Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2007

ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ: "Η ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ"

Ο Ηλίας Κυριακίδης επιστρέφει στο ΟΑΚΑ ως αντίπαλος της ΑΕΚ (σε επίσημο ματς, αφού έχει αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του σε φιλικό) φορώντας τη φανέλα της Λάρισας και δηλώνει πως αν οι «βυσσινί» παίξουν όπως στους δύο αγώνες με την Μπλάκμπερν έχουν τα φόντα να φύγουν με θετικό αποτέλεσμα.

Τι κι αν οι Λαρισαίοι μετρούν μόνο ήττες στις εκτός έδρας αναμετρήσεις κόντρα στις ομάδες του ΠΟΚ μετά την επιστροφή τους στη μεγάλη κατηγορία... Για τον 23χρονο μεσοαμυντικό η αρχή μπορεί να γίνει αύριο: «Για όλα υπάρχει το πλήρωμα του χρόνου. Για εμάς πιλότος θα πρέπει να είναι τα δύο παιχνίδια με την Μπλάκμπερν. Ακόμη και από το ματς στο "Ιγουντ Παρκ" που χάσαμε έχουμε να μάθουμε από τα λάθη που κάναμε μετά το 0-1».

Οσο για το αν θα επηρεάσει την εξέλιξη του αγώνα η παρουσία ή όχι του Ριβάλντο, ο Κυριακίδης βλέπει πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα ανά περίπτωση. Οπως λέει, το βέβαιο είναι ότι η ΑΕΛ θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό, δεδομένου πως δεν έχει συγκεντρώσει τους βαθμούς που θα μπορούσε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, ενώ εντοπίζοντας την ειδοποιό διαφορά μεταξύ των δύο αντιπάλων επισημαίνει: «Είναι σημαντικό ότι στη Λάρισα υπάρχουν στο ρόστερ πολλοί Ελληνες παίκτες, σε αντίθεση με την ΑΕΚ που έχει πολλούς ξένους. Σίγουρα ο κόσμος θα περιμένει να έχει ένα αποτέλεσμα αυτή η πολιτική και δεν είναι άλλο από την κατάκτηση ενός τίτλου».

«Εμαθα από τον "Λύμπε"»
Για τον Κυριακίδη το αυριανό ματς έχει ιδιάζουσα σημασία, αφού επιστρέφοντας στο ΟΑΚΑ θα βρει φίλους. «Το συναίσθημα θα είναι έντονο, κυρίως με τον κόσμο, αφού υπάρχει μια αμοιβαία αλληλοεκτίμηση. Δέθηκα για τρία χρόνια, ήταν όνειρο που πήγα σε μια μεγάλη ομάδα, αλλά συνεχίζω να ζω αυτό το όνειρο γιατί πάνω απ όλα αγαπώ το ποδόσφαιρο» επισημαίνει ο αμυντικός χαφ της ΑΕΛ που σίγουρα θα έχει να πει πολλά και με τους πρώην συμπαίκτες του: «Με τον Γιώργο Αλεξόπουλο, για παράδειγμα, διατηρούμε φιλική σχέση, μιλάμε συχνά στο τηλέφωνο, αλλά και με τα άλλα παιδιά έχω πολύ καλές αναμνήσεις. Για τον Νίκο Λυμπερόπουλο μπορώ να πω πως είχε απέναντί μου κατά κάποιο τρόπο πατρική συμπεριφορά. Δεν δίνει συμβουλές, αλλά μέσα από τη συζήτηση σου περνά κάποια πράγματα και, το σημαντικό, ακούει και μαθαίνει και αυτός. Αυτό που κράτησα από τον Νίκο είναι ο επαγγελματισμός. Να είσαι σωστός υπό οποιεσδήποτε συνθήκες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: