Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2007

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΠΙΔΩΝ: "ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ

Η φιλόδοξη εθνική ομάδα των Ελπίδων παραμένει ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης για τελική φάση του Euro 2009 μετά την ισοπαλία με σκορ 2-2 που παρεχώρησε στο αντίστοιχο συγκρότημα της Ιταλίας. Στο γήπεδο "Απόστολος Νικολαΐδης" της Λεωφόρου Αλεξάνδρας η ομάδα του Νίκου Νιόπλια στο πλαίσιο του 1ου ομίλου των προκριματικών, δεν κατάφερε να νικήσει εκείνη του Πιερλουίτζι Καζιράγκι, η οποία εξακολουθεί να προπορεύεται στη βαθμολογία με 13 βαθμούς.

Το γεγονός ότι κατάφερε να πάρει όμως την ισοπαλία την κρατάει μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης καθώς φιγουράρει στην 2η θέση της βαθμολογίας με 10 βαθμούς (οι τρίτοι Κροάτες με 9β, παίζουν αύριο εντός έδρας με τα Νησιά Φερόε). Τα τέρματα της ελληνικής ομάδας σημείωσαν ο Πετρόπουλος στο 19΄ και ο Μήτρογλου με πέναλτι στο 88', ενώ για τη "σκουάντρα ατζούρα", σκόραραν οι Ρόσι (63') και Ντεσένα (81').

Το ματς

Η Εθνικής μας ομάδα μπήκε δυνατά στο ματς, έχοντας απειλητικές διαθέσεις για την εστία της Ιταλίας. Ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 18ο λεπτό με κεφαλιά του Αντώνη Πετρόπουλο. Και ενώ περίμεναν πολλοί αυτό να επηρεάσει θετικά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το επηρέασε αρνητικά. Οι Ιταλοί βγήκαν μπροστά και με καλή κυκλοφορία της μπάλας προσπάθησαν να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης. Δεν τα κατάφεραν, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 1-0 υπέρ της ελληνικής ομάδας.

Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα στο δεύτερο μέρος, καταφέρνοντας στο 63ο λεπτό να φέρουν το ματς στα ίσα με τέρμα του Τζουσέπε Ρόσι που βρήκε ανοικτό χώρο, έκανε το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Κασμερίδη. Συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και με «όπλο» την κυριαρχία στο χώρου του κέντρου και τον ορθολογικό τρόπο ανάπτυξης, κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο 81ο λεπτό με γκολ του Ντεσένα.

Οι Έλληνες διεθνείς δεν πτοήθηκαν από αυτή την αρνητική για εκείνους εξέλιξη, ανέβασαν ρυθμούς και με σωστές επιλογές έγιναν απειλητικοί μπροστά από τα καρέ της Ιταλίας. Αποτέλεσμα να κερδίσει πέναλτι στο 87ο λεπτό, όταν ο Μάκος μπήκε στην μικρή περιοχή και εν συνεχεία ανατράπηκε από τον αντίπαλο του. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Κώστας Μήτρογλου, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα και διαμορφώνοντας το τελικό 2-2, αποτέλεσμα με το οποίο παραμένει στη δεύτερη θέση του ομίλου η Εθνική έχοντας 10 βαθμούς.

ΕΛΛΑΔΑ (Νίκος Νιόπλιας): Κασμερίδης, Μανιάτης, Τζαβέλλας, Παπασταθόπουλος, Γκαλίτσιος, Μάκος, Ρίκκα, Δημούτσος (67΄ Πλιάτσικας), Χριστοδουλόπουλος (83΄ Μήτρογλου), Κονέ (80΄ Κοιλιάρας), Πετρόπουλος.

ΙΤΑΛΙΑ (Καζιράκι): Κονσίλι, Μότα, Ρούμπιν (36΄ Ντε Σιλβέστρι), Μοροζίνι, Μαρτζοράτι, Κρίσιτο, Ντεσένα, Μαρκίσιο, Ακουαφρέσκα (76΄ Πότζι), Τσοβίνκο (83΄ Ρουσότο), Ρόσι.

Βαθμολογία 1ου ομίλου (σε 5 αγώνες)

1. Ιταλία (11-3) 13
2. ΕΛΛΑΔΑ (12-6) 10
3. Κροατία (8-7) 9
4. Αλβανία (2-5) 6
5. Αζερμπαϊτζάν (3-9) 1
6. Νησιά Φερόε (1-7) 1

Δεν υπάρχουν σχόλια: