Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2007

Ο """ΚΟΡΑΚΑΣ""" ΖΩΓΡΑΦΙΖΕ....



Όλα τα λεφτά...

Αναμφίβολα το γκολ του Λουτσιάνο, το οποίο μάλλον δεν θα έχουμε ποτέ την ευκαιρία να... ξαναδούμε στα ελληνικά γήπεδα (αν και ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με το ελληνικό πρωτάθλημα). Η ομάδα του Γκιγιέρμο Όγιος είχε κερδίσει φάουλ αριστερά έξω από την περιοχή της Λάρισας, με τους τους Λουτσιάνο και Σίριο να φαίνεται πως είναι έτοιμοι να κάνουν κάποια κομπίνα κατά την εκτέλεση φάουλ.

Ο Σίριο πήρε φόρα, πέρασε πάνω από τη στημένη μπάλα χωρίς όμως να την "πατήσει" για τον Βραζιλιάνο ή ακόμα και την ακουμπήσει. Το γεγονός αυτό δεν... πτόησε καθόλου τον Λουτσιάνο, ο οποίος πήρε τη μπάλα, έτρεξε παράλληλα προς τη γραμμή της μεγάλης περιοχής και με ένα σουτ δυναμίτη, την ώρα που οι μισοί παίκτες της Λάρισας διαμαρτύρονταν έντονα με τις κινήσεις των χεριών τους στον διαιτητή, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του εμβρόντητου Κοτσόλη.

Ο διαιτητής Ζολώτας κατακύρωσε το γκολ, και έτσι ένα από τα πιο παράξενα τέρματα στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος ήταν γεγονός.


Ας ξεχάσουμε καλύτερα...

Την κατακύρωση του γκολ του Λουτσιάνο από τον διαιτητή Ζολότα. Χωρίς να έχει αλλάξει πάσα με κανέναν, ο Βραζιλιάνος άσος του Ατρομήτου πήρε μόνος του τη μπάλα, και αφού πέρασε έναν δύο παίκτες έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κοτσόλη, εν μέσω έξαλλων διαμαρτυριών για τους φιλοξενουμένους. Πολύ μεγάλος διαιτητικό λάθος, το οποίο "τελείωσε" ουσιαστικά το ματς, καθώς το 2-0 ήταν "απαγορευτικό" για τη Λάρισα προκειμένου να κυνηγήσει έστω τον έναν βαθμό.

ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ: ΝΙΚΗ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ

Η αντίπαλος της Λάρισας στο Κύπελλο Uefa, Μπλάκμπερν, πήρε εύκολη νίκη κόντρα στην Σάντερλαντ, με σκορ 2-1. Η τελευταία νίκη των "Ρόβερς", ήταν στις 2 του Σεπτέμβρη με αντίπαλο την Μάντσεστερ Σίτι, ενώ μετά ακολούθησαν η ισοπαλία 0-0 με την Τσέλσι, η ήττα από την Λάρισα με 2-0 και η ήττα από την Πόρτσμουθ.

Οι παίκτες του Μαρκ Χιούζ, έκαναν πολύ καιρό να συνέλθουν από την ήττα κόντρα στην Λάρισα, για το Κύπελλο Uefa. Το 2-0 του Πανθεσσαλικού, πλήγωσε τον εγωισμό τους και έριξε απότομα την απόδοση τους. Η Μπλάκμπερν, είχε σχεδόν έναν μήνα να γευτεί την χαρά της νίκης, αφού μετά τις 2 Σεπτέμβρη (τελευταία νίκη κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι), οι "Ρόβερς" πήραν το επόμενο "τρίποντο" τους στις 29 του ίδιου μήνα, κόντρα στην Σάντερλαντ. Τα γκολ για τους φιλοξενούμενους, πέτυχαν στο 53' ο Μπέντλεϊ και δύο λεπτά αργότερα, στο 55ο της αναμέτρησης, ο Ρόκε Σάντα Κρουζ. Το μόνο που κατάφερε να κάνει η Σάντερλαντ, είναι να μειώσει σε 1-2 με τον Λίντμπίτερ στο 90ο του αγώνα.

