Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2007

ΛΥΓΙΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ...


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ


ΛΥΓΙΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ...

Είναι από τα παράδοξα του μπάσκετ και τα ψέματα που μπορεί να λένε οι αριθμοί... Στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΛ είχε 24 επιθετικά ριμπάουντ, η ΑΕΚ σούταρε με 20% στα τρίποντα (3/15), από την άλλη μεριά οι φιλοξενούμενοι είχαν τους δύο βασικούς παίκτες τους να εκτελούν με το εξωφρενικά τραγικό 2/29 σουτ εντός παιδιάς, κι όμως η Ενωση νίκησε μεν με 71-66, αλλά χρειάστηκε τη βοήθεια του καλύτερου παίκτη της για να αρπάξει το ροζ φύλλο αγώνα... Ποιου; Μα φυσικά αυτού που έλειπε στους μέχρι χθες εντός έδρας αγώνες... Τον κόσμο (περίπου 2.000 ήταν στο ΟΑΚΑ), που στα τελευταία λεπτά έσπρωξε με τη φωνή του τους παίκτες.

«Μαζί με τον κόσμο είμαστε μία διαφορετική ομάδα. Τον ευχαριστούμε πολύ» είπε ο Χρήστος Ταπούτος, ενώ ο Αγγέλου επανέλαβε τις ευχαριστίες και σημείωσε: «Για εμάς δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολο ματς. Ηταν δύσκολο για την ψυχολογία μας. Δεν θα γίνουν σύντομα αλλαγές, στα παιχνίδια της Ευρώπης θα δώσουμε χρόνο σε όλα τα παιδιά».

Η ΑΕΛ είχε τη μεγάλη ευκαιρία να κάνει μία μεγάλη νίκη, αλλά την πέταξε όπως πετούσε τον κόπο του ο Τσέραντιτς, ο οποίος είχε 9 επιθετικά ριμπάουντ και 1/12 δίποντα, αλλά και ο Κις, που σούταρε χθες 2/17... Και κάπως έτσι πήγε στράφι και η εκπληκτική παρουσία του Παπανικολόπουλου και του συγκλονιστικού Κλιμαβίτσιους. «Ηταν επιλογή μου να μείνει ο Κις μέσα στο παιχνίδι» είπε ο Πιλαφίδης και πρόσθεσε:

«Χάσαμε πολλά λέι απ κάτω από το καλάθι. Για κάποια ευθυνόμαστε εμείς, για κάποια άλλα όχι. Δεν έχει να κάνει όλο το κομμάτι με τη δική μας θέληση. Βέβαια, δεν γίνεται να κερδίσεις όταν χάνεις τα σουτ από κάτω».

Στην αντίπερα όχθη, η Ενωση είχε τεράστια πρόβλημα στα ριμπάουντ, αλλά όσα έχανε ο Ουέσον στην άμυνα, τα μάζευε στην επίθεση, αφού είχε 22 πόντους με 5 επιθ. ριμπάουντ. Μόλις ενάμισι λεπτό πριν από τη λήξη η ΑΕΛ βρισκόταν πίσω 2 πόντους, αλλά σε εκείνο το σημείο τρεις κακές επιλογές από τους Κις και Τσέραντιτς, μαζί με 5 σερί βολές (Εϊβερι-Κυρίτσης), έβγαλαν την ΑΕΚ από το αδιέξοδο.

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 41-33, 54-51, 71-66.

ΑΕΚ (Βαγγέλης Αγγέλου): Ουέσον 22 (2), Σι 13, Τσάμης, Ταπούτος 9 (1), Κυρίτσης 12, Χατζής 2, Μπάρλος 6, Εϊβερι 3, Βασίλιεβιτς 4, Χαρίσης.

ΑΕ Λάρισας (Κώστας Πιλαφίδης): Κυριακόπουλος, Κις 7 (1), Παπανικολόπουλος 25 (2), Παπαχρήστος 1, Τιγκ, Κολώκας 3 (1), Κλιμαβίτσιους 24 (2), Καραβανάς, Τσέρανιτς 3, Αγγελακόπουλος 3 (1).


Πιλαφίδης: «Είναι γεγονός πως χάσαμε πολλά εύκολα καλάθια, για κάποια από τα οποία φταίμε εμείς και για κάποια όχι. Μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι όσο κι αν προσπαθούσαμε, δεν θα είχαμε την ευκαιρία να νικήσουμε. Συνεχίζουμε, κοιτάζουμε το επόμενο ματς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: