Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2007

ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ...

Από αύριο το απόγευμα (Τετάρτη) έως και την Κυριακή θα απουσιάζω στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Κωνσταντινούπολη. Μου είναι αδύνατον να ενημερώνω το μπλογκ αυτές τις μέρες.

Η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των αγώνων της Εθνικής, όπως γίνεται κατανοητό, θα ελαττώσει σε αρκετό βαθμό τις ειδήσεις που αφορούν την αγαπημένη μας ομάδα. Με την επιστροφή μου όμως θα αρχίσει και η νέα εβδομάδα με πάρα πολλές ειδήσεις που θα πλαισιώσουν το μεγάλο ντέρμπι της ΑΕΛ με τον Παναθηναϊκό.

Θα τα ξαναπούμε λοιπόν την Δευτέρα. Έως τότε να περνάτε καλά...

ΝΥΣΤΕΡΙ ΣΤΟΝ ΒΕΡΓΩΝΗ

Στο χειρουργείο οδηγήθηκε την Τρίτη το πρωί ο νεαρός ποδοσφαιριστής της Λάρισας, Αλέξης Βεργώνης, ο οποίος εγχειρίσθηκε με επιτυχία και αναμένεται να επιστρέψει σε φουλ αγωνιστική δράση σε περίπου 40 μέρες.

Όσον αφορά τον Νεκτάριο Αλεξάνδρου, ο διεθνής Κύπριος πήγε στην Ολλανδία για να εξεταστεί από ειδικό γιατρό μιας και έχει ενοχλήσεις στον αστράγαλο από πέρυσι που είχε κάνει και την εγχείρηση, ενώ πιθανότατα δεν θα λάβει μέρος στους αγώνες της εθνικής Κύπρου.

Από την προπόνηση που έγινε στα Δένδρα, απουσίασε και ο Σίλβα Κλέιτον που είναι στην Θεσσαλονίκη για να τακτοποιήσει το θέμα με το ιταλικό διαβατήριο. Απών ήταν και Γιώργος Γκαλίτσιος ο οποίος είναι με την αποστολή της Εθνικής Ελπίδων στην Αθήνα. Τέλος, έλειπε και ο Μπακαγιόκο που έχει πάρει άδεια και θα επανέρθει στα τέλη της εβδομάδας στις προπονήσεις.

Την Πέμπτη, κατά πάσα πιθανότητα, η ΑΕΛ θα δώσει φιλικό με τον ΑΣΚΟ του Σούλη Παπαδόπουλου στις 4μμ στο Στάδιο Αλκαζάρ. Επίσης την άλλη Τρίτη η ΑΕΛ θα δώσει νέο φιλικό ή με τον Πιερικό ή τον Εθνικό Ολυμπιακό Βόλου ώστε να είναι οι παίκτες σε καλή φυσική κατάσταση ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΟ την άλλη Κυριακή.


Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ... ΛΥΡΑΚΗ, ΠΗΛΑΔΑΚΗ...

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας κάλεσε σε απολογία για το μεσημέρι της Πέμπτης (13:30) την ΠΑΕ Λάρισα, για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα με τον Ηρακλή, ενώ κλήθηκε και ο δηλωθέντας ως διερμηνέα Ν. Λυράκης για τη συμπεριφορά του.

Τέλος, αποφασίστηκε η μετάθεση της ημερομηνίας παρουσίασης ενώπιων της Πειθαρχικής Επιτροπής, του προέδρου της ΠΑΕ Λάρισας Κώστα Πηλαδάκη από τις 15 Νοεμβρίου 2007 όπου αρχικά είχε οριστεί για τις 22 Νοεμβρίου 2007.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΝΤΑΜΠΙΖΑ

Ευχάριστα είναι τα νέα για τον Νίκο Νταμπίζα, ο οποίος τελικά δεν θα υποβληθεί σε επέμβαση στους κοιλιακούς-προσαγωγούς κατά τη διάρκεια της διακοπής. Σε αυτό βοήθησε ότι ο 34χρονος αμυντικός δεν καταπονήθηκε από προπονήσεις. «Ο Νίκος αποφασίζει για τον εαυτό του και εφόσον νιώθει καλά, ύστερα από τόσους διαδοχικούς αγώνες, δεν υπάρχει λόγος να κάνει την επέμβαση», τόνισε για το θέμα ο Γιώργος Δώνης.

Για την Ολλανδία αναχώρησε το βράδυ της Κυριακής ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου, προκειμένου να εξεταστεί από ειδικό γιατρό για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στον αστράγαλο. Ο Κύπριος μεσοεπιθετικός είχε αισθανθεί ενοχλήσεις τις τελευταίες μέρες στο σημείο στο οποίο είχε χειρουργηθεί πέρυσι. Εξαιτίας αυτού του προβλήματος είναι πιθανό να μην αγωνιστεί στους προσεχείς αγώνες της Εθνικής Κύπρου (σ.σ. θα το συζητήσει με τον Αγγελο Αναστασιάδη).

ΚΑΕ ΑΕΛ: ΑΠΩΝ Ο ΣΟΣΚΙΤΣ

Το καλό ξεκίνημά της στην Α1 θα επιδιώξει να συνεχίσει η ΑΕΛ την Κυριακή (11/11), με αντίπαλο την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής.

Η προετοιμασία ξεκίνησε σήμερα, με τους παίκτες των «βυσσινί» να έχουν φορτίσει τις μπαταρίες τους μετά το διήμερο ρεπό που τους έδωσε ο Κώστας Πιλαφίδης για να ξεκουραστούν. Στόχος της ΑΕΛ είναι η 4η νίκη, αφού μέχρι στιγμής μετρούν μόλις μία ήττα, όταν ηττήθηκαν με 81-71 από το Αιγάλεω στο κλειστό του «Σίτι» για την 3η αγωνιστική. Απών από τη σημερινή προπόνηση ήταν ο Μλάντεν Σόσκιτς. Ο νεαρός Σέρβος ταλαιπωρείται από ίωση, με αποτέλεσμα να μην είναι ακόμη έτοιμος να μπει στις προπονήσεις.

Με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ, ο Γιάννης Κυριακόπουλος τόνισε: «Μέχρι τώρα πάμε αρκετά καλά και θέλουμε να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό. Αυτό που επιθυμούμε είναι να κάνουμε νίκες σε όλα τα εντός έδρας ματς και από εκεί κι έπειτα ό,τι μπορούμε να πάρουμε από τα εκτός, θα είναι κέρδος για μας, ειδικά απέναντι σε ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους με την δική μας ομάδα».

« Για την συνέχεια που περιμένει την ΑΕΛ στο πρωτάθλημα, ο γκαρντ της ομάδας της Λάρισας επισήμανε: Ακολουθεί δύσκολο πρόγραμμα για μας και πρέπει να επιδείξουμε την σχετική προσοχή. Το επόμενο ματς εκτός έδρας με την ΑΕΚ είναι εξίσου δύσκολο. Πρόκειται για μια ομάδα που δεν βρίσκεται σε πολύ καλή βαθμολογική θέση και θα δώσει μάχη για τη νίκη. Εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει να τα δώσουμε όλα, να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι και με δυνατή άμυνα να διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί».

Ο Κυριακόπουλος εξήγησε ποιο είναι -κατά την γνώμη του- το δυνατό «χαρτί» της ομάδας: «Θεωρώ πως είναι σημαντικό το ότι δουλεύουμε όλοι μαζί σαν μια οικογένεια, έχοντας καλλιεργήσει ένα πολύ καλό κλίμα. Η ομαδικότητα παίζει βασικό ρόλο, όπως επίσης και το γεγονός ότι όλα τα παιδιά είμαστε μαζί από το ξεκίνημα της προετοιμασίας. Επικρατεί γενικά μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα ανάμεσα στους παίκτες και το προπονητικό τιμ, κάτι που σαφώς παίζει καθοριστική σημασία για μια ομάδα».

"ΜΑΚΑΡΟΝΑΣ" Ο ΚΛΕΙΤΟΝ

Κάτοχος κοινοτικού διαβατηρίου γίνεται... οσονούπω ο Σίλβα Κλέιτον, αδειάζοντας μια θέση ξένου παίκτη στο ρόστερ της Λάρισας. Ο μεσοεπιθετικός της θεσσαλικής ομάδας είχε προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την απόκτηση της ιταλικής υπηκοότητας και το αίτημα έγινε δεκτό !

Ο Βραζιλιάνος μέσος έχει ιταλικές ρίζες. Κατέθεσε λοιπόν όλα τα απαραίτητα έγγραφα στις αρμόδιες αρχές.

Η εν λόγω εξέλιξη, βέβαια, δεν επηρεάζει ιδιαίτερα την κατάσταση στη θεσσαλική ομάδα, μια και υπήρχαν ελεύθερες θέσεις ξένων. Ωστόσο ανοίγει ακόμη ένα... παράθυρο για την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ ΑΛΚΜΑΑΡ

Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ενημερώνει τους φίλους της ομάδας ότι κυκλοφορούν από αύριο Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, σε περιορισμένο αριθμό, τα εισιτήρια για την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Αλκμάαρ (29/11) στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Τα εισιτήρια τιμώνται προς 25 ευρώ, διατίθενται από το επίσημο κατάστημα της ΑΕΛ, Vissini Store (οδός Μανωλάκη 1) και προτεραιότητα στην προαγορά τους διατηρούν αποκλειστικά οι κάτοχοι διαρκείας. Για την απόκτηση του εισιτηρίου είναι απαραίτητη η ταυτοποίηση των στοιχείων των κατόχων με την επίδειξη της αντίστοιχης κάρτας διαρκείας και της αστυνομικής τους ταυτότητας ή διαβατηρίου.

Η ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΣΙΝΤΛΕΡ...

Απαυδισμένοι με τη μεταχείριση της ομάδας από τη διαιτησία είναι στην ΑΕΛ, καθώς με τελευταίο τον Αργυρόπουλο συμπληρώθηκαν τέσσερις διαιτητές που παραπέμφθηκαν σε οκτώ μόλις αγωνιστικές (συν δύο βοηθοί που αναφέρονται αναλυτικά στον πίνακα, με την επισήμανση ότι ο διαιτητής Παμπορίδης τιμωρήθηκε για μουντζούρα στο φύλλο αγώνα).

«Μιλάνε τα γεγονότα και δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα» ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο χθες από την ομάδα. Από κει και πέρα, ο Γιώργος Δώνης δεν χορηγεί ρεπό με την ευκαιρία της διακοπής στους παίκτες του και ήδη αναζητούνται αντίπαλοι για φιλικά αύριο και την επόμενη Τρίτη.

Παράλληλα, οι Βενετίδης, Νταμπίζας και Αλεξάνδρου, που ταλαιπωρήθηκαν με τραυματισμούς, θα έχουν την ευκαιρία με ειδικό πρόγραμμα να βρεθούν πάλι στην επιθυμητή κατάσταση.

Ο θλιβερός κατάλογος:

Αστ. Τρίπολης - Παμπορίδης
Ατρόμητος - Ζολώτας, Μαυρόπουλος
Λεβαδειακός - Τζούνας
ΑΕΚ - Κασναφέρης
Ηρακλής - Αργυρόπουλος

ΠΑΜΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ;;;


Δείτε όλα τα σημερινά αθλητικά πρωτοσέλιδα μόνο μ' ένα κλικ:

ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

19:10 ΕΤ1: ΜΠΑΣΚΕΤ: ULEB CUP: ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΣΛΑΣΚ ΒΡΟΤΣΛΑΒ (Ζ)

ΣΠΟΡ+

10:00 ΑΡΗΣ – ΑΕΚ A1 Mπάσκετ Ανδρών (Ε)
12:00 ΠΑΟ - ΣΚΡΑ A1 Βόλεϊ Ανδρών (Ε)
14:00 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ: ΑΓΙΑΞ-ΡΟΝΤΑ (E)
16:00 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ A1 Mπάσκετ Ανδρών (Ε)
18:00 ΤΣΑΜΠΙΟΝΣΙΠ ΑΓΓΛΙΑΣ: ΚΟΒΕΝΤΡΙ – ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ (E)
20:00 WRC
21:00 NBA PLUS
21:30 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΡΕΑΛ Champions League (E)
23:30 ΛΑΤΣΙΟ – ΒΡΕΜΗ Champions League (E)

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

18:30 ET3: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ
21:00 SS1: CHAMPIONS ZONE
00:00 SS1: ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...

13/11/1999 Ο Lennox Lewis γίνεται ο πρώτος Βρετανός πυγμάχος του αιώνα που αναδεικνύεται παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία βαρέων βαρών όταν κερδίζει τον Evander Holyfield στο Λας Βέγκας

13/11/1982 Ο Κορεάτης πυγμάχος Duk Koo Kim τραυματίζεται θανάσιμα όταν βγαίνει νοκ-άουτ από τον Ray “Boom Boom” Mancini στον 14ο γύρο. Τέσσερις ημέρες αργότερα και ενώ βρίσκεται σε κώμα θα ανακοινωθεί ο θάνατός του

13/11/1968 Για πρώτη φορά χρησιμοποιούνται κλειστά κυκλώματα τηλεοράσεως σε γήπεδο με σκοπό τον εντοπισμό των ταραξιών. Το πείραμα γίνεται στο στάδιο Χόθορνς της Γουέστ Μπρόμιτς 'Αλμπιον και στέφεται με απόλυτη επιτυχία με αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθεί αργότερα από άλλες αγγλικές καθώς και ευρωπαϊκές ομάδες

13/11/1964 Ο φόργουορντ των St. Louis Hawks Bob Pettit γίνεται ο πρώτος παίκτης στο ΝΒΑ που ξεπερνά τους 20.000 πόντους όταν σημειώνει 29 στον αγώνα με τους Cincinnati Royals όπου η ομάδα του χάνει με 123-106

13/11/1963 Η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας σημειώνει το μεγαλύτερο σκορ σε μεγάλη διοργάνωση συλλόγων όταν κερδίζει τον ΑΠΟΕΛ με 16-1 στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων

13/11/1875 Οι πρώτες στολές στο αμερικάνικο ποδόσφαιρο φοριούνται στον κολλεγιακό αγώνα Yale- Harvard στο New Haven του Κονέκτικατ