Το αποτέλεσμα:
Σάντερλαντ - Μπλάκμπερν 1-2 (90' Λίντμπίτερ - 53' Μπέντλεϊ, 55' Σάντα Κρουζ)

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Σάντερλαντ:
Κρεγκ Γκόρντον, Ντάνι Κόλινς, Πολ ΜακΣέιν, Νάιρον Νόσγουόρθι, Ντάνι Χίγκινμποθαμ, Ρος Γουάλας, Λίαμ Μίλερ, Ντουάιτ Γιόρκ, Γκραντ Λιντμπίτερ, Μάικλ Τσόπρα, Κένοϊν Τζόουνς.

Μπλάκμπερν:
Μπραντ Φρίντελ, Στίβεν Γουάρνοκ, Άαρον Μοκοένα, Άντρε Όγιερ, Κρίστοφερ Σαμπά, Τουγκάι Κερίμογλου, Μπρετ Εμέρτον, Ντέιβιντ Νταν, Ματ Ντέρμπισαϊρ, Ρόκε Σάντα Κρουζ, Ντέιβιντ Μπέντλεϊ.

* Η ομάδα του Μαρκ Χιούζ, έπειτα από αυτήν της την νίκη, βρίσκεται πλέον στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα και είναι ισόβαθμη με την Τσέλσι και την Πόρτσμουθ, έχοντας έναν αγώνα λιγότερο.

ΓΕΛΑΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ...

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΕΛ ... 2 - 0

Μπορεί ο Ατρόμητος να πήρε το δεύτερο τρίποντο της χρονιάς με 2-0 κόντρα στην ΑΕΛ αλλά ο διαιτητής Ζολώτας ήταν αυτός που έκλεψε την παράσταση στο γήπεδο Περιστερίου. Ο ρέφερι του συνδέσμου Θεσσαλονίκης έκανε άνω κάτω το παιχνίδι όταν μέτρησε στο 68’ γκολ του Λουτσιάνο που δεν έπρεπε να κατακυρώσει.

Σε έμμεσο κτύπημα φάουλ, οι παίκτες του Ατρομήτου αντί να το εκτελέσουν με πάσα, παίκτης των γηπεδούχων πέρασε πάνω από την μπάλα χωρίς να την ακουμπήσει , ο Λουτσιάνο προσποιήθηκε ότι δέχτηκε πάσα, πήρε την μπάλα προχώρησε 2 μέτρα και με σούτ στο «παραθυράκι» του Κοτσόλη έκανε το 2-0!

Ο Ζολώτας που δεν πρόσεξε την φάση ή φοβήθηκε να ακυρώσει το τέρμα, έδειξε σέντρα και όλη η αποστολή της Θεσσαλικής ομάδας έπεσε πάνω του για να διαμαρτυρηθεί. Τελικά μετά από πεντάλεπτη διακοπή, δεν άλλαξε την απόφαση του καταδικάζοντας τους βυσσινί σε ήττα!

Εκτός από την φάση του 68’, το τελικό αποτέλεσμα αδικεί τους φιλοξενούμενους οι οποίοι έχασαν σωρεία ευκαιριών να σκοράρουν με μοιραίο τον Μπακαγιάκο, είχαν δοκάρι με τον Αλεξάνδρου. Ο Ατρόμητος χωρίς να είναι καλύτερος κοίταξε την ουσία και με πονηριά του Λουτσιάνου στο 68’ κατόρθωσε να «κλειδώσει» την νίκη.

Άστοχος ο Μπακαγιόκο

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μέτριο μέχρι το 15’. Από κείνο το σημείο και μετά η Λάρισα με τον Μπακαγιόκο πήρε τα ηνία του αγώνα και απείλησε την εστία του Ατρομήτου καθώς ο Αφρικανός ήταν αυτός που πρωταγωνίστησε σε τρεις καλές φάσεις για τους κυπελλούχους. Στο 14’ με κεφαλιά από εξαιρετική θέση στην περιοχή του Μιχαηλίδη, στο 22’ με τον ίδιο παίκτη όταν με δυνατό σουτ υποχρέωσε τον Μιχαηλίδη να μπλοκάρει δύσκολα και στο 33’ όταν από πλάγια αριστερά σούταρε και ο Μιχαηλίδης έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Ατρόμητος φάνηκε στο διάστημα 20 με 30’ όπου έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ όταν από παράλληλη σέντρα του Σίρο ο Λαζανάς δεν μπόρεσε με προβολή να την στείλει στα δίχτυα του Κοτσόλη.

Γκολ από τα αποδυτήρια

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι άνοιξαν απρόσμενα το σκορ. Από κόρνερ και μεγάλη σύγχυση στα καρέ του Κοτσόλη ο Ολιβεϊρα με προβολή από πολύ κοντά έκανε το 1-0. Στην συνέχεια η Λάρισα ανέβασε την απόδοση της, πίεσε για την ισοφάριση είχε δοκάρι και έχασε πολλές ευκαιρίες για να σκοράρει.

Στο 55’ από προσπάθεια του Αλεξάνδρου από τα δεξιά, ο επιθετικός της Λάρισας έκανε διαγώνιο σουτ που βρήκε το κάθετο δοκάρι του Μιχαηλίδη και στην συνέχεια ο Μπακαγιόκο αστόχησε από κοντά να σκοράρει. Στο 64’ επίσης δυνατό σουτ του Φωτάκη, ο Ανατολάκης έδιωξε λίγο πριν την γραμμή σώζοντας την ομάδα του από την ισοφάριση.

Κίτρινες: Ολιβέιρα, Μαρίνος, Λουτσιάνο - Μπακαγιόκο, Σαρμιέντο, Νταμπίζας, Κοτσόλης, Φέρστερ

Οι συνθέσεις:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γκιγιέρμο Όγιος): Μιχαηλίδης, Γελαδάρης, Ανατολάκης, Ολιβέιρα, Μαρίνος, Ιωάννου, Ρέγιες, Λαζανάς (63΄ Ρόβας), Σίριο (79΄ Σάντσεθ), Λουτσιάνο (86΄ Κατεμής), Κορακάκης.

ΑΕΛ (Γιώργος Δώνης): Κοτσόλης, Γκαλίτσιος, Νταμπίζας, Φέρστερ (73΄ Μπουκουβάλας), Κατσιαρός, Σαρμιέντο, Κυριακίδης (61΄ Πάρα), Μπακαγιόκο, Φωτάκης, Κλέιτον, Αλεξάνδρου (82΄ Καλαντζής).

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Από την ίδρυση της ΑΕΛ έχουν διεξαχθεί στo γήπεδο του Περιστερίου 5 αναμετρήσεις με αντίπαλο την ομάδας του Ατρομήτου.

Η ΑΕΛ έχει φέρει τα εξής αποτελέσματα:

14/01/07 … 27η… Ατρόμητος – ΑΕΛ ... 2-2
38' Κορακάκης, 90' Ντόε / 14' Φέρστερ, 56' Αλωνεύτης

20/03/06 … 24η… Ατρόμητος – ΑΕΛ ... 0-0

24/04/05 … 27η… Ατρόμητος – ΑΕΛ ... 0-1

89΄Κυπαρίσσης

10/04/02 … 26η… Ατρόμητος – ΑΕΛ ... 2-0
44΄Μαρίνος, 71΄Γαβριλόπουλος

22/02/81 … 22η… Ατρόμητος – ΑΕΛ ... 0-0

09/02/75 … 18η… Ατρόμητος – ΑΕΛ ... 0-0

10/01/71 … 15η… Ατρόμητος – ΑΕΛ ... 0-0

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ:

ΑΓΩΝΕΣ: ……………………... 7

ΝΙΚΕΣ: ………………………… 1
ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ: ………………...... 5
ΗΤΤΕΣ: ……………………….. 1
ΓΚΟΛ: ………………………. 3 – 4

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΕΚΔΡΟΜΗ...

Πέντε εκδρομές για το Μπλάκμπερν για όλα τα γούστα. ΔΙΑΛΙΕΧΤΕ!!!!!
Έκλεισε η εκδρομή της ΠΑΕ




ΚΑΕ ΑΕΛ: ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΛΑΜΙΑ

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση σήμερα για τους παίκτες της ΑΕΛ ΓΣ με αφορμή την φιλική αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στις 15.00 στο κλειστό γυμναστήριο Νεάπολης, με αντίπαλο τον Ιωνικό Λαμίας (ομάδα της Α2 Εθνικής κατηγορίας).

Τα ευχάριστα νέα για τον τεχνικό Κώστα Πιλαφίδη είναι ότι θα έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες της ομάδας αφού χθες προπονήθηκαν κανονικά οι Κλιμαβίτσιους, Τσέρανιτς που έδειξαν ότι είναι σε θέση να αγωνιστούν. Σχετικά με τον Σόσκιτς (αντιμετωπίζει πρόβλημα σε μυ στα πλευρά) δεν παρακολούθησε ολόκληρο το χθεσινό πρόγραμμα ωστόσο είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθεί σήμερα αφού η περίπτωσή του δεν είναι ιδιαίτερα ανησυχητική.

Στόχος των «βυσσινί» στο σημερινό φιλικό είναι να διορθώσουν τα όποια λάθη παρατηρήθηκαν στον αγώνα του κυπέλλου με την ΑΕΚ και να παρουσιάσουν μία σαφώς πιο βελτιωμένη αγωνιστική εικόνα.

Τα αγωνιστικά τεστ θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα για τη λαρισινή ομάδα, η οποία την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου θα μεταβεί στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης όπου θα τεθεί αντιμέτωπη με την τοπική ομάδα.

ΠΑΜΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ;;;

Δείτε όλα τα σημερινά αθλητικά πρωτοσέλιδα μόνο μ' ένα κλικ:

ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

13:00 SS7: ΖΕΝΙΤ - ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ Ρώσικο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (Z)
14:45 SS1: ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ - ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ Αγγλικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Ζ)
15:30 ALPHA: F1 GRAND PRIX Ιαπωνίας Δοκιμαστικά (Μ)
16:00 ET3: ΧΑΪΔΑΡΙ - ΚΑΛΛΙΘΕΑ Πρωτάθλημα Ο.Π.Α.Π. B Eθνικής 2007/08 (Ζ)
16:30 SS5: ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ - ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ Γερμανικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Ζ)
16:45 NET: ΑΡΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πρωτάθλημα Ο.Π.Α.Π. 2007/08 (Ζ)
17:00 SS1: ΤΣΕΛΣΙ - ΦΟΥΛΑΜ Αγγλικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Ζ)
17:00 SS2: ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ - ΑΡΣΕΝΑΛ Αγγλικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Ζ)
17:00 ΣΠΟΡ+: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ–ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ A1 Bόλεϊ Ανδρών (Ζ)
19:00 SS1: ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΕΛ Πρωτάθλημα Ο.Π.Α.Π. 2007/08 (Ζ)
19:00 NET: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΟΚ Πρωτάθλημα Ο.Π.Α.Π. 2007/08 (Ζ)
19:00 SS3: ΡΟΜΑ - ΙΝΤΕΡ Ιταλικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Ζ)
19:15 SS2: ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. Αγγλικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Ζ)
19:30 ΣΠΟΡΤ+: ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ ΙΣΠΑΝΙΑΣ (Z)
20:45 ET3: ΠΑΟΚ - ΗΡΑΚΛΗΣ A1 Bόλεϊ Ανδρών (Ζ)
21:00 SS1: ΣΑΡΑΓΟΣΑ - ΣΕΒΙΛΛΗ Ισπανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (Ζ)
21:15 SS2: ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Λιόν - Λανς (Μ)
22:30 ΣΠΟΡ+: ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ: ΜΠΕΝΦΙΚΑ – ΣΠΟΡΤΙΓΚ (M)
23:00 SS3: ΛΕΒΑΝΤΕ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ Ισπανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (Ζ)
23:15 SS2: ΑΓΓΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Γουίγκαν - Λίβερπουλ (Μ)
00:10 SS1: ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ - ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΙΝΕΪΡΟ Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Βραζιλίας (Ζ)

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

12:00 ΣΚΑΙ: ΓΚΟΛ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ
13:00 ΑLPHA: ΠΑΜΕ ΓΗΠΕΔΟ
13:00 ALTER: ΤΖΑΚ-ΠΟΤ ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ
14:00 ANT1: ΣΟΥΠΕΡ ΣΑΒΒΑΤΟ
15:00 ET1: ΚΕΡΚΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
16:00 NET:PRE GAME ΑΡΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
16:40 SS1: SUPERGOAL
18:45 NET:PRE GAME ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΟΚ
23:00 SS1: SUPERGOAL

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

29/9/1996 Τραγωδία στο Διεθνές Ράλι της Κύπρου με 1 νεκρή και 4 τραυματίες

29/9/1995 Ο Νίκος Γκάλης ανακοινώνει επίσημα την αποχώρησή του από την ενεργό δράση μια ημέρα πριν από την έναρξη του 4ου Επαγγελματικού Πρωταθλήματος Μπάσκετ

29/9/1988 Η ολυμπιονίκης Florence Griffith Joyner κάνει παγκόσμιο ρεκόρ στον τελικό των 200μ με 21.34" στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ, στους οποίους θα κατακτήσει άλλα δυο χρυσά

29/9/1981 Πεθαίνει ο θρύλος της Λίβερπουλ Bill Shankly, ο προπονητής που πήρε την Λίβερπουλ από την δεύτερη κατηγορία και τη μετέτρεψε σε μια από τις δυνατότερες ομάδες της Ευρώπης

29/9/1971 Η Chelsea κερδίζει την Jeunesse Hautcharge του Λουξεμβούργου με 8-0 στον πρώτο αγώνα του Κυπέλλου Κυπελλούχων και την συντρίβει με 13-0 στον 2ο αγώνα στο Stamford Bridge. Το συνολικό 21-0 αποτελεί ευρωπαϊκό ρεκόρ

29/9/1962 Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Γερμανίας ιδρύει την bundesliga και εισάγει τον επαγγελματισμό στο ποδόσφαιρο

29/9/1944 Στον αγώνα εναντίον της Ολλανδίας και οι 11 ποδοσφαιριστές της εθνικής ομάδας του Βελγίου προέρχονται από την ομάδα της Άντερλεχτ, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία εθνικών ομάδων

29/9/1937 Πεθαίνει σε ηλικία 64 ετών ο Ρέι Γιούρι (Raymond Clarence “Ray” Ewry), ένας από τους πιό επιτυχημένους ολυμπιονίκες όλων των εποχών, αφού κατέκτησε 8 (!) χρυσά σε Ολυμπιακούς Αγώνες (1900-1908), και 2 στη Μεσοολυμπιάδα του 1906) στα τρία άλματα άνευ φοράς (μήκος, ύψος και τριπλούν), ενώ το παγκόσμιο ρεκόρ του στο μήκος άνευ φοράς (3.47) δεν καταρρίφθηκε μέχρι, που καταργήθηκε το αγώνισμα το 1930. Ο Γιούρι έγινε γνωστός στην Ελλάδα από τις μάχες του με τον Τσικλητήρα, αλλά διεθνώς και από το γεγονός ότι έπασχε από πολιομυελίτιδα (!) και τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε σε αναπηρικό καρότσι και άλλωστε, για τον λόγο αυτόν, ασχολήθηκε με τα αγωνίσματα άνευ φοράς

29/9/1887 Ιδρύεται η ομάδα ποδοσφαίρου του Αμβούργου