Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2007

ΔΩΝΗΣ: "ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΕΨΟΥΜΕ"

Πεπεισμένος ότι η ομάδα του έχει μεγάλες δυνατότητες και θα τις αποδείξει απέναντι σε μεγάλες αντιπάλους, όπως η ΑΕΚ, εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο προπονητής της Λάρισας, Γιώργος Δώνης, ενόψει της σαββατιάτικης αναμέτρησης με την «Ένωση» στο ΟΑΚΑ. Ο τεχνικός της ΑΕΛ επιδοκίμασε την απόφαση του προέδρου της ομάδας, Κώστα Πηλαδάκη, να παραιτηθεί από αντιπρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, καθώς δεν συμφωνούσε με την τιμωρία που επιβλήθηκε στους διαιτητές της αναμέτρησης με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

«Η ομάδα μου έχει μεγάλες δυνατότητες και το έχει αποδείξει απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους. Ξεκούραστη μπορεί να δείξει το πραγματικό και καλό της πρόσωπο και με σκληρή δουλειά μέσα στον αγωνιστικό χώρο μπορεί να είναι ένας δυνατός αντίπαλος για την ΑΕΚ και να διεκδικήσει ένα καλό αποτέλεσμα. Στο ΟΑΚΑ το άγχος θα είναι το ίδιο με κάθε παιχνίδι, όπως πήγαμε και στο "Ίγουντ Παρκ" με το άγχος της πρόκρισης. Θέλουμε τους βαθμούς και πρέπει να προσπαθήσουμε σκληρά. Ξέρουμε ότι είμαστε σε καλή κατάσταση επειδή η ομάδα έχει ξεκουραστεί και είναι απόλυτα έτοιμη. Πάμε με την ίδια πίεση που έχουμε σε κάθε παιχνίδι της εβδομάδας, την πίεση για τη διεκδίκηση των βαθμών. Από μένα δεν θα ακούσετε ποτέ ότι όταν αγωνιζόμαστε κόντρα στους ‘μεγάλους’ η ομάδα μου δεν έχει να χάσει τίποτα. Αυτό είναι πάγιο, σε κάθε ματς πάμε για τη νίκη», τόνισε.

Σχολιάζοντας τις απουσίες που έχει η ομάδα ενόψει του κρίσιμου αυτού ματς, ο Δώνης ανέφερε: «Οι πιθανότητες ν’ αγωνιστούν οι Νταμπίζας και Αλεξάνδρου είναι ελάχιστες. Το θετικό είναι ότι ο Βενετίδης έπαιξε στο φιλικό παιχνίδι κόντρα στην Εθνική Νέων, έχει μπει στην κανονική ροή των προπονήσεων και ίσως να είναι διαθέσιμος. Σίγουρα, πάντως, θα είναι 100% έτοιμος για το ματς με την Έβερτον».

Μιλώντας για τις πολλές υποχρεώσεις που έχει η ομάδα το τελευταίο διάστημα και τους συνεχείς αγώνες που είναι υποχρεωμένοι να δίνουν οι παίκτες του, ο τεχνικός των «βυσσινί» επισήμανε: «Αυτό που δείχνει η ομάδα στα πρώτα της παιχνίδια είναι ότι έχει μετάπτωση στην απόδοσή της, περίπου στο 60ο-70ο λεπτό, κάτι το οποίο όμως είναι απόλυτα φυσιολογικό. Υπάρχει η κούραση από τα παιχνίδια της Πέμπτης, αλλά και του ταξιδιού. Στον αγώνα με τον Λεβαδειακόν για παράδειγμαν αυτό φάνηκε καθαρά μετά το 70ο λεπτό. Ζούμε σε μία πόλη όπου είμαστε αναγκασμένοι να ταξιδεύουμε συνέχεια σε όλους τους εκτός έδρας αγώνες πρωταθλήματος. Γι’ αυτό το λόγο παίζει σημαντικό ρόλο η αποκατάσταση και η αποθεραπεία. Η ουσία είναι - κάτι που δεν το έχουμε συνηθίσει - ότι κυνηγάμε σε τρεις θεσμούς κι η εξέλιξη είναι πολύ μεγάλη, αν σκεφτεί κανείς το τι έχει καταφέρει η ομάδα μέσα σε τρειάμισι χρόνια. Ανεξάρτητα από το τι θα πετύχουμε στο πρωτάθλημα, στο ΟΥΕΦΑ και στο Κύπελλο Ελλάδος».

Τέλος, ο 39χρονος προπονητής «στήριξε» με τα λεγόμενά του την κίνηση του Κώστα Πηλαδάκη, λέγοντας: «Αυτός ο άνθρωπος με αυτό το χαρακτήρα δεν θέλει να βρει διασυνδέσεις και άκρες που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα για να προστατεύσει την ομάδα, άρα καλώς πήρε την απόφαση αυτή. Θέλουμε να είμαστε καλά με τους εαυτούς μας, συνεχίζουμε στο ίδιο πνεύμα και με τον ίδιο τρόπο λειτουργίας. Αυτοί που δουλεύουν σκληρά και με καθαρό τρόπο, δικαιώνονται. Η απόδειξη είναι ότι παρόλο που έχουμε αντιμετωπίζει πολλά, έχουμε πετύχει σπουδαία πράγματα ως ομάδα τα τελευταία χρόνια. Οι ποδοσφαιριστές το έχουν συνειδητοποιήσει και είναι ευχαριστημένοι που ζουν σ’ αυτή την ομάδα. Πέραν του ότι είναι επαγγελματίες, απολαμβάνουν το περιβάλλον που εργάζονται. Αυτό είναι το μεγάλο κίνητρο για όλους μας και γι αυτό, παρά τις αντιξοότητες, τα καταφέρνουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: