Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2007

ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩ-ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΗΣ ΑΕΛ

Η Αλκμάαρ (Λάρισα) υποδέχεται τη Χέρενφεν. Η προσεχής αντίπαλος των "βυσσινί" είναι ντεφορμέ το τελευταίο διάστημα, έχει να κερδίσει εδώ και τέσσερις αγωνιστικές.


Στην Αγγλία το ντέρμπι του Λίβερπουλ, ανάμεσα στην Έβερτον και τη Λίβερπουλ θα συγκεντρώσει πάνω του την προσοχή του Γιώργου Δώνη και των ανθρώπων της Λάρισας.


Νυρεμβέργη (Λάρισα) θα προσπαθήσει να ξεκολλήσει από την ουρά του βαθμολογικού πίνακα, κατακτώντας το 2ο τρίποντό της από το ξεκίνημα της περιόδου, απέναντι στην Αϊντραχτ των Αμανατίδη, Κυργιάκου.


Η Ζένιτ (Λάρισα) αντιμετωπίζει εντός την Κίμκι, στα τελειώματα του ρωσικού πρωταθλήματος.

ΚΑΕ ΑΕΛ: ΠΛΗΡΗΣ ΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑ

Πάνοπλη θα παραταχθεί η ΑΕΛ στο τοπικό ντέρμπι με την Ολύμπια Λάρισας, που θα διεξαχθεί το Σάββατο (20/10, 17:00) στο κλειστό της Νεάπολης, για την 1η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ.

Ο Κώστας Πιλαφίδης δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών και ευελπιστεί πως η ομάδα του θα ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις της. Ο αρχηγός της ΑΕΛ, Γιάννης Παπαχρήστος δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ: «Σίγουρα οι ομάδες δεν είναι ακόμη έτοιμες 100% και αυτό είναι φυσιολογικό. Ωστόσο, εμείς στοχεύουμε μόνο στη νίκη και θα επιδιώξουμε με όλες μας τις δυνάμεις να την πάρουμε. Ο βαθμός ετοιμότητας σίγουρα δεν είναι ο κατάλληλος όπως προανέφερα, αλλά τόσο σαν σύνολο όσο και ο καθένας ξεχωριστά στην ΑΕΛ θα προσπαθήσουμε να τα δώσουμε όλα για το καλύτερο δυνατό».

ΕΒΕΡΤΟΝ: "ΜΕΓΑΛΟ ΤΟΠΙΚΟ ΝΤΕΡΜΠΙ"

Σάββατο 20/10 - Έβερτον – Λίβερπουλ (14:45)

Το ντέρμπι του Μέρσεσαϊντ ανάμεσα στην Έβερτον και την Λίβερπουλ ξεχωρίζει από την 10η αγωνιστική του αγγλικού πρωταθλήματος. Μια ολόκληρη πόλη στις επάλξεις με τις δύο ομάδες να θέλουν τη νίκη, σ’ έναν αγώνα που οι τρεις βαθμοί μετράνε κάτι παραπάνω.

Στην κυριολεξία η έννοια «ντέρμπι» σημαίνει τους σπουδαίους αγώνες μεταξύ δύο ομάδων της ίδιας πόλης. Στην Αγγλία ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αυτού τους είδους είναι αυτό στις όχθες του ποταμού Μέρσεϊ. Η Έβερτον προβληματίζει με τις αμυντικές της επιδόσεις, αφού έχει δεχτεί πέντε γκολ στα τελευταία τρία ματς. Όλη την περασμένη εβδομάδα, η ομάδα «ταράχτηκε» από την έντονη φημολογία περί αποχώρησης του Αρτέτα, αλλά τα άσχημα νέα προήλθαν από το τραυματισμό του Τζόνσον. Ο διεθνής επιθετικός θα χάσει ένα ολόκληρο μήνα, ενώ στον αντίποδα ο μέσος Γκράβενσεν είναι έτοιμος.

Για την Λίβερπουλ το ελπιδοφόρο ξεκίνημα έχει μετατραπεί σε μια παρατεταμένη «κοιλιά». Η ομάδα του Ράφα Μπανίτεθ έχει τρεις ισοπαλίες στα τελευταία τέσσερα ματς και απομακρύνθηκε από την κορυφή. Ο Τόρες μπορεί να έχει διάθεση να αγωνιστεί στο ντέρμπι της πόλης, ωστόσο η συμμετοχή του είναι αμφίβολη, ενώ ο Άγκερ είναι οριστικά απών.


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ


ΟΜΑΔΑΒΑΘΥΠΕΡΚΑΤΑΑΓΝΙΗ
1.ΑΡΣΕΝΑΛ221968710
2.ΜΑΝ. ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ201129621
3.ΜΑΝ. ΣΙΤΙ191479612
4.ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ161448440
5.ΤΣΕΛΣΙ15889432
6.ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ1517129432
7.ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ15968431
8.ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ1413108422
9.ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ141288422
10.ΕΒΕΡΤΟΝ1312119414
11.ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ10988314
12.ΡΕΝΤΙΝΓΚ1010189315
13.ΓΟΥΙΓΚΑΝ88129225
14.ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ810169225
15.ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ810169225
16.ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ88129225
17.ΤΟΤΕΝΑΜ716189144
18.ΦΟΥΛΑΜ712169144
19.ΜΠΟΛΤΟΝ59149126
20.ΝΤΕΡΜΠΙ ΚΑΟΥΝΤΙ55229126

ΓΚΑΛΙΤΣΙΟΣ: " ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΑΥΡΙΟ..."

Δύσκολη αλλά όχι ανίκητη, χαρακτήρισε την ΑΕΚ ο αμυντικός της Λάρισας, Γιώργος Γκαλίτσιος. Σε δηλώσεις του στο κεντρικό αθλητικό δελτίο ειδήσεων του SuperΣΠΟΡ FM 94,6, ο νεαρός άσος των «βυσσινί» αναφέρθηκε στον ερχόμενο εκτός έδρας αγώνα της ομάδας του με την «Ένωση» (20/10, 19:00), για την «εικόνα» που παρουσιάζει μέχρι στιγμής η ΑΕΛ, στην ιστορική πρόκριση επί της Μπλάκμπερν, αλλά και στην Εθνική ομάδα των Ελπίδων της Ελλάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γκαλίτσιου:

Για το σαββατιάτικο ματς (20/10) με την ΑΕΚ

«Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Η ΑΕΚ είναι πάρα πολύ καλή ομάδα, δεν έχει δεχτεί ακόμα τέρμα, έχει μόνο νίκες και η ομάδα μας κατεβαίνει να διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα'.

Για την μέχρι στιγμής «εικόνα» της ομάδα του

«Πιστεύω πως είμαστε ανεβασμένοι σε σχέση με άλλες φορές. Είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο και πιστεύω πως αν αποδώσουμε σύμφωνα με τις δυνατότητες μας, όλα θα πάνε καλά αύριο».

Για το ξεκίνημα της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα

«Τα αποτελέσματα με Ατρόμητο, Λεβαδειακό και Βέροια ήταν ατυχή για εμάς. Μέσα στον Ατρόμητο είδε όλη η Ελλάδα πως χάσαμε. Πιστεύω πως εμείς αξίζαμε να κερδίσουμε, είχαμε πολύ καλή απόδοση. Με τον Λεβαδειακό και την Βέροια παρουσιαστήκαμε κουρασμένοι από τα παιχνίδια του ΟΥΕΦΑ. Προσπαθήσαμε αρκετά, στο τέλος όμως δεν τα καταφέραμε και έτσι είχαμε ατυχή αποτελέσματα. Από εδώ και πέρα συνεχίζουμε και βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

Για το τι πρέπει να προσέξουν στο ματς με την ΑΕΚ

«Εμείς κοιτάμε την ομάδα μας. Προσπαθούμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και αν εμφανιστούμε σύμφωνα με αυτά που μπορούμε να δώσουμε και τις δυνατότητες μας, πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά στο τέλος του παιχνιδιού».

Για την πρόκριση επί της Μπλάκμπερν

«Καταφέραμε να πάρουμε μια πολύ σπουδαία πρόκριση απέναντι σε μια πολύ μεγάλη ομάδα, που αγωνίζεται στο αγγλικό πρωτάθλημα όπως είναι η Μπλάκμπερν. Όταν έγινε η κλήρωση, κανείς δεν περίμενε ότι θα προκριθούμε, ωστόσο δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό και καταφέραμε να την αποκλείσουμε. Είναι μια ιστορική πρόκριση και πιστεύω από εδώ και πέρα η συμμετοχή μας στους ομίλους του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ να δώσει άλλο κύρος στην ομάδα και σίγουρα βοήθεια, να συνεχίσουμε στο θεσμό του πρωταθλήματος, του κυπέλλου και του Σούπερ Καπ. Η ψυχολογία μας είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Όλα τα παιχνίδια μας είναι πάρα πολύ δύσκολα και έχουμε να αντιμετωπίσουμε δυνατές ομάδες. Από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι δυνατό, ώστε να καταφέρουμε κάτι καλό και να αποσπάσουμε όσο το δυνατόν θετικά αποτελέσματα».
Για το ισόπαλο αποτέλεσμα της Εθνικής Ελπίδων με την αντίστοιχη της Ιταλίας

«Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας ακόμη. Έχουμε 5 παιχνίδια. Ποιος μας λέει ότι η Ιταλία θα καταφέρει να κάνει το απόλυτο των νικών; Εμείς κοιτάμε την ομάδα μας και θα προσπαθήσουμε από εδώ και πέρα να διεκδικήσουμε τη νίκη σε όλα τα παιχνίδια. Οι πιθανότητες να βγούμε ή πρώτοι ή δεύτεροι είναι ίδιες. Η Ιταλία είναι πολύ καλή και δυνατή ομάδα, ωστόσο εμείς θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να προκριθούμε στην επόμενη φάση, είτε αυτή λέγεται πρώτη είτε δεύτερη θέση στον όμιλο».

Για το αν επηρεάζουν τους νεαρούς παίκτες οι σκάουτερ

«Όλοι όσοι αγωνίζονται στην Ελπίδων είναι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Ξέρουν τι πρέπει να κάνουν στον αγωνιστικό χώρο. Δεν νομίζω ότι σε αγχώνει η ύπαρξη των σκάουτερ. Καθένας προσπαθεί να δώσει τον καλύτερο του εαυτό και πιστεύω πως σε όλα τα παιχνίδια προσπαθούμε να αποδώσουμε σύμφωνα με τις δυνατότητες μας και να φτάσουμε στην νίκη».

ΣΠΑΝΟΣ: "ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΕΧΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ"

"Με μεγάλη μας χαρά διαβάσαμε τις σημερινές δηλώσεις του προέδρου της ΠΑΕ Λάρισας κ. Κώστα Πηλαδάκη ότι θα ζητήσει μόνος του να εμφανιστεί ενώπιον του Αθλητικού Δικαστή και να υποστηρίξει τα όσα «υπευθύνως κατέθεσα ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου της Super Leaque», όπως αναφέρει και ο ίδιος στη δήλωση του. Ούτως ή άλλως όμως είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι στην ιστορία και στον κόσμο της ομάδας μας έπειτα από τις δηλώσεις αυτές να τον καταγγείλλουμε στον Αθλητικό Δικαστή για να τον διευκολύνουμε κι εμείς από την πλευρά μας για να παρουσιάσει τα όσα στοιχεία διαθέτει.

Μέχρι τώρα η ΠΑΕ Ατρόμητος σεβόμενη την ενότητα στις τάξεις της Super Leaque και τη διατήρηση του ήπιου κλίματος είχε αποφασίσει να μην προχωρήσει στην πόλωση γιατί θεωρεί ότι δεν πρέπει να εγκαλείς μια αντίπαλη ομάδα. Κάτω όμως απ’ αυτές τις συνθήκες είναι ξεκάθαρο ότι το λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη".

ΠΗΛΑΔΑΚΗΣ: "ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΑΕΛ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ..."

Τη δική του απάντηση στα όσα είπε ο πρόεδρος του Ατρομήτου Γιώργος Σπανός, έδωσε ο αντίστοιχος της Λάρισας, Κώστας Πηλαδάκης. Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ άφησε αιχμές κατά του ομολόγου του του Ατρόμητου, τονίζοντας ειρωνικά πως «...ο κ.Σπανός έχει απόλυτο δίκιο: Στο παιχνίδι Ατρόμητος-ΑΕΛ δεν έγινε απολύτως τίποτα...». Παράλληλα ο κ. Πηλαδάκης ξεκαθάρισε ότι δε θα περιμένει καμία κλήση από πειθαρχικό όργανο, αλλά θα εμφανιστεί μόνος του στον Αθλητικό Δικαστή για να υποστηρίξει όσα κατέθεσε στη Super League.

Αναλυτικά η απάντηση του Πηλαδάκη:


«Διάβασα με πολύ προσοχή την ανακοίνωση της ΠΑΕ Ατρόμητος αναφορικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο της SuperLeague και τα όσα εξέθεσα εκεί ενώπιον όλων των μελών του Συνεταιρισμού. Επειδή ο κος Σπανός προτίμησε να μην έρθει στο Δ.Σ. ώστε να τοποθετηθεί αμέσως, αλλά προτίμησε το δημόσιο διάλογο μέσω του Τύπου, θα ήθελα απλά να πω τα εξής:

1.
Ο κος Σπανός έχει απόλυτο δίκιο: Στο παιχνίδι Ατρόμητος-ΑΕΛ δεν έγινε απολύτως τίποτα...

2.
Οσοι ευαγγελίζονται το «καλό του ποδοσφαίρου», μένουν «άναυδοι» από τα όσα κατέθεσα υπευθύνως ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου και «αγωνιούν» για το ποιες μπορεί να είναι οι επιπτώσεις των λόγων μου στο «κύρος» και την «αξιοπιστία» του πρωταθλήματος και του Συνεταιρισμού μας, μάλλον έχουν κοντή και επιλεκτική μνήμη. Δεν έχουν περάσει και πολλά χρόνια από τότε που το ελληνικό ποδόσφαιρο διασυρόταν σε πανελλήνια τηλεοπτική μετάδοση και οι κασέτες της περίφημης «παράγκας» με τις συνομιλίες των πρωταγωνιστών της, καθήλωναν χιλιάδες τηλεθεατές. Ο κος Σπανός, τουλάχιστον, θα τις θυμάται σίγουρα. Είχε, εξάλλου, τη χαρά να ακούει σε αυτές και συνεργάτες του εκείνη την εποχή, που διατηρούν τις θέσεις τους και χαίρουν της εμπιστοσύνης του ακόμη και σήμερα.

3.
Δεν επιτρέπω σε κανέναν να αμφισβητεί ούτε τον αντρισμό μου, ούτε την τιμή και την υπόληψή μου και δεν ζητάω ούτε χάρες, ούτε ευεργεσίες από κανένα. Έχω μάθει να υπερασπίζομαι τις θέσεις μου και να μιλάω χωρίς φόβο όποτε πρέπει να υπερασπιστώ αξίες. Και δεν θα περιμένω κάποιο πειθαρχικό όργανο να με καλέσει για να «απολογηθώ» για τα όσα είπα. Δεν συνηθίζω να κρύβομαι πίσω από τις διαδικασίες. Μόνος μου θα ζητήσω να εμφανιστώ ενώπιον του Αθλητικού Δικαστή και να υποστηρίξω τα όσα υπευθύνως κατέθεσα ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου με όσα στοιχεία διαθέτω.

4.
Ενας φίλος μου από τα Ανώγεια της Κρήτης λέει: Για την αλήθεια του κανείς, αξίζει να αποθένει κι άσε τι λένε οι δειλοί και οι προσκυνημένοι/ταϊτού την περηφάνια την έχει δώσει η φύση / και πάντα μάχεται με αυτήν, κι αν χάσει κι αν κερδίσει.Το αφιερώνω στον κ. Σπανό και τον διαβεβαιώνω πως όποια συνέχεια κι αν δώσει στο θέμα, δεν πρόκειται να απαντήσω».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΩΤΑΚΗ & ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Γιώργος Φωτάκης:

"Έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη αναμέτρηση απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ, η οποία βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Ο Βαθμός δυσκολίας γνωρίζουμε πως είναι μεγάλος, ωστόσο εμείς θα πάμε να παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας και να αποσπάσουμε θετικό αποτέλεσμα. Η διακοπή πιστεύω ότι μας ωφέλησε γιατί μπορέσαμε να ξεκουραστούμε και να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας για την δύσκολη συνέχεια που ακολουθεί. Αν είμαστε το ίδιο προσεκτικοί όπως στα ματς με την Μπλάκμπερν είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε".


Νεκτάριος Αλεξάνδρου:

"Η επανέναρξη του πρωταθλήματος μας βρίσκει αντιμέτωπους με την ΑΕΚ στην Αθήνα σε μια δύσκολη αναμέτρηση και εξίσου σημαντική. Δεν φοβόμαστε την ΑΕΚ, παρ' όλο το καλό της ξεκίνημα και το γεγοονός ότι έχει το απόλυτο στη Σούπερ Λίγκα. Η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και θα πάμε στο Ολυμπιακό Στάδιο με στόχο ν' αποσπάσουμε το θετικό αποτέλεσμα. Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητες μας και πιστεύουμε στους εαυτούς μας".

Η ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΑΝΟΥ ΑΓΩΝΑ


Χωρητικότητα: 71.030 (καθήμενοι)

Τοποθεσία: Το Ολυμπιακό Στάδιο βρίσκεται στο Μαρούσι (βόρειο προάστιο της Αθήνας, 9 χλμ από το κέντρο της πόλης και 22 χλμ από το αεροδρόμιο). Είναι μέρος του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (ΟΑΚΑ).

Πρόσβαση με:

Αυτοκίνητο - Βγείτε από το κέντρο προς βορρά μέσω της Λεωφ. Κηφισίας και απλώς ακολουθήστε τα σήματα προς το στάδιο (βρίσκονται παντού). Αν έρχεστε από την Αττική Οδό, βγείτε στην έξοδο 11 "Κηφισίας - Ολ. Στάδιο".
Συνοπτικό φύλλο πληροφοριών

Λεωφορείο - Χρησιμοποιήστε το X14 από το Σύνταγμα κατευθείαν μέχρι το ΟΑΚΑ. Χρειάζονται τουλάχιστον 30 λεπτά (ανάλογα και με την κίνηση) για τη διαδρομή.

Μετρό - Χρησιμοποιήστε τη γραμμή 1 και κατεβείτε στην "Ειρήνη" (25 λεπτά από την Ομόνοια). Από το σταθμό είναι 10 λεπτά με τα πόδια ως το Ολυμπιακό Στάδιο.

Κτίστηκε το: 1982 (Τελευταία ανακατασκευή το 2004)
Ρεκόρ θεατών: 75.263 (Ολυμπιακός - Αμβούργο, στις 3/11/1983)
Έδρα: ΑΕΚ (Superleague)

ΚΑΕ ΑΕΛ: "ΑΦΙΕΡΩΜΑ"


Έτος ιδρύσεως: 1928
Χρώματα: Βυσσινί-Λευκό
Γήπεδο: Ε.Α.Κ. Νεάπολης
Χωρητικότητα: 3.995
URL: www.aelbc.gr

Οι τροποποιήσεις στο διοικητικό σχήμα δεν άλλαξαν ουσιαστικά το παραμικρό στο τμήμα. Οι στόχοι της ΑΕΛ για εφέτος τουλάχιστον παραμένουν αναλλοίωτοι: εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία και... βλέπουμε μετά για κάτι παραπάνω. Ο Κώστας Πιλαφίδης γνωρίζει πώς να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις. Δεν είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνει ένα ανάλογο έργο και το παρελθόν συνηγορεί ότι τα καταφέρνει πολύ καλά.

Ο ίδιος κρατά μικρό καλάθι και επιμένει πως καθρέπτης όλων είναι το γήπεδο. Δεν έχει άδικο, μια και άπαντες κρίνονται από τα αποτελέσματα. Έχει ενδιαφέρον πάντως να δούμε πως θα εμφανιστεί η θεσσαλική ομάδα που απέκτησε εντελώς νέο... look. Νέοι ξένοι, νέοι κοινοτικοί, νέοι Έλληνες.

ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΦΕΤΟΣ

Η αποστολή: Να μένει όσο γίνεται πιο μακριά από το γκρεμό, να μην πλησιάζει τη φωτιά, να μην πρέπει να πηδήξει από αεροπλάνο χωρίς αερόστατο, να μην τον πάρει ο ποταμός και τον ξεβράσει πουθενά... πιο κάτω. Γενικότερα, ό,τι πρέπει να κάνει ένας Τζέιμς Μποντ. Κι ας είναι κι απ’ τη Λάρισα.

Ο 007 εναντίον... του χαμηλού budget και των λίγων gadgets. Το ρόστερ δεν χαρακτηρίζεται από το χρήμα, ούτε από υπερσύγχρονα όπλα, αλλά βασίζεται σε δοκιμασμένες συνταγές και νέες ιδέες που οι βυσσινί ευελπιστούν να τους βγουν σωστές. Τουλάχιστον ο κ. Νίκος Παπανικολόπουλος είναι πάλι εδώ. Ταγμένος.

Με άδεια να σκοτώνει: Ο Μπιλ Κις. Ο προκάτοχος του ρόλου, τα πήγε εξαιρετικά. Ο Άρθουρ Λι ήταν ο δεύτερος σκόρερ του περυσινού πρωταθλήματος και τώρα ο Κις καλείται να τον αντικαταστήσει. Έχει την εμπειρία και τις περγαμηνές για να το κάνει, αλλά ακόμη δεν έχει προσαρμοστεί. Πρέπει να βιαστεί. Το έργο άρχισε.

Σκηνοθέτης: Ο χρυσοδάκτυλος (περί ου... ο τίτλος) Κώστας Πιλαφίδης. Την προηγούμενη φορά που κάθισε στην ίδια καρέκλα, κατάφερε να σώσει την παρτίδα. Αυτό σημαίνει, ότι ξέρει τα μυστικά της επιτυχίας. Μένει να τα κάνει και πράξη.

ΗΡΘΑΝ: Αγγελακόπουλος, Καραβανάς, Κις, Κλιμαβίτσιους, Κολώκας, Κυριακόπουλος, Παπανικολάου, Σόσκιτς, Τιγκ, Τσέρανιτς.

ΕΦΥΓΑΝ: Λι, Μπόλιτς, Μπράουν, Νάγκις, Παυλίδης, Ρομέρο, Ταμίρ

ΜΠΑΤΖΕΤ: 750.000 ευρώ με υψηλότερο συμβόλαιο Κλιμαβίτσιους (120.000)


ΡΟΣΤΕΡ

4. Κυριακόπουλος Γιάννης
5. Keys Billy
6. Παπανικολόπουλος Νίκος
7. Παπαχρήστος Γιάννης
8. Τραϊανός Αναστάσιος
9. Teague David
10. Παπανικολάου Χρήστος
11. Κολώκας Μάρκος
12. Klimavicius Tadas
13. Καραβανάς Παναγιώτης
14. Soskic Mladen
15. Ceranic Dragan
19. Αγγελακόπουλος Βασίλης


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 1ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ Σάββατο 20 Οκτωβρίου
17:00 Αιγάλεω - ΑΕΚ
17:00 Ολύμπια Λάρισας - ΑΕΛ (ΕΤ1)
17:00 Κολοσσός Ρόδου - Πανιώνιος

Κυριακή 21 Οκτωβρίου
16:30 Ολυμπιάδα Πατρών - Άρης (ΕΤ1)
17:00 Μαρούσι - Πανελλήνιος (Supersport)
18:30 Παναθηναϊκός - ΑΓΟΡ (ΣΠΟΡ+)
21:15 Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ (ΣΚΑΪ)

ΝΟΚ ΑΟΥΤ ΚΑΙ Ο ΚΩΤΣΙΟΣ

Με πρωινή προπόνηση στις εγκαταστάσεις των Δένδρων ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της ΑΕΛ για την αυριανή (Σάββατο 20/10) αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (19:00) για την 5η αγωνιστική της Superleague.

Εκτός αποστολής της ΑΕΛ για την αναμέτρηση της πέμπτης αγωνιστικής απέναντι στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (Σάββατο, 19:00) τέθηκαν, όπως αναμενόταν, οι Νίκος Νταμπίζας και Νεκτάριος Αλεξάνδρου. Ο πολύπειρος αμυντικός έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στους κοιλιακούς και προπονείται από χθες κανονικά, ωστόσο θα προφυλαχθεί προκειμένου να είναι διαθέσιμος για τον αγώνα της ερχόμενης Πέμπτης απέναντι στην Έβερτον, για το Κύπελλο UEFA. Ο Κύπριος μεσοεπιθετικός ξεπέρασε επίσης τον τραυματισμό του, αλλά και αυτός θα μείνει στη θεσσαλική πόλη για τον ίδιο λόγο.

Το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής για την ΑΕΛ ακούει στο όνομα Ηλίας Κώτσιος. Ο δυναμικός σέντερ μπακ έχει ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και αποκλείστηκε από την αποστολή, προκαλώντας έντονο πονοκέφαλο στον Γιώργο Δώνη για τη στελέχωση της άμυνας. Παρήγορο είναι το γεγονός ότι ο Στέλιος Βενετίδης είναι για πρώτη φορά την τρέχουσα σεζόν ετοιμοπόλεμος.

Η αποστολή των «βυσσινί» αποτελείται από 20 παίκτες, που είναι οι: Κοτσόλης, Κηπουρός, Γκαλίτσιος, Μπουκουβάλας, Βενετίδης, Κατσιαρός, Βενέτης, Φέρστερ, Κυριακίδης, Γκίκας, Βεργώνης, Μπαχράμης, Φωτάκης, Σαρμιέντο, Κλέιτον, Μπακαγιόκο, Καλαντζής, Κόζλεϊ, Λαμπρόπουλος και Πάρα.

ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ: "Η ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ"

Ο Ηλίας Κυριακίδης επιστρέφει στο ΟΑΚΑ ως αντίπαλος της ΑΕΚ (σε επίσημο ματς, αφού έχει αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του σε φιλικό) φορώντας τη φανέλα της Λάρισας και δηλώνει πως αν οι «βυσσινί» παίξουν όπως στους δύο αγώνες με την Μπλάκμπερν έχουν τα φόντα να φύγουν με θετικό αποτέλεσμα.

Τι κι αν οι Λαρισαίοι μετρούν μόνο ήττες στις εκτός έδρας αναμετρήσεις κόντρα στις ομάδες του ΠΟΚ μετά την επιστροφή τους στη μεγάλη κατηγορία... Για τον 23χρονο μεσοαμυντικό η αρχή μπορεί να γίνει αύριο: «Για όλα υπάρχει το πλήρωμα του χρόνου. Για εμάς πιλότος θα πρέπει να είναι τα δύο παιχνίδια με την Μπλάκμπερν. Ακόμη και από το ματς στο "Ιγουντ Παρκ" που χάσαμε έχουμε να μάθουμε από τα λάθη που κάναμε μετά το 0-1».

Οσο για το αν θα επηρεάσει την εξέλιξη του αγώνα η παρουσία ή όχι του Ριβάλντο, ο Κυριακίδης βλέπει πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα ανά περίπτωση. Οπως λέει, το βέβαιο είναι ότι η ΑΕΛ θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό, δεδομένου πως δεν έχει συγκεντρώσει τους βαθμούς που θα μπορούσε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, ενώ εντοπίζοντας την ειδοποιό διαφορά μεταξύ των δύο αντιπάλων επισημαίνει: «Είναι σημαντικό ότι στη Λάρισα υπάρχουν στο ρόστερ πολλοί Ελληνες παίκτες, σε αντίθεση με την ΑΕΚ που έχει πολλούς ξένους. Σίγουρα ο κόσμος θα περιμένει να έχει ένα αποτέλεσμα αυτή η πολιτική και δεν είναι άλλο από την κατάκτηση ενός τίτλου».

«Εμαθα από τον "Λύμπε"»
Για τον Κυριακίδη το αυριανό ματς έχει ιδιάζουσα σημασία, αφού επιστρέφοντας στο ΟΑΚΑ θα βρει φίλους. «Το συναίσθημα θα είναι έντονο, κυρίως με τον κόσμο, αφού υπάρχει μια αμοιβαία αλληλοεκτίμηση. Δέθηκα για τρία χρόνια, ήταν όνειρο που πήγα σε μια μεγάλη ομάδα, αλλά συνεχίζω να ζω αυτό το όνειρο γιατί πάνω απ όλα αγαπώ το ποδόσφαιρο» επισημαίνει ο αμυντικός χαφ της ΑΕΛ που σίγουρα θα έχει να πει πολλά και με τους πρώην συμπαίκτες του: «Με τον Γιώργο Αλεξόπουλο, για παράδειγμα, διατηρούμε φιλική σχέση, μιλάμε συχνά στο τηλέφωνο, αλλά και με τα άλλα παιδιά έχω πολύ καλές αναμνήσεις. Για τον Νίκο Λυμπερόπουλο μπορώ να πω πως είχε απέναντί μου κατά κάποιο τρόπο πατρική συμπεριφορά. Δεν δίνει συμβουλές, αλλά μέσα από τη συζήτηση σου περνά κάποια πράγματα και, το σημαντικό, ακούει και μαθαίνει και αυτός. Αυτό που κράτησα από τον Νίκο είναι ο επαγγελματισμός. Να είσαι σωστός υπό οποιεσδήποτε συνθήκες».

ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ

H ομάδα Νέων της ΑΕΛ αντιμετωπίζει την αντίστοιχη της ΑΕΚ αύριο Σάββατο 20/10 στη 1μ.μ. στο Στάδιο των Γλυκών Νερών, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του οικείου πρωταθλήματος της Superleague.

Η αποστολή των "βυσσινί" αναχωρεί έχοντας στη σύνθεσή της τους εξής 18 ποδοσφαιριστές: Μπαϊμάκης, Μπανταβάνης, Μπουρουζίκας, Ελευθεριάδης, Καρατέεβ, Πολύζος, Ραχωβίτης, Όντος, Νόνης, Μάγγος, Κοκόμπελης, Ζάγκος, Μπανούσης, Νούλας, Καραγιάννης, Λύτρας, Σπανός, Σπυρόπουλος.

ΑΕΚ: "ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΡΙΒΑΛΝΤΟ"

Οριστικά απών από τη σαββατιάτικη αναμέτρηση απέναντι στη Λάρισα, για την πέμπτη αγωνιστική, θα είναι ο Ριβάλντο για λογαριασμό της ΑΕΚ. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός δεν έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις από το αιμάτωμα στη γάμπα και ο Λορένσο Σέρα Φερέρ ανακοίνωσε πως δεν υπάρχει λόγος να ρισκάρει τη συμμετοχή του, υπό τον κίνδυνο υποτροπής, δεδομένου ότι ακολουθούν δύο δύσκολα εκτός έδρας ματς απέναντι σε Έλφσμποργκ και Skoda Ξάνθη την επόμενη εβδομάδα.

Στην αποστολή ο Λαγός

Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε… Ο Παναγιώτης Λαγός συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της ΑΕΚ για πρώτη φορά έπειτα από έντεκα μήνες, αφού πλέον έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του στη φτέρνα και η παρουσία του στις προπονήσεις τον τελευταίο καιρό ήταν εξαιρετική. Έτσι ο Λορένσο Σέρα Φερέρ έχει μία επιπλέον λύση στα χέρια του. Ο Ισπανός τεχνικός φαίνεται πως έχει καταλήξει στο βασικό σχήμα, με μοναδικό ερωτηματικό το ποιος θα είναι ο παρτενέρ του Άκη Ζήκου στα αμυντικά χαφ. Τη θέση διεκδικούν οι Τόζερ, Καφές και Ενσαλίβα. Οι υπόλοιποι της ενδεκάδας θα είναι πιθανότατα οι: Μάχο, Ράμος, Αρουαμπαρένα, Δέλλας, Ζεράλντο, Ζήκος, Σέζαρ, Μαντούκα, Λυμπερόπουλος, Μπλάνκο.

Στην αποστολή περιλαμβάνονται οι εξής 19 ποδοσφαιριστές: Αρουαμπαρένα, Μπλάνκο, Άλβες, Δέλλας, Καφές, Κονέ, Λαγός, Λυμπερόπουλος, Μάχο, Μαντούκα, Μανού, Μορέτο, Ενσαλίβα, Παππάς, Ράμος, Τόζερ, Σέζαρ, Ζήκος και Παπασταθόπουλος.

Εκτός έμειναν οι τραυματίες Γεωργέας, Αλεξόπουλος και Ριβάλντο, οι Παυλής, Καπετάνος, Αραμπατζής, Μπαρμπούδης, Ντιούφ και Πλιάτσικας, που περιλήφθηκαν στην αποστολή της ομάδας Νέων, και οι Χετεμάι, Ασκάρατε, Μπούρμπος, Τόφας.

ΠΑΜΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ;;;

Δείτε όλα τα σημερινά αθλητικά πρωτοσέλιδα μόνο μ' ένα κλικ:

ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

19:00 SS3: ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ - ΕΘΝΙΚΟΣ Υδατοσφαίριση Α1 γυναικών (Ζ)
21:30 SS2: ΚΟΤΜΠΟΥΣ - ΝΤΟΥΙΣΜΠΟΥΡΓΚ Γερμανικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Ζ)

ΣΠΟΡ+

12:00 ΛΑΤΣΙΟ - ΡΕΑΛ CHAMPIONS LEAGUE (E)
14:00 ΒΕΡΝΤΕΡ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ CHAMPIONS LEAGUE (E)
16:00 ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ NBA EUROPE LIVE 2007 ( (E)
18:00 ΑΕΚ – ΕΑΠ (E)
20:00 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ: ΕΣΤΟΥΝΤΙΑΝΤΕΣ – ΡΕΑΛ (E)
22:00 ΤΙΜΠΕΡΓΟΥΛΦΣ – ΣΕΛΤΙΚΣ NBA EUROPE LIVE 2007 (E)
00:05 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΩΤΙΑΣ: ΣΕΝΤ ΜΙΡΕΝ – ΧΑΡΤΣ (E)
02:00 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ: ΠΑΣΟΣ ΦΕΡΕΪΡΑ- ΜΠΟΑΒΙΣΤΑ (E)
04:00 ΑΓΓΛΙΑ – ΕΣΘΟΝΙΑ Προκριματικά Εuro 2008 (E)

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

18:30 ET3: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ
19:00 NET: ΠΡΩΤΗ ΠΑΣΑ
20:00 SS1: FOOTBALL PLANET
21:00 SS1: CHAMPIONS ZONE
22:00 SS1: CHAMPIONS LEAGUE PREVIEW
00:00 SS1: ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...


19/10/1996 Δολοφονείται ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής της Κολομβίας Felipe Perez στην πόλη Μεντεγίν

19/10/1990 Πρώτος αγώνας του Στράτου Αποστολάκη με τον Παναθηναϊκό εναντίον του Ολυμπιακού. Το Σούπερ Καπ είχε ήδη ματαιωθεί εξ αιτίας της μεταγραφής του Αποστολάκη για τον φόβο επεισοδίων, τα οποία όμως στον αγώνα αυτό δεν αποφεύγονται

19/10/1988 Ελλάδα – Δανία 1-1 στο ΟΑΚΑ με γκολ του Τάσου Μητρόπουλου για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου

19/10/1982 Ο 57χρονος John de Lorean, συλλαμβάνεται να οδηγεί υπό την επίρια κοκαϊνης. Ο De Lorean, που θα πεθάνει στις 19 Μαρτίου 2005, είναι ο ιδρυτής της αυτοκινητοβιομηχανίας με το όνομά του και γνωστός για τη δημιουργία του αυτοκινήτου Pontial GTO και του αγωνιστικού De Lorean DMC-12

19/10/1968 Η Ρουμάνα Lia Manoliu σε ηλικία 36 ετών και 176 ημερών κερδίζει το αγώνισμα της δισκοβολίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικού και γίνεται η μεγαλύτερη σε ηλικία αθλήτρια που κερδίζει χρυσό μετάλλιο στην ιστορία των ολυμπιακών αγώνων. Το ρεκόρ όμως της γηραιότερης αθλήτριας που έχει κερδίσει μετάλλιο το κατέχει η Τσεχοσλοβάκα Dana Zatopkova που είχε κερδίσει αργυρό σε ηλικία 37 ετών και 348 ημερών

19/10/1856 Ο μεγαλύτερος σε διάρκεια αγώνας πυγμαχίας με γυμνές γροθιές γίνεται στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Οι James Kelly και Jack Smith πυγμαχούν για 6 ώρες και 15 λεπτά.

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΓΙΑ ΑΥΣΤΡΙΑ & ΕΛΒΕΤΙΑ

Οταν οι άλλοι κάνουν υπολογισμούς με το κομπιουτεράκι για το αν θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν το πολυπόθητο "εισιτήριο" για την τελική φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2008, η Ελλάδα και συγκεκριμένα οι Ελληνες φίλαθλοι ετοιμάζουν από τώρα βαλίτσες για την Αυστρία και την Ελβετία.

Οπως είναι λογικό, από τη στιγμή που η Εθνική μας ομάδα εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκριση για τη διοργάνωση του επόμενου καλοκαιριού, άρχισαν και οι πρώτες σκέψεις για την αγορά εισιτήριων και για την πρώτη ενημέρωση σχετικά με προγράμματα ταξιδιών.

Το ενδιαφέρον αναμένεται να είναι τεράστιο κάτι λογικό αν σκεφτούμε το αντίστοιχο ενδιαφέρον των Ελλήνων φιλάθλων για το Euro της Πορτογαλίας. Και σκεφτείτε πως στην προ τριετίας διοργάνωση τα πράγματα ήταν διαφορετικά, αφού ο κόσμος εκδήλωσε την επιθυμία να ταξιδέψει στην Πορτογαλία μόνο όταν είδε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να προχωράει στην επόμενη φάση. Αυτή τη φορά, οι Ελληνες ετοιμάζονται να εκδράμουν στην Αυστρία και την Ελβετία από νωρίς, αφού δεν θέλουν να χάσουν την ευκαιρία να δουν από κοντά την Ελλάδα σε μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση.

Εισιτήρια από UEFA... τέλος

Περισσότεροι από 500.000 φίλαθλοι έκαναν αίτηση μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2007 στο σάιτ της UEFA για να εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο. Οι φίλαθλοι προέρχονται από 142(!) διαφορετικές χώρες, ενώ τα "μαγικά" χαρτάκια που παρήγγειλαν ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια! Το κακό είναι ότι οι αιτήσεις ολοκληρώθηκαν και η UEFA θα κάνει κλήρωση για να δώσει τα τυχερά εισιτήρια, με τον κόσμο να αναμένει την επίσημη ενημέρωση για το αν είναι ανάμεσα στους νικητές.

Σύμφωνα πάντα με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, αναμένεται να υπάρξει και νέα προσφορά εισιτηρίων, ενώ τονίζεται πως στη διάθεσή της υπάρχουν πάνω από 1 εκατομμύριο εισιτήρια για την τελική φάση, το 75% των οποίων θα δοθούν άμεσα στους φιλάθλους είτε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας, είτε μέσω των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών των χωρών που προκρίθηκαν στα τελικά.

Ουσιαστικά αυτό σημαίνει πως όποιος/α δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ένα "μαγικό χαρτάκι" για την τελική φάση, θα πρέπει να περιμένει μέχρι να βγει στον "αέρα" νέος διαγωνισμός από την UEFA ή να περιμένει την επίσημη ενημέρωση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, στην προκειμένη περίπτωση της ΕΠΟ.

Καλώς ήλθατε

Οι πόλεις όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες της τελικής φάσης είναι οκτώ. Τέσσερις της Αυστρίας και ισάριθμες της Ελβετίας. Συγκεκριμένα, αγώνες στην Αυστρία θα γίνουν στο Σάλτσμπουργκ, στο Ινσμπρουγκ, στη Βιέννη και στο Κλάγκενφουρτ, ενώ στην Ελβετία θα γίνουν στη Βέρνη, στη Γενεύη, στη Ζυρίχη και στη Βασιλεία. Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων και τους τόπους διεξαγωγής μπορείτε να τους βρείτε εδώ.

Βοήθεα από τους γείτονες

Η συμπεριφορά των φιλάθλων και δη η βία στα γήπεδα είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί τους διοργανωτές και φυσικά την UEFA. Σε πολλά παιχνίδια για τα τοπικά πρωταθλήματα, ειδικά αυτό της Αυστρίας, γίνονται επεισόδια με αποτέλεσμα οι δύο χώρες να ζητήσουν την βοήθεια της Γαλλίας και της Γερμανίας αναφορικά με την ενδυνάμωση της Αστυνομίας.

Το καλοκαίρι του επόμενου έτους, χιλιάδες αστυνομικοί από Αυστρία, Ελβετία, Γερμανία και Γαλλία θα κληθούν να φέρουν εις πέρας την δύσκολη αποστολή της ομαλής διεξαγωγής των αγώνων, αλλά και της ομαλής συνύπαρξης των φιλάθλων των ομάδων που θα περάσουν στην τελική φάση.

Το θετικό στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως τόσο η Γαλλία όσο και η Γερμανία είναι δύο χώρες που έχουν τεράστια εμπειρία, αφού διοργάνωσαν με επιτυχία τα Παγκόσμια Κύπελλα του 1998 και του 2006 αντίστοιχα.

Ταξιδιωτικός οδηγός

Οι πόλεις της Αυστρίας φημίζονται για την εξαιρετική αρχιτεκτονική τους που περιλαμβάνει όλους τους ρυθμούς. Οσοι δεν θα ταξιδέψετε μόνο για τους αγώνες της Εθνικής και οραματίζεστε και τις διακοπές σας, το Σάλτσμπουργκ και το Ινσμπρουκ είναι ο ιδανικός προορισμός για βόλτα στον καθαρό βουνίσιο αέρα, ποδηλασία κατά μήκος του Δούναβη ή περίπατο στη Βιέννη.

Η Ελβετία είναι γνωστή για τις τράπεζες, τα ρολόγια και τα βουνά της. Ιδανικός προορισμός για χειμερινές διακοπές, κάτι βέβαια που απασχολεί λίγους αφού το Euro διεξάγεται καλοκαίρι. Πάντως, όσοι ταξιδέψουν στην Ελβετία θα έχουν την ευκαιρία να δουν πολλά πρόσωπα από το διεθνές jet set. Βλέπετε, η συγκεκριμένη χώρα είναι πόλος έλξης για lifestyle άτομα. Στην Ελβετία μπορείτε να ταξιδέψετε με τα ταχύτατα τρένα, τα οποία διασχίζουν απόκρημνες πλαγιές και απομονωμένα χωριά σε μία αξέχαστη διαδρομή.
Οπως είναι λογικό, επειδή η πρόκριση της Εθνικής μας στο Euro είναι πρόωρη, είναι επίσης πρόωρο να αναζητάμε πληροφορίες για τα εισιτήρια μέσω της ελληνικής ομοσπονδίας. Ωστόσο, σε σύντομο χρονικό διάστημα η ΕΠΟ αναμένεται να ανακοινώσει τον τρόπο που μπορούμε να εξασφαλίσουμε κάποιο ή κάποια από τα εισιτήρια της τελικής φάσης.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα ταξιδιωτικά πρακτορεία, τα οποία ετοιμάζουν σιγά-σιγά τις προσφορές τους για την Αυστρία και την Ελβετία. Τα "πακέτα" αναμένεται να περιλαμβάνουν διαμονή μέχρι την ολοκλήρωση των ομίλων των τελικών του Πανευρωπαϊκού, ενώ για τη συνέχεια θα υπάρξουν νέες προσφορές. Κάτι που είχε γίνει και στο Euro της Πορτογαλίας.

Τα γήπεδα ΑΥΣΤΡΙΑ:

Salzburg - Stadion Salzburg Wals-Siezenheim (30.000 θέσεων)
Απόσταση από το αεροδρόμιο: 3 χλμ.
Απόσταση από το κέντρο της πόλης: 10 χλμ.
Μεταφορικά μέσα: Τρένα, λεωφορεία

Vienna - Ernst-Happel-Stadion (50.000 θέσεων)
Απόσταση από το αεροδρόμιο: 20 χλμ.
Απόσταση από το κέντρο της πόλης: 10 χλμ.
Μεταφορικά μέσα: Μετρό, λεωφορεία, ταξί

Klagenfurt - Worthersee Stadion (30.000 θέσεων)
Απόσταση από το αεροδρόμιο: 15 χλμ.
Απόσταση από το κέντρο της πόλης: 5 χλμ.
Μεταφορικά μέσα: Λεωφορεία

Innsbruck - Stadion Tivoli (30.000 θέσεων)
Απόσταση από το αεροδρόμιο: 10 χλμ.
Απόσταση από το κέντρο της πόλης: 3 χλμ.
Μεταφορικά μέσα: Λεωφορεία

ΕΛΒΕΤΙΑ:

Basle (Basel) - St. Jakob-Park (42.500)
Απόσταση από το αεροδρόμιο: 10 χλμ.
Απόσταση από το κέντρο της πόλης: 3 χλμ.
Μεταφορικά μέσα: Προαστιακός σιδηρόδρομος, τραμ, λεωφορεία

Berne - Stade de Suisse Wankdorf (32.000)
Απόσταση από το αεροδρόμιο: 15 χλμ.
Απόσταση από το κέντρο της πόλης: 3 χλμ.
Μεταφορικά μέσα: Προαστιακός σιδηρόδρομος, τραμ, λεωφορεία

Zurich - Letzigrund Stadion (30.000)
Απόσταση από το αεροδρόμιο: 14 χλμ.
Απόσταση από το κέντρο της πόλης: 4 χλμ.
Μεταφορικά μέσα: Τραμ, λεωφορεία

Geneva - Stade de Geneve (30.000)
Απόσταση από το αεροδρόμιο: 12 χλμ.
Απόσταση από το κέντρο της πόλης: 3 χλμ.
Μεταφορικά μέσα: τρένα, τραμ, λεωφορεία