοποίησε ποια ομάδα ήταν η καλύτερη μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ρεχάγκελ είχε μελετήσει άριστα το ματς, οι παίκτες του πήραν άριστα στην εφαρμογή των πλάνων κι αν μπορούσαν να ευστοχήσουν στην σωρεία των μεγάλων ευκαιριών που έχασαν θα μιλάγαμε για ... αστρονομικό σκορ.

Δεν πειράζει! Και το 1-0 καλό είναι. Με χρυσό σκόρερ τον Γιάννη Αμανατίδη (79) που μαζί με τους Μπασινά, Καραγκούνη, Άντζα και Τοροσίδη συνθέτουν την κορυφαία τετράδα. Ποιος υστέρησε όμως; Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Τούρκοι έχασαν την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία στο 87, όταν το δοκάρι έσωσε το σουτ του Αρντά.

"Φύλακας" ο Χαλκιάς, επιθετικό πνεύμα

Με σύστημα 4-3-3 και τον Κώστα Χαλκιά να προστατεύει την εστία του ο Οτο Ρεχάγκελ έδειξε ότι ήθελε από την αρχή να "χτυπήσει" το παιχνίδι μέσα στο "Αλι Σαμί Γεν". Σεϊταρίδης, Δέλλας, Κυργιάκος, Τοροσίδης οι τέσσερις στην άμυνα, ο Αντζας σε ρόλο "κόφτη" με τους Μπασινά και Καραγκούνη στο πλάι του στην μεσαία γραμμή και στην επίθεση, οι Χαριστέας (δεξιά) και Αμανατίδης (αριστερά) με τον Γκέκα ελάχιστα πιο προωθημένο στο κέντρο της επίθεσης.

Στην αντίπερη όχθη ο Φετίχ Τερίμ με σύστημα 4-4-2 έδειξε να εμπιστεύεται τους Ουνάλ Γκοκχάν και Ουμίτ Καράν στην γραμμή "κρούσης" με τους Εμρέ, Αουρέλιο (στο κέντρο) και Τουντσάι, Αλτιντόπ στα άκρα να δίνουν βοήθειες μαζικά σε κάθε επίθεση.

Το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης ήταν αναγνωριστικό για τις δύο ομάδες με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να προσπαθεί με ψύχραιμο παιχνίδι να διατηρεί την κατοχή της μπάλας σε ίσα επίπεδα με τους γηπεδούχους, που ήθελαν να εκμεταλλευθούν την "καυτή" ατμόσφαιρα των οπαδών τους. Το κλίμα παρόλο που "ζεστό" για τους παίκτες του Τερίμ, γρήγορα πήγε να "παγώσει" από τους ποδοσφαιριστές του Ρεχάγκελ που στο 11' είχαν διπλή ευκαιρία στην πρώτη τους επίσκεψη στα καρέ του Βολκάν.

"Αγριες" οι διαθέσεις μας...

Αρχικά, ο ο Γκέκας έστρωσε στον Αμανατίδη, η μπάλα από το σουτ του τελευταίου έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τούρκου τερματοφύλακα. Στην νέα αντεπίθεση των Ελλήνων, ο Γκέκας πιεζόμενος από τον Ουζουλμέζ, επιχείρησε το σουτ από τα αριστερά όμως ο Βολκάν μπλόκαρε.

Οι φάσεις αυτές "ταρακούνησαν" τους Τούρκους τόσο στο επίπεδο της ομάδας όσο και στην τεχνική ηγεσία ενώ στον φιλοξενούμενο πάγκο, ο Γερμανός τεχνικός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος με άμεση κίνηση στους παίκτες του άλλαξε το σύστημε σε 3-5-2 με τον Αντζα να οπισθοχωρεί και τον Αμανατίδη να έρχεται περισσότερο στα άκρα.

Πριν συμπληρωθεί το 20λεπτο, (17') ο Γκέκας λίγο έμελλε να ανοίξει το σκορ, όταν μετά την σέντρα του Kαραγκούνη από τα δεξιά και την κεφαλιά πάσα του Αμανατίδη, ο επιθετικός της Μπάγερν Λεβερκούζεν είδε τον Βολκάν να έχει βγει από την εστία του, επιχείρησε την κεφαλιά από τα αριστερά και στα όρια της μικρής περιοχής, η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Οι Τούρκοι οπαδοί βλέποντας την Ελλάδα να δείχνει αποφασισμένη για να πετύχει τουλάχιστον πρώτη ένα γκολ, άρχισαν να φωνάζουν πιο δυνατά υπέρ των γηπεδούχων κάτι που αρχικά έδειχνε να επιδρά θετικά στους παίκτες του Τερίμ. Ετσι, στο 21' μετά από ατομική ενέργεια και σουτ έξω από την περιοχή του Χαμίτ Αλτιντόπ, η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ μετά από εκτέλεση φάουλ του ίδιου στο 23' από το ημικύκλιο της περιοχής, η μπάλα κατέληξε και πάλι άουτ χωρίς ν' ανησυχήσει ο Χαλκιάς.

Βάλτο... αγόρι μου

Οι παίκτες της Εθνική μας έλεγχαν απόλυτα το ματς παρά τις δύο φάσεις (μόνο) των Τούρκων και έδειχναν ικανοί και έτοιμοι ανα πάσα στιγμή να "κλέψουν" την νίκη. Κάτι τέτοιο (να σκοράρει) δεν μπόρεσε να πετύχει ο Τοροσίδης που βγήκε στο 35' μόνος τετ α τετ από πλάγια με τον Βολκάν να αποκρούει εντυπωσιακά με γροθιές.

Στο τελευταίο δίλεπτο του πρώτου μέρους, οι Τούρκοι έκαναν για μια ακόμα φορά (τρίτη) την αίσθησή τους στα καρέ του Χαλκιά, με τον Ουνάλ Γκοκχάν να φεύγει σε μια αντεπίθεση να σουτάρει έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά μέτρα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ελληνα γκολκίπερ.

Το φινάλε όμως άνηκε και πάλι στους πρωταγωνιστές, δηλαδή τους Ελληνες. Ετσι, στο 44' ο Αμανατίδης μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, επιχείρησε το σουτ, ο Βολκάν μπλόκαρ ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Τοροσίδης από τα αριστερά μπήκε στην περιοχή, προσπάθησε να πασάρει στον Γκέκα, ο Τσετίν όμως με σωτήριο και επικίνδυνο τάκλιν έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

Αλλαγές προσώπων όχι και εικόνας στο δεύτερο

Η έναρξη της επανάληψης είχε ένα νέο πρόσωπο στην ενδεκάδα των γηπεδούχων με τον Τουμέρ Μετίν να περνάει στη θέση του Ουμίτ Καράν, ενώ σε ότι αφορά την εικόνα από το πρώτο ημίχρονο σε τίποτα

δεν έδειχνε διαφορετική. Και αυτό γιατί εξ' αρχής οι παίκτες μας έδειχναν τις διαθέσεις τους, αφού στο 48' μετά από εκπληκτική μπαλιά του Καραγκούνη, ο Γκέκας πετάχτηκε και με αριστερό σουτ στην κίνηση, έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα εκατοστά πάνω από το δοκάρι του αντίπαλου γκολκίπερ. Ενα λεπτό αργότερα, ήταν η σειρά του Καραγκούνη με ευθύβολο σουτ να απειλήσει χωρίς επιτυχία.

Στο 52' μετά από κάθετη μπαλιά του Τουμέρ, ο Τουντσάι έφυγε στην πλάτη της άμυνας κατέβασε την μπάλα, αλλά από καλή θέση μέσα στην περιοχή δεν σούτερε όπως υπολόγιζε και ο Χαλκιάς μπλόκαρε σταθερά.

Ο Οτο παίρνει το "ραβδί" του

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ήρθε η ώρα του Οτο Ρεχάγκελ να κάνει την πρώτη του διορθωτική κίνηση με τον Λυμπερόπουλο να περνάει στην θέση του Γκέκα, αφού όλα κυλούσαν καλά στις άλλες γραμμές της ομάδας (άμυνα και κέντρο).

Ο Γερμανός τεχνικός δεν δίστασε τρία λεπτά αργότερα άλλαξε και το άλλο πρόσωπο της επίθεσης Χαριστέα με τον Σαμαρά. Οι δύο αυτές αλλαγές έδωσαν πνοή στην "γραμμή κρούσης" της ομάδας μας που έδειχνε πως ήθελε το ματς.

Στην αντίπερα όχθη, ο Τερίμ "έριξε" στο ματς και την παλιοφρουρά Σουκούρ προκειμένου να βρει λύση στο σκοράρισμα κάτι που δεν ήρθε και στο 65' με σουτ του Τουμέρ. Στο 66' σε άλλη μια αντεπίθεση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ο Μπασινάς βρήκε τον Σαμαρά από τα αριστερά, ο παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι με σουτ έξω από την περιοχή, είδε την μπάλα να περνάει μόλις άουτ.

Γκολ και φύγαμε για EURO

Οτι δεν μπορούσαν για 78 λεπτά οι παίκτες του Οτο Ρεχάγκελ το πέτυχαν στο 79' όταν ο Σαμαράς έβγαλε μόνο του τον Αμανατίδη, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με έξοχο πλασέ πάνω από τον Βολκάν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Τουρκίας "παγώνοντας" το "Αλί Σαμί Γεν".

Οι γηπεδούχοι με την ψυχολογία υπό το μηδέν και με τις αποδοκιμασίες συνεχείς από την εξέδρα το μόνο που κατάφεραν ήταν να απειλήσουν στην καλύτερη ευκαιρία τους στο ματς στο 86' όταν ο Σουκούρ τροφοδότησε τον Αρντά, ο οποίος με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Χαλκιά.

Το τελικό σφύριγμα της λήξης βρήκε τους Ελληνες να παίρνουν ένα διπλό πρόκρισης στα τελικά του Euro και συνάμα την εκδίκηση από την ήττα στο Καραϊσκάκη, με τους Τούρκους να χειροκροτούν τους παίκτες του Οτο Ρεχάγκελ που πανηγύρισαν σαν μικρά παιδιά στον αγωνιστικό χώρο του "Αλί Σαμί Γεν" το "σπάσιμο" μιας παράδοσης 55 ετών.

Γήπεδο: "Αλί Σαμί Γεν"
Διαιτητής: Μεχούτο Γκονζάλες (Ισπανία)
Κίτρινες: Εμρέ / Τοροσίδης

Τουρκία (Φετίχ Τερίμ): Βολκάν, Τσετίν, Ουζουλμέζ, Γκοκχάν Ζαν, Εμρέ (71' Αρντά), Αουρέλιο, Ουμίτ Καράν (45' Τουμέρ Μετίν), Γκοκντενίζ (64' Σουκούρ), Τουντσάι, Ουνάλ Γκοκχάν, Χαμίτ Αλτιντόπ.

Ελλάδα (Οτο Ρεχάγκελ): Χαλκιάς, Σεϊταρίδης, Δέλλας, Κυργιάκος, Τοροσίδης, Αντζας, Μπασινάς, Καραγκούνης, Αμανατίδης, Χαριστέας (59' Σαμαράς), Γκέκας (56' Λυμπερόπουλος).




ΔΩΝΗΣ: "ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΕΨΟΥΜΕ"

Πεπεισμένος ότι η ομάδα του έχει μεγάλες δυνατότητες και θα τις αποδείξει απέναντι σε μεγάλες αντιπάλους, όπως η ΑΕΚ, εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο προπονητής της Λάρισας, Γιώργος Δώνης, ενόψει της σαββατιάτικης αναμέτρησης με την «Ένωση» στο ΟΑΚΑ. Ο τεχνικός της ΑΕΛ επιδοκίμασε την απόφαση του προέδρου της ομάδας, Κώστα Πηλαδάκη, να παραιτηθεί από αντιπρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, καθώς δεν συμφωνούσε με την τιμωρία που επιβλήθηκε στους διαιτητές της αναμέτρησης με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

«Η ομάδα μου έχει μεγάλες δυνατότητες και το έχει αποδείξει απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους. Ξεκούραστη μπορεί να δείξει το πραγματικό και καλό της πρόσωπο και με σκληρή δουλειά μέσα στον αγωνιστικό χώρο μπορεί να είναι ένας δυνατός αντίπαλος για την ΑΕΚ και να διεκδικήσει ένα καλό αποτέλεσμα. Στο ΟΑΚΑ το άγχος θα είναι το ίδιο με κάθε παιχνίδι, όπως πήγαμε και στο "Ίγουντ Παρκ" με το άγχος της πρόκρισης. Θέλουμε τους βαθμούς και πρέπει να προσπαθήσουμε σκληρά. Ξέρουμε ότι είμαστε σε καλή κατάσταση επειδή η ομάδα έχει ξεκουραστεί και είναι απόλυτα έτοιμη. Πάμε με την ίδια πίεση που έχουμε σε κάθε παιχνίδι της εβδομάδας, την πίεση για τη διεκδίκηση των βαθμών. Από μένα δεν θα ακούσετε ποτέ ότι όταν αγωνιζόμαστε κόντρα στους ‘μεγάλους’ η ομάδα μου δεν έχει να χάσει τίποτα. Αυτό είναι πάγιο, σε κάθε ματς πάμε για τη νίκη», τόνισε.

Σχολιάζοντας τις απουσίες που έχει η ομάδα ενόψει του κρίσιμου αυτού ματς, ο Δώνης ανέφερε: «Οι πιθανότητες ν’ αγωνιστούν οι Νταμπίζας και Αλεξάνδρου είναι ελάχιστες. Το θετικό είναι ότι ο Βενετίδης έπαιξε στο φιλικό παιχνίδι κόντρα στην Εθνική Νέων, έχει μπει στην κανονική ροή των προπονήσεων και ίσως να είναι διαθέσιμος. Σίγουρα, πάντως, θα είναι 100% έτοιμος για το ματς με την Έβερτον».

Μιλώντας για τις πολλές υποχρεώσεις που έχει η ομάδα το τελευταίο διάστημα και τους συνεχείς αγώνες που είναι υποχρεωμένοι να δίνουν οι παίκτες του, ο τεχνικός των «βυσσινί» επισήμανε: «Αυτό που δείχνει η ομάδα στα πρώτα της παιχνίδια είναι ότι έχει μετάπτωση στην απόδοσή της, περίπου στο 60ο-70ο λεπτό, κάτι το οποίο όμως είναι απόλυτα φυσιολογικό. Υπάρχει η κούραση από τα παιχνίδια της Πέμπτης, αλλά και του ταξιδιού. Στον αγώνα με τον Λεβαδειακόν για παράδειγμαν αυτό φάνηκε καθαρά μετά το 70ο λεπτό. Ζούμε σε μία πόλη όπου είμαστε αναγκασμένοι να ταξιδεύουμε συνέχεια σε όλους τους εκτός έδρας αγώνες πρωταθλήματος. Γι’ αυτό το λόγο παίζει σημαντικό ρόλο η αποκατάσταση και η αποθεραπεία. Η ουσία είναι - κάτι που δεν το έχουμε συνηθίσει - ότι κυνηγάμε σε τρεις θεσμούς κι η εξέλιξη είναι πολύ μεγάλη, αν σκεφτεί κανείς το τι έχει καταφέρει η ομάδα μέσα σε τρειάμισι χρόνια. Ανεξάρτητα από το τι θα πετύχουμε στο πρωτάθλημα, στο ΟΥΕΦΑ και στο Κύπελλο Ελλάδος».

Τέλος, ο 39χρονος προπονητής «στήριξε» με τα λεγόμενά του την κίνηση του Κώστα Πηλαδάκη, λέγοντας: «Αυτός ο άνθρωπος με αυτό το χαρακτήρα δεν θέλει να βρει διασυνδέσεις και άκρες που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα για να προστατεύσει την ομάδα, άρα καλώς πήρε την απόφαση αυτή. Θέλουμε να είμαστε καλά με τους εαυτούς μας, συνεχίζουμε στο ίδιο πνεύμα και με τον ίδιο τρόπο λειτουργίας. Αυτοί που δουλεύουν σκληρά και με καθαρό τρόπο, δικαιώνονται. Η απόδειξη είναι ότι παρόλο που έχουμε αντιμετωπίζει πολλά, έχουμε πετύχει σπουδαία πράγματα ως ομάδα τα τελευταία χρόνια. Οι ποδοσφαιριστές το έχουν συνειδητοποιήσει και είναι ευχαριστημένοι που ζουν σ’ αυτή την ομάδα. Πέραν του ότι είναι επαγγελματίες, απολαμβάνουν το περιβάλλον που εργάζονται. Αυτό είναι το μεγάλο κίνητρο για όλους μας και γι αυτό, παρά τις αντιξοότητες, τα καταφέρνουμε».

ΤΟ "ΚΟΡΑΚΙ" ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

MONSTERS: "ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ"

Όλα αυτά τα 6.430 χλμ που διανύθηκαν σε 150 ώρες και 55 λεπτά, μέσα από 7 διαφορετικές χώρες, καταναλώνοντας 26 κιβώτια νερά και γεμίζοντας 138 σακούλες με σκουπίδια, συμπυκνώνονται σαν μνήμη στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα στο Blackburn.Ήταν μία από τις συγκλονιστικότερες αισθήσεις που έχουμε βιώσει σε γήπεδο και η επικοινωνία κόσμου και ομάδα ολοζώντανη μπροστά μας.

Η Βυσσινί κερκίδα ξεκίνησε ένα τραγούδι που δεν τελείωσε ποτέ : κάποιοι άγγλοι έγραφαν πως το άκουγαν ακόμα και ώρες από τότε που έφυγαν από το γήπεδο. Οι φωνές έστησαν ένα τείχος μπροστά και κάθε αντίπαλη προσπάθεια έσκαγε πάνω του. Οι παίχτες μας γύρισαν συχνά με σφιγμένες τις γροθιές προς το μέρος μας και μας παρότρυναν να συνεχίσουμε : έτσι κι αλλιώς δεν υπήρχε περίπτωση να σταματήσουμε. Αυτή η δικαίωση μέχρι τον ουρανό δεν περιγράφεται εύκολα και μερικές φορές τα λόγια του αντιπάλου είναι πιο εύστοχα και κοντινά στην αλήθεια. Τι έγραψαν λοιπόν οι οπαδοί της Blackburn μετά τον αγώνα;

- “Φειρπλέι” στους “Monsters”. Ήταν θορυβώδεις 45 λεπτά πριν το εναρκτήριο λάκτισμα και φαίνονταν να το διασκεδάζουν σε όλη την διάρκεια του αγώνα”.

- “Ιδιαίτερη μνεία στου οπαδούς της Λάρισας που έκαναν το club τους περήφανο απόψε. Τους βγάζουμε το καπέλο”.

- “Εντυπωσιάστηκα με τους οπαδούς τους, οφείλω να ομολογήσω. Έκαναν το Blackburn να φαίνεται απελπισμένο και το τραγούδι τους ήταν περισσότερο από όσα είχαμε να δώσουμε”.

- “Οι οπαδοί τους ήταν ένα σπουδαίο παράδειγμα για κάποιους ηλίθιους δικούς μας, πως πραγματικά υποστηρίζεις μια ομάδα.”

- “Μια εξαιρετική μνεία για τους “Monsters” που ήταν εκπληκτικοί, εκτός από την Celtic η καλύτερη ευρωπαϊκή υποστήριξη που έχω δει στο Ewood”.

- “Ένα άλλο που θέλω να αναφέρω είναι πως ήταν η καλύτερη εκτός έδρας παρουσία που έχω δει ποτέ στο Ewood. Χοροπηδούσαν και τραγουδούσαν και στα 90 λεπτά: επιβλητικό να το βλέπεις. Οι οπαδοί τους άξιζαν να είναι στην επόμενη φάση αν κανείς άλλος δεν άξιζε…”
- “Στο πρώτο ημίχρονο θα έλεγα πως το μοναδικό ενδιαφέρον πράγμα ήταν να παρακολουθείς τους οπαδούς τους.”

- “Οι οπαδοί τους ήταν κορυφαία κλάση, σπουδαία παρουσία - μάλιστα πήρα κι ένα Yearbook των Monsters.”

- “Οι οπαδοί τους παίρνουν άριστα για τη σπουδαία υποστήριξη.”

- “Βγάζω το καπέλο στους οπαδούς τους, δεν σταμάτησαν ποτέ…”

- “Οι οπαδοί που ήρθαν στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν φανταστικοί, η καλύτερη εκδρομή που έχω δει τον τελευταίο καιρό (συμπεριλαμβάνω και ομάδες όπως η MUFC, η Liverpool. η Arsenal και η Chelsea). O θόρυβος ήταν εκκωφαντικός και ο τύπος στην μέση που οργάνωσε τα τραγούδια έκανε καταπληκτική δουλειά…”

ΛΥΡΑΚΗΣ: "ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ"

Το θέμα της διαιτησίας είναι μείζονος σημασίας για τη Super League, σύμφωνα τον γενικό διευθυντή της ΠΑΕ Λάρισα, Νίκο Λυράκη, ο οποίος συμπλήρωσε: «Δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα αν οι παράγοντες δεν κλείσουν την πόρτα σε αυτούς που επιδιώκουν να εκμεταλλεύονται την κατάσταση».

Σε πολύωρη ραδιοφωνική του συνέντευξη δήλωσε ότι η παραίτηση Πηλαδάκη έγινε για λόγους ηθικής τάξης:
«Οσοι τον ξέρουν μπορούν να καταλάβουν την απόφασή του. Δεν χρειάζεται να το εξηγούμε. Θα συνεχίσει στη Λίγκα τον αγώνα του για να γίνει το ποδόσφαιρο όπως ο ίδιος επιθυμεί. Δεν σκοπεύει να αποχωρήσει από την ΑΕΛ και το ποδόσφαιρο, αν δεν υπάρχει κάποιο ειδικό πρόβλημα».

Ο διευθυντής της ΠΑΕ ΑΕΛ μίλησε και για άλλα ζητήματα που αφορούν την ομάδα.

Για το γεγονός ότι το Αλκαζάρ δεν γέμισε μετά το παιχνίδι με την Μπλάκμπερν: «Επεξεργαζόμαστε διάφορα σχέδια στο μυαλό μας. Οι συνθήκες στο νέο γήπεδο θα συμβάλουν ώστε να ανταποκριθεί περισσότερος κόσμος, ωστόσο πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι φίλαθλοι πόσο σημαντικά είναι τα διαρκείας».

Για τα κίνητρα στους φιλάθλους: «Ο κόσμος είναι δύσκολο να ανταποκριθεί οικονομικά με τα ματς που προέκυψαν στο ΟΥΕΦΑ. Για να μη χαθεί η δύναμη του κόσμου μας, προβλέπεται να υπάρχουν φθηνά εισιτήρια για όσους έρθουν και στα δύο ματς με Ζενίτ και Νυρεμβέργη. Μας ενδιαφέρει η τηλεοπτική εικόνα και το πρεστίζ της ομάδας και το γήπεδο θα πρέπει να είναι γεμάτο».

Για το ενδιαφέρον ομάδων για παίκτες της ΑΕΛ: «Στο συμβόλαιο του Κλέιτον υπάρχει ρήτρα 1 εκατ. ευρώ. Για τον Γκαλίτσιο υπήρξε παλιότερα ενδιαφέρον, αλλά δεν έχουμε κάποια επίσημη πρόταση να συζητήσουμε. Οι παίκτες μας είναι κοστολογημένοι από εμάς. Αν έρθει κάποια πρόταση, θα τη συζητήσουμε».

MONSTERS: ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΟΑΚΑ


Ο σύνδεσμος φιλαθλων MONSTERS διοργανώνει εκδρομή για τον αγώνα του Σαββάτου με την ΑΕΚ (7 μ.μ.) στην Αθήνα. Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του συνδέσμου μέχρι το βράδυ της Πέμπτης (Περραιβού 8, τηλ. 2410/537.117). Η τιμή για κάθε μέλος είναι 25.00 ευρώ, ενώ για τα μη μέλη είναι 45.00 ευρώ.

ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

18:00 EUROSPORT: ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2008 Ρωσία - Αγγλία (Ζ)
19:00 ΣΠΟΡ+: ΒΟΛΕΪ: CHAMPIONS LEAGUE: ΒΟΪΒΟΝΤΙΝΑ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Ομιλοι (Ζ)
20:30 MEGA: ΤΟΥΡΚΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ Προκριματικά Euro 2008 (Z)
20:30 ΕΤ3: ΒΟΛΕΪ: CHAMPIONS LEAGUE: ΗΡΑΚΛΗΣ – AS CANNES Ομιλοι (Ζ)
21:00 SS1: ΔΑΝΙΑ - ΛΕΤΟΝΙΑ Προκριματικά Euro 2008 (Z)
21:15 ΣΠΟΡ+/EUROSPORT ΒΟΛΕΪ: CHAMPIONS LEAGUE Φριντρισχάφεν - Ολυμπιακός/Ομιλοι (Ζ)
22:30 NET: ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΤΣΕΧΙΑ Προκριματικά Euro 2008 (M)
23:00 ΣΠΟΡ+: ΣΟΥΗΔΙΑ – Β. ΙΡΛΑΝΔΙΑ Προκριματικά Euro 2008 (M)

ΣΠΟΡ+

12:00 ΑΡΣΕΝΑΛ – ΣΕΒΙΛΛΗ (E)
14:00 ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ - ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (E)
16:00 WRC
17:00 ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΑ – ΜΕΜΦΙΣ ΓΚΡΙΖΛΙΣ (E)
19:00 ΒΟΪΒΟΝΤΙΝΑ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣCHAMPIONS LEAGUE (Z)
21:15 ΦΡΙΝΤΡΙΧΣΧΑΦΕΝ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ CHAMPIONS LEAGUE (Z)
23:00 ΣΟΥΗΔΙΑ – Β. ΙΡΛΑΝΔΙΑ Προκριματικά Euro 2008 (M)
01:30 TΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ – ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ (E)

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

18:30 ΕΤ3: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ
21:00 SS1: CHAMPIONS ZONE
22:30 MEGΑ: ΠΑΜΕ ΕURO
00:00 SS1: ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ

ΠΑΜΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ;;;

Δείτε όλα τα σημερινά αθλητικά πρωτοσέλιδα μόνο μ' ένα κλικ:

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...

17/10/1999 Ο Michael Schumacher κάνει την πρώτη του εμφάνιση μετά τον τραυματισμό του (11/7 στο Silverstone της Αγγλίας) στο Grand Prix της Μαλαισίας με νικητή τον Eddie Irvine (Ferrari) και δεύτερο τον Mika Hakkinen (McLaren Mercedes). Δυο ώρες μετά τον τερματισμό, η ομάδα της Ferrari θα τιμωρηθεί λόγω κακής χρήσης των διαστάσεων των αεροτομών, με αποτέλεσμα ο Hakkinen να ανακηρυχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής. Η Ferrari θα κάνει ένσταση στις 22/10 και στις 23/10 θα την κερδίσει. Έτσι η Ferrari και ο Irvine θα πάρουν την πρώτη θέση

17/10/1991 Ο Βασίλης Χατζηπαναγής παίζει για τελευταία φορά σε αγώνα προς τιμήν του, όπου σημειώνονται έντεκα γκολ και ο Ηρακλής κερδίζει τους Επίλεκτους με 6-5

17/10/1980 Μετά την δήλωση του Ζεπ Πιόντεκ περί τερματοφύλακα με ...πέντε χέρια, αναφερόμενος στην εμφάνιση του Σαργκάνη εναντίον της Δανίας πριν από δύο ημέρες, ο Αρχέλαος, ο γνωστός γελοιογράφος της Αθλητικής Ηχούς, παρουσιάζει ...χωρίς λόγια, τον διεθνή τερματοφύλακα με 6 χέρια υπερθεματίζοντας

17/10/1978 Ολοκληρώνεται ο κύκλος των αγώνων για τον παγκόσμιο τίτλο στο σκάκι στο Μπάγκιο των Φιλιππίνων. Ο Σοβιετικός Anatoly Karpov νικά με 6-5 και 21 ισοπαλίες τον επίσης Σοβιετικό Viktor Korchnoi διατηρώντας τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή που του έχει απονεμηθεί από τις 3/4/1975 άνευ αγώνος λόγω μη εμφάνισης του Bobby Fisher

17/10/1968 Πέντε φορές καταρρίπτεται το παγκόσμιο ρεκόρ του τριπλούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικού, εναλλάξ από τον Βραζιλιάνο Nelson Prudencio (17.27), τον Σοβιετικό Viktor Saneyev -τελικώς νικητή με 17.39- και τον Ιταλό Guiseppe Gentile (17.22), μετέπειτα συμπρωταγωνιστή της Μαρίας Κάλλας στην κινηματογραφική ''Μήδεια'' του Pier Paolo Pasolini

17/10/1860 Διεξάγεται το πρώτο επαγγελματικό τουρνουά γκολφ στη Σκωτία με νικητή τον Willie Park

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΠΙΔΩΝ: "ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ

Η φιλόδοξη εθνική ομάδα των Ελπίδων παραμένει ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης για τελική φάση του Euro 2009 μετά την ισοπαλία με σκορ 2-2 που παρεχώρησε στο αντίστοιχο συγκρότημα της Ιταλίας. Στο γήπεδο "Απόστολος Νικολαΐδης" της Λεωφόρου Αλεξάνδρας η ομάδα του Νίκου Νιόπλια στο πλαίσιο του 1ου ομίλου των προκριματικών, δεν κατάφερε να νικήσει εκείνη του Πιερλουίτζι Καζιράγκι, η οποία εξακολουθεί να προπορεύεται στη βαθμολογία με 13 βαθμούς.

Το γεγονός ότι κατάφερε να πάρει όμως την ισοπαλία την κρατάει μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης καθώς φιγουράρει στην 2η θέση της βαθμολογίας με 10 βαθμούς (οι τρίτοι Κροάτες με 9β, παίζουν αύριο εντός έδρας με τα Νησιά Φερόε). Τα τέρματα της ελληνικής ομάδας σημείωσαν ο Πετρόπουλος στο 19΄ και ο Μήτρογλου με πέναλτι στο 88', ενώ για τη "σκουάντρα ατζούρα", σκόραραν οι Ρόσι (63') και Ντεσένα (81').

Το ματς

Η Εθνικής μας ομάδα μπήκε δυνατά στο ματς, έχοντας απειλητικές διαθέσεις για την εστία της Ιταλίας. Ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 18ο λεπτό με κεφαλιά του Αντώνη Πετρόπουλο. Και ενώ περίμεναν πολλοί αυτό να επηρεάσει θετικά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το επηρέασε αρνητικά. Οι Ιταλοί βγήκαν μπροστά και με καλή κυκλοφορία της μπάλας προσπάθησαν να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης. Δεν τα κατάφεραν, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 1-0 υπέρ της ελληνικής ομάδας.

Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα στο δεύτερο μέρος, καταφέρνοντας στο 63ο λεπτό να φέρουν το ματς στα ίσα με τέρμα του Τζουσέπε Ρόσι που βρήκε ανοικτό χώρο, έκανε το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Κασμερίδη. Συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και με «όπλο» την κυριαρχία στο χώρου του κέντρου και τον ορθολογικό τρόπο ανάπτυξης, κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο 81ο λεπτό με γκολ του Ντεσένα.

Οι Έλληνες διεθνείς δεν πτοήθηκαν από αυτή την αρνητική για εκείνους εξέλιξη, ανέβασαν ρυθμούς και με σωστές επιλογές έγιναν απειλητικοί μπροστά από τα καρέ της Ιταλίας. Αποτέλεσμα να κερδίσει πέναλτι στο 87ο λεπτό, όταν ο Μάκος μπήκε στην μικρή περιοχή και εν συνεχεία ανατράπηκε από τον αντίπαλο του. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Κώστας Μήτρογλου, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα και διαμορφώνοντας το τελικό 2-2, αποτέλεσμα με το οποίο παραμένει στη δεύτερη θέση του ομίλου η Εθνική έχοντας 10 βαθμούς.

ΕΛΛΑΔΑ (Νίκος Νιόπλιας): Κασμερίδης, Μανιάτης, Τζαβέλλας, Παπασταθόπουλος, Γκαλίτσιος, Μάκος, Ρίκκα, Δημούτσος (67΄ Πλιάτσικας), Χριστοδουλόπουλος (83΄ Μήτρογλου), Κονέ (80΄ Κοιλιάρας), Πετρόπουλος.

ΙΤΑΛΙΑ (Καζιράκι): Κονσίλι, Μότα, Ρούμπιν (36΄ Ντε Σιλβέστρι), Μοροζίνι, Μαρτζοράτι, Κρίσιτο, Ντεσένα, Μαρκίσιο, Ακουαφρέσκα (76΄ Πότζι), Τσοβίνκο (83΄ Ρουσότο), Ρόσι.

Βαθμολογία 1ου ομίλου (σε 5 αγώνες)

1. Ιταλία (11-3) 13
2. ΕΛΛΑΔΑ (12-6) 10
3. Κροατία (8-7) 9
4. Αλβανία (2-5) 6
5. Αζερμπαϊτζάν (3-9) 1
6. Νησιά Φερόε (1-7) 1