Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2007

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ...


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 10ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 1/12/2007

Παναθηναϊκός – Ξάνθη 0-0


ΚΥΡΙΑΚΗ 2/12/2007

Καλαμαριά – Λεβαδειακός 2-0
(62' Καραλιόπουλος, 71' Μπρίτο)
Βέροια-Εργοτέλης 1-1
(18΄ Κόλτζος - 15΄ Μελισσάς)
Πανιώνιος-Ηρακλής 1-1
(4΄ Τζιμπούρ - 87΄ Νικολόπουλος)
ΟΦΗ-ΑΕΛ 0-0
ΑΡΗΣ - ΑΕΚ 0-1
(82' Ρονάλντο (αυτ.).
Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 2-0
(14΄ Φιλομένο, 65΄ Τσέζαρεκ)
Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-3
(90+' Κορακάκης-11΄ Στολτίδης, 30΄ Λούα Λούα, 75΄ Κοβάσεβιτς)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ


ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο 8/12/2007

16:45 ΠΑΟΚ – Βέροια
19:00 Ολυμπιακός – Λεβαδειακός

Κυριακή 9/12/2007

15:00 Εργοτέλης – Ατρόμητος
15:00 Ξάνθη – ΟΦΗ
16:45 ΑΕΚ – Καλαμαριά
16:45 ΑΕΛ – Αρης
19:00 Αστέρας Τρίπολης – Πανιώνιος
19:00 Ηρακλής – Παναθηναϊκός


ΟΦΗ - ΑΕΛ 0- 0

Ανάμεικτα τα συναισθήματα στο «Παγκρήτιο» όπου ΟΦΗ και Λάρισα έμειναν στο 0-0 σε αγώνα για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Τις εντυπώσεις έκλεψε με την απόδοσή της η ομάδα του Γιώργου Δώνη, που δεν κατάφερε να μετουσιώσει τις ευκαιρίες που είχε σε γκολ, ενώ οι γηπεδούχοι προβλημάτισαν για ακόμα μία φορά παρουσιάζοντας προβλήματα σε άμυνα και επίθεση.

Στο πρώτο μέρος η Λάρισα κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και είχε πολλές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ. Την αρχή έκανε στο 10ο λεπτό ο Αλεξάνδρου που προωθήθηκε από τ' αριστερά, γύρισε την μπάλα στην περιοχή αλλά το διαγώνιο σουτ του Μπαχράμη κατέληξε λίγο έξω από την εστία του Τζόρβα. Οι Θεσσαλοί συνέχισαν να πιέζουν με τους Καλατζή, Σαρμιέντο, Κυριακίδη και Κλέιτον να κάνουν άνω κάτω την άμυνα του ΟΦΗ, ο οποίος παρουσίαζε σοβαρό πρόβλημα στ' άκρα, με τους παίκτες της Λάρισας να μπαίνουν εύκολα στην περιοχή.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους παίκτες του Γιώργου Δώνη έγινε στο 37ο λεπτό όταν μετά από σέντρα του Βενετίδη από τ' αριστερά, ο Σαρμιέντο απέναντι από τον Τζόρβα έκανε πλασέ, όμως ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ με εκπληκτική επέμβαση κατάφερε να παραχωρήσει κόρνερ. Η απάντηση από τους Κρητικούς δεν άργησε να έρθει, με τη μοναδική καλή τους στιγμή στο πρώτο ημίχρονο να είναι στο 37ο λεπτό όταν ο Ντρούλιτς τροφοδότησε τον Σφακιανάκη που επιχείρησε σουτ, αλλά ο Κοτσόλης μπλόκαρε αποτελεσματικά την μπάλα.

Στην επανάληψη, ο Γιώργος Παράσχος θέλοντας να κάνει πιο απειλητική την ομάδα του έριξε στο ματς τον Γκέρμπερ στη θέση του Ταραλίδη. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους με τους Πίτσο, Πόποβιτς, Γκέρμπερ και Σφακιανάκη να προσπαθούν να βρουν το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα, γεγονός που προκάλεσε τις αποδοκιμασίες των οπαδών των Κρητικών που βρέθηκαν στις κερκίδες του Παγκρητίου. Από τη μεριά της η Λάρισα, με τον «συνήθη ύποπτο», Κλέιτον έχασε δύο «κλασσικές» ευκαιρίες για γκολ στο 68’ και στο 72’. Κορυφαίος παίκτης για την ομάδα της Κρήτης ο Τζόρβας, που αποσόβησε ουκ ολίγες φορές τον κίνδυνο από την εστία του.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λ. Πολατιάν (Πέλλας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 81` Γκάντσεφ-83` Καλαντζής
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΟΦΗ (Γ. Παράσχος):
Τζόρβας, Πίτσος, Μπαρκαουάν, Ίσα (80` Μονιάκης), Ρουμπάκης, Πόποβιτς (68` Γκάντσεφ), Κουνενάκης, Ταραλίδης (46` Γκέρμπερτ), Σφακιανάκης, Σίμιτς, Ντρούλιτς.

ΑΕΛ
(Γ. Δώνης):
Κοτσόλης, Κώτσιος, Βενετίδης, Νταμπίζας, Κυριακίδης, Γκαλίτσιος, Κλέϊτον (79` Πάρα Φακούντο), Αλεξάνδρου, Σαρμιέντο (59` Γκίκας), Καλαντζής, Μπαχράμης (70 Λαμπρόπουλος).

ΔΩΝΗΣ: "ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΗ ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ"

«Ηταν ένα εκπληκτικό παιχνίδι από την πλευρά μας, παρότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε την κούραση, η οποία προήλθε από το παιχνίδι μας την περασμένη Πέμπτη και το ταξίδι. Η ομάδα συμπεριφέρθηκε πολύ καλά από το πρώτο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, είχε πολύ καλές τοποθετήσεις, πολύ καλούς συνδυασμούς, ήταν ώριμη, δημιούργησε πολλές φάσεις, όπως πάντα όμως δεν ήταν καλή στην τελική της προσπάθεια. Η αλήθεια είναι ότι αυτό είναι το μεγάλο μας πρόβλημα. Αν δει κάποιος το πόσες ευκαιρίες δημιουργήσαμε και το τελικό σκορ θα πει ότι είναι αδύνατον. Κι, όμως είναι δυνατόν. Το σημαντικό είναι ότι πήραμε τον βαθμό, γιατί συνήθως επικρατεί ο νόμος του ποδοσφαίρου και όταν παίζεις καλά και δημιουργείς πολλές φάσεις χωρίς να σκοράρεις, χάνεις. Παρότι εκνευριστήκαμε στα τελευταία λεπτά και κάναμε απερισκεψίες από την υπερβολική θέληση να βγούμε μπροστά και επιτέλους να φτάσουμε στη νίκη, τελικά καταφέραμε και πήραμε τον ένα βαθμό της ισοπαλίας».

Και συνέχισε λέγοντας: «Είναι πολύ δύσκολο, να ακούς από τους αντιπάλους σου και τους φιλάθλους της αντίπαλης ομάδας ότι είσαι η καλύτερη ομάδα που έχουν αντιμετωπίσει - σίγουρα είναι έπαινος για μας - αλλά δυστυχώς δεν καταφέρνουμε να συνδυάσουμε την εμφάνιση με το αποτέλεσμα. Η ΑΕΛ είναι μία ομάδα που χαίρεσαι να τη βλέπεις, αλλά δεν χαίρεσαι για το αποτέλεσμα. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ πάνω στον συγκεκριμένο τομέα για να βελτιωθούμε και να παίρνουμε τα αποτελέσματα», δήλωσε ο Γιώργος Δώνης στη συνέντευξη Τύπου μετά από τον αγώνα με τον ΟΦΗ.

Σε ερώτηση για την επιθετική δυστοκία της ΑΕΛ και το αν στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου αποκτηθεί επιθετικός, ο Γιώργος Δώνης τόνισε: «Δεν μπορώ να το πω τώρα αυτό. Δεν θα έρθει ο Αγιος Βασίλης να μας φέρει δώρα και να μας λύσει το επιθετικό μας πρόβλημα. Παρότι βρισκόμαστε χαμηλά στο βαθμολογικό πίνακα δεν υπάρχει κανένας φόβος. Η ομάδα έχει στέρεες βάσεις. Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου είναι δύσκολη και αν πάρουμε παίκτη θα πρέπει να είναι ένας παίκτης, που θα θέλει και θα μπορεί να δώσει κάτι διαφορετικό από αυτό που έχουμε».

Τέλος ερωτηθείς για το αν εκτός από θέμα ρέντας υπάρχει και ανικανότητα ο τεχνικός της ΑΕΛ απάντησε: «Είναι συνδυασμός. Αν ήταν μόνο θέμα ανικανότητας, τότε δεν θα βλέπαμε - όσο κι αν δεν είμαι υπέρ της στατιστικής - ότι η ομάδα μου είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα στις τελικές προσπάθειες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: