Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2007

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΓΙΑ ΑΥΣΤΡΙΑ & ΕΛΒΕΤΙΑ

Οταν οι άλλοι κάνουν υπολογισμούς με το κομπιουτεράκι για το αν θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν το πολυπόθητο "εισιτήριο" για την τελική φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2008, η Ελλάδα και συγκεκριμένα οι Ελληνες φίλαθλοι ετοιμάζουν από τώρα βαλίτσες για την Αυστρία και την Ελβετία.

Οπως είναι λογικό, από τη στιγμή που η Εθνική μας ομάδα εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκριση για τη διοργάνωση του επόμενου καλοκαιριού, άρχισαν και οι πρώτες σκέψεις για την αγορά εισιτήριων και για την πρώτη ενημέρωση σχετικά με προγράμματα ταξιδιών.

Το ενδιαφέρον αναμένεται να είναι τεράστιο κάτι λογικό αν σκεφτούμε το αντίστοιχο ενδιαφέρον των Ελλήνων φιλάθλων για το Euro της Πορτογαλίας. Και σκεφτείτε πως στην προ τριετίας διοργάνωση τα πράγματα ήταν διαφορετικά, αφού ο κόσμος εκδήλωσε την επιθυμία να ταξιδέψει στην Πορτογαλία μόνο όταν είδε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να προχωράει στην επόμενη φάση. Αυτή τη φορά, οι Ελληνες ετοιμάζονται να εκδράμουν στην Αυστρία και την Ελβετία από νωρίς, αφού δεν θέλουν να χάσουν την ευκαιρία να δουν από κοντά την Ελλάδα σε μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση.

Εισιτήρια από UEFA... τέλος

Περισσότεροι από 500.000 φίλαθλοι έκαναν αίτηση μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2007 στο σάιτ της UEFA για να εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο. Οι φίλαθλοι προέρχονται από 142(!) διαφορετικές χώρες, ενώ τα "μαγικά" χαρτάκια που παρήγγειλαν ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια! Το κακό είναι ότι οι αιτήσεις ολοκληρώθηκαν και η UEFA θα κάνει κλήρωση για να δώσει τα τυχερά εισιτήρια, με τον κόσμο να αναμένει την επίσημη ενημέρωση για το αν είναι ανάμεσα στους νικητές.

Σύμφωνα πάντα με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, αναμένεται να υπάρξει και νέα προσφορά εισιτηρίων, ενώ τονίζεται πως στη διάθεσή της υπάρχουν πάνω από 1 εκατομμύριο εισιτήρια για την τελική φάση, το 75% των οποίων θα δοθούν άμεσα στους φιλάθλους είτε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας, είτε μέσω των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών των χωρών που προκρίθηκαν στα τελικά.

Ουσιαστικά αυτό σημαίνει πως όποιος/α δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ένα "μαγικό χαρτάκι" για την τελική φάση, θα πρέπει να περιμένει μέχρι να βγει στον "αέρα" νέος διαγωνισμός από την UEFA ή να περιμένει την επίσημη ενημέρωση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, στην προκειμένη περίπτωση της ΕΠΟ.

Καλώς ήλθατε

Οι πόλεις όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες της τελικής φάσης είναι οκτώ. Τέσσερις της Αυστρίας και ισάριθμες της Ελβετίας. Συγκεκριμένα, αγώνες στην Αυστρία θα γίνουν στο Σάλτσμπουργκ, στο Ινσμπρουγκ, στη Βιέννη και στο Κλάγκενφουρτ, ενώ στην Ελβετία θα γίνουν στη Βέρνη, στη Γενεύη, στη Ζυρίχη και στη Βασιλεία. Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων και τους τόπους διεξαγωγής μπορείτε να τους βρείτε εδώ.

Βοήθεα από τους γείτονες

Η συμπεριφορά των φιλάθλων και δη η βία στα γήπεδα είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί τους διοργανωτές και φυσικά την UEFA. Σε πολλά παιχνίδια για τα τοπικά πρωταθλήματα, ειδικά αυτό της Αυστρίας, γίνονται επεισόδια με αποτέλεσμα οι δύο χώρες να ζητήσουν την βοήθεια της Γαλλίας και της Γερμανίας αναφορικά με την ενδυνάμωση της Αστυνομίας.

Το καλοκαίρι του επόμενου έτους, χιλιάδες αστυνομικοί από Αυστρία, Ελβετία, Γερμανία και Γαλλία θα κληθούν να φέρουν εις πέρας την δύσκολη αποστολή της ομαλής διεξαγωγής των αγώνων, αλλά και της ομαλής συνύπαρξης των φιλάθλων των ομάδων που θα περάσουν στην τελική φάση.

Το θετικό στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως τόσο η Γαλλία όσο και η Γερμανία είναι δύο χώρες που έχουν τεράστια εμπειρία, αφού διοργάνωσαν με επιτυχία τα Παγκόσμια Κύπελλα του 1998 και του 2006 αντίστοιχα.

Ταξιδιωτικός οδηγός

Οι πόλεις της Αυστρίας φημίζονται για την εξαιρετική αρχιτεκτονική τους που περιλαμβάνει όλους τους ρυθμούς. Οσοι δεν θα ταξιδέψετε μόνο για τους αγώνες της Εθνικής και οραματίζεστε και τις διακοπές σας, το Σάλτσμπουργκ και το Ινσμπρουκ είναι ο ιδανικός προορισμός για βόλτα στον καθαρό βουνίσιο αέρα, ποδηλασία κατά μήκος του Δούναβη ή περίπατο στη Βιέννη.

Η Ελβετία είναι γνωστή για τις τράπεζες, τα ρολόγια και τα βουνά της. Ιδανικός προορισμός για χειμερινές διακοπές, κάτι βέβαια που απασχολεί λίγους αφού το Euro διεξάγεται καλοκαίρι. Πάντως, όσοι ταξιδέψουν στην Ελβετία θα έχουν την ευκαιρία να δουν πολλά πρόσωπα από το διεθνές jet set. Βλέπετε, η συγκεκριμένη χώρα είναι πόλος έλξης για lifestyle άτομα. Στην Ελβετία μπορείτε να ταξιδέψετε με τα ταχύτατα τρένα, τα οποία διασχίζουν απόκρημνες πλαγιές και απομονωμένα χωριά σε μία αξέχαστη διαδρομή.
Οπως είναι λογικό, επειδή η πρόκριση της Εθνικής μας στο Euro είναι πρόωρη, είναι επίσης πρόωρο να αναζητάμε πληροφορίες για τα εισιτήρια μέσω της ελληνικής ομοσπονδίας. Ωστόσο, σε σύντομο χρονικό διάστημα η ΕΠΟ αναμένεται να ανακοινώσει τον τρόπο που μπορούμε να εξασφαλίσουμε κάποιο ή κάποια από τα εισιτήρια της τελικής φάσης.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα ταξιδιωτικά πρακτορεία, τα οποία ετοιμάζουν σιγά-σιγά τις προσφορές τους για την Αυστρία και την Ελβετία. Τα "πακέτα" αναμένεται να περιλαμβάνουν διαμονή μέχρι την ολοκλήρωση των ομίλων των τελικών του Πανευρωπαϊκού, ενώ για τη συνέχεια θα υπάρξουν νέες προσφορές. Κάτι που είχε γίνει και στο Euro της Πορτογαλίας.

Τα γήπεδα ΑΥΣΤΡΙΑ:

Salzburg - Stadion Salzburg Wals-Siezenheim (30.000 θέσεων)
Απόσταση από το αεροδρόμιο: 3 χλμ.
Απόσταση από το κέντρο της πόλης: 10 χλμ.
Μεταφορικά μέσα: Τρένα, λεωφορεία

Vienna - Ernst-Happel-Stadion (50.000 θέσεων)
Απόσταση από το αεροδρόμιο: 20 χλμ.
Απόσταση από το κέντρο της πόλης: 10 χλμ.
Μεταφορικά μέσα: Μετρό, λεωφορεία, ταξί

Klagenfurt - Worthersee Stadion (30.000 θέσεων)
Απόσταση από το αεροδρόμιο: 15 χλμ.
Απόσταση από το κέντρο της πόλης: 5 χλμ.
Μεταφορικά μέσα: Λεωφορεία

Innsbruck - Stadion Tivoli (30.000 θέσεων)
Απόσταση από το αεροδρόμιο: 10 χλμ.
Απόσταση από το κέντρο της πόλης: 3 χλμ.
Μεταφορικά μέσα: Λεωφορεία

ΕΛΒΕΤΙΑ:

Basle (Basel) - St. Jakob-Park (42.500)
Απόσταση από το αεροδρόμιο: 10 χλμ.
Απόσταση από το κέντρο της πόλης: 3 χλμ.
Μεταφορικά μέσα: Προαστιακός σιδηρόδρομος, τραμ, λεωφορεία

Berne - Stade de Suisse Wankdorf (32.000)
Απόσταση από το αεροδρόμιο: 15 χλμ.
Απόσταση από το κέντρο της πόλης: 3 χλμ.
Μεταφορικά μέσα: Προαστιακός σιδηρόδρομος, τραμ, λεωφορεία

Zurich - Letzigrund Stadion (30.000)
Απόσταση από το αεροδρόμιο: 14 χλμ.
Απόσταση από το κέντρο της πόλης: 4 χλμ.
Μεταφορικά μέσα: Τραμ, λεωφορεία

Geneva - Stade de Geneve (30.000)
Απόσταση από το αεροδρόμιο: 12 χλμ.
Απόσταση από το κέντρο της πόλης: 3 χλμ.
Μεταφορικά μέσα: τρένα, τραμ, λεωφορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: