Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2007

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ EURO 2008

Για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή, στην Εθνική ομάδα περιμένουν αποτέλεσμα κλήρωσης και η αντίστροφη μέτρηση για την ανάδειξη των γκρουπ της τελικής φάσης του "Euro 2008", έχει ξεκινήσει.

Το μεσημέρι της Κυριακής(2/12-13:00-ΝΕΤ) θα γίνει στη Λουκέρνη η κλήρωση για τους ομίλους της διοργάνωσης που θα φιλοξενηθεί το επόμενο καλοκαίρι στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας.

Τα μέλη της ελληνικής αποστολής με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση θα αναχωρήσουν το Σάββατο για την Λουκέρνη όπου θα γίνει ο καταρτισμός των τεσσάρων ομίλων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Μαζί με τον πρόεδρο της ΕΠΟ θα βρίσκονται και οι κ. Βασίλης Χατζηαποστόλου, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, Σοφοκλής Πιλάβιος, Οτο Ρεχάγκελ, Γιάννης Τοπαλίδης, Γιάννης Φαρφαρέλης (γεν. δ/ντης Εμπορικού-Marketing&New Media), Γιάννης Στέργος (team manager Εθνικής Ομάδας).

Επικεφαλής ομίλου

Η Εθνική ομάδα ως κάτοχος του τίτλου θα είναι επικεφαλής ομίλου και δεν θα βρει στον δρόμο της τουλάχιστον στην πρώτη φάση, τις συνδιοργανώτριες Αυστρία και Ελβετία και την Ολλανδία.

Έτσι οι αντίπαλοι θα προκύψουν από τα τρία άλλα γκρουπ δυναμικότητας και η πρωταθλήτρια Ευρώπης περιμένει όπως συνέβη και στην κλήρωση των προκριματικών του Μουντιάλ του 2010 την περασμένη εβδομάδα να της χαμογελάσει η θεά τύχη.

Ένας βατός όμιλος έτσι θα μπορούσε να είναι σίγουρα με αντιπάλους την Τσεχία, την Ρουμανία και την Τουρκία ενώ στον αντίποδα ο πιο δύσκολος θα ήταν κόντρα στην Ιταλία, την Γαλλία και την Γερμανία.

Η απουσία της Αγγλίας είναι σίγουρα το γεγονός που ξεχωρίζει ενώ την ίδια στιγμή η Γερμανία θα δώσει το "παρών" για δέκατη συνεχόμενη φορά στα τελικά ενώ η Πολωνία θα συμμετάσχει για πρώτη φορά σε τελική φάση.

Τα τέσσερα γκρουπ

Η Εθνική Ομάδα θα δώσει τον πρώτο αγώνα της στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στις 9 (Βέρνη) ή 10 (Σάλτσμπουργκ) Ιουνίου 2008 και θα συνεχίσει στην ίδια πόλη μέχρι τις 17 ή 18/6/2008. Στην εναρκτήρια αναμέτρηση του τουρνουά, στις 7/6/2008 (19:00, ώρα Ελλάδας), θα παίξει η Ελβετία στο «Σεντ Γιάκομπ» της Βασιλείας με πιθανούς αντιπάλους τις ευρισκόμενες στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας Εθνικές Ομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι το EURO 2008 ολοκληρώνεται την Κυριακή 29/6/2008 στο «Ερνς Χάπελ» της Βιέννης (21:45, ώρα Ελλάδας), όπου θα διεξαχθεί ο τελικός της διοργάνωσης.

Πιο αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας όπως έχουν διαμορφωθεί είναι:

Α` γκρουπ (επικεφαλής ομίλων)
Ελλάδα
Αυστρία
Ελβετία
Ολλανδία

Β` γκρουπ
Ιταλία
Κροατία
Τσεχία
Σουηδία

Γ` γκρουπ
Γερμανία
Ρουμανία
Πορτογαλία
Ισπανία

Δ` γκρουπ
Γαλλία
Πολωνία
Τουρκία
Ρωσία

Tα γήπεδα της διοργάνωσης

"Ερνστ Χάπελ", 50.000 (Βιέννη)
"Βαλς Ζίτσενχαϊμ", 30.000 (Σάλτσμπουργκ)
"Τίβολι Νέου", 30.000 (Ινσμπουργκ)
"Βόρθχερσεε", 30.000 (Κλάγκενφουρτ)
"Σεντ Γιάκομπ", 40.000 (Βασιλεία)
"Λέτζιγκρουντ", 30.000 (Ζυρίχη)
"Σουΐς Βάνκντορφ", 30.000 (Βέρνη)
"Σταντ ντε Ζενίβ", 30.000 (Γενεύη)

Δεν υπάρχουν σχόλια: