Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2007

"ΑΝΤΙΟ" ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Η φετινή ευρωπαϊκή προσπάθεια της ΑΕΛ ολοκληρώθηκε (ουσιαστικά) χθες το βράδυ στο Αλκμααρ, χωρίς επιτυχία στη δεύτερη φάση της (το ματς με τη Νυρεμβέργη μπορεί, βέβαια, να προσφέρει μια ηθική -τουλάχιστον- ικανοποίηση), αλλά με απόλυτη αξιοπρέπεια και ίσως και την -σχετική- πίκρα ότι της άξιζε κάτι παραπάνω βαθμολογικά.

Το οξύμωρο είναι πως, όπως και να έπαιξε η ομάδα του Δώνη σε αυτούς τους τρεις αγώνες, όσο «διαβασμένη» και αν ήταν (που ήταν σε όλα της τα παιχνίδια), με όποιο «στυλ» και αν αγωνίστηκε, τελικά έφυγε ηττημένη από το γήπεδο. Ακόμα και χθες, που ήταν πολύ πιο κοντρολαρισμένη και προσεκτική αμυντικά (και πολύ λιγότερο απειλητική επιθετικά) απ ό,τι κόντρα στην Εβερτον και τη Ζενίτ, πλήρωσε μια από τις ελάχιστες (ίσως και τη μοναδική) φορές που υπήρξε ολιγωρία στην άμυνά της.

Εν πάση περιπτώσει, όλα αυτά είναι πολύτιμες εμπειρίες για τους «βυσσινί», οι οποίοι μετά και το τελευταίο παιχνίδι τους στο Πανθεσσαλικό μπορούν (και οφείλουν) να αφοσιωθούν στο πρωτάθλημα, γιατί σε μια ομάδα με την ποιότητα της Λάρισας δεν αξίζει σίγουρα η αγωνία της παραμονής στην κατηγορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: